Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113101) szabogabor10 válasza cocka (#113099) üzenetére


szabogabor10
veterán

Komolyan fogom a fejem, hogy hogyan tudtak ezek ennyire mélyre süllyedni.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#113102) gduck válasza Apaxp (#113090) üzenetére


gduck
addikt

SA005 hiba akkor van, ha nincs vagy nem jól van regisztrálva az eszköz a rendszerükben. Telepítéskor gyakori "hiba". Frissítéshez semmi köze ;)

Kedvedért kipróbáltam, simán elindult a frissítés után ;) Szóval ha minden rendben, akkor nem csinál semmi gondot. Ha valami meg el van cseszve, akkor legalább van hibakód :D Hibabejelentő meg éjszaka is van, ráadásul nincs várakozási idő, egyből kapsz szakembert a vonal végére. Legalábbis UPC idejében így volt...

[ Szerkesztve ]

(#113103) Apaxp válasza gduck (#113102) üzenetére


Apaxp
senior tag

Dehát a kollégánál pont az a baj hogy nincs megfelelő területi/hálózati azonosító. Így meg a büdös életben nem indul újra megfelelően, mert nem találja meg az ügyfél adatokat.

Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint

(#113104) gduck válasza Apaxp (#113103) üzenetére


gduck
addikt

Lehet, de addig úgy se oldódik meg, amíg nem kap a vonal végére hozzáértőt... A nem annyira profinak, meg lehet jobb ha kódot is tud mondani. Fene se tudja, nem így kellene ennek működnie :U

(#113105) Káposztakuki


Káposztakuki
csendes tag

Elnézést, próbáltam rákeresni, hogy van-e erre leírás, de elősre nem találtam. Most cseréltek nálunk mediaboxot, és a korábbi ócskavas helyett a Vodafone megdobott egy Vodafone TV Mediaboxszal. Látom, hogy van rajta Netflix és "HBO OD", de a sima HBO GO alkalmazást is valahogy be lehet üzemelni?

(#113106) viktorhu válasza Lajosnagy17 (#113097) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem titok, annak idején én is mazsolázgattam szerintem ide az árakból, most hadd ne keressem meg újra. A telekom oldalon a nagykereskedelem menüpont alatt lehet megtalálni a referencia-ajánlatot.

(#113107) Menotti válasza norbertoth (#113100) üzenetére


Menotti
aktív tag

Nem,mert az akna a sajátjuk,a Telekom sem engedi be őket,csak ott ahol kötelező...

(#113108) kezo0 válasza gduck (#113057) üzenetére


kezo0
addikt

Hajnali 4h van, most megint frissült a Vodabox. Percekig bámultam a – helyesírási szempontból egyébként idegesítően helytelen – „Kérlek várj…” feliratot, majd a box újraindult, éééés… minden maradt úgy, ahogy volt. Nem változott sem a szoftververzió, sem a felhasználói felület verziója.
Jó lenne tudni, hogy mi történik egy ilyen „frissítéskor”.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#113109) cocka válasza kezo0 (#113108) üzenetére


cocka
veterán

Ha routeren megy át elvileg a forgalmat meg lehet valahogy fogni. Gondolom speckó firmware kell. De talán az is jó, ha a számítógépedből csinálsz routert és úgy állítod be, hogy a cucc azon keresztül kapja a netet. Akkor a géppel vmi sniffer progival elvileg meg tudod fogni a forgalmat. És akkor látszik, hogy mit is tölt le valójában. Mert router gyári firmware-ekkel max. az adatmennyiséget látod.

(#113110) Ledi válasza kezo0 (#113108) üzenetére


Ledi
aktív tag

Hajnali 4-kor az EPG adatait szokta frissíteni.

(#113111) lajosx


lajosx
őstag

Sziasztok! Korábban írtam hogy egy régi horizon boxot használok, és avr-be kőtve hdmi-n nincs hang. Nem is lett rá megoldás. Most viszont kaptam az új tipusú boxbol. Ezt ugyan úgy avr-re kötöttem hdmi-n keresztül. Lett is hang, viszont késik. Van aki használja ezt az új tipusú boxot erősitővel? Csak hogy a boxban keressem a hibát, vagy az avr-ben? Nem számottevő kb 1 mp a késés , de azért zavaró. Még az is lehet egyébként hogy a kép késik nem is a hang. A lényeg hogy nincs szinkronban. Továbbá még egy kérdés, ha lan kábél nincs csatlakoztatva, létezhet hogy elsem indul a box? Mert nekem nincs szükségem a visszanéző funkcióra, és szabad hely sincs már a routeren, viszont nekem nem indult el az nélkül. Köszönöm a választ :R

(#113112) Csabex válasza cocka (#113098) üzenetére


Csabex
őstag

Nm. Nem tudom, de tényleg batár egy példány... Bele világítottam amennyire tudtam és amilyen magas az eszköz a nyák is olyan magas, illetve combos hűtőbordákat látok még benne, szóval ilyen méretűre sikeredett a nyák gondolom, aztán a nyákra tervezték az öltöztetését. Szétszedni nem szedtem, nehogy kifizettessék velem ezek, mert a hülye fejemmel egyik alkalommal nagyon ideges voltam és azt mondtam az ügyintézőnek, hogy lemegyek a pincébe és elvágom a fő jelkábelt, aztán akkor kénytelenek lesznek kiszállni, szóval kinézhetik belőlem, hogy rongálom az eszközeiket :DDD
Egyébként az a talp ami 8 cm-re nyúlik ki, na az nem távolítható el, ezért nem lehet falra szerelni sem, pedig az oldalán a két lyuk ott van, de ebben a formában lehetetlen, mert eláll a faltól a talp miatt.
Itt egy fotó:

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#113113) gduck válasza kezo0 (#113108) üzenetére


gduck
addikt

Gyanítom ugyanazt csinálja mint a régi box, hogy frissítést ellenőriz. Csak ez nem kikapcsolás után 10 perccel, hanem fix időpontban. :(

#113110Ledi: Ugyan egy EPG frissítés miatt mi a fészkes fenének kellene újraindulnia?! :W

(#113114) kezo0 válasza Ledi (#113110) üzenetére


kezo0
addikt

Emiatt kellene 2-3 percig várakozni, majd automatikus restart, Vodafone logo, homokórázás újabb 1-2 percig, s ezalatt nem használható semmire a box? És ha az EPG-t frissíti, miért nem csinálja minden nap?

gduck: Mondjuk szerintem ugyanezek a kérdések felmerülnének akkor is, ha csak frissítést ellenőrizne. Ahhoz minek a restart, és miért nem ellenőrzi akkor minden nap?
De egyébként tartozom azzal az igazságnak, hogy nem csak úgy elkezdte a műveletet kérdés nélkül, hanem először megjelent egy olyan szöveg, hogy egy időzített frissítés várakozik, folytassa-e? És itt választhattam volna azt is, hogy most nem akarom, hogy folytassa, de persze hajtott a kiváncsiság, hátha visszakapjuk a csatornasorrend-rendezést… :P Szóval én akartam, hogy hajtsa végre, akármi is az. De aztán egy nagy semmi lett belőle, ugye.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#113115) MadMancs válasza lajosx (#113111) üzenetére


MadMancs
veterán

AVR passz.
LAN kell neki mindenképp. Nem csak interaktív funkciókhoz. Pl netről szedi jogosultságokat, stb. Net nélkül csak pár órát életképes.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#113116) betyarr válasza betyarr (#113088) üzenetére


betyarr
veterán

valaki erre?

illetve mára már a net stabilitása sem túl acélos.a gyerek panaszkodik,hogy nem tud játszani,a speedtestek is "couldn't connect to the server" hibaüziket dobál folyamatosan vezetéken és wifin is.nem leszünk így jóban a vodával...

(#113117) istvansebok


istvansebok
tag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a nálam még meglévő UPC rendszert max meddig engedig, hogy használjam, mikortól kötelező a csere?
Mennyire kell minden boxhoz UTP kábelezés, mert az nincs minden szobába bevezetve?

(#113118) istvansebok


istvansebok
tag

Milyen előnyei vannak az új rendszernek, mondjuk ami még érdekelne az az lenne, hogy az új boxok már 1080p-vel adják már a képet.
Sajnos a visszanézhető rész egyre rosszabb már hetek óta, lehet ez már a kényszerítés része lenne?

(#113119) jeni válasza istvansebok (#113117) üzenetére


jeni
félisten

Mikor itt volt kb 1 hónapja a srác akkor azt mondta,hogy 2022 tavaszra akarják a teljes gép cserét megejteni.A legalább a Voda arra az időre tűzte ki a eszközcseréket, de ez biztosan el fog húzódni.
A Connect Box-ból abból 3-t tudsz elvezni,de tudsz erre kötni még TP-LINK TL-SG108 switch-t.
Nekem ez van és hibátlanul megy. Az előző TP-Link is jó de annak a táp kábele elől van és ezért inkább az utóbbit vettem, meg. Nincs szem előtt egyetlen kábel sem.
WIFI mód?

Ha pedig nem szeretnél falat fúrni és kell a kábelezés,akkor egy ilyennel talán ez a legolcsóbb faragás nélküli mód.

Nem tudom,hogy van e ennél jobb minőségi cucc a piacon és árban elfogadható is.

Mercusys MP500 KIT Powerline - ez legalább 10/100/1000 MB/s értéket tudja.
Vannak ennél drágábbak ami csak 10/100 MB/s.

A kép minőség a VII-ker-ben rendben van.A szolgáltatások kényelmében ténylegesen van előre lépés.Nem hiszem,hogy most direkt rontják a jel minőségét ,hogy még a régit mielőbb cseréld le.
Ugyanis a lakáson belül a gép cseréjével nem csinálnak kábel cserét!

[ Szerkesztve ]

(#113120) pjen válasza istvansebok (#113118) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos kell UTP minden bxhoz, de ez például egy power line adapterrel is megoldható.Hogy milyen előnyei vannak, hát passz.

(#113121) gduck válasza pjen (#113120) üzenetére


gduck
addikt

"Sajnos kell UTP minden bxhoz,"

És minden máshoz is! ;) DesktopPC, TV, konzol és minden HELYHEZ KÖTÖTT eszközhöz! Balgaság ilyen eszközökhöz Wifi kapcsolatot használni, sokkal stabilabb a vezetékes kapcsolat! Azaz, 2021-ben már szinte alap, hogy akár minden helyiségben legyen LAN csatlakozás ;)
Falon kívül is simán megoldható, kaphatóak pl. kábelvezetésre használt szegőlecek is, stb.

[ Szerkesztve ]

(#113122) norbertoth válasza gduck (#113121) üzenetére


norbertoth
senior tag

Azért ezt kicsit megcáfolnám, ugyanis nekem az LG OLED tv-m kábelen rosszabb sebességet produkál mint wifin :D Pedig a Maister egy AX92U... szóval nálam wifin jobb, de xbox is arról megy és semmi probléma se a sebességgel, sem a pingel. A Macbook-om is wifin megy és 60MB/sec-el képes üzemelni, szóval csutkán megy rajta az 500Mbit.
Egyszóval nem kell még a telefonba is utp kábelt dugni 2021-ben :D simán megy wifin minden, de egy mezei ac wifivel is. A balgaság kábelre kötni mindent a kábelerdő manapság -legalábbis nálam- nem játszik. Természetesen azt sem állítom hogy ez mindenhol adott, mert ha nagyon messze van a router az adott eszköztől és nincs Mesh rendszer akkor lehetnek gondok.

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#113123) Csabi1984 válasza norbertoth (#113122) üzenetére


Csabi1984
addikt

Amit írtál természetesen megcáfolni nem lehet de nem mindenkinek van ennyire új Routerük vagy ilyen árkategóriás készülékük :)
Nekem Tplink AC1750 -van 5Ghz ide vagy oda kábelen akadás mentesen viszi a Tv-n (ami ugye max 100Mbit/s csatlakozós) a 4K-t de 5Ghz-en azért csak-csak megakad és gondolom itt sem az adatátviteli sebesség a gond hanem a kőszülék processzorra ami dolgozik ezen idő alatt.

[ Szerkesztve ]

(#113124) lajosx válasza MadMancs (#113115) üzenetére


lajosx
őstag

Értem, akkor sajna nem élég hogy nem tudom rendesen használni, még egy switcet is vennem kell :F másik szolgáltató készülékével soha semmi bajom nem , nem értem ezzel miért szívok..Köszönöm szépen a válaszod :R

(#113125) Uthenger


Uthenger
aktív tag

Sziasztok,

Voda box esetében valaki próbálkozott már hdmi - scart konverterrel?
Lutri, hogy működik-e vagy sem, vagy valaki összehozott már ilyet?

Köszönöm.

Fekete, full cover üvegfóliák Xiaomi, Huawei és Samsung telefonokhoz. OE-KVK, BMF-KVK (Kandó) tankönyvek. Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/uthenger

(#113126) ztsoft válasza norbertoth (#113122) üzenetére


ztsoft
őstag

Azért nem minden a net sebességét kihasználni, főleg, ha a belső hálózat többre képes. Én azt tartom, hogy a kábeles csatlakozás jobb (kevesebb hiba lehetőség), de nem minden esetben jelent nagyobb sebességet.

Például a TV, kábelen "csak" 100 Mb/s-et tud, ezzel szemben Wi-Fi-n 300 Mb/s-et (unknown). Ennek ellenkezője a laptopom, Wi-Fi-n 433 Mb/s-et, kábelen 1 Gb/s-et (arch-a315).

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#113127) pjen válasza gduck (#113121) üzenetére


pjen
félisten

Nekem a felső szinten van a CB egy beton födémmel alatta egy LG tv,70 megát mérek rajta. A netflix gond és szakadozás nélkül jön.Nem szakadozik.Az asztali gépen a torrent is WIFI n megy. Vagyis minden, két tablet, telók, csak a 3 voda box van WIFI n.

(#113128) gduck válasza norbertoth (#113122) üzenetére


gduck
addikt

Azt hogy a TV-kbe valamilyen rejtélyes vagy fillérb***ós okból nem raknak gigabites kártyát, ne keverd légyszi bele ebbe a témakörbe :R 100Mbit bőven elég a TV-nek, persze jobb azt mondani, hogy milyen gyors is a kapcsolat wifin :DDD :N

Macbook és telefon NEM helyhez kötött eszköz, ilyen eszközöknél természetes a wifi kapcsolat! ;)

#113127pjen: "asztali gépen a torrent is WIFI n megy" LOL! És mekkora forgalmat bonyolítasz vele? Havi 10TB megvan? :DDD
Na ugye milyen jó is az a sokat szidott CB! :DD

NEM azt mondtam, hogy nem működik, hanem hogy balgaság! És ez a véleményem megingadhatatlan ;)

[ Szerkesztve ]

(#113130) jeni válasza Uthenger (#113125) üzenetére


jeni
félisten

erre is van megoldás egy SpeaKa Professional Audio Extraktor [HDMI - HDMI, Jack, RCA] 1920 x 1080 Pixel,de nekem csak 20 napig volt jó,feltehetően meghibásodott és vissza vittem ,azzal jól lehetett az PC-TV karira rákötni és használni vele,ez működik az analóg TV-kel is.

(#113131) pjen válasza gduck (#113128) üzenetére


pjen
félisten

Van olyan hónap, hogy 10 gigát se.Viszont futtattam egy speedtest et:119/19 és 11 ping. Mindez WIFI n a CB n.Egy philips 8545/12 Tv n. Igaz csak egy tégla fal van a CB és a Tv között.

(#113132) norbertoth válasza gduck (#113128) üzenetére


norbertoth
senior tag

1 kábellel kevesebb, hidd el ez manapság már áldás is lehet. 10 méteres kábelen volt, de most végre felszabadult, esztétikusabb, stabil, persze mint mondtam, ez mindenhol lehet stabil.
Igen sajnos elég gyenge kártya van a tv-kben.

• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

(#113133) cocka válasza Csabex (#113112) üzenetére


cocka
veterán

Hát ez a talp fantasztikus. Ez azért poén, mert ha pont annyi helyed van, hogy maga a modemtest elférne, akkor emiatt a hülye talp miatt mégse. LOL

És amúgy maga a téglatest nem állna meg ezek nélkül a hülye fémlábak nélkül?

(#113135) cocka válasza Csabi1984 (#113123) üzenetére


cocka
veterán

Nyilván távolságfüggő is, de az azért már elég jó router kb. 10 méterig biztos nincs probléma az 5 GHz-es jellel, valószínűbb, hogy a tévének a wifi vevője egy kalap szar. :D

(#113136) cocka válasza Uthenger (#113125) üzenetére


cocka
veterán

Röviden: Ha jót akarsz magadnak ilyennel nem kísérletezel. Ha mazochista vagy, akkor csak nyugodtan.

(#113137) cocka válasza gduck (#113128) üzenetére


cocka
veterán

asztali gépen a torrent is WIFI n megy

Nem gyulladt még ki a wifi adapter? Vagy belső kártyát használ? :D

(#113138) cocka válasza #72445440 (#113129) üzenetére


cocka
veterán

Minek azt leskálázni? Átállítja a boxot 576p-re azt kész. Onnantól az átalakítónak csak annyi a dolga, hogy a progresszív jelet visszabutítja interlaced-é.

(#113139) Csabi1984 válasza cocka (#113135) üzenetére


Csabi1984
addikt

Nem kizárt ez sem :)

(#113140) cocka válasza Csabi1984 (#113139) üzenetére


cocka
veterán

Meg az a kérdés, hogy mit nézel wifin.. Live stream netről vagy sima videó netről vagy sima videó LAN-ról? A bitráta se mindegy. Mondjuk egy 120 megabit/s bitrátájú videót LAN-on lejátszva már jó eséllyel laggolni fog a tévé. Itt a prohardveren a tesztvideócsomagban van az a medúzás cucc, na az hasonló, hangja nincs, de ha neked azt wifin folyamatosan lejátssza a tévéd akadás nélkül, akkor abban már jó acélos a vevő. :D

(#113141) hhgygy


hhgygy
senior tag

Üdv, egyik napról a másikra nem tud csatlakozni a 7th generációs Kindle olvasó a wifire. A wifi működik rendesen. Átállított valamit a Vodafone? (A telefonomon át megosztva a wifit csatlakozik a Kindle, tehát működik a vevője)

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#113142) Csabi1984 válasza cocka (#113140) üzenetére


Csabi1984
addikt

Valóban :)

(#113143) Csabex válasza #72445440 (#113134) üzenetére


Csabex
őstag

Elárulnád hogyan vehető le? Mert a technikus aki hozta azt mondta, hogy az nem vehető le, de igazából nincs is tervben a falra való rögzítés, ezért nem is próbálkoztam.
Neked ilyened van, te levetted?

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#113146) hhgygy válasza hhgygy (#113141) üzenetére


hhgygy
senior tag

Oké, ha esetleg másnak se menne valamilyen régi készüléke, itt a lehetséges megoldás:
a modemen ki kell kapcsolni a WPS módot. Utána rögtön rendbejött.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#113147) Csabex válasza #72445440 (#113144) üzenetére


Csabex
őstag

Hát nagyon a határokat feszegettem már amikor le akartam szedni komoly erőfeszítéssel, de éreztem, hogy nem akarja az igazat és inkább nem folytattam. Én nem látok semmit a közepében, nálam így néz ki. Szerintem ne állíts olyat amiről nem tudod 100%-ban, hogy igaz, mert okoskodásnak és félrevezetésnek is minősülhet.

Az alsó fotón látható csavar torx és szerintem az a takarólemeznek a rögzítője, nem is próbálkoztam avval.

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#113148) mad823 válasza Csabex (#113147) üzenetére


mad823
őstag

Srácok, az a talp nem csupán azért van, hogy ne dőljön fel, hanem erőteljesen hozzájárul a szellőzéshez is, hiszen tiszta lyuk az ház alja. Mivel már a connect box is sírt, ha melege volt, itt pláne nem ajánlom, hogy bárki levegye a talpát és a házára állítva használja.
Csabex fotóján gyönyörűen az szellőzés, a porcsík mutatja a légáramlást.

[ Szerkesztve ]

(#113149) Csabex válasza mad823 (#113148) üzenetére


Csabex
őstag

Nem, a gyártó sem gondolt arra, hogy a talpán állítva legyen üzemeltetve. Kialakítottak két fali rögzítő pontot az oldalán a modemnek, de amíg nem tudod eltávolítani a talpat, addig nem is nagyon lehet falra rögzíteni, mert a talp miatt elállna ugyebár.
Ezekre gondolok:

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.