Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113851) althommo


althommo
csendes tag

Sziasztok
Tegnap este megbolondult a Horizon TV box, eltűntek a páratlan számú csatornák, és az OK gombra se jön elő a menü. Mitől lehet ez?

(#113852) pjen válasza althommo (#113851) üzenetére


pjen
félisten

Leírtad, megbolondult.Szerintem húzd ki pár percre a konnektorból.

(#113853) althommo válasza pjen (#113852) üzenetére


althommo
csendes tag

Köszi, megjavult. A TV boxot már többször kihúztam és nem segített, most viszont a többit is és így már jó.

(#113855) gduck válasza althommo (#113851) üzenetére


gduck
addikt

Horizon TV box Kaon, ráerőltetett Horizonos kinézettel. Gyilkos kombináció :D

(#113856) vlevi


vlevi
nagyúr

Igazán átállhatna a Voda egy másik műsorújságra, mert az Arena4, Eurosport adókon veszem gyakran észre, hogy köze nincs ahhoz, amit adnak.
Olyan, mintha a port.hu-ról szednék a mediacardhoz az EPG-t, mert a port.hu-n is ugyanilyen. De pl. a musor.tv oldal jól mutatja.
Bosszantó tud lenni, hogy nem is tudsz róla, hogy pl. adják a Superbike VB futamot, mert az EPG szerint az albán NB3 meccsét adják.
Most éppen a V8 Supercars miatt kapcsoltam oda, de mintha kevesebb lenne a kereke a rajtrácson álló autóknak... :)
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#113857) villifog válasza Menotti (#113848) üzenetére


villifog
tag

Azért azt a Vodafone-nak is tudni kellett volna, hogy amennyiben megvásárol egy közel 30 éves technikát (Kábelkom-os időktől számolom), arra a hálózatra költeni, átépíteni kell. Te is vásárolnál egy 30 éves autót, azt már "teljesen" fel kell újítani. Ez a hálózat már megérett a komplett átépítésre (cserére). Nem is tudom, hogy a Vodafone úgy gondolta, hogy egy közel 30 éves technikát nem kell lecserélni, illetve nem lesznek hibák? Amennyiben így gondolta, akkor rosszul mérlegelt!
Azért szerintem sokkal előnyösebb volt amikor a hibajavítás is helyben történt, és nem kellett a "világ másik végéig autózni".
Szerintem a teljes átépítés nem halasztható, és itt most nem csak az erősítők cseréjére gondolok.
Lehet nem voltak, vannak felkészülve ennyi hibára. Ez olyan mint amikor az EON-nál kiszerveztek egy két dolgot, aztán nem volt annyi kapacitás, amikor pl: nagy tél volt, és szakadtak le a vezetékek, és hosszú ideig nem volt áram.
A központi irányításnál meg előfordul, hogy nem tudja mit csinál a bal vagy a jobb kéz.

Arról nem is beszélve, hogy a későbben piacra belépő Digi, újabb technikáját, már előbb átépíti optikai hálózatra.

[ Szerkesztve ]

(#113858) asdf_ válasza villifog (#113857) üzenetére


asdf_
veterán

Ez olyan mint amikor az EON-nál kiszerveztek egy két dolgot, aztán nem volt annyi kapacitás, amikor pl: nagy tél volt, és szakadtak le a vezetékek, és hosszú ideig nem volt áram.

Az azért teljesen máshogy volt, állambácsi kivette az áram árának meghatározásakor felhasználható összegek közül a szerződéses szerelőket, vagy valami ilyesmi, így csak saját embereket használtak ilyenkor, amit értelemszerűen nem bővítettek fel tökfölöslegesen azért, mert két évben egyszer van egy vihar. Szóval ezt a rezsicsökkentésnek köszönheted, annak következménye.

[ Szerkesztve ]

(#113859) Gubu0101 válasza villifog (#113857) üzenetére


Gubu0101
veterán

Nezd mar meg idekint nemetben a halozatot,felenk szinte csak koaxvan,ossze vissza lognak a kabelek a pinceben a kotodoboznal(majd egyszer csinalok kepet :D ) Meg is a 400 Mbit-es internet amit kertunk 400-500 Mbit-en porog,nincs az,hogy minimum ennyi meg annyi.Nincs ott gond a kabelezessel,minden mast kellene rendberakni.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#113860) villifog válasza asdf_ (#113858) üzenetére


villifog
tag

Tudod ez olyan mint amikor büszkén hirdeti a Közút Kezelő, hogy teljesen fel vagyunk készülve a télre, nem lehet semmi gond, Azután leesik 15 cm hó (nem 2m, nem 1m, nem 50cm), és teljesen megbénul minden. Fel vannak készülve mindenre, de az első adandó alkalommal a teljes csőd van.

(#113861) villifog válasza Gubu0101 (#113859) üzenetére


villifog
tag

Ott lehet, hogy normálisan megfizették, és meg is követelték a minőségi munkát. Hidd el nálam is koax hálózat van az oszlopon, és egyszer kellett hibabejelentést tennem, mert meghalt a modemem. Mondjuk zárójelben megjegyezném, hogy saját magunk csináltuk a kinti hálózatot.

(#113862) villifog válasza asdf_ (#113858) üzenetére


villifog
tag

Arról még nem is beszélve, hogy milyen fejlesztések történtek az utcánkban az elmúlt 50 évben. Válaszolok Neked, hogy semmilyen. Ugyanarról a transzformátorról jön a villany, ugyanaz a légvezeték (keresztmetszet) van. Ellenben sorra nőnek ki a kétszintes, inkább háromszintes épületek, ugyanarra a régi hálózatra sorra rákötve. Ez nem a kiszervezés és a rezsicsökkentés óta van. Most nem várom el, hogy a fogyasztások "drasztikus" emelkedésével telepítsenek nagyobb teljesítményű transzformátor állomást, cseréljenek nagyobb keresztmetszetű vezetéket, de legalább megfizethető legyen az áram ára, amennyiben nincs annyi hálózatfejlesztés, és inkább csak a profitot teszik zsebre, még akkor is ha maximálva van az ár.

[ Szerkesztve ]

(#113863) gduck válasza villifog (#113857) üzenetére


gduck
addikt

Hát sajnos a "kereslet" is generálja a hibákat, mert ugye ma már kötelező a GIGA, mer attól áll ugyi a zászló :D Felfelé mennyi megy, az meg tök mindegy, mert azt nem kell berakni a reklámokba :W De előbb a hálózatot kellett volna rendbe rakni hozzá, csak hát a látszat nagy úr :U Ráadásul mindenki 0ms pinget akar és atombiztos hálózatot a nap 86400 másodpercében ...

[ Szerkesztve ]

(#113864) Csabex válasza Menotti (#113848) üzenetére


Csabex
őstag

Hát azért ha valaki hibát jelent be az szerintem nem felesleges... Esetemben nem volt felesleges, mert itt a teljes házban probléma volt amit a kiérkező technikusok is tapasztaltak.
Kicserélték az erősítőt és a tápegységét és láss csodát, azóta minden működik tökéletesen. Hobbyból szerintem nem hívogatja senki az üfsz., de ha online nem tudja az ügyintéző megoldani, akkor mégis csak ki kell szállnia a technikusnak a helyszínre... Feleslegesen hogy is lehet felvenni egy ticket-et?

"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass

(#113865) asdf_ válasza villifog (#113862) üzenetére


asdf_
veterán

Van sűrű áramszüneted? 230V+-10%-on kívül van-e bármikor a feszültség? Amennyiben nem a válasz, nincs mit fejleszteni. Attól, hogy egy kábel 30+ éves és azóta azonos keresztmetszetű, az nem jelenti azt, hogy azt anno nem előrelátóan rakták le és most, csak a kora miatt ki kéne cserélni, és a régi trafó sem jelenti azt, hogy azóta a környéken más betáplálási pontot nem hoztak létre.

(#113866) villifog válasza gduck (#113863) üzenetére


villifog
tag

Csak az UPC, most már Vodafone kiszorult a könnyen javítható, paneles területről, és megmaradt a sokkal nagyobb családi házas övezet. Itt azért sokkal nagyobbak a költségek, (fenntarthatóság), nagyobb kábelhossz, több erősítő, több tápegység, hogy csak a lényeges dolgokat említsem. Tehát egy ilyen hálózat átépítése lényegesen nagyobb költségekkel jár, (előfizetőkre lebontva), és nem is biztos, hogy rentábilis lenne.
Nálam is a legkisebb 150Mb-es csomag van, és nem fizetek a kábeltévéért, DVB-T használok. Tehát egyáltalán nem biztos az én példámból kiindulva a gyors megtérülés.
Ellenben abban egyet kell értenünk, hogy az előfizetőt nem az érdekli, hogy koax-on vagy optikán jön a jel, hanem , hogy stabil és megbízható legyen a szolgáltatás.
Szerintem ezt joggal el is várhatja a pénzéért.
Egy költői kérdés: ha a DIGI a 10 Gb-es csomagnál fog nagyobb területen járni, akkor a Vodafone hálózatfejlesztés nélkül hol fog járni, és itt most a feltöltési sebességet nem is hoztam szóba.

Abban mindenképpen egyetértek Veled, hogy a hálózatot rendbe kellet volna hozni, de ez a mai kor követelményei szerint már csak optikai hálózatot jelenthet a végpontig.

[ Szerkesztve ]

(#113867) villifog válasza asdf_ (#113865) üzenetére


villifog
tag

Van.

Mondjuk a helyes válasz az, hogy azért előfordul. Előfordul az is, hogy a 3 fázisból hiányzik egy, ezt helyben megoldom. Előfordul az is, hogy nincs semmilyen betáplálás. Nyáron ez nagyon zavaró tud lenni pl: fagyasztóládák esetén, de erre is van megoldás. Másik ház ami másik transzformátorról működik (hosszabbító).

[ Szerkesztve ]

(#113868) pjen válasza villifog (#113866) üzenetére


pjen
félisten

Mért szorult ki? Mert olyan üzletpolitikája volt, van ami nem versenyképes.Inkább vett volna példát a DIGI ről. Normális áron tud normális szolgáltatást nyújtani.

(#113869) Exian válasza kezo0 (#113846) üzenetére


Exian
őstag

kezo0 és ish4d0w: köszi Nektek. Nincs IPv6 sem és mobilbackup sem. Rendes IPv4-es Fix IP-nk van. Az számíthat ezzel kapcsolatban?

[ Szerkesztve ]

(#113870) villifog válasza pjen (#113868) üzenetére


villifog
tag

Nem mi határozzuk meg az árakat. De végül is igen, fogyasztói társadalomban élünk, tehát azt vesszük, vehetjük, ami számunkra megfelelő árban és minőségben.
A Digi első lépcsőben a panelházas területre összpontosított, nagyobb előfizetői létszám fajlagosan kisebb költségekkel.
Amúgy teljesen egyetértek Veled.

Ha az elején lett volna a panel területen árcsökkenés, a Digi-nek is 1000-szer nehezebb dolga lett volna.
Sőt hallottam olyanról is ahol ez megvalósult (nem tudok pontos helyszínt mondani), ott nem is tudott labdába rúgni a Digi az elején.

[ Szerkesztve ]

(#113871) cocka válasza Exian (#113869) üzenetére


cocka
veterán

Most akkor fix IP vagy dinamikus IP, amit legrosszabb esetben is kb. 3 havonta cserélnek?

Fix IP mióta jár lakossági előfizetőknek?

(#113872) LouiS22 válasza vlevi (#113856) üzenetére


LouiS22
veterán

Nagyon egyszerű a megoldás. A Voda a port.hu-t is üzemeltető cégtől vásárolja az EPG adatokat. Ha ott nem frissül be, akkor nálad sem fog. A csatornák kiadják a műsorváltozást (hiszen az általad említett másik portálon jó adat szerepel), de ezt manuálisan le kell követni (nincs ugyanis egységes metódus arra, hogy melyik csatorna milyen formában juttatja el a műsortervet. Lehet teljesen automatizált is, de lehet kézzel feldolgozott is).

Hozzáteszem: attól nem fog megjavulni, ha itt írod. Jelezd a csatornánál is, ők nagyobb eséllyel hathatnak erre rá, vagy találhatnak ki olyan megoldást, ami fixálja a problémát.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#113873) vlevi válasza LouiS22 (#113872) üzenetére


vlevi
nagyúr

Persze, jeleztem másféle is, amerre lehetett, csak gondoltam, ide is leírom.

(#113874) NoOne1976


NoOne1976
őstag

És szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a Vodafonet érdekelte a magyar hálózat állapota. Ha jól tudom, több céget országban vásárolta meg a UPC-t. Simán lehet, hogy mi voltunk a járulékos költség, amit ugyan nem akartak, de vinni kellett azért, hogy más országokat megkaphassanak.

(#113875) villifog válasza NoOne1976 (#113874) üzenetére


villifog
tag

:K

(#113876) csibor


csibor
őstag

Nagyon béna vagyok. Nem találom hol lehet kérni RTL most aktiváló kódot?

(#113877) Menotti válasza villifog (#113857) üzenetére


Menotti
aktív tag

Én nem védem a Vodát egy másodpercig sem...
Ha engem kérdezel, lövése se volt,hogy mit vesz meg Magyarországon,illetve a Upc gyönyörűen kifestette a menyasszonyt....A teljes átépítésről hallani sem akar a Voda,teljesen másban gondolkodik..

(#113878) Menotti válasza Csabex (#113864) üzenetére


Menotti
aktív tag

Hát ,például amikor a technikus azért autózik egy óra hosszát az előfizetőhöz oda,majd újabb egy órát vissza,hogy bekapcsolja a wifit(unoka elnyomogatta) a mobilján mert "nem működik az internet" azt azért elég feleslegesnek gondolom.
És az a baj,hogy a Vodafon szinrelépése óta egyre több az ilyen jellegű hiba.(Amik miatt egy jogos hibát bejelentő-mondjuk te - kénytelen napokat várni)
De ez nyilván Voda hibája,hogy a telefonosok ezeket nem tudják lekezelni...

[ Szerkesztve ]

(#113879) LouiS22 válasza csibor (#113876) üzenetére


LouiS22
veterán

Bár 10 másodperc google lett volna, azért leírom: csomagtól függően automaitkusan kapod emailben, egyébként ügyfélszolgálat.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#113880) Ledi válasza cocka (#113871) üzenetére


Ledi
aktív tag

Ha jól olvastam Exian tagnak Hitron modeme van. Ezt pedig régen a upc is csak cégeknek adott. Cégek pedig régen és most is kérhetnek fix IP-t.

(#113881) villifog válasza Menotti (#113877) üzenetére


villifog
tag

Volt már olyan, hogy kicserélték a menyasszonyt, és csak a nászéjszaka után vette észre a férj, hogy valami nem stimmel, és nem a választott nővel kelt egybe.
De itt erről szó sem lehetett, hogy nem tudta a Vodafone, milyen hálózatot vesz. Gondolom, hogy jelen esetben a menyasszonyt (UPC-t) bármennyire is szépen kifestették, nem hinném, hogy egy ilyen nagy vállalat mint a Vodafone csak a festéket látta volna, amennyiben igen, az elég nagy baj.

Miben másban lehetne komolyan gondolkodni vezetékes adatátvitel szempontjából?

Mondjuk az előttem is világossá vált, már az erősítők lecserélése kapcsán is, hogy nem mostanában lenne a cél, az optika végpontig történő kiépítése.

[ Szerkesztve ]

(#113882) pjen válasza Menotti (#113877) üzenetére


pjen
félisten

Tudod UPC fényévekkel jobb volt. Csak vesd össze a VTV boxot egy ciscóval. Hogy tudták megvenni ezt a szemetet.20 évig azt vettél fel amit akartál min 2 tunerrel+ nem kellett újra huzalozni a házat.

(#113883) tomaszka88


tomaszka88
aktív tag

Sziasztok!

Vodafone modem/routerhez szeretnék wifijel erősítőt. Kaptam kölcsön egy TP-link TL-WA855RE típust, és nem bírtam működésre bírni vele.

(#113884) Gubek-Einste válasza tomaszka88 (#113883) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább ide való kérdés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#113885) cigam válasza villifog (#113881) üzenetére


cigam
félisten

nem hinném, hogy egy ilyen nagy vállalat mint a Vodafone csak a festéket látta volna

A Vodafone sem hitte, hogy a számlázási rendszerének cseréje ekkora bukta lesz ;]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#113886) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Valakitol mar visszakerte az NMHH a mero eszkozt?En mar egy eve hasznalom,de meg mindig nem kellett vissza adni :D

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#113887) MadMancs válasza Gubu0101 (#113886) üzenetére


MadMancs
veterán

Nálam lassan 2 éve, de nem kérte.
Pedig ügyfélszolgálattal is kommunikáltam pár hónapra netcsomag váltás miatt. 🤷

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#113888) Exian válasza cocka (#113871) üzenetére


Exian
őstag

Rendes Fix IP. Szükség van rá, olyan szerveroldali kapcsolódásaink vannak, amik csak regisztrált fix ip-ről engednek be.

Nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy lakossági az előfizetés, de ez igazából nem tárgya a kérdésnek.

(#113889) Exian válasza Exian (#113888) üzenetére


Exian
őstag

Annyiban persze elnézést kérek, hogy igaz, ez otthoni előfizetéses csoport...:R bár én szerintem otthoni nethez is igényelhető ugyanúgy plusz pénzért, mint az üzletinél, szerintem ebben nincs különbség, mi is valami 5000 nemtudom mennyit fizetünk érte pluszban.

Nem találtam kimondottan üzleti topikot.

[ Szerkesztve ]

(#113890) kezo0 válasza Exian (#113888) üzenetére


kezo0
addikt

Márpedig nem mindegy, hogy lakossági vagy üzleti előfizetés. Valószínűleg épp azért nem lehet a HGW menüjében kapcsolgatni a modem és router mód között, mert ez egy üzleti előfizu, de biztosat csak az ügyfélszolgálat tud majd erről mondani neked.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#113891) Exian válasza kezo0 (#113890) üzenetére


Exian
őstag

Igen, lehet, csak a múltkori 47 perc zenehallgatás (Ügyfélszolgat) után meguntam és nem vitt rá a lélek, hogy ismét belekezdjek... De majd kénytelen leszek.

(#113892) csibor válasza LouiS22 (#113879) üzenetére


csibor
őstag

Akkor nagyon béna vagyok, 5 percet kerestem, és nem lettem okosabb. Lehet ezért kérdezek :W Lehet kaptam valamikor levelet, csak nem érdekelt. Más szeretné használni.

(#113893) Onderon válasza kabelmania27 (#113823) üzenetére


Onderon
senior tag

Sziasztok, köszönöm a válaszokat.

Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem ezeket kérted:

[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

(#113894) zolee001 válasza Onderon (#113893) üzenetére


zolee001
őstag

Én hólye 1 db tv müsort szerettem VOLNA megnézni eme csodás szolgáltató jövöbe mutató technologiáján keresztül ami a VTV nevet birtokolja.
Pc- 2 másodpercenként buffer,android app vtv logo és kész.
Hála az égnek semmi közöm ehhez a mocsok céghez az ügyfeleknél akiknél voda van takaritom el öket

(#113895) kezo0 válasza zolee001 (#113894) üzenetére


kezo0
addikt

Előtte aktiváltad a szolgáltatást a My Vodafone-os profilodban?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#113896) Menotti válasza pjen (#113882) üzenetére


Menotti
aktív tag

Tudom,nekem is van(még) egy Cisco boxom...

(#113897) Menotti válasza villifog (#113881) üzenetére


Menotti
aktív tag

....mondjuk ,optika végig,nem csak az utca elejéig?

(#113898) simkoG


simkoG
csendes tag

Sziasztok! Vodafone TV (internetes, tv.vodafone.hu) ki lehet kerülni a fél óránkénti (óra:30, óra:00) PIN kód kérést?

www.simko.me | poco f4 gt

(#113899) cocka válasza simkoG (#113898) üzenetére


cocka
veterán

Az a legszebb, hogy kikapcsolod és ennek ellenére állandóan kéri. Meg az se semmi, hogy állandóan kihajigál az accountból. Legalább egy qrva hónapra hagyjon már benn. :W

(#113900) zolee001 válasza kezo0 (#113895) üzenetére


zolee001
őstag

Hónapokkal ezelött ,core3 akármi 8GB ram és nézhetetlen ,majd a voda kedvéért lecserélek mindent core i9 re vagy xeonra,hogy müködjön egy xaros tv stream

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.