Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#112401) Woodcutt3R válasza Intruder2k5 (#112399) üzenetére


Woodcutt3R
tag

Köszi, inkább hagynak váltani, furcsa?

(#112402) gregory91 válasza gregory91 (#112398) üzenetére


gregory91
senior tag

Bug-os a csodabox által a netről letöltődő csatornalista.
Tanulság: Akinél nem jön bizonyos csatorna,annak erősen ajánlott a netkábel kihúzásával (közvetlen koaxról) újrahangolni a csodadobozt.Nem hogy hibátlan,de nagyon gyors keresést(netkábel~10 perc,anélkül~00:30mp max) is tesz lehetővé.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#112403) kezo0 válasza MadMancs (#112383) üzenetére


kezo0
addikt

Nekem abban a pillanatban, amikor váltottam az új csomagra, és kikódolódtak a HD verziók, egyből le is kódolták az SD verziókat. Értsd: még vonalban voltam az ügyintézővel, amikor megtörtént ez a váltás. Ha neked kódolatlanok maradtak az SD-k, akkor az szerintem bug. És akkor lehet, hogy így is maradnak, amíg nem kell valami miatt majd megint hozzájuk nyúlni a központból. :)

De nincs olyan lehetőség a tévéden, hogy kedvencekbe gyűjtöd azokat a csatornákat, amiket nézni szoktál? Ha ebből a gyűjtésből kihagyod az SD-ket, akkor nincs az általad leírt probléma, hiszen elég csak a kedvencek között navigálni fel-le.
Egyébként az én Pana tévém is ugyanígy viselkedik, ha csatornaléptetés közben kódolatlan csatornát talál: több gombnyomásra is szükség van, ha tovább akarok léptetni, mert ki kell léptetni először a „hívja a 1270-et” infó-képernyőből.
Viszont ha neked most még mindig élnek az új HD csatornák mellett az SD párjaik is, akkor igaz ugyan, hogy mentesülsz a fenti megakadástól, de közben meg az ugyanúgy elvesz némi időt, hogy a tévének állandóan felbontást kell váltania SD-ről HD-ra, majd vissza, amikor az eltérő felbontású csatornák között lépegetsz. Ez – legalábbis nálam – egyértelműen hosszabb ideig tartó csatornaváltást eredményez, mintha csak azonos felbontású csatornák között kapcsolgatnék.
Na, erre jó a kedvencek funkció.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112404) Intruder2k5 válasza Woodcutt3R (#112401) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Gondolom ez nem ilyen egyszerű... Nem követem nagyon a témát, de szerintem SZIP támogatást a Telekom is csak olyan területen kapott, ahol nem volt más szélessávú szolgáltató. Ahol meg volt, és mégis van Telekom optika, ott nyilván saját erőből épített a Telekom, arra meg nem fogja ráengedni a Vodát, érthető okokból. Tehát Voda net csak ott érhető el Telekom hálózaton, ahol utóbbi SZIP támogatásból épült. Szerintem ez így lehet...

(#112405) viktorhu válasza gduck (#112400) üzenetére


viktorhu
veterán

Tavaly a karantén kezdetekor kiderült, hogy elég durván el volt hanyagolva a hálózat. Amikor a megnövekedett terhelésre válaszul elkezdtek újabb csatornákat bekapcsolni, azt már nem bírta a rendszer, megtelt panaszokkal ez a fórum is, csomó embernek instabil lett a kapcsolata. Ezeket a dolgokat meg nagyon pepecs munka rendbehozni.

Aztán ki tudja, lehet, hogy ahol komolyabb felújítást csinálnak, ott cserélni fognak erősítőt is, akkor már a legfőbb akadályát (hogy az erősítő simán levágja a felsőbb frekvenciákat) elhárítanák a gyorsabb feltöltésnek. Ehhez kellene még a magasabb frekvenciához az árnyékolásokat javítani (csatlakozók, kábelek cseréje), meg a túl nagy szegmensek nem tesznek jót neki szintén.

Mindenesetre rossz jel, hogy annak idején a telekom nekilendült az 1000/200 kiépítésének, aztán azzal a lendülettel le is fújták a projektet a magas költségek miatt.

(#112406) kezo0


kezo0
addikt

Ahogy többen is megírták már, két napja nekem is csatornakereséssel indít minden bekapcsoláskor a Vodafone box. Viszont azóta éjjel 2h-kor nem kezd erőszakos firmware-frissítésbe. :D

Volt ma du. egy kerékpárverseny a Eurosport2-n, amit rögzítettem a boxszal. Visszanézéskor még volt hátra 27 km a versenyből, amikor véget ért a felvett műsor… Köszönöm, Vodafone!
A régi boxszal legalább 30-45 percet ráhagytam egy időzített rögzítés beállításakor, ha országúti kerékpárról volt szó, mert eléggé kiszámíthatatlan, hogy mennyi idő alatt teljesíti a mezőny a távot. Az új csodaboxszal ilyet nem lehet, az max. 5-10 percet hagy rá az EPG-hez képest. A soron következő műsor meg természetesen nem is visszanézhető… Sebaj, majd elolvasom a neten, hogy ki nyert! :W

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112407) gduck válasza kezo0 (#112406) üzenetére


gduck
addikt

A sport adókon főleg, ahol élő közvetítés megy, ez egy teljesen elcseszett rendszer :( De szerintem örülhetünk , hogy egyáltalán valami is visszanézhető (de minek, a te példád is mutatja a hibáját) az EuroSport csatiknál, hiszen ott az EuroSport Player szolgáltatásuk...

(#112408) kezo0 válasza gduck (#112407) üzenetére


kezo0
addikt

Ha az M4-ről akarok felvenni valamit, azt a tévével teszem, mert ugye az új boxszal nem lehet műsort rögzíteni, sem visszanézni erről a csatornáról. Ugyanez a helyzet az HBO-s csatornákkal, vagy pl. az AXN-nel is. Továbbá, ha nem akarom az összes reklamblokkot is végignézni a felvett műsorokban, akkor ha jót akarok magamnak, az RTL-csoport csatornáiról is a tévével rögzítek műsort. Mostantól a nem kötött idejű sporteseményeket sem a boxszal fogom rögzíteni…
Lassan csak arra lesz jó ez a csodabox, hogy az élő adást nézzem vele, miközben a tévé mindkét tunerje rögzít valamit. :DDD

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112409) dstern


dstern
tag

HorizonGo vs. VodaTV alig/nem működő szolgáltatás topichoz.
Szóval nem hagytam annyiban, és mivel van jogi biztosításom, ügyvédhez fordultam, nem kerül semmibe. Ügyvéd hivatalos fenyegető levelet ír a Vodkának, hogy nincs rendben az, hogy hűség alatt radikálisan visszavágják a szolgáltatást, azaz, ami ment korábban simán, azt kamu indokokra hivatkozva (nem megfelelő kábel, oprendszer, nem biztonságos eszköz stb) korlátozzák. Elvégre, a HorozonGo nemrég, mint alapszolgáltatás volt reklámozva, ez a fogyasztó szándékos megtévesztése.
Csodák-csodája. A Voda vigyázba vágba magát reagált, hogy Opardon akkor innenről jogkövető magatartást tanúsítanak a hűség végéig :D Azóta megy a HorizonGo, az accounrommal PC-n, Android Boxon, élő adás, visszanézés, mint eddig :)
Szóval lehet itt okoskodni technikailag, de úgy tűnik, hogy az egyetlen út a jogi, tessék ügyvédet fogadni, és a problémak egyből (na jó, egy hónap alatt) megoldódnak :D

(#112410) cocka válasza kezo0 (#112345) üzenetére


cocka
veterán

szintén senkit nem csaptak be.

Hát végül is, ha valaki elhallgat információkat úgy, hogy egyébként más lenne a szituáció az kvázi hazugság. Ha nem is teljes, akkor mondjuk azt, hogy félhazugság. :D

mindig hazudnak

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy elég gyakran. :DD

a tévének állandóan felbontást kell váltania SD-ről HD-ra, majd vissza

És nem tudja a tévé azt amit a vodabox is meg a régi boxok, hogy fixre beállíthatod a felbontást és akkor mindig pl. 720p? Az SD-t gondolom "felkonvertálja", a HD-t meg 1080i-ről "le".

A régi boxszal legalább 30-45 percet ráhagytam egy időzített rögzítés beállításakor

És a régi box mit csinál, ha egy műsor kellős közepén csak úgy random megnyomod a felvétel gombot? Felveszi az egészet vagy csak onnantól, ahonnan elindítottad a végéig? Vagy nem áll le a műsor végén automatikusan, hanem neked kell leállítani?

Lassan csak arra lesz jó ez a csodabox, hogy az élő adást nézzem vele

Ha ez lassan beigazolódik, akkor igazán érdemes volt a médiabox cserék miatt hisztizniük. (mármint hogy az előfizetők cseréljék már le őket a vodkás dobozukra) :C

asdf_:

(5400-es 2,5"-es hdd talán 90 MB/seccel ír)

Viszont egy alig pár éves 2 terás 3.5-es Toshiba P300 simán tud írni kb. 160 megabájt/seckel is. (nyilván szekvenciálisan) Cserébe jó nehéz meg picit jobban is melegszik.

loulou:

Jó a link, aztán bekattintod, hogy legyen benne CI+ foglalat, ami Nagrát is támogat és rögvest csak előrendelhető az összes, plusz minimum 65k.

sacaboy:

egy árva lélek sem keresett telefonon és a technikusnak sem volt hire-hamva.

Miért nem vagyok én ezen meglepődve? :D

ötjegyű számnak kell lennie ami itt Komlón a 43911. Jelenleg viszont 1574 található ott.

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Mert az annak az egy darab csatornának a hálózati azonosítója, amit listáz. Minden csatornának külön is van hálózati azonosítója és egyéb azonosítói, meg minden hangsávnak is, plusz ha van, akkor teletextnek is stb..

MadMancs:

online váltással.

Könnyű annak, akinek nincs benne vezetékes telefon. Ha van a csomagodban az is, akkor nem lehet se hozzáadni, se elvenni, ha módosítást akarsz. Egyszerűbb telefonon megbeszélni.

[ Szerkesztve ]

(#112411) cocka válasza dstern (#112409) üzenetére


cocka
veterán

az accounrommal PC-n,

Hogy mi? A www.horizon.tv? És a kedvenc zaklató bannerjüket hogy tünteted el?

Fontos hírünk van a számodra!
Búcsúzik a Horizon Go alkalmazás.

(#112412) kezo0 válasza cocka (#112410) üzenetére


kezo0
addikt

És nem tudja a tévé azt amit a vodabox is meg a régi boxok, hogy fixre beállíthatod a felbontást és akkor mindig pl. 720p? Az SD-t gondolom "felkonvertálja", a HD-t meg 1080i-ről "le". – Ezt nem teljesen értem, miért lenne jó, ha ilyet állítana be bárki is egy tévén? Már ha lehetne egyáltalán. Mert a tévé az attól függően konvertálja a képet, hogy milyen jelet kap. Ha pl. egy 4K-s tévé eleve 4K-s jelet kap, akkor nem konvertál. Minden más esetben igen, tehát ha 576p, 720p, 1080i vagy 1080p stb. jel érkezik a bemenetre, azokat minden esetben felskálázza, máskülönben nézhetnéd a képernyő közepén egy kis téglalapban a hasznos képet, körülötte kisebb vagy nagyobb fekete kerettel. De egyébként is miért lenne jó a full HD képet lerontani, az SD-t meg úgy felkonvertálni, hogy az nem jár semmilyen minőségbeli javulással?

És a régi box mit csinál, ha egy műsor kellős közepén csak úgy random megnyomod a felvétel gombot? Felveszi az egészet vagy csak onnantól, ahonnan elindítottad a végéig? Vagy nem áll le a műsor végén automatikusan, hanem neked kell leállítani? – Mivel a régi box nem a felhőben jelöli meg a később majd megnézni kívánt műsort, hanem ténylegesen rögzíti azt a helyi HDD-re, ezért csak attól a pillanattól indul a műsor rögzitése, amikor megnyomom a felvétel gombot. És ha csak ennyit teszek, akkor az adott műsor EPG szerinti végén leáll a rögzités. Viszont a menüben az éppen folyamatban levő rögzités befejező időpontján módosítani is lehet, tehát bármennyivel ki lehet azt tolni vagy lerövidíteni. Már csak az a kérdés, hogy jön ez ide. Mi mellett vagy ellen szóló érv?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112413) MadMancs válasza gduck (#112400) üzenetére


MadMancs
veterán

De, kedvencekkel.

kezo0, de igen van erre lehetőség, csak azzal az a bajom ha vodának kedve támad kutyulni, borul minden. De mondjuk az lesz ha más nem működik.
Egyenlőre még mindkét verzió él, majd ma ugrik a majom a vízbe, hozzá kell profilhoz nyúlni, tegnap online váltás után kb 1 órával csak a TV váltott csomagot, net marad 150, visszaigazoló emailben mára írták váltást.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#112414) edeleny


edeleny
őstag

Hali.
Korábban említettem, hogy még csak leszek Vodás! A mostani kábelszolgáltatót megvette a Vodafone.

Az utcai oszlopról már legalább 20 éve ugyan azon a acél erősítéses koax kábelen jön a jel. (nem volt vele még gond.) A mostani egyik TV hez is vagy 15 éve huztam ki a kábelt. A tetőtérbe nyáron csináltam meg a kábeleket. Mondjuk úgy, van egy szerelő szekrény, oda jön, a kábel. 6 in 1 előszó osztja szét.
Ezek közül a kábelek közül egyik sem cserélhető. Simán benne vannak a falban, es a padlóba, minden védő cső nélkül. Legalább is senki kedvéért nem fogom a két hónapja festett lakást újra szétverni.

Hétfőre bejelentkezett egy technikus, hogy meg nézze a rendszert.
Neki ez jó lesz, vagy tényleg ki akar cseréltetni mindent?

Azt pletykálják, hogy az összes kábelt athúzatják!

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

(#112415) kabelmania27 válasza edeleny (#112414) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Az osztót valószínű cserélni kell, mert úgy lesznek jók a modemértékek, hogy a bejövőre kettes osztó egyik kimenet modemes szoba másik kimenetre lehet osztani a tévékre.
15 évvel ezelőtt is létezett háromszoros árnyékolású kábel ezért lehet, hogy elég az osztócsere.

(#112416) Toth_Jani válasza edeleny (#112414) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Nálunk 3 éve vettek meg egy 20 éves kis helyi céget, a régi cég megesküdött hogy 20 megánál gyorsabb netet nem lehet adni. Házon belül nem variáltak semmit kint lehet, de a Net stabil 500-al jön.

(#112417) pjen válasza kabelmania27 (#112415) üzenetére


pjen
félisten

Szerinöem a kábel simán jó lesz, ha nem laksz nagyon zajos környezetben, akkor is ha neadj isten csak 2x árnyékolt. Viszont a boxhoz valahogy a netnek is oda kell jutni.UTP kábel, vagy valamilyen vezetéknélküli.

(#112418) gduck válasza kezo0 (#112408) üzenetére


gduck
addikt

Dettó! RTL-ről pl. én is saját boxal rögzítek, mert nem akarok egy 1,5 órás műsort (pl. X-faktor) 2,5 óráig nézni :D

#112414edeleny: ha cserélni akarják, akkor csak kérjél egy végpontot valahova ami neked is jó és ahova a szerelő beüzemeli a szolgáltatást. Utána meg átvariálod ;) kabelmania27 szokott szakmai tanácsokat adni (mint már adott is) ;)

[ Szerkesztve ]

(#112419) vargalex válasza MadMancs (#112413) üzenetére


vargalex
félisten

Nekem is a váltást követő aktiválás után kb. 1 napig ment mindkét verzió. Majd egyszer csak kódoltak lettek az SD változatok. De szerencsére ez azt a TV-t, amiben a mediacard van (egy régi LG 32LB5700) nem zavarja, simán át lehet léptetni, nem akad meg a kódolt csatornánál.

[ Szerkesztve ]

Alex

(#112420) Gyurka6 válasza gduck (#112400) üzenetére


Gyurka6
őstag

Szerintem meg helyes, ha sd tv (is)van, akkor azért ne lehessen nézni, azért mert (hd) többet fizet? (Ha már a kábelen úgy is jön)

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#112421) pjen válasza Gyurka6 (#112420) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem is. Családban van egy hallás sérült. Valamilyen okból az SD adások hangját jobban hallja.

(#112422) edeleny válasza kabelmania27 (#112415) üzenetére


edeleny
őstag

Köszönöm a válaszokat, kicsit nyugodtabb lettem.
Nem tudom a 3x árnyékolás mit takar. Bementem a helyi mindenes barkácsba. Egy fajta koax volt, olyat vettem.
Közepén réz ér, kevés műanyag, réz szövet majd műanyag burkolat.

A házban nem tudom a kábeleket cserélni. Amikor beraktam, örök életre raktam, be van építve.

Viszont ahova most beérkezik, oda terveztem a routert, a NAS-t. Ha oda teszi a modemet minden egy helyen lesz, az teljesen jó. Az UTP rendszernek is ott van a középpontja.
Reméljük jó lesz a mostani kábel is!
Ha csak a csatlakozókat és az osztót kell cserélni, az teljesen jó! Még kisebb nehezségekkel de a betápkábelt is ki lehet.

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

(#112423) pjen válasza kezo0 (#112408) üzenetére


pjen
félisten

Axn és HBO n én tudok visszanézni, ha nem is mindent. Felvételt nem próbáltam.

(#112424) Pécsi gyerek válasza dstern (#112409) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

:Y az igen,lehet én is reklamálok :DD

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#112425) kabelmania27 válasza edeleny (#112422) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Háromszoros árnyékolásúnál a középső ér körül három darab árnyékolás van, ami következtében az internet és a tévé csatornáknál nem lesz zajos a jel.
Azért fontos a megfelelő minőségű kábel, mert ha a kábel összeszedi az alacsonyfrekis zajokat nem csak nálad hanem a környéken élő előfizetőknél is probléma lehet az internettel.

[ Szerkesztve ]

(#112426) Intruder2k5 válasza edeleny (#112422) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Rá van írva a kábelre a típusa, és esetlegesen az is, hogy milyen az árnyékolása.

[ Szerkesztve ]

(#112427) maki1976 válasza gregory91 (#112402) üzenetére


maki1976
tag

Üdv! Nálam is ez volt a hiba, végül boxot cseréltek, rossz volt, bár a beüzemelésnél auz is hiba volt, h rossz hálózati azonosítót adtak meg a boxnak és csak a központ tudja ezt korrigálni, ilyenkor dob olyan hibát, amikt leírtál, pár csatin fekete kép, nem sikerült a csatorna hangolása, stb, hiába új csatornakeresés, ami nagyon hossú, 20-30perc.

(#112428) maki1976 válasza sacaboy (#112199) üzenetére


maki1976
tag

Üdv!

Egyik tagnak már irtam az alábbiakat:

"Nálam is ez volt a hiba, végül boxot cseréltek, rossz volt, bár a beüzemelésnél auz is hiba volt, h rossz hálózati azonosítót adtak meg a boxnak és csak a központ tudja ezt korrigálni, ilyenkor dob olyan hibát, amikt leírtál, pár csatin fekete kép, nem sikerült a csatorna hangolása, stb, hiába új csatornakeresés, ami nagyon hossú, 20-30perc."

Érdemes megnézned a boxon milyen hálózati azonosító van beállítva, és h az megegyezik-e a lakhelyed szerintivel! De lehet, h a box hibás...

[ Szerkesztve ]

(#112429) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Nálam megint nagyot alkottak. Pont egy relatív fontos dolog közepén voltam éjfél körül, aminél probléma, ha megszakad az internet. Pontban éjfélkor úgy sejtem befrissítette a CB-t a Voda, mert utána se kép se hang órákon át, még az admin oldalát sem lehetett elérni a CB-nek. Reggelre javították. Egyre inkább azon gondolkodok, hogy veszek egy SIM kártyás modemet, hogy legyen alternatíva, ha bemondja az unalmast a CB, meg egyébként is jó ha van utazáshoz. Elvileg néhány éven belül lesz itt Telekom, a netet biztosan leváltom rájuk, a TV meg marad Voda.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#112430) vmarci21 válasza kezo0 (#112408) üzenetére


vmarci21
tag

HBO-hoz van HBO Go (vagy lassan HBO Max), RTL-hez meg RTL Most+, és plusz pénzbe sem kerül.

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#112431) cocka válasza kezo0 (#112412) üzenetére


cocka
veterán

Mert a tévé az attól függően konvertálja a képet, hogy milyen jelet kap.

Ez nálunk is így van, de a boxon volt olyan beállítás is, hogy auto. Ha auto-n hagyom, akkor azért lassabb a csatornaváltás SD meg HD közt, mert átváltja a felbontást a tévé is. Ha 720p-re állítom fixen, akkor nem váltogat felbontást SD és HD váltás közt.

Mellesleg a vodaboxon is állíthatók fix felbontások: 576p, 720p, 1080p. Auto nincs is.

Viszont a menüben az éppen folyamatban levő rögzités befejező időpontján módosítani is lehet, tehát bármennyivel ki lehet azt tolni vagy lerövidíteni.

Zseniális. Kár, hogy én ezt már soha nem fogom tudni kipróbálni. :(

Mi mellett vagy ellen szóló érv?

Kérdeztem kíváncsiságból. Nem akarok mindenáron vitatkozni.

(#112432) Dwatti


Dwatti
addikt

Sziasztok ! Voda media box , idáig jól működött, ma volt egy ideig internet kimaradás, közben a box internet csatlakozása megszűnt, próbáltam gyári vissza állítást de internet csatlakozás nem található hibával megáll nem lép tovább tv műsor sem elérhető, kikapcsolni sem lehet a boxot csak ha áramtalanítóm de utána szintén ugyan ezzel a hálózati hibával megáll. UTP kábel csatlakozva van rajta internet Ügyfélszolgálat állítólag újra regisztrálta de semmi csak jövő hét csütörtökön jön technikus... járt már valaki igy vagy valami ötlet ?

(#112433) cocka válasza pjen (#112421) üzenetére


cocka
veterán

A hangról annyit, hogy eleve gáz, hogy szinte ahányszor csatornát váltok annyiszor kell vagy felhangosítani vagy lehalkítani. A mai modern tévéken nem lehet egy decibeles -tól -ig skálán beállítani, hogy mi legyen a minimum és maximum hangereje egy csatornának?

Tehát ha túl halk, akkor legalább a minimumra hangosítsa fel, ha pedig túl hangos, akkor a maximumra halkítsa le.

Hallássérülteknek pl. az automata feliratozás egy rémálom.. az amikor úgy mond felismeri a hang alapján a szöveget és nem előre van megírva.

Az előre megírt is csak akkor jó, ha életében a jelentős halláscsökkenésig ép volt a hallása, mert akkor tudja értelmezni a szöveget. A teljesen siketek vagy születésüktől fogva hallássérültek egyszerűen nem értik a feliratot, mert a többség a normál oktatás hiánya miatt nem igazán tanul meg olvasni, írni meg pláne nem. A jelnyelvben pedig nincsenek meg az írásban és szóban előforduló nüansznyi különbségek. Persze vannak nagyon ritka kivételek, akik érdeklődésből hajlandóak foglalkozni az írásbeliséggel vagy segítséggel végigcsinálni a normál iskolákat.

(#112434) nicu71


nicu71
addikt

Levelet kaptam ! Mivel teljesen elektronikus a kapcsolatunk,ezért izgatottan téptem fel [kép]

Természetesen semmi nem változott ,abszolut felesleges volt ,nem is értem :D és mindössze ennyi állt a levélben ,le is nyugodtam . :)

[ Szerkesztve ]

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#112435) asdf_ válasza cocka (#112433) üzenetére


asdf_
veterán

A hangról annyit, hogy eleve gáz, hogy szinte ahányszor csatornát váltok annyiszor kell vagy felhangosítani vagy lehalkítani. A mai modern tévéken nem lehet egy decibeles -tól -ig skálán beállítani, hogy mi legyen a minimum és maximum hangereje egy csatornának?

Tehát ha túl halk, akkor legalább a minimumra hangosítsa fel, ha pedig túl hangos, akkor a maximumra halkítsa le.
Azért nem, mert ezzel neked nézői oldalon az égvilágon semmi dolgodnak nem kellene lenned. A 0 dB az a teljes láncban végig mindenhol 0 dB, a csatornáknak azonos kivezérléssel kell(ene) küldeniük a jelet (csak aztán az egyik ilyen beállítású dinamikakompresszorral küldi, a másik olyannal, így a hallásérzet teljesen más), a szolgáltatónak ehhez hozzá sem kéne nyúlnia és módosítatlanul továbbítani. El nem tudom képzelni, hogy most, amikor full digitálisnak kene lennie mindennek, hogy az úristenben hoznak össze olyat, hogy ugyanazon csatorna sd és hd verziójának eltérő a hangja.
De amúgy szokott ilyesmi beállítás lenni a tv-ben, csak az meg egy jó jelnél teszi tönkre a dinamikát.

[ Szerkesztve ]

(#112436) kezo0 válasza pjen (#112423) üzenetére


kezo0
addikt

Igaz, visszanézni több mindent is lehet, de előre időzítve felvenni szinte semmit ezekről a csatornákról. (Nem is értem, ebben hol van a ráció.)

vmarci21: Az erős tömörités miatt mindkettő egyértelműen gyengébb képminőségű, mint a lineáris adásban nézhető/rögzíthető anyagok, ráadásul csak mobil eszközökön mennek. Nincs a tévémben natív kliens egyikhez sem, és nem szeretem az egérmozit.

cocka: „Ha 720p-re állítom fixen, akkor nem váltogat felbontást SD és HD váltás közt.” – Na igen, erre írtam, hogy eszem ágában sincs a HD csatornák 1080-as felbontását lekonvertálni 720-asra, csak azért, hogy amikor egy SD csatornára váltok, vagy arról vissza egy HD-ra, gyorsabb legyen a váltás…

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112437) pjen válasza kezo0 (#112436) üzenetére


pjen
félisten

HBO nál még megértem, hisz ott a Go, de hogy az aAXN mért ilyen azt nem tudom.

(#112438) gduck válasza Gyurka6 (#112420) üzenetére


gduck
addikt

Eleve NEM szabadna duplikált adóknak lenni. Tehát igen, nem helyes ez az egész helyzet ;)

(#112439) gregory91 válasza maki1976 (#112427) üzenetére


gregory91
senior tag

Akkor a netről szerezte be a csatornalistát nem a DVB-C-ről.

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#112440) Gyurka6 válasza gduck (#112438) üzenetére


Gyurka6
őstag

Ezt a vodának kellene megmondani, amíg adják a kábelen, hagy nézzem azt amit akarok.

Gyurka

(#112441) maki1976 válasza Dwatti (#112432) üzenetére


maki1976
tag

Üdv! egyik ismerősnél ugyanez a hiba volt, ott a router ujraindítása segített, utána a box-on is lefutott a csatornakeresés, gyári visszaállítás, csak egy ötlet, hátha...

[ Szerkesztve ]

(#112442) cocka válasza asdf_ (#112435) üzenetére


cocka
veterán

ugyanazon csatorna sd és hd verziójának eltérő a hangja.

Az még hagyján hogy eltérő a hangerő, de amikor az SD szinkronban van, ugyanannak a HD verziójában meg már nincs szinkronban a kép és a hang, egy papíron "élő" adásban.

(#112443) cocka válasza kezo0 (#112436) üzenetére


cocka
veterán

visszanézni több mindent is lehet, de előre időzítve felvenni szinte semmit ezekről a csatornákról. (Nem is értem, ebben hol van a ráció.)

Gondolom az, hogy hujúj hát a felvételt több ideig merészelheted visszanézni, a visszanézős anyagokat meg csak 7 napig.. vagy addig se.

ráadásul csak mobil eszközökön mennek.

RTLMost+ esetén ez nem igaz. Simán megy PC-n is, androidos boxon is, ami szintén nem a sűrű helyváltoztatásáról híres és Kodin is meg ELEC-ekben is.

(#112444) kezo0 válasza cocka (#112443) üzenetére


kezo0
addikt

Ja, a Cisco boxszal meg csak egyszerűen felveszek bármit, bármelyik RTL-es csatornáról, és amíg meg nem hibásodik a HDD, bármikor megnézem azt, átugorva benne a reklámokat. Szemmel láthatóan jobb minőségben, mint az online elérhető, tömörített anyagok. De persze tudom, az online stream a korszerű – és persze az a jobb az RTL-nek is, ha ott nézem. ;]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#112445) pjen válasza cocka (#112443) üzenetére


pjen
félisten

Amiket leírtál ahhoz mind gépészkedni kell és ez nem mindenkinek egyszerű.A cisco egyszerű mint egy VHS.

(#112446) Puro


Puro
aktív tag

Sziasztok.
2 mediabox és egy connect boxhoz a padláson megfelelő egy teletronik 3-as osztó? Vagy szükséges még valamit beszerelni?

(#112447) Gubek-Einste válasza Puro (#112446) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Megfelelő lesz a feladatra.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#112448) Puro válasza Gubek-Einste (#112447) üzenetére


Puro
aktív tag

Rendben, köszi :R

(#112449) rayoliviero válasza rayoliviero (#112393) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ebben tudna valaki segíteni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.