Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105444) wrathchild


wrathchild
tag

Üdv!
Miután a volt UPC-s rögzítős Cisco box kilehelte a lelkét, megkaptam a Vodafone TV box-ot...
Mindenféle visszafejlődésen (nem rögzíthetek bizonyos kedvenc műsorokat, a visszanézhetőben nem tekerhetek...) átugorva alapvető probléma van vele, hátha tudtok tanácsot adni, esetleg konkrétan mással is előfordult:
minden eszközöm HDMI kábellel csatlakozik egy Denon AVR-hez és onnan 1 db HDMI kábel megy a TV ARC-s HDMI csatlakozójába.
Így minden eszköz a hangfalakon szólalt meg, beleértve a TV -n indított app-okat (Netflix, Youtube, HboGo, Apple TV...) A Vodás szerelő kolléga a TV egy másik HDMI portjához csatlakoztatta beüzemeléskor az eszközt, úgy működött jól, TV hangszórókon át jött a hang.
Mikor elment én nekiláttam összekötni az AVR-rel, beállítottam mindent... majd bekapcsoláskor pár másodperc normál működés után feldobott egy hibaüzenetet: "Az Audiorendszer kommunikációs hibája miatt átvált TV hangszóróra" és úgy is tett.
Kikapcsoltam mindent, majd bekapcsolás után ugyanez.
Cseréltem HDMI kábelt (Audioquest Forest 1.4), ugyanez. Ekkor teljesen nulláról minden eszközzel együtt újrakonfiguráltam az erősítőt, minden más működik, csak a TV box nem.
Másnap 20-30 mp-enként ugrált a hangkimenet az Audiorendszer és TV hangszóró lehetőségek között, de végül a TV hangszórón maradt.
Emellett viszont a TV app-ok esetén (Youtube) teljesen elment a hang, tehát a TV hangszórón sem adott hangot a Youtube.
Jelenleg csak úgy működik, ha erősítőt kikapcsolom (ekkor a képet az átengedni a HDMI porton a TV-nek) és TV hangszórón jön a hang.
A többi eszköz pedig csak akkor működik jól az AVR Audiorendszert használva, ha a Voda box ki van kapcsolva. Bekapcsolt állapotában akkor is bezavar, ha más forrás van kiválasztva.
Beállítások között nem találtam semmi használhatót és nem is tudom, mi lehet a hiba, hisz elég egyesélyes a beüzemelés: HDMI viszi a képet és hangot. Sajnos még optikai kábel lehetőség sincs rajta.
Ha van, aki hasonlót tapasztalt, megköszönném a megoldást! :)
Esetleg a Box hibás....
bár a TV másik HDMI portjához csatlakoztatva működött, csak a TV hangszórón...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.