Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105701) viktorhu válasza Katicza (#105658) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem a jövőről, hanem a múltról beszélsz. Hordozható tévé, zsebrádió, walkman, mini dvd lejátszó. Sokkal modernebb médiafogyasztási lehetőségek vannak, mint hogy "vidd magaddal a tévét, nem érsz vissza a Szülejmánra".

(#105702) AtaWrc


AtaWrc
tag

Már müködik a HBO-OD, igaz még csak SD, de tegnap még ez sem ment nekem, alakul ez, ha lassan is.

[ Szerkesztve ]

(#105703) tutyinéni


tutyinéni
csendes tag

Szia.
Tudtok valamit a TV csatornasorrend kutyulásról ?

(#105704) MiZo1990 válasza tutyinéni (#105703) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Május 3-tól a TV4 a 27-es helyen érhető el. Ezen kívül nem volt semmi változás.

(#105705) tutyinéni válasza MiZo1990 (#105704) üzenetére


tutyinéni
csendes tag

Nálunk (E.gom környéke) jóval több. :K

(#105706) cocka válasza Gubek-Einste (#105689) üzenetére


cocka
veterán

Azt honnan lehet megtudni, hogy mekkora felbontású egy stream, ha úgy mond DRM védett?

(#105707) cocka válasza viktorhu (#105701) üzenetére


cocka
veterán

A hordozható tévének még lenne is értelme, amennyiben rendelkezne HDMI in-nel, hogy azt nézhess rajta, amit akarsz. De általában ez nincs így. A többinek tényleg nincs értelme.

(#105708) MiZo1990 válasza tutyinéni (#105705) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Lehet, hogy frekvencia átrendezés volt, de ÁSZF változásokban csak a fenti infó szerepelt.

(#105709) Alex889 válasza tutyinéni (#105705) üzenetére


Alex889
csendes tag

Valószínűleg arra gondolsz, hogy a digitális kódolatlanok közül eltűnt pl. a Viasat 3, AXN, stb. Ezek már csak analógban nézhetőek.

(#105710) Katicza válasza viktorhu (#105701) üzenetére


Katicza
tag

Pedig a jövő amiről beszélek. Amiről te beszélsz, mármint a mobilitás, az a tablet, a mobil, és azokon netes tv alkalmazások. Az rendben. A fogod a tv-t és viszed félreérthető volt, nem azt értettem alatta, hogy folyton a készüléket mozgatom, azzal utazom. Hanem szabadon a lakásban vagy nyaralóba levíve leteszem ahová szeretném. Amúgy nem nézek sorozatokat és retek klub szintű kanálisokat. Max sport, film, természet, ismeretterjesztő vagy zene. Picit utána nézve rájöttem amiről én beszélek ahhoz a mindig tv áll a legközelebb. Az már majdnem amire gondoltam. Ott ha a jövőben az adó oldal további fejlesztéseken megy keresztül, nagyobb a térerő, jobb a lefedettség a csatornák számának növelése, akkor ott van, hogy 60-80-100 vagy akár 120 csatornát sugározva egy földi hálózaton beteríti az országot. A tv-k fejlődése eljut oda, hogy alap benne a dvb-t2 és a hevc lehetőség, így nem kell külön dekóder. A tv-be simán lehet beépíteni aktív dvb antennát ahogy a tabletbe, vagy mobilba pl. Akár aktív antennát is, a tápot simán kapja. A kódolt csomagokhoz ott a mediacard. Nem sok híja van. Akkor elég a tv-t hazavinni a boltból, leteszem ahová szeretném, kap áramot, bele a mediacard, behangolom és nézem. Ha költözöm akkor átviszem és megy tovább. Nincs mindenféle bejelent, lemond, beköttet dolog, nincs kábelezés, box és távirányító dömping. Ennyi, nem kell többet mögé látni és ósdi kábelerdő ami a múlt ;) A jövőt én más irányokban látom. Zsebrádiós szövegre nem vagyok vevő, mert közel sem arról beszéltem.

(#105711) viktorhu válasza Katicza (#105710) üzenetére


viktorhu
veterán

" Max sport, film, természet, ismeretterjesztő vagy zene."

Ebből egyedül a sport az, aminél a lineáris tévének értelme van (de ott is csak szerzői jogi okokból, hogy a tévéhez ragaszkodnak a jogtulajdonosok, plusz az élő jellege miatt), minden másra vannak sokkal jobb megoldások. Egyébként biztos vagyok benne, hogy az iptv felé fognak mozdulni, túl sok más megoldásuk úgysem lesz középtávon, például akik nem Vodafone területen fizetnek elő Vodafone tévére, azok most is IP alapon kapják az adást, és magukkal tudják vinni a boxot.

(#105712) Katicza válasza viktorhu (#105711) üzenetére


Katicza
tag

Antenna Hungária sokat ölt a fejlesztésbe. Bőven van jövője a kábelnélküli tévézésnek. A net más tészta.

[ Szerkesztve ]

(#105713) viktorhu válasza Katicza (#105712) üzenetére


viktorhu
veterán

"Bőven van jövője a kábelnélküli tévézésnek." - ha megmaradunk a Szülejmán vonalon.

Ha valaki ennél egy kicsit igényesebb, akkor a lineáris tévézés nem fogja kiszolgálni az igényeit.

(#105714) pjen válasza Katicza (#105710) üzenetére


pjen
félisten

Azért a mindig Tv és vezetéknélküli társai mindig bizonyöalanok.Az időjárás és még egy csomó dolog befolyásolhatja a minőséget.Nagyon jó volt az AM mikró is, csak néha fújt a szél, akkor nem annyira.

(#105715) Katicza válasza pjen (#105714) üzenetére


Katicza
tag

Fejlesztik. Most lehet van vele baj, de nem mindenhol. Amúgy nem nagyon vannak társai a Mindig tv-nek. Az egy. Ahol közel az adó, ott megy stabilan. A kábel is befolyásolódik ha nagy vihar van, nemegyszer szaggatott az adás pedig nem nálam volt a vihar. Van baj a kábellel is nem kevés. Az a baj, a jövőről vitatkozunk, én továbbfejlesztett dolgokról írok nem a jelen gyerekcipőben járó dolgairól.

[ Szerkesztve ]

(#105716) Katicza válasza viktorhu (#105713) üzenetére


Katicza
tag

Nem fogok kötekedni veled, én kérek elnézést, hogy felvetettem egyáltalán. Te vagy az okosabb, elismerem. De majd légy szíves erősítsd meg ugyanezeket pár év múlva. Gondolom te imádod a kábelerdőt, szeretsz kötözgetni, imádod a kötöttségeket. Biztos nem használsz vezeték nélküli egeret sem billentyűzetet. Wifi előnyeivel sem élsz :) Én azért 10-15 éve is elcsodálkoztam merre tart az akkori csúcs. Nem véletlen az antenna hungária fejlesztése, az évenkénti több milliárdos kiadások, plusz a sok külföldi tanulmány, konferencia amiről szaklapokban olvasni, világosan kirajzolja a jövőt. Nem célja a cégeknek olyan technikusi gárda fenntartása akik járják a kuncsaftokat, a jövő, hogy ne kelljen kimenni. Iszonyat pénz a kábelrendszer fenntartása, fejlesztése is. Tv-t kik is szolgáltatnak? A mindig tv-n kívül olyanok akik mobilszolgáltatást is. Amikor 5G és már 6G is lesz, szépen lassan ki lesz vezetve a vezetékes net. Sim kártyás routereket viszel haza a boltból. Persze a pc-det csatlakoztathatod a routerhez kábellel is, de már nem lesz releváns. Én a koaxos tv-nek még 20 évet jósolok. Aztán kivezetik. Lehet sokat is mondtam. A minőségi tv nézéshez pedig semmi köze az általam leírtakhoz. Egy film megnézése mondjuk a mozi+ csatornán egy ugyanolyan okostévén semmivel sem különbözik ha a vodafone kábelhálózatán vagy a mindig tv vezeték nélküli rendszerén nézem. :) Te pedig maradj csak meg a Szülejmán vonaladnál, ha ennyire leragadtál nála :) Én mindenesetre még vodafone ügyfél vagyok és figyelem a fejlődés irányait, ha van újdonság szívesen kipróbálom. Munkahelyemen (kórház) mindig tv van és semmi probléma vele. Olyan tv-k vannak a falakon amelyek már tudják a szabványt, és minden kórterembe aktív antennák vannak, pici, nem zavaró és semmi panasz, jön az adás. VIP kórterem és főorvosi szoba pedig el van látva mediacard-al. Nincs körbekábelezve még ezzel is a kórház.

[ Szerkesztve ]

(#105717) pjen válasza Katicza (#105716) üzenetére


pjen
félisten

Ja, hogy 20 év távlatában gondolkodsz.Hát 20 év alatt rengeteg minden változhat.Remélem nem is lesz már Tv.Egy holgram kiválltja.Viszont ahogy én látom ezek a fejlesztések igen apró lépésekben haladnak.Ott van például az elektromos autó.Évtizedek óta ugyanott toporgunk.Egyszrcsak jön egy ötlet és minden megváltozik.Kérdés ez mikor jön.

(#105718) -=RelakS=-


-=RelakS=-
veterán

Azt honnan lehet megállapítani, hogy kódolatlanul melyik digitális csatornák jönnek?
A konyhában eltűnt az ATV, és mivel kb mindenhol máshol van, erre gyanakszom.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#105719) MiZo1990 válasza -=RelakS=- (#105718) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Erről nincs lista, végig kell kapcsolgatni az adókat és kiderül.
De gyakorlatilag hetente lesz kódolt pár csatorna az elmúlt időszakban.

(#105720) PirosHello válasza unicumnext (#105676) üzenetére


PirosHello
senior tag

Köszönöm, sikerült. :R
Ezt szerintem nem ártana beírni a topic összefoglalójába, mert egyre többen járnak majd így.

"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#105721) ztsoft válasza -=RelakS=- (#105718) üzenetére


ztsoft
őstag

Már csak a közszolgálatik, 2 kereskedelmi meg a 16-os csatornán lévő Minimax kódolatlan. Az összefoglalóban lévő link is halott, a Topikgazda törölheti is.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#105722) -=RelakS=- válasza ztsoft (#105721) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Franc... így az a tv átlényegült kormány szócsővé.
Mondjuk cserébe ha rendelek bele kártyát, nem kell a tabletet kicipelnem, hogy valami értelmes zörögjön pl reggeli közben :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#105723) Bloksma


Bloksma
aktív tag

Sziasztok
Horizon HD mediaboxom van és fehér Connect Box. Utóbbi mostanában sokszor újraindul, így elgondolkodtam egy router beszerzésén. Kérdés, hogy ha a connect boxot bridge módban használom, akkor is fog menni a műsorvisszanéző a mediaboxon? Úgy hallottam, hogy pl telekomnál az iptv-s box nem szereti, ha nem telekomos routerre van kötve, ezért érdekelne, hogy itt lehet-e hasonló probléma.

(#105724) pjen válasza Bloksma (#105723) üzenetére


pjen
félisten

Ha a CB re teszel egy saját routert akkor nem fog ujra indulni?

(#105725) MadMancs válasza Bloksma (#105723) üzenetére


MadMancs
veterán

Jó eséllyel saját routerrel is újra fog indulgatni, ez nem megoldás. Inkább hibabejelentés amit tenned kellene.
Visszanézőnek mindegy hogy hova van dugva, legyen net és neki ennyi elég. Iptv más kategória más technológiával azért nem mindegy neki.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#105727) Bloksma


Bloksma
aktív tag

Köszönöm a válaszokat :R

(#105728) Toth_Jani válasza -=RelakS=- (#105722) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Igazából minden pár éve gyártott TV fog 12 kódoltalan csatornát egy darab dróttal vagy egy szobaantennával, mert tudják fogni a levegőből is, hacsak nem az istenke háta mögött lakik valaki.

(#105729) -=RelakS=- válasza Toth_Jani (#105728) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Lakótelep, földszint, és már a sima rádiók is csesznek bejönni tisztességgel, miközben a harmadikon lakók azt sem tudják, mit hallgassanak.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#105730) Toth_Jani válasza -=RelakS=- (#105729) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Szintén lakótelep földszint a nagy Alföld , de csak 5 szintes környék, TV torony 20 kilométer erősítős szobaantenna jó időben kifogástalan, rádió városi szinten 3 darab, 2 országos 1 helyi.
De akkor használtam utoljára, amikor egy városi építkezésen elnyírták a kábelt péntek délután, és hétfőn javították meg.

[ Szerkesztve ]

(#105731) MadMancs válasza -=RelakS=- (#105729) üzenetére


MadMancs
veterán

+1 Nem kisváros, 2 emeletesben első emelet, dvb-t erősítős szobaantennával se nagyon működik, inkább diavetítés, ki kell tenni ablakba ha valami élvezhetőt szeretnénk. FM, vegyes, inkább serceg mint tiszta. Az tény hogy Bakonyban lakom, nem épp sík terepen. :DD

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#105732) cof válasza Toth_Jani (#105728) üzenetére


cof
veterán

Pont az a rossz ha körül vagy véve házakkal, dombokkal, meg hegyekkel, és ráadásul földfelszín közelben is vagy. DVB-T csak jó tájolással élvezhető, vagy társasházi tetőantenna.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#105733) -=RelakS=- válasza MadMancs (#105731) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Gödöllő is kicsit odabax :D Már nem tudom, mit hallgattam a Retro előtt a kocsiban, talán a Rádió 1-et, de amíg a mogyoródi emelkedőt el nem értem, addig nagyon tré volt a vétel, utána meg már kb semmi nem tudta zavarni.

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#105734) Tommy1982


Tommy1982
tag

Sziasztok,
6 napja kötöttem új szerződést, 14 napos elállási időn belül vissza lehet úgy mondani, hogy megmarad a szolgáltatásom de hűség nélkül? Pár hónap múlva szeretném majd teljesen lemondani, tegnap elkezdték a településen bekötni az optikát (Digi vagy Telekom, még nincs információ, hogy melyik szolgáltató lesz).

(#105735) kabelmania27 válasza Tommy1982 (#105734) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Hívd fel az ügyfélszolgálatot és próbáld meg visszakérni a régi csomagot.

(#105736) cocka válasza Alex889 (#105709) üzenetére


cocka
veterán

És annak mi értelme van amúgy, hogy a digitális kódolatlanok számát folyamatosan csökkentik, az analógokat meg megtartják? LOL

(#105737) Toth_Jani válasza cocka (#105736) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Lehet akár az is hogy múltkoriban Állami hatósági vizsgálatot akartak indítani a kódoltalan adások miatt, mert azt egy kis barkácsolással lehet lopni is. :U

(#105738) MadMancs válasza Toth_Jani (#105737) üzenetére


MadMancs
veterán

Ez igaz is, de analógot szintúgy. Az mégis marad.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#105739) MiZo1990 válasza MadMancs (#105738) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Az analóghoz ÁSZF módosítás kell, csak úgy nem lehet kivezetni meg az előfizetőket értesíteni kell, boxot, kártyát adni nekik. De szerintem idén ez is összejön.

(#105740) cof válasza Toth_Jani (#105737) üzenetére


cof
veterán

Diginél szerencsére semmi nem történt. :D

Sőt, nálam végre minden duplikált csatorna eltűnt, csak HD van.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#105741) UnSkilleD


UnSkilleD
senior tag

a gigabites nethez kapott modem mennyire jó a régebbi puma6 modemhez képest, ezzel is vannak gondok?

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#105742) woodworm válasza UnSkilleD (#105741) üzenetére


woodworm
veterán

Puma 6 helyett Puma 7 van benne, reszelték egy kicsit.

(#105743) UnSkilleD válasza woodworm (#105742) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

igen ez oké, de most is vannak hasonló ping spikeok meg ilyen laggolások? most akarnék váltani gigabitre de ha szar akkor inkább nem

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#105744) kabelmania27 válasza UnSkilleD (#105743) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Amennyiben a környéken rendben van a hálózat elvileg stabil lesz az új modem, próbáld meg saját beüzemeléssel kérni a modemet mert így ha az új csomaggal nem stabil a net elvileg vissza tudod regisztrálni a régit és elállási jogra hivatkozva vissza tudod kérni a régi csomagot.

[ Szerkesztve ]

(#105745) UnSkilleD válasza kabelmania27 (#105744) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

és ez az elállás csak akkor működik ha saját beüzemeléssel kérem?

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#105747) AtHoS válasza AtHoS (#105672) üzenetére


AtHoS
nagyúr

No egyelőre annyival le lett tudva, hogy
- kapott a CB egy új gyári tápot és gyári alaphelyzetbe lett állítva
- az AC68U-as routert lekötöttük a CB-ről

Így kellene pár napot üzemelni és nézni lesz-e így is spontán restart. Ha lesz, akkor újra hibajelentés és kérni a modem cseréjét, leírva a mostani tápcserés, hálózat lekötés hibakeresést.

Most hagyom router módban a CB-t és AC68U-t átraktam jelerősítő módba (kicsit szórakozni kellett az AC68 IP címével, mert hiába választottam az automatikus lekérést, valamiért 192.168.1.1-en maradt, így meg nem lehetett elérni, bár ennek ellenére rendben osztotta a netet tovább) bár Transmission így nem fut

read-only mode on the forum

(#105748) kabelmania27 válasza AtHoS (#105747) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Előfordul, hogy az adapter okozza a problémát, ha megint újraindul többször akkor cserélni kell a modemet.

[ Szerkesztve ]

(#105749) PirosHello válasza UnSkilleD (#105743) üzenetére


PirosHello
senior tag

Ha használsz VPN-t, úgy csak akkor válts, ha van saját routered. Ez a modem ugyanis nem engedi át a tűzfalon a VPN-t, csak ha az ÜSZ bridge üzemmódba kapcsolja. :W

"Soha ne mondd, hogy tudsz ultizni, maximum ismered a játék szabályait..."

(#105750) szabonagyur válasza PirosHello (#105749) üzenetére


szabonagyur
félisten

MIért ne menne a VPN? Amikor nekem bekötötték nem volt időm egyből bridgbe kérni mert meló közben jöttek. Ment minden tovább ahogy előtte az 500as netnél bridge módban.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.