Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#104501) kabelmania27 válasza kisspepe (#104415) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Ellenőrizd, hogy a gép és a modem között gigabites-e a lankapcsolat és nézd meg switch nélkül.
Modem oldaláról haladó beállítások/hálózat állapota menüpont után másold ki a letöltési és feltöltési füleken lévő értékeket a következő hsz-ba.

[ Szerkesztve ]

(#104502) Crow


Crow
tag

Sziasztok!
Voda/UPC otthoni netnél mi a szolgáltatás lemondásának menete? (Hűség már lejárt.)
Gondolok itt olyanokra hogy:
- Hogyan lehet és érdemes kezdeményezni? Online / telefonon?
- Van-e felmondási idő (vagyis hogy min. X nappal korábban kell jelezem az igényt)?
- Kérhetem-e, hogy pontosan melyik napon szűnjön meg a szolgáltatás?
- A HGW-t vissza kell-e juttatni? Ha igen, hogyan?
Van vkinek ilyen jellegű tapasztalata?

Crow

(#104503) kisspepe válasza woodworm (#104485) üzenetére


kisspepe
tag

Értem, ezt nem tudtam.

(#104504) Cypher7 válasza kisspepe (#104503) üzenetére


Cypher7
tag

Másnál is van az a probléma, hogy a box bekapcsolása után az utoljára nézett csatornán nincs adás? Vagyis inkább csak nem jön be az adás. Ahogy át váltok másik csatornára megjavul...

''Ovatosan járj, és mindíg legyen veled egy tankhadosztály. Én ezt javaslom.''

(#104505) Statikus válasza Crow (#104502) üzenetére


Statikus
senior tag

Annyira nem bonyolult.

Betelefonálsz az üfsz-ra, azonosítod magad, elmondod mit akarsz, elmondják hogy ennek mi a menete és mikor szűnik meg... Egyébként 99,999%, hogy telefonon is meg tudod szüntetni.
Ami pedig a szolgáltató tulajdona, azt természetes, hogy vissza kell juttatnod.

(#104506) cocka válasza kezo0 (#104483) üzenetére


cocka
veterán

Minek ezen búslakodni, ha médiaklikkről simán nézhető, tölthető is?

(#104507) kezo0 válasza Cypher7 (#104504) üzenetére


kezo0
addikt

Nálam nincs ilyen probléma, de nem árulom el, milyen boxom van, mert te sem árultad el. :P

cocka: nem búslakodtam, inkább dühöngtem. Tudod, amikor élőben nézel egy sporteseményt, és 10 perccel a vége előtt megszakad az adás, akkor nem annyira vígasztalja az embert, hogy más forrásból megnézheti majd azt utólag, amiről lemaradt. Mellesleg szerintem a Mediaklikken messze nincs fent minden, és annak a minősége is elmarad az élő HD műsorfolyamétól.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#104508) cocka válasza kezo0 (#104507) üzenetére


cocka
veterán

Hát ez pont fent van pedig.
Overall bit rate : 2 792 kb/s
Ezt írja a minőségnél. Szóval 720p-hez annyira nem is rossz ez a közel 3000 kilobit.

Nem tudom, én valahogy úgy vagyok vele, engem nem érdekel mikor mit adnak le, mert ahhoz alkalmazkodni kell időben. És szerintem sokan vannak ezzel úgy, hogy ne osszák be az időmet. Hadd nézhessem akkor, amikor nekem tetszik és annyiszor, ahányszor akarom.

Vagy ez ilyen nagyon önző duma és itt mindenki inkább megdicséri a vízhangot, mennyire jól csinálják, hogy a műsorok fele vissza se nézhető és nézzél inkább mindent realtime, mer 25 éve se volt visszanéző? LOL max. VHS rögzítés :D

[ Szerkesztve ]

(#104509) kezo0 válasza cocka (#104508) üzenetére


kezo0
addikt

Olyan gondolatokat tulajdonítasz nekem, amiket nem állítottam. Egyetlen szóval sem dicsértem a Vodafone-t, sőt.
És jelen esetben kifejezetten egy sportesemény élő közvetítéséről volt szó, melynek végeredménye a lefújás pillanatában publikussá válik, és ezer különböző csatornán juthat a tudomásodra, ha nem vigyázol. Egy ilyen műsor másnap már nem érdekes, de már pár órával később sem nagyon. Akit érdekel, az élőben nézi, vagy legfeljebb time shifttel, ha nem tudta időben elkezdeni nézni.
Minden mást, ami a tévé műsorából érdekel, magam is rögzíteni szoktam, és akkor nézem meg, amikor kedvem tartja – a régi box jóvoltából pedig még a reklámokat is át tudom ugrani bármelyik felvételben. (Ezen túlmenően 2 db lemezes + 2 db merevlemezes hálózati médialejátszóm is van, és biztosíthatlak, hogy azokat is van mivel etetnem. Ha jól számolom, 20+ TB-nyi tárolókapacitásom van itthon...)
Mediaklikkről néztem már műsort, és egyértelműen gyatrább volt a kép, mint az 1080i-s FHD adásé, szóval ez max. a legutolsó vészhelyzeti megoldás lehet csak.
VHS-rögzítés idecitálását végképp nem értem.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#104510) kokii


kokii
tag

Sziasztok!

Még a UPC-től kaptam több mint egy éve RTLMost+ kódot, viszont most úgy tűnik, hogy az accountom eldobta, újra írja, hogy aktiválni lehetne, viszont a régi kódot nem fogadja el, mert már "felhasználták". Lehet ezt újat kérni, vagy dobták ezt a dolgot?

(#104511) Gubek-Einste válasza kokii (#104510) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az RTL-nél érdeklődjél inkább ez ügyben.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#104512) vlevi válasza kokii (#104510) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem a upcmail-al volt regisztrálva még évekkel ezelőtt.
Írtam a vodának, küldtek új kódot.

(#104513) RAiN91


RAiN91
őstag

Sziasztok,
a Horizon TV-re szeretnék regisztrálni ismerősnek. Átirányít a Myvodafone oldalára, írja, hogy már van is regisztráció az adott email címre. De ez hogy van, hogy a horizon tv linkes myvodafone-n email címmel kell belépni, de ha a googleba írom be, hogy myvodafone, akkor ott telefonszám + jelszó párossal? Pedig a felület ugyan úgy néz ki, vagy ez egy teljesen más "myvodafone"? Tehát ha resetelem a jelszót a horizon tv-s myvodafone-n, akkor a mobiltelefonszámos beléptetős vodafonon nem fog resetelődni?

(#104515) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok!
ConnectBox-on nem sok mindent lehet állítani, de valamin azért érdemes változtatni? pl. fix csatorna, Asus 65P-m100-on a legjobb. 4 szobás panelt teljesen lefed, jobb, mint 2,4GHz-n.
Egyébként amikor 3 éve bekötötték, teljesen jó volt, még az 50 méterre lévő kert végében is volt használható wifi jel, aztán elromlott. Szerintem firmware frissítés után. Most ez van rajta. Hardver verzió:5.01Szoftver verzió:CH7465LG-NCIP-6.12.18.25-2p6-NOSH
Tudom, persze saját router kell, de idős ember lakik itt, aki nem is használja, nekem kell csak ritkán, amikor meglátogatom.

[ Szerkesztve ]

(#104516) wikings2


wikings2
őstag

Sziasztok!

Budapest 13. kerület népfürdő utcában tegnap reggel óta használhatatlan az internet szolgáltatás. Betelefonálás után azt az infót kaptuk hogy estére kijavítják a hibát amiről nem sok részletet tudtak adni az ügyfélszolgálatosok. Ma reggel is ugyan erre keltem és azon kívül hogy a hölgy a telefonban azt mondta hogy kb 30 betelefonálást kaptak az itt levő házakból összesen és "dolgoznak az ügyön", nem nagyon tudott más infóval szolgálni . Ilyen esetben mit lehet tenni? Hétvégi műszak még elgurult egy beaktivált 1 napos korlátlan mobilnettel úgy ahogy de a holnapi napon már nem biztos hogy elég lesz az egész háztartásnak egy mobilnet kiszolgálni 3 home officeozó igényeit. Eléggé specifikusnak tűnik a hiba erre az utcára / kerületrészre nézve szóval gondolnám hogy a szolgáltató csak tud valami alternatív lehetőséget nyújtani a kimaradás időszakára nézve az érintetteknek mint pl ideiglenes mobilnet stick vagy bármi hasonló? Esetleg bárkinek bármilyen tapasztalata ilyen téren van? Csak találgatni tudunk itthon hogy mit tegyünk, de elég durván hangzik hogy csak azért hogy holnap dolgozni tudjunk napi 1000 ért vagy heti 3500 ért aktiválnunk kell fejenként a saját szolgáltatónknál korlátlan netet + ketten PC ről dolgozunk laptop nélkül amikben nincs is wifi stick jelenleg hogy osztott internetről lehessen valamiféle munkának csúfolt tevékenységet folytatni.

Köszi előre is a tippekért! Üdv!

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#104517) Intruder2k5 válasza wikings2 (#104516) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Amennyiben üzleti előfizetés, ott bizonyára jár valamilyen backup szolgáltatás, és a hibaelhárításra is sokkal rövidebb idő áll rendelkezésére a szolgáltatónak. Ha viszont sima otthoni előfizetés, akkor - függetlenül attól, hogy jelenleg munkára van használva - sajnos 72 órája van a szolgáltatónak a hiba elhárítására, és csak ezután jár kötbér. Vagyis ha tegnap este lett jelentve először, akkor még egy esetleges keddi hibaelhárítás is belefér. De a tapasztalatom az, hogy ha a hétvégi ügyeletnek nincs is ideje foglalkozni egy lokális problémával, azért hétfő reggel, kora délelőtt már ki szokták azt javítani.

[ Szerkesztve ]

(#104519) RAiN91 válasza #72445440 (#104514) üzenetére


RAiN91
őstag

Köszi a leírás. Sikerült aztán belépni az UPC-re. A szolgáltatások között ott is van a Horizon, viszont attól még nem tudok regisztrálni. A horizon oldaláról átirányít ide, itt viszont semmi lehetőséget nem találok a regisztrációra :D Nagyon egyértelmű itt minden..

Horizon Go weboldalán ha belépek, megadom az email címet és a Myvodafone otthoni jelszót, akkor nem írja ki, hogy rossz a jelszó, csak ezt:
"A bejelentkezés jelenleg nem lehetséges. Kérjük, próbálja meg később."

De ha direkt rossz jelszót írok be, akkor azt ki is írja, tehát ezzel elvileg jónak kell lenni, de értelmes hibaüzenetet nem ad..

szerk: igazából laptopon böngészőből szeretnék egy adott TV adót megnézni. Erre jó a VTV is? Box nincs, amit írtál.

szerk2: nem lehet, hogy azért nem tudok belépni, mert én amúgy nem UPC hálózatról próbálok belépni, hanem távolról, egy digis hálózatról?

[ Szerkesztve ]

(#104521) wikings2 válasza Intruder2k5 (#104517) üzenetére


wikings2
őstag

Köszönöm szépen az infót, valószínüleg akkor még holnap mobilnetezünk aztán imáadkozunk hogy aznap megjavítsák a problémát! :R

ish4d0w

Sajna telekomosak vagyunk mobilon így ez nem játszik, de jó tudni hogy egy szolgáltatón belül létezik ilyen alternativa. Lehet érdemes egy olcsóbb vodás mobilelőfizetést beüzemelnünk amíg itt lakunk vésztartaléknak! :) Köszi az infót

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#104522) Cypher7 válasza kezo0 (#104507) üzenetére


Cypher7
tag

Hát fogalmam sincs, hogy ennek mi a polgári neve, de ilyen(nem tudtam, hogy több felé is van)

''Ovatosan járj, és mindíg legyen veled egy tankhadosztály. Én ezt javaslom.''

(#104525) pinnacle válasza pinnacle (#104515) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nincs valami ötletek, vagy nincs min változtatni, mert nem lesz jobb?

(#104527) MájMekk válasza wikings2 (#104521) üzenetére


MájMekk
tag

Szintén Népfürdő utca, szintén Vodafone (leánykori nevén Chello, majd UPC), szintén home office. Nem merem elkiabálni, de két nap után talán most megy rendesen... Nálad mi a helyzet?

(#104528) kezo0 válasza Cypher7 (#104522) üzenetére


kezo0
addikt

Ahogy ish4d0w is írta, konkrétan ebből csak egyféle van, de ugye te csak annyit írtál, hogy a box bekapcsolása után jelentkezik a probléma. A Vodafone-nál pedig többféle box is van az ügyfeleknél: Horizon/Kaon, Philips, Cisco - nálam pl. az utóbbi típusból van 2 db is.
Szóval ha valamilyen eszközzel probléma van, nem árt odaírni, hogy konkrétan melyik típusról van szó. Esetedben tehát - mint az most kiderült - a te kérdésed azokhoz szól, akik ezt a legújabb, VTV boxot használják.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#104529) cocka válasza #72445440 (#104526) üzenetére


cocka
veterán

ajándék szolgáltatás, nincs garancia rá

Erről az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a vodkafon az összes vezetékes szolgáltatásával így van? Ez csak ajándék, nincs garancia a működésükre. És így egyből érhetővé válik miért van ez a rahedli probléma. LOL

(#104530) kali válasza Crow (#104502) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Hamarosan lesz ilyen tapasztalat - a héten indítjuk a folyamatot -, a Vodafone koax (internet, TV és telefon) megy, a Telekom optika (internet és TV) jön.

[ Szerkesztve ]

(#104531) vargalex válasza kali (#104530) üzenetére


vargalex
félisten

Kíváncsi vagyok a Telekomos tapasztalatra. Ugyanis, ahogy korábban írtam, nálunk is elvégezték az optikához a földmunkákat...

Alex

(#104532) LouiS22 válasza kali (#104530) üzenetére


LouiS22
veterán

Az új tévéboxot kérted náluk is?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#104533) pinnacle válasza #72445440 (#104526) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi!

(#104534) Melorin


Melorin
addikt

Üdv!
Nemsokára jönnek hozzánk modemet cserélni. Gondolom a régi koax-os UPC modememet optikára cserélik, mivel tavaly ásták azt be az utcánkba.
A kérdésem az, hogyha én most saját routerrel tolom, a modemet modem módba kapcsolva, és letiltattam a központtal az IPv6-ot, akkor modemcserekor kérhetem a szerelőt, hogy ezt figyelembe véve helyezze üzembe az új modemet? Vagy majd akkor újra el kell játszanom az IPv6 letiltását?

(#104535) kabelmania27 válasza Melorin (#104534) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Kérheted a technikust, hogy a modem bridge módban legyen, ehhez kikapcsolt ipv6 szükséges.

[ Szerkesztve ]

(#104537) petakpa1


petakpa1
őstag

Jelenleg van egy 120/10-es internetelőfizetésem lejárt hűséggel 2400,-Ft-os havidíjért.

Ügyfélszolgálat 1 éves hűségvállalásért cserébe az alábbiakat ajánlotta:
A) 300/20-as csomag 1700,-Ft-ért vagy
B) 500/22-es csomag 2400,-Ft-ért.
(Illetve kínált C) 1000/44-es csomagot is 5500,-Ft-ért, de az nem jön szóba ára miatt).

Mindegyikhez kötelezően cserélnék a jelenlegi Ubee modemet Compal-ra.

Kérdéseim:
1) Ha az 500/22-es csomagot választanám, akkor az esetek nagy részében meg lesz az 500/22-es sebesség?
Jelenleg a 120/10-et mindig ki tudom mérni. Viszont ha 500/22-es csomag ellenére mondjuk munkaidőben, vagy épp esténkénti streaming csúcsidőben csak kb. 300/20-es sebesség lesz meg akkor felesleges a nagyobb csomagra előfizetni, bőven jó olcsóbban a 300/20-as is.
Helyszín Bp XIII. kerület Angyalföld egyébként.
Mik a tapasztalatok ezen a környéken általában megvan a maximális sebesség?

2) Compal modemet fel lehet fúrni a falra? Vannak hornyok hátlapján a csavaroknak? Külső méretre mennyivel nagyobb a Compal a Ubee-nél?
Ubee mérete 25x20x4 jelenleg.

Előre is köszi a tanácsokat!

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#104538) RAiN91 válasza #72445440 (#104520) üzenetére


RAiN91
őstag

Ez a Horizon egyébként milyen minőségű? Át tudom lőni laptopról TV-re a képet, vagy csak HDMI-vel? Jelenleg ittotttv.hu-t használok, az elviselhető minőség, de ha már van UPC a családban, kihasználnám ezt a lehetőséget. Ha érdemes, mert tudom milyen idegesítő és hosszadalmas az ügyfélszolgálat.

(#104539) petakpa1 válasza petakpa1 (#104537) üzenetére


petakpa1
őstag

Közben utána googliztam a Compal CH7465VF eszköznek, és a www.upczone.cz oldalon az alábbi képeket találtam.

Ő lenne a Compal CH7465VF? Meg tudná ezt valaki erősíteni akinek ilyen van már?
Továbbá az is nagyon érdekelne, hogy az alján lévő kis trapézalakú állvány leszerelhető-e, mert én közvetlenül a falra vagyok kénytelen felcsavarozni és ha jól látom ez a trapéz alakú idom szélesebb kicsit mint az oldalsíkja :(

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#104540) MadMancs válasza petakpa1 (#104539) üzenetére


MadMancs
veterán

Igen ő az. Nem leszerelhető a talpa.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#104541) Faby


Faby
senior tag

Sziasztok, műsorvisszanézővel kapcsolatban lenne kérdés, mielőtt megyek az üfsz-hoz.
Szülőknél lévő előfizuval az a gond, hogy ideig-óráig működik a visszanéző, majd gondol egyet, és nem elérhető.
Ilyenkor csak a Horizon box gyári visszaállítása segít, de ez se tartós. Pl múlt hét pénteken megcsináltam, ma már megint nem működik.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ez ilyen?
A boxot nemrég cserélték, de előtte is ilyen volt.
Premium tv csomag, 150/10 net, meg valami telefon, de azt nem használják.
A szolgáltatói modem a router is, nincs saját eszköz, a Horizon box direktben a modemből kapja a netet.
Mit lehet ezzel kezdeni?

A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!

(#104542) petakpa1 válasza MadMancs (#104540) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszi. És kb hány cm-el szélesebb a talpa az oldallapja síkjánál?
Az oldalán a CBN felirat melletti két felfogató furat a magyar verzión is megvan?

Ha a talp nem leszerelhető akkor jobban ki kell állnia csavaroknak a falból, hogy fel tudjam akasztani. Végülis megoldható így is csak nem lesz túl esztétikus :(.

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#104543) MiZo1990 válasza Faby (#104541) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Hello,
4 évig volt Horizon boxunk.
Naponta nem kellett gyárizni, változó időközönként felejtette el, hogy van visszanéző. Elég volt a távirányító be/ki gombját addig nyomni, amíg az óra kikapcsolt az elején, utána legtöbbször volt már visszanéző (néha akár kétszer-hármoszror is kellett ezt eljátszani és néha hetekig jó volt).
Szerintem próbáld meg gyári visszaállítani a routert is, hátha az is segít.

(#104544) MadMancs válasza petakpa1 (#104542) üzenetére


MadMancs
veterán

Furat megvan igen.
Pont 10mm re lóg ki oldallap síkjától jobbra is, balra is.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#104546) petakpa1 válasza MadMancs (#104544) üzenetére


petakpa1
őstag

Köszönöm. És ugye csak a jobb oldalán vannak furatok? Elölről a ledek felől nézve jobb oldalon, ahogyan a képen is látszik? A fentebb linkelt mindkét kép csak ezt az oldalt mutatja.
Bal oldal hogy néz ki?

Sajnos ezek a jobb oldalon lévő furatok nekem nem jók :( Ha ezekre akasztom akkor továbbra is álló helyzetbe kerül a modem, azaz a vezetékek oldalról fognak belemenni.

Nekem viszont az kell, hogy alulról menjenek bele a vezetékek, felül legyenek a ledek. Így van kialakítva a Ubee-nak a hely a falon jelenleg. A falon nyilván bárhova tudok két új lyukat fúrni, bele tipli, majd jobban kiálló csavarokra mehet a Compal is. Viszont Compalnak is úgy kell elhelyezkednie, hogy ledek felfelé, csatlakozók lefelé. Ehhez sajnos a jobb oldalon kialakított felfüggesztő furatok iránya nem jó :(.

Mindegy majd megoldom valahogy a rögzítést...

XIII. kerületi sebességekre várok még választ, ha tud ebben segíteni valaki.

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#104550) MadMancs válasza petakpa1 (#104546) üzenetére


MadMancs
veterán

Csak jobb oldalon vannak, és csak függőlegesen rögzíthető. Másik oldala ugyanolyan csak furatok nélkül.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.