Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz Mythunderboy #105950 üzenetére
Arra utaltam, hogy alul és felül lehet eltérés, ha el van billenve a jelszint. Ezt a két képet én speciel nem tudom összehasonlításként értelmezni.
De ez mind lényegtelen, a lényeg hogy jó lett -
Gyurka6
őstag
válasz Mythunderboy #105950 üzenetére
Az egyik a legalacsonyabb freki 112 MHz (kb) a máik a lehet a legmagasabb 714 MHz. Valamit benézel, ezek nem hadonlíthatók össze.
Gyurka
-
nandow
aktív tag
11. kerben másnál is vacakol a net, vagy nálam van a hiba?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Mythunderboy #105954 üzenetére
Szuper, nincs bithiba.
-
nandow
aktív tag
válasz kabelmania27 #105956 üzenetére
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz nandow #105957 üzenetére
Értékek rendben vannak.
Ennél a modemnél az ügyfélszolgálat tudja beállítani a modem üzemmódot, amire akkor van szükség, ha saját routert használsz. Ipv6-ot szintén az ügyfélszolgálat tudja kikapcsolni illetve a my vodafone oldalon is elvileg kilehet. Nézd meg, hogy az F csatlakozók nem lazultak-e ki a modemnél és az osztónál.[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
válasz kabelmania27 #105958 üzenetére
Nincs külön router, csak ezt a modemet használom. A csatlakozókat megnézem.
Tegnap este óta folyamatosan elmegy a net, jobb híján többször újraindítottam a modemet. Ha ma nem változik a helyzet, akkor bejelentem a hibát. -
ThaliLacus54
csendes tag
Sziasztok! Van egy CH7465VF fekete modemem. Ha kikapcsoltatom az ügyfélszogálattal az ipv6-ot, attól még használhatom a modemet wifi módban is? Köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
MiZo1990
aktív tag
válasz ThaliLacus54 #105960 üzenetére
Az IPV4-IPv6 átkapcsolás nem befolyásolja a router wifi képességét.
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
próbáltam visszakeresni, de nem találtam egyértelmű választ a fórumban.
A Voda használ NAT-olást jelenleg IPV4 tartományban? Diginál volt ilyen problémám, és csak a NAT feloldása segített egyes céges felületek elérésében. Először az IPV6-ra gondoltam, azt ki is kapcsoltattam, de nem segített.
Illetve régebben olvastam olyant, hogy modem módban használva az UPC box több dolgot enged át (nem vagyok biztos, hogy a NAT benne volt-e...???), de ezt jelenleg sajna nem tudom kipróbálni másik router híján. Illetve bridge mód esetén a routerbe milyen beállítások szükségesek a wan csatlakozáshoz (felhasználó, jelszó, PPPOE vagy egyéb csatlakozási mód)
Köszi!by DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz DGery #105964 üzenetére
Üdv!
Elvileg nem natolnak.
Modem üzemmód esetén a routeredben dinamikus ip beállítást kell kiválasztani a wan kapcsolatnál.
Amennyiben problémád van az oldalak betöltésével a routereden állítsd be dns szervernek 1.1.1.1 / 1.0.0.1 párost vagy a google-ét 8.8.8.8 / 8.8.4.4 szervereket.[ Szerkesztve ]
-
-
DGery
aktív tag
válasz kabelmania27 #105965 üzenetére
Köszönöm, holnap megpróbálom, addigra lesz egy routerem a teszthez.
#105966, CoF
Nem kikapcsoltam, hanem kapcsoltattam az ügyfélszolgálattal
És van modem mód, tehát az a része tuti okés a dolognakby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
Kocsó
aktív tag
válasz gabo01 #92780 üzenetére
Sziasztok!
#92780 gabo01 és
#105440 Faby által jelzett
Vodafone MediaCard & Samsung TV & ChanShort applikáció problémára keresem én is a megoldást.
Kb. 2010 óta vagyok UPC kábel TV előfizető és eddig nem volt semmi gondom ezzel.
Sajnos egy ideje (nem tudom mióta, talán a UPC-Vodafone összeolvadás óta) már nem engedi a TV-m (Samsung UE55NU7172) exportálni a TV csatornákat ha Magyarországot választom ki a TV "reset" után az ország beállításokban.
A Vodafone leírása szerint végig megyek a csatorna hangolás beállításban.
Ekkor az összes előfizetett csatorna elérhető (de sajnos csak) a szolgáltatói sorrendben, de ekkor inaktív (szürke) ez a gomb a TV-n:Beállítások / Adás / Szakértői beállítások / Csatornalista átvitele
Viszont ha egy újabb "reset" után mondjuk Csehországot választom ki, akkor a fenti menüpont elérhető és akkor már vissza tudom tölteni pendrive-ról az általam szerkesztett csatornalistát.
Ez meg is felelne nekem csak sajnos az a lista még 2019-es és azóta lettek új csatornák illetve szüntek is meg, plusz azóta bővült is az előfizetésem pár csatornával.
A Csehországos történetet is csak úgy tudtam működésre bírni, hogy az exportált Channel_list_T-KTM2LDEUC-1300.4.zip file-ban lévő metadata.xml tartalmát módosítanom
kellett az alábbira, hogy ne reklamáljon a TV az országkód miatt:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<TVS_XML_STORAGE>
<ANALOG_COUNTRY>13</ANALOG_COUNTRY>
<DIGITAL_COUNTRY>4414021</DIGITAL_COUNTRY>
<SEI_VERSION>71</SEI_VERSION>
</TVS_XML_STORAGE>
Van bárki, aki ért ehhez és tud megoldást a problémára?
Köszönöm előre is!koCSo
======================================================================================================================================================
#92780 gabo01 2020-07-25 10:44:05
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem friss upc/vodafone előfizetőként. Szenvedek a kábel tv csatornasorrend beállítással egy samsung tv-n smartcard-al. Nincs valami trükk amivel nézhető az összes csatorna tetszőlegesen sorbarendezve?
Ha Magyarországot állítom be akkor meg van minden csatorna de nem lehet a sorrendet módosítani. Amikor más országot választok tetszőlegesen módosítható a sorrend de hiányzik néhány csatorna (rtlk hd, spektrum home) amiket néznénk![ Szerkesztve ]
__▂▂▃▃▅▅▇▇ OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T McLaren, 7T Pro McLaren, 8T, 9 Pro, 12 + OnePlus Watch 2 ▇▇▅▅▃▃▂▂__ ''Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad''
-
Kocsó
aktív tag
válasz vilmose33 #105969 üzenetére
Szia!
Ezek szerint többen is vagyunk akik ezzel a problémával szembesültek.
Ugye 3 nagy probléma van:
1. ha Magyarország van kiválasztva a TV-n a "területi beállításokban" akkor a menüből "eltűnik" a lehetőség a csatornalista exportra és importra. Ez a legnagyobb bajom!
Miért tiltotta le ezt az opciót a Vodafone???
Ellenben megvan az összes csatorna amikre előfizettünk visznont nem tudom exportálni pendrive-ra és szerkesztés után importálni.
2. ha pl. Csehországot választom ki a TV-n, akkor a menüben végre "megjelenik" a csatornalista import/export lehetőség de a TV csatornák automatikus keresésekor nem "talál" meg minden csatornát, kimaradnak például ezek:
- Discovery Channel
- Discovery Science
- Viasat Explorer
- Spektrum Home
- DTX
- ID
- Muzsika TV
- Film Cafe
- Galaxy4
- Paramount Channel
- Duna World
- Eurosport 1 HD
- HírTV
- ATV
- Prime
3. akárhogy is próbálom a két listát "Csehország" kereséskor találtak és a saját régi mentett listámat nem tudom össze fésülni. Legalábbis a ChanSort-al nem jött össze eddig.
Hátha valakinek van tanácsa, hogyan lehet ezt orvosolni.
Bizonyára több embernek is segítene__▂▂▃▃▅▅▇▇ OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T McLaren, 7T Pro McLaren, 8T, 9 Pro, 12 + OnePlus Watch 2 ▇▇▅▅▃▃▂▂__ ''Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad''
-
Toth_Jani
őstag
Igen sajnos a csatornasorrend törvényileg kötelező, az első 10 egynéhány a közszolgálati, a többire pedig szerintem versenytárgyalás van ki legyen elől.
De nálam Philips TV-n is a kedvencek a megoldás, viszonylag gyorsan szerkeszthető, és nem mászkálnak el, ahová raktam ott van. -
Faby
senior tag
-
vigyory71
tag
Úgy tűnik néhány hétnyi sikerélmény után ismét előjött a korábbi problémám. Weboldalak megtekintése, játékok kommunikációja internet irányába lassú, időtúllépésre panaszkodó gépek, miközben a mért sebességek teljesen rendben vannak (nPerf.com, fast.com, speedtest.net, UPC sebességmérő). 500-as net, 500-510/22-23Mb/s mért értékek.
Modem értékek rendben.
CB modem módban van, rajta belül egy TPLink AX90-es vadiúj router, de a korábbi AC4500-as is ugyanezt a jelenséget produkálja. Nem hiszem, hogy ezekkel lenne baj, ráadásul a belső hálózaton semmi baj nincs a sebességgel.
Korábban is hasonló volt a helyzet, majd egyszer csak varázsütésre megjavult a dolog, hiba nem volt, és minden rendben ment, egészen tegnapig. Tegnap óta újra fennáll a probléma. Igazából reklamálni sincs alapom, mert nem tudok azon kívül mást rákiabálni a rendszerre, mint, hogy kínosan lassú, de a mérések alapján nem az. Minden gépen ugyanez a helyzet a hálózatról (laptop, PC, telefon, tablet stb.) Hálózaton belül minden sebesség hibátlan, de kifelé az internet felé sok a várakozás, tekerés, homokórázás.
Ha átrakom a CB-t router módba, akkor nincs ilyen hiba.
Most így hagyom egy darabig, aztán megint visszarakom majd a routeremet... hátha -
AtHoS
nagyúr
válasz vigyory71 #105976 üzenetére
CB router módban: AX90 WAN portját kösd rá kábelen CB-re (ahogy modem üzemmódú CB mellett is volt) és tedd DMZ-be az AX90-nek kiosztott IP-t. AX90-nél WAN mód maradjon dinamikus beállításon (ahogy modem üzemmódú CB mellett is volt)
Így marad a LAN ugyanolyan felállásban ahogy eddig volt. CB-n wifi-t tilthatod
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
vigyory71
tag
válasz AtHoS #105977 üzenetére
Sajnos ez a konfig egy másik problémát vetett fel nálam. A CB admin felülete ilyen üzemben nem érhető el a belső hálózatról. Illetve maga a CB IP címe elérhető lenne, de nem enged webesen hozzáférni a felülethez a CB. Egy piros felirat közli velem, hogy ez az IP cím nem elérhető számomra.
A CB belső oldala a 192.168.0.0/24-es hálózatban van, a CB belső interface 192.168.0.1. Az AX90-es külső interface a 192.168.0.100, ez a cím DMZ-be került a CB-n, és az AX90 belső interface a 192.168.1.0/24-ből a 192.168.1.1, és ugye ide kerültek a NAS, a laptopok, PC, tabletek, telók, stb.
Ebből a 192.168.1.0/24-es hálózatból (AX90-es router belső hálózata) a CB 192.168.0.1-es interface és a 192.168.100.1-es címe sem érhető el, a CB simán visszautasít minden webes közeledést a már említett piros felirattal, hogy abból a hálózatból, ahonnan érkezem nem érhető el. -
AtHoS
nagyúr
válasz vigyory71 #105978 üzenetére
Érdekes, nálam most AC68U-val 192.168.1.x a belső hálózati címek.
Dinamikus WAN-nal kap az AC68 a CB-től 192.168.0.150-es WAN címet és az AC68-ról kábelen kiosztott 192.168.1.2-es címről gond nélkül elérem a CB-t 192.168.0.1 címenA .150-el DMZ nélkül is elértem a CB-t
Nálam most épp tesztelés alatt van új gyári táppal a CB
- CB router módban, AC68U jelerősítőként üzemelve (5GHz WiFi-n kapcsolódva a CB-hez) nem volt spontán CB restart 2 napig.
- CB-t modem módba rakva, majd AC68-at vissza router módba + kábelen CB-re kötve 6 nap alatt 3 spontán CB restart
- ma CB-t gombbal reseteltem, így router módban indult és mellé kábelen maradt AC68 router módban + DMZ hozzá, már volt egy CB spontán restart Wolcen játék közbenMég várok pár napot - bár most már nem vagyok homeoffice-ban, így kevesebbet is van használva a hálózat - aztán, ha nem akar változni megszűnni a spontán restartolás ismét bejelentem hibára, ahogy az itt járt technikus javasolta
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
A vodafone Prémium TV előfizetésével szeretném nézni a Horizon windows-os appon keresztül az Aréna HD tv-t a applikációval, azonban nem hogy nem HD hanem kb. 576i-s képet ad az app, minőség állítására nincs opció a beállításokban.
Hogy tudnám 1080p-re tenni az TV előfizetésben HD-ként szereplő csatorna felbontását a Horizon app-ban?
Köszi előre is a válaszokat -
rednifegnar
senior tag
válasz kabelmania27 #105965 üzenetére
udv, nekem egy fura problemam van, bp 1.ker, pont 1 eve volt modem csere akkor kaptam feher connectboxot.
iden tel ota van egy olyan gondom, hogy az ebay oldalai nem jonnek be vagy ha bejon akkor szet van hullva az egesz. mas oldalakkal nincs gond. neha meggondolja magat es bejon, neha csak ugy hogy ip cimmel irom. tracert nem megy le. modemen belul is elakad, az is marha lassan aztan csak csillagos az egesz. pingelni nem lehet. ebbol azt gondolom nem kliens oldali a baj.
telon wifivel ugyanez a helyzet, ebay appal is (pl az adatok bejonnek de a kepek mar nem, vagy csak nagyneha), ha atteszem mobilnetre akkor mukodik minden rendesen, kepek oldalak minden jo lesz. appbol is, bongeszobol is.
gyanum hogy valami dns gond lehet, nem tom. atallitani nem lehet szurke a connect boxban. ha a pc-n allitom be a halokartyan nem tom az barmit valtoztat e (de kiprobaltam nem valtozott).
routert nem hasznalok.
neha feleled akkor egy ideig jo, de ez max 1-2 ora de van hogy sokkal kevesebb. nem tom hasonloval talalkozott e mar valaki. az altalam haszanalt tobbi oldal mind jol mukodik, konkretan most csak az ebay-al van gondom de azzal honapok ota. mar mindent probaltam amit lehet kliens oldalon, tobb pc, tuzfal kikapcs, antivir kikapcs, modem tuzfal kikapcs, ujrainditgatas, stb. neha elindul akkor megorulok hogy na megvan a hiba, aztan par perc mulva megint xar...A camera does not make art, the artist makes art.
-
eris94
tag
válasz rednifegnar #105982 üzenetére
Ha IPv6 módban vagy (azaz nincs Modem Mód a router admin felületén a bal oldalon) akkor hívd fel őket hogy rakjanak át IPv4-be. Nekem egy varázsütésre megoldotta a hasonló problémámat. (Szintén 1. ker, és Connect Boxom van)
[ Szerkesztve ]
-
kisharo
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumban és hátha megtudjátok erősíteni a sejtésem.
Eddig csak internet előfizetésem volt, most váltottam digitális Mediakártyás előfizetésre.
A lakásban a bejövő jel túl erős, a szerelő még másfél éve berakott egy 10db csillapítót. Így teljesen jó értékek jöttek ki.
Most viszont kaptam egy kettes osztót (4,5db) a tv miatt. Először így próbáltam a modemet nézni, 10db csillapító nélkül, 11-12-13 db értékek jöttek ki. Én ezt magasnak találtam, majd beraktam a korábban kivett 10db csillapítót, az értékek lementek 1-2-3-0db és az alá.
Véleményem szerint ez már sokat csillapít a jelen, úgyhogy rendeltem egy 6 db csillapítót a 10-es helyett.
Ez így megfelelő lehet? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz kisharo #105985 üzenetére
Üdv!
Kettes osztóval már sok a 10 dB csillapítás.
Rendelés előtt meg kellett volna írnod a feltöltési értékeket is mert ezek nélkül nem lehet a kérdésre válaszolni, előfordul, hogy csillapítóval 50 felett lesz a feltöltési érték ami már problémát okozhat. Amennyiben a feltöltési értékek 40-50 között lesznek megfelelő lehet a hatos csillapító, ha magasabb a feltöltési érték akkor elvileg hármas csillapító is megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz rednifegnar #105984 üzenetére
ph se teljesen kerek, mert nalam orokke probal valamit meg betolteni, igaz a lenyeget latom, nincs szetesve sem, de tutter valami nem okes mert probal a hatterben tolteni valamit, sztem ez is hasonlo mert regen ezt se csinalta.
lehet megprobalok egy modem modot, csak ahhoz at kell alakitanom a dolgokat.A camera does not make art, the artist makes art.
-
cof
veterán
válasz rednifegnar #105990 üzenetére
Az nálam is van Digin... hülye vodafone reklám pont, nem szereti a reklámblokkoló, zabálja a procit mint állat, szóval muszáj tiltani, aztán csak pörög így a böngésző fül a végtelenbe.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
woodworm
veterán
válasz rednifegnar #105990 üzenetére
Nekem akkor pörög a ph, ha véletlenül bekapcsolva marad az adblocker.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz rednifegnar #105982 üzenetére
Üdv!
Modem áramtalanítás után sem javul a helyzet?
Ha megírod, hogy milyenek a modemértékek (haladó beállítás/hálózat állapota majd letöltés és feltöltés fül) meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e a jelszint értékek. -
woodworm
veterán
válasz rednifegnar #105993 üzenetére
Pontosan milyen csatornára gondolsz?
-
rednifegnar
senior tag
válasz kabelmania27 #105994 üzenetére
hat ize, nem tudom, hogy ez szamit e mert a net rendben van (tv-m es telom nincs), egyes oldalak amik nem jonnek be, azt gondolom ez jelszint fuggetlen (mindegy, hogy wifi/lan-on at). amugy 7-13 dBmV az osszes, felfele meg 39.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz rednifegnar #105996 üzenetére
Ezek jó modem értékek.
Amennyiben saját routert használsz próbáld meg a routerbe dns kiszolgálónak beállítani a 1.1.1.1. és 1.0.0.1 címeket hátha jobban betöltődnek az oldalak.[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz kabelmania27 #105997 üzenetére
nem tudom mennyire olvastad az elso hozzaszolasomat, a dolog lenyege hogy nem hasznalok sajat routert es vannak oldalak amik honapok ota rosszak, szetesnek reszben toltodnek le. neha jo, neha nem, random, ezek most az ebay oldalai. a boxbol se tudom pingelni oket, trace se megy.
se wifi/se kabel, nem szamit, ha telon csinalom akkor se, pl a szoveges resz bejon de kepek mar nem, vagy a formazas szetesik stb. telon az appjukbol is rossz, bongeszobol is. pc-n detto.
amint atterek mobilnetre egybol jo lesz.
a boxon meg ugye nem lehet allitani a dns-t, kliensen meg hiaba.A camera does not make art, the artist makes art.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz rednifegnar #105998 üzenetére
Gépen indíts el karbantartó programot (pl wiseregitry, spyboot, ccleaner), böngészőből töröld az előzményeket, sütiket. Szvsz van értelme az eszközön átállítani a dns-t, pc-be próbálj meg a hálózati kapcsolatoknál beállítani az előző hsz-ban leírt dns szervereket hátha stabilabban töltődnek be az oldalak.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz kabelmania27 #105999 üzenetére
nem kliens oldali a gond, mivel tobb pc-rol tobb wifi eszkozrol (telok,tablet) mindegyiknel ez van. amint atterek mobilnetre ugyanezek jol mukodnek.
(amugy persze mar ezerszer volt suti torles, uj bongeszo, stb)[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- Garanciális érintőképernyős Dell Latitude 5520 laptop Intel Core i5 11 gen 16 GB RAM 256 GB SSD
- PS5 Slim lemezes 140.000 Forintig keresek.
- Sniper Ghost Warrior Contracts EU PS4 digitális kód eladó
- MOJO x MC Dynamite BT fejhallgató
- Újszerű Seagate FireCuda 530 2TB M.2 SSD - HD Sentinel 100/100 - 8 nap - 1,4TB - 1 év bolti garival!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest