Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41801) Borisz76 válasza a.gabriel (#41799) üzenetére


Borisz76
veterán

Nem használtam , soha a rókát.
Esetleg tedd fel a Chrome-t. Mielőtt nagyon tiltakoznál nem kötelező azzal netezni....csak állítsd be a kezdőoldalát a kívánt virágboltra, tedd fel a Synology Download Station plugin-t és ugyanaz.
Netezni róka, torrentezni meg a Chrome.

Csak azért ezt javaslom mert már korábban is feltetted a kérdést de nem kaptál választ.
Ez sem válasz a kérdésedre csak egy másik megoldás.

Itt írtam is róla pár sort...

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41802) a.gabriel válasza Borisz76 (#41801) üzenetére


a.gabriel
tag

Köszönöm az infót!

:R :R :R

A minőség az nem véletlen!

(#41803) pleszi válasza gyugyo79 (#41792) üzenetére


pleszi
csendes tag

Köszi az ötleteket, sikerült megoldani. Az egyik github-os módszernél felmerült egy előzetesen telepítendő csomag (Easy Bootstrap Installer), ami nálam már fenn volt, ezt leszedtem, és csodák csodája így már szépen települt is a webmin.

Köszönöm mégegyszer a segítséget.

István

(#41804) Borisz76


Borisz76
veterán

Semmi.....balfék vagyok :D

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41805) Larry303 válasza gyugyo79 (#41788) üzenetére


Larry303
addikt

ez a verzio intéző ez melyik syno app nak a része?
a snapshot replicationt nyomtam most be (de az nem így néz ki bár szinte uezt csinálja) , és a kliensen beállítottam a nas egy sharejét fájlelőzménynek.

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#41806) gyugyo79 válasza Larry303 (#41805) üzenetére


gyugyo79
addikt

A Drive rendszergazdai konzolja (Ha Drive -ot használsz) / Cloud Station Backup -ban.
Drive:

Cloud Station Backup:

Ezeket tudod is kombinálni a btrfs megosztásokon. Én még csak Bétában nézegettem az SR -t ott már nem mint Beta szerepel míg az éles rendszerben még Béta státusza van. Szóval, ha kijön a 6.2 akkor abba már nem Béta lesz. Bár én nem tudom mikor leszek annyira bátor, hogy éles környezetbe cseréljem az ex4 -et így lehet sokára fogom az SR-t élesben használni.

Vissza kanyarodva, az SMB -n át mint az előző képen láttad locaklhost -nak veszi a usert aki módosított.
De ha a kliens van a gépre beállítva és az tölti fel a verziókat az a kapcsolódáshoz megadott user nevében lesz ott ekkor a kliensbe is ott a verzió kezelő és az lehet onnan is kezelni amikhez van jogosultság. Viszont azt lokális gépre érdemes (*sőt lehet, hogy csak arra lehet rendesen) beállítani.
* Amikor utoljára foglalkoztam így vele, be lehetett ugyan megosztást is állítani de ha egyszer is futott úgy a kliens (CloudStationBackup) , hogy a megosztás nem volt meg simán figyelmeztetés nélkül kivette a rá beállított szabályt és többet nem alkalmazta hiába lett visszacsatolva a meghajtó stb. így viszont abszolút alkalmatlan ilyen jellegű biztonsági mentésre.

De ha az smb -be be van kapcsolva a logolás akkor ott úgyis megvan ki mikor mit csinált egy fájllal ezért a verzió kezelő logjába, ha nem a megfelelő név van hanem localhost talán nem annyira vészes.

[ Szerkesztve ]

(#41807) Cooze


Cooze
csendes tag

Üdv!

Valaki találkozott már olyan jelenséggel, hogy a NAS automatán kikapcsol, majd kis idő múlva bekapcsol? Jelenleg a DS216se olyat produkál teljesen véletlen szerűen, hogy csippan egyet, kikapcsol(normális leállítás szerűen), majd automatán bekapcsol. Annyit sikerült kiderítenem, hogy nem jelez naplóban hibát, figyelmeztetést, teljesen normálisnak tűnik.
Legújabb gyári szoftver fut rajta. 3 napja üzemel...

Jegelés fizetés után lehetséges.

(#41808) Larry303 válasza gyugyo79 (#41806) üzenetére


Larry303
addikt

értem köszi,
annyi, hogy a cloud stationt szeretném elkerülni...ezért most arra tendál a dolog, hogy snapshot replication+windows file előzmény...plusz esténként át egy másik nas ra rsyncen

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#41809) gabor_b válasza a.gabriel (#41799) üzenetére


gabor_b
tag

Nem mindegyik torrent oldalròl tudsz így letölteni.
Ilyenkor érdemes a torrent fálj-t menteni és úgy hozzáadni.

(#41810) kgymac válasza a.gabriel (#41799) üzenetére


kgymac
őstag

Szia,
Kipróbáltam, pár apró lépés kimaradt a beállításokból.
Hozz létre adminnal egy felhasználót a letöltéshez (ff pluginhez), adj neki hosszú, bonyolult jelszót, RW hozzáférést csak a DS mappájához, a többit vedd el (tilt). Adj jogot az asztalhoz, ds-hez, a többit tiltsd le. Csoport csak az users legyen, de ne legyen joga máshoz. Ha használsz Photo Station-t, ott tiltsd ki ezt az user-t.
Lépj ki a DSM-ből, majd kattints az FFplugin ikonjára, a megjelenő ikonsorból nyisd meg a download ui-t (második ikon). Lépj be, válaszd ki a letöltő megosztást (ez maradt ki szvsz az új userrel). Utána már működni fog (ha a plugin beállító tesztje is OK. csak protokol, ipcím, port, név/jelszó kell). Elengedhetetlen, hogy a fiók kizárásokat is beállítsd (pl. 3 hibás, 360 percen belül, 10 óra/nap kizárás, a lényeg, hogy kevés sikertelen belépésre hosszú ban járjon), főleg, ha távolról is elérhető a nasod.

(#41811) Tyler Durden

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy mi a teendő, ha az egyik disk crashed állapotba került a synoban. Sima basicben használom, tehát nincs raidben, a lemezen csak média tartalom van, semmi pótolhatatlan. Ilyenkor remove-olni kell az adott disk grp-t, vagy simán bedobok egy másik winyót és újra beállítom a disk groupnál? Nem volt még ilyenre példa nálam, sajna pont a gari lejártával adta meg magát a WD Red :(

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#41812) #56573440 válasza Tyler Durden (#41811) üzenetére


#56573440
törölt tag

Ha van másik hely mellé is teheted, és át lehet húzni az adatokat. Ha nem, akkor eltávolítás, kiveszed, új be, új kötet létrehoz.

(#41813) WaterWave


WaterWave
veterán

Új plex verzió érhető el: 1.13.0.5023

Fixes:
- (Transcoder) Media with EAC3 audio could fail to transcode in some cases on Windows

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#41814) Stanley-B. válasza Tyler Durden (#41811) üzenetére


Stanley-B.
őstag

nekem is nemrég lett crashed az egyik kötet (én is 1 lemez/1 kötet felállásban használom), szintén red.
Viszont nem feltétlenül romlott el a merevlemezed attól még mert összeomlott a kötet.
Nézd meg HD Sentinellel hogy mi a helyzet, nekem csak 2 gyenge szektor volt rajta, amit helyre is hozott, nincs gond vele azóta.

(#41815) Tyler Durden válasza #56573440 (#41812) üzenetére

Ok köszi szépen!

Stanley-B.: rendben, köszönöm a tanácsot meg fogom nézni, csak bad sectorra panaszkodik, azt gondoltam volna, hogy ezt helyre tudja tenni a NAS is :I

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#41816) Borisz76 válasza Tyler Durden (#41815) üzenetére


Borisz76
veterán

Nem tudom, hogy mitől függ...

Korábban 2 lemezt is hibásnak vélt a NAS.
Egyik a mai napig benne van és jelzi, hogy 8 db hibás szektor van rajta, de így megy már több mint 1 éve.

Másik lemezt ki kellett vennem, HDS-el ránéztem de nem jelzett hibát.
Ez a lemez a NAS-ra van kötve USB-vel, szintén hibátlanul megy.

És nekem annyi lemezt kellett vennem, hogy az olcsóbb - nem NAS-okba szánt - modellekből vettem Seagate és Toshiba gyártmányokat.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41817) #56573440 válasza Borisz76 (#41816) üzenetére


#56573440
törölt tag

Igazából mint minden rendes nas os, a hiba legkisebb jelére is kivágja a kötetet mint macskát. Azt nem tudja megjósolni, hogy hibás vagy gyenge szektorból milyen hamar lesz még több, és mikor válik teljesen használhatatlanná a lemez, így ha gyengélkedik, egyből megy lecsóba.

Értelem szerűen ez home usernél, ahol sima kötetként van és csak filmek vannak rajta, nem akkora jóság mint céges szinten, amikor jobb esetben spare-re tett lemezt már húz is be helyette. Attól még egyébként simán lehet hogy elketyeg a lemez ilyen minimális terhelésen amit jellemzően a home userektől kap akár évekig is, de az os nem tudja hogy te mit tárolsz rajta és miért. Ha valami kezdődő gebaszt lát akkor viszlát.

(#41818) Borisz76 válasza #56573440 (#41817) üzenetére


Borisz76
veterán

Ezért is állítottam be valahol a tároláskezelőben ? hogy 30 hibás szektor után értesítsen.
Eddig nem nőtt a hibás szektorok száma azon a bizonyos lemezen.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41819) Tyler Durden válasza #56573440 (#41817) üzenetére

Pont ezt akartam írni én is, hogy beállítás szinten lehetne ezt kezelni, hogy üzleti felhasználás vagy csak otthoni. Nekem ez most így nettó szívás, hogy jelez 2 bad sectort és azt mondja az egészre, hogy rotty. Nem sajnálom a rajta lévő adatot, inkább az időt amit rá kell fordítani, hogy rendben legyen. Most fogom hdd sentinellel átnézni, jobb esetben mehet vissza a régi winyó, bár akkor a frissen vettet meg rakhatom fel apróra :U

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#41820) tomboy1000


tomboy1000
tag

Sziasztok! Szeretnék saját email címet magamnak. Jelenleg a mailplus segítségével a synology ddns nevére tudtam kreálni,de szertnék saját végződesűt használni (valami.hu). Mi kell hozzá és hogyan lehet beállítani?Ha lenne domain nevem akkor megoldható ?

(#41821) Ghost84


Ghost84
aktív tag

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne van egy DS218play nasom felraktam rá a DS video progit meg a telefonra is telefonon belépek látom a filmeket ami a nason van de nem indul el a film tölt egy kicsit és visszadob a film leírásához mi lehet a gond?

(#41822) gyugyo79 válasza Ghost84 (#41821) üzenetére


gyugyo79
addikt

Lehet, hogy nem tudja lejátszani, rakj fel a telefonra még egy Mx Player -t meg hozzá a custom codec -et vagy egy VLC-t pld. DS video (Android)
"For video playback, it is suggested that you install a third-party player on your device: MX Player or MX Player Pro. If none is available on your device, you will be prompted to select a currently-installed player to play videos. "

[ Szerkesztve ]

(#41823) Nestor16 válasza Tyler Durden (#41819) üzenetére


Nestor16
senior tag

Nekem az egyik lemezen 5080 hibás szektort jelez (amik át lettek helyezve a tartalék területre), amiről tudtam is, mert külső vinyóként rossz volt a csatlakoztatása (gratula ADATA...), kicsit elmozdult máris romolhatott az állapota, de amióta kiszedtem belőle nem romlott tovább, a DSM-ben pedig beállítottam, hogy hagyja figyelmen kívül és csak akkor figyelmeztessen ha újabb hibák keletkeznek.

(#41821) Ghost84: van külső lejátszód (VLC, MX Player) amivel le tudod játszani? Tudtommal nincs beépített lejátszója a DS Video-nak. Lehet a gyári lejátszó sem képes lejátszani.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dávid

(#41824) Mezga Aladár válasza Nestor16 (#41823) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Ezt nehezen hiszem. Max ennyi adatátviteli hibád volt. Szerintem nincs ennyi tartalék hely.

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#41825) Tyler Durden válasza Nestor16 (#41823) üzenetére

Hmm ezt meg kell néznem, merre lehet ilyet állítani? Most reggel óta megy egy hd sentinel teszt a winyóra, több, mint 80%-val végzett már, egy crc-s blockot talált eddig. Vicc, hogy emiatt úgy behisztizett a NAS, mintha halálán lenne a disk..

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#41826) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,

Kezdek egyre jobban belemélyedni a synology világába, néhány dolog azonban még nem állt össze.
1. Download station-el letöltök egy filmet
2. DS Video-t beállítom, hogy opensubtitles.org-ról töltsön le magyar feliratot, de valamiért nem akarja letölteni. Mennyi
2. DS Video-val lejátszanám a videót, de azt írja mkv-t nem tud és felajánl 2 másik telepített alkalmazást
2.a VLC-vel letudom játszani a videót, viszont a külön mellé letöltött felirat fájlt már nem
2.b DS file már le tudja játszani és a feliratot is megtalálja, de nem tudok méretarányt változtatni

Mi a legprofesszionálisabb megoldás átmásolni a download station mappából csak az mkv filmeket, a video mappába, amik >500MB-nál nagyobb? Azért mert a sample-t nem akarom.

Video station-ön kívűl van más megoldás felirat letöltésre, ami nem csak az opensubtitles.org-ról tölt le?

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#41827) allein válasza Borisz76 (#41818) üzenetére


allein
addikt

Ezt hol kell beállítani? :U

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#41828) Immy válasza a.gabriel (#41799) üzenetére


Immy
őstag

Firefox-al használom én is pár napja.
Hozz létre külön user-t, akinek a nevében a download station-höz csatlakozik a firefox plugin.

Annyi plusz infó, hogy privát módban nem működik.

A kép alján a debugging output-ot átküldöd? Abban még lehet értékes információ.

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#41829) eszakas válasza tomboy1000 (#41820) üzenetére


eszakas
senior tag

Hali.

Ez érdekes kérdés. Erre kíváncsi vagyok én is :)

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#41830) Borisz76 válasza allein (#41827) üzenetére


Borisz76
veterán

Tároláskezelő / HDD-SSD / Általános / Hibás szektorokra vonatkozó figyelmeztetés

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41831) Nestor16 válasza Tyler Durden (#41825) üzenetére


Nestor16
senior tag

Tároláskezelő -> HDD/SSD -> kiválasztod a lemezt -> Állapot információk -> Áttekintés alatt a lemezzel kapcsolatos figyelmeztetések mellőzése.
Én a beépített SMART tesztet ütemeztem, hetente lefut éjjel aztán szól ha baj van.


(#41824) Mezga Aladár: Lesd meg a képen. Bővített SMART tesztet is lefuttattam rajta, Normál eredménnyel zárult. HD Sentiel szerint 8% a kondíciója. :D

(#41826) Immy: Nincs külön Filmek mappád? Nekem onnan indexeli be a DS Video, nem kell másolgatni vagy lehet a sample miatt kérded. Az mondjuk nekem is feltűnt már, hogy azt is beleveszi néha a listába, bár lehet választani melyiket játssza le.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Dávid

(#41832) gyugyo79 válasza eszakas (#41829) üzenetére


gyugyo79
addikt

Ha pld.: eszakas@eszakas.hu -s mail címet szeretnél és fontos is, hogy stabilan megkapj mindent és tudj küldeni is róla akkor én azt javaslom, hogy keress meg egy ezzel foglalkozó céget regisztráld/tasd be a eszakas.hu címet fizesd ki ezt nekik a tárhelyhez ha normálisak jár a levelezés beállítása is és az egészért nem kérnek egy 1000 -nél többet havonta + Domain regisztráció meg annak majd későbbieken a meghosszabbítása. De ha korrektek és megmondod, hogy normális levelezésre kell csak akkor jelképessé is csökkenhet a díja....

Utána tőlük már le tudod kérni a NAS -ra meg a rajtuk keresztül tudsz a NAS -ról levelet küldeni.

Ha mindezt be akarod te a NAS -ra állítani akkor azt javaslom hagyd. Sőt annak is akiben ez kb. így 0-ról felmerül úgy, hogy azt se tudja mi kell hozzá jobb ha bele se fog mert hacsak nincs sok ideje és minimális tudás siker az sose lesz főleg 100% -os.
Amúgy kb ez már az a szint, hogy senki se fogja 0-ról leírni max nagy vonalakban. De az meg már alap szinten itt is le lett írva keresővel megtalálható 99% ig biztos vagyok benne, hogy blackrulz volt akitől láttam leírva.

De kb ott indul, hogy ehhez kell fix IP amit ha kérsz a szolgáltatótól akkor máris többe van az első javaslatomba felvetett lehetőségnél.
Lehet Dynamikus címre is domaint regisztrálni de ezt se csinálják ingyen és ezzel megint vissza kanyarodtunk oda, hogy megéri -e ?

Aztán megint más dolog egy cégnek esetleg de egy cég meg fizesse meg a szakembert aki elmondja nekik mi kell hozzá és beállítja nekik ;)

[ Szerkesztve ]

(#41833) gyugyo79 válasza gyugyo79 (#41832) üzenetére


gyugyo79
addikt

Aztán érdekességnek egy sztori, az ilyen nem szerverteremben lévő mail szerverekkel való szívásról.
XYelekom internet elmegy. A cég levelező szervere gyűjti azt alkalmazottak által küldött leveleket, ugye nem tudja kiküldeni. Hiba elhárul a szerver kiküldi a leveleket. XYelekom automatika a sok kimenő levél miatt tiltja a szervert mert hát hová már a nagy spamerkedés a szerver megint gyűjti a levelek a cégtől telefonálnak a XYelekomnak ahol leveszik a tiltást s a szerver megint kitiltatja magát. De már tudja a rendszergazda, hogy be kell állítania a szerveren, hogy csak 49 levél mehet ki 10 percen belül. Mivel XYelekomnál jó ügyet intézni ez az egész több mint egy hetes móka ami után újra tudnak levelet küldeni rendesen. Mindez ráadásul üzleti végponton nem otthonin ...

(#41834) Mezga Aladár válasza Nestor16 (#41831) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

:R

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#41835) dancsuri


dancsuri
veterán

Szevasztok, van egy synology ds218 + készülékem 2 db 4 terrás vinyóval. tervezek venni hozzá 2 db IP kamerát (valamilyent) aminek a rögzítésére egy 3. külső vinyót szeretnék (ne bolygassa a bennlevőket). a kérdés: megoldható-e? mit vegyek hozzá? (vinyón kívül), és egyáltalán hogy csináljam?

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#41836) Laposelemer válasza dancsuri (#41835) üzenetére


Laposelemer
tag

Ha Surveillance Station-el akarod a kamerákat kezelni, akkor csak a belső winyóra tud rögzíteni.

Kamerából valamilyen 3 vagy 4Mp-es Hikvision-t ajánlanék.

Ha megvan a motyó, akkor lehet szó a hogyan csináljam-ról. Egyébként a sima rögzítésig eljutni a SStation-ben nem nagy feladat.

(#41837) Tyler Durden válasza Nestor16 (#41831) üzenetére

Thx, este ha hazaértem, akkor ránézek erre :R

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#41838) la_cc válasza #56573440 (#41613) üzenetére


la_cc
addikt

Olvasgatom itt az eszmecserét sonye és a többi kolléga között: én is kezdő vagyok NAS + hálozat témában, viszont én általában megfogadom a PH topik lakók tanácsait / javaslatait. (Ha nem így lenne, nem is lenne szükségem külsős segítségre... :)) )

Az én hálózatom nagyon hasonló sonye kollégájéhoz: Asus RT-AC87U router + NAS DS218+ + okos TV + PC (ezek mind LAN kábellel összekötve) + wifin az aprók. A NAS-t most vettem tegnap egyébként.

Ugye eddig úgy néztem tartalmakat TV-n, hogy router-re volt külső HDD kötve, azon ment a DL master, ami egy tényleg szar kompromisszumokkal használható megoldás. A TV-n DLNA-n néztem a filmeket / sorikat, hangsávot tudtam választani a filmeknél, ha szükségem volt rá, soriknál meg srt feliratot én tettem a fájlok mellé és külső feliratként lettek kezelve a TV-n. Itt jött képbe a NAS legújabban, leváltva a router köhögő funkcióit.

Na most, a fenti hálózatban egyelőre nem tiszta, hogy egy multimédia lejátszó milyen pluszt adna hozzá a használati élményhez. Ebben kapcsolatban kérhetnék szépen egy kis fejtágítást? :U

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#41839) Borisz76 válasza la_cc (#41838) üzenetére


Borisz76
veterán

Eddig DLNA használod , nézed a filmeket.
Tulajdonképpen a TV készülékben található lejátszó progit használod.

Egy külső player esetében - általában - jóval több beállítási lehetőség van.
A képminőség is jobb. Ha használsz házimozi erősítőt , akkor a HD hangok továbbítása is megy.

Konkrét tippet nem tudok adni , hogy most mi számít jó vételnek player területen mert én egy asztali PC-t használok monitorra és TV-re csatlakoztatva játékra, nevetésre , filmezésre.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41840) la_cc válasza Borisz76 (#41839) üzenetére


la_cc
addikt

Köszi! :R

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezt a media player funkciót nem tudom kiváltani PC-vel vagy a NAS-sal valahogy? (Plex és társai nem játszanak nálam.) Muszáj még egy külön eszközt csatlakoztatom a TV és a router közé? (Gondolom a netet is ezen keresztül kapná a TV.)

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#41841) Multibit válasza la_cc (#41840) üzenetére


Multibit
veterán

Muszáj még egy külön eszközt csatlakoztatom a TV és a router közé?
Miért lenne muszáj? Sokan megelégedéssel használják a tévé beépített lejátszóját. Ők azok akik nem veszik észre, vagy nem zavarja őket a beépített lejátszó gyengeségei, hiányosságai. Tehát a lényeg, hogy nem muszáj!

(#41842) Sanya válasza la_cc (#41840) üzenetére


Sanya
nagyúr

A filmek keresésében lehet különbség, tartalmas webes felületet filmek megtekintésére, offline transzkódolás lehetősége, akár realtime, de ehhez olyan erejű proc kell, ami ezt el tudja végezni. Egyébként max apróságokkal tud többet. DLNA abból jobb, hogy tényleg nem használ sok erőforrást.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#41843) Borisz76 válasza la_cc (#41840) üzenetére


Borisz76
veterán

Ahogy Multibit is írta nem muszáj.

Nas és Tv rákötve a routerre. Így a tv beépített lejátszóját használod DLNA-n.
Működik ? Ja.
Tökéletes ? Nem.

Én is használhatnám simán a tv lejátszóját , DLNA segítségével.
Kipróbáltam. Működik.

De , mint írtam is : játszom , netezek is ezért ha már megy a gép , akkor azt használom filmezéshez is.

Ha csak film a cél , akkor a legegyszerűbb és legbutább megoldás a DLNA.
Ha valamilyen okból nem felel meg , akkor érdemes lehet külső eszközt igénybe venni.
Ez az eszköz viszont sokféle lehet.
Dedikált hálózati lejátszó , egyszerű droidos box , HTPC , komolyabb PC , Gamer PC ....stb.
Ezt már neked kell mérlegelned , kitalálnod , hogy mit szeretnél.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41844) #56573440 válasza la_cc (#41838) üzenetére


#56573440
törölt tag

A történet ha visszaolvasod, ott más, hogy plex is feljött, hogy jó lenne. Én használom ezer éve, és nálam a siksok tb film és sorozat között nagyon jól navigalhato, úgy néz ki kb mint a netflix, ill én kívülről is használom telefonra. Ha utazok külföldre, vagy olyan a meló hogy sok az üres járat simán tolom. Nem mellesleg 8 barát/kolléga is használ plexet, és egy mozdulattal tudok én vagy asszony tőlük nézni anyagot. Pl otthon szex és New York nincs lent és nem is lesz ;] cserébe asszony kolléga plexén nézi.

Másik amiért érdemes lehet a magas bitráta 4k hdr pl. A tv 100-as lanja volt akinél kevés volt fizikailag.

Simán dlna lejátszás nem atomfizika. A plex se tökéletes, sőt, de ha pont az kell, amivel több, akkor ahogy írtam, érdemes. Pl egy 10ks amlogic lejátszó+ libreelec kombó rohadt látványos, kezelhető, testre szabható, a kodi beteg jó cucc, eszik isot meg mindent is, ezer plugin, szülői felügyelet amit spec a dlna szerintem nem tud...

(#41845) Balu972


Balu972
aktív tag

Sziasztok!

Synology DS118-ban szeretném cserélni a HDD-t.
Van arra mód, hogy rengeteg ide-oda másolgatás nélkül átmásoljam a tartalmát és a rendszerét?

Logikailag csak arra jutottam, hogy átmásolom a cirka 760 GB tartalmat az új HDD-re, majd régi kivesz megformáz NTFS-re, aztán visszamásolom az újról erre a régire, aztán az újat beteszem a NAS-ba rátelepítem a rendszert, aztán visszamásolom a régiről az adatokat. :Y

Nincs valami ötletetek, hogy lehetne ezt megúszni?
Van egy külső USB 3.0-s rackem.

"Visszatérő rémálmom, hogy a feleségem annyiért adja el a gépem, mint amennyit bevallottam neki."

(#41846) Borisz76 válasza Balu972 (#41845) üzenetére


Borisz76
veterán

Ez van csak.....másolgatós módszer.

Vagy használod az új lemezt a külső dokkolóban és usb-vel rákötöd a NAS-ra.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41847) Immy


Immy
őstag

Sziasztok,
Filebot-ot használ valaki? Szeretném megoldani vele, hogy a download sation-el letöltött videókat átmásoljam a movies mappába, amit a video station már indexel.
Üdv.

Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html

(#41848) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Szabad már frissíteni a Download Stationt? Kijavították a hibát?
Nem merem ráereszteni a frissítést.

F.K.T.

(#41849) Borisz76 válasza Immy (#41847) üzenetére


Borisz76
veterán

Felesleges.

A VS-ben lehet külső mappát is beadni.
Amit a DS letölt az automatikusan indexelődik és ha a mappa csatolva van a VS-hez , akkor ott is megjelenik.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#41850) Borisz76 válasza psg5 (#41848) üzenetére


Borisz76
veterán

Mindkét nason a 3.8.8-3501 DS verzió fut. Hiba nélkül.

Mód:Mielőtt kérdeznétek.....igen kettő mert vettem egy DS 918+ is. Annyira megtetszett amit ajándékba vettem a tesómnak.....

Optikai netem van 250/75-s csomag. Majdnem 30 MB/s a max letöltési tempó.
Simán kezelik.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.