Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31011) Madwe válasza sbazsi (#31009) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem raid ellenes, csak a fejekben hibásan a raid=biztonsági mentés él még ma is mindenhol, miközben nem arra való.

A raid a rendelkezésre állást növeli, ha hdd1 lehal, attól még a szolgáltatás továbbra is elérhető hdd2 miatt. Persze így valamilyen adatvédelmet is ad, hiszen hdd1 lehalása miatt hdd2n megtalálhatóak az adatok. De ez nem rendes biztonsági mentés.

A biztonsági mentés lehetőleg egy másik helységben tárolt hddre történik, s nem folyamatos, hanem időzített mentéssel. Az egyéb hely miatt az esetleges betörés, tűzeset, villámkár, akármi ellen véd. Az időzítés miatt pedig a zsarolóvírusok ellen véd, valamint verziókövetéssel user errorok ellen is.

Persze raidben LEHET h megmaradnak az adataid, de igencsak gyakori az egyszerre lehaló hdd ha egyszerre veszed pl, a villámkár is simán megöli őket egyszerre, valamint lehalt hdd helyére beteszed az újat, akkor a régi még ép hdd-d tükrözés közben is simán el tud szállni - ilyenbe is elég gyakran bele lehet futni.
Arról ne is beszéljünk, h a manapság gyakori zsarolóvírus szépen mindkettőt lockolja, aztán lehet fizetni, vagy búcsuzni az adatoktól...

(#31008) gyugyo79 valóban nem mindet, mondjuk azok 99%át pedig a system backup tartalmazza. Amik nincsenek benne esetleg, azokat kb 2 kattintás belőni, egy mariadb pl pedig ami kritikus, az menthető.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.