Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30701) Madwe válasza Patice (#30698) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ilyenek ellen jó (cégek esetén, magánszemélynél ritkán ilyen fontos) egy másik helységben tárolt nas, ami verziókövetéssel az elmúlt 2 hét állapotát tárolja. Ha 2 hét alatt nem tűnik fel, h lockolják az adataid, akkor azok nem is fontosak :D (természetesen nem minden filet niyt meg 2 hetente az ember, de egy megosztásból elég 1et, ott már kibukik)
A biztonsági nas sehova nincs felcsatolva, ha kell akkor weben dsmben menedzseli az ember a visszatöltéseket (jajj már megint rámentettem rosszul, jajj elqrtam az adatbázist stbre pl gyakran, teljesen lehaló hdd miatt remélhetőleg ritkábban)
Innentől kezdve csak akkor lehet gond, ha a nason is le tudna futni a vírus, de ilyen nincs nagyon (nemrég volt a cryptolocker para synonál is, de az is win alapú volt ha jól emlékszem?)

(#30702) hackeeeee válasza gyugyo79 (#30700) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Alapból biztosan nem lett módosítva az ehhez kapcsolódó engedély, mert pár dolog átmásolására ment csak rá a HDD, semmi másra.

Ezért is lepődtünk meg, de erre nem gondoltam, hogy megosztja az eszközt, és így viszont világos, miért történt az, ami.

Madwe: Ehhez kapcsolódó kérdés. Ennek nem az a lényege, hogy szinkronban dolgozik a 2 nas? Mint pl. a raid1? Vagy csak időközönként ment?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#30703) Patice válasza gyugyo79 (#30700) üzenetére


Patice
Topikgazda

"Az ilyen vírusok ellen a verzió előzmények beállítása a jó védelem ami iszonyat hely pazarló ugyan de amikor beüt a baj akkor nagyon jól tud jönni..."

Tudtommal a helypazarlás "kivédésére" jó a btrfs fájlrendszer. De javítsatok ki, ha rosszul tudom. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#30704) Csabroncka válasza hackeeeee (#30699) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ezt most mi is végigdobtuk a cégnél, ami hálózaton csatolt mappa, azt mind bedarálja! Sőt ha nem veszed észre (napi mentés), akkor a biztonsági mentés is lehúzza :(((

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#30705) Madwe válasza hackeeeee (#30702) üzenetére


Madwe
nagyúr

Ütemezni lehet. Pl hajnali 2kor kezdi el a szinkront, kb 3ra végez. 14 előzményt tart meg, így minden napról lesz egy állapotod 14 napra visszamenőleg. Ugyanakkor ilyenkor pl csak előző napi állapotra tudod visszaállítani, ha ma 16ig sok változás volt, s utána elrontod, csak a hajnali állapotba tudod visszatenni, sajnos...
Az a 14 nap egyébként csak a különbségeket tárolja, így egy teszem azt 1tbos adat nem 14tb lesz, hanem csak 2-3, max (illetve annyi, amennyi új adat keletkezik 14 nap alatt pluszban)

(#30703) Patice Dede, a btrfs ebben jobb, de azért csodát nem kell várni tőle :D Ugyanakkor ahogy fentebb is írtam, csak a változások lesznek lementve, így lényegében az összes adat + a legtávolabbi pontig keletkezett adatmennyiség lesz kb a szumma, ami azért nem vészes.

(#30706) Sanya


Sanya
nagyúr

A virtual machine managerhez 2db hálózati kártya kell. A másik hálókártyát fogja használni elvileg.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#30707) hackeeeee válasza Csabroncka (#30704) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az szép.. :(

Úgy néz ki, hogy a raid köteten volt a megosztott mappa, plusz mellette a roundcube. A roundcube-ot nem bántotta, viszont a megosztott mappát végigdarálta úgy, ahogy van.

Véleményem szubjektív...

(#30708) Rick4 válasza Madwe (#30701) üzenetére


Rick4
félisten

Pont ezen gondolkodom, hogy akkor átállítsam a napi 9-21 órai szinkronizálást a két nas között napi 1X, mondjuk 20-21 óra közöttire, és kész? Értelemszerűen annyi adat nem termelődik 1 nap alatt, hogy ez problémát okozzon, ráadásul a frissessége miatt vissza is kereshető, kivel, mi történt, tehát újraalkotni nem nagy ügy. Ha aznap kiderül, hogy bekapott valamit, leállítom a szinkronizálást, formázom a vinyót, és visszaszinkronizálnom az adatokat...
Mondjuk nem tudom milyen a konkrét titkosítás, de ha én nem férek a felcsatolt mappáimhoz, és olvasni se tudom a fájlokat, akkor elvileg a másik nas se tudja olvasni, tehát nem is tudja leszinkronizálni, nem? rsync átszívná a titkosítást?

Amúgy az is bennem van, hogy az itthoni kamerák képét nem ide, helyben kellene mentenem, hanem a másik backup nasra, ha itt bármi történik, akár ház leégés, betörés, a felvétel ott mindenképp megmaradna, de még nem jöttem rá, a surveillance station hogy tud távoli kamerákat kezdeni. Van erre valakinek megoldása? elvileg fix az ip-m, de jobb lenne dyndns név: port, és itt máris megakad a dolog...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#30709) Madwe válasza Rick4 (#30708) üzenetére


Madwe
nagyúr

Igen, az elég. Ugyanakkor nem árt mellé verziókövetés, hisz ha épp nyaralsz, nem vagy netközelben, nem nyitsz meg semmit s nem jössz rá arra, h lockoltak, akkor szintén bukta. Ezért erre a hyper backup a legmegfelelőbb, azt lehet titkosítottan, jelszóval védeni a backup felőli részén is stb. Direkt erre van :D

(#30710) vond


vond
MODERÁTOR

Sziasztok! Jó rég jártam erre. :)

A munkahelyi DS1813+-szal kapcsolatban lenne egy olyan problémánk, hogy pár napja valamiért beragadt az egyik ütemezett, napi USB-s biztonsági mentés, és ez látszólag blokkolja a többit is. Órákig mozdulatlanul állt a folyamat, nyomtam rá egy mégsét, azóta meg "megszakítás"-t mutat, de ezt is már órák óta, és nem tudok semmit kezdeni vele.

Mit tudnék ilyenkor tenni? A folyamatok közül nem lehet esetleg kilőni? Gondoltam már arra is, hogy lehúzom a külső vinyót, aztán később vissza, attól hátha megáll. De hátha van valami szoftveres megoldás is.
________________________

Megragadván az alkalmat, arra is rákérdeznék, hogy érdemes-e, kell-e frissítenem a legújabb DSM-re, bármiféle ok miatt (biztonság, új funkciók, gyorsabb/stabilabb működés, stb.)? Már évek óta a "DSM 5.0-4528 Update 2" megy, és nem is volt semmi gondunk vele. Lehet egyáltalán erről a verzióról egyszerűen a legújabbra frissíteni, úgy hogy megmaradjon kb. minden beállítás?
________________________

+1 kérdés: Jelenleg 8 db WD30EFRX pörög a NAS-ban RAID5-ben (jelenleg kb. 60-70%-os kihasználtsággal), a megosztott mappákon lefut minden este egy biztonsági mentés 3 db külső WD60EFRX-re, plusz pár naponta/hetente kézzel is csinálok egy plusz biztonsági mentést, a fizikailag más helyen lévő szintén 3 db WD60EFRX-re.

Van-e ennél jobb megoldás az adatok többszörös bebiztosítására, értelmes keretek között? Nyilván mégegy, legalább ekkora NAS lenne a legjobb, pl. egy szerverteremben, de ez jelenleg pénzügyileg nem igazán megoldható.

Előre is köszi a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#30711) gyugyo79 válasza Patice (#30703) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nem ezen nem segít a fájlrendszer itt minden fájlverzió bukó a tárhelyből. Persze nem mindegy mekkora fájlokkal dolgoznak és mennyire van beállítva az előzmény. Kódoló vírus ellen elég ugye ha be van állítva 2 mert kódolás után elég az előző verziót vissza állítani de nekünk van olyan partner akinél 10 volt a kívánság és viccen kívül volt már arra is szükség, hogy vissza kerüljön egy 10-el korábbi állapot. Ugye mentésenként egy állapot szóval azért tud ez pörögni is.
Ez a mentéstől azért jobb annak akinek belefér mert rögtön van egy utolsó állapot mindenről míg a mentésnél egy nap végén elolvasott levélnél elég sok adat veszhet még el.

[ Szerkesztve ]

(#30712) Madwe válasza gyugyo79 (#30711) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem egy az egyben kerül lementésre! Pl ha teszem azt van egy 5mbos 1000 oldalas docx, amibe másnap beleírnak egy új oldalt, akkor az egész nem 10mb lesz, hanem csak 5.1 mondjuk! Incrementáltan ment, aminél tud, én úgy tudom, s kb úgy is látom (nem teszteltem, de 4tb adatból olyan 4.5tb a 2 hetes biztosnági mentés...

[ Szerkesztve ]

(#30713) gyugyo79 válasza Madwe (#30712) üzenetére


gyugyo79
addikt

Az amit te mondasz az úgy van! Amit én mondok az a Cloud Station Server-nél beállított mappánál működő verzió kezelő. Ami működik smb -n át használt mappára is. Legalábbis amikor én direktbe néztem duplázta a méretet. Bemásoltam 5 GB képet, bekódoltam és 10 GB volt rögtön a foglalt hely.

A Cloud Station Server-> beállítások-> egyebek résznél lehet megnézni mennyit használ.

[ Szerkesztve ]

(#30714) hackeeeee válasza Madwe (#30705) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jah, értem, köszi a részleteket! :) :R

Véleményem szubjektív...

(#30715) Rick4 válasza Madwe (#30709) üzenetére


Rick4
félisten

Ha nyaralok, és nem nyitok meg semmit, hogy fertőz a vírus? :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#30716) Patice válasza vond (#30710) üzenetére


Patice
Topikgazda

Időnként azért újraindítjátok?

Beragadt lemez: nem telt véletlenül meg a külső HDD?

DSM 5.0-4528 Update 2 :Y

Én még céges környezetben is időről időre be merném vállalni a frissítést. Legalább a legutolsó DSM 5-re a biztonság miatt.

A legújabbra nem biztos, hogy egyből lehet, 1-2 köztes lépést el tudok képzelni, a beállításoknak meg kell maradniuk, max. új funkciók, jöhetnek be pl. HyperBackup, de nagyrészt ugyan az lesz a rendszer.

Netes Demó rendszeren megnézheted, hogy néz ki a DSM 6.1. :K

Mentés: szerintem ez így teljesen jó, főleg a heti off-line kézi mentés.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#30717) vond válasza Patice (#30716) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Köszi! :R

Pár hetente azért újra van indítva a NAS, igen.

Mindegyik külső lemezen 1.5-2 TB üres hely van még, úgyhogy ez nem lehet gond. Most kidobattam, meg le is húztam és kikapcsoltam őket, de továbbra is be van ragadva a mentési folyamat. Lehet, hogy csak egy újraindítás teszi majd helyre. Legalábbis remélem, hogy azután rendben lesz. Megvárom, míg mindenki befejezi a melót, aztán meg is nézem.

1-2 éve érdeklődtem itt, hogy érdemes-e frissíteni, és arra jutottunk, hogy ha minden okés, akkor nem feltétlen kellene forszírozni. De most már egyre inkább úgy érzem én is, hogy bizony ideje lenne. Azt hiszem, kijelölök majd egy napot, amikor megpróbálom megcsinálni.

Amúgy nézegettem már a 6-os, meg a 6.1-es DSM-et, látszólag nem sok dolog változott az 5-höz képest, de biztos kiforrottabb a cucc.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#30718) Csabroncka válasza Madwe (#30705) üzenetére


Csabroncka
addikt

Na most képzeld el azt, hogy egy éjszaka alatt mivel a titkosítás miatt minden fájlod megváltozik leszinkronizálja a backup mentést!

Horror.....

"in medias res"

(#30719) Patice válasza vond (#30717) üzenetére


Patice
Topikgazda

DSM 6.1 szerintem már rendben van annyira, hogy ne legyen alapvető stabilitási gond vele. Egy napot én is érdemesnek tartok rászánni, hogy biztos minden ugyan úgy működik-e, mint előtte.

Restart szerintem "helyrerázza" majd.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#30720) Madwe válasza Csabroncka (#30718) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az adott időben max 10-20gb adat megy át nálunk pl, az egész meg 4tb, szal sokára végezne vele :D (mindennapi rutin része a kezelt nasok, tűzfalak csekkolása - küldenek emailt az esti folyamatokról ha végeztek - nincs email, akkor fennakadás van s rá kell nézni..:) nomeg kollegák is hidd el hamar hívni fognak reggel 6kor, ha lassú az elérés, mert épp ezerrel megy a backup
Nomeg mindegy is az adatforgalom, nem mobilneten megy, cserébe pár kattintás árán megvan minden adat (backup nas irodai hálóba bevisz, nas gyalu, majd backupl adat le) ez azért max 1 napos kiesés, szemben azzal, h az összes, akár több évtizedes adat elveszik, ami lehet olyan is, h jogilag s anyagilag is kuka a cég, akár még komolyabb következménnyel is személyekre nézve...

(#30721) Csabroncka válasza Madwe (#30720) üzenetére


Csabroncka
addikt

Persze ezt nem vitatom, de rohadt nagy ki..bszás az emberekkel.... :U

"in medias res"

(#30722) #56573440 válasza Madwe (#30720) üzenetére


#56573440
törölt tag

Céghez vegyenek szallagos egységet, 10k alatt láttam nettó nagyker 4.25 tera kazit. 5 kazetta aztán naponta lehet rotalni ;]

[ Szerkesztve ]

(#30723) Patice válasza #56573440 (#30722) üzenetére


Patice
Topikgazda

Régi VHS kazit nem lehet befogni ilyen feladatra? :DDD

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#30724) Multibit válasza Patice (#30723) üzenetére


Multibit
veterán

Eszembe jutott, hogy néhány évtizeddel ezelőtt, az akkori munkahelyemen egy VHS magnóból és egy egyedi hw interfészből kialakított "streamerre" ment a napi mentés, mezei VHS kazettákra :)

(#30725) hackeeeee válasza #56573440 (#30722) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Pár éve láttam olyan hp rack-et, amiben volt raid, volt külön backup, plusz dolgozott szalagra. Nem tudom, hogy az mostanság, hogy állhat. Sokat nem tudtam meg róla, de már akkor is több helyen hdd-re mentettek, kicsit meg is lepett, hogy láttam olyat. :)

Véleményem szubjektív...

(#30726) Tamarel válasza #56573440 (#30722) üzenetére


Tamarel
senior tag

Feltéve ha belefér 1-3%os hibaarány miatti, adott napi adat elvesztése...

[ Szerkesztve ]

(#30727) Patice válasza Multibit (#30724) üzenetére


Patice
Topikgazda

Szinte korlátlan mennyiségű "tároló egységet" lehetne mostanában beszerezni. :DDD

Kíváncsi lennék, hogy mennyi férne el egy 180 vagy 240 perces tekercsre. :))

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#30728) gyugyo79 válasza hackeeeee (#30725) üzenetére


gyugyo79
addikt

Én azt látom, hogy azok a komplett rendszereket kínáló cégek akik eddig az általad leírt szervert szállították 100% azok most szinte mind a szalagos egység helyett egy NAS-t raknak a csomagba. Árba szinte ugyan ott vannak (mert azért egy jobb sas egység simán van egy 4 lemezes NAS ára most nem Synologyra kell gondolni mert erre nem kell amit tud) de gondolom biztos látták, hogy sok helyen a kinevezett rendszergazda olyan szinten sz@rt bele hogy 4 év után is ugyan azt a 4 kazettát cserélgette amivel ők leszállították a rendszert. Az egyéb amúgy valós előnyit meg ugye ecsetelni sem kell a külön helyiségben elhelyezhetőséget és a szervertől független használhatóságot, elérhetőséget.

(#30729) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Az Antivirus Essential tud magától is frissíeni, vagy néha-néha egy kézi frissítést kell végezni?

Véleményem szubjektív...

(#30730) Madwe válasza hackeeeee (#30729) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az AV Essential settings - update részénél be tudod pipálni, h update-eljen scannelések elött, valamint a scheduled scanbe felveheted h mikor legyen full meg system scaned, uh lefut magától. Szóval full automatikus az egész, ha baj van jön a noti (s ha beállítottad, email is erről)

(#30731) Atlantis


Atlantis
veterán

Szeretném a NAS pár mappáját Onedrive mappával szinkronizálni. Ha jól sejtem, a Cloud Sync kell erre, de valamiért nem akarja a jót, a beállításnál annál a résznél nem megy tovább, ahol vissza akar irányítani az IP-mre. Mit csinálok rosszul?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#30732) b.lajos


b.lajos
tag

Sziasztok,
Szándékomban áll eladni a gen8-at, részben mert meguntam a frissítés körüli mizériát, bár ez inkább "user error", részben mert nemigazán használom ki. Lényeg valamelyik synology lenne a célpont, ezért kérném a tanácsotokat melyik lenne megfelelő ami többek közt a digi 500-as netjét is ki tudná használni.
Köszönöm!

b.lajos

(#30733) kulu22 válasza Atlantis (#30731) üzenetére


kulu22
aktív tag

Csak áll az az ablak? Ha jól emlékszem nekem IE alatt csinálta, és vicces módon Chrome alatt pedig jól működött.

(#30734) Atlantis válasza kulu22 (#30733) üzenetére


Atlantis
veterán

Igen, csak áll, FF alól próbáltam.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#30735) kulu22 válasza Atlantis (#30734) üzenetére


kulu22
aktív tag

Másik gép / böngésző nem segít?

(#30736) hackeeeee válasza Madwe (#30730) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Gondolom a mail-hez mail szerver kell, de az nem opcionális. :)

Őő.. Ettől függetlenül folyamatos figyelés is van? Gondolok itt arra, hogy ahogy mennek a szinkronok stb, azokat is ellenőrzi?

Vagy mindenképp időzített scan kell?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#30737) Atlantis válasza kulu22 (#30735) üzenetére


Atlantis
veterán

Tényleg a böngésző volt a gonosz, Chrome alól továbbment...hogy a végén azt írja ki, miután beállítottam mindent, hogy ismeretlen hiba történt, próbáljam később. :F

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#30738) kulu22 válasza Atlantis (#30737) üzenetére


kulu22
aktív tag

Kiváncsi vagyok mi lesz a vége. Írogattak a neten mindenféle hókuszpókuszt, de nekem nem segítettek, egyszer csak Chrome alól jó lett.

(#30739) Atlantis válasza kulu22 (#30738) üzenetére


Atlantis
veterán

Ha a titkosítás aktív, akkor nem engedi, nélküle elfogadta.

Viszont bosszantó, hogy ugyanabba a célmappába nem állíthatok be új szinkronizálást ,ég akkor sem, ha abban egy új almappát csinálok. Ez így használhatatlannak tűnik...

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#30740) hackeeeee válasza Atlantis (#30731) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nekem fordítva van vagyis Onedrive/Google drive mappát szinkronizálok a NAS-ra, ezek működnek.

Persze, 3 fiók van, 3 külön mappába. Még Chrome alatt allítottam be, azt hiszem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#30741) kulu22 válasza Atlantis (#30739) üzenetére


kulu22
aktív tag

Ezt hogy érted? Nálam a Home mappában van egy CloudSync, azon belül vannak a szolgáltatók gyökérmappái, onnan mindegyiket elérem.

(#30742) Atlantis válasza kulu22 (#30741) üzenetére


Atlantis
veterán

Úgy értem, hogy a felhőben van pl.: Mentés mappa, azt egy szinkronizáláshoz megadhatom célmappának, de egy másodikhoz már akkor sem, ha létrehozok benne egy másik almappát.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#30743) kulu22 válasza Atlantis (#30742) üzenetére


kulu22
aktív tag

Így még nem próbáltam, nálam a felhő gyökérmappája van beállítva.

(#30744) Multibit válasza b.lajos (#30732) üzenetére


Multibit
veterán

Biztos, hogy ilyen kell neked? Zsebbe nyúlós mutatvány lesz: DS916+

(#30745) Madwe válasza hackeeeee (#30736) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem kell saját mailserver ahoz, hogy emailben is elküldje az értesítéseket.

Ennek beállításához a vezérlőpult - értesítés fülön kell felvenni az email fülön egyrészt a címzett email címét, másrészt pedig azon email beállításait, amelyikről szeretnéd, hogy küldje neked az infokat. Ha ezen beállítások sikerültek, akkor a speciális fülön ki/be tudod pipálni, hogy mely esetekben küldjön a rendszer emaileket is számodra.

Az AV magától nem fog tudtommal lefutni, nem olyan ilyen szempontból mint egy asztali AV sajnos. Ütemezd csak be, tudom h eszi a memóriát mint a fene, de ha pl a szinkron minden nap 2kor kezdődik, s megnézed meddig tart, ált. lefut hajnali f3ig, akkor az AV-t meg tudod ütemezni mondjuk minden nap hajnali 3ra, így mire felkelsz minden lefut, ha minden rendben, akkor kapsz egy mailt a sikeres szinkronról, de az AVtől pedig semmit se kapsz :D

(#30746) eszakas


eszakas
senior tag

Sziasztok.

Az volna a kérdésem, hogy ha beszerzek egy Synology ds216play NAS-t és a későbbiekben egy pl. egy Synology DiskStation DS115j-t a kettőt össze tudom-e kötni úgy, hogy a 216-os lenne a kiszolgáló és a 115j-t is tárhelynek használná?

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#30747) gyugyo79 válasza eszakas (#30746) üzenetére


gyugyo79
addikt

Fel tudod mountolni és így a playen keresztül használni mint tárhely, de nem olyan szinten használható mintha egy belső kötet lenne .

[ Szerkesztve ]

(#30748) hackeeeee válasza Madwe (#30745) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jahogy ez megy így, ó, szuper. :) Bár szerintem erre nem lesz szükség, de ettől függetlenül lehet, hogy ki fogom próbálni, ha már használható.

Szerintem beállítom úgy, hogy a rendszert nézze át naponta valamikor éjszaka, teljes ellenőrzést pedig csináljon heti egyszer, szerintem hétvégenként, valamikor szintén éjszaka.

A kis qnap-nál szerettem volna értesítést beállíteni, de ott csak saját smtp szerveren keresztül működött volna.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#30749) Imco válasza hackeeeee (#30748) üzenetére


Imco
őstag

TS-251 már értesít dolgokról.

Üdv! Imco

(#30750) Csabroncka válasza hackeeeee (#30748) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nekem egy héten egyszer ellenőriz, és csak a rendszert, a megosztott mappákat a NOD-al ellenőriztetem.....

"in medias res"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.