Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87419) kNG


kNG
senior tag

Sziasztok!

Nagyon sokszor kértem Tőletek tanácsot, és nagyon sok jó tippet kaptam, sokat hezitáltam eddig, de mostanra tisztázódott, milyen hangot is keresek pontosan. Úgy döntöttem, lépek egy nagyot előre, és "felesleges" sidegrade-k helyett egy nagyot (remélhetőleg nagyon nagyot) szeretnék előre lépni.

Szóval valami ilyesmit keresek:

- Neutral hang, ami bright felé húz kicsit (értsd: AD700X-hez hasonló magas, "csilingelős" hangok - általában véve a magas hangok talán lehetnek egy kicsit visszafogottabbak), de - az AD700X-el ellentétben - kellő mennyiségű basszust is szeretnék, kiegyensúlyozott középfrekvencia mellett. A "sennheiser veil-t" kerülném (megvan annak is a helye és ideje, de most ledöbbenni szeretnék, nem "unalmas" neutrális hangot keresek). :)
- Nagyon-nagyon fontos, elsődleges szempont: természetes hangszerhangok. Ebben az AD700X jelenleg nagyon elhúz a HD559-hez képest, a dobot dobnak szeretném hallani, a hegedűt hegedűnek, stb. Tehát nem egy "digitális hangot szeretnék hallani", hanem a valóshoz minél inkább hasonlítót.
- Nagyon fontos szintén: szellős, airy hang (természetesen nyitott típust keresek). Ezt imádom az AD700X-ben, mindenképp ragaszkodom hozzá.
- Jó imaging. és jó soundstage (semelyikből sem kell feltétlenül kiemelkedő - ha jól gondolom ha az egyik elmegy extrém irányba, akkor a másik sérül - szóval legyen mindkettőben kellően jó).
- Részletes, és dinamikus hang (fontos, hogy mindkettő igaz legyen a fejhallgatóra).

A fentiek alapján gyanússá válhat, hogy gyakorlatilag egy "steroiddal felpumpált AD700X-et keresek", és adná magát az AD1000X következő lépésként, de a hazai árak is annyira elszálltak, hogy nem éri meg, irreálisan magasak lettek.

Próbáltam utána nézni a dolognak, de az egyetlen fejhallgató, ami hellyel közzel megfelelhetne az elképzelésemnek, talán a HiFiMAN Sundara lenne. A QC-t illetően viszont bőven vannak kétségeim, sok jót nem hallottam ilyen szempontból a HiFiMAN fejhallgatókról. Valakinek van esetleg közvetlen tapasztalata ezen típussal kapcsolatban? Hang, és QC is érdekel. Esetleg a leírásom alapján nagyon mellélőttem?

A Sennheiser HD560S jutott még eszembe, de attól tartok, hogy ha hangképben upgrade is lenne, tecnhikai képességeket illetően csak egy sidegrade az AD700X mellett, aminek sok értelmét nem látnám. (Ez a típus teljesen új drivert kapott, neutrális a hangolása, treble tekintetében kicsit kiemelt, de nekem ez pont tetszene).

Esetleg a fentiektől eltérő típust ajánlanátok? Egy teljes kategóriával, szinttel feljebb szeretnék lépni, nem akarom halmozni a fejhallgatókat, mert annak sok értelme nem lenne. Keret: max. 140-150k, de nyilván örülnék, ha ettől kevesebből meg lehetne oldani :D de ha tényleg nagyot lehetne előre lépni, akkor ám legyen...

Lánc: TIDAL HiFi -> FiiO e10k DAC -> JDS LABS ATOM AMP -> fejhallgató.

Segítségeteket előre is köszönöm! :R d(^_^)b

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.