Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86801) Gzula[HUN] válasza Balázs Z. (#86799) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nem te vagy az első, akinek hasonló problémája van Beyerrel. Tedd össze a kezed, hogy gari idő alatt jártál így.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86802) s4tch


s4tch
veterán

https://youtu.be/v3vGSA13wFk

Anélkül, hogy a srácok belemennének a parttalan, vallásos vitába a mérések fontosságáról, tök jót beszélgetnek a gyakorlati megvalósításról, a kompenzációról, a célgörbékről és még sok egyébről. Érdemes lehet mindenkinek megnézni, ha érdekli a mérési eredmény, ha nem.

(Engem személy szerint érdekel, de sosem alapoznék vásárlást kizárólag mérésekre. A mostani fejeseim közül a HP50 jól produkál, az Elear - főleg árához képest - kimondottan szarul, utóbbi egy számmal mégis jobb fejes, függetlenül a mérésektől.)

(#86803) Ear001 válasza s4tch (#86802) üzenetére


Ear001
addikt

:R De ez miért off itt? Amúgy talán a linkelt leírás, ahol magyarázza a méréseket, még érthetőbb, főleg a Harman görbe változása.

Amúgy lett egy lelkes Gradó fanunk a neten. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

[ Szerkesztve ]

(#86804) Gzula[HUN] válasza Ear001 (#86803) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Pont a napokban találtam ilyat Alin, ami (hogy is mondjam...) "emlékeztet" egy Gradora. :DD
Leírások alapján az eredeti műanygjait fémre cserélték, szóval anyagminőségre jobb. :)) Hiába, ami nem kínai, az hamisítvány. Openheart. Kicsit lehetne olcsóbb, és akkor bele férne a vámhatárba.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86805) Ear001 válasza Gzula[HUN] (#86804) üzenetére


Ear001
addikt

Ó, a Gradókhoz rengeteg tuning van, amitől fejhalgatóbbak lesznek, csak a hangjuk lesz rosszabb. Az a Hemp tényleg nagyon különleges jószág.

(#86806) fericske válasza Ear001 (#86805) üzenetére


fericske
addikt

Hmm... Régóta gondolkodok egy Grado-n.... (Kennertonon is, hogy gebedjek meg...)

(#86807) zatom


zatom
tag

2-3 éve vettem egy Grado 325i-t, rövid meghallgatás után rögtön beleszerettem a hangjába.Rockra szerintem remek választás, talán más műfajra sem rossz.Aztán otthon jött a feketeleves: kb. negyedóra elteltével már nem tudtam elviselni a fülemen - kiszerettem belőle, hiába tetszett a hangzás, a komfort nagyon fontos szempont tud lenni.Ez a Hemp kicsit más párnájúnak tűnik, kíváncsi lennék rá.

(#86808) s4tch válasza Ear001 (#86803) üzenetére


s4tch
veterán

Csak azért tettem offba, mert ez egy elsősorban vásárlási ajánlásokra és tapasztalatok megosztására szakosodott topik. Mondjuk az kétségtelen, hogy ha valaki szeretné kontextusba helyezni a méréseket, akkor sokat segíthet neki egy ilyen alapos videó.

A Grado vonatra nekem is fel kéne ülni, miután rockra ajánlja őket a tudorok nagy része, helyből szimpatikusak.

(#86809) modern


modern
aktív tag

Sziasztok!
Lesz egy furcsa kérdésem.
Milyen Razer füles lehet ez pontosan?
A végén csatolom a képet, én Razer Electra-ra gondoltam (nem a v2)
Nincs elvileg külön mikrofonja, de lehet van beépített csak nem működik ezt nem tudom :/
Javítva volt a füles a pánt résznél.
Remélem tudtok segíteni.

[ Szerkesztve ]

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#86810) Gzula[HUN] válasza modern (#86809) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Szerintem is az. Valami ilyesmi lehetett korábban. Ilyennel szépen javítani tudsz a fejpánt külalalkján. Vezeték nem fordítva van benne? Vagy meg van törve a másik fele? Itt pl. egy olcsó zöld vezeték hozzá. Vagy minden új alkatrészből feketét rendelnél? Pánt. Vezeték. Utóbbi elég jó minőségű, nekem egyik kedvenc márkám.
(Ha nem szabvály jack dugó van a fejeseden, akkor a vezeték ajánlásaim felejtősek.)

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86811) modern válasza Gzula[HUN] (#86810) üzenetére


modern
aktív tag

Az a baj, hogy nem tudom hogy milyen vezeték ez, így vettem.
Egyik fele 90 fokos jack a másik sima, gyárinak tűnik elsőre de a mikrofon része nem működik :/
Egyébként ez a fejpánt védő tök jól néz ki
egyébként a füles meglepő hogy több éves de nagyon jó a hangzása, ez tényleg jó :)

viszont drivert pl nem találok hozzá

[ Szerkesztve ]

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#86812) modern válasza Gzula[HUN] (#86810) üzenetére


modern
aktív tag

Rájöttem közben a pontos nevére: Razer Electra Green, és azért nem megy a mikrofon mert kétféle vezetékkel adták ki (egy mikrofonos és egy sima), mostmár csak mikrofonos kábel kell hozzá) :D

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#86813) Samtya válasza modern (#86812) üzenetére


Samtya
senior tag

Így van és a vezeték másik végét kell a fejhallgatóba dugni, nem az L alakút.

(#86814) Gzula[HUN] válasza modern (#86812) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Mikrofonos vezeték. Egyébként szerintem is fordítva dugtad, a vezeték másik végét kellett volna.

Ééééés mit találtam :D

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86815) modern válasza Gzula[HUN] (#86814) üzenetére


modern
aktív tag

Igen közben rájöttem :DD
Ezt a fejpántvédő - fülpárna kombót én is megtaláltam :D jól néz ki és nem is drága
Köszi mindenkinek! :R

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#86816) benedekco


benedekco
addikt

Megjött ma az AKG K371.
Nagyon kényelmes, rengeteg helye van a fülemnek alatta. Minden jóval el van látva, sok kábel lehetőség. Nagyon jónak tűnik a kivitel, reméljük így is marad és nem kezd el nyekleni meg nyekeregni.
Könnyen összecsukható. Picit zárhatná jobban a külső zajokat, de amúgy egész jó.
Elég kiegyenlítettnek tűnő hangzás világa van. Nincs túl tolva a basszus, aki a mély kiemelést keresi az mehet is tovább. Jó térérzet van benne. Nem sokat használtam eddig, de amiket ma hallgattam, elektronikus zene (Ott, Union Jack, Benji Vaughan) egész jól szóltak, elég jól hallani a mély tartományt, és a magasakat is. Néha olyan mintha térhangzás is lenne.
Rock zenénél sok lehet a közép tartomány (Iron Maiden, RHCP, Megadeth, Rainbow) picit hiányzott nekem a mély. Amúgy jó nagy a tér, részletes, tagolt a zene.
Gitárral is próbáltam, a tiszta csatornán nagyon szépen csilingelt a hangszer, a mélyek picit megint hiányoztak nekem. Mikor jött a torzítós hang akkor jött megint a közép ereje, ami zavaró tud lenni. Sokat kell majd EQ-zni pedált, hogy eltűnjön a reszelés.
Ellenben lehet nem nekem találták ki a Harman görbét :) picit sok a közép. De meg fogom szokni mint ahogy minden eddigi fülest is megszoktam. Aztán max EQ-zok ha nem tudom megszokni.
Első szempont hogy baromi kényelmes és részlet gazdag a zene, el tudom képzelni hogy a cimpák alakja is befolyásolja mit hallunk. Így egy másmilyen cimpájú máshogy hallja ezt a fejest.
Köszi mégegyszer az ajánlásokat, szerintem nem bántam meg. :R

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#86817) Ba cy lus válasza benedekco (#86816) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A Harman-görbe, ha pl. a mai is használatos B&K4153 műfül eredeti célgörbéjéhez (ami egy 40 évvel ezelőtti cikkben 500 Hz felett a vízszintes vonal alatt hullámzik, meg-megérintve a vonalat) viszonyítom, nem éppen a sok középről szól, inkább a közép háttérbe szorításáról. A közízlés is ebbe az irányba mutat, márpedig a Harman-görbe azon alapul.

Több oka is lehet, hogy középsúlyosnak/mélyhiányosnak hallod, egyik ilyen - zárt fejhallgató révén - a nem megfelelő szigetelés. Egy másik lehetséges ok a hallás "elhangolódása". Illetve olyan is van, mikor az ember hangfal-szerű basszusélményt szeretne (velem ez volt, mikor nekiálltam komolyabban fejhallgatózni), amit persze sosem fog megkapni még egy mélyorientált fejestől sem. DAC/erősítő-probléma is lehet akár, itt főképp a mélyek dinamikájára gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#86818) benedekco válasza Ba cy lus (#86817) üzenetére


benedekco
addikt

Igazából ez így van, nem sűrűn kaptam meg a basszus élményt eddigi életem során. Általában az olcsó kategóriában jön ez, csak ott meg nincs meg a térérzet, meg a részletesség, kásás szar, illetve sokszor a basszus kifúj 60-80hz körül (kb hasra ütve, ilyen EQ-val való állítgatások alapján mondom ezt a kb75 hz-et). Sennheisereket meg olcsó AKG-ket próbálgattam még egy időben, azok alapján mondom ezt. Erre is azért mertem beruházni így látatlanban (azaz hallatlanban), mert írták hogy erősebbek a mélyek mint várná az ember. Tudtam hogy a hangerővel, dinamikával és egyebekkel nem lehet baj.
Az is lehet, hogy egy normális füles erősítővel kellene ki próbálnom, nem közvetlen a Zoom U-44 füles kimenetébe dugni. Vagy egy hagyományos sztereó erősítő amin ott van a Loudness gomb :D
Annó volt egy Sony agybadugósom, egy ex85lp. Az hozta a basszert nagyon keményen, nem is volt az ajánlott fülesek között. ;] Bár nem tudom ma mit szólnék hozzá.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#86819) Samtya válasza benedekco (#86816) üzenetére


Samtya
senior tag

A gyártás korai szériáinál előfordult kilazulás a csuklómechanizmusnál. Úgy tudom az AKG foglalkozott vele és javítottak rajta. Azt gondoltam újat veszel, amikor írtad, hogy ár nem számít és AKG legteteje. Ha sokáig mélykiemeléses fejest használtál, akkor el lehet hangolódva a hallásod. Persze ettől még lehet extra igényed a mélyre, mint ahogy nekem is van. Érdekes módon csak időnként és nem állandóan. Vannak olyan sztorik, hogy az új és jobbnak mondott fejhallgató rossznak tűnt adott embernek, de mégis használta. Később visszahallgatva a régit, rájött, hogy az a rosszabb, mert már meghallotta a túltolt kiemeléseket.

[ Szerkesztve ]

(#86820) Crow


Crow
tag

Sziasztok!

6 éve nyúzok egy Superlux 681 EVO-t, ami most már lassacskán csereérett lesz.
A mai napig nagyon meg vagyok vele elégedve (az időközben házibarkács módszerekkel javított típushibái ellenére is (csatlakozó kábelének szakadása, fejpánt anyagának elöregedése, majd szakadása).
A kérdésem az lenne, hogy u.ilyet vegyek-e utódként, vagy van-e azóta ajánlottabb típus ebben az ársávban, hasonló, mélyhangsúlyos hangzással.

A topicot olvasgatva egy hasonló ajánlott típussal találkoztam:
Oneodio Studio Pro 50
Kényelem, tartósság/robusztusság, és hangzás szempontjából hogy viszonyul ez a 681 EVO-hoz? Használta vki mindkettőt?
Az Oneodio mennyire "szemüveg-kompatibilis"?

Pár éve egyébként bepróbálkoztam egy HD2000-rel is, de azzal a lendülettel vissza is küldtem, mert nagyon nem jött be a hangzása.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
70% Filmnézés, 20% Zene, 10% játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10e körül
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindegy
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Mélyorientált
8.) Honnan vásárolnál?
Mindegy, külföld is OK
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált

[ Szerkesztve ]

Crow

(#86821) benedekco válasza Samtya (#86819) üzenetére


benedekco
addikt

Én is újat akartam venni. De közbejött az ebay és találtam egy majdnem újat, igaz egy éves.
A korai hibásodást már én is azután láttam meg hogy leütöttem a használtat. Azétr nem számított az ár mert ismerőstől szerettem volna a gyártótól jóval ár alatt.
Mindegy meglátjuk hogy bírja.
Gyerekkorom óta igénylem a basszust ezt tudom.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#86822) Dorien válasza Samtya (#86819) üzenetére


Dorien
veterán

"Ha sokáig mélykiemeléses fejest használtál, akkor el lehet hangolódva a hallásod."

Mondd ezt egy Beats tulajnak... :)
Kedvenc Innerfidelity videóm: [link] :C

Crow: A Oneodio fejesek tudtommal mind zártak, a HD681 EVO meg (fél)nyitott. Szóval jobban fognak hangszigetelni, de nem lesz meg az a természetes térélmény. Az én ajánlatom az Omnitronic SHP-600 egy kis EQ-val megtámogatva: [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86823) Bodz válasza Crow (#86820) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szerintem nyugodtan vehetsz egy másikat, ha elégedett vagy vele.

(#86824) benedekco válasza Dorien (#86822) üzenetére


benedekco
addikt

Én most váltom 18 év után az Omnitronic SHP-3000-et. Tudom az más, csak úgy mondom mellékesen, hogy nekem annak idején jó volt, kiszolgált rendesen. Hangzásra eléggé kiegyenlített, nincs mély kiemelés, jól zárt, kényelmes.

Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

(#86825) Gzula[HUN] válasza Crow (#86820) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

EVO nem volt a fejemen. Pro50-nél szemüveggel nem lesz gondod. Mély van benne elég.
Mivel nem áll távol tőled a házi tunning... Azt hiszem Darvinya tunningolta meg a sajátját először úgy, hogy a kagyló külső és belső része közötti kb. 3mm-es szigetelő gyűrűt eltávolította, és nőtt vele a tér. Utána én is kipróbáltam, és tényleg.
Ha EVO-nál használtad a plüss szivacsot, az a fajta az OneOdiora nem jó, túl sok lesz a magas, zavaróan. Viszont. EZZEL a fajta hibriddel (látom, hogy most nem kapható itt a 95mm-es, de innen rendeltem 2 párat is korábban) csak egy hangyányit csökken a mély a kényelem javára. Egyébként bármilyen 95mm-es párnával használható. Kb. 15mp a párnacsere. Ha nem akarsz pénzt áldozni erősítőre-DAC-ra, akkor részemről a Pro 50 erősen ajánlott. Alaplapiról szebb hangja volt, mint az MDR-1A-nak Acer Predatorról. De ha nem jön be sincs szerintem nagy gond, 1-2hete láttam aprón egy Pro-50-est 10ezerét, és pár nap alatt jegelték is.

De ha tetszett az EVO, akkor másodszorra akár miért ne?

#86822Dorien: Konkrétan EVO nem volt a fejemen, de volt/van itthon másik (legalább) 2 félnyitott, annyi tér legalább volt az OneOdioban, mint azokban. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy egyik jobb a másiknál (pláne úgy, hogy EVO nem is volt rajtam), de 35$-ért simán megéri a Pro-50.

Az Omnitroniccal meg az lesz a gond, hogy az nálam (ok, az ISK HF2010-es)CSAK a Loxjie D10-el szólt szépen, alaplapiról akkora magas kiemelése volt, hogy kaparta a fülem. Szóval azt inkább akkor érdemes, ha van is valami alá. A másik gond vele, hogy 2 helyen lehet kapni, az olcsóbbik valószínűleg kamu, a drágábbik helyen meg majdnem 17ezer postával. Annyiért meg már inkább egy használt akármi.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86826) Dorien válasza Gzula[HUN] (#86825) üzenetére


Dorien
veterán

Omnitronic SHP-600: A Best showtechnika nem kamu, én is tőlük vettem anno. Mondjuk vártam is rá türelmesen (türelmetlenül :) ) 2 hetet... Az EQ-t azért írtam, mert úgy tényleg kategóriákat ugrik a hangja. Az az anyagminőség és kényelem meg kb. az 50 ezres DT880 / DT990-nel van pariban. Ár/érték arányban nálam toronymagasan első ez a fejhallgató.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86827) DVlad


DVlad
őstag

Sziasztok!
Van valakinek Master & Dynamic MW60 fejhallgatója? Szeretnék kérdezni tőle.

(#86828) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Néhány napja nézegetem és olvasgatom a fejhallgatókat max 5000Ft-ot költenék rá mert azért annyit nem használom.Van egy nagyon régi Philips SBC-HP110-es fejhallgatóm ami elég jól szól még mindig de már néha csak az egyik oldala szól.

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Itthon leginkább

2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zene hallgatás,vagy esetleg meditáció vagy hangos könyv,vagy néha film nézés,játék
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 5000Ft

4.) Új vagy használt? Leginkább ujjat

5.) Circumaural vagy supraaural? Leginklább Circumaural ha jól olvastam ez az ami jobban szigetel vagy mi vagyis nagyobbak a fül részei.

6.) Zárt vagy nyitott? Szerintem leginkább a zártakat nézegettem

7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Hát szeretem a basszust de azért ne csak arra legyen kihegyezve a fejhallgató

8.) Honnan vásárolnál? Még nem tudom jó pár boltot néztem már

9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Telefon,laptop,asztali számítógép külső hangkártyával

Ezt is nézegettem pl Sencor SEP 636 1 , 2
Csak nem tudom milyen minőségű lehet egy márkásabbhoz képest,meg egy hátrányát még találtam 1,2méter vezeték nekem min 2méteres kéne.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86829) Gzula[HUN] válasza Pityu. (#86828) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Én egy ILYET kaptam ajándékba (ugyanilyen, csak Grundig felirat van rajta), mert nem szólt az egyik fele. Vezetéket kellett rajta cserélni. Sokat nem "élhetett" az eredeti vezetékével, mert a hártyás párna még nem kezdett el foszlani, de a pántja már nem "kattan" az egyik felén, mert valami pöcök eltört benne (ergo nem lehet pontosan állítani). Gyanús, hogy a pánt rész nagyon hasonló. A vezetéket ki lehet tapintani a pántban, persze alul van, ahol va fejed is érintkezik vele. Mély semmi nincs benne. Ne is keress.
Kínából 19-20 dollárért van alap OneOdio, meg doboz nélkül Takstar HD2000. 6-7000ezerért (postával) van Philips SHP2500-as. Hardveraprón nem láttam semmi érdekeset 5000körül, de Vatárán még akad alap Sony vagy Sennheiser is. A Sencort engedd el.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86830) Dorien válasza Pityu. (#86828) üzenetére


Dorien
veterán

Invotone (Takstar) HD2000 [link]
Superlux HD681 EVO [link]

Szerintem ezek alatt nagyon nem érdemes belevágni...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86831) contaxg válasza Dorien (#86826) üzenetére


contaxg
veterán

Éjszakánként ennek az apuka, egy Takstar HI2050 pöntyög a fülembe altatónak. Nem kell ehhez EQ ha OK a forrás. Mondom ezt úgy, hogy telefonról hallgatom.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86832) Dorien válasza contaxg (#86831) üzenetére


Dorien
veterán

A HI2050-nek tolerálhatóbbak a magasai a driver előtti damping réteg miatt. Az SHP-600-nál ez gyárilag hiányzik. Szóval vagy utólagos damping - textil korong vagy blu tack - vagy EQ.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86833) Gzula[HUN] válasza Dorien (#86832) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Az ISK-el is csak a laptopról volt probléma. Telefonról, Tempotec Sonata HD-ról és Loxjie D10-ről se volt sok a magas. Vagy én bírom jobban. Azt meg kell adni, hogy mindegyik forrásról egy kicsit más karakter volt, és a többi fejhallgatómra ennyire azért nem jellemző.

Más.
Délután ráértem :))

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86834) contaxg válasza Dorien (#86832) üzenetére


contaxg
veterán

OK, köszi az infót! Az életemben nem hallgattam meg pedig van belőle a "sufniban" :DDD

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86835) fehér_ember válasza Pityu. (#86828) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hát ha nem feltétel a fülkörüli és mennél kicsit feljebb összegben akkor én is nagyon javaslom azt a best-buy vételt amit pont egy hete linkelt "landau" fórumtárs: [1]; [2]
Nekem még egy fülkörülit (SL-300-ast) sikerült megcsípnem kemény 9900Ft + 1490Ft futárköltségért; de azt kell mondanom ennyiért valóban szinte ingyen van.
Szóval ha "komoly" hangzást szeretnél akkor vegyél egyet, amíg még van :K . (Kapsz kemény tokot is hozzá, karabinerrrel; + iphone-hoz mikrofonos kábelt + egy natúrt is)
Nem is értem miért lehet még kapni. Fórumtárs még teszteket is linkelt. Szóval mindent megtett.
Enyém már kedden megjött. De csak most 19 óra körül bontottam ki és tettem rá a DAPomra. Meglepődtem, nem ezt vártam (azt hittem valami basszusbomba lesz), de nagyon nem, tényleg elég kiegyenlített :K és már így totál nyersen is élvezhető (pedig én egy "drága" fejeshez meg jobbféle hangzásokhoz vagyok szokva).
Tavaly a hifishown a marshall-okat kb. azzal a mozdulattal tettem vissza azonnal amivel leemeltem őket, ezt meg már most egyből csak úgy egy órát hallgattam.
Holnap egész nap járatni fogom, kíváncsi vagyok mit változik.

[ Szerkesztve ]

(#86836) Dorien válasza Gzula[HUN] (#86833) üzenetére


Dorien
veterán

Nekem a HI2050-nel és az SHP-600-zal is problémám volt egy Fiio E10 társaságában. Márpedig az egyszeri user nem fog ennél komolyabb forrást alálökni ezeknek a fejeseknek.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86837) Pityu. válasza Gzula[HUN] (#86829) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát ahogy elnézem ilyen kevés pénzért nehéz normálisat találni mindnek akad egy két bibije.Egy philips shp2500 van itthon zsír új még mama kapta tv-zéshez de irgalmatlanul szar halk is meg recseg ropog.Az a takstar hd2000 jónak tűnik lentebb is egyel említették bár most utána olvasva valahol azt írták hiányzik a mély belőle de szép hangzása van,lehetséges ilyen?

#Dorien

Invotone (Takstar) HD2000 az így elsőre jónak hangzik még az ár is elfogadható.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86838) fehér_ember válasza Pityu. (#86837) üzenetére


fehér_ember
addikt

Amit javasoltam/tunk; rendeld meg (most), örülni fogsz :K.

[ Szerkesztve ]

(#86839) Pityu. válasza fehér_ember (#86838) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Faszán hangzik de ezeket nem lehet kábelben bővíteni?Mert 1,2méter nekem elég kevés a mostaninak is 2,3méter legalább és az ágyon fekve laptop a széken vagy gépnél ülve hangkártyába csatlakoztatva bőven elég a vezeték.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86840) fehér_ember válasza Pityu. (#86839) üzenetére


fehér_ember
addikt

Jack toldó kábellel minden további nélkül (egyik vége 3,5-es jack aljzat a másik vége meg 3,5-es jack dugó).

[ Szerkesztve ]

(#86841) Dorien válasza Pityu. (#86837) üzenetére


Dorien
veterán

Nem tudom mihez vagy szokva. A HD2000 egy kiegyenlített hang, egy hajszálnyival inkább a mély, mint a magas felé tolódva. Nekem anno alaplapi hangról is tetszett, 6 éve munkahelyen ez volt a zárt fejesem. 2m egyenes kábele van, pont jó hossz szerintem.

A Fehér_ember féle Soul SL150 is jó lehet, ha nem vagy kényes a supra (fülre fekvő) kialakításra. Ő is hallott már egyet s mást... Látom az Innerfidelity-s Tyll is ajánlotta, akkor biztos tuti vétel. :K

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86842) Pityu. válasza fehér_ember (#86840) üzenetére


Pityu.
nagyúr

És egy ilyen toldó kábel egy jobb minőségű még kb mennyibe kerül?

#Dorien

Hát nem tudom a régi philpsem amit említettem anno abba bele megy a fülem bár ettől függetlenül pl hallom a külső zajokat is benne.Nekem gyárilag nagy füleim vannak,szóval az a soul csak kívül van a fülemen nem rajta elnyelve a füleket?

# Gzula[HUN]

Van még pénz lóvéra de erre nem akarok sokat szánni mert nem a leg létszükségletesebb dolog.Nekem is lehámlott az a műbőr de az mellékes dolog,igen a régi cuccok sokkal jobb anyagból voltak mint a maiak,hát nekem is ez az első fejhallgatóm még mikor suliba jártam 2000-res év környékén vettem.A 2500 ason maxon van a hangerő esetleg tv-zéshez jó ezt olvastam PC-n szar,azt mondják a hosszú 6 méter vezeték az oka,meg nyikorog ha a fejemen van azt is mondják könnyen törik.

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86843) Gzula[HUN] válasza Pityu. (#86837) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha ennyire nincs pénz lóvéra, lehet a 2 Philipssel kellene fekeresned valaki szakit, akit összegányol belőlük valami jót. Abban az időben minden olcsóbb Philipset 95mm-es párnával, lehet jó lenne a 2500-as párnája a 110-esre. Az alkalmi "nem szólás" meg valószínűleg csak vezeték probléma. Nekem is vagy egy egy SBC HP195, még akkor vettem, amikor megnyílt nálunk a Tesco 1990.- Ft-ért (15+ éve). Pár hónap alatt a hárnya lehámlott a párnáról, azóta is ugyanúgy néz ki, mint akkor. Agyon lehet vele ütni valakit, olyan anyagból van. Vezetéket én is cseréltem rajta, nem is használom, de az első klasszikus értelemben vett fejhallgatóm, ezért nehezen válok meg tőle.

Pár éve volt nálam egy 2500-as, és nem rémlett, hogy nehezen legyen hajtható. Nem lehet, hogy csak nincs feltekerve a hangerő szabályzó a 2500-ason?

#86842Pityu: Ha Kínából is jó, az Ugreen teljesen jó ebben az árkategóriában (is).

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86844) Pityu. válasza Gzula[HUN] (#86843) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Itthon nem lehet hasonló jó hosszabbító kábelt esetleg jó áron venni?Lehet meg nézem a digicamon ahol az a solul fejhallgató van.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86845) Gzula[HUN] válasza Pityu. (#86844) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Addig vedd a Soult, amíg van. Volt az már 60 ezer is. Hosszabbítót, meg minden x@rt Kínából rendelek. Ha nem vagy rá nagyon igényes, bármelyik hipermarketben talász. Nem egy nagy összegért vannak.
Egyébként nem kifigurázni akartalak az anyagiak miatt. A Philipsek nagyon jól szerelhetőek, én gyakoralatilag azokon tanultam meg hobby szinten forrasztani.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86846) fehér_ember válasza Pityu. (#86844) üzenetére


fehér_ember
addikt

Én sem akarlak ara rábeszélni hogy erődön felül költekezz; de ez nagy vétel. Ha még van, akkor le kell csapni rá; mert komoly képességű a driver benne (legalábbis az sl-300-asban az). Töbféle zeneszámot meghallgatattam így az első órában, vette az "akadályokat".
7900-ért óriási vétel, ahhoz nem férhet kétség.

[ Szerkesztve ]

(#86847) Pityu. válasza Gzula[HUN] (#86845) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Most elgondolkodtam ezen a soulon,sajna a kínai rendelésekben nem vagyok otthon anno volt egy segítőm de már eltűnt,úgy anno sok mindent rendeltem kínából.És a bármelyik hosszabbító nem ront a hangzáson mert azt mondják az olcsó szarok ronthatnak.Bár ha most azt nézem a vezeték hossza csak részlet kérdés,csak ugye a megszokás.

#fehér_ember

Az sl300 mennyivel tud többet ránéztem mert olvastam valahol,külsőre ugyan olyannak tűnik,de árban amit láttam az 24EFt de nem is nagyon lehet már kapni.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86848) fehér_ember válasza Pityu. (#86847) üzenetére


fehér_ember
addikt

Ez fül körüli meg tud valami zajcsökkentést is. De utóbbi engem nem érdekel (régi modell ez ahhoz). Különben is, már csak arany-fekete színben volt a digitcam-nél; szóval én ezt így csak itthon fogom használni :D . Utazáskor amúgyis csak max. fülhallgatózok (mert mindig melegem van).
Amúgy nem ismertem én ezeket; nem is hallottam róluk, múlt vasárnapig.

[ Szerkesztve ]

(#86849) Pityu. válasza fehér_ember (#86848) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Lehet,hogy rendelek egyet mert ha jól számoltam 2948 forintomba lenne most mert két cuccból vissza kapok pénzt.Én leginkább csak itthon használnám most azon agyalok fehér vagy fekete,legtöbb cuccom fekete nem tudom miért ragaszkodok mindig a fekete színhez a fehér elég pofás ahogy néztem csak vajon egy idő múlva nem lesz sárgásabb?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#86850) fericske válasza fehér_ember (#86848) üzenetére


fericske
addikt

A 300-ast hallottam 5-6 éve.
Nem voltam elájulva a hangjától, de a £250-es árát figyelembe véve. Illetve a zajszűrés sokat rontott rajta.
Az anyagminőség, meg kidolgozás, kényelem az viszont ott volt.
A mostani árukat - mint kifutott termék, raktárkiszórás, a Soul már csak wirelesst csinál - szerintem mindegyik megéri.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.