Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86701) Zoliee válasza Gzula[HUN] (#86700) üzenetére


Zoliee
senior tag

On-Ear, én sajnos azokat nem szeretem.

(#86702) korpicschess


korpicschess
veterán

Sziasztok!
Bp-en hol szoktatok venni jó minőségű, szerelhető jack csatlakozót?
Köszi előre is! :R

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#86703) amerigo válasza Gzula[HUN] (#86700) üzenetére


amerigo
aktív tag

Pont most kerestem valamit munkahelyre, rendeltem is egyet.

(#86704) Ba cy lus válasza p76 (#86682) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha pedig ugyanennek a fejhallgatónak a 80-as években (is) használt célgörbéhez képest nézné a nyers frekiválaszát, teljesen más lenne a konklúzió.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#86705) landau válasza milu (#86699) üzenetére


landau
csendes tag

Nem tudom, szabad-e itt konkrét kereskedői linket megadni.
A Soul SL150 füleseket megtalálod egyszerűen a guglival, vagy egyből az Árukeresőben.

(#86706) landau válasza landau (#86692) üzenetére


landau
csendes tag

Sikerült félreírnom a típus nevét. Helyesen:

Soul by Ludacris SL-150

- Ludacris amerikai rapper fejhallgató márkája.

(#86707) Gzula[HUN] válasza amerigo (#86703) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Megoszthatod majd velünk, hogy milyen. :)) :DD

(#86701) Zoliee: Alapvetően én is így vagyok.

(#86709) fehér_ember: Könnyen előfordulhat.

[ Szerkesztve ]

Eladó Philips SHP9500 és Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86708) szakibá... válasza kNG (#86691) üzenetére


szakibá...
senior tag

Nem feltétlenül hülyeség, én nem vagyok EQ ellenes, mert igenis lehet vele javítani hibákat. A bajom ezzel az oldallal az, hogy sokféle helyről begyűjtött méréseket próbál kiegyengetni, amikről nem tudni, hogyan készültek. A tiéd a legjobb példa. A HD559 biztosan nem javítható az 518 alapján, hiába ugyanaz a hangszórója esetleg. Az 518-nak ráadásul háromféle mérését közlik, a javasolt EQ-k is ezért különböznek egymástól, bár a jellegük hasonló. Pedig a fejhallgató ugyanaz! Szóval játszani lehet vele, próbálgatni az értékeken változtatni, és ha tetszik, akkor csak dőlj hátra. Ha nem tetszik, akkor jobb, ha nem piszkálod.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#86709) fehér_ember válasza landau (#86706) üzenetére


fehér_ember
addikt

Majd nézik hétfőn, hogy pl. volt 1-1 darabjuk, errefel érkezett mindegyikre egy tucat megrendelés :D Persze elintézik egy köríméllel. Amúgy szép dolog hogy szóltál :K :C

[ Szerkesztve ]

(#86710) Dorien válasza szakibá... (#86708) üzenetére


Dorien
veterán

A HD559 szerintem semmivel sem javítható. :) De ma megkaptam asszonytól a NAD Viso HP50-re, hogy dobozhangú, szóval inkább csöndben maradok... :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86711) #71562240 válasza szakibá... (#86679) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Hű, de nagy a káosz! Hogy jön a Harman görbe a hangszóró méréséhez?"
Szerencsére sehogy. De nem is mondtam, hogy jönnie kéne. Sőt! Azt mondtam, hogy a fejhallgatók méréséhez se kéne jönnie.

"A műfül saját átviteli görbéjét imitálja a Harman görbe,"
Ezt én mondtam, pontosabban én azt mondtam, hogy jó lenne, ha azt imitálná. Azt mondtam, hogy a fülre-fülbetevésből adódó virtuális akusztikai sajátosságokat figyelembe érdemes venni - a műfülét is. De a "Harman görbék" alapvetően nem erről szólnak. Hanem a felhasználói szokásokról. Mégegyszer: a Harman-görbe típusú görbékről folytatott polémiák a felhasználói igényekről szólnak alapvetően. Amennyire a műfülek mérési hibáiról szólnának, az indokolt lenne, de nem arról szólnak, arról nem is kell szólniuk, mert azt csak meg kell határozni két pillanat alatt, hogy adott konkrét mérési körülmények között adott konkrét műfül milyennek méri a lineárist, azaz a mérési eredménye hogyan tér el a lineáristól, azaz milyen a mérési hibája, és akkor a kompenzálásával el van intézve, az nem érdekel senkit. A "Harman görbék" alapvetően a felhasználói igényekről szólnak, nem a műfülekről, mert a műfülekről nincs mit vitatkozni, filozofálni (és nem is a fül saját általános átviteli görbéjéről szólnak, mert az meg nem tartozik ide), és ezen felül én még azt is állítottam, hogy tapasztalatom szerint a fej-fülhallgatók fülön és fülben levésének sincsenek olyan akusztikai különlegességei, amelyek másféle lineáris görbét határoznának meg, mint ami a "valóban" lineáris görbe.

Illetve te azt mondtad, hogy "ilyen görbét KELL kapni. Azért ilyet, mert az emberi fül saját átviteli görbéje ilyesmi." - mármint az inverze lenne ilyesmi, és én erre mondtam, hogy ilyen alapon az egész világot ilyen Harman görbére kellene alakítani. Káosz nálad volt, te keverted ide a fül saját általános átviteli görbéjét, én pedig mondtam, hogy "a fül saját általános átviteli görbéje" NEM veendő figyelembe, amikor a fej-fülhallgatók lineárisnak tekinthető görbéjét próbáljuk meghatározni, mert akkor már mindenhez figyelembe kéne venni a fül saját átviteli görbéjét, például a hangdobozoknál is, ahol szerencsére nem veszik figyelembe - és a világ se veszi figyelembe. Ahogy az oroszlánnak se szólunk, hogy a hörgését a torkonragadott általános ember általános fülének általános átviteli görbéjéhez igazítsa, úgy a fej-fülhallgatóknál se veendő ez figyelembe. Ezt most te is mondtad "Tehát a Harman görbének semmi köze ahhoz, hogy hogyan halljuk a világot, mert a fül sajátossága ez a jelleg, ezzel születünk.", tehát ebben egyetértünk, én is ezt mondtam az előzőben is.

Tehát azt mondom, hogy a Harman-görbe-féle görbék alapvetően a felhasználói igényekről szólnak, nem a műfülek hibáiról. Ebben van köztünk (is) vita. Káosz nincs. Vita van. Káosz annyiban volt, hogy nem azt írtad, amit írni akartál.

(#86712) #71562240 válasza szakibá... (#86688) üzenetére


#71562240
törölt tag

A Harman-görbe nem tud arról beszélni, hogy adott konkrét műfüles mérési rendszernek milyen a mérési hibája, arról csak az adott konkrét mérőrendszer gyártója tud beszélni, illetve az azt használó mérőműhely ellenőrzi, hogy tényleg olyan-e a mérési hibája, mint amit a gyártó mond. Ezekután erről nincs mit beszélni, a konkrét rendszer konkrét mérési hibáját kompenzálni kell, oszt jónapot. Nincs semmi látnivaló. Nincs miről filozofálni "Harmanoknak". Műfüles mérési rendszerekről nem tudnak beszélni a "Harman-görbék", mert azok egyszerűen olyanok, amilyenek, tudni kell, hogy milyen a mérési hibájuk, és onnantól nincs miről beszélni, nincs látnivaló.
A "Harman-görbék" a felhasználói akusztikai igényekről tudnak beszélni a fülre vagy fülbe tett fej-fülhallgatók vonatkozásában - üzleti terület. A hangdobozoknál nem fejlődött ki ez az üzleti terület, mert ott alkalmasint kevésbé elfuseráltak a felhasználók, de leginkább, mert ott kevésbé magyarázható [szerk.: ideologizálható] meg, hogy miért kéne eltérnie a "kívánatos linearitásnak" a süketszobai valós linearitástól.
A "Harman-görbék" alapvetően a fejhallgatófelhasználók agyfaszolásáról szólnak, illetve a felhasználók agyfaszoltságának a kutatásáról. :)

Szerk.: Ehhez hozzáteendő, hogy a mérőműhelyek zöme (Innerfidelity, GoldenEars, SoundStage...) a jelek szerint mindkét szempontot használja a kompenzálási görbéikben-együtthatóikban. Tehát általában a nyers mérésüket valószínűleg nemcsak a saját mérőrendszerük mérési hibakarakterisztikájának inverzével kompenzálják, hanem valószínűleg az ilyen Harman-görbe típusú felhasználóagyfaszolással is. Ha így van, az sajnálatos, tapasztalataim szerint általában így van, ezért nehezebb megtalálni, hogy milyen mérési eredmény mutat lineáris átvitelt adott konkrét mérőműhely konkrét mérőrendszerével.

[ Szerkesztve ]

(#86713) kNG válasza szakibá... (#86708) üzenetére


kNG
senior tag

:R Asszem purist maradok. Nem hülyék a hangmérnökök, okkal olyan az FR-e a fejhallgatóknak, amilyen. :) Mind másért jó, most a HD600, DT880 és k702 is birizgálja a fantáziámat. Teljesen másak, de mind más miatt érdekel! :C :))

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

(#86714) szakibá... válasza #71562240 (#86712) üzenetére


szakibá...
senior tag

A káosz megmaradt, totál zagyvaság amit írsz, sajnálom.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#86715) Dave™ válasza kNG (#86713) üzenetére


Dave™
nagyúr

okkal olyan az FR-e a fejhallgatóknak, amilyen

Az is egy ok, hogy így sikerült :) A termékfejlesztésnél - amennyi tapasztalatom van vele - nem addig zajlik a munka, ameddig "tökéletes" nem lesz a végeredmény, így simán lehet, hogy komoly hibái vannak, de ennyi fért bele a fejlesztésbe, aztán piacra kellett dobni.

(#86716) Exodius


Exodius
őstag

Ehj de pörög a fórum. Kár, hogy kissé fárasztó és amellett még konklúzió sincsen. :U :F

(#86717) #71562240 válasza szakibá... (#86714) üzenetére


#71562240
törölt tag

Kár.

(#86718) kNG válasza Dave™ (#86715) üzenetére


kNG
senior tag

Jogos! Kicsit utópikus, de én beleszeretek a fejhallgatók hangjaiba. Újra és újra nekilendülök a zene könyvtáram végighallgatásának, és mindegyikkel másféle élmény. :C EQ-val mindig úgy érzem, hogy "kiherélem" a fejhallgatót, elveszik az a sajátos karakterisztikája, ami miatt megszerettem.

MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)

(#86719) :AMF: válasza contaxg (#86669) üzenetére


:AMF:
senior tag

Köszönöm a javaslatokat. Most viszont még több kérdésem lett. :)

- Gyárilag a 770 vezetéke (szemre) ugyanolyan átmérőjű. Miért fontos a 880-nak, hogy vastag rézről kapja a delejt?
- A kácsa-féle kábelek uszkve 3 mm átmérőjűek. Itthon találok valahol vastag rezet? Vagy külföldről pl. egy Forza?
- Külföldi átépítős leírásokban szinte mindenhol mikrofon vezetéket (pl. Mogami w2893) használnak. Mitől jobb egy ilyen vezeték, mint egy fejhallgató kábelként árult? Joo egyáltalán?
- Csatlakozókból Neutrik elég, vagy valami ródiumos Furutech? :)

Azért kérdezek ennyit, mert nem igazán tudom belőni árban/minőségben azt a szintet, ami az alatta jelenleg (200 usd) és a jövőben (max. 800-1000 usd) szolgáló rendszerhez passzolna.

Dorien: A hsz-em első fele poén volt. Remélem nem vetted a szívedre. :) De ha már 500x, Nálad miről szólt a legjobban?

[ Szerkesztve ]

(#86720) ∂яσнυη


∂яσнυη
senior tag

Hali,

Sony-MDR-10RC-n elszakadt a párna. Tudnátok párnát ajánlani rá?

(#86721) contaxg válasza korpicschess (#86702) üzenetére


contaxg
veterán

Elimex :R

(#86719) :AMF:
- KáCsa KCE-HP fejhallgató kábel 570Ft/m??
- Ha a Forza belefér a költségvetésedbe az szuper.
- És igen, szoktak "star quad" mikrofon kábeleket is használni fejeshez, de azért ez merev lesz. Az Elimexben szerintem rendesek. Ha meg kéred őket, meg lehet tapizni a vezetéket ha megmondod milyen szándékkal szeretnéd ezt. Tapasztalatom szerint azonos kábel estén a nagyobb átmérőjű testesebb hangot eredményez. Nekem a Neutrik elég de sokszor a saját (talán "ELAN"?) almárkájukkal is elégedett vagyok. Már az hogy lecseréled a DT öntött csatiját egy normális Neutrikra hallható javulást hoz. De hogy a Furutech (aki szerintem inkább gyártatt valakivel) megéri-e az árát? Nem tudom. Talán... ha olyan rendszered van :R

(#86712) kammerer
A Sennheiser HD8xx és az Audeze LCD sorozatánál le lehet((ett) kérni a méréseket gyári szám alapján. Érdemes lenne összevetni ezeket a mérőműhelyek által kiadottakkal.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86722) Gzula[HUN] válasza ∂яσнυη (#86720) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Igen.

Eladó Philips SHP9500 és Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86723) Sinesol válasza kNG (#86713) üzenetére


Sinesol
veterán

Azt elfelejted, hogy sok fejes nem zenehallgatásra készült, hanem munkára, azért vannak bizonyos tartományokban kiemeléseik, hogy könnyebbé tegyék adott tartományok monitorozását. Több fejesnél is ahol hangmérnök, vagy studios ember irja a tesztet, megjegyzi, hogy X fejes pl nagyon jó, munkára de a végleges mixnél figyelembe kell venni, kompenzálni ezt és ezt a kiemelést. Pl. ha Beyerrel dolgoznak és te is Beyert hallgatsz, akkor mindig szúrni fog a magas, mivel a hangmérnök direkt nagyobb energiát hagy abban a tartományban, mivel tudja, hogy egy kiegyenlitett rendszeren pont úgy lesz jó.

[ Szerkesztve ]

(#86724) Exodius válasza :AMF: (#86719) üzenetére


Exodius
őstag

darvinya fórumtársat kérdezd még meg, ő sok tapasztalattal rendelkezik fejes-kábelek terén, épít is. :)

(#86725) Dorien válasza :AMF: (#86719) üzenetére


Dorien
veterán

Továbbra is az AD900X felé terelnélek, az AD500X turbózgatása helyett. Utóbbi olyan, mintha az 1.4 benzines Ford Focusomra szeretnék chiptuningot. A 75 LE-ből lenne kb. 85 LE... Minek? Akkor már inkább vennék 1.8-at 116 LE-vel, 2.0-t 131 LE-vel vagy ST170-et 170 LE-vel.

Nekem harmatgyenge forrásról is sokkal nagyobb élmény volt az AD900X. Azt hiszem 3x volt ilyen fejesem, AD500X meg 2x. AD900X-hez jól passzol a jelenlegi Starting Point DAC 3 (TDA1543 chip) + Sense V1.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86726) Dorien válasza :AMF: (#86719) üzenetére


Dorien
veterán

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy az AD900X-re még ma is romantikával gondolok és szívesen hallgatnám / birtokolnám, ha itt lenne egy. Az AD500X meg egy nagyon szép emlék, de a mai kollekciómba / elvárásaimba már nem férne bele a képességeivel.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86727) contaxg válasza Sinesol (#86723) üzenetére


contaxg
veterán

Konkrét példát tudnál mondani olyan fejhallgató(k)ra, ami bizonyos tartományban a kiemelése, könnyebbé teszi egy adott tartomány monitorozását?

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#86728) Howkeddlee


Howkeddlee
senior tag

Sziasztok!
A Meze99 Classics-nál miből lehet kideríteni hogy melyik generációs gyári párnákkal van szerelve? Ez a dobozon is esetleg fel van tüntetve?

(#86729) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

AVX-n feltűnt megint egy quad era-1. Egy amiron-hoz vagy sundara-hoz képest ez milyen fejhallgató?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#86730) Dorien válasza Howkeddlee (#86728) üzenetére


Dorien
veterán

Ha belefér bőven a füled a párnába és brummogós mélyet ad vele a fejes, akkor az a 2. generációs (normal) párna. Ha meg egész kiegyenlített a hangja és a párna közelít az on-ear-hez, akkor az 1. vagy 3. generációs (small) párna lesz.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86731) Z.É.T. válasza Z.É.T. (#86591) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Ezekre nem érkezett válasz, így akkor azt kérdezném, hogy Budapesten hol lehet fejeseket meghallgatni saját forrásról? (iPhone)
Elsősorban Beyerdynamic, Sennheiser, Audio-Technica, de bármi más is érdekes lehet. (40-70 ezres kategóriában)
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#86732) fericske válasza Polllen (#86729) üzenetére


fericske
addikt

Sundara-hoz még nem volt szerencsém, azt passzolom.
Amironnal közös jellemzője, hogy hosszan hallgatható, kellemes, nem agresszív...és ennyi a közös bennük.
Az Amironhoz képest élénkebb, közvetlenebb az előadása.

A Quad középorientált fejes, árkategóriája felett álló részletezettséggel minden tartományban, de legfőképp a magastartományban nyújtott teljesítménye emeli ki a mezőnyből.
Nagyon könnyen hajtható, már mobiltelóról is értékelhető hangzást produkál.
Nem basshead fejes, de jóféle, súlyos, átható mélyeket tud nyújtani, aminek viszont már feltétele egy masszívabb erősítő, mint amit általában igényelnek a planárok.
Kétféle párna van hozzá, amivel kétféle hangzásvilágot lehet elérni (legtöbben, a bőrpárnát preferálják ((én is))).
A gyári kábele nagyon jó minőségű, nem kell foglalkozni upgrade kábellel.

Kényelemre talán az Amiron jobb, ezt passzolom, mert nem szokott gondom lenni fejhallgatók kényelmével.

(#86733) Dorien válasza Z.É.T. (#86731) üzenetére


Dorien
veterán

Nomono, Extreme Audio

Az AD700 szerintem szépen fog szólni iPhone-ról is, nem kényes a forrásra. Ahhoz én nagyon nem is ajánlanék ennél komolyabb, drágább fejhallgatót.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86734) Z.É.T. válasza Dorien (#86733) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi a tippeket, az iPhone-os sztori továbbra is egy ismerősömet érdekli :)
(én egyelőre egy Bluesound Node 2i-vel fogom hajtani az AD700-at, aztán meglátom, hogy igénylek-e valami dedikált fejeserősítőt)

(#86735) Howkeddlee válasza Dorien (#86730) üzenetére


Howkeddlee
senior tag

Köszi, a napokban ez majd kiderül akkor ha megkapom.

A sokat emlegetett yaxi stpad2 earpadot szerinted/szerintetek honnan érdemes esetleg majd megrendelni hozzá?

(#86736) Polllen válasza fericske (#86732) üzenetére


Polllen
nagyúr

Köszi!

HE400 helyett gondolkodom rajta. A bassheadért nem vagyok oda, de szeretem ha normálisan szól a basszus, a magas viszont kevésbé érint meg. Erősítés terén a momentamp szerintem kiszolgálná.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#86737) Dorien válasza Howkeddlee (#86735) üzenetére


Dorien
veterán

Amazon UK [link]

Z.É.T.: OK, de zárt kell neki hordozáshoz / utazáshoz vagy nyitott otthonra? Mert zártban nagyon korlátozottak a lehetőségek plüss párnás téren. Kb. ott van a DT770 Pro 80 / 250 ohm, Senni HD569, aztán kifújt. A Beyerekhez mondjuk nem ártana egy ilyen: [link]

Ha nyitott, akkor már ott van az ATH-AD500X / 700X, (eBay-ről 900X) Beyer DT880 / 990 Edition 32 ohm. Sennheisernél sok plüss párnás akad, de én ott a HD58X alatt nem igazán ajánlok semmit. Meg kell hallgatni, hogy mi tetszik neki. Én a budget kategóriás Omnitronic SHP-600-ra is tennék egy nagy ajánlott plecsnit.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86738) fericske válasza Polllen (#86736) üzenetére


fericske
addikt

Szerintem is. A Composite amp-ra rádugtam a fejestalin, azzel sem volt gondban erősítés terén.
A HE400-at bőven lezenéli (szerintem).

(#86739) Z.É.T. válasza Dorien (#86737) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Köszi, ez így hibátlan, átküldöm neki.
Kérdeztem a nyitott/zárt rendszert, elvileg megfelelő lehet a nyitott is, mert otthon és szállodában használná 99.9%-ban.

(#86740) sirdond


sirdond
őstag

Sziasztok! Van egy Meze 99 Classic-om, a gyári fejpárna sajnos elég ramaty állapotban van, gondoltam veszek rá egy újat. A Meze saját oldalán jelenleg csak kis méretűt lehet rendelni (61mm), nekem a gyári pedig Standard (64mm) és így gyors teszt alapján szerintem a kicsi már nem lenne jó méretben.
Tudja esetleg valaki, hogy lesz e újra rendelhető standard, ez csak egy átmeneti készlethiány?
Van olyan nem gyári párna,ami jó rá méretben?

(#86741) Dorien válasza sirdond (#86740) üzenetére


Dorien
veterán

Yaxi stPad2 [link] Hangban veri a gyári nagyot, kényelemben a gyári kicsit.
(Felrakásnál az alcantara rész legyen hátul.)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó audiofil sztereó fejhallgatók --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#86742) sirdond válasza Dorien (#86741) üzenetére


sirdond
őstag

Ah, ezer köszi! Be is rendeltem egy párral.

(#86743) OPiiPO válasza Sinesol (#86623) üzenetére


OPiiPO
addikt

Ezt nyugodtan hagyd a moderátorokra, neked nem kell modit játszanod, nem kell senkinek sem előírnod hogy viselkedjen itt. Szerintem :R

Az Audeze LCD-X asr review-ról:
"Out of the box, the response error is so large that I would say LCD-X is a failed design...So I am going to give the Audeze LCD-X my first thumbs down of any headphone I have tested. If you own it, equalize it. Otherwise you and I are not going to be friends!"
- ennek az embernek elmentek otthonról.

(#86654) fericske +1, én ezt sajnos ennyire jól nem tudom megfogalmazni.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#86744) stvnppp


stvnppp
senior tag

Sziasztok!
Már nagyon régóta megvan egy Shure SRH440-es fejhallgató, amit elégedetten használok, viszont a puha felső része elkezdett 'hámlani'. Van erre valamilyen ötletetek, hogyan lehet ezt orvosolni? Nekem az első gondolatom az volt, hogy végigtekerem fekete szigetelőszallaggal, de hátha van valamilyen jobb megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm!
István

(#86745) Samtya válasza stvnppp (#86744) üzenetére


Samtya
senior tag

Szigszalaggal ne tekerd be, néhány hét-hónap múlva kijön alóla a ragasztó és undorító dzsuvás lesz.
Inkább tisztítsd meg a fejpántot a maradék 'műbőr' rétegtől. Ha betekered zacskóba a fülkagyló részeket, akkor még kézi vizes mosás/öblítést is meg lehet csinálni. Persze a fülrészeket nem nyomod víz alá, a zacskózás csak a csapkolódás ellen véd. Mosógéles, öblítős végül tiszta vizes szivaccsal végig lehet menni rajta. Száradás után friss lesz, nekem a szövet jobban tetszik , mint az eredeti ragadós bőr-izé.
Ha nagyon tekerni akarsz, inkább valami minőségibb szövet felületű bandázsszalaggal tekerd be. Vagy neten rendelsz (pl. Aliról) cipzáros vagy tépőzáras fejhallgatópánt-védőt. Van rengeteg féle. Bocs, hogy én nem linkelek most, várok a Gyulára. :D

(#86746) Gzula[HUN] válasza stvnppp (#86744) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Valóban célszerű előtte valamilyen "felület kezelés", mint ahogy előttem írta Samtya.

MDR-1A-ra ILYET preventív jelleggel.
De rendeltem már ILYET is. Ebből a fajtából a kisebb tényleg kicsi.

[ Szerkesztve ]

Eladó Philips SHP9500 és Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#86747) ЯΞNΞGΔT


ЯΞNΞGΔT
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok irodai használatra ajánlani valami alacsonyabb árú (20k környéke), de még használható fejhallgatót? Fontos, hogy konferenciabeszélgetésekre is használva lennének főleg laptopon, amin csak 3 pines jack van. Van esetleg valami ajánlás ilyen célra?
Köszi előre is!

A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

(#86748) s4tch válasza ЯΞNΞGΔT (#86747) üzenetére


s4tch
veterán

Topikösszefoglalót nézd meg, ott vannak ajánlások hasonló árkategóriában. Nekem a Pioneer SE-MS5T vált be, annak mikrofonos a kábele, visszajelzések alapján állítólag elfogadható a mikrofonos hangminősége, és zenehallgatásra is alkalmas.

(#86749) ЯΞNΞGΔT válasza s4tch (#86748) üzenetére


ЯΞNΞGΔT
aktív tag

Megnézem, köszönöm szépen! :R

A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

(#86750) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok!

Az alábbi kritériumoknak megfelelő fejhallgatókat keresek. Mi felel meg ennek:

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
- Otthoni, irodai környezet
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
- Telefonos callcenter munkavégzés, emiatt a mono fejhallgató lenne célszerű, a távmunkához használt eszköz miatt mindenképpen olyanra lenne szükség, ami nem kombó jack, hanem külön-külön osztott mikrofon és hangszóró csatlakozóval bír
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
- 30.000 Ft
4.) Új vagy használt?
- Mindegy
5.) Circumaural vagy supraaural?
- Mindkettő jó
6.) Zárt vagy nyitott?
- Zárt
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
- Semmi különleges, a legfontosabb, hogy jól szűrje a környezeti zajt, ne hallatszódjon be semmi kívülről (legyen az egy másik kolléga híváskezelése, vagy szimpla környezeti zaj)
8.) Honnan vásárolnál?
- Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
- HP T310 Tera2

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.