Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87801) Dorien válasza lowzor (#87799) üzenetére


Dorien
veterán

Alul van / volt hajtva az a DT990 / 600 ohm. Annak hozzá passzoló erősítővel az egyik legütősebb mélyei vannak a nyitottak között... [link]
Nekem DT990 Pro 250 ohm volt és Sense V1 erősítőről zavart a nagyon erős és ütős mély.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87802) lowzor válasza Ba cy lus (#87800) üzenetére


lowzor
veterán

Főleg elektronikus zenéket hallgatok, szóval nem jön rosszul, ha nagy mennyiségben ott a basszus.
Mondjuk basshead sem vagyok, szóval azt sem szeretem, ha mindent elnyom, de azért legyen.
Amúgy rákeresve sok fórumon erről panaszkodnak, meg az AV online tesztben is nagyjából azt írják, amit én tapasztaltam vele kapcsolatban.
Lehet, hogy a kisebb impedanciájúaknak akkor több basszusa van, meg talán a Pro verziónak is a nagyobb szorítóerő miatt.
Csak egy kicsit feketelevesként ért, hogy alap EQ-val számomra kb Sokol rádió hangzása van, miközben a legtöbb helyen mélytúlsúlyosnak írják.

OPA2228-at már raktam az STX-be, de nem lettek számottevően jobbak a mélyei.

(#87801) Dorien:

Igen, ez is lehet.
De a Presenter 3-mal sem volt jobb a helyzet, igaz talán az sem passzolt hozzá karakterben.

(#87803) Ba cy lus válasza lowzor (#87802) üzenetére


Ba cy lus
őstag

AV Online nem mérvadó, egy marketing kiadvány. OPA2228-at pedig a Presenterben kellene/kellett volna kipróbálni, ott tényleg nagy változást okoz. Persze ezzel együtt sem valószínű, hogy az lesz a legalkalmasabb erősítő a DT990-edhez.

[ Szerkesztve ]

(#87804) Pityu.


Pityu.
nagyúr

Tudom nem pont vezetékes fejhallgató de ér ennyit egy gamer fejhallgató?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#87805) rTECH


rTECH
csendes tag

Köszi szépen a válaszokat mindenkinek!

(#87806) lowzor válasza Ba cy lus (#87803) üzenetére


lowzor
veterán

Persze tudom. De nagyjából tökéletesen leírták, amit én is éreztem a fejessel kapcsolatban:
"Az elektronikus műfajokat (fáj kimondani) jobb, ha mellőzzük. A Prodigy, a Kraftwerk, a Deadmau5 és Trentemoller sem tartoznak a német duó kedvencei közé. Meglehetősen stúdiószerű, kimért stílusukkal nem tudnak kellően dögösen és finoman reagálni egy diszkós zenére, azt pedig senki se szereti, ha köszörülik a dobhártyáját, miközben a létfontosságú basszusokból alig kap valamit."
A Presentert eladtam, mert rosszabb volt a hangzás, ha az is a láncban volt.
Szerintem nem létezik olyan erősítő, ami annyi mélyet hozzáadna nekem a velúr párnához, hogy elégedett legyek. Az a baj, hogy megfertőzött az a nagyon mélyre menő agybadugós füles. :D
A bőr 770 párna megoldotta a gondomat, nagyon élvezetesek lettek vele a zenék.

[ Szerkesztve ]

(#87807) Gzula[HUN] válasza lowzor (#87806) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Egyszerűbb dolgod lett volna egy zárttal. Ez a nyitott fejhallgatóra rakott bőr párna szerintem nem a legszerencsésebb. Eddig legalább 4 nyitott/félnyiott fejhallgatóra próbáltam valami bőr/műbőrt, legalább próbaképp, de ha a mélyek szebbek is lettek, akkor a magasak lettek nagyon eltorzítva. Nyitott nem erre való. Ha nyitottban kell a mély, és nem akarsz szúrós magasakat, akkor Fidelio X2HR (valamikor, amikor megint olcsó lesz, mert az Amazon.fr-ról elfogyott), de inkább valami zártat, mert ez szeritnem így kicsit olyan, mint amikor a gombhoz igazítod a zakót.
Ez a maszek véleményem, úgy hogy 990-est bőr/műbőr párnával nem hallottam még. Szóval még akár jó is lehet ez a párosítás.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87808) Ba cy lus válasza lowzor (#87806) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az a baj, hogy megfertőzött az a nagyon mélyre menő agybadugós füles. :D

Igen, ez esélyes. De ez egy dolog, hogy a te ízlésednek nem felel meg. Viszont, hogy egy magát szakmainak pozícionáló lap ilyet leírjon:
miközben a létfontosságú basszusokból alig kap valamit ?
Nagyon kevesen szokták ilyennek hallani a DT990-et, az emberek többsége számára teljesen félrevezető ez a jellemzés. Mit mondjak, még a DT880-ra nézve is erős túlzás, hogy alig van basszusa.

[ Szerkesztve ]

(#87809) burimuri


burimuri
kezdő

Sziasztok. 30-50 körül keresnék fület körülölelő, zárt egyenletes sehol nem kiemelő studió fejhallgatót. 3.5 jack csatlakozóval. Könnyen meghajtható legyen mivel mobilról használnám a legtöbbet később esetleg egy hordozható erősítő is bejátszik.
Játék, film és legtöbbet zene amire használnám, amiben mindenevő vagyok.
Eddig egy takstar pro 80ast használtam nagy megelégedéssel de már szétesett.
Ja igen, mivel napi minimum 4-5 órát lesz a fejemen elengedhetettlen a kényelem.
Előre is köszönöm az ajánlásokat.
Elősször dolby atmosos fejesben gondolkodtam de mivel a hangképzés így is úgy is csak szoftveres lesz, maradnék a sztereo fejes mellett.

(#87810) lowzor válasza Gzula[HUN] (#87807) üzenetére


lowzor
veterán

Az biztos, de a zártakba egy idő után belerohad a fülem még télen is.
Plusz arra számítottam a leírások alapján, hogy rengeteg mélye lesz, de csalódtam.
Az mondjuk a becsületére legyen mondva, hogy EQ-val jó volt, viszont szubbasszusból úgy sem volt túl sok, amiből viszont a bőr párnával jóval több van.
Hidd el, hogy nagyon jól működik rajta, legalábbis számomra, lehet hogy másnak nem tetszene.
Először kicsit tompának tűnt, de csak azért, mert megszoktam a hatalmas csilingelést, amit a velúr párnával csinált. Miután ráállt a fülem már tökéletes volt.

#87808 Ba cy lus:

Azt mondjuk hozzáteszem, hogy a 600Ohm-osról írták ezt. A 250-es rendben van mélyügyileg, azt írták.

(#87811) Ba cy lus válasza lowzor (#87810) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az nem derül ki, hogy az elektronikus zenei részt konkrétan melyik verzióval kapcsolatban írták. Jóval utána ellenben azt írják:
Említeni szükséges a 600 ohmos verziót is. Ugyan tesztünk főszereplői, legtöbbet hallgatott tagjai nem ők voltak, viszont időközben kölcsönkaptunk a 880/990 modellekből is egy-egy 600 ohmos változatot.

Ami arra enged következtetni, hogy valószínűleg nem kifejezetten a 600 ohmos verzióra írták azt a részt.

[ Szerkesztve ]

(#87812) Sinesol válasza Ba cy lus (#87808) üzenetére


Sinesol
veterán

Hát, ha szokasosan valami neves brand cuccáról hallgatták a fejest, akkor annyira nem is meglepő, lattam mar olyan merest, ahol pár milliwattot tudott a patinas forras 300 ohm mellett, itt meg ugye 600 ohmrol van szo raadasul. A mélyfrekvenciák meg ugye a leginkabb energiaéhesek, szal oda tuti nem jut semmi es kesz is a melyhiany.

Persze nyilvan nem mind ilyen, de eleg sok tularazott cucc csak a markanevböl él, ami vegülis nem az ő hibajuk, csak kiszolgaljak a markanevet kereső vevőket.

[ Szerkesztve ]

(#87813) Ba cy lus válasza Sinesol (#87812) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A Beyer saját márkás erősítőjéről is tesztelték. De arról nem a legjobbak az itteni értékelések. Mondjuk egy tisztességes hifi szaklap tesztje ott kezdődne, hogy igyekeznek kihozni a tesztelt fejhallgatókból a maximumot.

(#87814) lowzor válasza Ba cy lus (#87811) üzenetére


lowzor
veterán

Innen gondoltam, hogy arra írják:

"A nagyobb impedancia nagyobb erősítőt követel, például a GT40 sem tudta a nagyobb típusokat kellő dinamikával meghajtani, a 250 ohmos kiadásokhoz képest vérszegényebb előadást kaptunk.A 20-as erősítő már megadta a várva várt dinamizmust, ettől függetlenül tény és való, hogy a 600-astól nem szabad ütős basszusokat várni, moderáltabban és hűvösebben reagál könnyűzenére, mint kisebb társai. A lényeg, hogy 250 ohm az arany középút, a 600-as verziót pedig csak akusztikus, naturalista stúdiófelvételekhez tudjuk javasolni, mindenképpen egy komolyabb fejhallgató erősítővel."

De el tudom képzelni, hogy a 250-estől sem kaptak annyi basszust, amit egy elektronikus zene megkövetel a teljes élvezhetőséghez, így en bloc az egész 990 szériára írták, hogy nem a legjobb elektronikus zenéhez.
Amúgy mit írjanak, ha náluk úgy működött? Nálam is ugyanolyan volt, mint amit leírtak.
Engem meg pont az vezetett félre, hogy nagyon sok helyen mélytúlsúlyosnak írták, ráadásul a 600-asra mondták, hogy a legjobb basszusa van, a valóság meg nagyon nem ez volt.
Direkt utána néztem rengeteg helyen, meg rá is kérdeztem, és az volt a válasz, hogy elég lesz a rendszerem a 600-ashoz (akkor még a P3 is a képben volt).
Ehhez nagyon mélyorientált erősítő kéne, hogy jó mélyei legyenek EQ nélkül.
Ettől függetlenül lehet hogy hibáztam, hogy nem a 250-est vettem.

(#87815) Ba cy lus válasza lowzor (#87814) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Szóval a te ízlésed, meg egy kétes hírű "szaklap" miatt a DT990 Edition objektíve egy mélyhiányos fejes. A többség meg rosszul hallja. Nem egyszerűbb lenne belátni, hogy a te ízlésednek még ez az egyébként masszív V-karakterű fejes is mélyhiányos? :F

[ Szerkesztve ]

(#87816) Zoliee


Zoliee
senior tag

Gondoltam meglepem magam egy Beyerdynamic dt 880 black edition-al: [link] de elvetettem az ötletet.
Küllemre nagyon megnyerő, nekem tetszik, illetve a Beyer-től nem próbáltam még ezt a vonalat. Utána is kerestem, mit írnak róla. Hááát nem a legjobbakat. Érdekesek ezek a mérések. A frekvenciamenetből nagyjából lehet/lehetne következtetni a tónusára, de ajánlom figyelmetekbe pl az Amiron Home-al való összehasonlító méréseit: [link]
Most akkor mégis a fülünkre hagyatkozzunk? :D
Szerk: hsz-m célja nem annak a megvitatása, hogy akkor jó-e pl az Amiron, hanem a mérésekkel kapcsolatos lenne.

[ Szerkesztve ]

(#87817) lowzor válasza Ba cy lus (#87815) üzenetére


lowzor
veterán

Nem mondom azt, mert nem hallottam alacsonyabb impedanciás példányokat és mélyorientált/drága erősítővel sem tudom, hogy mit tudna.
Az biztos, hogy az én rendszeremmel a 600-as nagyon távol áll a V karaktertől, sőt a Sokol rádióéhoz tudnám hasonlítani a mélyeit alap EQ-val.
Előtte egy HyperX Cloud-om volt, és az egy valóságos basszusbomba volt ehhez képest, pedig azt közel sem mondják mélytúlsúlyos fejesnek.

(#87818) Gzula[HUN] válasza lowzor (#87817) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha Cloud "alap" párnái voltak, akkor nem csodálkozom, hogy abban izzadtál. Annak a fejhallgatónak az az egyik gyenge pontja. Mármint a műbőrös. Igazi fülre rátapadós, rásüppedős. Textil párnával próbáltad?

"Előtte egy HyperX Cloud-om volt, és az egy valóságos basszusbomba volt ehhez képest, pedig azt közel sem mondják mélytúlsúlyos fejesnek."
A Cloud is "lemegy szépen mélyre", de inkább V karakter. Pl. egy OneOdio Studio Pro 50-ben, vagy egy MDR-1A-ban több a mély, és akkor csak a saját tapasztalatiam dobom be.

Egyébként én is "izzadós" vagyok bőr/műbőr párnában, de csak melegebb időben, ősztől tavaszig nem. Pedig szép mélyeket (meg nem szépeket is) hamarabb találsz egy zártban. De szerintem ezt magad is tapasztaltad.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87819) lowzor válasza Gzula[HUN] (#87818) üzenetére


lowzor
veterán

A gyárilag hozzáadott velúr párnákat próbáltam a Cloud-on, de ugyanolyan hurka lett tőle, mint a 990.
Amúgy kicsit izzadósabb lett a bőrpárnákkal a 990, de legalább a réseken tud szellőzni.

A nyitottság + a velúr párna + az ütős mélyek nekem logikailag nem is függnek össze.
Ha nem harsognák mindenhol, hogy mélytúlsúlyos a 990, akkor inkább zártat vettem volna, hidd el.
Elhiszem, hogy megfelelő erősítővel azzá tehető, de a mélytúlsúlyos nekem azt jelenti, hogy bármilyen forrásról sok mélye van. :D

(#87820) Dorien válasza lowzor (#87819) üzenetére


Dorien
veterán

A DT990 az V karakter, de ugye te sem gondoltad, hogy a 600 ohm verzió meghajtására bármi jó lesz? :U Ezeket sztereo erősítők hangfalkimenetéről is szokták hajtani ilyen átalakítókkal: [link] [link] Meg ugye ott vannak a nagy kimenő impedanciás OTL csöves erősítők.

A DT990 Pro 250 ohm amúgy nem kért túl sokat, egy Fiio E10 is egész rendesen hajtotta, emlékeim szerint még "high gain" sem kellett neki...

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87822) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

#87819lowzor
Azt veszem ki a szavaidból, hogy ez a konfiguráció azért még marad egyelőre. A jövőre vonatkozóan nem foglak semmire se rábeszélni, de azért a "párnás" tapasztalataim még megosztanám veled.
OneOdio Studio Pro50-hez rendeltem EZT a fajta hibrid párnát, mert kísérletezős kedvem volt. És az a páros nagyon bevált. Csak egy hangyányit lett tőle világos, de az OneOdio meg alapban elég mély túlsúlyos. Jobb minőségben is vannak hibrid párnák. A nyitottak hangját ezek általában nem viszik jó irányba, legalábbis nálam egyik se (AT TAD-500, Pioneer SE-A1000, Fidelio X2HR, Technics EAH-820) lett jobb hibrid pránától, de a zártak kényelmesebbek lettek úgy, hogy a csak minimálisan lettek világosabbak.

(Többiek miatt jegyzem meg, hogy lehet, hogy valakinek a hibrid párna + nyitott fejes bevált, de én MÉG nem találkoztam ilyen párossal. Később még előfordulhat ilyen, úgy is rápróbálok minden párnát arra a fejesre, amit a kezembe kerül. :)) )

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87823) Ba cy lus válasza lowzor (#87817) üzenetére


Ba cy lus
őstag

sőt a Sokol rádióéhoz tudnám hasonlítani a mélyeit alap EQ-val.

Szerintem ott akkor valami nagyon nem kerek azzal a dt990-példánnyal. Tudom, újonnan vetted, de ettől még lehet(ett) hibás. Esetleg hallgattasd meg másokkal is (eredeti párnával, EQ nélkül).

(#87824) Dorien válasza Ba cy lus (#87823) üzenetére


Dorien
veterán

Nem hibás, alul van hajtva... Ezeknek erőmű kell. :) [link]
Én tisztában vagyok vele, hogy soha nem hallottam az igazi hangját a DT880 / 600 ohm-nak, de ez egyelőre már így marad.

A Fidelio X2 sok mással egyetemben mesésen szól a Sense V1-ről + elvileg nem sokára érkezik egy W1000Z is Japánból, hacsak a vám meg nem fogja néhány hétre... Fejhallgatóban nekem eddig az volt a csúcs.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87825) Ba cy lus válasza Dorien (#87824) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A vintage DT440-em kb. hasonlóan nehezen hajtható, mint ezek. Mégis produkál mélyet Presenterről is (még a 2x erősítésűről is), sőt Musiland 04 MX-ről is. Az igaz, hogy kevésbé dinamikus az egész hangzás ezekről, de a mély-közép-magas arány nem tér el drasztikusan a különböző forrásokról. Pedig annál tényleg nem lenne túl nehéz ingerküszöb alá kerülnie a mélymennyiségnek.
De ugyanez igaz a vintage DT990-re is, csak az érzékenyebb egy-két fokkal, de Presenterről is hozta a szokásos mélymennyiségét. Zárt párna (pl. EDT770S) meg simán erős V-karaktert csinált még abból is, akár Presenterről hajtva is.

[ Szerkesztve ]

(#87826) Exodius válasza Dorien (#87824) üzenetére


Exodius
őstag

Gzula[HUN]: Sundara nyitott planár és a bár neki alapból hibrid párnája van, remekül szól. A Dekoni Elite Hybrid párnával meg még kényelmesebb lett (bár azért fogja is a fejem rendesen), de ugyanolyan kellemes a hangja.

Dorien: W1000Z? De hét az neked van nem? Vagy eladtad, aztán meggondoltad magad és berendeltél egyet mégis? :)

(#87827) winhate válasza Xavius (#87747) üzenetére


winhate
őstag

Hoho mesélj pls a dt990 ről még!

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#87828) bigrob válasza Gzula[HUN] (#87792) üzenetére


bigrob
őstag

Ja egy ilyen Pioneerom van szaladgálósnak :DDD
Köszönöm a tippet, rendelek egy ilyen Lewitzet.

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#87830) Sinesol válasza Dorien (#87824) üzenetére


Sinesol
veterán

Hát, kell neki az erő az biztos, de a modernebb cuccok azert megoldják a dolgot, már egy Magni 3 is tud 200mW-ot 600 ohm mellett. Mondjuk az igaz, hogy sok cucchoz kepest erőmű. :K

Kivancsisagbol raneztem a Beyer A20-ra, gyari adat szerint 170mW-ot tud 250 ohm mellett, miközben az emlitett Magni 3 400 mW-ot tud 300 ohm mellett.
előbbi 500 helyett most akciosan 330 euro, utobbi 100 dolcsi. :DDD

Tippre 600 ohm mellett az a Beyer erősítő jó ha 60-70mW-ot tud, miközben a fejes bőven 100mw felett kérhet.

[ Szerkesztve ]

(#87831) lowzor válasza Dorien (#87820) üzenetére


lowzor
veterán

Az STX amúgy játszva meghajtja extra high gain-re állítva az erősítőjét, legalábbis hangerő tekintetében. Szerintem a karaktere, ami annyira talán nem illik hozzá, mert a 990-hez gondolom valami mélyorientált erősítő kell, hogy rendes basszusokat hozzon ki belőle.
Az STX-be majd veszek LME49720 OPAMP-okat, mert egy haverom szerint azzal sokkal jobb lesz a hangja, mint a gyárival.

#87821 Xavius:

Elhiszem. :)
Csak ugye a nyitottsággal és a velúr párnával rengeteg mély elszökik.

#87822 Gzula[HUN]:

Marad, az biztos. Azért is van meg 2,5 éve, mert amúgy nagyon tetszik a hangminősége, csak arra a zenei stílusra, amire főként vettem nem volt a legideálisabb a velúr párnával.
Én is a kísérletezés miatt rendeltem rá ezt, féltem hogy egy nyitott fejesen nem fog jól működni, de nekem szerencsére bevált.

#87823 Ba cy lus:

Én is gondoltam rá, hogy hibás, de aztán láttam hogy pár tesztben és jó pár fórumos posztban ugyanilyen másoknál is. Azt meg kétlem, hogy annyi hibás példány lenne.
Szívesen kipróbálnék egyszer egy 250-est, hogy az mit tudna mélyekben ugyanerről a forrásról, vagy akár egy másikról.
Ez is produkált amúgy mélyeket, ha egy mélyorientált elektronikus zenét benyomtam, szóval a Sokol rádiós hasonlat egy kicsit túlzás volt, de nagyon kevésnek éreztem, és a magasak is mindent elnyomtak.

[ Szerkesztve ]

(#87832) Dorien válasza Xavius (#87829) üzenetére


Dorien
veterán

A fekete plüss párna [link] nagyon jót tesz a hangjának, nálam a kék DT990 LE 250 ohm-on az volt. Persze hallottam már sokkal kifinomultabb hangú fejeseket, de ez egy korrekt nyitott darab volt az áráért. Ráadásul még az xDuoo X2 DAP-ról is egész jól szólt.

lowzor: Na ez az, hogy csak hangerő tekintetében. Ilyen a Sennheiser HD650 meg az AKG 7-es széria + K612 Pro is. Finnyás qrvák gyülekezete.... :K

Exodius: W1000Z Maestoso csak volt, de most lesz megint. :) Az egy igazi műremek szerintem. A W1000X Grandioso a cipőfűzőjét sem kötheti meg ennek az újabb változatnak.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87833) Gzula[HUN] válasza Exodius (#87826) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nem fogok élni az "OK, de azt eleve hibrid párnával tevezték" kártyával, mert emlékszem arra, hogy Dorien AD700-asa is megtáltosodott a hibrid párnától, de nekem eddig nem jött össze. De olyannal is találkoztam, akinek ugyanaz a Brainwavz Hybrid XL párna 5 percet volt az AD500X-én, mert annyira nem jött be neki. Vagy bejön, vagy nem, de az biztos. Ugyanez van a többi fajtával is, nem csak a hibrid párnával.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87834) Dorien


Dorien
veterán

Még egy kis jazz, latinos hangzásvilággal: :)

Astor Piazzolla, Gerry Mulligan ‎– Reunion Cumbre / Summit (1975) [link]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87835) Ba cy lus válasza lowzor (#87831) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Csak ugye a nyitottsággal és a velúr párnával rengeteg mély elszökik.

Mondjuk az EDT770S helyett a DT770 eredeti gyári párnája az EDT770V, ami szintén elég jól szigetel.

Én azért továbbra sem venném biztosra, hogy a DT990-eddel minden tökrendben van, legjobb lenne egy másik Edition 600 ohmossal összevetni.

Az is fontos, hogyan teszi fel az ember a fejhallgatóját, Beyerék pántjával meg azért lehet variálni. Ha az ember sötétebb hangképre vágyik, akkor érdemes szorosabbra állítva hallgatni, úgy a magasak összeszedettebbek is, meg az egész hangzás. Én a DT770-emmel (is) sokat játszadoztam anno.

[ Szerkesztve ]

(#87836) wexford881


wexford881
csendes tag

Sziasztok
Fejhallgató vásárlás előtt állok és szeretnék viszonylag olcsón egy jó zárt fejest.
Eddig három fejhallgatóm volt: Takstar HD2000, Audio technica M30X, és Omnitronic SHP-600. Ezek közül az M30X nem tetszett annyira, sem hangban de főleg kényelemben volt nagyon rossz. A másik 2-őt viszont szerettem, főleg az SHP-600-at.
Mostanában két fejes ajánlott az olcsóbbak közül, a Cooler Master MH751 és a Lewitz HP8500, viszont a CM kétszer annyiba kerül, viszont nem tudom hogy annyival jobb-e.
Illetve ez a Lewitz nagyon hasonlít az SHP-600-ra csak zárt, esetleg valakinek van tapasztalata hogy mennyire különbözik tőle? Illetve a CM-re is kíváncsi vagyok hogy megéri-e a felárat?
A válaszokat előre is köszönöm.

(#87837) tome0001


tome0001
senior tag

Sziasztok,
Sennheiser HD58X Jubilee-hez lehet kapni itthon gyárilag szerelt 4,4mm-es balanced kábelt? IFI ZEN-hez kéne (azon meg 4,4mm-es balanced kimenet van csak).
Ha igen, légyszi karcoljatok alám egy linket. :)
Köszi előre is!

(#87838) lowzor válasza Dorien (#87832) üzenetére


lowzor
veterán

Ennek van esélye. :)
Mondjuk annyira igényes nem vagyok hangzás tekintetében, hogy csillagászati összegért vegyek erősítőt. A mostani rendszer sem került (számomra) kevés pénzbe, és szerintem kimaxolja az igényeimet. :D

#87835 Ba cy lus:

Nem akartam kockáztatni mélyek tekintetében, ezért vettem a 770 S-t.
Egy 250-est szeretnék majd inkább kipróbálni, hogy tényleg az erősítő kevéssége lehet-e a háttérben.
A fejre helyezést már próbáltam 1000 féle módon, az nem sokat jelentett.

(#87839) contaxg válasza Pityu. (#87804) üzenetére


contaxg
veterán

Ennél drágábbat használok és valószínűleg jobbat is (Mobius) Ha hozza a pluszt a játékban akkor gondom ér ennyit...

#87836 wexford881
Cooler Master-nek nem sok köze van a fejhallgató gyártáshoz. Ha tetszett az SHP600 akkor lehet, hogy egy AKG vagy Beyer DT880 biztosabb továbblépést jelenthet .

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#87840) Dorien válasza contaxg (#87839) üzenetére


Dorien
veterán

A Cooler Master MH751 a Takstar Pro 82-re épül. :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87841) wexford881 válasza contaxg (#87839) üzenetére


wexford881
csendes tag

Igen, ahogy Dorien is írja állítólag a CM-ben, SHP-600-ban és a Lewitz-ben is mind Takstar driver-ek vannak. Ezért kérdeztem hogy mekkora a különbség közöttük, megéri a drágábbért kétszer annyit kiadni vagy vehetem az olcsóbbat is mert nincs akkor különbség hangzásban.
Na persze ha volna pénzem (és igényem rá), akkor már rég vettem volna egy DT880-at.

(#87842) Gzula[HUN] válasza wexford881 (#87841) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nem Takstar driverek vannak bennük. Legalábbis a CM-é és a Takstar Pro-82-esé különböző, és az SHP-600 ban sem tök ugyanaz, mint a HI2050-ben.
Az M30X-nél valószínűleg mindkettő kiszemelt jobb választás lesz. Nekem se jött be, bár az M40X után az elvárás is nagy volt vele szemben.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87843) Pityu. válasza wexford881 (#87841) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Én is most egy lewitz hp8500-ra várok kíváncsi leszek milyen lesz,bár én nem vagyok ilyen nagy fejhallgató meg hifi mániás audiofil szóval én nem elemzem,hogy ez a hang meg az milyen lineáris meg hogy nyomja a mélyet :) Nekem már pl a soul sl150 is jól szól aztán ha meg jön a lewitz meg látjuk melyik marad,de az is biztos nem adnék fejhallgatóért több tíz vagy százezreket.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#87844) :AMF: válasza Dorien (#87762) üzenetére


:AMF:
senior tag

ez meg a tegnapi kedvencem:
Shigeru Umebayashi - In the Mood for Love [link]

Hűű, de régen hallottam. Még anno Wong Kar-Wai azonos című filmjét nézve mászott a fülembe. Köszi a nosztalgiát. :)

(#87845) wexford881 válasza Pityu. (#87843) üzenetére


wexford881
csendes tag

Mindenképp számolj be róla. Még 8 nap-ig tart a Muziker akció-ja, annyiért nagyon jó lenne megkapni, viszont nem szeretnék úgy járni mind az M30X-el. Az volt a legdrágább mindközül és egyben a legrosszabb is. Mondjuk nem azt mondom hogy hallgathatalanul rossz volt a hangja, csak nem az én ízlésem. Viszont félóránál tovább nem tudtam a fejemen tartani annyira nyomta a fülem, ráadásul idővel a bőr párna is megkeményedett.

(#87846) Pityu. válasza wexford881 (#87845) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Elméletileg végre hétfőn ide ér már 1 hete várok rá,én is kíváncsi vagyok rá,hogy milyen lesz külsőleg elég tutinak néz ki hangzásra meg meglátjuk.Olvastam volna utána de csak magán véleményt találtam egy kettőt,megh össz egy videót a youtubon másról mindenről meg egy csomó van,de az egy youtubos videó engem meggyőzött,hogy próbáljam ki más nem 14 nap elállás van.

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#87847) Dorien válasza Gzula[HUN] (#87842) üzenetére


Dorien
veterán

Szerintem az SHP-600 és HI2050 driver tökugyanaz. :) (53mm, 60 ohm, 93dB) Az SHP-600-ban viszont kiszedték a damping réteget a driver elől, ezért kicsivel tisztább a hangja, viszont még több a magas. A HeadFi-n írta is valaki, hogy az ISK és Takstar testvércég. Az MH751 meg elvileg Takstar Pro 82 driver (40mm, 26 ohm, 97dB).

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#87848) Gzula[HUN] válasza Dorien (#87847) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Azt tudtom, hogy az SHP-600 meg az ISK HF2010 tök ugyanaz a paraméterekkel rendelkezik. Eddig többször láttam különböző adatokat ezek és a HI2050 között, de most olyat találtam, ahol a dobozának oldala van lefényképezhve. Azon az adatai megegyeznek a többivel. Szóval ebben eddig tévedésben voltam. A másiknál is ugyanaz lehet a helyzet.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#87849) Ba cy lus válasza Xavius (#87829) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ehhez annyit, hogy magasban kiemelt fejhallgatóknál talán nem is annyira a semleges elektronikán van a hangsúly, mint inkább a minél alacsonyabb torzításún. Én a DT770-ből tudok csak kiindulni, annak a hangja teljesen hallgathatóvá tehető. Aztán valaki vagy szereti, vagy nem, de a hallgathatósága nagy mértékben javítható ezeknek. A DT990-re szerintem még igazabb lehet, hiszen annak önmagában kifinomultabb a magastartománya (noha valamivel több).

[ Szerkesztve ]

(#87850) Exodius válasza :AMF: (#87844) üzenetére


Exodius
őstag

Egyik kedvenc filmem, a score-ja meg eszméletlen. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.