Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77851) BoB válasza Topiccsendőr (#77849) üzenetére


BoB
veterán

Szerintem a Harley úgy van vele, hogy tudja hogy a felhasználóik nem motorozgatnak csak jó időben, így fölösleges az alacsonyabb téli viszkozitásindex mert a nyári hőfokokon nem hoz annyi pluszt :D

dugynok: az én motorom 2012, és mégis 15W-s a gyári olaj.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77852) #79335424 válasza Topiccsendőr (#77849) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az anonimitás az, amikor nem tudod, hogy ki a másik. Azt írtad, hogy e mögé bújva könnyű fikázni. Úgy gondoltam, hogy a topik rendszeres olvasójaként tudod rólam, hogy a Devils MC tagja vagyok. Nálunk nem szokás az anonimitás mögé bújkálni.

A szájhagyomány útját járótól talán több fogalmad lesz, de én nem ezt írtam. Hanem azt, hogy Te magad vizsgálj meg néhány HD vezérműtengelyt! Az jóval több, mint a jelenlegi, olvasáson alapuló tudásod. Én megtettem, és e tapasztalat alapján írtam a véleményem a gyári olajról. Mármint azon a tényen kívül, hogy a gyár ezt ajánlja hozzá. Vajon miért? Azért, hogy jó sok vezérműtengely fogyjon? Ez egy kicsit vad feltételezés lenne. Miért nem 0W -s a gyári olaj? Tán a HD tulajoknak nem telne rá? Ez sem túl valószínű.

A himbák jóval kevesebbet mozognak, mint a vezérműtengely. A bütyök kopást nem is említettem, gőzöm sincs, hogy honnan vetted. Nyílván a tengelyek csapágyazása a necces pont. Egy japánnál nem szokott külön csapágy lenni, közvetlenül a hengerfejben forognak a vezérműtengelyek. Ha az a siklócsapágyazás elkopik, akkor a hengerfej kuka. Egy HD -nál viszont nem.

[ Szerkesztve ]

(#77853) dugynok válasza BoB (#77851) üzenetére


dugynok
senior tag

Na jó, de én autóról beszéltem te pedig motort írsz, ahol gondolom váltót és kuplungot is ken. Motor és autó ezért nem hasonlítható ebből a szempotból (viszkozitás).

(#77854) BoB válasza dugynok (#77853) üzenetére


BoB
veterán

Azt írtad persze hogy nincs benne a kézikönyben mert akkor még nem volt olyan olaj. Ilyen szempontból teljesen mindegy hogy autó vagy motor. Amikor az én motorom tervezték, már régen volt jobb olaj, mégsem azt írják hozzá. (a hideg oldali viszkozitásra vonatkoztatva, na meg nálam a gyári olaj nem is full szintetikus, csak fél)

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77855) Topiccsendőr válasza #79335424 (#77852) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

tovabbra sem tudom, honnan valo vagy. ezek a motorosklubok semmit nem mondanak nekem.

meg ha tudnam is, es abban a mesevilagban lennenk, erted. bekopogtatok.
- jonapot, a somatomot keresem, a persuader vagyok. volt egy nezetelteresunk, szerinte a 20 as olaj jobb mint a nullas, es meg is sertett tobbszor. megkerdojelezte a hozzaertesemet. ha megengedi, en most ezzel a kesztyuvel arcontorlom, (sajnos nem tudok mit tenni, csak maga van itt, mert a somatom valoszinuleg kamionozik, ezert magat kell arcontorolnom, maga ugyis kisebb nalam) es uzenem neki, hogy talalkozunk delben a templomtoronynal, lemosom a verevel a becsuletemen esett foltot.
ha esetleg a hulye hid darus ficko, aki felszemere vak es cukorbeteg, szoval ha az a fajanko miatt megint kesik a kirakodasnal, akkor kabe felegyig tudok varni, utana sajnos mennem kell a gyerekert az oviba.

ne csinald mar, kinem szarja le, ki mit mond a masikrol. attol senki nem lesz tobb.

mitol lenne tobb az, hogy a kezedbe veszel egy veztengelyt? mitol lenne tobb a szamok nelkuli szajhagyomany? en most 30 ezer karaktert tudnek irni hogy milyen felrevezetesekben volt reszem.
mit tapasztaltal? auraja van annak a veztengelynek, amit nem lehet merni?

ne hegyezzuk ki a veztengelyre. hidegen higabb olaj jobb, ez biztos. lehet meg sem erzed, ezt tobbszor leirtam mar neked. tokmindegy mit teszel bele.

ugyanugy beszelsz mint az oreg szakik. ezektol az emberektol egy ido utan nem lehet fejlodni mert a szamokkal nem tudnak mit kezdeni. es teljesen tudomanytalan indokokhoz nyulnak, hogy meggyozzenek, pl amit te is mondasz, hogy vedd kezbe. minek? ezzel mit bizonyitasz? hogy milyen nehez?

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#77856) dugynok válasza BoB (#77854) üzenetére


dugynok
senior tag

Szerintem pont nem mindegy, leírtam, hogy miért. Mert motornál nem csak a motort keni, hanem váltót és kuplungot, ahol valószínű nem jó a hígabb olaj. Ezért nem mindegy, hogy autó vagy motor. Azt is írtam, hogy az én esetemben és a régi autóknál azért nincs benne, nem írtam fiatalabb autót. Ahogy írtam, nem csak viszkozitást kell figyelni, hanem az autógyárak minősítését is. Hiába használok gyári előírás szerinti viszkozitású olajat, ha a gyári minősítése (vw502) nincs meg.
Motornál pl. jaso.

(#77857) BoB válasza dugynok (#77856) üzenetére


BoB
veterán

Feladom :D

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77858) dugynok válasza BoB (#77857) üzenetére


dugynok
senior tag

Én is....

(#77859) Topiccsendőr válasza dugynok (#77853) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

szerintem viszkozitas szempontjabol osszehasonlithato. a motorkerekpar olaj adalekolva van a valtohoz es kuplunghoz, a viszkozitasra ugyanaz ervenyes. hidegen minel higabb, annal jobb.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#77860) dugynok válasza Topiccsendőr (#77859) üzenetére


dugynok
senior tag

Ok, ezt nem tudtam. Kifejezetten motorokhoz való olajakal nincs tapasztalatom és nem tudtam, hogy az adalék számít. Nagyban segített volna, ha BoB kolléga megindokolja is a miértjét...

(#77861) #79335424 válasza Topiccsendőr (#77855) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem kell ez a mellébeszélés. Csak szólnod kell, ha bármilyen okból találkozni szeretnél velem. Megértem, hogy számodra mesevilág, mert Te csak a számokban hiszel, ez pedig az érzésről szól, amit nem lehet számokkal kifejezni. Ugyanúgy, ahogy a motorozást sem. Persze, lehet matekozni ugratott méterekkel, vagy köridőkkel, de annak nem sok köze van a valódi motorozáshoz.
Van egy motorom, amihez a gyár ajánlja a saját márkás olaját. Ezzel én már elmentem több, mint 60 -ezret. 50 -nél szétszedtem, kivettem a vezérműtengelyeket is, és megnéztem, megmértem őket. Erre Te jössz, és megpróbálod előadni a tutit. Bocs, de számomra meg Te vagy a mesefigura, a matekos megmondóember. A fejlődés útját keresed? Javaslom, hogy emeld fel a fejed a matekpéldától, és inkább próbáld meg érezni a motorozást! Hidd el, hogy több lesz tőle az élményed, és kevesebb az okoskodásod!

[ Szerkesztve ]

(#77862) Topiccsendőr válasza #79335424 (#77861) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

akkor a vegere valahogy sikerult nekem lennem a szar alaknak. :D

a fingfureszelesunk egy teljesen artatlan dologbol jott.
tobbszor irtam, nem az olajvalasztasodat biralom. tobbszor irtam, nem fogsz semmit erezni, ha mast hasznalsz.
csupan az erdekelt, a harley nev mennyit dob ra az olaj arara.
nem mondtam, hogy rosszul csinalsz barmit.
erre te megsertodsz, meg kihivsz parbajozni :D

matekos megmondoember :D
sportmotorra beregelek ilyen nevvel, eskuszom.

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#77863) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Na, kinek van nagyobb? Mérjetek!

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#77864) #79335424 válasza Topiccsendőr (#77862) üzenetére


#79335424
törölt tag

Jajj, ne gyere már a hattyú halálával! Tudod jól magadról, hogy a stílusod enyhén szólva megosztó. Van akinek bejön és isteníti ezt a "mindenrőlmegmondomatutit" , és van akit b..ottul irritál. Köztes állapot nemigen van. Ha ilyen akarsz lenni, akkor egyszerűen fel kell vállalnod, az istenítés mellett viselni a kritikát is és ennyi. Vagy, a kritikától bevágni a durcit, és távol tartani magad a "közszerepléstől". Ha jól rémlik, akkor ez utóbbit is próbáltad már, de ezek szerint az sem jött be. Nem irigyellek, nem lehet könnyű.

(#77865) Topiccsendőr válasza Bogyó bá' (#77863) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

nekem az agyam, neki a szive.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#77866) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Nem tudom jól értem-e !? Tehát a Hondába a legjobb az 5W-s HD olaj? :DDD

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#77867) #79335424 válasza V.Stryker (#77866) üzenetére


#79335424
törölt tag

Abbq is jó, de ez csak féligazság, mert a tuti az a 0W. Állítólag még a reggeli kávé helyett is tuti, mert akár még hidegen is csúszik. :)

(#77868) #79335424 válasza Topiccsendőr (#77865) üzenetére


#79335424
törölt tag

Konkrét mérési eredmények nélkül is állítod, hogy kettőnk közül Te vagy a nagy agyú nagy ágyú. Ugye, hogy mégis fontos a hit!

(#77869) Topiccsendőr válasza BoB (#77854) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

valszeg azert, mert egy 5w40 es olaj eleg draga. (maga a viszkozitasertek feltetelezi hogy fullszint, mivel mas nem tud lenni) ennel rosszabb a 15w40 hideginditas szempontjabol. egesz egyszeruen olcsobb fenntartani igy egy jarmuvet, ennek ellenere a 5w jobb lenne neki. ha elolvasod a linket, vilagos lesz.

[ Szerkesztve ]

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#77870) BoB válasza Topiccsendőr (#77869) üzenetére


BoB
veterán

Én tisztában vagyok vele :K
--------------------------------------

Odakint 9 fok, szikrázó napsaütés. Gondoltam akkor megkezdem a szezont :)
Elővettem az új bukósisakot, láttam adtak hozzá pinlock-ot. Na mindegy, mostmár nincs idő ilyenekkel szarakodni, majd felrakom máskor :D

Motort kigurítom, akksi halott. DE a prémium márkának köszönhetően :DDD csodával határos módon beindult úgy hogy alig fordult át. Na akkor nosza neki! De benzint csak annyit hagytam benne hogy a legközelebbi kútig elguruljak. El is mentem, de sajnos Olaszországban a kutak zárva vannak hétvégén. A kártyámat meg nem fogadta el az automata.

Irány haza, jó kis 10 perces szezonkezdő motorozás volt :DD

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77871) TommyNagz


TommyNagz
senior tag

b+ lelopták a motoromról a ponyvát b+ szóhoz se jutok.......X.ker 2 10emeletes között.... :W

encapsulation dot1q

(#77872) Something_ válasza TommyNagz (#77871) üzenetére


Something_
őstag

Szerencsed van, hogy csak a ponyvat.

(#77873) TommyNagz válasza Something_ (#77872) üzenetére


TommyNagz
senior tag

persze de akkor is bosszantó. nem az 5ezer ft-ról van szó, hanem arról hogy ez nem olyan környék, plusz eddig nem kellett fosni, hogy bárminek lába kél... :(( vagy arra gondolok hogy valaki kibaszásból vitte el, mert be merek állni a parkolóba (járda tükörjég...)

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#77874) -Mosquito- válasza BoB (#77870) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Ott vasárnap zárva vannak a kutak? Nem tüntiztek? :D

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#77875) Something_ válasza TommyNagz (#77873) üzenetére


Something_
őstag

Kb 8 eve a Sibrik ltprol loptak el egyik baratom motorjat, a hazuk elol. Este 10kor meg ott volt a kivilagitott oszlophoz lancolva, masnap hajnal 5kor mar nem.

X. kerulet egyik lakotelepenel sem mernek kint hagyni motort, nem tudom te merre lakhatsz, hogy jo kornyeknek veled, de eleg mordor az egesz x. ker. (20 evet laktam a x-ben)

(#77876) Geresics


Geresics
addikt

Most láttam a Resident Evil 246. részének reklámját. Azért érdekes csak, mert a csúnya bácsik SHARK DARK bukósisakban nyomják! :DDD

[ Szerkesztve ]

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#77877) BoB válasza -Mosquito- (#77874) üzenetére


BoB
veterán

Nem csak vasárnap, reggel nem tudom mikor nyitnak, hétköznap 18 körül zárnak, szombaton meg csak délelőtt vannak. Kivétel azok a kutak amik autópályán vannak, azok nyitva vannak. Tüntetni kellene :D

geresics: rengeteg filmben vannak motoros cuccok. Leginkább motoros kesztyű szokott futurisztikus katonai cucc része lenni.

[ Szerkesztve ]

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77878) runner 125 válasza BoB (#77877) üzenetére


runner 125
nagyúr

Automatizált, kártyás kutak sincsenek? Németeknél még pályán is több helyen van önkiszolgáló kút, ahol kártya behelyeése után tudsz tankolni 0-24-ben.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#77879) HSM válasza Tarill (#77806) üzenetére


HSM
félisten

Honda VTR250?

(#77880) KisTé válasza TommyNagz (#77871) üzenetére


KisTé
tag

Az durva, Én is a X.kerbe lakom csak motorbarátabb helyen, kint biztos nem merném hagyni soha ezek után se tedd szerintem is szerencsésen megúsztad ennyivel !

(#77881) BoB válasza runner 125 (#77878) üzenetére


BoB
veterán

De, akkor automatán keresztül tudod használni. Csak ahogy írtam korábban, nem fogadta el a kártyám valamiért.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77882) Grillo válasza TommyNagz (#77871) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem is elvitték anno a robogómról Zuglóban. Remélem azóta is abban lakik az utcán. :DDD

(#77883) TommyNagz válasza Something_ (#77875) üzenetére


TommyNagz
senior tag

Arkad mogotti kornyek. Kezdjek fosni? Van garazsunk, a cb-t ott tartom, de az 10 perc gyalog. Az f-fet hasznalom rendszeresen ezert van utcan. :( mi mast tudok tenni? Vigyem fel a 4.-re?

encapsulation dot1q

(#77884) StoneBridge


StoneBridge
senior tag

5.5m egy 11 éves (új) szupersportért.
Mit gondol? Még másfél milla és R1M gurítható ki a szalonból.

[link]

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#77885) runner 125 válasza StoneBridge (#77884) üzenetére


runner 125
nagyúr

Gondolhatod mennyiért jutott hozzá, amikor árkon bokron átment már szerencsétlen motor tulajdonjoga..
Nyilvánvaló, h szakítana akar rajta. Tippem szerint bőven 3m alatt vette meg és most várja a palimadarat.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#77886) TommyNagz válasza StoneBridge (#77884) üzenetére


TommyNagz
senior tag

forgalomba lehet ezt még egyáltalán helyezni? :U

encapsulation dot1q

(#77887) runner 125 válasza TommyNagz (#77886) üzenetére


runner 125
nagyúr

Persze, attól h egy új jármű tulajdonost cserél, még ugyanúgy megvan a járműkísérőlap meg minden más, amelyek szükségesek a forgalomba helyezéshez. Jogi tekintetben nem jelent semmit, h 10 éve szalonmotor.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#77888) Lomha 8V


Lomha 8V
addikt

Nagyon kamuszaga van ennek. Nézzétek meg azt a leírást.

(#77889) TommyNagz válasza runner 125 (#77887) üzenetére


TommyNagz
senior tag

nem az a bajom, hanem az, hogy vannak ilyen előírások, hogy újonnan forgalomba helyezni xy évtől csak euró fiszemfaszom minősítésű motort lehet. Eszembe jutott, hogy volt itt egy kedves kolléga, aki még tavaly megvette a 300-as Ninját (joghurtosdoboz ;]) mert 2017-től már nem lehet forgalomba helyezni, és az utsó darabokat szóták ki.

Szerk: oké oké látom, hogy ideiglenesen kivont, tehát ez a része nem probléma.

[ Szerkesztve ]

encapsulation dot1q

(#77890) StoneBridge válasza runner 125 (#77885) üzenetére


StoneBridge
senior tag

Csak sajnálni tudom, aki ebbe beleugrik és kicsenget tegyük fel 5 gurigát, mert "500daraboslimitáltazértennyi". Ez nem egy műkincs, onnantól kezdve, hogy használva lesz csak meredeken lefelé megy majd az ára. Amúgy jó gép.

Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...

(#77891) TommyNagz válasza StoneBridge (#77890) üzenetére


TommyNagz
senior tag

beleteszel 15ezret (egy szezon), mennyit fog érni? :DD 1,5? 2? Az 5,5 elég meredek.

encapsulation dot1q

(#77892) zgospel válasza TommyNagz (#77891) üzenetére


zgospel
őstag

Mondjuk aki itthon beletesz egy R1-be 15 ezret egy szezonban, nem autópályán, azelőtt le a kalappal :DDD

Ez az 5,5m tényleg húzós, bár arra azért látok esélyt bőven, hogy a mobile.de-n meghirdetve lesz aki elviszi azt berakja a vitrinbe.
Egyébként erre még kéne regadót is fizetni, nem?

Egyébként most kiváncsiságból gyorsan megnéztem mennyiért adják az új japán ezredeseket:
Suzuki GSXR: 4,5m
Honda CBR1000RR: 5,7m
Kawasakinál egyáltalán nem ismerem a modellpalettát, talán a ZX10RR: 6,7m vagy a ZX10R: 5,6m
Yamaha R1: 6,3m

https://www.flickr.com/photos/zpapa/

(#77893) TommyNagz válasza zgospel (#77892) üzenetére


TommyNagz
senior tag

jó hát én magamból indultam ki a kis cbf-emmel :))

encapsulation dot1q

(#77894) -Mosquito- válasza zgospel (#77892) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Macko osztotta meg a facsén. :DDD
"Nesztek, tavasz után hisztériázó nagy motoros kanok! :D
A lány Alaszkából indult útnak, a hétvégén egy Alpokban tartott havas motoros találkozón volt, és megy tovább Spanyolország és Portugália felé. Sportmotorral, bütykös gumikkal. :)
[link]

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#77895) Bogyó bá' válasza -Mosquito- (#77894) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Papírkutyák vagyunk, na! :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#77896) Geresics válasza Bogyó bá' (#77895) üzenetére


Geresics
addikt

Mi papírkutyák vagyunk, de ő meg tök hülye. Mondjuk nőben ez nem ritka...

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#77897) BoB válasza Geresics (#77896) üzenetére


BoB
veterán

Most irigykedsz, mert ő egy képpel több nézőt szerzett, mint te egy egész szezon videóanyaggal? :DD

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#77898) Lomha 8V válasza BoB (#77897) üzenetére


Lomha 8V
addikt

Vajon lesz olyan, hogy nem tudok ezen vigyorogni? :D

(#77899) Geresics válasza BoB (#77897) üzenetére


Geresics
addikt

Mindenképp. :W
Most már bármit írok ez lesz rá a válasz? :F

Pl. Dakaros Laller úgy ment el a Dakarra hogy életében nem vezetett még egy nap 600km-nél többet. Ez a saját nyilatkozata. Meg az is, hogy 7 (hét!) évig készült erre a Dakarra. -> Csak féltékeny vagyok rá, mert több lájkot kapott...
Vagy: szerintem hülyeség, hogy szmogriadóban nem mehetnek a motorok sem -> féltékeny vagyok, mert nagyobb olvasottsága van annak az oldalnak, ahol olvastam, mint az én fos oldalamnak...
Esetleg: meghalt Torgyán Józsibácsi -> féltékeny vagyok, mert ezzel bejutott a hírekbe, én meg nem..,

*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

(#77900) Topiccsendőr válasza Geresics (#77899) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Het evig nem keszul az ember, hanem var...
:D

Nem menekülsz a csendőrség elől.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.