Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45551) Xaels válasza -Mosquito- (#45550) üzenetére


Xaels
félisten

Köszönöm szépen. :R

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#45552) Laraxior


Laraxior
titán

Nem sok híja volt ma... Előzés közben ugy gondolta nagypapi hogy ő bizony belekezd az elozesbe, az se gond ha valakinek mar folyamatban van... Ugy kivagodott elem, nem arrol van szo, mert iranyjelzoje ment, de rosseb se szamitott ra.
Aztan 4-5km utan kiderult h bizony ugyanabba a varosba jön ahova én.... piroslampat kapott, mellegurultam "bekopogtattam" illedelmesen az ablakon, lehet berepedt mielott lehuzta nem kulonosebben erdekelt.
Persze engem nem latott elnezest stb... Valami ilyesmit mondhatott, nem igazan hallottam mert telefrocsogtem a műszerfalat ugy orditottam :B

Baszki, nekem nincs olyan nagy rutinom, hogy le tudjam reagalni ezt, megjegyzem főúton volt es nem a 100-al halado sort eloztem, hanem 80-al mentek, valami utanfutos auto volt elől.
Még nem nagyon akaródzik megdogleni :( :O

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#45553) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Egy kérdés: 2012-ben újonnan vásárolt motoromhoz elméletileg kellett kapnom törzskönyvet? Hitel nincs és nem is volt rajta, de a törzskönyv nekem nagyon nem rémlik.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#45554) Bogyó bá' válasza KubanitoS (#45553) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A forgalomba helyezés (névre írás) után 3-4 héten belül postán kellett megkapjad. Ajánlott küldemény, aláírós...

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#45555) Czimby válasza Xaels (#45549) üzenetére


Czimby
addikt

tobyhuang eladótól, nyugodtan vehetsz tárcsát, a pályázást is bírta

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#45556) canniball válasza Laraxior (#45552) üzenetére


canniball
nagyúr

Tavaly én is jártam majdnem így, szerencsére még időben pont a sofőr mellé értem és észrevett, visszahúzódott. A másik hasonló esetben nem volt ilyen mákom, ha nem autóval vagyok...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#45557) Xaels válasza Czimby (#45555) üzenetére


Xaels
félisten

Neked is köszönöm.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#45558) torzo válasza Laraxior (#45552) üzenetére


torzo
Ármester

Az autósok elszoktak tőlünk. A február-március mindig dög veszélyes, jó pár mocistárs meghal minden évben ebben az időszakban. Ilyenkor még a szokásosnál is 10x jobban kell vigyázni. Jó, hogy megúsztad. :K

[ Szerkesztve ]

(#45559) Xaels válasza torzo (#45558) üzenetére


Xaels
félisten

Mondjuk sok motoros is el van szokva ilyenkor még a forgalomtól, illetve nem feltétlenül vannak ott észben is.

Budaörs egyébként halál. Rohadt útdíj + ott van a Sasadi útnál a szétbarmolt út is. Keresztül hoz a buszsávon, de olyan nyomvájú van, hogy csodáltam talpon tudtam maradni.

Alkotás úton fixen van kirakva egy új traffi, arrafele figyeljetek.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#45560) Archer válasza pakriksz (#45529) üzenetére


Archer
őstag

A dinamó az, amire te gondolsz, azzal megoldható lenne, ha még használnák (dinastarter). Pl. a Nohab sorozatú mozdonyokon ilyen megoldás van (GM találmány pl. a szabadonfutós turbó feltöltő is, amíg nincs elegendő kipufogógáz nyomás, a motor egy tengelyen keresztül forgatja a turbót, majd a fordulat növekedésével a kipufogógáz átveszi a turbó hajtását -vegyes vezérlésű dízelmotorokhoz mindig kell valamilyen feltöltés -)

Autókban többnyire váltakozó áramú generátor van amit diódákkal egyenirányítanak, hogyan is gondoltad a dolgot? Másrészről a hosszbordás vagy bordás szíjjal forgatná meg a generátor a főtengelyt?
Önindítókon az 'indítókuplung" a bendix nevű szabadonfutó szerkezet amit a behúzótekercs mozgat.

KubanitoS: bizony kellett volna, hogy kapjál.

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#45561) -Mosquito- válasza Xaels (#45559) üzenetére


-Mosquito-
őstag

"Alkotás úton fixen van kirakva egy új traffi, arrafele figyeljetek."

[link] , [link] :D ;)

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#45562) Xaels válasza -Mosquito- (#45561) üzenetére


Xaels
félisten

Ezt még nem láttam. Múltkor a Novotel előtt majd a Maros utcánál tanulgatták a fakabátok ezeknek az eszközöknek a használatát. Nap mint nap arra járok csak azért szóltam nehogy valaki megijedjen, egyébként arrafelé sűrűn vannak kint ellenőrizni is.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#45563) Daywalker válasza -Mosquito- (#45561) üzenetére


Daywalker
addikt

Nyugodj meg, azok nem olyan trafik amik büntetnek. De többet nem mondhatok...

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#45564) -Mosquito- válasza Xaels (#45562) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Napi szinten megyek arra ill. az Alkotás úton. Rendőrök általában a busz sávot figyelik és kapkodják ki az autósokat akik elfelejtik hol is haladnak. (Úgy mint a Budaörsi utat befelé) Igaz most az építkezés/sávelhúzások miatt ezt hanyagolják.

Daywalker:

Nyugodt vagyok. :) Különben is négyszemközt vagyunk meg is súghatod akár. :B :))

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#45565) Daywalker válasza -Mosquito- (#45564) üzenetére


Daywalker
addikt

Sajnos nem mondhatok többet...de megvannak a 100%-ig biztos forrásaim.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#45566) eszgé100


eszgé100
őstag

Sziasztok!

Suzuki SV650s (K3) motoromon néhány hete elkezdett viccesen viselkedni a sebességmérő, először csak ki-be kapcsolt, majd napokig nem mért semmit.

Múlt héten már gyorsításkor jó volt, de amint beálltam állandó sebességre 3-5mph-s (4.5-8km/h-s) különbségeket mutatott másodpercenként, megálláskor pedig 1-2 másodperces késessel állt vissza 0-ra.

Kedden elvittem szervizbe, ahol a tünetek alapján azt mondták, hogy a jeladó ment tönkre az első keréknél, ki kell cserélni. Meg is rendeltem, és mivel úgy is ma volt műszakin a többi esedékes tennivalóval egy kalap alatt ezt is beépítették, de miután elvittem egy próbakörre láttam, hogy ugyanúgy nem működik, mint ahogy eddig sem.

Tankolás után pl., óra szerint 0.4 mérföldet tettem meg 110-186mph-s sebességgel néhány másodperc alatt, pedig csak a kútfejtől a főútig gurultam vele.

Holnap természetesen visszaviszem a szervizbe, de miközben csapkodom az asztalt szeretném tudni, hogy még milyen hibalehetőségek miatt fordulhat elő ez a probléma? Akinek van valami ötlete legyen szíves ossza meg velem.

Előre is köszönöm

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#45567) vlevi válasza Laraxior (#45552) üzenetére


vlevi
nagyúr

Amig megussza az ember az ilyeneket, addig tanul belole, de jobb lenne elore tudni, hogy mi lesz a szituacio, es akkor nem lenne gond sosem.
Hasonlo helyzetre egyszer azt monda valaki, hogy a hosszabb kocsisor elozesevel az a baj, hogy nemtudhatod, hogy elol nem akar-e valaki balra lekanyarodnia foutrol, es azert gyult csak fel a sor, mert szeembol nem engedik be? En meg megyek motorral, felezovonalon jol elferek, aztan egyszercsak ott van elottem keresztben. Csatt.

(#45568) DigitXT válasza eszgé100 (#45566) üzenetére


DigitXT
félisten

Jeladó kábelének kontakthibája, vagy - legrosszabb esetben - a műszeregység hibája... Szerk: az biztos, hogy kamu jeleket érzékel, ezért én is a jeladót mondtam volna első körben, de ha az most lett cserélve, akkor tovább kell folytatni a hibaelhárítást. Nem biztos, hogy rögtön asztalcsapkodással.:D Szerk: de ha még ki-be kapcsolás is volt korábban, ott lehet akkor komolyabb tápellátási probléma, esetleg egy hibás fesszab, bármi.:R

[ Szerkesztve ]

(#45569) Czimby válasza eszgé100 (#45566) üzenetére


Czimby
addikt

Gsxr-eknél a fejidomhoz, műszeregységhez menő kábelkötegen van egy nagy csatlakozó ez szeret kontakthibás lenni oxidáció miatt. Wd40 megoldja a problémát. Szerintem sv-n is hasonló megoldást használtak (tömitetlen csatlakozó) es az odajutó víz miatt eloxidálódnak az erintkezők.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#45570) eszgé100 válasza Czimby (#45569) üzenetére


eszgé100
őstag

Koszonom a gyors valaszokat :R

Ki-bekapcsolas alatt azt ertettem, hogy csak 0-t jelzett a kijelzo, nem az egesz muszeregyseg kapcsolgatott ki-be.

Majd ma mikor visszamegyek elmondom ezeket a szerelonek, legyen valami otlete.

Egyebkent nem vagyok az az asztalcsapkodo tipus, csak kicsit bosszanto, hogy direkt megkerdeztem kedden, hogy mennyibe kerul a komplett szerviz es utana a muszaki vizsga, es aztan a duplajara vamolnak meg, ugy, hogy a fo problemat amiert odavittem meg sem csinaljak. Olajat cserelni en is tudok, ha megeroltetem magam talan meg a kerekeket is el tudom vinni gumishoz, es meg tippelgetni is lehet ingyen, hogy mitol lehet szar a kilometerora...

Egyebkent mondta a szerelo ficko kedden, hogy mivel a gumicserehez amugy is ki kell szedni az elso kereket, ezert a jeladocserere nem kell kulon fizetni, mert csak egy mozdulat az egesz, mondom ez igy ok. Erre fel latjak, hogy nem az a baja, de azert raszamlaztak meg pluszban 60 fontot, mintha minden rendben lenne :W

Mikor kinyogte, hogy az egesz mutatvany 200 fontba fog fajni, majdnem lehidaltam. Mondom, es mi kerult a duplajaba, mint amit megbeszeltunk? Hat hogy a szurok, meg az egyeb ellenorzesek, meg hogy nem ment olyan siman a jeladocsere (itt mar tudtam, hogy b.sztak megcsinalni), meg hogy dragabb olajat kertem a cserehez. Itt szakadt el a cerna, kerdezem, hogy akkor mit jelent egy "komplett szerviz" szamukra? 100 fontert nezegetik egy orat, megkenik a lancot es fujnak ide-oda egy kis wd40-et, azt is csak a szag miatt?? Meg hol a maradek olaj, ha mar olyan draga volt, 5l-s a kanna, 2.3 megy a motorba, nem? De, de... Mondom, blokkot meg reszeltes szamlat az egeszrol... Siman elsunnyogta volna az egeszet, ha nem szolok ertuk, es ma nem lenne a kezembe semmi, mikor a fonokuknek el akarnam magyarazni, hogy mi tortent, csak az a baj, hogy tegnap mar zaras elott mentem erte es miutan megtettem a probakort mar nem tudtam visszavinni azonnal.

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#45571) DigitXT válasza eszgé100 (#45570) üzenetére


DigitXT
félisten

Ja, ha néha 0-t mutatott az nem extra baj. Ugyanaz a hiba visszafelé (nincs jel).
Az, hogy gyorsításkor jó, egyenletes tempónál ugrál, megint arra utal, hogy vmi
mozog a motorban, aminek nem kéne... Sanszos az a csatlakozós probléma.:K
A viselkedés amit a szerelő előadott végtelenül szomorú: mintha magyar lenne.

(#45572) fattyu


fattyu
veterán

elhoztam szervízből. hát ennek még tényleg semmi értelme. többet mentem keresztbe mint egyenesen pedig kifejezetten nem állatkodtam. de kicsit rácsavarod a tüzet és már indul is el a segge.

viszlát ha 20+ fok lesz.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#45573) canniball válasza fattyu (#45572) üzenetére


canniball
nagyúr

Ráadásul itt olyan szél fúj hogy gyalog is sok, nemhogy motoron. Pedig az előrejelzés alapján azt hittem ma végre én is kitolhatom egy kisebb karikára még mielőtt jönnek az esős napok/hetek, de úgy látom még várnom kell legalább egy hónapot. :(

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#45574) eszgé100 válasza DigitXT (#45571) üzenetére


eszgé100
őstag

próbáltam ellenőrizni a csatlakozókat ill. kábeleket, de csak azt találtam meg, amelyik a szenzorból megy a tank alatti kábelkötegig, a kábelköteg egy része pedig ment a műszeregységbe, de azt már nem tudtam (annyira nem is mertem volna) szétszedni. amiket láttam, azok rendben levőnek tűntek.

off: délelőtt visszamentem a szervizbe, most ott találtam a főnököt is, kiderült, hogy a szervizes kolléga nem tájékoztatott megfelelően, mert amiket ő kedden felsorolt az valóban 100 font alatt volt, esetemben pontosan 80 font lett, de azt már elfelejtette hozzátenni, hogy minderre rájön még 60 font óránként (hát köszi :W ). jah, és a számlázóprogramban sem töltötte ki jól az egyes tételek leírásait, ezért mehetett fel az agyvízem mikor megláttam, hogy 2 órát töltöttek el egy gumicserével, meg a jeladóval, mikor mindenki tudja, hogy kb. 20 perc az egész.
reggel még gondoltam magamban, hogy lehet az tartott 2 órát, míg keresték a hibát, de a főnök mondta, hogy az egész procedúra volt 2 órás. sajnálatát fejezte ki, hogy a srácai nem tudták megcsinálni a kilométerórám, de megadott egy számot, aki az ilyen elektromos bajokkal foglalkozik. elvileg házhoz jön, de azért szólok majd neki előre, hogy ha ő is egy láda pénzért emeli fel a seggét, akkor inkább ne jöjjön :DDD

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#45575) -Mosquito- válasza fattyu (#45572) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Ma Dobogókőn voltam,jó pár motoros/robogóssal találkoztam. Köztük volt Bmw s1000rr is.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#45576) Something_ válasza eszgé100 (#45574) üzenetére


Something_
őstag

Azt mondták, hogy a jeladó lesz a baj, kicserélték, kifizetted, nem lett jó és azt mondták, hogy sorry?:D Azt hittem, hogy ilyen csak Mo-n van.

(#45577) Bogyó bá' válasza canniball (#45573) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Én "dacoltam a széllel", muszáj volt menni egy 70 kilométeres karikát. :D
Volt ahol 5.-ben 70 volt a végsebességem, 4-ben tudtam csak elérni a 80-85-öt. Tíz perccel később ugyanott visszafelé erőlködés nélkül ment a 110. Szóval itt is volt huzat rendesen. :K
A kormánycsere miatt szükségessé vált új (Hornet) hosszú szárú tükreim kitűnően vizsgáztak, tökéletesen látok magam mögött mindent, és egy cseppet sem rezegnek. A Lidl-es "téli" kesztyű szintén bevált, egyáltalán nem fázott a kezem, bár a tenyerén kicsit vékonyka a bőrözés, 1 óra után nyomta a kormány a tenyeremet. Nyáron úgyis a másikban fogok motorozni, mert kényelmesebb, de esőben, meg télen nagyon jó lesz ez. Az aláöltözőt viszont nem próbáltam, lusta voltam felhúzni...

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#45578) Laraxior


Laraxior
titán

Megvettem a vesevédőt a lidlben, meg mellédobtam egy arcmaszkot a sisak alá. Holnap teszt,de a vesevédő elég jónak tűnik így "látatlanban" is :D

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#45579) fattyu válasza -Mosquito- (#45575) üzenetére


fattyu
veterán

elhiszem. nekem ez szórakozáshoz kevés. bár vicces volt ahogy dobálta a seggét, de ettől még ez nekem nem elég jó. pedig 9 hónapos a gumiszettem, és nincs lestrapálva

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#45580) Kolondrum válasza fattyu (#45572) üzenetére

Annyi lóval alattad csoda?

(#45581) eszgé100 válasza Something_ (#45576) üzenetére


eszgé100
őstag

...és még mennyi f.szságot mesélhetnék erről a helyről, lehet felét el sem hinnéd ;]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#45582) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Noormáááliis?! :Y

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#45583) canniball válasza Bogyó bá' (#45577) üzenetére


canniball
nagyúr

Az nem baj ha a tenyere vékony, sőt! A másik kesztyűmmel pont az a bajom, hogy vastag a tenyerén is a bőr és emiatt baromi kényelmetlen.

Laraxior!
A maszk az fasza cucc, tavaly tavasszal én is vettem kettőt és semmi kopás/kinyúlás nem látszik rajtuk.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#45584) Bogyó bá' válasza canniball (#45583) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az enyém sem nyúlik, mert képtelen vagyok használni: a szemüvegemet egyszerűen nem tudom felvenni tőle... :)) 980,- forintos Louisos, akcijósan...

A kesztyűre vissza térve: a szintén 6000,- forint körüli, perforált külsejű nyári bőrkesztyűm tenyerén vastagabb a feltét, és nem adja át a gép rezgéseit annyira. Ebben meg szabályosan elzsibbadt a tenyerem. De amúgy tuti jó ez a Lidl-es, meleg, és leírása szerint vízálló is.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#45585) canniball válasza Bogyó bá' (#45584) üzenetére


canniball
nagyúr

Nekem szerencsére (még) jó a szemem.

A videón szereplő srácok vajon hányszor cseréltetnek gumit egy szezon alatt? :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#45586) tboldi válasza canniball (#45585) üzenetére


tboldi
nagyúr

*forgatás alatt :DDD

(#45587) Archer válasza fattyu (#45572) üzenetére


Archer
őstag

Hát kb.

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#45588) polimorf


polimorf
tag

Ma sikerült 150km-t gurulni. Volt egy kis szél de a plexi mögött annyira nem éreztem, csak mikor oldalról kaptam. Nem fáztam kicsit sem. Szóval nagyon élveztem :D

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#45589) Something_


Something_
őstag

Szerintem következő héten haza hozom én is az RR-t, nem bírom már olvasni és facebook-on nézni, hogy ismerősök molyolnak már :D

Kéne valami kültéri ponyva, mert úgy sem nagyon használnám szerintem még kb 3 hétig, max párszor gurulnék vele, így gondolom jobb ha le lenne takarva.
10.000 Ft körül ki mit ajánl? Vagy tök mindegy, legyen dupla falú, puha a belseje, uv álló a külseje aztán kész?

[ Szerkesztve ]

(#45590) -Mosquito- válasza fattyu (#45579) üzenetére


-Mosquito-
őstag

Nálam középen van még minta,de a szélén már nem sok.. ~1500km és csere,csoda hogy elment 15ekm-t a hátsó. Nagyon kíváncsi leszek a PR4-re.

Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]

(#45591) polimorf


polimorf
tag

Ma hárman motoroztunk, és az előttem haladó havert majdnem elcsapta egy elsőbbséget meg nem adó autós a szemem láttára. Olyan erővel lökte meg a hátulját a motornak, hogy kb 20cm-t oldalra lökte. Nagy lélekjelenléttel és rutinnal sikerült csak korrigálnia, így megúszta elesés nélkül. Az autós meg lassítás nélkül továbbhajtott.
Szóval az autósok nagyon elszoktak a motorosoktól.
Csak azért írtam le ezt a sztorit, hogy aki motorra űl mostanában nagyon óvatos legyen, vigyázzon.

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#45592) Something_ válasza polimorf (#45591) üzenetére


Something_
őstag

20 centit meglökte és nem esett el? Az komoly.

Találtam ponyvát, motogp-s, ez ad plusz lóerőket is?:D [link]

(#45593) Archer válasza Something_ (#45592) üzenetére


Archer
őstag

eredeti MotoGP termék - csak jó lehet, nem? :DDD

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#45594) jaktib


jaktib
tag

Ma nagy esemény volt kis életemben.
Hazahoztam az ER-5 öt. Eddig egy barátom kertes házában volt.
Itt a kerületben nagyon drága a parkolás illetve alig egy két helyre lehet csak vinni. Ezért úgy döntöttem, hogy úgy fogom tárolni mint a robogót. Csináltunk egy rámpát, és az kapu mindkét szárnyát ki kell nyitni. Macerás de majd megszokom.
Nagyon tetszik a motor de az az igazság még azért tartok tőle. Nagyon nehéz, közép támaszra egyedül nem tudom rakni, egy pici hiányzik csak. Gondolom megtalálom a technikáját jó lesz. Már volt olyan, hogy sikerűt.
Nektek nem volt furcsa az első nagy motor? Ez olyan vígan ment az M3-as bevezetőjén 70-80-at ahol a robogóm véget ért. Szóval kezdő motornak ajánlották, de azért számomra tiszteletet parancsolónak tűnik. Gondolom majd megszokom mint a robogót. :)
Ja! Vettem én is Lidlis kesztyűt azt próbáltam ki. Nekem kényelmes. s ezen a kb 18 kiló méteren nem fázott a kezem. .

(#45595) polimorf válasza Something_ (#45592) üzenetére


polimorf
tag

A hátulját lökte csak meg a bőr oldaldobozt, így az még kicsit fel is fogta a lökést. Lassan mentünk, a kereszteződésbe ezért tudott még korrigálni.

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#45596) polimorf válasza jaktib (#45594) üzenetére


polimorf
tag

Mikor megvettem a gépemet nekem se ment a középsztenderre rakás, aztán pár hét alatt rájöttem, hogy rosszúl próbáltam, tehát rájöttem a technikára és már gond nélkül bármikor feldobom.
Ezzel Te is így leszel csak gyakorolni kell több módon is.

Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!

(#45597) Archer válasza jaktib (#45594) üzenetére


Archer
őstag

Megszokod azt hamar, ne aggódj :K A lényeg, hogy mindig annyival menj vele, amit még biztonságosnak érzel, érzed, hogy tudod kontrollálni. Lényeg a fokozatosság. Esetleg nem hülyeség először valami üres parkolóban próbálgatni a fékezést, kanyarodást, elindulást, kb. amik a vizsgán voltak.

Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.

(#45598) jaktib


jaktib
tag

Ilyeneket nem tanítanak a motoros suliban. Attól tartok, hogy átbillen a másik oldalra és ott nincs az az isten, hogy megtartsam. Elég combos tologatni, pedig nem tartottam magam gyengének, de meg kel tartani határozottan mikor feltolom a rámpán.
Most azt mondják megint rossz idő jön, de mire jó idő lesz már itt van és mehetek is.(Márciustól érvényes a baleset bizti is. :) Azt tervezem , hogy mikor hétvégén kisebb a forgalom akkor fogom próbálgatni. Ma is jó volt nem volt sok autó, és próbáltam a lehető legszabályosabban menni. A váltója nagyon jó, a mototr féket meg szokni kell.
ilyen a kapu:

Még a kijövetelt is be kell gyakorolni.

[ Szerkesztve ]

(#45599) Something_ válasza jaktib (#45594) üzenetére


Something_
őstag

Amikor megvettem a 250-es robogót nem bírtam vagy csak nagy szenvedés árán tudtam középtámaszra rakni:D Aztán pár nap alatt simán meg lehetett szokni, úgy hogy 0 erőkifejtés kell és már fel is van rakva. Te is megszokod.

Aztán jött az RR, itt már nem volt gond a középsztenderrel :D

Amúgy én fosnék belvárosban a kapualjban tartani, reméljük nem lesz gond. Hányadik kerületben laksz?

(#45600) Laraxior válasza polimorf (#45596) üzenetére


Laraxior
titán

Nekem se ment az elején, már el is gondolkodtam, hogy leszerelem róla, hiszen tök felesleges :DDD
Aztán a garázsban próbálgattam... Persze, hogy nem ment, mert magam felé húztam a motort, félve hogy eldől a másik oldalra. Azóta rájöttem a technikára és megy, tehát marad rajta :DDD

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.