- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Típus szerint stimmel. De ez gyári Honda, vagy méd in Csájna?
Igazából valószínűleg a 2 kipufogószelep is elég volna. Addig nem agyalok rajta, amíg a jövő héten a hengerfejes szakinak meg nem mutatom, de kösz a linket, elmentettem!
(#46947) Xaels: Bontóban? Magyarországon ez az egyetlen példány van ebből a típusból...
-
Pocee
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #46935 üzenetére
Ja hogy ez nem jogsivizsgás kérdés!?azt hittem...
nem ismerem a motorod műszaki paramétereit,de ez nekem új,pedig megfordult már pár motor a kezeim között.
Nem véletlen van egy szívató mondjuk a karbin,meg van egy dekompresszor a kormányon?
Ha nem erről van szó,akkor nem én adok tanácsot.
Pedig már próbáltam pár supermoto-t,mondjuk azok versenykrosszból voltak építve,nem gyári kiadás. -
polimorf
tag
Ma voltam a Pozsonyi motorkiállításon, pár publikus fotó a kiállításról ill. a motorokról ha valakit érdekel [link]
-
Daywalker
addikt
válasz
Bogyó bá' #46937 üzenetére
Szép
Mint mindig mondtam, legtöbbször a motorok gyenge pontja a hengerfej, nem a blokk...mint itt is látszik.
Kérdés, hogy a szelepek milyen állapotban vannak, mert arról nincs kép...ha fos, akkor lehet, hogy most kéne kicserélni, hogy később ne kelljen megint szétborítani.Én majd a mostani szezon végén tervezem szétborítani, kitakarítani minden olajozó járatot, végigmérni mindent, majd és a hengerfejet megcsináltatni, mert van 1-2 szelep ami nem zár tökéletesen...mondjuk a legrosszabb is 11 -11,5 barnál van, ami nem vészes. De az zsebbe nyúlós móka, mert tapasztalatok szerint ennyi km-nél az összes kipufogószelepet cserélni kell már (8 db, ami 8x10-15e ft!), a meglévő szívókat pedig kezelésebe lehet venni. És ha már szét van szedve új vezlánc, meg ki tudja mit fogok találni...remélem más nem kopott..(bár gyanítom a váltóban lesz némi kopás)...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, most egy kis képes beszámoló a szopóroller jelenlegi állásáról:
1., Hengerfej leszedve még tegnap este, elég "érdekesek" a szelepek (amúgy mind ki van verődve, mindet be kell csiszoltatni):
2., Látszik, hogy a hengerfejtömítés mentén is kifújt a kipufogó szelepek mellett (bal csavarnál):
3., A hengerfal viszont szép, nincs válla, még a hónolás nyomai is látszanak:
4., Este "kacsaúsztatót" csináltam a hengerből, kíváncsi voltam, hogy reggelre mennyi marad az olajból (jelentem, mind):
Mivel a hengerfejet (tisztán látszik, hogy az a főbűnös) csak legkorábban hétfőn tudom gépműhelybe adni, ezért ma a hengert is lebontottam, lássam, az elmúlt 21 év milyen károkat okozott a gépben. Nem volt egyszerű, a henger (és az alsó vezérműlánc) levételéhez szét kell bontani szinte az egész blokkot, mert a hülye japán a kuplungszerkezet mögé tervezte az alsó lánc feszítőjét. Felfújtam a pofámat, és neki estem:
A hengerben szinte nincs is kopás, a dugattyú mérete is bőven a javítási határértéken belül maradt, a gyűrűhézag is a megengedett legnagyobb érték felénél, tehát elvileg azokat sem kell cserélni, viszont a koksztól leragadtak a gyűrűk a hornyokba, így lefújt a dugattyú mellett:
Gyűrűk és dugattyú gyűrűhornyai fényesre takarítva, így mindjárt szebb lett a móka. Aztán új hengertalptömítéssel dugattyú befűzése, henger felszerelése, kuplung és alsó vezlánc összeszerelése. Ez a jelen állás, bocs a hosszúságért meg a sok szemléltető képért.
-
PoLizei
aktív tag
válasz
FIREBLADE78 #46935 üzenetére
Talán az egyik a levegőt zárja el, a másik pedig több benzint adagol. Ki kell tapasztalni.
-
Pocee
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #46932 üzenetére
esetleg hideg/meleg indítás? szívató vagy melegen nem szívató.
-
pakriksz
őstag
válasz
FIREBLADE78 #46932 üzenetére
az micsoda? Én egy darab sima önindítót láttam eddig minden motoron
nálunk is indexelni kellett a rutinon... egyszerűbb is mint karral.
-
FIREBLADE78
addikt
Hideg-meleg önindító használatát valaki ismeretné?
-
Laraxior
titán
Azért visszamennék most saját motorral, hogy mennyire tudnám megcsinálni, szerintem eléggé sanszos, hogy rohadtul nem férnék el a pályán a bólyák között
-
FIREBLADE78
addikt
Az szerintem sincs. Tudom,hogy hol van az itteni kiképző placc,holnap el is megyek eszetlenkedni
-
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78 #46927 üzenetére
Ez, de nekünk pl nem kellett karral jelezni, csak index-szel.
-
válasz
FIREBLADE78 #46927 üzenetére
De aranyos így visszanézve.
HGabor89! +1 , nálunk a visszatekintésre haraptak meg az indexre. Azon lazán meg lehetett bukni. 20 perc és az ember végigmegy rajta csukott szemmel.
-
FIREBLADE78
addikt
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_ #46923 üzenetére
Nem a papírral megy
-
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78 #46922 üzenetére
Hamar kész lett a jogsid
Én ma 200 km-t szerettem volna gurulni, csak úgy. De kihagyom. Habár lehet, hogy egy 100-ast legurulok később, ha ráveszem magam
Nem sok tapadás van még ilyenkor, csak úgy hobbiból felesleges kockáztatni.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_ #46921 üzenetére
Én holnap megyek ha esik,ha fúj. Le..om
-
Something_
őstag
válasz
FIREBLADE78 #46919 üzenetére
Holnap nem érek rá. Tegnapelőtt mára is 12 fokot írtak, szóval várd csak ki.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Something_ #46918 üzenetére
Holnap kb 13 fok nem elég?
-
Something_
őstag
válasz
fattyu #46917 üzenetére
Én ma csak élvezni akartam a motorozást, nem kell mennem sehova. De úgy látszik, hogy még várhatok ezzel pár hetet.
Ha meg menni kéne valahova, akkor mennék vele
A hét közepén még szombatra jó időt mondtak, most meg szar idő van. Vicc ez az időjárásjóslás. Ezért sok ember még pénzt is kap... Nem keveset. Aztán azt tudják pontosan, hogy mi volt tegnap.
-
fattyu
veterán
válasz
Something_ #46916 üzenetére
eljőve a pillanat amikor közlekedési eszköz lett a motor. nem érdekelk hogy esik. megyek ésszel
ha menni kell...
-
dellfanboy
őstag
azt nem tudja valaki hogy a sharp teszten a cross bukók miért nincsenek tesztelve? egyik se road legal?
-
Esik, 5 fok. Hurrá de tetszett.
-
fattyu
veterán
válasz
Something_ #46910 üzenetére
Biztos az lesz. rpha10 elég magasra van sliccelve hátul. az pópkompatible.
az xr1100 nem éppen pályasisak. sporttúra. nem meglepő hogy gond van a púppal.
-
Something_
őstag
válasz
fattyu #46909 üzenetére
Jo neked. Kva idegesito volt menet kozben, mindig amikor elindultam a motorral, akkor idegeskedtem 5 percet, aztan hozzaszoktam. De minden indulasnal ez volt, hogy orjongtem a bukoban
Most kikaptam a pupot, most jo.
Itt a spoiler, erre tippelek: [link]Holnap remelem jo ido lesz, legurulok a Velencei tohoz a kilatoba.
-
fattyu
veterán
válasz
Something_ #46908 üzenetére
Nekem arpha10 nem akad a celerrel.
-
Something_
őstag
válasz
Archer #46907 üzenetére
Köszi, nem vagyok vékony, de annyira dagadt se, csak 18 éven felülieknek: [link]
95 kg az ideális testsúlyom, csak hát a sok meló mellett nehéz edzeni is. Most hogy kevesebb a meló, így meg kedvem nincsLeatt brace-t emlegettem ma. Mióta meg van az Atem kabát, azóta kényelmetlen az XR1100-as bukó, egyszerűen nem tudom normálisan felemelni a fejem, kb leatt brace szintű
Ma kivettem a púpot a kabátból és végre megint látok felfele is és normálisan tudom mozgatni a fejem.
Lehet, hogy nem kompatibilis a púpos kabát és a sisak hátsó spoilere vagy én nem tom, de baszom kényelmetlen a kettő együtt.
-
Archer
őstag
válasz
Something_ #46905 üzenetére
"105 kg, 180 centi" - irány a flabélosBocs, muszáj voltbbubby00: Én csak neki próbálok segíteni, majd ő kitalálja, nekem oem RK van, nincs vele gondom.
-
Something_
őstag
Gnómtestűek!!
Ilyen a rövidített méretű gatya! Nem háromnegyedes
105 kg, 180 centi, 58as rovidített méret. A normál 58as 190 centis emberre van, a térdvedő nagyon rossz helyen volt. Ennél pedig tökéletes, feszül, mint állat. Motoron kényelmes (majd nyáron nem lesz), nem csúszkal a seggem es a combommal is tudom normálisan szorítani a tankot, nem csúszkál.
-
Archer
őstag
Láncnál 100 Le felett kinek mi vált be? DID, RK, Afam, Regina, Tsubaki? Ismerősnek kellene, 525-ös RK-t állítólag 12e alatt megette a motor, Afamot nézeget most, csak nem nagyon kapni sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest