2019. augusztus 21., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Búcsúzik a Xiaomi nemzetközi bétaprogramja

  Úgy kell neki! 28281* elküldöm több béta alatt ugyan azt a hibát és semmi sem változik, továbbá nem előre, hanem vissza fejlődik több dev, hát akkor tehettek egy szívességet. :C
  Egy ideje már csak stabil, éppen a fentiek miatt.

  [link]

  Kolondrum 2 hónapja 1

 • BBM Messenger

  Kolondrum 2 hónapja

 • BlitzWolf BW-SHP2

  A történet kb 10 éve indult útjára. Ekkor döntöttem úgy, hogy a szobai villany távirányítós lesz. Meg is vásároltam Vaterán egy 433MHz-n működő távirányítós konnektor szettet. Az elem nem olyan régen lett benne cserélve, azért ennyi idő után adta magát a dolog.
  Pár hete banggoodon megláttam, hogy az egyik kedvenc gyártóm a BlitzWolf forgalmaz 2.4G wifi hálózaton kommunikáló kapcsolható konnektorokat. Ekkor még csak nézegettem őket, mivel van belőle USB-s verzió is. A lényeg, hogy szkeptikus voltam megbízhatóság terén. Viszont befutt ez a kis okosság: [link] Kettő és fél perc alatt működésre bírtam, szerethető darab. Mondtam magamba, ha ez ilyen könnyen ment és ennyire stabilan teszi a dolgát, akkor jöhet a következő szint.

  Hát mit is mondjak. Másfél perc kibontással együtt. Már kukáztam is a 433MHz-s rendszert.

  Folytatás...

  Kolondrum 3 hónapja 13

 • Az 1 napos ellátásról

  Helyszín: 1081 Budapest, Fiumei út 17.
  IV. emelet - összevont traumatológiai osztály
  Parkolást érdemes jó helyre fizetni,.mert kcsg megbüntet app hiba nem ok a méltányosságra.

  Első körben le kell szögezni, aki ide befekszik, biztosan kilép a komfort zónájából.

  Megbeszélés alapján az ember fogja magát felmegy lifttel a 4.-re és leül a hosszú folyosó elé a lifttel szemben eddigi tapasztalat alapján reggel fél 7-kor. Előbb utóbb valaki jön és megkérdezi befeküdni jött e, illetve ki a dokija. Odaadja a papírjait, aztán cuccokkal együtt (erről később részletesen) elvezetik egy kórterembe az ágyához. Itt már fekszenek több napja bent lévő emberek, vagy akik aznap reggel mennem haza. 4-5 fő is lehet egy teremben. Nők, férfiak külön vannak természetesen, életkor állapot szerint is van odafigyelés, azaz nem fognak betenni eddigi tapasztalat alapján olyan terembe ahol mindenki pelenkázásra szorul.
  Általában tudja az ember hányadik lesz aznap. Én voltam első és negyedik is délután.
  (Ha első vagy, akkor nem sokkal később jön a nővér, hogy vetkőzés totál nullára és ágyra fel, adnak a témához egy hófehér lepedőt. 😎 Remélem már mindenki érzi milyen jó dolog ez.)

  Folytatás...

  Kolondrum 4 hónapja 6

 • Van jegyed mégis büntetés vár

  Hátha tud valaki okosat mondani. Nem szoktam ügyet csinálni a parkolásból, akkor sem ha egészségügyi intézmény előtt kell. OBSI.
  Simple app. Tegnap Jegy megvásárol, idő letelte előtt hosszabbít. Majd annak lejárta előtt 2 perccel lemegyünk, hogy végeztünk, de ott a fizetési felszólítás. Röviden mi történt: A hosszabbítás már nem jó kerületre lett befizetve, mert az app úgy gondolta ugrik. Személyesen elutasították a büntetés törlését, mert nem perem kerületre ugrott az autó helyéhez mérve. Szóval alapból volt egy vaskos parkolódíj + közel 4k bünti, 15k ha bla bla bla...
  Telefonba azt mondták küldjem be a parkolásról kapott maileket + a bünti azonosítóját, de a bibi az, hogy senkit nem fog érdekelni hova szólt az első jegy ezt megsúgták.
  Értitek, magammal akartam kiszúrni, hogy rossz helyre vettem és bíróságot is akartam fizetni. Szándékosan ilyet senki sem csinál.
  Egyéb ötlet?
  Ez olyan mint reggel 5-kor a papa robogóval minden áldott nap, fehér helyett kék led világít neki elől és sapkában megy, de engem baszogat a vizsgáztató, hogy nem gyári a fék/kuplung kar és mi ez a kipufogó. A bicska a zsebemben kinyílt. Odaállok fizetek és engem bszgtnk. Ötlet?

  Kolondrum 4 hónapja 59

 • Van baj

  [link]

  Nem is kicsi. Mindig akad pár gyöngyszem, de ez mindent visz. :D
  Na majd olvasóm ki mit gondol. :))

  Kolondrum 5 hónapja 14

 • Képzelt válaszlevél a NAV-nak

  Tisztelt NAV (ügyintéző neve nélkül)!

  Köszönjük válaszlevelüket, amiben óriási gondot fordítottak arra, hogy kielemezzék egy légkondicionált irodából azt, hogy maguk szerint mi mennyiből gazdálkodunk/hó. Szemét hunyva a felett, hogy még a zokni méretemre is rákérdeztek, elmondom: Téves a kép. Az ördög a részletekben rejlik, mint pl 20 éves kazán, 15 éves kicsikocsi futómű, kormány, váltó stb, megjegyzés rovat nem volt, így most momdom. Elég sok témát ölel fel a sor ami nem élvezeti cikk, maga az autó sem, ha nem haragszik nem folytatom. Élvezeti cikk tudja mi? A Carling Cider 300-ért, mert megérdemlem este vacsora után. Bnőm pedig fodrászt, körmöst, mert mi nem a Kolompár Gézáék vagyunk, csak sima átlag emberek, akik ha megjelennek mások előtt, akkor nem a kapa lóg ki a szánkból és nem büdös aura vesz körbe minket.

  Továbbá azt is köszönjük, hogy tanáccsal láttak el arra vonatkozóan, hogy önök szerint az autónk vagy a motorom piaci értéke fedezi azt az önök szerint jogosan kiszabott illetéket, talán amúgy az utóbbi. Én úgy gondolom, hogy hagy döntsem el ÉN, hogy el akarom e adni egy olyan illeték kifizetése miatt eme járműveket, aminek már a megléte sem jogos, ne verje más @#_&val a csalánt mélyen tisztelt ügyintéző asszony, bár tudom, maga is alkalmazott.

  Folytatás...

  Kolondrum 7 hónapja 64

 • Mit látunk a képen?

  Több helyre is jó.

  Aki kitalálja annak jár egy.

  Kellemes ünnepeket mindenkinek! Itt már dec 24 van képletesen, kint esik fenyőfa bent (20 perc allatt be lett faragva), sütik készülnek, én eközben a fenti dolgokkal foglalkozom, közben be is gyújtottam. Feldobtam egy labdát úgy érzem. ;)

  Kolondrum 8 hónapja 15

 • Napi 30 fillér az életért, 10 éven át

  Cím javítva ;) Mintha bármit számítana.

  Üdv! Napi szinten hal meg valaki szénmonoxid mérgezésben. Hát nem igaz, hogy nincs 12.000ft-ja az embernek, hogy 10 éven át valami résen legyen ha jön a csendes gyilkos.

  Utánaolvasott megbízható típus. Honeywell XC100

  Létezik XC70-es, ő csak 7 évig él alapmodell, de létezik XC100D is ami jelzi is a szénmonoxid szintet. A sima XC100 egy arany középút, úgy sem nézed, hanem szaladsz ha rákezd.
  Mi már tudjuk milyen ha éjjel verik az ajtót, hogy azonnal el kell hagyni a lakást (régmúlt). Érezni nem éreztük magukon, de kimutatható volt a szervezetünkben, azóta XC100.

  Kolondrum 8 hónapja 60

 • 7 hét 3 nap gisz - 1 műtét

  12.13. Az eredeti írás körülményei megváltoztak, közben rájöttek, hogy műteni kell és tovább kell ez miatt a gipsz is, sőt a történet valahol nyár előtt ér majd véget. ;)

  Szóval.

  Először is azt tudni kell, hogy az ember szoftvere kissé átalakul, akklimatizálódik, pár nap alatt. A tudat, hogy nem maradok így egyszerűbbé teszi az elviselését, másképpen hagyjuk is. Ahogy telnek a percek, órák, napok úgy fut bele az ember egyre több problémába, amiknek száma mára olyan szintre került, hogy már nem is szabad listázni. Néhány példa. A fürdés. Hát arra most úgy gondolok mint egy kötelező jelleggel ismétlődő rossz dolog minden áldott este. Hosszadalmas nehéz körülményes, izgalmas mert ha hibázol pofára esel.
  Nálam legalábbis alap, hogy kissé haszontalannak érzem magam. Begyújtani be tudok, ugyan nem egyszerű utána lábra állni, néha megvárom ott ülve még leég. A tüzelőt behozni nem tudom, ki még úgy ahogy kimegyek, de megfogni nem tudom. Vagyis vagy fogod vagy helyet változtatsz. Én már inkább nevetek rajta, mert nem maradok így. Már nem is annyit káromkodok mint az elején.

  Folytatás...

  Kolondrum 9 hónapja 56

 • Qc3.0/2.0 Trigger

  Sziasztok. Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem a frissen érkezett PowerBankokat (is) kimérni tudja e amit kell neki 5V-on és Qc-n, bár utóbbi általában egy másikhoz hasonlítás, mert erről nem beszél a gyártó. Eddig csak 5V-on tudtam mérni, mert nem volt eszköz ami lekommunikálta a bankkal, hogy kapcsolja be a Qc-t (feszültségtől függetlenül). Megérkezett a kb 1500ft-os kütyű ami megszólítja az eszközt, hogy kapcsoljon feljebb 5V-ról. Az Ampert műteherrel állítom (ügyelni kell, hogy bírja a terhelést). Nagyon okos cucc. Csatlakoztatás után detektál és megnézi mire képes az eszköz. Ezek után lehet Qc szabványtól függően léptetni a feszültség szinteket vagy Qc3-on 0.2V-os szintekkel 12V-ig eljutni. [link]

  [link]
  [link]
  [link]

  Folytatás...

  Kolondrum 9 hónapja 1

 • bitpork-nak válaszul kaja bejegyzésre

  [link]

  [link]

  [link]

  Krumpli+tojás van benne.

  +1
  [link]

  [videolink]

  Kolondrum 9 hónapja 4

 • Mindennapok

  Amikor már nem a vga, cpu stb hoz lázba. Tudjátok mi a legjobb benne?
  A legfontosabb emberrel vagyok itt is. Nincs akadály előttünk. Mert megoldjuk. És pont.

  További 71db kép van erről

  Kolondrum 9 hónapja 4

 • Csak egy történet

  Pár napja történt Budapesten. Mentünk én még bnőm rollerral Újpesten. Vártuk, hogy zöld legyen a lámpa a zebrán. A másik-másik oldalon sétált egy csaj 2 kisebb ebbel, előtte egy nagyon laza gyerek. Az úton pedig állt egy régi Audi, zöldet kapott, kanyarodott a központ felé. A járdán sétáló gyerek fütyürészett. Az autó a kanyar felénél megállt. Kiszállt belőle egy igen kigyúrt gyerek fekete napszemüvegben. Hol a csajt lökte meg hol a gyereket, kis dulakodás, majd álló helyzetből fejbe rúgta a csajt aki egy kisebb repülés után (!!) pár másodpercre eszméletét vesztette. Ezután a gyerek is kapott egy öklöst, az csak úgymond sokáig nézte a járdát közelről, de fix, hogy átment ő is stand by-ba pár pillanatra. Emberünk bepattant a kocsiba és nyélen elhajtott. A gyerek felállt kitámolygott az út közepére és bemutatott neki. Addigra a csajt már állították fel a járókelők, vagyis láttam, hogy mocorog.
  Annyira benne volt a levegőben, hogy bárki odamegy kap egy harmadikat... Úgy levert nekik mintha semmiféle fék nen lett volna benne.
  Számomra döbbenten volt, de annyira nem lepett meg látva mik mennek manapság.
  Térfigyelő kamerák biztosan voltak.

  Kolondrum 1 éve 17

 • Digoo DG-TH8380 Érintő Kijelzős Időjárás Állomás

  Digoo DG-TH8380 Touch Screen Weather Station

  Nem tagadom szeretek hőmérsékletet mérni :U , ezek a kütyűk vonzzanak.

  A Digoo névvel olyan 1 éve futottam össze. A formavilág amit kínál tetszik. Igen sokféle termékkel van jelen a piacon, időjárás állomásokkal, kamerákkal, órákkal, egerekkel stb. Szóval igazi kínai cég. Minőség terén én úgy látom a képeken jobban mutatnak mint élőben, de nem vészes a különbség.
  Az első termék amit kipróbáltam az éjjeli szekrényen landolt. Dogoo DG-C1 névre hallgató óra, hőmérő állomás. Bejött, éjjel "rácsapok" és igen erős fénnyel látom mennyi van még reggelig. Ébresztésre nem használom.

  Folytatás...

  Kolondrum 1 éve 16

 • Meg sem lep

  Benéztem a privátok közé és látok egy sok szám #-el lezárt törölt nicket, hát mondom megnézem ki volt ő. A beszélgetésből rájöttem, mert kérdeztem, hogy mi van ez így megy ekkora a feszültség? Hát ekkora volt. Ez akkor érdekes ha tartalmat töröltek mögüle, nem pedig a milyen CPU hűtőt vett józsika. Márpedig itt volt tartalom, nem is kicsit.
  Igazából nem lep meg. Szóval mi lett vele? Csak érdekel.
  Változnak az idők, de van ami nem.

  Kolondrum 1 éve 23

 • Deniz

  Mindegyikben van legalább 1 kő kemény nagy igazság mondat formájában.

  Ha fájni kell fájjon! (!!!)

  Ne akarj!

  Menni kell

  Elegem van

  Egyetlen

  [Deniz - Isten számol] by Samus, Köszi!

  Kolondrum 1 éve 12

 • Mi a fontos az életben? Mi a boldogság?

  A boldogság = lelki béke?
  Azt mondják minden fejben dől el és igaz, de mégsem. Mert vannak alapvető felül nem írható dolgok amik árnyékként követnek.

  Kolondrum 1 éve 55

 • UNI-T UT353

  Sziasztok! Ma becsengetett (ismét) Kína, egy olcsó, de rákeresve, jó ár-érték arányú zajszint mérőt küldött nekem. Egyébként ugyan ezzel a kijelzővel és felépítéssel árul több fajta mérőt is a cég, pl hőmérőt, lux mérőt, de találunk itt szélsebesség mérőt is. Az infrás hőmérője már más alapokon nyugszik.

  Miért? Erre több sort is tudnék szánni, de ez nem az a fórum. Egyszerűen meg szeretném mérni ezt:

  Akkor felel meg, ha 4250-es fordulatnál maximum 94dB-et mérünk. Magamba nevetek, de bízok benne, hogy csak túl jól hallok. ;) [link]

  VIDEÓ

  Vertikális videó!

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 3

 • Pizza

  Pizzayoo: fos

  Don Pepe: fos

  PizzaForte: ehető

  PizzaSpezial: The Best

  Spezial: Ha ettetek már jó tésztát és feltétet... Hamar kihozzák, emberközeliek és másnap is ehető a pizza.

  A yoo frissen kihozva is nulla volt, másnap a kutya sem ette meg.

  Don Pepe, első rendelés most volt, egyben utolsó. Hideg, gumi tészta (vékony is olyan), egyhangú feltét.

  Forte? Ha nincs más, ehető.

  Más vélemény?

  Kolondrum 2 éve 68

 • Posta

  Kolondrum 2 éve 8

 • Xiaomi PowerBank 5000mAh - Tartóssági teszt

  Üdvözlök mindenkit! Olyan ritka szerencsém van, hogy egy új és egy régi bankot tudok összehasonlítani és mérni. A nyers tények a következőek, 2 év alatt egy ilyen bank közel 1000 (!!!) ciklussal 1 LED-et veszít. Megmagyarázom. [link]
  A régiből kijön kb 2920mAh az USB oldalon és belemegy olyan 4000mAh. Az újba még nem tudom mennyi megy bele, de az már most látszik, hogy drasztikusan jobban teljesít. Még tart a merítési mérés, de már most 3150mAh jött ki belőle és még 2 LED villog. A régi ilyenkor már lekapcsolt. Ez az 1 LED vesztés magyarázata. Az is megfigyelhető, hogy a 2 éves a töltési ciklusának végén nagyon hamar eléri a maximumot, még az új nagyon sokat, akár 1 órát is el tud szöszöni 1-2-300 mA-es töltőárammal.
  Ha befejeződött a mérés ki fogom egészíteni a bejegyzést. Papíron 3300mAh jön ki belőle, gyakorlatilag meg az eddigi márkatárs bankok alapján az elején ennél is több, ami lassan majd csökken. :R

  Szerk: 3530mAh

  Kolondrum 2 éve 6

 • Ajánlott levél - Ég veled!

  Régóta mondogatták, be is vezették. Azaz tessék átírni a szállítási költségeket ~2x annyira. ;)
  A 2.4cm-es rész a fejlövés, apró, de fontos pont.

  [link]

  [link]

  Kolondrum 2 éve 51

 • Mondatok

  Összeszedtem néhány mondatot az évből, szerintem elgondolkodtatóak. Az, hogy ki mennyire ért velük egyet az már más kérdés, minden esetre okkal fogtam meg őket. Boldog új évet mindenkinek!
  Igazából mindnek meg volt a maga eseménye, hogy bekerült a TOP10-be.

  "Egy mocsok világ színpadán csak úgy játszhatsz, ha nincs szabály." - ism.forrás

  "Csak annak működhet a "csoda", aki érezni is úgy tud, mint ahogy beszél róla." - Almási Kitti

  "Probléma: Ösztönző kihívás!"

  "Önzőségbe csomagolt aggodalom!"

  "Aki aggódik, az 2x szenved." - Legendás állatok és megfigyelésük

  "Mindannyian ugyanabban a világban élünk, de a látószögünk eltérő valóságot teremt."

  "Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak,
  akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni." - Dr. Seuss 1904-1991

  És az örök, mindenek felett: "Szép az, ami érdek nélkül tetszik!"

  Kolondrum 2 éve 0

 • Magyar találmány lehetne az útépítés jövője

  [link]

  Egészen addig nem fontos ez, még valakit nem érint úthiba és abból eredő kár. :U

  Kolondrum 2 éve 14

 • Xiaomi PowerBank 2 @ Mi bank 2 - PLM02ZM

  Sziasztok! Gondoltam, hogy videón jobb lenne, de nincs hangulatom hozzá, írásban mégiscsak jobban olvashatóak a tények.

  Nagyítható

  Szóval egy újabb "Mi" bank. Szerintem már nem tudnak mit kezdeni a sok LiPo meg Li-ion cellával és ezer féle néven és formában fssk az amúgy jó minőségű bankokat.
  Ő a PLM02ZM névre hallgat. Létezik ebből hasonló névvel PLM01ZM - Qc3.0 kompatibilis verzió is, aminek C-type-os a BEmeneti csatlakozója. Lassíts ne csillogjon a szemed, ez kifelé még mindig csak(?) USB-A-n kommunikál, max átalakítóval C-Type.
  No, de térjünk vissza "Péellemmzénullakettőzéemm-re". Ő Qc2.0-ás gyors töltést támogat. Igen már a 4.0-nál tarunk, bár nem értem, mert az akkumulátorok nem változnak és köztudott (?), hogy ha megtolunk egy akár Li-Ion vagy LiPo akkut úgy rendesen, az nem tesz neki jót hosszútávon, márpedig a telefonok nagyobb részében beépített az akku, ezzel be is zárult a kör. A LiPo amúgy eleve jobban viseli a nagy áramok világát, de akkor is. Ha nem lenne benne Qc2.0, akkor megvettem volna, mert én az 5V 2A-es limitekkel dolgozok, épp az élettartam miatt.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 15

 • Ne felejtsétek el megcsodálni a Holdat

  mert ilyen nagy és fényes 18 évig nem lesz.

  2034. november 25-ig, vagyis jó 18 évig nem lesz hozzánk olyan közel a Hold, mint idén november 14-én, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a telihold az átlagos teliholdaknál valamelyest nagyobb és fényesebb.

  Kolondrum 2 éve 12

 • 4K 60FPS - I7-3720QM & I5-3340M - Hp 2570P

  Az plusz akkuidő két dologból tevődik össze: IDLE kb 3W mínuszban van az I5 és ha kap egy feladatot nem ugrik meg egy pillanatra nagyon az áramfelvétele még az I7 fekete lyukasat játszik. Döntően hálózatról mutatja meg az I7 miért I7.

  Kolondrum 2 éve 4

 • Hp Elitebook új akkuval eladó. Kétlem és van alapja.

  Ismét kavicsot dobtam a családban fellelhető notebookok világába. Az okok nem fontosak. Egy jelenségre szeretnék rávilágítani. Sok elitebook fordult meg a kezem alatt, tudom mit kérdezzek vásárlás előtt, de még így is van amiben nem fogadják el a véleményem és csak mondják, hogy de az... A lényeg az, hogy ha valaki azt mondja a hirdetésben, hogy "új akku", "100%-os akku" - ez mind nem igaz vagy csak ritkán, de az is véletlen lehet.

  Ennek oka, hogy az AIDA64 és társai nem mutatják az elhasználódás értékét helyesen, sőt a maximális kapacitás értékét sem. Az elhasználódás mindig 0%-os, a kapacitás pedig minden töltési ciklus után megváltozik, hol kisebb hol nagyobb. A valós képhez fel kell telepíteni a Hp Battery Check nevű alkalmazást, ami végre hajlandó elindulni Windows 10-en és nem teszi a defender karanténba. :)
  Ezzel rá tudunk nézni a valós állapotra, a valós töltéskapacitásra és sok egyéb adatra is. Nem azt mondom, hogy az ember ezt mindig nézegesse, de vásárlás előtt képet kap az akkuról.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.