2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Képzelt válaszlevél a NAV-nak

  Tisztelt NAV (ügyintéző neve nélkül)!

  Köszönjük válaszlevelüket, amiben óriási gondot fordítottak arra, hogy kielemezzék egy légkondicionált irodából azt, hogy maguk szerint mi mennyiből gazdálkodunk/hó. Szemét hunyva a felett, hogy még a zokni méretemre is rákérdeztek, elmondom: Téves a kép. Az ördög a részletekben rejlik, mint pl 20 éves kazán, 15 éves kicsikocsi futómű, kormány, váltó stb, megjegyzés rovat nem volt, így most momdom. Elég sok témát ölel fel a sor ami nem élvezeti cikk, maga az autó sem, ha nem haragszik nem folytatom. Élvezeti cikk tudja mi? A Carling Cider 300-ért, mert megérdemlem este vacsora után. Bnőm pedig fodrászt, körmöst, mert mi nem a Kolompár Gézáék vagyunk, csak sima átlag emberek, akik ha megjelennek mások előtt, akkor nem a kapa lóg ki a szánkból és nem büdös aura vesz körbe minket.

  Továbbá azt is köszönjük, hogy tanáccsal láttak el arra vonatkozóan, hogy önök szerint az autónk vagy a motorom piaci értéke fedezi azt az önök szerint jogosan kiszabott illetéket, talán amúgy az utóbbi. Én úgy gondolom, hogy hagy döntsem el ÉN, hogy el akarom e adni egy olyan illeték kifizetése miatt eme járműveket, aminek már a megléte sem jogos, ne verje más @#_&val a csalánt mélyen tisztelt ügyintéző asszony, bár tudom, maga is alkalmazott.

  Folytatás...

  Kolondrum 4 napja 63

 • Mit látunk a képen?

  Több helyre is jó.

  Aki kitalálja annak jár egy.

  Kellemes ünnepeket mindenkinek! Itt már dec 24 van képletesen, kint esik fenyőfa bent (20 perc allatt be lett faragva), sütik készülnek, én eközben a fenti dolgokkal foglalkozom, közben be is gyújtottam. Feldobtam egy labdát úgy érzem. ;)

  Kolondrum 4 hete 15

 • Napi 30 fillér az életért, 10 éven át

  Cím javítva ;) Mintha bármit számítana.

  Üdv! Napi szinten hal meg valaki szénmonoxid mérgezésben. Hát nem igaz, hogy nincs 12.000ft-ja az embernek, hogy 10 éven át valami résen legyen ha jön a csendes gyilkos.

  Utánaolvasott megbízható típus. Honeywell XC100

  Létezik XC70-es, ő csak 7 évig él alapmodell, de létezik XC100D is ami jelzi is a szénmonoxid szintet. A sima XC100 egy arany középút, úgy sem nézed, hanem szaladsz ha rákezd.
  Mi már tudjuk milyen ha éjjel verik az ajtót, hogy azonnal el kell hagyni a lakást (régmúlt). Érezni nem éreztük magukon, de kimutatható volt a szervezetünkben, azóta XC100.

  Kolondrum 1 hónapja 60

 • 7 hét 3 nap gisz - 1 műtét

  12.13. Az eredeti írás körülményei megváltoztak, közben rájöttek, hogy műteni kell és tovább kell ez miatt a gipsz is, sőt a történet valahol nyár előtt ér majd véget. ;)

  Szóval.

  Először is azt tudni kell, hogy az ember szoftvere kissé átalakul, akklimatizálódik, pár nap alatt. A tudat, hogy nem maradok így egyszerűbbé teszi az elviselését, másképpen hagyjuk is. Ahogy telnek a percek, órák, napok úgy fut bele az ember egyre több problémába, amiknek száma mára olyan szintre került, hogy már nem is szabad listázni. Néhány példa. A fürdés. Hát arra most úgy gondolok mint egy kötelező jelleggel ismétlődő rossz dolog minden áldott este. Hosszadalmas nehéz körülményes, izgalmas mert ha hibázol pofára esel.
  Nálam legalábbis alap, hogy kissé haszontalannak érzem magam. Begyújtani be tudok, ugyan nem egyszerű utána lábra állni, néha megvárom ott ülve még leég. A tüzelőt behozni nem tudom, ki még úgy ahogy kimegyek, de megfogni nem tudom. Vagyis vagy fogod vagy helyet változtatsz. Én már inkább nevetek rajta, mert nem maradok így. Már nem is annyit káromkodok mint az elején.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 hónapja 54

 • Qc3.0/2.0 Trigger

  Sziasztok. Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem a frissen érkezett PowerBankokat (is) kimérni tudja e amit kell neki 5V-on és Qc-n, bár utóbbi általában egy másikhoz hasonlítás, mert erről nem beszél a gyártó. Eddig csak 5V-on tudtam mérni, mert nem volt eszköz ami lekommunikálta a bankkal, hogy kapcsolja be a Qc-t (feszültségtől függetlenül). Megérkezett a kb 1500ft-os kütyű ami megszólítja az eszközt, hogy kapcsoljon feljebb 5V-ról. Az Ampert műteherrel állítom (ügyelni kell, hogy bírja a terhelést). Nagyon okos cucc. Csatlakoztatás után detektál és megnézi mire képes az eszköz. Ezek után lehet Qc szabványtól függően léptetni a feszültség szinteket vagy Qc3-on 0.2V-os szintekkel 12V-ig eljutni. [link]

  [link]
  [link]
  [link]

  Folytatás...

  Kolondrum 2 hónapja 1

 • bitpork-nak válaszul kaja bejegyzésre

  [link]

  [link]

  [link]

  Krumpli+tojás van benne.

  +1
  [link]

  [videolink]

  Kolondrum 2 hónapja 4

 • Mindennapok

  Amikor már nem a vga, cpu stb hoz lázba. Tudjátok mi a legjobb benne?
  A legfontosabb emberrel vagyok itt is. Nincs akadály előttünk. Mert megoldjuk. És pont.

  További 71db kép van erről

  Kolondrum 2 hónapja 4

 • Csak egy történet

  Pár napja történt Budapesten. Mentünk én még bnőm rollerral Újpesten. Vártuk, hogy zöld legyen a lámpa a zebrán. A másik-másik oldalon sétált egy csaj 2 kisebb ebbel, előtte egy nagyon laza gyerek. Az úton pedig állt egy régi Audi, zöldet kapott, kanyarodott a központ felé. A járdán sétáló gyerek fütyürészett. Az autó a kanyar felénél megállt. Kiszállt belőle egy igen kigyúrt gyerek fekete napszemüvegben. Hol a csajt lökte meg hol a gyereket, kis dulakodás, majd álló helyzetből fejbe rúgta a csajt aki egy kisebb repülés után (!!) pár másodpercre eszméletét vesztette. Ezután a gyerek is kapott egy öklöst, az csak úgymond sokáig nézte a járdát közelről, de fix, hogy átment ő is stand by-ba pár pillanatra. Emberünk bepattant a kocsiba és nyélen elhajtott. A gyerek felállt kitámolygott az út közepére és bemutatott neki. Addigra a csajt már állították fel a járókelők, vagyis láttam, hogy mocorog.
  Annyira benne volt a levegőben, hogy bárki odamegy kap egy harmadikat... Úgy levert nekik mintha semmiféle fék nen lett volna benne.
  Számomra döbbenten volt, de annyira nem lepett meg látva mik mennek manapság.
  Térfigyelő kamerák biztosan voltak.

  Kolondrum 6 hónapja 17

 • Digoo DG-TH8380 Érintő Kijelzős Időjárás Állomás

  Digoo DG-TH8380 Touch Screen Weather Station

  Nem tagadom szeretek hőmérsékletet mérni :U , ezek a kütyűk vonzzanak.

  A Digoo névvel olyan 1 éve futottam össze. A formavilág amit kínál tetszik. Igen sokféle termékkel van jelen a piacon, időjárás állomásokkal, kamerákkal, órákkal, egerekkel stb. Szóval igazi kínai cég. Minőség terén én úgy látom a képeken jobban mutatnak mint élőben, de nem vészes a különbség.
  Az első termék amit kipróbáltam az éjjeli szekrényen landolt. Dogoo DG-C1 névre hallgató óra, hőmérő állomás. Bejött, éjjel "rácsapok" és igen erős fénnyel látom mennyi van még reggelig. Ébresztésre nem használom.

  Folytatás...

  Kolondrum 7 hónapja 16

 • Meg sem lep

  Benéztem a privátok közé és látok egy sok szám #-el lezárt törölt nicket, hát mondom megnézem ki volt ő. A beszélgetésből rájöttem, mert kérdeztem, hogy mi van ez így megy ekkora a feszültség? Hát ekkora volt. Ez akkor érdekes ha tartalmat töröltek mögüle, nem pedig a milyen CPU hűtőt vett józsika. Márpedig itt volt tartalom, nem is kicsit.
  Igazából nem lep meg. Szóval mi lett vele? Csak érdekel.
  Változnak az idők, de van ami nem.

  Kolondrum 10 hónapja 23

 • Deniz

  Mindegyikben van legalább 1 kő kemény nagy igazság mondat formájában.

  Ha fájni kell fájjon! (!!!)

  Ne akarj!

  Menni kell

  Elegem van

  Egyetlen

  [Deniz - Isten számol] by Samus, Köszi!

  Kolondrum 1 éve 12

 • Mi a fontos az életben? Mi a boldogság?

  A boldogság = lelki béke?
  Azt mondják minden fejben dől el és igaz, de mégsem. Mert vannak alapvető felül nem írható dolgok amik árnyékként követnek.

  Kolondrum 1 éve 55

 • UNI-T UT353

  Sziasztok! Ma becsengetett (ismét) Kína, egy olcsó, de rákeresve, jó ár-érték arányú zajszint mérőt küldött nekem. Egyébként ugyan ezzel a kijelzővel és felépítéssel árul több fajta mérőt is a cég, pl hőmérőt, lux mérőt, de találunk itt szélsebesség mérőt is. Az infrás hőmérője már más alapokon nyugszik.

  Miért? Erre több sort is tudnék szánni, de ez nem az a fórum. Egyszerűen meg szeretném mérni ezt:

  Akkor felel meg, ha 4250-es fordulatnál maximum 94dB-et mérünk. Magamba nevetek, de bízok benne, hogy csak túl jól hallok. ;) [link]

  VIDEÓ

  Vertikális videó!

  Folytatás...

  Kolondrum 1 éve 3

 • Pizza

  Pizzayoo: fos

  Don Pepe: fos

  PizzaForte: ehető

  PizzaSpezial: The Best

  Spezial: Ha ettetek már jó tésztát és feltétet... Hamar kihozzák, emberközeliek és másnap is ehető a pizza.

  A yoo frissen kihozva is nulla volt, másnap a kutya sem ette meg.

  Don Pepe, első rendelés most volt, egyben utolsó. Hideg, gumi tészta (vékony is olyan), egyhangú feltét.

  Forte? Ha nincs más, ehető.

  Más vélemény?

  Kolondrum 1 éve 67

 • Posta

  Kolondrum 1 éve 8

 • Xiaomi PowerBank 5000mAh - Tartóssági teszt

  Üdvözlök mindenkit! Olyan ritka szerencsém van, hogy egy új és egy régi bankot tudok összehasonlítani és mérni. A nyers tények a következőek, 2 év alatt egy ilyen bank közel 1000 (!!!) ciklussal 1 LED-et veszít. Megmagyarázom. [link]
  A régiből kijön kb 2920mAh az USB oldalon és belemegy olyan 4000mAh. Az újba még nem tudom mennyi megy bele, de az már most látszik, hogy drasztikusan jobban teljesít. Még tart a merítési mérés, de már most 3150mAh jött ki belőle és még 2 LED villog. A régi ilyenkor már lekapcsolt. Ez az 1 LED vesztés magyarázata. Az is megfigyelhető, hogy a 2 éves a töltési ciklusának végén nagyon hamar eléri a maximumot, még az új nagyon sokat, akár 1 órát is el tud szöszöni 1-2-300 mA-es töltőárammal.
  Ha befejeződött a mérés ki fogom egészíteni a bejegyzést. Papíron 3300mAh jön ki belőle, gyakorlatilag meg az eddigi márkatárs bankok alapján az elején ennél is több, ami lassan majd csökken. :R

  Szerk: 3530mAh

  Kolondrum 1 éve 6

 • Ajánlott levél - Ég veled!

  Régóta mondogatták, be is vezették. Azaz tessék átírni a szállítási költségeket ~2x annyira. ;)
  A 2.4cm-es rész a fejlövés, apró, de fontos pont.

  [link]

  [link]

  Kolondrum 2 éve 51

 • Mondatok

  Összeszedtem néhány mondatot az évből, szerintem elgondolkodtatóak. Az, hogy ki mennyire ért velük egyet az már más kérdés, minden esetre okkal fogtam meg őket. Boldog új évet mindenkinek!
  Igazából mindnek meg volt a maga eseménye, hogy bekerült a TOP10-be.

  "Egy mocsok világ színpadán csak úgy játszhatsz, ha nincs szabály." - ism.forrás

  "Csak annak működhet a "csoda", aki érezni is úgy tud, mint ahogy beszél róla." - Almási Kitti

  "Probléma: Ösztönző kihívás!"

  "Önzőségbe csomagolt aggodalom!"

  "Aki aggódik, az 2x szenved." - Legendás állatok és megfigyelésük

  "Mindannyian ugyanabban a világban élünk, de a látószögünk eltérő valóságot teremt."

  "Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak,
  akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni." - Dr. Seuss 1904-1991

  És az örök, mindenek felett: "Szép az, ami érdek nélkül tetszik!"

  Kolondrum 2 éve 0

 • Magyar találmány lehetne az útépítés jövője

  [link]

  Egészen addig nem fontos ez, még valakit nem érint úthiba és abból eredő kár. :U

  Kolondrum 2 éve 16

 • Xiaomi PowerBank 2 @ Mi bank 2 - PLM02ZM

  Sziasztok! Gondoltam, hogy videón jobb lenne, de nincs hangulatom hozzá, írásban mégiscsak jobban olvashatóak a tények.

  Nagyítható

  Szóval egy újabb "Mi" bank. Szerintem már nem tudnak mit kezdeni a sok LiPo meg Li-ion cellával és ezer féle néven és formában fssk az amúgy jó minőségű bankokat.
  Ő a PLM02ZM névre hallgat. Létezik ebből hasonló névvel PLM01ZM - Qc3.0 kompatibilis verzió is, aminek C-type-os a BEmeneti csatlakozója. Lassíts ne csillogjon a szemed, ez kifelé még mindig csak(?) USB-A-n kommunikál, max átalakítóval C-Type.
  No, de térjünk vissza "Péellemmzénullakettőzéemm-re". Ő Qc2.0-ás gyors töltést támogat. Igen már a 4.0-nál tarunk, bár nem értem, mert az akkumulátorok nem változnak és köztudott (?), hogy ha megtolunk egy akár Li-Ion vagy LiPo akkut úgy rendesen, az nem tesz neki jót hosszútávon, márpedig a telefonok nagyobb részében beépített az akku, ezzel be is zárult a kör. A LiPo amúgy eleve jobban viseli a nagy áramok világát, de akkor is. Ha nem lenne benne Qc2.0, akkor megvettem volna, mert én az 5V 2A-es limitekkel dolgozok, épp az élettartam miatt.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 15

 • Ne felejtsétek el megcsodálni a Holdat

  mert ilyen nagy és fényes 18 évig nem lesz.

  2034. november 25-ig, vagyis jó 18 évig nem lesz hozzánk olyan közel a Hold, mint idén november 14-én, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a telihold az átlagos teliholdaknál valamelyest nagyobb és fényesebb.

  Kolondrum 2 éve 12

 • 4K 60FPS - I7-3720QM & I5-3340M - Hp 2570P

  Az plusz akkuidő két dologból tevődik össze: IDLE kb 3W mínuszban van az I5 és ha kap egy feladatot nem ugrik meg egy pillanatra nagyon az áramfelvétele még az I7 fekete lyukasat játszik. Döntően hálózatról mutatja meg az I7 miért I7.

  Kolondrum 2 éve 4

 • Hp Elitebook új akkuval eladó. Kétlem és van alapja.

  Ismét kavicsot dobtam a családban fellelhető notebookok világába. Az okok nem fontosak. Egy jelenségre szeretnék rávilágítani. Sok elitebook fordult meg a kezem alatt, tudom mit kérdezzek vásárlás előtt, de még így is van amiben nem fogadják el a véleményem és csak mondják, hogy de az... A lényeg az, hogy ha valaki azt mondja a hirdetésben, hogy "új akku", "100%-os akku" - ez mind nem igaz vagy csak ritkán, de az is véletlen lehet.

  Ennek oka, hogy az AIDA64 és társai nem mutatják az elhasználódás értékét helyesen, sőt a maximális kapacitás értékét sem. Az elhasználódás mindig 0%-os, a kapacitás pedig minden töltési ciklus után megváltozik, hol kisebb hol nagyobb. A valós képhez fel kell telepíteni a Hp Battery Check nevű alkalmazást, ami végre hajlandó elindulni Windows 10-en és nem teszi a defender karanténba. :)
  Ezzel rá tudunk nézni a valós állapotra, a valós töltéskapacitásra és sok egyéb adatra is. Nem azt mondom, hogy az ember ezt mindig nézegesse, de vásárlás előtt képet kap az akkuról.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 18

 • I7-3520M Vs. I7-3720QM

  Ismét fektettem kicsit a subnotimba, a Hp 2570P-be. Gyenge pontja talán csak az intergrált VGA (HD4000), de mivel nem játszok nem igazán érdekel a dolog. Így is nagyon szépen és fürgén kódolt Vegassal.

  Nagyon tartottam attól, hogy a 3720QM nem fog rendesen működni, mert a max ajánlott 35 helyett 45W-os TDP-vel rendelkezik.

  A történet ott kezdődik, hogy amikor még foglalkoztam ezekkel a notiknak a szerelésével, élesztésével, felújításával, találkoztam mindenféle CPU-val. Az I3-tól az i5-ön át az I7-ig. A leggyakoribb CPU amivel előfordul az a 3210M és a 3360M. Az ördög a részletekben rejlik szokták mondani, ezzel egyet is értek. Az intel honlapján elmerülve a CPU-k adatainak értelmezésébe és a sok tapasztalat olvasásába, arra jutottam, hogy a i7-3612QM visszalépés lenne, hiába van valós 4 mag, hiába tud többet és tartja a 35W-os TDP határt, egy szálon butább mint a 3520M és tesztprogramokban sem láttam valami kiugró növekedést ami megérne nekem mai áron 30K-t. Pedig látom sokan keresik.
  Ezt a notit nem forgalmazták 45W-os CPU-val, hivatalosan nem is támogatja, de lehet tudni, hogy f.41-es BIOS-sal már biztosan megeszi akár a 3740QM-et is ami csak kicsivel gyorsabb mint a fenti jószág ami az enyémbe landolt.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 19

 • Mi a fontos az életben?

  Kolondrum 2 éve 48

 • ASRM ?

  Ahogy elnéztem az egyik leghíresebb. [link] - Sztem a kulcs a hölgy szépsége és a suttogó hangja. Valljuk be. Nem is igazán ez lenne a célja az írásnak. Ezek megfelelnek az "apró kis szeretemeknek"? - mint mondjuk ahogy kattan a villanykapcsoló? Ahogy esetemben gyakran elindul az AC pumpa, ahogy a gyújtáskapcsolóba betolom a kulcsot és hallom a kis rugókat ahogy végig szántják a barázdákat, ahogy megfordul az önindító, amikor leveszem a gyújtást is megáll a blokk, de, hogy kicsit kiugorjunk ebből a világból, ahogy bezárom az ajtót és kattan a zár egy igen jellegzetes hanggal vagy pl ahogy a cirkónak elindul a fűtés és belobban a gáz? :D Vidman videója alapján dobom fel a témát. Hátha valami kisül belőle. A fenti linkhez annyit, hogy valóban nyugtató, még csak nézni sem kell. :))

  Most megint jön valaki, igen csak elhadartam. Jó éjt. :R

  Kolondrum 2 éve 11

 • Telenor nyereményjáték (átverés)

  36208090504 számról kerestek az imént ,a kedves úr, azaz én mondom neki aha igen tehát nyertem...? Hogy ők küldtek 2 SMS-t, hát mondom pont nem. Nem baj, én attól még nyertem. Augusztus hó elején 10 ember nyer, ön uram a 7. , azaz én! Az 50.000ft-ot elküldik, csak adjam meg a címem. Mondom uram ezt fejezzük be jó? Ilyet szól akkor lemond a nyereményéről? Mondom le! Ki is nyomott! Amúgy igen kitartó és meggyőző volt a kicsit tájszólással beszélő úr. Ez az úr tudta, hogy mi a nevem és tudta, hogy már nem telenoros vagyok, de attól én még nyertem, a telenortól. :D

  Na mondom 1220. Ott megerősítették, hogy semmiféle nyereményjátékuk nincs.

  Kolondrum 2 éve 13

 • ER-6n CrashBar by sw-motech

  Üdv! Pont én ne tudnám milyen a motor az aszfalton (fekve)? Pont én?
  Na most felszerelkeztem. Biztos ami biztos. Inkább költök most egy nagyobb összeget, mint baj esetén sokkal-sokkal többet.
  Eddig is volt rajta gomba, de nem tartottam valami masszív védelemnek, főleg azért nem, mert az oldalidom kijjebb lóg mint a gomba.

  Ez a cső egy német cég terméke és 2009 és 2011 között gyártott modellekkel kompatibilis. Súlya 1923g és 2020g, azaz 4Kg plusz súlyt jelent. Vezethetőséget nem befolyásolja, nem érezni a plusz terhet.
  Megmondom őszintén nagyon vártam már, hogy kicsit szerelgethessek. Olyan 1-2 órás munkáról van szó ha minden pörgősen halad. A nehézséget a kulcsok sokszínűsége jelentheti és az, hogy a bontás és az összerakás más méretű és kialakítású kulcsokat igényel.
  8-10-14-16-17-imbusz stb mind-mind kelleni fog, sőt még egy kalapács is. Recsegős, csillag, villás legyen. Sőt a gyári szerszámkészlet 16-os gyertyakulcsa is elő fog kerülni.
  Nagyon nem akarok belemerülni a szerelés részleteibe, de a fő vonal a következő:

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 8

 • Motorkerékpár átírás 2016 - A hercehurca

  Üdvözlet! Úgy gondolom két véglete van ma Magyarországon a motor átírásnak. Az egyik a külföldi lejárt okmányos, a másik a Magyarországon vásárolt forgalomban lévő verzió. Utóbbi lennék én. Adja magát, hogy akkor ez egyik napról a másikra megy mindenféle probléma nélkül. Sajnos az az igazság, hogy a cikk írásának pillanatában közel 1 hónapja nincs a nevemen a motor és annyi mérget etem már miatta, hogy több jóakaró várja, hogy felgyújtsam (Üdv). Történetem rövid, de bárkivel megeshet.
  Március 17.-e délután 2 óra, ekkor már vigyorogva úton voltam hazafelé az ország déli csücskéből az északiba.

  15 napot ír az internet arra, hogy átírjuk a motort a nevünkre. Ennyire pontos és precíz adásvételit még soha nem írtam. Minden mint a nagykönyvben. 18.-án kértem eredetvizsgára időpontot. 21.-én valamivel több mint 1 óra alatt lezajlott a folyamat. Szerencsém akkor lett volna ha itt megbukik, de sajnos nem bukott meg. Munkám miatt mást bíztam meg az átírással, ez 1x már működött, másnapra meg volt. Sajnos az okmányiroda mumusa ami egy számítógép, lecsapott rám 30.-án. Én mint aki úgy tudta minden rendben van fogtam és leadtam egy nagy nevű szervizbe a motort átvizsgálásra.

  Folytatás...

  Kolondrum 2 éve 41

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.