Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69701) plehoczky válasza [Prolixus] (#69697) üzenetére


plehoczky
tag

Valaki írt olyat, hogy a glorious kupak nagyon szorul rajta, és cserénél már kapcsolóval együtt jött ki, ezért kérdeztem a kenést.

(#69702) plehoczky válasza dqdb (#69698) üzenetére


plehoczky
tag

Tudsz ajánlani jó áron, jó minőségű ring-et eu webshopból?

(#69703) Throme válasza plehoczky (#69694) üzenetére


Throme
veterán

O-gyűrűt itthonról én a PCX-től rendeltem. Ott ki van írva hogy 70A vagy 40A... más fajtát még nem láttam ott.
Nem olcsó, főleg Kínával összehasonlítva.Viszont pár nap kontra legalább 2 hét, de inkább több (mostanság meg a jóég se tudja)
Volt, hogy itthon sehol nem volt, még drágán se o-ring. Szóval időszakosan van és szerintem olcsó sose olt, akciók se nagyon vannak rá, szóval ha kell, akkor le kell csapni rá.

Külföldről (EU) szerintem a szállítással együtt se leszel beljebb.
Kínából, ha meg nincs lezárva, akkor olyan 1200 huf mindennel együtt (ugyanúgy 120 db , mint az itthoni csomagok). (biztos van olcsóbban is, de néztem ebay-en az eladó megbízhatóságát is, nem csak az árat)

Nekem azt hiszem 40A jött az említett webshopból és Kínából is valszeg 40A (nem nagyon láttam infót erről ,de kellett).
A puhával lehet olyan gond, hogy határozottabb leütésnél már hozzáér a kupak a lemezhez és koppan egy kicsit.
Ha nagyon felcsúszik a lágy gyűrű, akkor gyakorlatilag csak a kupak kereszt merevítőknél lesz hatása.
A kemény viszont egy picit jobban püfög, vagy döng a puhához képest, de nem koppan, szóval mindenképpen halkabb lesz, a semminél.

Nem rég kaptam kézhez a K8-at . Piros kapcsolós sima, normál Gateron (semmi pro meg ink meg silence...) hot swap-es.
Korábbi bill-ről a betű/szám kupakokat átpakoltam o-gyűrűvel.
Szerintem nagyon halk o-gyűrűvel. Gyűrű nélkül is, csak ott megjelenik a kupak lenyomáskor a koppanás hangja, főleg ha határozottabban nyomja le az ember, de ég úgy is jó
Elégedett vagyok és jó döntés volt számomra ez a váltás CK530-ról.

szerk:

K8-nál nem hallom a ki..tt pengő hangot. Igaz előtte barna kapcsolós megoldást használtam, de valahogy ez a piros gateron jó. Nem tudom a HS megoldásnak is van-e köze, hogy nem annyira mereven csatlakozik a házhoz (plate), mint egy forrasztott.
Coolermasternél forrasztott kapcsolók még a felső lemezt is fogták fixen, plusz a kattógós barna (jó volt a "button feeling" csak a mechanikából adódó pengés zavart) kapcsolók se képviseltek extra minőséget.

[ Szerkesztve ]

(#69704) Enton válasza plehoczky (#69701) üzenetére


Enton
addikt

Ez kupak és kapcsoló páros függő, de alapvetően pont ez a cél hogy magától még véletlenül se essen le vagy jöjjön le könnyen a kupak mert akkor gépelés közben is lejönnének.

#69682 Mephike:

Na azért itt sokkal jobban állnak a kupakok, plusz ahogy nézem más a betűtípus és dőlt is a felirat. Switch milyen lett bele?

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#69705) dqdb válasza plehoczky (#69702) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem igazán, sosem használtam O-ringet a saját billentyűzeteimen és értelme sincsen, hogy használjak. Az elején akartam, de húztam a megrendelést, aztán rájöttem, hogy megy nekem a touchtyping, így akkor értelmét is vesztette, amióta pedig kizárólag épített billentyűzeteket használok, azóta teljesen értelmét vesztette. Próbálni próbáltam, de nagyon nyúlós volt a bottom out érzete, bár azt meg nem mondom, hogy milyen keménységűek voltak azok a gyűrűk.

A nagyobb európai vendoroknál rákerestem, csak a Candykeysnél akadt bármi is, de legalább kétféle: 40A keménységű Glorious és 50A keménységű sajátmárkás, mindkettő 1,5 mm-es vastagságú.

Ezek a Shore A skálán értelmezhető számok jelenleg még nem mondanak semmit sem nekem azonkívül, hogy a Glorious puhább, mint a sajátmárkás, ha megjön egy tadpole mountot használó billentyűzet (olyan top mount, ahol fémcsavarok helyett szilikon elemek rögzítik a plate-et a ház felső részébe), akkor lesz majd csak némi fogalmam, de az sem O-ringgel lesz (a két elérhető végletet, azaz 50A és 80A keménységűt választottam).

Enton: ahogy nézem más a betűtípus és dőlt is a felirat
Klasszikus Apple stílusúra vették a feliratok betűtípusát (Univers Oblique rémlik fejből, de lehet, hogy tévedek), csak az igazítása maradt PC-s (bal felső sarok az Apple bal alsója helyett).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69706) plehoczky válasza Throme (#69703) üzenetére


plehoczky
tag

Köszi a részletes leírást.
A PCX-nél sincs most 40a, lehet hogy azért nem találtam sem itt, sem máshol, szóval rendeltem 70a-t.
Deskmat-ot már vettem alá, idővel majd megtámogatom egy poron szivaccsal is.

(#69707) Mephike válasza Enton (#69704) üzenetére


Mephike
senior tag

Elsőnek Gateron G Pro Red került bele, mert ezt a switchet ismerem a legjobban, ehhez tudom hasonlítani a többit. Szebben és halkabban szól benne, a switch, mint a K4-ben.
Utána futottam egy kört a Gateron Ink v2 Black switcheimmel, amik még nem lettek bekenve, ott szintén jobb lett a gépelési élmény.
Majd kipróbáltam a Gateron Ink v2 Blue kapcsolóimat, azoknál annyira nem jött ki ez a különbség, pedig ott jobban vártam. (De az is lehet, hogy ezt a kapcsolót használom a legkevésbé és nem tűnik fel annyira a különbség, mint a már említett redes kapcsolóknál.)
Összességében nagyon elégedett vagyok a Q2 hangzásvilágával, de nekem a numerikus rész nagyon hiányzik, ezért is várom a Q5-t. Most már csak az a kérdés, hogy a vezetéknélküliséget el tudom-e engedni. (Kétlem.)
Szóval ez lesz az asszonynál az indok, hogy miért kell kettő billentyűzet nekem. Szerintem zseniális terv, cseppet sem átlátszó :DDD

(#69708) nuke7 válasza gaben88 (#69687) üzenetére


nuke7
veterán

ennek a takarónak mi értelme van amúgy..? :F

arra a pár órára ráteszed amíg alszol..?

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#69709) copass válasza nuke7 (#69708) üzenetére


copass
veterán

az alatt a pár óra alatt az összes por ami száll a lakásban a billentyűzeteden fog kikötni! :D
kivétel ha ott van mellette egy légtisztító, akkor nem.
C64-hez is volt anno, ilyen gusztustalan színű meg bőrből.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69710) [Prolixus] válasza dqdb (#69699) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ja nem is azért írtam, hogy baj. Osztom amit írsz. Csak saját tapasztalat, hogy ha korábban műanyag billentyűzetekhez voltál szokva, akkor az lesz az első élmény amikor felemeled az asztalról, hogy "húb@ssz", ez milyen nehéz. A Keychron Q1 is megépítve 2 kiló gyakorlatilag, eleinte már túl soknak éreztem mert ennyit már nem kényelmes az asztalon rakosgatni ide-oda rakni, ha kell a hely más miatt. Azóta megszoktam, valszeg ezentúl már inkább a fordítottja lesz, hogy a műanyag bill-ek fognak félelmetesen könnyűnek érződni majd.

#69701 plehoczky

És ha kapcsolóval együtt jön ki a kupak, az miért baj? Akkor leveszed róla a kapcsolót, majd az megy vissza a board-ba. K2-nél is valamiért a középső sor olyan, hogy ott a legtöbb kupakkal együtt kijön a kapcsoló is, valszeg a plate kivágás nem olyan passzentos, de akkor csak visszapattintom a switchet aztán annyi. Az alapvetően jó dolog, ha a kupak elég szorosan illeszkedik a stem keresztjére, mert akkor nincs a kupak "kotyogásából" adódó zaj. Jó, alapvetően minimális lehet ez a zaj, de egy "nagyobb" holtjáték esetén számíthat valamennyit. Szóval nem kell azt kenni, semmit nem nyersz vele igazából, max veszítesz. A nem elég szoros illeszkedésnek meg az extrém rossz változata ez a linkelt videó, hogy adott szögben sikerült leütni a keycap-et akkor még le is esik.

#69703 Throme

Igen, az a Glorious féle szett. Egyedül annál van itthon megkülönböztetve a keménysége, más opció nincs, már ha elérhető mindkét változatban, de akkor ezek szerint jelenleg még az sem.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69711) plehoczky válasza Mephike (#69707) üzenetére


plehoczky
tag

"Összességében nagyon elégedett vagyok a Q2 hangzásvilágával, de nekem a numerikus rész nagyon hiányzik, ezért is várom a Q5-t. "
Q0 vagy más wireless numpad?
Nekünk ergo szempontból nagyon jól a tapasztalataink a szeparált numpad-ekkel, mert azokat lehet a billentyűzet bármelyik oldalára tenni.
Akár elé, sőt még közé is, mondjuk egy kinesys/goldtouch esetében.

[ Szerkesztve ]

(#69712) Mephike válasza copass (#69709) üzenetére


Mephike
senior tag

Főleg ha van kutya vagy macska otthon, akkor valamit tenni kell a billentyűzetre, ezt én nagyon látom.
De a minimum a nagyi horgolt kis terítője :D

(#69713) Mephike válasza plehoczky (#69711) üzenetére


Mephike
senior tag

Igen, ezen is agyaltam már, akkor lehetne három billentyűzetem is! :DD

(#69714) Jorus válasza copass (#69709) üzenetére


Jorus
nagyúr

Használat közben az ujjak nem védenek a portól, szóval egész nap száll bele/rá a por, az éjszakai pár órára már nem létkérdés egy búra rá. :) Az épp nem használt billentyűzeteket persze én is védem a portól, tehát megy takarítás után megy be a zsákjába, dobozába.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#69715) nuke7 válasza copass (#69709) üzenetére


nuke7
veterán

hát... nálunk elég poros minden, mert városban lakunk - légtisztító nem segít egyelőre ahogy én látom - de ha pár naponta cyber clean-ezem a billentyűzetet úgyis, nem igazán igazán veszem észre a port rajta :N

lehet, hogy szar a légtisztítóm? :U
vagy 0-24-ben maxon kellene járatni..?

asszem egy hete porszívóztam…

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#69716) [Prolixus] válasza nuke7 (#69715) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nem ér semmit szerintem sem. Én Budapesten vagyok, és iszonyat porosodik itt a lakás, váltig állítom, hogy amíg még Debrecenben éltem nem volt ennyi por. Anno nagyokosan vettem egy ilyen Xiaomi légtisztítót, abban bízva hogy majd a port is jól kiszűri és akkor kevesebbet kell takarítani, de arra nem igazán jó. Az olyan récskeméretet szedi ki ami a szálló, szabad szemmel is jól látható pornál kisebb részecskét jelent, cigifüst, légszennyezés meg ilyenek, de a sima házi port pont nem. Legalábbis nekem ez volt a tapasztalat, ugyanannyit kellett portalanítani légtisztító mellett is.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69717) nuke7 válasza [Prolixus] (#69716) üzenetére


nuke7
veterán

jaja, valsz a pornál kisebb cuccokra jó... pár a szűrője is jó poros a légtisztítónak ahogy most néztem :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#69718) [Prolixus] válasza nuke7 (#69717) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hát a por mindenhova bejut, a baj az hogy a nagy része nem ott ragad meg hanem simán csak kifújja a levegővel együtt.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69719) nyunyu válasza [Prolixus] (#69716) üzenetére


nyunyu
félisten

Nálam Budán a Xiaomi Air Purifier 2 csak arra volt jó, hogy tornádó fokozatra kapcsolja a ventijét, ha seprűvel, felmosóronggyal meg mertem közelíteni 1 méteren belül, egyébként másfél év múlva pont ugyanolyan tiszta volt a porszűrője, mint új korában.
De akkor meg reklamált, hogy cseréljem ki, mert lejárt. (Pont mint a teli HP nyomtató patronok :W)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69720) nyunyu válasza nyunyu (#69688) üzenetére


nyunyu
félisten

Felhívtam Kispest 1-et, közölték, hogy a ragszámomhoz egy 1192-es irányítószámú cím tartozik, és az illető online kifizette a 399-es váltságdíjat a csomagért, úgyhogy odaadták neki.

Akkor Ali refund.
Webshop amúgy pár nappal a 13$-ra "leárazott" kupakszett kifizetése után megszűnt, ennek ellenére "feladták" a csomagomat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69721) Tsebacsi válasza nyunyu (#69720) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Azért ez komolyan vicc... És az Ő neve is szerepelt a csomagon vagy az már mellékes?!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69722) nuke7 válasza [Prolixus] (#69718) üzenetére


nuke7
veterán

nana... ha a kisebb részecskéket megfogja, akkor a por sem megy át rajta... :N

#69719 nyunyu : nekem már egy hónap után tiszta por a szűrője... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#69723) dqdb válasza nyunyu (#69720) üzenetére


dqdb
nagyúr

Valószínűleg nem küldtek neked semmit sem, nem más vette át a te csomagodat, hanem a sajátját vette át, és te kaptál egy újrahasznosított budapesti csomagszámot, hogy azt hidd, elküldték neked és az AliExpress felé mutassák, hogy elküldték, hátha elfeledkezel róla, és nem indítasz refundot.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69724) plehoczky válasza copass (#69709) üzenetére


plehoczky
tag

Gyorsan rákerestem, hogy milyen takarókat lehet kapni 30USD alatt.
Van szilikon TKL-re, ami szigorúan csak ANSI és van 100%-ra olyan, ami egyszerre jó ISO-ra és ANSI-ra.
Lehet, tényleg el kell majd engedjem az ISO vonalat egyszer... :)

(#69725) nyunyu válasza dqdb (#69723) üzenetére


nyunyu
félisten

Szerintem is ez lehetett, mivel a név se stimmelt.

Mindegy, Alin már kértem a refundot.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69726) copass válasza nuke7 (#69715) üzenetére


copass
veterán

légtisztítótol függ. nekünk Xiaomi Mi Air Purifier 3C van, 24/7-ben megy. feleségem azt mondta hogy a polcokon nincs annyi por azóta. 10K a szűrő hozzá fél évet bír. szagok is gyorsabban eltünnek.
vettem egy ikeás FÖRNUFTIG-et magam mellé, háát az a legalacsonyabb fokozatban nagyon karcsú.megáll a gép tetején a por! :D közepesen meg hangos, fullon meg üvölt.
jól kell méretezni. pl: haveroméknál minden szobában van egy.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69727) [Prolixus] válasza nuke7 (#69722) üzenetére


[Prolixus]
addikt

A por bekerül a készülékbe és lerakódik a belsejében, így a szűrŐN is, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ez valójában a levegőből kiszűrt és a szűrőn fennakadt por. Az én szűrőmön is volt por, de sűrített levegővel simán le lehetett fújni egy jelentős részét.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69728) Tsebacsi válasza dqdb (#69723) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Mik vannak... :Y

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69729) Throme válasza copass (#69709) üzenetére


Throme
veterán

He, ez milyen jó :)
Igaz a rev 2-höz már nem, ahhoz is van?
Egyszer mérgemben úgy rácsaptam a billentyűzetére, hogy 6 gomb nem működött pár napig.... szerencsére visszajött a funkció... :)

K8 és redragon k552 keretes megoldások korábban a porosodás miatt nem igazán tetszettek.
Míg egy lebegő gombos verziónál könnyebben eltávolítható a por, vagy egyéb dolgok, addi ezeknél a "kád formájú" megoldásoknál a keret is gátolja a tisztítást.

#69708nuke7
Napi 16-18 órán át gépelsz?

[ Szerkesztve ]

(#69730) copass válasza Throme (#69729) üzenetére


copass
veterán

C64C-hez is létezik. csak éppen hiány van belőle...

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69731) dqdb válasza Throme (#69729) üzenetére


dqdb
nagyúr

Míg egy lebegő gombos verziónál könnyebben eltávolítható a por, vagy egyéb dolgok, addi ezeknél a "kád formájú" megoldásoknál a keret is gátolja a tisztítást.
Ami por és kosz jelentős része be sem szállna oda, ha lenne a billentyűzetnek kerete.

Ha leszeded a kupakokat, akkor ugyanolyan könnyű kitisztítani egy high profile billentyűzetet is. És pár havonta leszeded szappanos vízben elmosni, mert a bőrödről a kosz a kupakokra távozik, és nem akarsz WC ülőkét megszégyenítő baktériumtenyészetet az ujjaid alá.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69732) gaben88 válasza nuke7 (#69708) üzenetére


gaben88
őstag

Jaja, míg alszom rajta van, sőt ha nem home office van és irodában vagyok bent, akkor is ráteszem. A Ducky-n is rajta volt anno a gyári gagyi műanyag, én szerettem. De a Keychron nem adott hozzá ilyet, így kellett valami és Aliról ezt láttam a legjobbnak és amúgy tényleg jó, bár nem olcsó.

@Mephike: Ha vezetéknélküli lenne a Q5, biztosan lecserélném a K4-et én is, de így, marad a K4, amit amúgy nagyon szeretek! :) K8 Pro se lenne rossz, de ott meg a numpad hiányozna. :U

iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad Pro 10.5, Switch OLED, Steam Deck, Quest 2

(#69733) Throme válasza dqdb (#69731) üzenetére


Throme
veterán

"Ami por és kosz jelentős része be sem szállna oda, ha lenne a billentyűzetnek kerete."

A felvert por inkább fentről ereszkedik alá. Inkább bent tartja a port, mintsem meggátolná a bejutást a keret szerintem.

(#69734) freeknight


freeknight
őstag

Sziasztok
Létezik mostanában valami normális ollós billentyűzet, ami világítós, nincs nagy ghosting, és esetleg még magyar kiosztású is? Most egy Cougar Vantart használok, de szegényke elég leharcolt már.

(#69735) nuke7 válasza gaben88 (#69732) üzenetére


nuke7
veterán

vannak dolgok, amikért nem értem, hogy emberek miért adnak ki pénzt.... :N

https://youtube.com/user/nuke7

(#69736) Molydeus válasza freeknight (#69734) üzenetére


Molydeus
senior tag

Nagyon kevés ollós van manapság. Világítós magyar pedig, ha jól emlékszem, egyáltalán nincs.
Logitechtől van világítós a Craft és az MX keys vonalon. Világítás nélküli magyar pedig az alsó házban a Cherry Stream 3.0 ha lehet még valahol kapni, illetve pár Rapoo. Utóbbiból használok kettőt különböző méretben tv-k, tablet, raspberry mellé. A ghosting-ot passzolom, de játszani nem játszanék velük, az biztos.

M.

(#69737) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

QK65 Vs. the Zoom65 - BATTLE for ENTRY 65% SUPREMACY

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69738) 16sziszi


16sziszi
csendes tag

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni billentyűzet választásban. Ismerősöm a cégéhez szeretne venni számítógépet és ehhez szüksége lenne vezetéknélküli billentyűzet/egérre is. Előny, ha tudtok esetleg combot (billentyűzet+egér)

1.Mekkora összeget szánsz rá? kb. 10 ezer Ft, ha egérrel együtt akkor 20-25 ezer Ft
2.Használt szóba jöhet?
Nem
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Irodai munkák, filmezés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Elég a sima olcsóbb gumiharangos is, de ha van ebben az árkategóriában akkor ollós
7.Milyen kiosztást szeretnél? Magyar ISO

8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Szükséges a numpad és jó ha vannak médiagombok is, de nem kötelező
9.Extra igények
A billentyűzetnek legyen világítása, hogy sötétben is tudjon írni. Vezetéknélkülit szeretne, elemeset, ha lehet AAA elemmel működőt

(#69739) dqdb válasza 16sziszi (#69738) üzenetére


dqdb
nagyúr

A billentyűzetnek legyen világítása, hogy sötétben is tudjon írni. Vezetéknélkülit szeretne, elemeset, ha lehet AAA elemmel működőt
Egy AAA elem tipikus kapacitása ~1200 mAh × 1,5 V = ~1800 mWh

Egy LED tipikusan ~20 mA-t vesz fel 3,2 V-on, azaz ~64 mW kell neki, diffúzort használva is kell belőle 10 darab egy teljes méretű megvilágítására, azaz ~640 mW elmenne csak a háttérvilágításra, vagyis egyetlen AAA elemről kevesebb, mint 3 órát menne a billentyűzet, kettőről is csak ~5,7 órát.

Az igények, a piaci választék és az árkeret nagyon nincsenek egyensúlyban egymással.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69740) 16sziszi válasza dqdb (#69739) üzenetére


16sziszi
csendes tag

Köszönöm az információt!

Akkor átbeszélem vele, hogy vezetékes lenne optimális a világítás miatt, vagy esetleg van beépített aksis vezetéknélküli ami megfelelhet magasabb áron? Vagy a világítás+vezetéknélküli az egy felejtős kombináció, ha igen akkor milyen vezetékeset ajánlanál?

(#69741) micafighter válasza [Prolixus] (#69737) üzenetére


micafighter
nagyúr

Néztem több összehasonlító videót, mindegyikből ez jött le kb, hogy jó mindkettő, de a QK65 egy kicsit jobb. Mondjuk ha nincs se kupakod se kapcsolód, akkor a kupakos/kapcsolós Zoom65 nagyon jó ár/értekben.

(#69742) freeknight válasza Molydeus (#69736) üzenetére


freeknight
őstag

Sejtettem hogy ez a helyzet, köszi a válaszod. Sajnos az őrületbe kerget a mechanikus hangja meg a kapcsolási érzet, de a gumidómos billentyűzetekért se vagyok éppen oda.
Akkor használom a Vantart amíg végleg szét nem hullik, aztán lehet, hogy megpróbálok megbarátkozni egy black switches mechanikussal.

(#69743) Molydeus válasza freeknight (#69742) üzenetére


Molydeus
senior tag

Nincs mit, sajnos ez van.
Mostanában ugyan ritkábban kerül szóba, de pl. a keychronnak vannak low profile mechanikus billjei, optikai kapcsolókkal (is). Nem próbáltam, szóval nem állítom, hogy érzetre hasonlít egy ollóshoz, de egy normál magasságú, átlag (alap kapcsolós) mechához képest rövid úton és gyanítom elég simán is járhatnak.
Magyar kupakok nem lesznek rá, de van ISO és világítás is akad:
[link] Ez mondjuk clicky, de hotswap, szóval forrasztás nélkül cserélhetők a kapcsolók.
ANSI-ból persze nagyobb a választék.

M.

(#69744) [Prolixus] válasza freeknight (#69742) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Próbáltál már low-profile kapcsolós mechanikust is? Azok valamennyire közelebb állnak egy ollós billhez, taktilis kapcsolóval

SZERK: Pont megelőztek ezzel a low-profile gondolattal.

#69741 micafighter

Hát jah, de rózsaszín feliratos kupakokat nem szeretnék, köszi, még ingyér se. :D

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69745) nyunyu válasza 16sziszi (#69738) üzenetére


nyunyu
félisten


Kiváncsi lennék, hogy ebből vajon mennyit gyártottak, és hány év alatt sikerült eladniuk.

Na, azért nincs az utódjából magyar :))

Ebben 2xAA ceruzaakku volt gyárilag, évjárattól függően 2x2000mAh-s fasza akkuval (2010), vagy 2x2100mAh gagyival (2014)
Azt a gyári spec sem meri részlezni, mennyi ideig bírja háttérvilágítással.
Anélkül "akár 10 nap".

Évente kb. tizen keresték a topikban, annak a fele is hanyattesett az egykori 35k-s árától.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69746) proci985 válasza [Prolixus] (#69744) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

low profile ollosbol kb apple billt kell venni. nem olcso, de mukodik jol (egy idoben hasznaltam en is), minosege meg jol korrelal az araval

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#69747) nyunyu válasza nyunyu (#69725) üzenetére


nyunyu
félisten

Köcsögök csak bepróbálkoztak azzal, hogy visszaadnak 9.5$-t a 13.5$-ből, mondván a logisztikai malőr az a nem az ő felelősségük.

Ment is rá izomból a reject.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69748) nuke7 válasza 16sziszi (#69740) üzenetére


nuke7
veterán

keychron 40k körül tudja amit keresel szerintem :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#69749) steewcv65 válasza Domonkos (#68200) üzenetére


steewcv65
őstag

Sziasztok!

Mit szóltok, hogy mutat ezekkel a kupakokkal?


Ennél még a szimmetrialát nem figyeltem, csak pakolgattam, de az rgb miatt beraktam ezt is.

[ Szerkesztve ]

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60# Keychron Q3 Silent Peach#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#69750) Alan[HUN] válasza nyunyu (#69747) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Jaja, nekem is rápróbáltak, szóval még ki is egészítettem a proposalt, hogy miért noncs igazuk ;]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.