Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85001) acel786


acel786
csendes tag

sziasztok
Budapesten van olyan bolt ahol többféle profilt ki lehet próbálni ?

(#85002) Mephike válasza acel786 (#85001) üzenetére


Mephike
senior tag

Valamelyik Media Markt-ba menj be, ott ki tudsz próbálni több billentyűzetet is.
Ha komolyan gondolod a vásárlást és kipróbálnál minőségibb darabokat is, akkor a Pixelbe nézz be.

(#85003) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Alza-ban szokott még kint lenni több féle billentyűzet, bár a felhozatal elég változó.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#85004) Ispy


Ispy
veterán

Végül megrendeltem az oil kinget, meglátjuk be tud-e rántani a lineáris vonal. Remélem nem, sokba fájna. :D

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#85005) Domonkos válasza Ispy (#85004) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha a normal kemeny linearis nem jon be, akkor tehetsz meg egy probat a puhabb choc-okkal is!
Bar nekem kulon-kulon sem a linearis, se low profile kapcsolok nem tartoznak a kedvenceim koze; a choc pink-et hasznalva valahogy megsem erzem egyik kategoria "gyengeseget" sem. A kapcsolasi pont magassagara szerintem nem nehez raerezni, de ha neha nem is sikerul, akkor a bottom-out-nak sincs "bunteto" erzete, amilyen puhan kell ezeket amugy nyomkodni. :K
Bar tavaly nem gondoltam volna, en iden ezeken gepeltem a legtobbet, es a hatralevo ket es fel honap mar tul rovid, hogy ez valtozzon. :B

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85006) Molydeus válasza davezzka (#85000) üzenetére


Molydeus
senior tag

Létezik hasonló a hibridhez, amit leírtál, de nem biztos, hogy pont olyan, mint amilyennek képzeled.
A low profile mechákból jelenleg a Nuphy Air-ek elérhetők normál házzal (a kapcsolók nem látszanak ki), illetve a Keychron K és K Pro sorozatokból a páratlan számúak, amik lebegő kupakosak. Egyik sem lesz olyan lapos, mint egy ollós MX Keys, de egy nem LP mechánál azért karcsúbbak.
A Nuphynak akusztikailag előnye a zárt ház, de nincs belőle ISO kiosztás, így magyar feliratos kupak sem.
A Keychronnál vannak mechanikus (sima K és K Pro) és optikai kapcsolós (sima K) kivitelek is. Mindkettőből van ISO verzió, sőt a sima K-hoz létezik átvilágítós magyar feliratos kupak is: [link] ill. [link]
Ezek a kupakok a K Pro-ra csak a saját készletével kombinálva lehet felrakni, mert eltérő stabilizátorokat használ a két sorozat. A Pro-k előnye a QMK/VIA támogatás, vagyis szabadon programozhatók.

Fontos, hogy kifejezetten halk egyik sem lesz és LP-ből nem is létezik halkított kapcsoló jelenleg. Viszont nekem a K3 Pro-ra nem panaszkodott senki nyitott irodában, nem hangosabb, mint egy pár éves, felkeményedett membrános tucat bill., a Gateron LP Redekkel egészen kellemes kopogó hangja van, a stabilizátorok gyárilag is rendben vannak, nem zörög vagy csattog.

M.

(#85007) Mephike válasza Ispy (#85004) üzenetére


Mephike
senior tag

Eközben a háttérben én már drukkolok az Oil Kingnek :D

(#85008) Ispy válasza Domonkos (#85005) üzenetére


Ispy
veterán

Én már nem mondok semmit, eddig a clicky volt a favorit, de most a boba szerintem jobb, szóval még bármi lehetséges.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#85009) Ispy válasza Mephike (#85007) üzenetére


Ispy
veterán

Én is, amennyibe került...viszont gyári kenés ide, gyári kenés oda, reviewk alapján a kézi rákenéssel szerintem még jobb hangja van, de majd élőben megszakértem.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#85010) acel786 válasza davezzka (#85000) üzenetére


acel786
csendes tag

gamdias m3 bár az vezetékes, lehet nem is kapni, és a keychron. A nyomkodast ugy oldottam meg hogy rendeltem egy keychron gateron példa készletet, igy amikor tudtam mar mit akartam, még uton van egy outemu taktile peldakeszlet, ebben vannak rövidebb távú csendes kapcsolók.
Váltásra eleg egy nyomogombos v tavos kvm,

(#85011) acel786 válasza Mephike (#85002) üzenetére


acel786
csendes tag

köszönöm, ezen túl vagyok, de a kérdésem se volt pontos, tea, g20, mda, xda asa-low, cherry, csa között szeretnék választani, a cel hogy valamely box silent tactile -hoz legyen majd low profile szerű keycap, es bar switch sampleket mar rendeltem ez keycapekbol mar költségesebb mert egészet kell rendelni.

(#85012) micafighter válasza Ispy (#85009) üzenetére


micafighter
nagyúr

Majd kipróbálod de oil kinget felesleges szétszedni szerintem. Vagy inkább úgy mondanám ha ennyibe kerül, én biztos nem bajlodnék már a szetszedéssel és kenéssel. Ha ilyet szeretnél akkor egy sima gateron Milky Top is jó erre.

Ha már ez a téma amúgy, a gateron Milky Top pro kapcsán említettem, hogy a réz lábat cserélték az új, vastagabb megoldásukra, ami remélhetőleg kevésbé hajlamos az elferdülésre, és mintha szorosabban is ülne a hot swap socketekben (Kailh/mill max). A kenésen is javítottak, mert sokkal konzisztensebb lett, mint a full milky pro-k kenése, illetve a milky Top pronak már a rugója se peng gyárilag. Úgyhogy ha lehet majd több helyen kapni, akkor mindenkinek ajánlom figyelmébe, mert egy olcsó, kezelésmentes kapcsoló. A gyári rugó toleranciája nem túl jó, ahogy a legtöbb kapcsoló gyári rugója se, úgyhogy aki mégjobb élményt szeretne annak egy rugó csere érdemes lehet, illetve a kézi kenéshez viszonyítva kicsit mint ha túl lenne kenve, de 0.2 USD alatti áron teljesen szuper kapcsoló szerintem. Simán jár, nem peng, a kapcsolók kenése nagyon konzisztens, és szép a hangja is.

[ Szerkesztve ]

(#85013) dqdb válasza micafighter (#85012) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez melyik milky top pro a sok közül? A láb leírása erre illik, ami amúgy pro, csak nem milky top, ennél pedig nem említik a lábakat. Ha ez utóbbi, akkor nagyon oda kell figyelni rendelésnél, mert a Pro nélküli KS-3X47 ugyanígy néz ki, hasonló áron megy, csak nem olyan jó.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85014) micafighter válasza dqdb (#85013) üzenetére


micafighter
nagyúr

Egy milky top pro létezik (milky top = milky top, black bottom, ami alul felül milky az full milky), a GATERON KS-3X47 Pro. Amit először linkeltél az a G Pro ahol a felső ház nem milky, hanem átlátszó PC, illetve van még milky pro néven a full milky pro kapcsoló (milky top és milky bottom). Lábak kapcsán küldtem már képet, tényleg nem említik sehol a honlapon, de megkapta az új lábakat:


Balról jobbra:

KS-3X47 Black (milky top), közepén KS-3X47 Pro Yellow (milky top pro, tehát gyárilag kent milky top), jobb oldalon Milky Pro (full milky pro). Itt a jobb oldali lábakon látszódik, hogy a középső KS-3X47 Pro megkapta az új, megerősített lábakat.

Tehát az új lábak mellett a KS-3X47 Pro-nál a kenésen is javítottak, a gyári rugó bár nem lett jobb (+-15 g tolerancia), de a rugó is kenve van, nem peng egyáltalán, és a kapcsoló kenése is sokkal konzisztensebb lett, 100 db KS-3X47 Pro-t raktam egy full-size billentyűzetbe, és nem nagyon éreztem különbséget a kapcsolók között, míg a régebbi Milky Pro (full milky) kapcsolónál elég nagy volt a szórás a kenés tekintetében.

[ Szerkesztve ]

(#85015) micafighter válasza micafighter (#85014) üzenetére


micafighter
nagyúr

Lejárt a szerkesztési idő, de még annyit hozzá tennék a full milky pro kapcsán, hogy a konzisztencia javult pár hét használat után, de a kapcsolók 30-40%-át így is kézzel át kellett kenjem a tökéletes eredményhez, tehát nagy az előrelépés a KS-3X47 Pro-ban ilyen szempontból.

(#85016) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Sziasztok!

A lányaimnak keresek vagy billentyűzet-egér kombót, vagy billentyűzetet és egeret, még nem tudom - de remélem ti majd segítetek ;-)

Van már mindkettőnek valami Logitech vezeték nélküli, de szerintem elég vacak mindkettő (nagy gombok, puhák, lötyögősek, nem érezni a nyomáspontot, mellé néha mintha a nyomáspont előtt megakadnának, szóval kb. asztaldísznek készültek, nem "irodai" használatra)
A lányok 19 évesek, eléggé sokat püfölik (ebben az évben érettségiznek, és tanulnak is majd tovább, szóval kell még nekik pár évig biztosan valami rendes beviteli eszköz)

Az elvárásaim:
- BT kapcsolat (mert a kisebbik már most is használná néha a táblagéppel, de a jelenlegit csak dokkolón keresztül tudja, mindig ki kell húzni a gépből a vevőt, át a dokkolóba, stb.) Ha BT + vezeték nélküli, és tud olyat, hogy a vevő a PC-be van dugva, BT-n keresztül meg a táblagéphez csatlakozik, az még jobb - de csak a BT is elég, mert van a PC-ben és laptopban is BT.
- Nem "asztaldísz", tehát rendes, úgymond irodai felhasználásra alkalmas minőség, normális gombokkal, stb. Mint amilyen régen a legtöbb billentyűzet volt...
- Az egér ne mini vacak legyen, mint egy laptop egér, és ne is egy nagy bumfordi valami, hanem női kézbe való. Ne kattogjon idegesítően a görgetőkerék, stb.
- A numerikus billentyűzet nem létszükséglet, nem könyvelnek a gépen ;-) , szerintem elvannak nélküle: a megspórolt hely inkább jól jön.
- Az sem baj, ha dizájnos, de ettől függetlenül legyen teljes értékű és jó minőségű
- Ár: amiket néztem eddig, 25 - 35.000 forint között mozognak, ennyit szánok is rá.

Hát, nem egyszerű, főleg látatlanban - mert a legtöbb cuccot ugye kipróbálni nem lehet...

Amiket kinéztem eddig, kb. ár szerint emelkedő sorrendben:

- Microsoft Bluetooth Desktop (1AI-00006) - a MS ilyen termékeiről jó emlékeim vannak...
- Logitech MK650 - a gombjai ránézésre ennek is azok a vacak kopogós - lötyögősek, de ki tudja...
- Cherry DW 9100 Slim - ez elég fura, olyan laptop-billentyűzetes a gombok körüli "kerettel", de ettől még lehet jó ;-)

Idáig jutottam...

Adjatok ötletet légyszi, illetve ha valaki ismeri ezek közül valamelyiket, mondja el, hogy milyennek találja?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

(#85017) plehoczky válasza Vasti74 (#85016) üzenetére


plehoczky
tag

- Ha jól értettem a hírekből, a microsoft a teljes "olcsó" termékpalettát nyugdíjazza a közeljövőben, csak a surface-hez akar árulni billentyűket és egereket. Ez alapján kérdés, hogy érdemes-e ezen a vonalon elindulni.
- Ha a lányoknak több eszközhöz kellene billentyűzet, akkor a logitech-től a multidevice eszközöket érdemes választani, azokon 1-2 gombnyomással lehet váltogatni az eszközök között. Az általad nézett MK650 nem ilyen.

(#85018) Synthwave válasza Synthwave (#84579) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Na, időközben találtam One 3 TKL-hez 1.07-es FW-t. Ugyanott, ahonnan a többihez szedtem ezt a verziószámot, csak amikor a múltkor kerestem, a TKL-nél pont nem volt fenn.

mechanicalkeyboards.com

Szóval muszáj volt megvenni azt a TKL Fujit. :D Szerintem igen guszta az Artisan Ninja FX Shidenkai XSOFT Strawberry Milk paddal, hehe.

Gondoltam rá, hogy a One 3 SF Yellow Duckyból átköltöztetem az Akko V3 Cream Yellow Pro kapcsolókat (szerintem elég kellemes kis darabok, és nem drágák), de HA-n belefutottam egy jó szettnyi, kézzel Krytoxozott JWK Alpaca V2-be, úgyhogy azokat dobálom majd bele. 4/2 mm, ami meh, de régóta kíváncsi vagyok erre a switch-re, és a véletlen úgy hozta, hogy még színben is passzol a Fujihoz.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85019) Synthwave válasza Vasti74 (#85016) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Hát, szerintem, ha jó cuccokat akarsz, akkor ezeket külön érdemes megvenni. Egér ügyben egeres totyik, de a kereted sajnos nem valami vaskos, még apróról származó páros esetén sem...

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85020) dqdb válasza micafighter (#85015) üzenetére


dqdb
nagyúr

Erről már beszéltünk korábban, nekem az első batchek származó kapcsolóim esetében a kenéssel nem volt problémám (vagy csak kevésbé vagyok érzékeny rá), cserébe a rugókat elviselhetetlennek tartottam a Milky Pro esetében :D

Ezek a kapcsolók a legtöbbet használt öntőformákon készülnek, valószínűleg itt van a legnagyobb szórás az eredményt illetően, ezért is adtam ki inkább a Gateron X felárát annak ellenére, hogy (rugócsere után) a Milky Pro egy nagyon jó kapcsoló, ár-érték arányban pedig főleg az.

---
Nagyon úgy néz ki, hogy a Meletrix a Zoom sorozattal nem akar szintet lépni, és továbbra is inkább a külsőre fordítja az erőforrásokat a belsőt hanyagolva, mert ma arról dobtak fel egy szavazást, hogy milyen sok CNC-időt igénylő minta kerüljön az aljára (amit aztán töröltek, mire elküldeném ezt a hozzászólást :D).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85021) martin.fdr


martin.fdr
kezdő

Megjött ez a csoda Keychron K10 Pro. A space tényleg csattog mint a fene, bár számítottam rá (minden más billentyű patika). Azt hiszem mehet a tuning.

(#85022) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
Ez egy nagyon jó ötlet plateless billentyűzetek forrasztásának megsegítésére, a Geon féle ideiglenes plate-nél jobbnak tűnik, mert újrafelhasználható. Aki próbált már úgy beforrasztani kapcsolókat, hogy azok plate hiányában az 5 láb ellenére tudtak kicsit mozogni/forogni, az nagyon értékelni fogja, hogy töredék idő és igazgatás alatt be lehet fejezni a forrasztást.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85023) Tsebacsi válasza martin.fdr (#85021) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Akkor nem érzem kivételesnek magamat, mást is sújt ez a probléma. :P

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#85024) Domonkos válasza Domonkos (#84166) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ma meg ezt: :))

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85025) micafighter válasza dqdb (#85022) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nekem erre a célra ilyenen van, bár még nincs vele gyakorlati tapasztalatom: [link]

(#85026) 0xmilan válasza Domonkos (#85024) üzenetére


0xmilan
addikt

A kollega gemkapoccsal zarja rovidre a hotswap socketeket vagy ez csak ilyen elo-karacsonyi disz? :P

(#85027) dqdb válasza 0xmilan (#85026) üzenetére


dqdb
nagyúr

Maradjunk azért a szerszámoknál: csipesszel ;]

Ennyi teljes fényerőn világító, meztelen RGB LED-be már határozott élmény belenézni. Egyszer sikerült nagyon (ott még plate sem volt, ami kicsit árnyékolt volna), azóta ha SMD RGB-ket látok a nyákon, akkor inkább a nyák tesztelése nélkül beleforrasztom a kapcsolókat, és úgy dupla takarásban kap először áramot.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85028) Vasti74 válasza plehoczky (#85017) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Nekem most kellene valamit vennem, és most még van ez-az a MS kínálatában ;-)
Az MK650-et egyébként kihúztam a képzeletbeli listáról, mert eléggé nem lányos asztalra való.

(#85029) Domonkos válasza Vasti74 (#85028) üzenetére


Domonkos
Ármester

Motospeed SK84?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#85030) Vasti74 válasza Synthwave (#85019) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Persze, külön is jó, főleg, ha BT a cucc.

Azért az elég szomorú, hogy 35-40.000 forintból nem jön ki egy "irodai" billentyűzet + egér???

Gamer - kapcsolós - kattogós cuccok nem igazán jöhetnek szóba: mutattam a lányoknak, nem tetszik nekik.

Régebben volt nekem is HP és Dell "mezei", géphez adott billentyűzetem és egerem is, csak eladtam őket a gépeimmel, vagy elajándékoztam őket a családban: szerintem mindegyik teljesen jó volt minőségre, méretre, kinézetre, csak mindegyik vezetékes volt.
Na valami ilyen egyszerű, irodába szánt cucc kellene nekem, csak vezeték nélküliben ;-)

A Logitech Pebble 2 billentyűzetet, illetve hát a billentyűzet-egér kombót ismeri valaki?
Mennyire használható a billentyűzet? Mert kicsi és dizájnos cucc, ha jó is, akkor tennék vele egy próbát...

(#85031) Synthwave válasza Vasti74 (#85030) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az "irodai" alapvetően túlárazott műanyaghulladékot (vagy csak simán műanyaghulladékot, túlárazás nélkül :DDD) jelent, a "minőség" nem itt kezdődik.

Nem csak "gaymer", csilli-villi, baltával faragott, csörgő-zörgő mechanikus billentyűzetek léteznek, a hangjuk pedig 1000 paramétertől függ.

Megfizethető, de már vállalható, a hot swap socketeinek köszönhetően utólag bármikor könnyedén átépíthető klaviatúrának mondjuk ott az Akko 3068B Plus, ami 35-ért (bolti, új ár) szerintem elég jó. Van benne BT és 1000 Hz-es 2,4 GHz, de kábelesen is hajtható + PBT kupakok + egy rakás tartalék billentyűsapka, és a gyárilag kapott kapcsolói is kellemesek. Vezetékesben cirka ugyanennyibe kerül például a Keychron V2 is.

Korrekt BT-es egérnek mondjuk Razer Orochi V2, ebben van természetesen 2,4 GHz-es HyperSpeed rádió is, újonnan durván 20k, aprón 12-15 körül szokott előfordulni. Ha elég a rádió, akkor Logitech G305, aprón egy 10-esből simán ki kell jönnie. Mindkettőbe Energizer Ultimate Lithium AAA mikroceruzát ajánlok; ez egy minőségi, mindössze 7,5 grammos elem.

Ez kb. az alsó szint, ha "értelmes" vezeték nélküli motyót szeretne az ember. Imo nem sok értelme van ~15-tel olcsóbban szemetet venni, de ez nyilván nem az én döntésem lesz.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85032) leroyclub


leroyclub
senior tag

Sziasztok! Keychron K4 billentyűzetemen szeretnék kapcsoló szettet cserélni. Jelenleg kék van benne (ezzel vettem annó) de túl hosszú az útja és sokszor gépelés közben melléütök, beleakad az ujjam. Milyen kapcsolót javasoltok? Afterhours oldalán nézegettem de nem igazán tudom. Videók alapján valamelyik silent lenne jó, mert a hangját sem szeretem annyira.

[ Szerkesztve ]

(#85033) dqdb válasza Vasti74 (#85030) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Logitech Pebble 2 billentyűzetet, illetve hát a billentyűzet-egér kombót ismeri valaki?
Az egér ergonómiai katasztrófának néz ki. A billentyűzet jó lehet olyannak, aki szereti a laptopbillentyűzeknek, de a kör alakú kupakok inkább designról szólnak, mint a kényelemről. Lehet, hogy imádni fogja, de lehet, hogy 14 napon belüli visszaküldés lesz belőle, mert a kupakformán sokat fog hibázni.

Azért az elég szomorú, hogy 35-40.000 forintból nem jön ki egy "irodai" billentyűzet + egér???
Üdv a valóságban.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85034) dqdb válasza leroyclub (#85032) üzenetére


dqdb
nagyúr

okszor gépelés közben melléütök, beleakad az ujjam
Ez nem kapcsoló, hanem kupakprofil.

4 mm-es teljes út és 2 mm-es érzékelés a megszokott. Clickyből ritka a rövidebb úton járó kapcsoló, a Kailh Speed Gold/Bronze/Pink ilyen a 3,5 mm-es úttal, más gyártótól nem ugrik be semmi sem. Azt nem néztem, hogy Afterhours árulja-e ezeket, mert ott van az AliExpress, ha nem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85035) leroyclub válasza dqdb (#85034) üzenetére


leroyclub
senior tag

Ahogy nézegettem nekem inkább a lineáris lesz a nyerő. Alin még nem is néztem. Keychronnal mik kompatibilisek?

(#85036) Tsebacsi válasza leroyclub (#85032) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Silent kapcsolóból a Gateron, a Cherry vagy akár olcsóbb megoldásnak a Keychron Silent kapcsolója is ajánlott, és ahogy írta dqdb, a melléütés kupakprofil miatt van valószínűleg. A legtöbb silent kapcsoló lineáris, ha jól tudom.
A K4-be belemegy bármelyik 3 vagy 5 pines kapcsoló.
Én anno azért adtam el a K4-emet, mert mindig melléütöttem rajta :D
Zavart a sűrített kialakítása, nem bírtam megszokni, és a kupakok közti hely is jóval kisebb, ez is növeli a melléütés vagy többszörös leütés esélyét, főleg ha nem vagy profi 10 ujjas gépíró. Vagy erővel átszoktatod az izommemóriádat.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#85037) dqdb válasza leroyclub (#85035) üzenetére


dqdb
nagyúr

Clicky után a lineáris eléggé nagy váltás lehet, látatlanban főleg az.

Ha optikai, akkor csak másik optikai (mintha K4-ből is lett volna olyan, ezt csak azért említem meg). Ha nem optikai, akkor körülbelül bármi, ami kapható (ezen mondjuk erőteljesen nehezíthet, ha nem hotswap maga a billentyűzet).

Ajánlani csak akkor lehet értelmesen, ha körülbelül tudod, hogy mit szeretnél. Azt javasolnám, hogy menj el a legközelebbi MM-be vagy ha budapesti vagy, akkor Pixelbe/Alzához, aztán nyomkodd meg a kiállított billentyűzeteket, majd írd meg itt, hogy mi tetszett és miért, valamint mi nem tetszett és miért.

Lineárisból valamelyik Gateron Yellow Pro a legáltalánosabb ajánlás látatlanban, mert olcsó, jó és gyárilag kent, de mivel ez erőteljesen preferencia kérdése is, ezért irány a bolt előtte.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85038) Synthwave válasza dqdb (#85034) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

TTC Gold Blue

billentyűút: 3,5 mm
aktuációs pont: 2,2 mm
taktilitási pont: 1,6 mm
kezdeti erőkifejtés: 37 gF
bottom out: 58 gF
dobozszár
gumis csillapítás
3 tűs

Jó kis switch.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85039) 0xmilan válasza Synthwave (#85038) üzenetére


0xmilan
addikt

A bottom out alatt nem a 3,5 mm-nel mert erteket kene erteni? Mert az a kep alapjan sokkal inkabb 50 gF, mint 58.
Szerintem mar panaszkodtam emiatt korabban, hogy a grafikon meg a szoveges leiras sokszor nem ugyanazt mondja. :D

(#85040) 0xmilan


0xmilan
addikt

Megtudtam, hogy 69 fokos tentinget hasznalok. Nice.

(#85041) dqdb válasza 0xmilan (#85039) üzenetére


dqdb
nagyúr

Szerintem mar panaszkodtam emiatt korabban, hogy a grafikon meg a szoveges leiras sokszor nem ugyanazt mondja. :D
És tipikusan a grafikon és a mért adat erőteljesen eltér mind a számokban, mind formában: a taktilitás ívét például szeretik a gyártók egy kellemesen kinéző görbével bemutatni, ahol minden átmenet fokozatosan történik, aztán a gyakorlatban sokszor bináris, éles váltások vannak.

Sajnos ehhez a kapcsolóhoz nem találtam mérést, csak másik KTT Gold és KTT Blue kapcsolókhoz.

Pedig a 69° 42" 00" olyan közel lenne, hogy duplázzuk a mémet :D

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85042) micafighter


micafighter
nagyúr

Maxgamingen akciós sok TX stabilizátor: [link] Maxgaminget egyébként nem nagyon hallottam sehol EU vendorként említeni, viszont sok billentyűzetes cuccot találok náluk, amit máshol nem nagyon kapni. Most kb 30 másodperc böngészés alatt találtam az oldalukon KNC kapcsolókat, amiket más EU vendornál nem láttam, pl a Green Jacket a kedvenc lineáris long-pole kapcsolóm, gyárilag kent és nem igényel plusz kezelést. Találtam náluk kapcsoló tároló dobozokat is például, illetve a TX stabilizátor összes variációját (1.2mm, 1.6mm, v3, AP, long-pole és még a plate-mount TX stabilizátorokat is árulják készletről) amiknek nagy részét szintén nem láttam más vendornál. Groupbuyokat nem hiszem, hogy futtatnak, mert ez inkább egy tradicionális webshopnak tünik nekem, de alkatrészek kapcsán mindenképp érdemes náluk szétnézni.

(#85043) dqdb válasza micafighter (#85042) üzenetére


dqdb
nagyúr

Köszi az infót, már hetek óta tele van pakolva náluk a kosaram stabilizátorral, csak eddig lusta voltam rányomni a gombra :D

Groupbuyokat nem hiszem, hogy futtatnak
De, futtatnak, valami eléggé gyanúsan kinéző cuccnál láttam őket vendorként, szóval a lepattanó jut csak nekik (kupakok terén ez beugrott, de a billentyűzet nem akar). Ők igazából egerek terén nagyok, ott Európában az egyik legfontosabb tényezőnek számítanak.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85044) Jorus válasza 0xmilan (#85040) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ez szemre is látszik, kb. fejcsőszög :D

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#85045) Molydeus válasza dqdb (#85043) üzenetére


Molydeus
senior tag

Gyorsan szállítanak, 3.-án rendeltem meg egy TX készletet, tegnap meg is érkezett.

M.

(#85046) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Amúgy mik a legjobb stabilizátorok Ducky One 2-be és One 3-ba?

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85047) Synthwave válasza 0xmilan (#85039) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Szerintem az ott jóval többnek tűnik, mint 50.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85048) dqdb válasza Synthwave (#85046) üzenetére


dqdb
nagyúr

Mindkettőbe plate mount stabilizátor kell, de a One 2-ben csak a stabilizált kapcsoló kiforrasztásával tudod cserélni a stabilizátort.

Plate mount vonalon nem túl jó, rossz és nagyon rossz a háromféle elérhető opció, érdemes elkerülni az olyan billentyűzetet, amibe ilyen kell és nem PCB mount. Ha mégsem sikerül, akkor Gateron, Everglide Panda és az új plate mount TX a jobbak (az első kettő mások gyakorlati tapasztalata, a harmadikról még nem láttam visszajelzéseket, de a PCB mount stabilizátoruk alapján megadnám az esélyt).

Nekem egyedül a 60HE-be kell plate mount stabilizátor, abba Gateront vettem fél évvel ezelőtt (és nem tettem még be), mostani fejjel az azóta piacra került TX-et venném vagy Gateront.

Azt is hozzá kell tenni, hogy a legjobb stabilizátor is pocsék lesz kenés nélkül, szóval a cserén túl törődni is kell ezekkel, hogy tényleg jók legyenek.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#85049) Synthwave válasza dqdb (#85048) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"Plate mount vonalon nem túl jó, rossz és nagyon rossz a háromféle elérhető opció, érdemes elkerülni az olyan billentyűzetet,"

I know.

"Azt is hozzá kell tenni, hogy a legjobb stabilizátor is pocsék lesz kenés nélkül, szóval a cserén túl törődni is kell ezekkel, hogy tényleg jók legyenek."

Ezt is.

Csak márkákra voltam kíváncsi, illetve a személyes tapasztalat alapján ajánlottakra. :)) A Gateronról és Everglide-ról hallottam már (illetve a Durockról), az utóbbi komolyabbnak tűnik. Ez vajon ugyanaz az Everglide, aki anno a Titan egérpadokat gyártotta (és ahonnan a Razer a Fibertek techet csórelte)? Mondjuk nem úgy néz ki.

Egen, a One 2-vel nem úszom meg a forrasztást. Majd kell keresni valakit, aki szépen meg tudja csinálni. A billencset nem használom, de kicsit zavar, hogy a spacebarba beletört az egyik szára. Mondjuk használat közben nem érezni, de muh.

Mindenesetre thx.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#85050) Domonkos válasza 0xmilan (#85026) üzenetére


Domonkos
Ármester

Idokozben talalt valami megoldast. :C

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.