Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69501) Molydeus


Molydeus
senior tag

Ma "megérkezett" a 65%-os GMMK 2-es (kaptam egy mailt, hogy mehetek érte a Postára).
Első benyomások:
Ugyanaz az iskola, mint az első sorozat, masszív, de merev. Az anodizálás most a plate élén is végigfut, nincs ezüst csík, mint a réginél.
Érzetre kb. olyan nehéz, mint a TKL, bár az integrált plate ugyanolyan vastag. Gondolom több súlyt pakoltak bele. Viszont a bill. magasabb és meredekebb is egy kicsit a TKL-nél, még a ControlPad-nál is magasabb kb 1 milivel. Nekem kell hozzá egy laposabb csuklótámasz. Ez otthon nem gond - alaphelyzetben úgyis a TKL felett lesz - , de az irodában is használnám, vihetek magammal egyet és kérdés, hogy egyáltalán bill. belefér-e a tokba, amit vettem hozzá.
Engem meglepett, de gyárilag került bele hangtompítás a PCB és a plate közé. A bill. site-ján az egyik metszeten utólag megtaláltam, de amikor vetem nem tűnt fel és szövegben említett dampeningre úgy gondoltam, mint a vékonyka szivacsra a TKL-nél. Az anyaga szivacs, nem filc, az én ízlésemnek kicsit nagy kihagyásokkal dolgoznak a csavaroknál, távtartóknál, már amennyire így kívülről látom, mert most még nem szedtem szét.
A hangja? Az Iceberg klónnal és egyelőre a szokásos Gateron Silent Red-ekkel ugyanazon a magas frekvenciás, tiszta és halk hangon peng az R3 sorban (itt egyértelműen látszanak a nagyobb kihagyások). A többinél nem hallom, sőt, általában egy fokkal jobban tompít, mint amit a TKL-nél összehoztam.
Ez leginkább akkor tűnt fel, amikor kipróbáltam az érdekesebb helyeken pár Red Pro-t a Silent-ek mellett. A stabilizált billentyűk alá is Pro került. Érdekes, de a Backspace és az Enter a Pro-val is olyan halk volt, mint a TKL-en Silent-tel. A Space-nek is mélyebb hangja van.
Amúgy a milky top Red Pro baromi jó, nagyon tetszik a hangja. Ha nem lenne szempont a halkítás, simán belepakoltam volna mindet. Simaság és klassz mechás kopogás.
Egy bosszantó dolgot találtam eddig. Az Enternél az a két bevágás a platen, ami lehetővé, hogy a stabok mellől kivegyem, az nem a foglalat közepéhez van igazítva, kicsit befelé van húzva. Emiatt az IC kiszedővel megszenvedtem, amikor a pro-t ki akartam húzni.

A GMMK saját szoftvere (ezúttal a Core) a szokásos egyszerűségre törekszik. Ezzel együtt még nem sikerült megfejtenem, hogy hogyan tudok egyszerre elsődleges funkciót és FN-es verziót egy bilentyűhöz rendelni. Ha nagyon nem menne, legfeljebb kipróbálom a QMK-t.

Így fest monitor- és sarki fényben:

A kép szokás szerint csal, ennyire nem világos az alfák kupakja. Sajnos, mint kiderült az Iceberg klónhoz nincs R1-es End, így maradt a PgUp ás PgDown a jobbszélen.

Ha majd megérkeznek a szerszámok, belevágok a "Silent-Pro" kísérletbe is.

M.

(#69502) micafighter válasza dqdb (#69499) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ha kapható lenne, vagy GB kilátásban lenne wireless o-ring mountos billentyűzet, azt vettem volna :) Mivel ilyet nem találtam, így a Bakenekonál maradtam, mert abban csak egy plate csere kell, hogy vezeték nélküli legyen, plusz egy akksi.

A házilag öntött ólom súlybol nem tudom esztétikailag mit lehet kihozni, bár ha a billentyűzet belsejében van és nem látszódik, akkor ez nem is túl fontos szempont, azért persze megpróbálom a maxot kihozni belőle, de mint említettem, engem a súly pusztán hangzás szempontjából érdekelne, nem esztétikai szempontból.

az aljábol kiszedek egy kis anyagot - Ezt hogyan szándékozol elérni?

A ház alja alumínium, úgyhogy erre akár gravírozó vagy maró gép is megfelel. Gravírozó gépnél pl pontos paramétereket lehet állítani gépen, és annyit szed ki pontosan, amennyit kell, kb 2ezer HUF-ba kerül egy ilyen művelet, az ólom meg már megvan, úgyhogy az gyakorlatilag ingyen lesz.

Nem feltétlen akarok beletenni súlyt egyébként, csak az is tud javítani a hangzáson, és 2k HUFbol meglenne, ezért gondolkoztam el rajta.

(#69503) Mephike


Mephike
senior tag

(#69504) dqdb válasza Mephike (#69503) üzenetére


dqdb
nagyúr

Így kell ezt csinálni ár* és kompatibilitás terén, kedves Glorious! Oké, hogy nem doubleshot PBT, hanem valami PBT alapú mix és POM az alapanyag, de kisker áron ennyiért ez igencsak rendben van a készlet (és úgy egyáltalán is).

Remélem, hogy a linkelt készlethez hasonlóan saját designokkal jönnek, és a Gloriousszal ellentétben nem már létező készleteket akarják majd klónozni.

* úgy nézem, azóta visszavett kicsit az arcából a Glorious, és a nevetséges 90-100 dolláros árat felezte

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69505) [Prolixus] válasza Mephike (#69503) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hinnye, ha már olyan minőségű lesz mint a magyar 75%-os szettjük, akkor ez egy bitang jó ár ezért a készletért. :Y

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69506) Wyll válasza Wyll (#69379) üzenetére


Wyll
őstag

Nem sok segítséget kaptam a topiktól, ezért a hétvégén az alza-ban beruháztam egy SPC Gear GK630K Tournament HU billentyűzetbe Kailh Brown kapcsolókkal.

Ez az első mechanikus billentyűzetem. Ne várjatok olyan magas szintű elemzést, mint amiket látni itt a topikban. :B (Esetleg szétválhatna a topik egy vásárlás-tanácsadásra, meg egy minden-más-ami-billentyűzetre). A billentyűzet igazából egészen jó, azt adja amit ígér, de nekem úgy érzem egy kicsit hangos, és emellett magas is, és jelenleg nem nagyon van helyem csuklótámasznak..

Így most azon filózom, hogy esetleg mégis a zsebembe nyúlok egy laposabb és halkabb modell érdekében: felfedeztem a Varmilo VA88M-et, ami szintén magyar, de laposabb és cherry silent red kapcsolós. Viszont dupla annyi az ára :U

Van ezzel tapasztalata valakinek? Jók a silent red-ek?
Mit gondoltok, megéri még ennyit a dolog?

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#69507) Horvi válasza Wyll (#69506) üzenetére


Horvi
őstag

Kérdezd meg #69466 mrviceguy Most akar elpasszolni egyet ha jól látom. Biztos tud róla pár dolgot mondani ami hasznos lesz neked. Ha jól látom talán pont silent red kapcsolós van neki.

Hello darkness, my old friend...

(#69508) nyunyu válasza Mephike (#69503) üzenetére


nyunyu
félisten

Fenébe, kell majd egy ilyet vennem az 1800-ra, mivel minden alsó soros 1U mod gomb, meg a Num-/+-is megvan benne.
Már csak az a kérdés, hogy a 6U szóközük mennyire Cherry kompatibilis?
(Ha már Cherry volt olyan hülye, hogy a win gombos 1800 és 3000 szériákon ugyanott felejtette a szóköz kapcsolóját, ahol a winkeyless elődeiken volt, emiatt nem középen van a kapcsoló a win gombosak szóköze alatt.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69509) [Prolixus] válasza Wyll (#69506) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ebből a büdzséből kifejezetten ajánlható, magyar mechanikus TKL nem nagyon van szerintem, valszeg ezért nem kaptál sok reakciót a kérdésedre. Nagyjából egykutya minőségű billentyűzetek vannak, szóval azt kell venni amelyik valamiért szimpatikusabb. Nyilván ez nem nagy segítség, de ez a helyzet, mindenki örülne neki ha lenne valami alulárazott egyértelmű best-buy, de sajnos nem tudunk ilyenről, eleve kevés opció közül lehet választani.

Aprón amúgy van egy silent red-es Ducky TKL is 20k-ért (itteni fórumtárs hirdeti), az is jobb vétel mint az SPC Gear, főleg ennyiért. Bár kupakokat kellene cserélned rajta, úgy meg már nőnek a költségek.

Nekem volt rövid ideig az említett SPC Gear GK630K, a red kapcsolós. Alapvetően egy minőségi konstrukció volt az árához képest, így első benyomás alapján, de szerintem is hangos. Visszavittem a 14 napos elállással. Egy jobb építésű és silent red vagy más silent kapcsolókkal jelentősen halkabb billentyűzeted lesz. Hogy kétszer olyan jó-e (mint az árkülönbség), azt viszont csak neked lehet majd eldönteni. Nekem megéri, meg feltételezem a legtöbb törzstagnak is itt, de nyilván "mi" nem az átlag közönség vagyunk ilyen téren.

Szemléltetésként pont csináltam videókat nemrég erről a hang témáról:

Moddolt Redragon Vishnu, silent white kapcsolók:
[link]
vs
Stock gateron brown kapcsolós Keychron K2
[link]

Szvsz elég "látványos" a különbség, bár a csendesség nem minden, ez a silent white kapcsoló az én ízlésemnek már túl mushy, de tényleg elég csendes. Igazából amit lehet hallani a videóban az némi súrlódás "zaja", ha megkentem volna a kapcsolókat/rugókat még ez is részben eltűnne. A Cherry féle Silent Red kevésbé mushy de picivel hangosabb is, szvsz egy korrekt alap silent kapcsoló, így a cherry designos berkeken belül legalábbis.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69510) sanya53


sanya53
aktív tag

Sziasztok!
Megjött a Varmilo va109m moonlight mx silent red.
Hát ez valami istentől való cucc.
Eszméletlenül csendes, nagyon jó a kupakok érintése is.
Csak az a bajom, hogy nem tudok rájönni, hogy kell bekapcsolni a világítást.
Tudna valaki segíteni ebben?
Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#69511) Horvi válasza sanya53 (#69510) üzenetére


Horvi
őstag

Hát több helyen is azt írják, hogy nyomod az Fn gombot mellé pedig a fel vagy le nyilat és azzal kapcsolod.

Hello darkness, my old friend...

(#69512) sanya53 válasza Horvi (#69511) üzenetére


sanya53
aktív tag

Nagyon köszönöm a segítséget.
Én nem találtam róla semmit pedig 3 óra óta ezt keresem.
Köszönöm! :R

(#69513) Throme válasza Wyll (#69506) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem azt figyeld meg, hogy melyik koppanás hangja zavar jobban, a lenyomásé, vagy a kupak "visszaérkezése"-kor keletkezett hang (kapcsoló). Esetleg ez utóbbi még ingerküszöbön belül van-e.
A kupak lenyomásakor egy o-gyűrűvel csillapítható a hang, ha nem akarsz billentyűzetet cserélni egy drágábbra.

[ Szerkesztve ]

(#69514) FrigoCoder


FrigoCoder
csendes tag

Aukey KM-G9 billentyűzetem van, angol ISO kiosztás 88 billentyűvel és Outemu Blue kapcsolókkal. Szeretnék hozzá magyar kupakokat venni, lehetőleg retró írógéphez hasonlítóakat. Létezik-e egyáltalán ilyen, és honnan lehet beszerezni?

(#69515) copass válasza FrigoCoder (#69514) üzenetére


copass
veterán

hirtelen ezt találtam, lehet van jobb féle is. magyar felejtős

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69516) dqdb


dqdb
nagyúr

[MT3 9009]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69517) dqdb válasza dqdb (#69516) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]
egy "kis" kiegészítés az MT3 profilhoz, alig várom, jó lenne, ha jövő évben már GB futna

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69518) plehoczky válasza plehoczky (#69446) üzenetére


plehoczky
tag

Kezembe került Redragon Vishnu red és brown switchekkel.
Az normális vajon, hogy ha világítanak ledek, úgy zúg mindkettő, mint egy troli a hetvenes évekből?

(#69519) dqdb válasza plehoczky (#69518) üzenetére


dqdb
nagyúr

A háttérvilágításnál a fényerőt jellemzően alacsony frekvenciás PWM-mel szabályozzák, szóval simán elképzelhető, hogy a 150-250 Hz sajnos hangban is megjelenik bizonyos esetekben.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69520) 4nick8 válasza plehoczky (#69518) üzenetére


4nick8
őstag

Reddragon...

(#69521) Tsebacsi válasza plehoczky (#69518) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

:N :DDD :C

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69522) plehoczky válasza dqdb (#69519) üzenetére


plehoczky
tag

Tudom én, hogy nem ez a legminőségibb márka, csak azt gondoltam volna, egy 30eFt billentyű azért ennél jobb minőség.
De ezek szerint ez csak az aksival (ami nekem felesleges) és a média gombokkal több, mint a fele ennyibe kerülő Kumara.

(#69523) nuke7 válasza plehoczky (#69518) üzenetére


nuke7
veterán

a kumara nálam nem adott ki semmilyen hangot... :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#69524) nagyArc válasza plehoczky (#69522) üzenetére


nagyArc
tag

Nálam sem ad ki semmilyen hangot a Kumara. Amúgy nem kellene annyira túlgondolni a dolgokat. Tíz éve használok mechanikus billentyűzeteket, az évek alatt összegyűlt belőlük itthon négy darab. Két hónapja vettem egy brown kapcsolós Redragon Kumarát. Nekem ez teljesen tökéletes, a magyar kupakokkal sincs semmi bajom (pedig van itthon vastag PBT kupakos billenytűzet is). Megkönnyebbülés, hogy van hosszú í és ékezetes felirat a gombokon, soha nem szerettem anélkül gépelni. Én nagyon meg vagyok elégedve a Kumarával, az eddigi legjobb billenytűzetem, és nincs szándékomban szivaccsal kitömködni meg olajozgatni sem. Nekem ez munkaeszköz, és ha tönkremegy, veszek másikat, nem egy ökör ára.

(#69525) copass válasza plehoczky (#69518) üzenetére


copass
veterán

gariztatni kell ilyenkor. sípolás nem normális jelenség.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69526) zedok


zedok
senior tag

Sziasztok!

Keresek halk - extra halk billentyűzetet otthonra, HO-s munkavégzésre.
Igényeim: halk, vezetékes, nem kell mechanikus (vagy legalábbis nincs ilyen igényem), világítás legyen rajta - ha esetleg pénztárca barát az nem hátrány.
Jöhet egeres barátjával is. :))

Tudtok ajánlani ilyet?

Köszönöm. :)

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#69527) plehoczky válasza copass (#69525) üzenetére


plehoczky
tag

Azért kérdeztem rá, mert kettőből kettő Vishnu sípol és más is megerősítette, hogy az övének is volt hangja.
Ha ez a "normális" állapota, akkor nem kell gariztatni, 14 napon belül vagyok, visszaviszem és kész. Ez azért érdekes, mert járt nálam egy Kumara is, és annak semmi hangja nem volt, pedig azt gondolnám, a led vezérlő ugyanaz vagy nagyon hasonló lehet bennük.

(#69528) [Prolixus] válasza nagyArc (#69524) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Ez teljesen rendben van, rád mondják hogy átlagos felhasználó vagy. És ez nem pejoratív vagy derogáló az én szememben, ez a többség felfogása/hozzáállása. Az autó sem érdekel sok embert, csak annyira hogy A-ból B-be eljusson vele, ne legyen csigalassú, meg a 21. században alapvető kényelmi fícsöröket tudjon, de amúgy nem izgatja hogy milyen a felfüggesztés, mennyire kerreg a dízel, mennyire direkt a kormányzás stb. és még a zongoralakk sem kergeti őrületbe. Én is ebbe a csoportba tartozom. Nem akarok költeni se rá és sokat sem foglalkozni vele. Mégis vannak autób@zik, akik szeretnek a témával foglalkozni, autókkal bíbelődni, igényesebbek és érzékenyebbek bizonyos dolgokra mint én, és ennek megfelelően költenek is rá. Nyilván egy autó egy sokkal bonyolultabb, drágább, nagyobb volumenű dolog, mint egy billentyűzet, az utóbbi téma mégis jobban érdekel személy szerint, mint az autók (pedig elég évi minimum 20 ezer km-t mindig levezetek). És amúgy pont a te érvedet is fel lehet hozni, csak teljesen más kontextusban: nekem a billentyűzet munkaeszköz, ezért fontos, hogy nagyon jó legyen, mert gyakori interakcióm van vele.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69529) copass válasza plehoczky (#69527) üzenetére


copass
veterán

akkor ez típushiba, de ettől függetlenül nem normális jelenség.
tehát nem számít rendeltetésszerű használatnak az hogy te hallgatsz egy sípolást egész nap.
ha azt mondják hogy kapcsold ki a fényeket, az meg korlátozza a rendeltetésszerű használatot! :D
én biztos hogy gariztatnám, ha nem tudják javítani akkor meg pénztvissza és csá.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69530) 4nick8


4nick8
őstag

Új Varmilo, nekem tetszik:

(#69531) [Prolixus] válasza plehoczky (#69527) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Igen, itt is leírom akkor, hogy ami nekem volt is sípolt valamennyire, de nem volt hangos egyáltalán. Fényerő növelésével hangosabb lett a sípolás (bár az enyém még ott sem volt zavaróan hangos, nincs tökéletes csend úgyse otthon/munkahelyen), illetve bizonyos színekre állítva hangosabb volt mint más színeknél. Alacsony fényerőre állítva meg egyáltalán nem sípolt semmilyen színnél ha jól emlékszem. Mivel wireless módban használtam a töltéseket kivéve, így minimumra volt rakva az enyémen a fényerő, így aztán teljesen el is feledkeztem erről a jelenségről, de attól még tény, hogy volt.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69532) dqdb válasza 4nick8 (#69530) üzenetére


dqdb
nagyúr

Végre hotswap tőlük is. A névvel kapcsolatban a Filcónál szerintem pár szemöldök felszaladt.

Lesz QMK/ZMK/VIA vagy más épkézláb megoldás hozzá a kiosztás szabadon módosíthatóságára?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69533) [Prolixus] válasza 4nick8 (#69530) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hát..mondjuk úgy hogy szeretem a paszteles színeket, de nem egy billentyűzeten. :Y

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69534) 4nick8 válasza [Prolixus] (#69533) üzenetére


4nick8
őstag

NEm lehet minden fekete :)

(#69535) 4nick8 válasza dqdb (#69532) üzenetére


4nick8
őstag

Minilo = Mini Varmilo :)

Megkérdeztem.

(#69536) dqdb válasza 4nick8 (#69535) üzenetére


dqdb
nagyúr

Minilo = Mini Varmilo
A logika lehet, hogy így működött, de attól még az elnevezés egy eléggé pofátlan lenyúlás lett. A Filco Minila ~10 éve létező és jól ismert modell, egészen véletlenül az is kis méretű billentyűzet BT támogatással.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69537) dqdb


dqdb
nagyúr

Úgy tűnik, hogy az SLA nyomtatók elérték azt a minőségi szintet, hogy ha valaki nagyon szeretne magának magyar feliratos "doubleshot" kupakokat, akkor rengeteg idő és pénz elégetése után tud nyomtatni magának. Kopni fognak persze, mert a gépelés komolyan igénybe veszi a műanyagot, de legfeljebb nyomtat magának az ember egy új készletet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69538) copass válasza dqdb (#69537) üzenetére


copass
veterán

láttam pár igen-igen részletes modellt SLA nyomtatással. modellezők szeretik.
esetleg lakkozni lehetne, akkor nem kopna.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69539) Domonkos válasza copass (#69538) üzenetére


Domonkos
Ármester

Jah. Kepzelem, mennyire jo erzes lehet a lakkreteget nyomkodni.. :(

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#69540) nyunyu válasza copass (#69538) üzenetére


nyunyu
félisten

Lakktól nem csúszna+csillogna túlságosan?

Én nem szeretem a fényes kupakokat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69541) copass válasza nyunyu (#69540) üzenetére


copass
veterán

nem tudom. léteznek matt lakkok is, igazából minden festett dologra tesznek 1 réteg lakkot hogy ne kopjon a festék.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69542) ATI


ATI
senior tag

Sziasztok!

Vett végül valaki Keychron magyar "ISO & ANSI PBT Keycaps For Q1 & Q2 & K2" szettből?
Azon gondolkozom, hogy TKL kiosztásra jó lenne-e? Ahogy nézem minimális a külnbség, de lehet nem veszek észre valamit.

Q2:

K8:

Az ins, del, home és end gombok vajon a TKL elrendezésen is megfelelően helyezkednek el?
Ha igen, akkor a jobb felső 3 gombra mehet bármi, az engem nem érdekelne.

Köszi,
Attila

[ Szerkesztve ]

(#69543) dqdb válasza ATI (#69542) üzenetére


dqdb
nagyúr

A megjelölt billentyűkre nem tartalmaz kupakot az a készlet:

----
Egy elemű minta alapján a qwertykeys-től érkező csomagra nem kell áfát+vámkezelési díjat fizetni az országba beérkezéskor.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69544) ATI válasza dqdb (#69543) üzenetére


ATI
senior tag

Á, értem, köszi! :R

Az ISO enter alatti shift még meglenne, nem?
Illetve a képen az addon gombokból nem jönnek ki a jobb oldali Alt, Ctrl, Win, Fn gomb?

[ Szerkesztve ]

(#69545) nyunyu válasza ATI (#69542) üzenetére


nyunyu
félisten

Mivel nincs odaírva, hogy a TKL billzetükre (K8) jó, így nem valószínű.

#69544:nem, ezekre a robbantott 75% kiosztásokra 1.75U jobb Shift kell (ami eredetileg az 1800-on volt), míg a TKLre, teljes kiosztásra eggyel szélesebb, 2.75U Shift való.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69546) ATI


ATI
senior tag

A home, end, Ins, del gombokra meg az lenne a válasz, ha mondjuk az F12-t átrakom mondjuk a Home helyére a TKL-emen.

(#69547) ATI válasza nyunyu (#69545) üzenetére


ATI
senior tag

Értem. Kár.

(#69548) Throme válasza dqdb (#69543) üzenetére


Throme
veterán

Az ins, del, home miért nem jó? Illetve a felső sori egyedi karakterekkel ellátott kupakokat a hozzáadottból lehet megoldani. Oké, hogy nem teljesen ugyanaz, de a két izzó ikonost meg azt az áthúzott négyzetet fel lehet használni szerintem.

Jah, sajnos a jobb shift és alatta lévők nem lesznek jók...

Nem tudom miért nem lehet többi kiosztáshoz is megcsinálni. Nagyon sok gomb egyforma, és így a nagyobb darabszám miatt lehetne olcsóbb is....

(#69549) dqdb válasza Throme (#69548) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az Ins-t elrontottam, az jó, mert az F-sor és számsor ugyanúgy R1, a Del (R2 helyett R1) és Home (R1 helyett R3) másik sorban van, mint kellene. A Space-től jobbra lévő három billentyű pedig a jobb Shifthez hasonlóan méretre rossz (1u széles 1.25u helyett) és egy hiányzik is közülük.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69550) FrigoCoder válasza copass (#69515) üzenetére


FrigoCoder
csendes tag

Hát volt egy pár órás terméketlen keresgélés, aztán lemondtam róla hogy magyar írógépszerű billentyűim legyenek. Inkább rendeltem Glorious G-104-BLACK-HU szettet, mert gyakorlatilag csak ez volt ami magyarul is elérhető. Köszönöm szépen azért!

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.