Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Héten találtam egy nagyon sárga, 97-es gyártású magyar Qtronix Scorpius 104-et az utcán, valaki lomtalanításkor kidobta.
Ennyire jó lenne a a slider over domeok között?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
-
PitkyePadvan
tag
Sziasztok!
Ajánlanátok valamit?1.Mekkora összeget szánsz rá?
10.000-15.000
2.Használt szóba jöhet-e?
nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
elsősorban játékra és programozásra
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
ollós / gumiharangos
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
nem kell világítás, az lenne jó ha vezetékes lenne.
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
lényegében nem szükséges a magyar, (csak azzal kicsit gyorsabban tudok gépelni), angollal kicsit ügyetlen vagyok, de teljesen jó az angol kiosztás is.elég új vagyok a téren, jelenleg egy magyar kiosztású laptopról gépeltem, illetve annó ebay-en rendeltem egy kicsi és könnyű angol kiosztásút, ami sokszor jön jól, de most hogy lesz egy pc-m kellene valami billentyűzet is hozzá
Üdv: László
-
nyunyu
félisten
válasz Skullwipe #35005 üzenetére
- vékoy ABS, Alps mount kupak
- pad prited, de mit az ökörhugyozás, olya csálé.
- de legalább Helvetica fontot használtak, ahogy kell
- Számokról hiáyozak a kelet-európai ékezetek.
- Á-n el van írva a ß
- S-D, K-L-ről hiányoznak a lengyel karakterek
- U- ics euró, (97-be modjuk érdekes lett volna )
- Jóval keméyebben, határozottabban pattog, mit egy mai gumidómos, bottom out hagja is ikább egy o-rig élküli MX Redet idéz.
- 2KROJa, em működik rajta a bal Shift, Caps, meg a B és M közötti gomb.
Modjuk ha redese működe miden gomb, akkor komolya elgodolkoznék rajta, hogy bevigyem-e melóba kollégákat idegesítei, mert amúgy nagyo kéyelmes, még így 20 évese is agyoveri a ma kapható dómos mezőyt.
Sebaj, kupakszettje talá jó lesz, ha etá Alps billzetet szereték építei (az sem most lesz )
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nem azért, de ez a billentyűzetajánló, ez miez?!
Egy csomó billentyűzet rég nem kapható a listáról.
A legolcsóbb "ajánlott" mecha most a COOLERMASTER Masterkeys Pro M, ha jól látom, right?!
Vagy ez csak az "épp-hogy-csak ajánlott" kategória?!A Cougar Attack X3 Pro-val mi a helyzet?! Nem látom a listán... 6K-val drágább, van annyival jobb is?!
THX!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Volt kitéve egy másik billzet is, de azo lila PS/2 csati volt, meg felezett Esc+F sor kupak, szóval azt 3 méterről bekategorizáltam a 2000 körüli újoa ezresbe ekrült Chicoy kategóriába, aztá nem mertem közelebb mei, ehogy kiégjen a szemem attól a retektől.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz SunMount3r #35007 üzenetére
CM-mel nincsen semmi gond, vehető...
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Mr.Csizmás
titán
válasz SunMount3r #35007 üzenetére
ha veszel egy listában nem szereplőt, és leteszteled + megosztod a topikkal, szívesen veszik, és bekerül a listába. így lett bent a KM780 is, velem együtt 3-4 embernek van már, és mind jó véleménnyel vagyunk róla.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Olcsó (5-6e ft) billentyűzet érdekel ami halk és teljes értékű (nagy enter,magyar,numpad)
esetleg, ha belefér (nem biztos hogy ilyen árban van, gondolom...) háttérvilágítás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #35010 üzenetére
Kösz, de majd akkor "kísérletezgetek" ilyen mecha árakon, ha a mikulással közeli rokonságba kerülök.
Amúgy: A KM 780 csak az RGB kivitelben kapható itthon, az is csak 1 helyen és az is német kiosztással és 53K+ áron. Maxi no-go. Tudom, nem "kívánságverseny", de én max 20-25K-t érzek reálisnak ("emberinek") ezekért a Cherry-s mecha-kért is. Elvégre csak egy billentyűzet... De kényszerűségből megbarátkoztam már a 30K-s ársávval is, ez ügyben érdeklődnék...
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz SunMount3r #35013 üzenetére
ez gyak. gyűjtői kategória, nem használati tárgyként veszi meg valaki.
---
nem cherry switchcsel ott a sharkoon skiller (kailh), az 20 alatt van.vagy ha nem kell az nkro, akkor cherryből is van 25k-ért magyar: [link] csak nem világít.
+ a devlin profilú (lapos) kupakjai is megosztóak - személy szerint én nem próbáltam.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Mr.Csizmás
titán
válasz SunMount3r #35015 üzenetére
(mindjárt keresek neked)
én is így kezdtem, hogy áldozzunk rá, legyen 10k-ért valami gamerebb cucc...jó...20k....na aztán 130€-be állt meg a KM780 RGB a németektől, de nem bántam meg.
szerk: KM780 GK-KSR1C3-KM780S10DE postával ~35e ft, paypal van: [link]
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Varoz
addikt
válasz SunMount3r #35015 üzenetére
Csizmi már írta, hogy Dajcslandból 35k.
De amúgy meg, full NKRO, fém ház, teljesen makrózható, 6 dedikált makró gomb, fedélzeti memória, hátulján USB kimenet, 2 jack dugó, RGB, Cherry MX kapcosló. Hol kapod ezt meg olcsóbban? Mindent tud, éppen kávét nem főz, persze, hogy nem 25k, mint a sima Tesoro Durandal.
Egyébként sem értem miért nem reális egy max két márkás cipő ára egy billencsért, amikor ezt évekre veszed, nem 2 évre! Főleg, ha egy 200-300 ezres konfig van mellette.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
PitkyePadvan
tag
válasz PitkyePadvan #35004 üzenetére
A4tech Bloody B120
ehhez mit szóltok, ez mennyire jó? tapasztalat?
-
Skullwipe
senior tag
Abban, ne is keress magyarázatot. De én főleg azért gondolom, hogy nem figyelnek erre oda, mert ez nem olyan nagyon egyértelmű téma. Nálunk, nem ezeket hirdetik, reklámozzák, és magyarázzák. Kis piac vagyunk, ha jót akarsz, akkor látod, hogy bele kell bizony merülni, ami nem egyszerű ha nem akarod rászánni az időt, aztán meg nálunk úgy is minden azért elég rendesen fel van árazva.
-
Varoz
addikt
válasz Skullwipe #35020 üzenetére
Pedig tényleg az egyik legfontosabb cucc, hisz ezzel érintkezel is közvetlenül, meg a kéznek nem mindegy, hogy mit nyomkod, erről haxi tudna mesélni!
Ettől függetlenül értem amit írsz és valóban ez is lehet a háttérben.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
dzsi23
addikt
válasz PitkyePadvan #35019 üzenetére
Kereső... egyébként, ha megnézed az ajánlottak listáját, ez is köztük van, szal túl rossz nem lehet. Vagy ott van még a Cougar 200K.
[ Szerkesztve ]
-
PitkyePadvan
tag
válasz dzsi23 #35022 üzenetére
igen...
csak a A4Tech Bloody B120-al az a bajom hogy ott van az elején az a logó, meg az a kis cucc, nekem nem kellene ilyen és gondolom nem levehető.
a Cougar 200K-nél a gombok meg eléggé laposak olyat nem szeretnék.
ami úgy végülis jó lenne az a Lenovo Preferred keyboard,csak ahogy nézem semmi extra nincs , egy teljesen átlagos billentyűzet. nem tudom hogy megér-e ez 10ezer forintot.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz gmeszaros #35023 üzenetére
igazából mechából a kis szériás (és drága) groupbuyokon kívül 2 lehetőség van - matias ergo pro és az idén piacra kerülő kinesis freestyle edge.
lista itt, de 2015-ös: [link] - pl a ve.a és a mistel barocco nincs benne.
nem mechából van még a Microsoft Sculpt Ergonomic és a tek (ami állítólag nem túl jó minőségű), de az meg nem állítható szögű.
+ szerintem az emberek több mint 50%-a el lenne numpad nélkül is (statisztikát sajnos nem találtam), már az is ergonomikusabb lenne
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz PitkyePadvan #35024 üzenetére
ami úgy végülis jó lenne az a Lenovo Preferred keyboard,csak ahogy nézem semmi extra nincs , egy teljesen átlagos billentyűzet. nem tudom hogy megér-e ez 10ezer forintot.
konkurencia nélkül (ha nem akarsz feljebb menni árban) meg. de hardveraprón szokott lenni olcsóbban
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nyunyu
félisten
válasz Skullwipe #35012 üzenetére
Qtronixot próbáltam használni, amin 15-20% a valószínűsége az N gomb működésének.
Chicony: kilencvenes évek elején a alpsos KB-51xx széria jó volt, de 2000-re nagyon lezüllöttek az egypálcás billzetek szintjére. (Volt KB-9810-em, újonnan került 1k-ba...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ringman #35016 üzenetére
Azért annyit már összeolvasgattam a témában, hogy inkább maradnék a rendes Cherry kapcsolóknál.
Az MX-Board 3.0-val az a gond amit írtál, hogy laposabbak a billentyűk.
De most nézem, hogy Masterkeys Pro M nincs is magyar kiosztással (pedig ez még kb. elfogadható lenne), ami nekem alap lenne, mivel hosszabb távon főleg a precízebb/gyorsabb gépelés miatt kellene és nem akarok átszokni más kiosztásra.
-
nyunyu
félisten
válasz SunMount3r #35029 üzenetére
Veszel egy UK kiosztású Pro M-et, meg egy magyarító szettet?
Kérdés, hogy van-e már a boltokban UK kiosztású, mivel régebben csak US volt.
Ugyan azt is lehet magyarítani, de nem lesz dedikált Í gombod, meg az Ű kupak sem passzol a 1.5 széles \-re.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz SunMount3r #35031 üzenetére
Elvileg SGA-KC01-KKCP1-HU a cikkszáma, 2.5-3k körül osztogatják.
[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
válasz SunMount3r #35031 üzenetére
Itt vannak ajánlatok. Amit nézned kell az Cooler Master "SGK-4080-KK" után mi jön, az dönt te melyik kapcsolót szeretnéd:
"CM1-UK" (Brown Switch) - barna cherry
"CL1-UK" (Blue Switch) - kék cherry
"CR1-UK" (Red Switch) - régi fajta igazi piros cherry
A kiosztást pedig: a "UK" lesz a brit, a "US" az amerikai.A magyar szetthez pedig ezt kell keresni:
"SGA-KC01-KKCP1-HU"[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz SunMount3r #35034 üzenetére
Ha lehetne kapni 3rd party magyar szettet, akkor tudnék róla.
-
Poiro7
senior tag
Mechanikus billentyűzethez rendelnék "O" gyűrűt de kételyem támadt
Az átlátszó és a vörös szilikon "O" gyűrű tulajdonsága között van valami különbség, vagy csak a dizájn amit senki sem lát -
PitkyePadvan
tag
csak kíváncsiságból, tudtok pesten egy boltot ahol ki lehet próbálni egy mechanikus billentyűzetet? még sosem használtam/láttam olyat élőben
-
Domonkos
Ármester
válasz Poiro7 #35039 üzenetére
Szerintem az ebay-nel olcsobban sehol sem fogod tudni beszerezni. Van $1-2os csomag is.
Ha van valasztasi lehetoseged a kemenyseget illetoen, akkor en mindenkepp inkabb a kemenyebbet ajanlom. Ha tul puhat veszel, az szerintem egy kicsit visszahozza a membranos billek erzetet padlozaskor.
Meg ha hattervilagitasos billentyuzeted van, akkor amugy is csak az attetszo jatszik. Az is ront a vilagitason, de azzal talan meg atjon valami.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Poiro7 #35038 üzenetére
Meg talán a vastagságuk is más.
A ~10$-os 40A kemény kék az 5x2 mm méretű, míg a 1.5-2$-os átlátszó az 5x1.5mm. (belső átmérő x vastagság)
Pirosakat nem vágom, de ha jól rémlik, az vékonyabb volt, mint az általam vett kék.Nekem mondjuk jobban bejött az ócó átlátszó, mert később kezdi tompítani a leütést, mint a vastagabb kék.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
THX
A világításra nem is gondoltam pedig nálam az is egy fontos szempont volt. -
scream
veterán
válasz scream #34987 üzenetére
Na, hát nem lesz nálam sokáig... Nem tudom megszokni, hogy a numpad egyben van a nyíl gombokkal, meg a 6-os del blokkal...
Van bármiféle alternatíva erre az igényre?:
- valamilyen háttérvilágítás
- ISO layout
- vagy 100% vagy TKL, de ilyen fele ilyen fele olyan (mint ez a CM) azt ne
- magyar kupakszett
- n key rolloverMechanikust lehet hanyagolnám és helyette inkább valami hibrid/ollós vagy valamilyen normális gumidómosat, mert nagyon hangos (legalábbis amiket próbáltam idáig: MX red, brown, black).
Mi van ilyen?
-
SunMount3r
nagyúr
A Master Keys M és L között a board méretbeli különbségén és gombok számán kívül van valami különbség?
Ahogy nézem nekem elég lenne az M is (úgy is főleg ölbe véve gépelnék, így lehet még kényelmesebb is), de a gombok ezen is rendes méretűek és nem valami kicsinyített változatok?!Ránézésre egyedül a numerikus Del van rajta kicsit fura helyen (azok közül amiket gyakran használnék), de ezt még talán meg lehetne szokni.
-
Domonkos
Ármester
válasz SunMount3r #35047 üzenetére
Ezeken kivul nincs/nem tudunk rola.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Skullwipe
senior tag
válasz nyunyu #34833 üzenetére
Ada folyton ilyeneket csinál, godolom hogy mennyire szeretnének odabent érte. De lehet hogy a csodájára járnának, mert még is csak jó kis cucc. A végén lehet hogy fel is kéne használnod védekezésre, esetleg oda láncolni valami jó 10kilós lánccal
Meg nézd meg mi lett a vége a bill dolognak a megállapíthatatlan cherryvel vtr-án, annyit aztán biztos nem ér az egész, de tudom a szabályt az "amennyiért..." dolog.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz scream #35046 üzenetére
Egyelőre amiket néztem:
- Cougar 200K (annyira nem)
- Cougar Vantar (szvsz ez lesz a befutó)
- Asus CerberusHa lenne a Cherry Stream 3.0-nak legalább valami 6KRO képes példánya, akkor gondolkozás nélkül azt választanám, de sajnos 2-3 gombot tud max lekezelni egyszerre, ami elég szegényes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest