Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69301) [Prolixus] válasza Throme (#69298) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Szerintem van bőven különbség a tape mod miatt, a copass által linkelt videóban is jól hallható, saját tapasztalat is ezt mutatja. Nyilván nem traktorból lesz elektromos autó, de érted.

A gyártók amúgy már régen rámozdultak erre, mostanában egy 160USD barebone kit esetén is már adnak hozzá mindenféle szivacsot (házba, plate+PCB közé, de van amikor a kapcsolók alá is). Olcsó billentyűzeteknél marad ez ki.

Amúgy van amikor nem kell, mert elég jó a konstrukció hozzá, hogy szivacsozás nélkül sem kong/bong/peng az egész.

"PCB-lemez közé nem kockázatos bármit is tenni, ami növeli köztük a távolságot? A csavarok, ill. csavar menet miatt kérdezem. Műanyag ház esetén ez jelenthet problémát."

Nem nagyon, mert eleve olyan vastagságút veszel, ami befér a PCB és a plate közé. Kapcsolók miatt általában van egy fix távolság a PCB és a plate között (3mm vagy 3.5mm, mindig elfelejtem), ilyen vastag kell legyen a kitöltő szivacs is. Ha teljesen magadnak cserpákolod, csak akkor kell figyelned erre, de ha beleraksz egy 8mm szivacsot akkor meg a kapcsolókat nem fogod tudni beletenni eleve. Szóval a gyakorlatban ez nem szokott probléma lenni.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69302) dqdb válasza [Prolixus] (#69301) üzenetére


dqdb
nagyúr

van egy fix távolság a PCB és a plate között (3mm vagy 3.5mm, mindig elfelejtem
5 mm távolság van a plate teteje és a nyák teteje között, azaz az ajánlott 1,5 mm vastag plate esetében 3,5 mm vastag szivacs kell a nyák és plate közé.

A nyák alá pedig akkora és olyan alakú, amit a ház kiad.

Amúgy van amikor nem kell, mert elég jó a konstrukció hozzá, hogy szivacsozás nélkül sem kong/bong/peng az egész.
Alapvetően hibás tervezés eredménye megfelelő tervezéssel elkerülhető a kongás/pengés, de általában olcsóbb a gyártóknak szivaccsal kibélelni a billentyűzetet, mint megoldani.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69303) HardRic válasza Throme (#69298) üzenetére


HardRic
addikt

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20220413032303&SearchText=plate+foam+keyboard

Az ilyen plate foamok direkt erre vannak kitalálva. A plate és a pcb közt a switchek bepattanási pontja miatt amúgy is van egy 3-5mm hely, szóval ezzel nem növeled a távolságot csak kitöltöd azt az űrt.

(#69304) 4nick8 válasza [Prolixus] (#69299) üzenetére


4nick8
őstag

Jövő héten már itthon is kapható lesz.

(#69305) [Prolixus] válasza 4nick8 (#69304) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Hogyhogy? Hazai boltok eddig nem árultak a Q szériából.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69306) 4nick8 válasza [Prolixus] (#69305) üzenetére


4nick8
őstag

Nem volt belőle ISO, nem tudott szállítani a Keychron, etc...

(#69307) [Prolixus] válasza 4nick8 (#69306) üzenetére


[Prolixus]
addikt

? Q1, Q2-ből volt ISO és tudott szállítani a Keychron, hazai boltokba mégsem került. Ezért kérdezem, hogy honnan van az infód, hogy Q3-nál más lenne a helyzet, mert meglepőnek találom az előzmények után legalábbis.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69308) 4nick8 válasza [Prolixus] (#69307) üzenetére


4nick8
őstag

Mondom nem tudott szállítani mert minden készlet ment a website-ra és nem került be nagykerbe. Most jön Q1 Q2, Q3 meg 1-2 hónap.

(#69309) [Prolixus] válasza 4nick8 (#69308) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Jah. Nah ez tök jó hít akkor :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69310) Horvi


Horvi
őstag

A keychron oldalán újra van elérhető Q3 készlet mindenféle színben, gombbal és anélkül is ha valakit érint. Én már berendeltem egyet magamnak :DD

[ Szerkesztve ]

Hello darkness, my old friend...

(#69311) Mephike válasza 4nick8 (#69308) üzenetére


Mephike
senior tag

Jól gondolom, hogy ez Barebone lesz csak, ugye?

(#69312) Itachi82


Itachi82
aktív tag

Csá all! Lehet le cserélném az öreget, ha lesz olyan bill. ami tetszik.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
25k

2.Használt szóba jöhet?
Nem

3.Milyen billentyűzetet használsz most?
Ozone Blade

4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék + általános használat

5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus / Brown vagy Red switch

6.Van konkrét modell ami tetszik?
Cooler Master CK352 (CK-352-GKMM1-HU) (LLC switch tényleg annyira nem ajánlott?)
Redragon Manyu RGB

7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar / nagy Enter

8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Numpad-ost

9.Extra igények?
RGB

[ Szerkesztve ]

(#69313) 4nick8 válasza Mephike (#69311) üzenetére


4nick8
őstag

ezek most.

(#69314) Mephike válasza 4nick8 (#69313) üzenetére


Mephike
senior tag

Köszi a részletes listát/választ! :R

(#69315) micafighter


micafighter
nagyúr

Gondolkoztam, hogy jó lenne egy vezeték nélküli billentyűzet az irodába. A Zoom65 érdekesnek tűnt, de a GMMK Pro és a QK65 mellé nem akartam egy 3. gasket mountos billentyűzetet. Videókat hallgatva a SINGA X TGR UNIKORN R2.1-nek nagyon megtetszett a hangja, bár ez nem vezeték nélküli, de o-ring mount. Nem is sajnálnám érte a group-buy árát, viszont most ugye nem lehet kapni, ki tudja mikor lesz (ha egyáltalán lesz-e) megint, és másodkézből pedig aranyáron megy. A Cannonkeys Bakeneko, a Freebird és a Block 67 nagyjából hasonlót tudnak, persze nem érik el ugyanazt a szintet, mint a jóval drágább SINGA UNIKORN. Viszont ezek ugye egyik sem vezeték nélküli, és nem is tudok kapható vezeték nélküli, o-ring mountos billentyűzetet (ha tudtok ilyet, szóljatok :DDD ).

A Tofubol viszonylag egyszerűen lehet vezeték nélkülit varázsolni, és az is gasket mounttól eltérő élményt adna. Adott a Tofu ház, és kell hozzá egy ilyen vezeték nélküli PCB: https://www.upgradekeyboards.com/product/bt60-60-wireless-hotswap-tray-mount-wired-or-wireless-pcb/, illetve hozzá passzoló akksi meg plate. A Tofu ugyebár tray mount, ami eléggé merev, és hajlamos a pengésre. Ezen könnyen lehet segíteni, ha a tray mount csavarok alá teszünk o-ringeket: https://www.youtube.com/watch?v=SQcdgUKV6dU Ennek is nagyon szép hangja van így videó alapján szerintem, de szívesebben próbálnék ki egy SINGA UNIKORN féle o-ring mountot.

Éppenséggel ez is megoldható a Tofu60-asnál, viszont ehhez moddolni kell a házat és a PCB-t is: https://www.youtube.com/watch?v=rybhrGRzr5E
Az o-ring mountnál a ház szélén van pár tartó elem, ami támasztja az o-ringet, hogy a PCB ne essen be a ház aljába. Ezeken a helyeken a PCB szélén kivágás van, hogy a tartóelemek a PCB-t ne támasszák. A Tofu60 eredetileg tray mount, így a ház aljában vannak tartó elemek, azonban ebből 2 a ház szélén van. Az o-ring mounthoz a ház közepén lévő tartóelemeket le kell vágni, mert azok tartanák alulról a PCB-t. Vagy pedig kell egy ilyen PCB, azol a tartóelemeknél kivágás van, így a házat nem kell modolni: https://youtu.be/Uohbf2UH6FY?t=81 viszont ez a PCB szintén nem vezeték nélküli. Úgyhogy egy Tofu60-nal kivitelezhető a vezeték nélküli o-ring mount (a többi Tofu háznál nem, csak a 60asnál, mert itt van 2 távtartó a ház szélén, a többi Tofunál az összes távtartó a ház belsejében van), viszont ehhez a PCB-t és a házat is modolni kell, illetve a gépelési élmény kérdéses lesz, mert pl a Bakeneko és a SINGA UNIKORN esetében az o-ring mount távtartóból több van, és a ház két hosszabbi oldalán mennek végig:

A Tofu60nál viszont csak kettő van az o-ringhez használható helyen, és az is a két rövidebb oldalán a háznak:

Viszont tegnap ráakadtam erre: https://4pplet.com/products/cyber60?variant=40534177841338 Ez egy o-ring mount kompatibilis, vezeték nélküli PCB. Elvileg kompatibilis a Cannonkeys Bakeneko-val is, nem kell semmit fúrni-faragni, egyedül egy hibát látok, hogy a Bakeneko daughter board-os, itt pedig képen úgy látom, hogy az USB csatlakozó a PCB-re van forrasztva, de írják is a termék oldalán, hogy ha Bakenekoval szeretnénk használni, akkor megoldható, csak írni kell nekik rendelés előtt. Feltételezem leforrasztják róla az USB csatlakozót, és tesznek rá egy JST csatlakozót, hogy a Bakeneko daughter boardot rá lehessen csatlakoztatni. Rájuk is írtam, ha ezt meg tudják oldani, akkor csak egy akksi kell még, abból ezt néztem ki: https://www.upgradekeyboards.com/product/filament-power-batteries-ultra-thin-lipo/ Ez nagyon vékony, szerintem elfér a Bakenekoban a PCB alatt, kérdés még, hogy ez kompatibilis-e a PCB-vel. Egyenlőre a válaszukra várok, ha minden kompatibilis mindennel, lehet rendelem is megfele :C De ha tudtok esetleg o-ring mountos alternatívát az említetteken túl, akkor szóljatok :R Nem ragaszkodom semmilyen mérethez és kiosztáshoz se (bár irodába jó lenne a minél kisebb). Ha kapható lenne egy SINGA UNIKORN-hoz hasonló billentyűzet, 4-500 USD vagy alatta, azért lehet hajlandó lennék elengedni a vezeték nélküliséget :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69316) dqdb válasza micafighter (#69315) üzenetére


dqdb
nagyúr

ki tudja mikor lesz (ha egyáltalán lesz-e) megint
Hamarosan.

másodkézből pedig aranyáron megy
r/mm árat nem szabad semmiért sem kiadni.

Pár napja ajánlottam valakinek a Prophetet, neked is ajánlom, ha valami teljesen másra vágysz. Tipikusan group buy ár környékén meg lehet venni EU-n belülről.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69317) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

IBM Model M restohoz keresnék olyan anyagot, amivel helyettesíteni lehet a barrel plate alatti gumi cuccot.
Van tippetek, milyen kell bele?
Bolt modolva lesz, csavarokkal, tehát szétszedhetőre csinálom és ki tudnék próbálni több vastagságot is, de jó volna elsőre jót rendelni. :))

(#69318) copass


copass
veterán

csináltam egy kis összehasonlító videót a billenyűzeteimről.
obs sikeresen elcseszte a 6D képét, a hang se fényes webcam ennyit tud.
gépelésemet ne nézzétek, alig fértem el az állványtól és kitekeredve pötyögtem! :D
de a lényeg hallatszik, főleg a cherry g80-nál hogy mennyire kegyetlenül peng! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69319) Eladó445


Eladó445
tag

Sziasztok!
Létezhet? :D

1.Mekkora összeget szánsz rá? ~20.000Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? White Shark Spartan X (HU)
4.Mire használnád a billentyűzetet? (pubg, fortnite, +mindenre.)
5-9: Red switches billentyűzetet keresek. Vílágítson, de nem kell a szivárvány..elég 1 szín, max szabályozható legyen a fény erőssége. Magyar kiosztású legyen.

(A Spartan X teljesen jó lenne, csak 1db simán világító szín van. az pedig a rózsaszín, amit nem akarok :D) a fényerőt meg nem tudom állítani, de ez már mellékes.

https://bit.ly/2AJ3lz6

(#69320) Alan[HUN] válasza micafighter (#69315) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

@Eladó445: Redragon K552 lefedi minden kívánalmadat. (Kumara 2, K552-2 ugyanaz, csak a modellszám miatt kiírták a kettest) Kicsit vadászni kell, hogy red háttérvilágítás és piros kapcsolók legyenk, vagy ha kicsit a keret fölé tudsz merészkedni, akkor van RGB is. (De egyébként az egyszínűnél is állítható a háttérvilágítás.)

$2-300+áfa körül már jó versenyzők vannak, Phantom (65%), Block (65%), Ciel (60%), viszont az elérhetőség lehet gond, legtöbb már csak mm-en van, és figyelni kell, hogy az eredeti árhoz képest ne nagyon vándoroljanak el. Ha nem zavar, hogy kicsit molyrágta a festés itt-ott, akkor a CK Bakeneko R2 teljesen jó alternatíva, illetve ha nagyon zavar, akkor kb. 15-20000-ért itt Mo-n is csinálnak Creakote-ot, azzal pedig bármilyen színt meg tudsz oldani, plusz végtelen tartós is lesz. (Félre ne érts, nem egy megérős megoldás, de ha biztosan megtartod, akkor lehet jó befektetés, mert bormál használat mellett élethosszig kitart.) Illetve ha tudsz várni, Chickenman belengetett egy Ciel 65-öt is és a GB alapján ha megcsinálja, akkor nagyon király lesz az is. (Kb. kéthetente küldött updatet és kifejezetten grödülékenyen ment minden, ami manapság minden, csak nem megszokott ezen a téren.)

[ Szerkesztve ]

(#69321) Alan[HUN] válasza copass (#69318) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Ah most tudtam megnézni, érdekes összeállítás, azért így is van benne kontent. :R Plusz az XD60 és a keychron között nagyon hallatszik, hogy a Redragonnak vannak lemaradásai ház terén. (Illetve jó eséllyel az is számít, hogy a keychronon mt3 van). Ha valahogy sikerülne rgzítenem a telefont, hogy ne az asztalon álljon és vegye fel az összes rezgést evör, akkor jó lenne már rendesen felvenni a K551-et is, hogy mit tud kamerán :C

(#69322) copass válasza Alan[HUN] (#69321) üzenetére


copass
veterán

itt inkább a sebességre mentem, mert kábé ez a realisztikus használat.
ha óvatosan gépelek, akkor lassabb leszek egy kicsit! :D
gateron reden igazából mindegy mi van rajta, csak az fog változni hogy magasan vagy mélyen csattog! :D
redragonon a cherry profilos pbt-k vannak amik mivel alacsonyak, képesek csattogni ha csapkodom. de érintve szinte alig van hangja.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69323) Mephike


Mephike
senior tag

Mindeközben a Keychron az osztott billentyűzet ötletével is kacérkodik. Jelenleg a képen látható dizájn a befutó.

(#69324) dqdb válasza Mephike (#69323) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az F-sor (1+4+1) + (3+4) osztása szerintem nagyon jó (tapasztalat), de az alsó soruk nem az igazi a space-től balra 4 billentyűvel, amiből az egyiket csak odaerőltetik, mert van hely (a "winkeyless winkey" megoldás szerencsésebb lenne, ahol három billentyű van ott egy blockerrel).

Ha nem arra mennének, hogy a összetolva is használható legyen a billentyűzet, akkor sokkal jobb alsó sort tudnának összehozni szerintem, valamint plate mount terén sem lennének annyira bekorlátozva, lehetne tenting is, stb.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69325) Alan[HUN] válasza copass (#69322) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Na igen, de hát ezér ta változásért ölnek bele mások százezreket ebbe a hobbiba :DDD Jah, de hát ki az, aki úgy gépel lineárison, hogy épphogy csak érinti, még a Bobákat is lecsapom néha, pedig igyekszem figyelni, hogy megálljak a taktilis huplinál...

(#69326) copass válasza Alan[HUN] (#69325) üzenetére


copass
veterán

nekem az MT3 gateron nagyon bejött melóra, játékra is.
este használom redragon-t mert gyakorlatilag hangtalan.
az XD60 meg maradt húzgálósnak, mert azon elég nehéz gépelni a zsúfolt kiosztás miatt.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69327) Throme


Throme
veterán

Ma megérkezett a K8.
Egyből a gombok, illetve a kapcsolók érdekeltek, bekapcsolás nélkül próbálgattam a "button feeling"-et.

Sokkal jobb, mint amire számítottam!!
Barna kapcsolók után ez a Red lineáris egész jó!
Ezek után milyen lehet a silent Red?!
Halk és ami nagyon fontos, sőt örvendetes, hogy nincs pengés! Zéró!
A tervezgetett megbontást is kivertem a fejemből, mert semmi szükség arra, hogy szivacsokkal kitömjem a házat.

Igazatok volt, a 35g-os gateron clear már felesleges, ezt a Red-et is elég könnyen le lehet nyomni. :K

A kupakok színe annyira nem a kedvencem.
Az első módosításom, hogy lecseréltem a szám, betű, space, backspace és irány kupakokat a CK550 re. ennek nem csak a dizájn volt az oka.

Kb 5mm-el, magasabb ez a K8, mint a CK530 (ilyen is van).

korábban nem igazán tetszett ez a "vályús" kialakítás, inkább a lebegő gombos kivitel tetszett. Egyszerűbb is tisztán tartani.
A K2-ben ezt tartom jónak, hogy ott nem tűnik fel ez a "vályú", mert kitöltik a gombok a rendelkezésre álló teret.
Aztán a videóknak is köszönhetően, meg most, hogy itt van előttem a K8 ezzel sincs gondom.

A háttérvilágítás csapnivaló! Láttam yt videókban, hogy nem valami nagy szám, de jobbra számítottam.
Kialakításnak is köszönhető, mert a Ledek nem a kapcsolókon vannak a HS miatt, hanem mélyebben, így a kibocsájtott fényből is kevesebb jut a kupakokra, de alapból is gyengébben világítanak, összehasonlítva a CK530/550 billentyűzetekkel.

Szóval átcseréltem a CK kupakjainak zömét
- magyar ékezetes betűk (UK se rossz, de ha már van, akkor miért ne magyarítsak rajta)
- van rajtuk O-ring, amire K8 esetében olyan nagy szükség nincs, de így mégcsendesebb lett.
- CK kupakokon nagyobbak a karakterek, így több fény szűrődik át rajtuk, ami minimálisan javít ezen a "sötétségen"

Pro
Kapcsolók, klassz ez a Gateron Red
Nincs pengés. Ez maga az álom!
BT
Csendes
hot swap, amit még nem használok ki, de eljöhet az ideje

Con
A háttérvilágítás csapnivaló.
A fehér világítás szín nem igazán sikerült fehérre
Az USB kábel rövid (lehet csak töltésre fogom használni)

Összességében előrelépés a K8 és jó alap belekóstolni ebbe a hobbiba, bár nem hiszem, hogy kapcsolócserén és kupakcserén túl bármit is fogok csinálni, túlságosan elégedett vagyok a kibocsájtott zajjal és a kapcsolókkal.

Még kicsit a bluetooth kapcsolat bizonytalankodik, ha pl egy telefon van a közelben, aktív BT funkcióval, vagy egy másik, csatlakoztatott eszköz zavar be... Ezt még vizsgálom...

... bocs a hosszú hzs-ért! :B

(#69328) Tsebacsi válasza Throme (#69327) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Most hogy ezt olvastam lehet én is csalok majd :P

Mármint a CK550-ről átteszem a kupakok egy részét a K4-re.

Bár nagyon örülök újra a rendes billentyűzetméretnek... Viszont még mindig (miért tűnt volna el) villog a laposra dugva, azaz szerintem valami nem kóser neki ott, és tápra vagy szoftverre gyanakszom (bár ez meg fura lenne mert van memóriája, megjegyzi a színbeállítást akármibe is dugom bele).
Egyszóval nem tudom miért villog a laposra dugva de majd arra is telepítem a vezérlőszoftverét hátha az a ludas...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69329) copass válasza Throme (#69327) üzenetére


copass
veterán

silent red halk, de reszelős hangja van. nem annyira gumis az érzete.
outemu silent white, nagyon halk és ezért nagyon gumis is.
nekem csak ezekkel van tapasztalatom.
persze vannak igazán jó silent switch lineárisban is, de azok elég drágák is.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69330) nuke7 válasza Tsebacsi (#69328) üzenetére


nuke7
veterán

keychron-hoz van szoftver..? :F

(még mindig nem értem azokat akik tudnak linear switch-en normálisan gépelni... :N )

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#69331) Throme válasza copass (#69329) üzenetére


Throme
veterán

Ezt Te vetted fel?

Nekem nagyon halk a K8 (oké sok gomb már o-ringes), a videóban szinte csattog az enter, nálam puhább (az enter még eredeti, nincs o-ring alatta).. .aztán lehet idővel ez is változik?!
Inkább az alsó sor, ami picit csattogósabb, de ezeken is lehet segíteni O-ringgel.

A K552 egészen csendes viszont.
Bár ott is a kapcsolókon kívül még csináltál pár módosítást, ahogy olvasom a listát. Szimplán kapcsolókkal hangosabb lenne, vagy azok inkább a hang tónusán (vagy hogy írjam) változtattak?

#69328Tsebacsi
Próbáld ki :K

BT-szal próbáltad összekötni a laptopot és a K4-et?

(#69332) Skynet258 válasza nuke7 (#69330) üzenetére


Skynet258
veterán

Én eléggé féltem a silent redtől mert az előző CK550-esem brown volt - viszont semmi hátrányát nem érzem, igaz nem tudok szabályosan 10 ujjal gépelni és a WPM értékem is 55 körüli, szóval tök átlagos vagyok. Egy profibb embernek lehet, hogy hátrány lenne a silent red, de nekem tök jó, a hang meg mindenért kárpótol. Jó ég, a CK550 ehhez képest csattogott mint az állat, a space hangjáról nem is beszélek... :Y

https://geekpulse.hu

(#69333) Mephike válasza copass (#69329) üzenetére


Mephike
senior tag

Nálam volt már Cherry silent red is, azt is részemről a reszelős kategóriába tenném.

(#69334) copass válasza Throme (#69331) üzenetére


copass
veterán

igen. o-ringet én nem szeretem, agyonvágja az "élményt". silent még határeset.
mt3-at könnyű csapkodni! :D
azt nem írtam oda, de a space,enter alatt gateron cap golden yellow van. picit erősebb a rugója ezért jobb a nehezebb keycapeknél és gépelésnél se lehet észrevenni.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69335) Tsebacsi válasza nuke7 (#69330) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

A CK550-hez van :P
A keychron tökjó (lenne ha meg tudnám szokni), de még adokneki esélyt.

#69331Throme: Háhááá! :C :R
Ki fogom az ünnepek alatt próbálni. És igen, kipróbáltam és hibátlanul működik Latitude 5400-val! :K

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69336) kukulec


kukulec
őstag

hali, miért lehet az, hogy mióta a duckyval tolom, excelben az irány billentyűkkel nem tudok lépegetni? és mi a megoldás rá?

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69337) kukulec válasza kukulec (#69336) üzenetére


kukulec
őstag

meg is van a válasz: ki kell kapcsolni a scroll lockot. :U

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69338) nuke7 válasza Skynet258 (#69332) üzenetére


nuke7
veterán

én tudok szabályosan (nagyjából) 10 ujjal gépelni és a WPM értékem szerintem olyan 50 - 60 között van :D

#69335 Tsebacsi : nem tudom, hogy mit kell rajta megszokni, nekem a legjobb billentyűzetem eddig, nem is volt kedvem még moddolni se, pedig már két szett kupakom van hozzá, meg ott vannak az o-ringek is... :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#69339) Throme válasza copass (#69334) üzenetére


Throme
veterán

Igen ezt korábban is írtad, hogy az o-ringgel nincs olyan igazi gépelési élmény, de ezt nem egészen értem, ha veszünk egy lineáris kapcsolót.
O-ringgel kb 1-1,5 mm-el rövidebb a kapcsoló/kupak útja és lefelé nem koppan akkorát a kupak. De egy barna esetén is a sajátos kattanása megvan, csak utána nem nyomod le koppanásig a kupakot, az gyűrű miatt.
Szóval a gépelési élménynek meg kéne lenni szerintem, max nincs olyan éles hangja, nincs meg ez az írógépes hang, vagy nem is tudom...
Persze nem akarlak rábeszélni az o-ringre :N ne érts félre.

#69335Tsebacsi
Szerintem ne add fel a K4-et :N . Ha másként nem megy, akkor hajolj közel a CK550-hez és valahogy halld ki a pengést... utána tuti nem fogsz "lejönni" a K4-ről :DDD
Esetleg próbáld meg kontrasztos kupakszínekkel elszeparálni a különböző típusú gombokat (irány, numerikus, betűk...stb)... mondjuk ha "vakon" gépelsz, akkor ez nem sokat ér .

(#69340) Tsebacsi válasza Throme (#69339) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Félvak gépelés van és ráadásul a jobb felső gomb amivel a színt és a villogást állítod az pont a kötőjel helyén van azt pedig gyakran használom. Szóval itt évtizedes berögzülést kéne legyőzni. A nyíl gombok a másik fele plusz a del és a page up/down. Szóval problémás vagyok :DDD
De lehet keresek valami jó magyar kupakszettet, ilyen téren tényleg nincsenek nagy igényeim.

Nuke7: a sűrített megoldás miatt sok gomb máshol van mint amit a kézmemóriám megszokott. Plusz nincsenek szabad helyek amik segítik a tájékozódást. Nagyon megszokást igénylő a billentyűzet.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69341) copass válasza Throme (#69339) üzenetére


copass
veterán

a rövidebb út és a túlzott gumizás okozott nálam problémát. próbáltam többfélét, el is adtam utána mert nagyon nem jött be.
a silent switcheknél a stem van gumizva, ami határozottan jobb.
de pl. az outemu silent white már túlzás, ellenben a silent red szinte tökéletes.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69342) dqdb válasza nuke7 (#69338) üzenetére


dqdb
nagyúr

nem tudom, hogy mit kell rajta megszokni, nekem a legjobb billentyűzetem eddig
Van egy olyan dolog, hogy preferencia, ami idővel változhat is. Attól, hogy neked a legjobb, más érezheti visszalépésnek vagy átmeneti visszalépésnek.

Nagyon kevés az olyan alkalom, amikor vált az ember A dologról B dologra, és azonnal jön a wow érzés. Sokkal gyakoribb az, hogy azt érzi, nem rossz, de szokni kell, aztán amikor visszavált egyszer valamiért B-ről A dologra, akkor jön a fordított wow érzés, és a megvilágosodás, hogy B nagyon jó.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69343) dqdb válasza Throme (#69339) üzenetére


dqdb
nagyúr

az o-ringgel nincs olyan igazi gépelési élmény, de ezt nem egészen értem
A gépelési élmény része a bottom out is, mert a legtöbb embernek nem megy a touchtyping, főleg nem lineárisokon (ha 2-3 hétig használok taktilis billentyűzetet, akkor visszajön nálam a tudás, hogy aztán lineárisra váltva 1-2 hét után ismét elvesszen).

A bottom out lehet keményen koppanós merev belső felépítésű házban, vagy feszesen rugalmas rugalmasabb belső felépítésű házban, ahol a nyák és a plate veszik fel a bottom out energiájának nagy részét, miközben a könnyen elérhető O-gyűrűk nyúlós-gumis érzetet hoznak a bottom outban, amit többen nem szeretünk.

Ezen persze keményebb O-gyűrűkkel javítani lehetne, azonban azok meg a hangtompítás terén viselkednének rosszabban, és nem igazán lehet válogatni, hogy 50A, 60A, 70A vagy 80A keménységűt szeretnél venni, mert körülbelül egyfélét kapni csak olcsón, nem kevés utánjárás nélkül. Ha pedig az ember beleteszi a pénzt és időt, akkor mindkét területen olcsóbban jön ki, ha halkított kapcsolókra vált. ahol jól eltalálták a belső szilikon betétetek keménységét, azaz úgy halkít, hogy nincsen meg közben a nyúlós érzés.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69344) copass válasza nuke7 (#69338) üzenetére


copass
veterán

55 wpm teljesen jónak számít.
személyes preferencia kérdése! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69345) N_A_S


N_A_S
veterán

Sziasztok!

Bocs hogy itt teszem fel a kérdésem, de nem találtam megfelelőbb topikot.. Kontrollert szeretnék venni elsősorban PC-hez, hogy pár címmel tudjak játszani akár TV-n is, de nem bánnám ha android (TV, telefon) kompatibilis is lenne. Mit ajánlanátok?

https://tinyurl.com/phnas

(#69346) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Ha van javaslat/ötlet háttérvilágításos magyar keycapra ami cherry kompatibilis, azt ne tartsátok magatokban, én csak a Merlinnél találtam:
[link] De kétségeim vannak a minőséget illetően :P

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69347) dqdb válasza N_A_S (#69345) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69348) dqdb válasza Tsebacsi (#69346) üzenetére


dqdb
nagyúr

Lényegében ebből az egy készletből áll a világítós választék.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69349) Tsebacsi válasza dqdb (#69348) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Gyász :(

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69350) nuke7 válasza Tsebacsi (#69340) üzenetére


nuke7
veterán

jaaa, én pont ezért vettem k8-at :D

de ha tudsz nagyjából gépelni, akkor nem igazán van szükség magyar keycap-ekre... :U

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.