Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69401) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Elkepzelhetonek tartjatok, hogy a gyarban (neha) rossz firmware-t tolnak fel a Keychron billentyuzetekre? Nekem egy K8 Gateron Hot-swappable White Backlight Version van, de az iment amikor a naploban turkaltam (mas dolog miatt) eszrevettem egy furcsasagot:

szoval boot log aszongyahogy (a lenyeget kiemeltem)

[alucard@arch ~]$ journalctl -b | grep -i keychron
Apr 16 15:37:22 arch kernel: input: Keychron K8 Keyboard as /devices/pci0000:00/0000:00:08.1/0000:03:00.4/usb3/3-2/3-2.2/3-2.2.2/3-2.2.2:1.0/bluetooth/hci0/hci0:1/0005:05AC:024F.0006/input/input27
Apr 16 15:37:22 arch kernel: hid-generic 0005:05AC:024F.0006: input,hidraw3: BLUETOOTH HID v1.07 Keyboard [Keychron K8] on 0a:61:10:06:13:7f

Viszont legjobb tudomasom szerint a legfrissebb fw a billemre az 1.04 verzioszamot viseli [link] az 1.07-es pedig a RGB Backlight version -re valo. :)

Watson?

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#69402) nuke7 válasza Archttila (#69401) üzenetére


nuke7
veterán

Az lesz a probléma, hogy alucard egy vampire és nem használ linuxot az anime verzióban, ezért minden összekeveredett...

;]

https://youtube.com/user/nuke7

(#69403) Archttila válasza nuke7 (#69402) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

na az lehet ;]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#69404) F34R válasza Archttila (#69401) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem lehet, hogy a hwids-be egy frissebb firmware kerult bele? mikor frissult utoljara?

(#69405) dqdb válasza nyunyu (#69400) üzenetére


dqdb
nagyúr

A kínaiak legtöbbje komplett készletes öntőformát használ, azaz egy öntéssel egy (vagy több) teljes készlet esik ki a gépből (ezért néz ki például az összes Domikey base kit ugyanúgy), míg a GMK és SP kupakonként készít öntőformát, ezért tudnak sokkal flexibilisebbek lenni.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69406) sanya53


sanya53
aktív tag

Nem tudtam tovább várni a Ducky One 3 megjelenésére.
Rendeltem egy Varmilo VA109M - Vintage Days+ CMYK / MX Silent Red
Igaz nem ismerem After Hours webshopot, hogy milyen.
Remélem normálisak.

(#69407) Throme válasza sanya53 (#69406) üzenetére


Throme
veterán

K8 tőlük jött. K..va gyorsan. rendesen fóliázott dobozban, minden tartozékával.
A kütyü eddig jól működik.
Ennyit tudok róluk :)

(#69408) Mephike válasza sanya53 (#69406) üzenetére


Mephike
senior tag

A K4-em jött tülök, minden rendben volt.

(#69409) Archttila válasza F34R (#69404) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Fogalmam nincs. :)

Afterhours
iFi Power tap toluk jott, foliazva minden OK. Csutortokon iFi Zen DAC szinten onnan jon majd... :))

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#69410) micafighter válasza Alan[HUN] (#69320) üzenetére


micafighter
nagyúr

Köszönöm az ötleteket, megnéztem őket, egyenlőre a Creakote + wireless bakeneko vonalon indultam el, mert valahogy az az o-ring mount nagyon bejön videó alapján, nagyon jó flex és fantasztikus a hangja is (backspacenél kicsit peng a ház de könnyen orvosolható, ilyen gond persze az Unikorn-nál nincs). Aztán meglátjuk mi sül ki belőle :D Ha nem elégíti ki az elvárásokat, akkor könnyes búcsút veszek a bakenekotol és az általad említettek között is vannak igen csábítók :)

A Prophettel is szemeztem, de egyrészt a Geekhacken van több update is PCB problémákról, az kicsit elvette a kedvem, illetve Jae buildjében valahogy nem tetszett a hangja, bár neki bejött, úgyhogy azért szar nem lehet :) Viszont ha jól vettem ki a szavait, ez egy merev, keményebb gépelési élményt ad, kevesebb flexel, a GMMK Pro mellé meg nem biztos, hogy akarok még egy merevebb billentyűt, bár az nyilván pár kategóriával a prophet alatt van :)

Visszatérve a wireless bakenekora, azt sikerült kideríteni, hogy az általam linkelt Cyber60-as PCB kompatibilis a CK Bakeneko60-al (csak előtte irni kell az eladónak, bár szerintem csak a forrasztott USB portot szedi le, azt mondta a daughter board csatlakozó már rajta van). Úgy néz ki, kompatibilis a bakeneko gyári platejével is, illetve a linkelt akksival is, úgyhogy a PCBt berendeltem.

A CK Bakeneko60-at jól látom egyik EU vendor se forgalmazza? :(

Creakote-ot csináltatok már egyébként itthon? Hol érdemes? Ha kicsit egér rágta itt-ott a bakeneko festése ami ugye előfordulhat :DDD azt gondom előtte simára csiszolnátok?

[ Szerkesztve ]

(#69411) Tsebacsi válasza sanya53 (#69406) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

K4 tőlük jött, szintén fóliás dobozban, korábban vásároltam már tőlük mást is, korrekt, megbízható, kedves társaság, és évek távlatából is emlékeznek rád!

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69412) Alan[HUN] válasza micafighter (#69410) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Cerakoteot nem fogsz tudni otthon csinálni, mert egy levédett anyag és csak hivatalos applikátorok tehetik fel, Budapesten és azt hiszem Sopronban van egy, de cerakote.com-on is rá tudsz keresni. Egyébként az R2 Bake már nem olyan vész, láttam képet, az illetőnek az USB körül olyan volt, mintha mókus rágta volna ki, de egyébként nem volt vele gond :) Illetve az o-ring bounce, nem flex, nem a pcb hajlik, hanem a pcb +plate együtt mozog rugalmasan.

Amiket küldtem, azok mind o-ring mount boardok, szóval ha a bakeneko nem jön be, azok sem fognak, hasonló árban, ami kicsit más az az Alexa, és az Ikki68 R2, Babylon (ha jön) és a Nascent, itt is az elérhetőség kérdéses, illetve ezeknél szintén csak az a közös, hogy egyik sem egy klasszikus merev gasket mounted board, de ezen kívül változó, hogy melyik pontosan mit kínál/mennyire elérhető, szóval azért ezeknek utána kell nézni.

[ Szerkesztve ]

(#69413) sanya53 válasza Throme (#69407) üzenetére


sanya53
aktív tag

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ. :R
Akkor meg vagyok nyugodva, remélem nálam is minden rendben lesz.
Tsebacsi : neked is köszönöm szépen. :C

[ Szerkesztve ]

(#69414) micafighter válasza Alan[HUN] (#69412) üzenetére


micafighter
nagyúr

Köszi szépen a további ötleteket :R Igen láttam, hogy a Cerakote nem feltétlen applikalható otthon, igazából azt akartam kérdezni, hogy itthon Magyarországon csináltattatok-e, van-e valakinek ezzel tapasztalata, csak nem fogalmaztam pontosan :) Utána járok majd és megosztom a tapasztalatokat, ha szép lesz és tartós, és ennyi színből lehet választani, akkor szerintem 10-20k-t simán megérne :)

(#69415) copass válasza micafighter (#69410) üzenetére


copass
veterán

otthon is feltudod rakni, csak macerás mert van eszközigénye.tisztítani,festeni,égetni,stb.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69416) Alan[HUN] válasza micafighter (#69414) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Nm, 65%-osokat szemmel tartom, bár szerintem valószínűleg az Alexa/Nascent párosból valamelyik le fogja fedni az igényeimet, esetleg még a Ciel65 gyanús, de remélhetőleg bírok majd magammal :DDD Annyi infót tudok, hogy a pestieknek írtam, és elküldtem az Alexa képeit, ez alapján mondtak rá 20-at,de nem tudom mennyire nézték meg. Őket mindenképp felhívni érdemes, e-mailben is oda irányítottak.

[ Szerkesztve ]

(#69417) dqdb válasza micafighter (#69410) üzenetére


dqdb
nagyúr

azt gondom előtte simára csiszolnátok?
Csiszolni nagyon nem szabad, homokfújással (vagy más hasonló anyaggal) lehet az anodizálást óvatosan eltávolítani, ami az alumínium legfelső rétege (az anodizálás ugyebár nem bevonat, hanem az alumínium felszíne kap gyorsított oxidálást és esetleg színezést). Maga a cerakote is egy rendkívül vékony bevonatot jelent (0,02 mm), szóval ha csiszolással vagy más hasonló durvább megoldással tisztítod meg a felületet, akkor tönkreteszed a komponensek pontosságát.

A Bakaneko öntéssel készül, így azokat a hibákat, amelyek az anodizálás foltosságát okozzák, el fogja fedni a cerakote, de azokat a hibákat, amelyek a nem tökéletesen sík felület miatt jelentkeznek, nem.

A Prophettel is szemeztem, de egyrészt a Geekhacken van több update is PCB problémákról, az kicsit elvette a kedvem, illetve Jae buildjében valahogy nem tetszett a hangja, bár neki bejött, úgyhogy azért szar nem lehet
Ha Jae második buildjét érted ezalatt, ahol CF plate-tel próbálkozott, akkor azt felejtsd el, az a stream egy igazi mélypont volt a részéről, és az a billentyűzet kizárólag puha műanyag plate-tel jó, de azzal nagyon jó (valaki tett kísérletet FR4 plate-re, és az sem működött). Maga a billentyűzet enyhén muted hangzású a rugalmas felépítés miatt, a full plate/half plate és nylon/PP is módosít a hangon, szóvak ha kopogósabb hangzás a cél, akkor hangosabb/long pole kapcsolókkal érdemes próbálkozni (nálam a half nylon + Lavender páros halkabb, mint mondjuk egy Corsair silent reddel, a full PP + Tangerine hangosabb).

Szinte csak az USA-ban fordult elő PCB probléma az egyszerre regisztráló oszloppal, amelyre firmware-ből van megoldás. Az ottani szállítmányba az MCU-ból a jelek szerint egy gyengébb binning került a nyák gyártójától, és bizonyos külső fizikai körülmények között előjön a probléma. A firmware-ben módosítva a mátrix kiolvasását ez megkerülhető (valamint tetszőleges 60% tray mount nyákot is bele lehet tenni).

Viszont ha jól vettem ki a szavait, ez egy merev, keményebb gépelési élményt ad, kevesebb flexel, a GMMK Pro mellé meg nem biztos, hogy akarok még egy merevebb billentyűt, bár az nyilván pár kategóriával a prophet alatt van :)
A Prophet éppen a rugalmas felépítésre jó példa, főleg half plate-tel. Gépelés közben is látható a flex, annyira.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69418) mrviceguy


mrviceguy
tag

Sziasztok, Varmilo VA88M-ben próbáltam a Cherry MX Silent Red kapcsolókat, és hangerőre meg taktilis érzetre is nagyon klappoltak, de sehol nem találok EU-n belül webshopot, ami árulna.(Kína kilőve, nem élem a 8 hetes várakozás utáni megjön-vagy-se lottót, inkább kifizetek 3x annyit).
Kérdés - tudtok e shopot aki ilyet árul de a google nem ismeri, illetve ha nem, milyen alternatíva van? Hotswappes Keychron K4-et okosítanék vele.

(#69419) sanya53 válasza mrviceguy (#69418) üzenetére


sanya53
aktív tag

[link] Nézd meg itt

(#69420) mrviceguy válasza sanya53 (#69419) üzenetére


mrviceguy
tag

Köszönöm, pontosítok, mert nem tudtam értelmesen megfogalmazni a kérdést :D - csak a kapcsolók érdekelnének. Sajnos az Afteren nincs Cherry MX, csak Gateron, ott pedig nem tudom mi ennek a pontos alternatívája.

(#69421) s4hu|SyD^


s4hu|SyD^
addikt

Ide írok ha nem baj, mert itt sok a szaki. Adott egy Corsair Raptor K40, nem mai darab, de szeretném megtisztítani. Gombok + alattuk. Mivel ajánlott. Fogkefe már nem igazán viszi le.

(Képen rosszabbnak tűnik :DDD )

[ Szerkesztve ]

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#69422) Archttila válasza F34R (#69404) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Valoszinuleg hwdata (archon nincs mar hwids) a legfrissebb fw-t hozza ami elerheto es nem azt, amit tenylegesen az adott hardware tartalmaz. De ez csak tipp... (egyebkent latest verzio 358-1 , build date aprilis 5)
Majd nyomozgatok meg.

De ami most ennel is fontosabb, taadaaam

Holnap ujabb mod :P

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#69423) dqdb válasza mrviceguy (#69418) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]
Azóta annyi változás történt, hogy a méregdrága európai kínálat is megszűnt.

Cherry kapcsolókat kereslet hiányában tipikusan nem tartanak a nagyobb billentyűzetes webshopok (sem Európában, sem az USA-ban), vagy ha mégis, akkor is általában csak HG Blacket. Így maradt a Drop vagy Kína.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69424) micafighter válasza mrviceguy (#69420) üzenetére


micafighter
nagyúr

EU-n belülről alternatíva a Cherry MX Red halk lineáris kapcsolóra pl keygemrol Gazzew Bobagum ami van is készleten: [link]
Vagy ha lesz majd megint készleten akkor Silent Aplaca mykeyboardrol: [link]

[ Szerkesztve ]

(#69425) proci985 válasza s4hu|SyD^ (#69421) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ahogy nezem a keycapeket le lehet szedni.

szoval keycapek le. keycapek szempontjabol elternek a velemenyek, hogy langyos viz vagy szappan, esetleg acetonmentes koromlakklemoso es puha ruha / vatta / puha torlopapir. acetonmentes koromlakklemoso elonye, hogy nem marja le a PCBt es kb azonnal megszarad. acetonos nem jo, azt nem szereti az elektronika ha veletlenul belecsoppenne a hazba.

magan a (keycapoktol megfosztott) haz feluleten fogkefe es acetonmentes koromlakklemoso a switchek korul, esetleg fulpalcikaval megtoldva. erdemes elotte le porszivozni inditaskent, lehetoleg sortes fejjel nemi tavolsagbol. adott esetben kell nemi ido leszedni a szennyezodest.

arra szamolj, hogy kb fel-egy oras muvelet. ja es fotozd le a billt elotte, ha nem vagy teljesen biztos benne, hogy tudod hol az osszes bill.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#69426) micafighter


micafighter
nagyúr

QK65-ből májusban jön második kör, unlimited GB lesz, több szín (a súly és a ház színét már magadnak tudod majd választani, nem előre definiált kombinációk lesznek mint az első körben) több támogatott layout, illetve lesz ISO hotswap PCB is.

Ha valakit érdekelne esetleg, keressetek meg privátban pls, én billentyűzetet már rendeltem az első körben, viszont érdekelne egy Hotswap ISO PCB is, de azt nem lehet majd külön rendelni második körben, csak billentyűzettel együtt.

[ Szerkesztve ]

(#69427) Dr. Akula válasza s4hu|SyD^ (#69421) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Féktisztító.

(#69428) s4hu|SyD^ válasza proci985 (#69425) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Köszi szépen, beszerzem akkor a acetonmentes körömlakklemosót és nekiállok. Igen szerencsére a keycap-okat csak le kell húzni majd visszatenni. Egyébként a sokat használt gombok így is le vannak kopva szóval a szappanos víz lehet nem sok kárt tenne. Majd kipróbálom.

@Dr. Akula: Köszi. Megnézem azt is. Aztán amit hamarabb be tudok szerezni. WD40 marja a PCB-t gondolom?

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#69429) s4hu|SyD^ válasza proci985 (#69425) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Pont van acetonmentes körömlakklemosó

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#69430) dugo_ válasza s4hu|SyD^ (#69428) üzenetére


dugo_
veterán

A WD40 70%-os petróleumolaj hajtógázzal, semmi hasonlóra nem jó.
Soft touch gumi oldásához még a denaturált szeszt lehet kipróbálni.

(#69431) copass válasza s4hu|SyD^ (#69421) üzenetére


copass
veterán

indításnak darabokra szedném és mosogatószerrel langyosvízben átmosnám a műanyag dolgokat. áztatni is pár órát.
a vegyszerekkel az a probléma hogy kikezdhetik a műanyagot, festett fémet,stb. monitortisztófolyadékkal is lehet próbálkozni, azok se bántják a műanyagot.
ha a gumírozást akarod leszedni ahhoz jó WD40, de csak arra. szépen leszedi, persze nem lesz egyszerű de lejön sérülés nélkül. utána viszont alaposan meg kell pucolni a műanyagot, akár IPA-val.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69432) s4hu|SyD^ válasza copass (#69431) üzenetére


s4hu|SyD^
addikt

Igazából nem akarom teljesen szétszedni csak a keycap-ok és az alatta lévő műanyag tisztítása lesz. Ha nem lennének ilyen méregdrágák az ilyen fajta billentyűzetek már vettem volna egy wireless-t egyébként. Plusz ez aránylag elég halk is.

[ Szerkesztve ]

"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"

(#69433) proci985 válasza s4hu|SyD^ (#69428) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

szappanos viz utan meg egyszer at kell mosni, szoval tobb ido. az acetonmentes koromlakklemoso (gyakorlatilag rubbing alcohol) meg nem draga es kaphato mindenhol, a sarki vegyesboltban a (noi) tisztalkodoszerek kozott kell lennie. nekem mindig van itthon 250ml, pl CPU/GPU ujrapasztazasnal is jol jon.

amiatt azt hasznald, mert hiaba vannak lekopva a gombok, erosebb tisztitoszer leviheti a festest is, azt meg nem akarod.

WD40 felesleges, egyebkent is le fog jonni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#69434) Gyick


Gyick
őstag

Hali.
Vezetékes magyar billentyűzetből van valami best buy 10k környékén ami erősen világít. Momentán hama urage van de 3 éves azért szeretném cserélni...

[ Szerkesztve ]

(#69435) copass válasza proci985 (#69433) üzenetére


copass
veterán

acetonmentes oldja a lakkot (nyákra se ajánlott), én nem kenném műanyagra...
arról nem is beszélve hogy a körömlakklemosóban van egy csomó adalék: víz, olajok és egyébb bőr védő cuccok. mondjuk ezért se jó fémtisztításra, mert eróziót okozhat...
isopropyl vagy tiszta alcohol patikából, az nyom nélkül leszed mindent. a wd40 azért jó a ragacsra, mert jobban oldja mint az IPA.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69436) proci985 válasza copass (#69435) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

acetonmentes koromlakklemoso az gyakorlatilag izopropil alkohol (azaz "rubbing alcohol"). ertelemszeruen nem a szinesszagos varianst kell venni.

tiszta izopropil alkohol jellemzoen jobb, de husvet hetvegen nyitvatarto helyet talalni ahol arulnak egy fokkal bonyolultabb altalaban.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#69437) HardRic


HardRic
addikt

Végiglube-oztam egy szett Gateron Cap Golden Yellow-t az Alzán kapható Glorious G-Lube-bal. A switchek alapból is nagyon simák voltak és minimális kenés már volt a stem raileken, de mivel máshol nem, így borzasztó klattyogós, műanyagos hangja volt.
Ez a G-Lube baromi sűrű, féltem, hogy gond lesz vele, de végül bevált, gyönyörű hangja lett a switcheknek. Mint amikor a nyári eső kopog a tetőtéri ablakon.
Szóval ha valaki nem tudja vagy nem akarja az akadozó kínai rendeléseket kivárni, krytox helyettesítőnek tudom ajánlani, csak nagyon csínján kell vele bánni, mert tényleg nagyon sűrű.

(#69438) Zοltta


Zοltta
senior tag

Sziasztok !

Ezek közül melyik, a legmegbizhatóbb kapcsoló hosszú távon?

- Gateron
- Outemu
- Tactile

Számit, hogy hangilag melyik az ami halk és hangos

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#69439) mrviceguy válasza micafighter (#69424) üzenetére


mrviceguy
tag

Köszi mindenkinek, megnézem ezt a Silent Aplaca-t, addig meg szerintem rendelek Phantom Red-et kipróbálás gyanánt.
Még egy lehetetlen kérdés:
Keychron K4 ISO kiosztásra találkozott már valaki jó minőségű PBT keycappel? (Lehetőleg double shot, a szín/téma majdnem mindegy)

(#69440) HardRic válasza Zοltta (#69438) üzenetére


HardRic
addikt

Ez troll kérdés? Az első kettő két márka, rengeteg fajta switchcsel, a harmadik meg egy switch típus amit rengeteg gyártó, rengeteg néven és apróbb eltérésekkel gyárt. És mi az hogy megbízható? Halál egyszerű szerkezetek ezek, nem szoktak csak úgy elromlani.

(#69441) [Prolixus] válasza HardRic (#69440) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Fogalmazzunk úgy, hogy nagyon komoly tájékozatlanságra utal. :) #Zοltta, vásárlás előtt lehet érdemes lenne olvasnod a témában picit még.

A megbízhatóság a gyakorlatban nem szokott probléma lenni, a cherry dizájnt követő kapcsolóknál (a kérdezett Outemu és Gateron márka is ilyeneket gyárt, meg a piac 99.9%-a cherry dizájnt követi manapság) kb minden hamarabb romlik el egy billentyűzetben mint a kapcsolók (feltéve ha nem jut víz vagy hasonló a kapcsolóba).

A tactile az egy típus, 2 fajta van még linear és clicky. Hangosság szempontjából a clicky kapcsolók a legzajosabbak, tactile és linear kb. egy kutya, de adott típusok között vannak jelentős különbségek. Kategóriaként nehéz összehasonlítani pont ezért, néhol olvasni hogy a tactile kapcsolók valamivel hangosabbak mint a linear, de ez nagyon durva általánosítás szerintem és alapvetően félrevezető lehet..

+ vannak a kifejezetten silent kapcsolók, ezek sem némák de jelentősen csendesebbek mint a többi, de ezeknek is lehet hátránya

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69442) prolad válasza prolad (#69367) üzenetére


prolad
őstag

Egyelőre úgy néz ki mégse veszek, mindenhol sold out ahol néztem. Egyedül a Sprit shopjában lenne raktáron, de ott 200 dollár a posta 200 dollár rendelés alatt. Majd figyelem aztán valahol csak lesz elérhető.

Egy nehezebb rugó mennyire befolyásolja a taktilitást? MX brown-ban amikor cseréltem rugót, a tactile bump majdnem teljesen eltűnt, inkább érződött lineárisnak egy kis megakadással. Box royal-nál nagyobb a bump, hátha ott több marad belőle.

[ Szerkesztve ]

(#69443) copass válasza HardRic (#69437) üzenetére


copass
veterán

golden yellow-t én is szeretem, jó mély hangja van gyárilag is.
azt raktam a numpadba(azon csodálkozom hogy még nem téptem fel a froszemet mert már vagy féltucatszor forrasztottam ki/be switcheket! :D ) és a k8 enter,space alá.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69444) Zοltta válasza HardRic (#69440) üzenetére


Zοltta
senior tag

+
#69441[Prolixus]

Akkor úgy fogalmazok ,hogy kinéztetm ezt Cooler Master CK550 V2 és azt olvastam, hogy ebben a Gateront le cserélték TTC-re és erre voltam csupán kiváncsi, hogy mennyivel lépek vissza vagy előre a TTC-vel, mivel van a családban egy COOLERMASTER CK350 Outemu Brown és ez valamivel hangosabb, mint a régi Ck550-em aminek szerettem a hangját és a leütés "érzékelését".
Csupán az érdekelt, hogy a 3 közt van e valami nagyobb eltérés, mondjuk a TTC hangosabb , mint az Outemu pl.

Volt nekem egy első generációs Ck550 Gateron Brown tipusom, ( csere érett sajnos , duplázás, 2-3 gomb már semmire sem reagál ...) a helyére keresek egy újat és mivel árban is szimpatikus , igy ezért kérdeztem előbb úgy :) , de elnézést , ha gondolkodás nélkül irtam, csak ez a tömegközlekedés már csak ilyen :D ...

Itt szerintetek érdemes meg venni? Mivel csak 12 hónap garit adnak rá , meg valami csere garanciát :F
Mivel a CM alapból 2 év garit ad rá.

[ Szerkesztve ]

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#69445) micafighter válasza prolad (#69442) üzenetére


micafighter
nagyúr

SPRiT rugókat innen rendeltem: [link] EU-n kívülről jön, de itt jóval nagyobb a választék mint az EU boltokban, találsz Kailh meg Alps rugókat is, van samplerük is (azt csak a SPRiTnél láttam direktben). Az árak kanadai dollárban vannak, a szállítás nekem 5 zacskó rugóra meg 1 samplerre $14.36 CAD volt. Megnéztem az összes SPRiT partnert, úgy vettem észre nagyobb választék készleten a rugóikból csak EU-n kívüli boltoknál van, azok közül ez volt az egyetlen ahol nem horror áru volt a szállítás (a többinél pár zacskó rugó szállítása lett volna kb 70-90 USD).

(#69446) plehoczky


plehoczky
tag

Sziasztok,
Veszek egy Redragon Vishnut, ami elérhető red és brown switch-csel is.
Ha utána a csendesítés felé megyek el, akkor érdemes egyáltalán megvenni a red-et, vagy vegyem inkább a taktilis brown-t és hozzá egy silent red készletet, és a brown switch-ek pedig jók lesznek ha esetleg vegyes gombokkal rakom majd később össze a végleges verziót?

Jó, olcsó, silent red készletet honnan érdemes országon vagy EU-n belül rendelni?

Barátságos árú, lehetőleg makrózható mechanikus numpad-et tudtok ajánlani?

(#69447) dqdb válasza Zοltta (#69444) üzenetére


dqdb
nagyúr

csere érett sajnos , duplázás, 2-3 gomb már semmire sem reagál
Vagyis forrasztópákára érett, mert ezek tipikusan javítható problémák.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69448) dqdb válasza plehoczky (#69446) üzenetére


dqdb
nagyúr

Jó, olcsó, silent red készletet honnan érdemes országon vagy EU-n belül rendelni?
Abba a Redragonba csak Outemu és Boba kapcsolót tudsz tenni, más gyártóét nem. Silent redet nem fogsz Európában találni, további részletek és opciók itt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69449) 4nick8 válasza plehoczky (#69446) üzenetére


4nick8
őstag

Helyette veszel egy Pulsar PCMK-t és olyan kapcsolót és kupakot veszel hiozzá amit akarsz.

(#69450) prolad válasza micafighter (#69445) üzenetére


prolad
őstag

Köszi, néztem ezt a boltot is, de itt 90g-s rugó a legnehezebb, ami még egy kicsit könnyű, 100g-s lenne a nyerő. És még az is out of stock, csak 80g-s van rakátron az már biztosan túl könnyű.
Ettől függetlenül elmentem későbbre, az ár rendben van, a szállítás is korrekt, hátha bővítenek készletet.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.