Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
end0
csendes tag
Igen eu shopból rendeltem. fnatic ügyfélszolgálat azt mondta Hollandiából adták fel a raktárukból. Posta ügyfélszolgálatát kérdeztem nincs-e vmi tévedés mivel eu-n belül vásároltam, a válaszuk, hogy harmadik országból(eu-n kívüli) küldött csomag eu-s közvetítéssel vámköteles.
A postától kapott vámkezelési megbízáson Kína szerepel mint feladó ország, szóval tuti nem úsznám meg a vámot, még ha tévedtek is. -
dqdb
nagyúr
A postától kapott vámkezelési megbízáson Kína szerepel mint feladó ország, szóval tuti nem úsznám meg a vámot, még ha tévedtek is.
Annak ne higgy, alapértelmezett Kína lehet náluk egy ideje a szöveg, Kanadából és USA-ból jött csomagomnál is Kína szerepelt (az USA-ból egy most is úton van, ha nem felejtem el, akkor majd megírom, hogy mi került a sablonlevélbe).Szerintem ezt a posta rontotta el, de te szívtad meg, és nem tudom, hogyan tudnád bizonyítani. Külföldi rendeléses topikban is akadt már olyan, hogy Németországból érkező csomagot akartak vámkezelni, talán ott érdeklődj, hátha valakinek akad értelmes ötlete.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
end0
csendes tag
Már jártam a külföldi rendelés topikban. Egy hete levelezgetek és keresgélek infókat, a posta ma válaszolt, ezért döntöttem úgy, hogy elengedem a dolgot. Postánál visszakérni a kifizetett vámköltségeket valszeg esélytelenebb mint a boltnál a refund. Főleg úgy, hogy Fnatic a megrendelésem screenshotján és a követő kódon kívül semmi érdemlegeset nem tudott küldeni arról, hogy már megtörtént a vámkezelés, vagy hogy pontosan honnan adták fel a csomagot.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ebben az esetben az elengedés tényleg az egyedüli megoldás. A történeted azért érthetetlen, mert mások rendeltek onnan probléma nélkül.
-------------
60%-os diszkógömb a fények megszállottjainak.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Alg
veterán
A fizetéskor látszik hogy kinek fizettél, nekem pl a paypalon ott van: Fnatic ltd.
Aztán a fnatic oldalán a terms&conditions legalján:Our company registration details are as follows:
Fnatic Limited (company registration number 07805670)
2 Ebor Street
London
E1 6AWEzeket kell a postának megadni és csatolni a fizetési visszaigazolást a banktól/paypaltól.
Ha nem fogadják el verni kell az asztalt és nem hagyni magad mert ha rászoknak hogy EU-n belüli csomagokat is random szopatják annak nem lesz jó vége.Ja, és a Fnatictól kapott visszaigazolót is mellé teheted (Order confirmed e-mail), abban meg az van benne hogy megfizetted az adót rá a küldő országban (MwSt sor lesz az ÁFA)
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
end0
csendes tag
elküldtem mindent posta ügyfélsz.nak, székhelyüket, a visszaigazolót, erre kaptam válaszul a sablon szöveget a vámról 3. országból érkezett árukkal kapcsolatban. Ezért nem igazán számítok arra, hogy foglalkoznak majd ezzel, látják h vám eljárás alatt van, küldjem nekik a vámkezelési nyilatkozatot.. De rájuk írtam még egyszer, kiemelve, hogy áfát már megfizettem. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Rajzolj egy rohadt nagy faszt a vámnyilatkozatra . Szerintem érteni fogják. Alapvetően a postával szembeni ellenszenvem van most itt kifejezve, nem tudom a pontos részleteket, látni kéne a szállítási papírokat, amit ezek szerint már nem fogsz.
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek szeretnék laptophoz vezeték nélküli billentyűzetet munkához.
Tudnátok ajánlani pár használható típust?
A keret kb. 10-15e Ft. -
allein
addikt
Sziasztok. Zsír új Matias billentyűzet, nem is az a legnagyobb gond, hogy a doboz gyárilag nem volt leragasztva, hanem az, hogy szerintem ez nem zsír új írtam a boltnak, hogy nem kérem vissza a pénzemet, nem akarok elállni a vásárlástól, hanem küldjenek egy futárt egy másik billentyűzettel és a mostanit vigyék el. Szerintetek? Valami nyomás miatt szerintem meghajlott, vagy ennek ilyennek kell lennie gyárilag? Kettő alma billentyűzetem is van, egyik sem hajlított
-
copass
veterán
nah vettem egy TKL (hama urage mittoménmi ~18k)-t, annyi elvárásom volt hogy magyar kiosztás, kétsoros enter.
otemu blue switch, kupak nagyon műanyag és nagyon hangos!
lehet a kupak miatt, van cherry mx blue-m is, de az nem ennyire vészes.
a képeket csak a kiosztás miatt raktam be, mert még a hivatalos oldalon se volt jó!
ami érdekes hogy ~2mm keskenyebbek a kupakok, ezért gépelésnél nekem sikerült mást is lenyomnom. ~70 SZPP 90% pontossággal, persze ez majd megszokás kérdése lesz.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
end0
csendes tag
"Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük visszajelzését.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szúrópróba szerűen bármely külföldről érkező küldeményt megállíthatja.
Amennyiben a küldeményhez kapcsolódóan a vámtételeket már rendezte kérjük, hogy az ehhez kapcsolódó dokumentumokat valamint a vámkezelési megbízást kitöltve szíveskedjen megküldeni a postaimport@posta.hu email címre.
A megküldésre kerülő dokumentumok alapján a vámkezelésnél is dönthet úgy a NAV, hogy a küldeményt kiengedi vámmentesen, ami az jelenti, hogy a küldeményt nem terhelik díjak a kézbesítéskor.
Együttműködését köszönjük."
asszem itt feladom, még küldök egy levelet hogy menjenek az anyjukba a vámkezelésükkel aztán ennyi.. vagy a nyilatkozatot küldöm egy fasszal designolvaTudtok ajánlani magyar webshopból mx red billentyűzetet? max 25k, uk, us, hu lehet, numpad előny
-
Alg
veterán
Ja hogy a doksikat nem küldted el nekik kitöltve?
Küldd el a "vámkezelési megbízás"-t és ki fogják engedni ÁFA+vám nélkül.Ha szúrópróba szerűen vámkezelés alá veszik onnantól nem az ő ügyük hanem a NAV-é, nekik kellenek az igazolások és elengedik utána.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Komplikato
veterán
Hello. Keresnék a fiamnak gamer billentyűzetet az alábbiak alapján:
1. Árban olyan 8-15K között
2. Mindenképen új, garanciális, bolti kell
3. A gyerek jelenleg valami fapados Hp billentyűzetet használ, nálam egy öreg Tesoro Lobera van, ezt nagyon szereti, de ilyet nem kapni már.
4. Tartalomfogyasztás és főleg játék, amire kellene.
5. A hangossága miatt kiesik a mechanikus és a kamu mechanikus megoldás, így gumidómos billentyűzetet keresek, hiába kisebb az élettartama.
6. Eddig Hama uRage modelleket nézegettem, mert ilyen egér lesz mellé, de igen sok negatív értékelés miatt jöttem ide tanácsért.
7. CSAK magyar ISO kiosztás jöhet szóba. Rengeteg tök jó termék ezért esik ki.
8. Teljes vagy TKL billentyűzet is lehet.
9. Jó lenne ha lenne benne fehér vagy inkább sárga háttérvilágítás, mindenképpen kábeles (USB) megoldás kellene, nyilván N-Roll vagy anti Ghosting az alap. Vagy csuklótámasszal vagy valamilyen picit nagyobb peremmel. A Loberának van egy ilyen 3.5-4 centis pereme.Az árral kapcsolatban, azért a legaljába nem akarok belenyúlni, 15K-tól meg már igen biztató mechanikus cuccokat kapni, de meg lett beszélve, hogy HALK kell, másrészt előbb fog kinyiffani a keyboard chips daraboktól meg édességektől, mint a használattól.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Cs1csó
félisten
válasz Komplikato #53017 üzenetére
Egy biztos, membránosban nincs TKL.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
ASUS ROG Strix Flare Magyar
Erről a billentyűzetről mik a vélemények? Van valakinek ilyen? Asus gamer billentyűzetet keresek nagyjából ebben az árkategóriában. Ez lenne az első mechnaikus billentyűzetem, kicsit félek, hogy mennyire lesz hangos, de ha jól tudom ez a barna kapcsolókkal jön gyárilag, ami ebben elvileg nem annyira vészes.Több színű kapcsolót is támogat, ezeket külön lehet venni hozzá? Mert a dobozában nincs pluszban a leírás szerint.
-
dqdb
nagyúr
válasz Sidorovich #53019 üzenetére
Úgy egy húszassal kevesebb is sok lenne érte. A magyar kupakkészletükről pedig itt olvasható kirohanásom.
Asus gamer billentyűzetet keresek nagyjából ebben az árkategóriában.
Miért éppen Asus? Nincsen egyetlen billentyűzetük sem, ami vagy a minőségével, vagy az ár-érték arányával nemhogy kiemelkedne, de legalább hozná a kínálat átlagát.Ez lenne az első mechnaikus billentyűzetem, kicsit félek, hogy mennyire lesz hangos, de ha jól tudom ez a barna kapcsolókkal jön gyárilag, ami ebben elvileg nem annyira vészes.
A kapcsoló csak egy tétel a hangban.Több színű kapcsolót is támogat, ezeket külön lehet venni hozzá? Mert a dobozában nincs pluszban a leírás szerint.
Persze, AliExpressen és pár EU-n belüli boltban vehetsz kapcsolókat. Aztán már csak egy forrasztópáka kell, mert a billentyűzet nem hotswap, hogy enélkül kapcsolót lehessen benne cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Jobb indokom nincs rá, minthogy eddig minden Asus cuccommal elégedett voltam, illetve egy enyhe OCD miatt idegesítene, ha csak ez az egy hardver más márkától van miközben minden cuccom Asus a gépen (monitor, egér, egérpad, videokártya, alaplap, stb.)
De mi a baj ezekkel? Tesztekben nem húzták le őket. Mit ajánlanál helyette?A kapcsoló akkor fix minden mechnaikus billentyűzeten? Csak vásárláskor lehet eldönteni, hogy melyikkel kéred?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz Sidorovich #53021 üzenetére
A kapcsolók fixek minden billentyűzeten. Ebből következik, hogy vásárlás előtt kell döntened!Érdemes esetleg valahol kipróbálni melyik kapcsoló az ami neked szimpatikus. Illetve mire használnád ez is fontos lehet.
Van az összefoglalóban egy sablon ami alapján itt be tudják neked lőni, hogy mi jöhet szóba! Ha magyar kiosztást szeretnél akkor pl. elég kicsi lesz a választék ajánlott kategóriában. Vagy van egy átnézhető ajánlott lista is. Igaz ez már nem a legfrissebb!
Az asus pedig már máskor is bizonyitotta, hogy nem feltétlen minőségi amit csinál. Ellenben túl van árazva legalább! Ha jól tudom akkor az anyaghasználat esetükben elég kifogásolható!D-day 2002-01-04 01:54
-
dqdb
nagyúr
válasz Sidorovich #53021 üzenetére
egy enyhe OCD miatt idegesítene, ha csak ez az egy hardver más márkától van miközben minden cuccom Asus a gépen
Ezt nem OCD-nek hívják, hanem márkafanatizmusnak és marketingesek legnedvesebb álmának. Ha enyhe OCD-d van, akkor ezen a gyönyörűséges kupakkészleten gyakorolhatod, hogy mennyire zavarnak az előző hozzászólásomban linkelt vizuális gányolások.De mi a baj ezekkel? Tesztekben nem húzták le őket.
Vannak tesztek és vannak "tesztek". Az előbbi ritka, mint a fehér holló, az utóbbival a padlás is tele van. Az utóbbiak ismertetőjele, hogy a teszt lényegében arról szól, hogy diszkógömbként mennyire menő a billentyűzet, az előbbiben azért levesznek egy kupakot, hogy megnézzék, milyen minőségű, néznek hangot, van tesztgépelés, stb.Mit ajánlanál helyette?
Sokkal olcsóbban CK550, drágábban Ducky One 2 RGB (bár ebből nem a magyar feliratos változat az igazán jó), csillámpóni nélkül Varmilo VA109M (vagyis felsoroltam a 40-50 hozzászólásonként beszúrt szokásos listát). Az első hozza az ASUS szintjét, a középső építési minőségben megveri (a nem magyar változat a kupak minőségében is), a legutolsó építési minőségben és kupak minőségében bucira veri.A kapcsoló akkor fix minden mechnaikus billentyűzeten?
Nem mindegyiken fix, akad cserélhető kapcsolós. Ezek egy része teljesen feleslegesen ilyen, mert nincsen mire kicserélni (optomechanikus kapcsolókkal szerelt Tesoro billentyűzetek például ilyenek). Persze akad olyan, aminél tényleg előny és működik a cserélhetőség, de mainstream vonalon nem igazán elterjedtek ezek a billentyűzetek, a Glorious GMMK az egyetlen, amit itthon is meg lehet venni.Azt azért nem árt tudni, hogy kiskereskedelmi vonalon 0,2-1,1 dollár egy kapcsoló típustól függően, szóval egy komplett billentyűzetnyi csere és a kísérletezés nem biztos, hogy olcsó lesz, és ha valaki a piros-barna-fekete-kék választékban mozog csak, akkor olcsóbb eladni egy nem cserélhető kapcsolós billentyűzetet és venni egy másikat, mint eleve cserélgetésre berendezkedni.
Csak vásárláskor lehet eldönteni, hogy melyikkel kéred?
Nincsen olyan, hogy kéred, előre legyártott SKU-t veszel le a polcról. Ha adott billentyűzet elérhető olyan kapcsolóval és feliratozással, amilyet szeretnél, akkor meg tudod venni, ha nem, akkor IJ.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
ismerősöm szeretne billentyűzetet vásárolni 5-6 E Ft lenne a kerete alap szintű felhasználásra, Van ennyiért emlitésre méltó billentyűzet vagy ilyen összegért teljesen mindegy hogy melyiket veszi meg ?
előre is köszönöm.Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #53029 üzenetére
Pupillakovetes es prediktiv bevitel az alapja.
Egyelore meg nincs meg a megfelelo kamera sem, amivel valtozo korulmenyek kozt is megbizhato lenne az egesz, de azert lassan kezd osszejonni. Noha teljesen meg nem hagytam el sehol sem a billentyuzetet, mert elfogadni/torolni konnyebb/biztosabb hagyomanyos billentyukkel, most ott tart a dolog, hogy szinte csak OSU!-zni kell rajta. Meg ahogy a rakovetkezesekbol allo szotar is bovul, ugy lesz egyre kevesebb fennakadas az egeszben.
A prediktiv resze egyebkent hasonlo, mint amit a ginni-n hasznalok. (szinten nincs publikalva...)Amugy mint minden masnal, itt sem vagyok arrol meggyozodve, hogy ez be fog valni. Erezhetoen sokkal farasztobb, mint csak olvasni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Dr. Akula
félisten
Pont egy hete utaltam a Candykeysnek a billentyűzet árát, nem kéne ennyi idő alatt reagálniuk legalább egy szabványlevelet hogy köszi megkaptuk, vettük az adást, majd szólunk ha történik valami? Emlékeim szerint a másik billentyűzetnél azért valami csak történt. Ja és belépni se tudok hogy megnézzem mi van, már kértem vagy 10x reset passwordöt, még csak annyit se ír ki hogy rossz felhasználónév vagy valami, simán csak visszaugrik az üres ablakra hogy írjak be valamit... Ez most átalakult egy lehúzócéggé?
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #53032 üzenetére
Írj nekik levelet a support címükre, pár órán belül válaszoltak nekem még valamikor nyáron.
A múlt szerdai rendelésemet ma adták fel nekem, igaz, én Paypallal fizettem, mert sokkal egyszerűbb, mint utalni, főleg nemzetközi viszonylatban.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok!
5-10 ezer forintig keresek billentyűzetet otthoni alap felhasználásra, kitétel a magyar kiosztás és hogy legyen rendes háttérvilágítása. (=betűk is láthatóak legyenek sötétben) Multimédiás bizbaszok előny. Mi a bestbuy a kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Megjött a csere Streak...
Jó cucc, de ki a tököm tervezte vajon a hangerő-tekerentyűt?
Semmi távtartó nincs mellette, és mivel van egy minimális "lógása", néha megforgatva érezni hogy súrolja a billentyűzet házát, ilyen borzalmas "fém a fémen" érzéssel + hanggal.
Nem hiszem hogy olyan hatalmas kiadás lett volna betenni 2 teflon korongot . Így a hideg futkos a hátamon mindig mikor használom azt a bigyót."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani magyar kiosztású mechanikus billentyűzetet 10-13k körüli áron? A lényeg hogy magyar legyen, ezen kívül a tartósság lenne fontos, de ilyen áron nem tudom, hogy létezik e időtálló klavi.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Meridius11 #53034 üzenetére
Az 1. ami szembejön.
-
Cs1csó
félisten
válasz Swiftmendi #53036 üzenetére
-
Ringman
nagyúr
válasz Cs1csó #53038 üzenetére
van ott outemu brown is, szóval nem csak "hangos" van.
volcano hammer is van outemu brownnalEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
blu79
addikt
Sziasztok , új billentyűzetet szeretnék... a régi egy noname (aliex) mechanikus koppintás...
Szóval mechanikus legyen (ha lehet ne annyira hangos)
Legyen magyar (de ha csak angol vagy jóval olcsóbb az sem baj)
Minimum piros világítás de jobb lenne az rgb
Numpad legyen rajta ... (ez nem a legfontosabb)
Olyan max 30 ezerig
Szipatikus márkák : tesoro , razer , asus... corsair...¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
-
Domestos
tag
Sziasztok, elkezdtem (volna) beforrasztgatni kapcsolókat a PCB-mbe, és a ledekkel egy kis problémába futottam. Úgy tűnik, hogy először a kapcsolót kéne beforrasztani, aztán a 3 mm-es ledet a kapcsolón átdugva. Így azonban olyan magasan marad a led, hogy ha ráteszem a kupakot, akkor lenyomva a kupak belső pereme már súrolja a ledet. Hogy kéne ennek lennie? Csak nem úgy képzelték, hogy szét kéne szedjem a kapcsolót, és belülre betenni a ledet, hogy a teteje onnan kandikáljon ki?
-
Dr. Akula
félisten
Írtam a candykeysnek hogy wtf, remélem valaki reagál is, nem Ibizán kokóznak a pénzemen.
[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
válasz nyunyu #53048 üzenetére
Egy YD60MQ PCB az aliról (GH60-nak írják, de YD60MQ valójában):
https://www.aliexpress.com/item/32799437588.html
a fekete QMK-s változat.
Kupak még nem végleges, de három tök különböző fajtával és gombokkal próbáltam (1.2-1.4 mm vastag pbt cherry/oem-ek), és mind ugyanúgy nekisúrlódott a lednek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest