Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69151) micafighter válasza dqdb (#69090) üzenetére


micafighter
nagyúr

,,Lényegében a thocc-mánia hazai megfelelője, ott is mindenki szivaccsal akarja teletömni a billentyűzetet, meg itt is, csak éppen más miatt :DDD"

Érdekes ez egyébként, sokan azért raknak az olcsóbb customokba szivacsot, hogy ne pengjen a ház. Van egyébként ötletetek hogy pl egy Keychron Q1 szivacs nélkül a házban miért peng? A súlya megvan a billentyűzetnek és gasket mount, mégis peng. Lehet a két részes ház a gond, vagy hogy az alja homogén anyag? A drágább customok ugye nem pengenek szivacs nélkül sem. Ami különbséget látok, hogy a drágább customok alján lenni szokott egy plusz súly ami általában különböző anyag mint a ház anyaga, így bár össz súlyra nem feltétlen van különbség egy Keychron Q1-hez képest, de a Keychron Q1-nek homogén a ház alsó része, míg a customoknak a súly miatt minimum 2 különböző féle anyag van a ház alján. Annyira nem értek hozzá, de lehet ez a gond, úgy tudom különböző anyagok más-más frekvencián pengenek/gerjednek, és több féle anyag kombinálása a ház aljában akkor lehet segít a pengés csökkentésében/kizárásában?

(#69152) copass válasza micafighter (#69151) üzenetére


copass
veterán

Keybored itt elég szépen elmagyarázza.
a lényeg az hogy a könnyű anyag könnyebben peng, a nehéz meg nem! :D
mivel az alu könnyű, ezért pengésre hajlamosabb mint a vas.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69153) micafighter válasza copass (#69152) üzenetére


micafighter
nagyúr

Köszi, igen ezt láttam én is, viszont az az érdekes, hogy pl a Q1 példájánál maradva az a billentyűzet összeszerelve 2kg, bármi féle plusz súly nélkül. A 2kg nem lenne elég a pengés kiküszöböléséhez? Vagy lehet az a gond, hogy 2 részes a háza, és nem az össz súly a lényeg, hanem a ház alsó részének a súlya, az meg önmagában túl könnyű a Q1-nél?

(#69154) [Prolixus] válasza micafighter (#69153) üzenetére


[Prolixus]
addikt

A Q1-ből a knob változat frissítve lett (Version 2 van a dobozon is), az alsó része picit vastagabb lett és úgy már nem peng. A felső része valamennyire még pingy, de ha nem érintkezik direktben az alsó és a felső rész akkor egyáltalán nincs pingy noise gépelés közben, szóval ez a pengés is kb akkor van ha leveszed a tetejét aztán direktben, erősen peckeled ujjal. Ezt csinálja a force-break mod. Q3-ra elvileg ugyanaz a jellemző.

A szivacs olyan vékony a Q1 knob/Q2/Q3 billekben hogy kb semmi hatása nincs.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69155) dqdb válasza micafighter (#69151) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]

A súlya megvan a billentyűzetnek
A súly egy dolog, de nagyon nem mindegy a belső felépítés. Például ha az oldalfalak vékonyabbak a kelleténél, akkor hajlamosak a pengésre (most nem néztem utána, de mintha a Q1-nél ez lenne a helyzet), és ha túl vastagok, az sem jó. Nem véletlenül készül egyes group buy-ok esetében több prototípus is, mert a tervező nem elégedett az eredménnyel, és több körben finomítja a designt, mire hangban és érzésben megfelel az elvárásainak. És vannak azok a group buy-ok, amelyeknél szivaccsal oldják meg ilyen problémákat, mert olcsóbb és gyorsabb.

Emellett még alumínium és alumínium között is nagy különbség lehet már az alapanyag szintjén is, a 6061-es ötvözetből készült billentyűzeteket például érdemes kerülni a 6063-mal szemben, mert eléggé rossz minőségű alapanyag is akad Kínában a piacon, ami a végeredményben is érvényesülni fog (plate-et egy harmadik ötvözetből, 5052-ből szokás gyártani).

gasket mount, mégis peng
A gasket mount nem egy mindenre is jó csodamegoldás, hanem egy alapvetően jó, de érdemtelenül túlhype-olt plate-rögzítési megoldás, amit keveseknek sikerül jól implementálnia (a Q1-ben ez nem sikerült rosszul). A gasket mount egy megoldás arra, hogy a plate-ről kevesebb rezgés kerüljön át a házra, mint egy rugalmatlan rögzítésnél, de ettől függetlenül még valamennyi át fog. Ha pedig túl merevre sikeredik a gasket mount (mint a GMMK Prónál), akkor ez a hatás kisebb lesz.

Persze erre a szegmensre jellemző módon az sem jó mindenkinek, ha valaki tényleg jól működő gasket mountot hoz létre, ezzel a billentyűzettel kapcsolatban állandó ellenérv volt, hogy milyen "rondán" néz ki az aszimmetrikus csavarelrendezés az alján, amit "ki kellene javítani", holott a csavarok azért így vannak elhelyezve, hogy jól működjön a gasket mount (a TKL ugyebár egy eleve erőteljesen aszimmetrikus kiosztás).

A drágább customok ugye nem pengenek szivacs nélkül sem.
De, azok között is van, ami peng, üres érzeted van, vagy pocsék a hangja, de ezeket még prototípus állapotban illik megfogni. Láttam olyan billentyűzetet, ahol négy csavarral oldották meg a ház két részének rögzítését, ami általában semmi problémát nem okoz, de adott esetben a CNC-zés pontossága és az anyagvastagságok olyan hatással jártak, hogy gépelés közben a billentyűzet közepén folyamatosan egymásnak ütődött a két fém, míg 6 csavarral már nem lett volna probléma ugyanannál a designnál.

így bár össz súlyra nem feltétlen van különbség egy Keychron Q1-hez képest
De, van, mert (fejből mondom a számokat, így lehet, hogy rossz a konkrét érték, de a nagyságrend nem) a réz 3,5×, a rozsdamentes acél 3× sűrűbb, mint az alumínium így sokkal nehezebbek. Az imént példaként említett billentyűzetnél vannak számok is, 2 kiló alumíniumból, míg 4 kiló réz alsórésszel, kisebb méretű súlynál is könnyen összejön fél kiló eltérés, ami sokszor a végeredmény 25-35%-a.

Annyira nem értek hozzá, de lehet ez a gond, úgy tudom különböző anyagok más-más frekvencián pengenek/gerjednek, és több féle anyag kombinálása a ház aljában akkor lehet segít a pengés csökkentésében/kizárásában?
A réz mélyebb tónus felé tolja el a hangokat, a rozsdamentes magasabbak felé, ha egy ház súly nélkül peng, akkor súllyal is pengeni fog nagy valószínűséggel. A súllyal olyan téren szoktak játszani, hogy másképpen hat egy csak belső súly, másképpen egy külső belső súly és megint másképpen egy kétrészes súly (tipikusan belül rész, kívül SS) a hangra, a részletekért lásd a linkemet.

A súly sokszor velejárója a drágább customoknak, mert ott a gyártási minőség mellett az alapanyagok ára is bejön a képbe, de ettől még akad olyan ebben a kategóriában is, ami tisztán alumíniumból van, és jó hangja van.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69156) copass válasza micafighter (#69153) üzenetére


copass
veterán

nagyon sok mindentől függ, kiképzés, anyagminőség. aztán lehet kombinálni hogy aluban ,vas,réz,bronz betétek,stb. végtelen a lehetőség.
de általánosságban igaz hogy minél jobb minőségű az anyag, annál drágább a megmunkálása.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69157) micafighter válasza dqdb (#69155) üzenetére


micafighter
nagyúr

Úgy látom ennek a nyúlüregnek nincsen alja :C Köszi szépen, lesz mit olvasgatnom :R copass & [Prolixus] Köszi nektek is :)

[ Szerkesztve ]

(#69158) nyunyu


nyunyu
félisten

Ahogy nézem, Alit kezdik elönteni az ISO támogatással megáldott 5 oldalon dyesub PBTk.
Múltkori listán felül pár újabb 55$ alatti:
Tiramisu
Damage
Terra
Zen Pond
Stealth
Midnight Rainbow
Wasabi
japán
Apollo

Hátha túl sok pénzetek van.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69159) Alan[HUN] válasza dqdb (#69148) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Ezt csak úgy itt hagyom MT2 margójára... :W

[ Szerkesztve ]

(#69160) dqdb válasza Alan[HUN] (#69159) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez a szál addig folytatódik, amíg Matt3o beint a Dropnak, és közli, hogy ennyi volt részéről. Nem véletlenül roppant alacsony a Drop reputációja a vendorok között az ilyenek miatt (még a KBDfans is örvend hasonló "népszerűségnek").

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69161) Mephike válasza nyunyu (#69158) üzenetére


Mephike
senior tag

Látom meg akarsz kísérteni minket! :DD

[ Szerkesztve ]

(#69162) Perillustris válasza Skynet258 (#69123) üzenetére


Perillustris
senior tag

Semmi pengő hangja nincs? :F

Perillustris

(#69163) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Sziasztok!

Vegul vettem egy MX Keys Minit, ez jo csendes. Meglepoen jok a billentyuk, mondjuk az ABS tejfolosdoboz hatasu kupakok erdekesek az AP2 PBT-je utan...

Ami nem hagy nyugodni viszont:

Lehetseges olyan mechanikus billentyuzet megepitese US $400-500-ig bezarolag, ami ezt a hangossagot/hangprofilt hozza vagy esetleg csendesebb ennel?

A bobagum elegge jonak tunik, de attol tartok, hogy kb. barmelyik mecha hangosabb lenne a scissor-oknal. Az meg nekem nem lenne jo, igy is fuleszetre es ideggyogyaszhoz kell jarnom a tobbevnyi Mx Blue/Gat Blue hasznalat utan.

Koszi!

(#69164) dqdb válasza Neil Watts (#69163) üzenetére


dqdb
nagyúr

Lehetseges olyan mechanikus billentyuzet megepitese US $400-500-ig bezarolag, ami ezt a hangossagot/hangprofilt hozza vagy esetleg csendesebb ennel?
Igen. MyKeyboard Discord szerverén jelenleg hirdetnek egy e-white Prophetet PP plate-tel 380 euróért, az már nem halkított kapcsolókkal is eléggé halk, az utóbbiakkal néma tud lenni bármiféle szivacs nélkül. Ha kellenének a dedikált kurzorok, akkor érdemes várni a várhatóan a pár héten belül szállításra kerülő Angelre, várhatóan hasonló áron lesznek eladó darabok.

Szivaccsal kitömve olcsóbban is kijöhet megfelelő alapot és valamilyen műanyag plate-et választva, a fenti ajánlás arról szól, hogy annál biztosan tudom, hogy megvalósítható.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69165) nuke7 válasza Neil Watts (#69163) üzenetére


nuke7
veterán

:DD De nem is értem hogy ha a hangerő fontos neked akkor miért a leghangosabb switcheket használtad évekig … :N nem bírom a clicky kapcsolokat személy szerint, de egy normális, halk mecha hangja viszont nem idegesít.

https://youtube.com/user/nuke7

(#69166) scabi78


scabi78
senior tag

Sziasztok, létezik olyan megoldás, hogy a asus tuf k7-en lévő D gombot megvédjem a körmeimtől? Sokadik billemet koptatom és ez a bill kopik el leghamarabb. Találtam a neten asus gamer keycaps szettet 13k-ért. :Y

Tiszta Windows, rendes ház!

(#69167) sanya53 válasza scabi78 (#69166) üzenetére


sanya53
aktív tag

vágd a körmöd rendszeresen

(#69168) kukulec


kukulec
őstag

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, végül inkább ráfordítottam egy kevéssel többet :D

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69169) nyunyu válasza kukulec (#69168) üzenetére


nyunyu
félisten

Ezek a sárga accentek a Ducky sajátjai?

Ránézésre úgy néznek ki, mint a német One2 White-omhoz adott kék PBTk.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69170) kukulec válasza nyunyu (#69169) üzenetére


kukulec
őstag

abszolút, ez volt a csomagban. én még soha semnmilyen mechanikus cuccot, meg custom kupakot nem vettem.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69171) copass


copass
veterán

van új a nap alatt, keycapba ragasztó! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69172) scabi78 válasza sanya53 (#69167) üzenetére


scabi78
senior tag

persze, azért fizetek a körmösnek :W

Tiszta Windows, rendes ház!

(#69173) copass


copass
veterán

gyűrjék bele, kivették a dasher-t a drop bogo akcióból...

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69174) Skynet258 válasza Perillustris (#69162) üzenetére


Skynet258
veterán

De, néma csöndben ha pötyögök akkor kihallani a pengő hangot, nappal nem tűnik fel egyáltalán. Ennyi nekem belefér az egyébkénti némasága miatt. :K

https://geekpulse.hu

(#69175) Throme válasza Skynet258 (#69174) üzenetére


Throme
veterán

Azért ez nem semmi, hogy - ha jól sejtem - 50+k huf-os billentyűzetnél is van pengő hang.
Oké, hogy mechanikus fém alkatrészek vannak a kapcsolókban, de egy ilyen kategóriában csak elvárható lenne, hogy legalább gyárilag úgy megkenjék, vagy nem is tudom, hogy ne legyen hallható.
Vagy csak én gondolom ezt túl?

Próbáltad, vagy próbálod majd a ház kibélelését, o-ring használatát, kapcsolók kenegetését?

[ Szerkesztve ]

(#69176) F34R válasza scabi78 (#69172) üzenetére


F34R
nagyúr

Female? szerintem nezzel valami olcso PBT-t Aliexpressrol, ezek a martott ABS ek hamar kopni kezdenek, foleg ha mukorommel gepelsz.

(#69177) scabi78 válasza F34R (#69176) üzenetére


scabi78
senior tag

poén volt. :DD
köszönöm, ezeket kerestem, csak nem jó néven. :R

Tiszta Windows, rendes ház!

(#69178) nyunyu


nyunyu
félisten

Tegnap nem bírtam eldönteni, hogy ezen a kupakszetten sírjak vagy röhögjek, így rendeltem egyet...

Így sajnos megszakadt az 5 hónapja nem rendeltem semmi billzetalkatrészt szériám.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69179) micafighter válasza nyunyu (#69178) üzenetére


micafighter
nagyúr

Jól néz ki képen :) De vajon ilyen áron milyen lehet a minősége? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69180) dqdb válasza micafighter (#69179) üzenetére


dqdb
nagyúr

Frissen létrehozott bolt nulla visszajelzéssel, irreálisan alacsony árakkal és kizárólag tracking nélküli szállítással? A minőség megállapításához szállítaniuk is kellene valamit :DDD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69181) nyunyu válasza micafighter (#69179) üzenetére


nyunyu
félisten

Szerintem elírták az árát.

Utána megtaláltam ugyanezt a komoly ISO támogatásbeli hiányossággal bíró kupakszettet valamelyik másik, jobban billzetalkatrészekre koncentráló vendornál is a szokásos 45-55$-os áron...

Mindegy, melós ócóTKLemre kéne valami ócó, nem csúszós kupakszett, mert rühellem a gyári POMját.
Nem tudom, mennyire fognak kiröhögni vele, mivel ISO kiosztást csak rózsaszín accenttel lehet úgy-ahogy kirakni belőle.

Nyilván teljes áron eszemben sem lett volna megrendelni, de 13$ tanulópénzen max röhögök egyet.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69182) [Prolixus] válasza Throme (#69175) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Valószínűleg nem a kapcsolók miatt van pengés, hanem a plate miatt.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69183) Alan[HUN]


Alan[HUN]
senior tag

Ennyiért berendeltem én is, max majd törlik, de ha megjön 14 dollárért a kissé csálé modokat is elnézem neki :C (Drággábban azért a XMI elég magasra tette a lécet, kb. pariban van a doubleshot klónjaimmal)

@dqdb: Ha lenyitod, van tracked shipping is, mind ingyen, szóval tuti scam, de ha legalább párat kiküldenek, hogy tovább tartson, akkor jó, ha meg nem, ott a dispute :DDD

[ Szerkesztve ]

(#69184) micafighter válasza nyunyu (#69181) üzenetére


micafighter
nagyúr

:DDD :DDD

Egyébként ezek a 45-55$ AliExpress-es PBT-nek hírdetett kupakok milyen minőégűek? Valóban PBT lenne? Gondolom a legendekben elég nagy a szórás.

#69180 dqdb jogos :D

más: ez alapján úgy néz ki a QK65-re nem kell majd még plusz vámot fizetni :))

[ Szerkesztve ]

(#69185) Alan[HUN] válasza micafighter (#69184) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Persze, azzal nem is tudnának trükközni, igazából jól látod, a legend, főleg a mod legend a kérdéses. Érdemes olyat nézni, amiről már vannak review képek, meg megbízható bolt (ha van színsémád, lehet, hogy whishlistemen akad), amit nyunyuval rendeltünk erősen nem ajánlott kategória. :))

(#69186) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Sziasztok, tudtok ajánlani olyan billentyűzetet ami:
- van rajta dedikált "POWER" "SLEEP" gomb? (tehát egy billentyűzet lenyomásával ki lehet kapcsolni a gépet vagy elaltatni, a mostanin van ilyen a PrintScree-Scroll Lock-Pause gombok felett van ez a három bónusz gomb: POWER-SLEEP-WAKE UP)
- magyar kiosztás
- esetleg van háttérvilágítása
- minél olcsóbb (mondjuk 5k körül)

:R

(#69187) nyunyu válasza micafighter (#69184) üzenetére


nyunyu
félisten

Korábban linkelt ~45$-os kupakokból páran már rendeltünk.
Saját botanicalom, Ati szépséghibás Arcticja.

Lényegesen jobban néznek ki, mint a 2x annyiba kerülő magyar KPR szett.
Utóbbinak nagyon elmosódott a feliratozása :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69188) dqdb válasza micafighter (#69184) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha olcsón kell jó, akkor XMI, bár az utóbbi időben szinte elérhetetlen lett, Shenpo még előfordul, de az egy kicsit rosszabb minőség.

A kupak, mint alap, nagyon sok készletnél megegyezik, így a dyesub minősége jelenti a különbséget, és ott eléggé nagy szórás van. Általánosan kijelenthető, hogy dyesub PBT-nél ha biztosra akarsz menni, akkor olyan kupakkészletet keresel, ami sima dyesub (azaz világosabb alapon sötétebb betűk vannak), és véletlenül sem 5 oldalas/reverse dyesub, mert ezeket többször és nagyobb hőterhelésnek kell kitenni, hiszen nem egy kisebb felirat kerül a kupakra rá, hanem az inverze, azaz a felirat kivételével mind az 5 oldalt festeni kell. A nagyobb hőterhelés velejárója a deformálódás, ami jobb esetben csak "párnásabb" kinézetet ad a kupakoknak, rosszabb esetben a hosszabb billentyűk szorulhatnak/beragadhatnak.

Dyesub esetében a minőség mutatója a felirat élessége és a feliratok elhelyezkedésének pontossága.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69189) nyunyu válasza dqdb (#69188) üzenetére


nyunyu
félisten

Csak a tetején dyesub KPR szettem kupakjai csálébbak voltak, mint az 5 oldalon dyesub botanical...

Elmosódott feliratozásból látszik, hogy nagyon durván túlsütötték.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69190) copass válasza [Prolixus] (#69182) üzenetére


copass
veterán

is-is. a rugó peng, ezt erősíti fel a ház mivel tök üres. rugót megkened, plate-nyák közé szivacs, házat kibéleled és csendes lesz.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69191) dqdb válasza nyunyu (#69189) üzenetére


dqdb
nagyúr

Egyetértek, a KPrepublic kupakkészlete az aktuális felhozatalban már egyáltalán nem számít jó minőségűnek. Az az egyetlen baj, hogy még mindig ez a legjobb magyar kupakkészlet, mert nincsen más elérhető* ...

* a Keychronét nem nevezném annak, mert eléggé limitált a kiosztások terén

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69192) nyunyu válasza dqdb (#69191) üzenetére


nyunyu
félisten

Nézegettem a Keychron kupakszettjeit is, de sajnos a magyar verzióból nagyon hiányzik a numpad, csak 75% vagy kisebb billzeteikre tehető fel.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69193) dqdb


dqdb
nagyúr

[Keychron Q85]
most éppen egy F13 TKL-t harangoztak be

[Keychron Q65]
és egy makró oszlopos 65%-ost

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69194) nyunyu válasza dqdb (#69193) üzenetére


nyunyu
félisten

Nem tudom, mennyi létjogosultsága van ezeknek az elborult kiosztásoknak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69195) dqdb válasza nyunyu (#69194) üzenetére


dqdb
nagyúr

Attól függ, hogy mit nevezel elborultnak, mert például az elmúlt 2-3 évben custom vonalon a 65% XT kiosztás egy vagy két makró oszloppal is népszerűbb volt, mint a 75%-os.

A Q85-nél lemaradt, hogy az F13 mellett egyúttal WKL is, custom vonalon az F13 TKL és a WKL is eléggé mainstreamnek számít.

Úgy nézem, hogy a Keychron jelenleg mindenre lő, amit láttak már, egy southpaw és egy FRL TKL hiányzik már csak a 60% és feletti kategóriából.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69196) Ablakos


Ablakos
őstag

Logitech K800 helyett szeretnék hasonló billentyűt. Tropára ment az enter és nem tudom pótolni. Mivel ez a típus magyar kiosztásban már nem kapható, valami hasonló paraméterekkel szeretnék. Vakon vettem egy Ventaris k600-at, de nem ilyen csattogást szeretnék. Lágy, puha funkció gazdag bill.-t

Azért kitöltöm a sillabuszt.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
50-től lefele


2.Használt szóba jöhet?
nem


3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech K800, sérült


4.Mire használnád a billentyűzetet?

Gépelés, alkalmazás fejlesztés

5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
csendes és finom legyen a nyomkodás (nem értek a technikai részhez)

6.Van konkrét modell ami tetszik?
-
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

mindenképpen magyar kiosztást

8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

van hely az asztalon, sok gombot kapjak a pénzemért

9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

A vezeték nélküliségről lemondok.
Háttér világítás fontos, de az rgb tüzijáték nem érdekel.

(#69197) Mephike


Mephike
senior tag

Bár valószínű a többségetek itt nem játszik, nálam nagyot ment az utóbbi időben az Elden Ring. Gyanítom ezt a hype-ot lovagolják meg ebben az esetben is. Egész jól néz ki, kár, hogy Ansi.

(#69198) [Prolixus] válasza dqdb (#69195) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Igen, és még vannak terveik. De nem túl népszerűek ezek a groupbuy-ok amiket indítottak. Úgyhogy szerintem le fognak állni pár hónap múlva az ilyen kezdeményezésekkel.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69199) dqdb válasza [Prolixus] (#69198) üzenetére


dqdb
nagyúr

Amennyire jó dolog a Q sorozat szélesítése minél több igény lefedésére, annyira érthetetlen számomra a várhatóan kisebb érdeklődésre számító modelleknél (Q60, Q65, Q85) a group buy modell ilyen alacsony MOQ mellett. A Keychron tipikus vásárlóközönsége raktárkészletről vásárolna, és nem akar várni, míg a group buy-okhoz szokott hobbisták pedig ha már előre fizet és hónapokat vár, akkor valami "különlegesebbre" vágyik, mint egy tömegmárkára (még ha a végeredmény a többi Q modellből kiindulva várhatóan jó lesz).

Ezeket a méretgazdaságosság miatt jogos magasabb áron illene kihozniuk, legyártanak pár ezer darabot, és legfeljebb megszüntetik, ha nincsen rá kereslet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69200) nuke7 válasza nyunyu (#69192) üzenetére


nuke7
veterán

magyar szettből csak ez a csúnya színű, csúnya betűs verzió van, ugye..? :U
(mert ugye most rendeltem egy nordic iso-t kék fehérben :DDD)

https://youtube.com/user/nuke7

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.