Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Sziasztok, tudom nem egyszerű az én keresésem. Ha nincs ilyen akkor sincs probléma. Marad a mostani. Köszönök minden választ. És olyan ajánlat kell amit lehet is kapni, mert az ajánlóban rengeteg olyan van amit már régóta nem lehet boltokba megtalálni.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 15.000 Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem, maximum ha van rá garancia
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Cooler Master CK550
4.Mire használnád a billentyűzetet? Játék és otthoni használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Nincs preferált típus
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Teljes
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Slim legyen.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
nyunyu
félisten
Egy EC Sakurát próbáltak rámtukmálni, hogy azt próbáljam ki, milyen simán jár, de akkoriban egyáltalán nem gondolkoztam lineáris kapcsolóban.
Megböködtem, de azzal is előjött a plate kongása, ráadásul dustproof stemje van, szóval o-ringgel bottom-out tompítás kizárva.Na meg a másfélbites szürkeskála sem jött be.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nagyúr
válasz nyunyu #66003 üzenetére
Nekem ez a Rose V2 nagyon bejött érzetre - mellette az MX Reddel szerelt Claymore olyan, mint egy filléres tescos vacak gépelési érzetre. Igaz, nekem a hang semmit sem számít, most rendeltem egy csomag Box Jade-t a kövi billhez, kíváncsi vagyok.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Teasüti
nagyúr
Szép estét!
Kicsit bele vau vau ha nem probléma.
Ha már nem azt a választ kaptam amit reméltem, kicsit olvasgattam a hsz.-eket míg még fent van a topik az oldalsávon.
Vki volna olyan kedves elmagyarázni nekem mit esznek annyira sokan a mechanikus billentyűzeteken? Le vagyok maradva úgy kb 10 évvel a témában. Főleg 6 számjegyű összegért, mint amire feljebb utalt vki. Én már a 100 eurót is túlzásnak tartom, de a nekem tetsző kategóriában lenyelem, ha mondjuk Apple szintű összeszerelési- és anyagminőséget kapok, meg naprakész szolgáltatásokat. Ellenben egy hagyományos vezetékes "gamer" billentyűzetben mi a fene kerül olyan sokba?
(Oké, ez költői kérdés. Ugye meg kell fizetni az RGB felárat, meg nyilván van 102 indokolatlanul túltervezett kapcsoló, ami papíron kiszolgál két életet, stb.)
De az igazi kérdés, h mivel ad hozzá többet az ember életéhez, mint egy egyszerű 10-20k-s klavi mondjuk 20 évvel ezelőttről?
Én még egy ehhez hasonló szettel kezdtem (alább látható) idestova 20 éve és a mai napig szolgál az a bill hiba nélkül odahaza. Még a feliratok is megvannak, bár a WASD már fényes.
Azzal az egérrel még COD2 lan partikra jártam és nem is ment rosszul, pedig kutyaközönséges irodai optikai egér és a gamer egerek még csak akkor kezdték a pályafutásukat. Sokáig azokat se értettem (az órmotlan vezeték nekem technológiai visszalépésnek tűnt nagyon sokáig), de azóta irodai felhasználásra is gamer egerem van a precízebb érzékelő miatt. Bár a vezetéket most se szeretem. De egy billentyűzetben mire van szükség még azon kívül, hogy nyomom a gombot és írja a szöveget? Sima on/off kapcsoló. Legyen prell-mentesítve és elvégezte a feladatát. Nem?[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Teasüti #66005 üzenetére
Gumidómos: felkeményedik amitől szar lesz, nincs NKRO tehát használhatatlan játékra. Most ha szigorúan a hasznosságára válaszolok.
Emellett ugye az embereknek lehet ízlése is, és a gumidómosok elég vanillák megveszed és kész azt tudja, mechanikusak között van szórás és személyre is szabhatók. Szerintem pl. milliárdszor jobb érzés mechán gépelni még a legszarabbon is + ugye ha megemlítetted a nagyon drága darabokat ott már egy specifikus hang elérése is lehet a cél. Emellett hobbi. (És akkor a méretbeli különbségekről nem is beszéltünk, a remapelhető gombokról, knobokról stb.) Én pl. évek óta nem vettem magamnak numpados billt, úgyse használom, ne foglalja a helyet az egér elől
Te túlzásnak tartod a 100 eurót, nekem a legutolsó 4 megvásárolt billeim pedig annak 2-3x osába kerültek. (Nem, egyszerre nem használok többet, vagy lecseréltem vagy épp rokonnak lett véve. De persze van akinek van több, mondjuk a változatosság miatt.) Emellett a forint romlott és az árak euróban vannak, nem a dolgok drágák, mi vagyunk csórók. Egy belépő gémer bill akár csak eggyel balra a szomszédban már nem számít drágának (és bizonyos mércével nézve jónak sem, de mérföldekkel jobb mint bármelyik gumidómos).
Kapcsolók között is van nagy szórás, indokolatlanul drágának közel sem nevezném a belépő szintű, nagy mennyiségben gyártott kapcsolókat.
Apple-t meg billből nem veszünk mert hulladék, maximum más termékükre érted remélem, hogy Apple szintű összeszerelés
(Egereket hasonlóan kitudom/kitudjuk fejteni de az másik topik )
szerk.: A korábbi posztodra válasz: Cherry Stream 3.0 nem jó?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Csandi #66006 üzenetére
Felteszem a képen látható ősi Logi az "gumidómos", bár még ismerkedem a zsargonnal. Nekem sosem tűnt fel, hogy kemény lenne még ennyi idő után se. A játékra nem alkalmas kijelentés meg értelmezhetetlen számomra.
Még arcade autós játékokban is képes voltam kocka koromban modulálni a kanyarívet. Arcade autózáson nőttem fel. Billentyűzeten, méghozzá a fenti Login. De Tony Hawk játékokban vagy Mortal Combat-ban is úgy zongoráztam rajta, hogy nem láttad mit csinálnak a kezeim. De a vakon gépelés is elég jól ment már az MSN korszakban is.Rákeresve az NKRO-ra, nos még a 98 és XP-s időkben valóban voltak olyan billentyűzeteim, amik három gombot tudtak csak. De a Logitech cuccával ez a probléma is a múltté volt. Osztott képernyős játékban ketten egyszerre játszottunk rajta vígan.
Azóta ez nem szempont, mivel ez a felhasználás gyakorlatilag kihalt.
Illetve soha az életben többet nem futottam bele ilyen limitbe játék közben, egyetlen laptopomon sem, stb. Bár keveset játszok manapság, nem is tudom milyen műfajnál kell sok gombot nyomni egyszerre. Talán FPS-nél ha mondjuk két iránygomb mellé tolok egy gránátot. Bár az is csak három, ami meg sztenderd ősi mércével is.
Esetleg átlós sprintelés közben ugrás közben dobok gránátot?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Csandi #66007 üzenetére
Úristen, az tényleg egy joystick ott középen?? 25 éve nem láttam ilyet billentyűzeten. De amit akkor láttam az már akkor is muzeális darabnak számított. Még 486-os gépeken volt joy a klavi közepén.
Nem tetszik.
Logi MX Keys Mini-at néztem ki jelenleg. Ez tetszene, csak nem biztos, hogy létezik magyar kiosztás belőle.[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Teasüti #66008 üzenetére
Apex, bunny hopolsz tehát nyomod a W-t, a Ctrl-t, közben spameled valamelyik irányt + a spacet emelett elhasználsz egy heal itemet, vagy elrakod a fegyvered vagy gránátot dobsz. Ez 5 gomb egyszerre. Csak egy példa
Lehet tévedek és nem pont gumidómos, teljesen nem vagyok tisztában a különbségekkel, hogy membrán az más-e és ha igen miben, vagy ugyanaz csak más névvel, ezt majd a többiek megírják de a lényegen nem változtat[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Csandi #66010 üzenetére
Tony Hawk Pro Skater-ben is van 5 gombos kombó. Ráadásul 2-player módban osztott képernyőn se volt fennakadás, pedig a 4 gombos kombók alapnak számítanak, az mindjárt 8 billentyű.
Felteszem mivel vezetéknélküli, ezért a fedélzeti mikrokontroller kicsit több megszakítást tud talán kezelni, mint egy vezetékes AT vagy PS2 billentyűzet. A vevő meg USB-re csatlakozik.
Milyen gyártók vannak még amúgy Logi-n kívül? Kicsit szegényesnek érzem a termékpalettát vezetéknélküli "laptop-like" billentyűzetből.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Kérdezgettem kicsit a Logitech support-ot és véletlenül szóba került, hogy BIOS és POST közben csak vezetékes billentyűzetet lehet használni PC-n a support szerint. Erre én kiakadtam, hogy még az USB vevős cuccok se használhatók a BIOS-ba való belépéshez, vagy a gép felébresztéséhez (a kérdés eredetileg a BT-s eszközökre irányult)? A fent tárgyalt 20 éves vezetéknélküli Logi bill röhögve tudja ugyanazokat a trükköket, mint bármelyik vezetékes társa.
Megerősítenétek kérlek, hogy ez az ökörség tényleg igaz, vagy a support nincs a helyzet magaslatán?
Logi Bolt-ról nem tudok semmit, de a Unifying vevőjük már nagyon régóta piacon van és sose hallottam senkitől, hogy betöltött OS nélkül használhatatlan lenne a billentyűzetük.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ennek a garázskapunyitónak vajon mennyi lehetett az input lagja?
Ennél eggyel fejlettebb 27MHz-s protokollt használó MX700-nak volt kb. 250-300ms.
És azt reklámozták fastRF-nek.USB billzet nem működik BIOSban meg nettó hülyeség.
20 éve még lehetett találni olyan alaplapokat, ahol be kellett kapcsolni a BIOSban az USB supportot, de 15 éve már minden BIOSban az a default.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Úgy néz ki hozzáférhetek Cooler Master és Redragon billentyűzetekhez. Az ajánlott listában van szép számmal CM, szóval onnan tudok szemezgetni. A Redragon termékek közül egy sincs az ajánlott listán, gondolom ennek az oka, hogy a termékeik nem olyan jó minőségűek, hogy a lista valamelyik részére felkerüljenek.
Mégis van olyan köztük, amit kipróbálásra ajánlatok? Köszi a választ előre is! -
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #66013 üzenetére
BT nem megy, mert ahhoz OS szintű támogatás kell, de minden más, ami a számítógép oldalán egy USB csatlakozóban végződik, menni fog.
Probléma még sok éves BIOS-okkal és NKRO billentyűzetekkel adódhat, mert ezek elképzelhető, hogy nem mennek (át kell kapcsolni a billentyűzetet 6KRO-ra, de a legtöbb gamer csodát nem lehet).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
plehoczky
tag
Sziasztok,
Olvastam a gyűrűzésről. A Redragon Kumarát ezzel le lehetne csendesíteni elfogadható mértékűre, azaz, hogy ne nagyon legyen hangosabb egy átlagos membránosnál?
Ha ez nem megoldás, akkor ez megy vissza a boltba és módosítanám a kérdésemet.Milyen billentyűzetet ajánlanátok, ami:
- csendes
- lapos
- magyar kiosztású
- TKL vagy hasonlóan kis méretű
- jó minőségű, de nem túl drága
- előny, a cordless és/vagy van világítása, de nem feltétel.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz plehoczky #66019 üzenetére
Húzz le egy kupakot, és nézd meg milyen a kapcsoló stemje:
Ha csak a kereszt van rajta, akkor lehet o-ringezni.
Ha a kereszt körül van szögletes keret, vagyis dustproof a kapcsoló, akkor nem biztos, hogy használ az o-ring.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Én még egy ehhez hasonló szettel kezdtem (alább látható) idestova 20 éve és a mai napig szolgál az a bill hiba nélkül odahaza. Még a feliratok is megvannak, bár a WASD már fényes.
Ne egy 20 éves membránosból induljál ki, az 20 évesen simán jobb a legtöbb ma kapható nullkilométeresnél. A gyártók azóta sokat ráfeküdtek a költségoptimalizálásra, és a most kapható membrános billentyűzetek túlnyomó többsége már újonnan rossz, és gyorsan romlik. A te 20 éves billentyűzeteden is keményedett a membrán, csak hozzászokott idővel a kezed, de egy mai membránoson sokszor pár hónap is elég ahhoz, hogy nagyon felkeményedjen az egész.Ma is tudnának és tudnak a gyártók tartós feliratokat készíteni, azonban mindenkinek világítós billentyűzet kell, így megkapják a technológiába kódolt kopást, mert azok a kupakok olcsóbban gyárthatók. Drágább billentyűzeteknél belefér már az árba a megfelelő technológia, azonban ha magyar kiosztás kell, akkor nem fogod megkapni, mert ennek olyan magas egyszeri költsége lenne, amit egyetlen gyártó sem vállal be a magyar piac mérete miatt.
egy egyszerű 10-20k-s klavi mondjuk 20 évvel ezelőttről?
20 évvel ezelőtt a 10-20k-s billentyűzet már a prémium kategóriát vagy az alatta lévő szintet jelentette, most ezt a szintet 40-50k környékén keresd. És úgy jelentette, hogy az abszolút belépő sokkal jobb minőséget képviselt, mint egy mostani belépő.Ellenben egy hagyományos vezetékes "gamer" billentyűzetben mi a fene kerül olyan sokba?
Ugye meg kell fizetni az RGB felárat, meg nyilván van 102 indokolatlanul túltervezett kapcsoló, ami papíron kiszolgál két életet
A gamer billentyűzet főleg a hype-ról szól, és nem az a gyártók célja, hogy billentyűzetként jó legyen, hanem az, hogy minél szebben világítson, mert az emberek arra buknak. Ezért aztán a mostani választék rosszabb billentyűzetként, mint a 2-3 évvel ezelőtti.Egy mechanikus billentyűzetnek nem kell hordoznia a gamer jellegzetességeket, hiszen azok már nemhogy a gamer láz, hanem a membránosok megjelenése előtt is léteztek, így ma is kaphatóak olyan billentyűzetek, amik úgy készültek, hogy billentyűzetként legyenek jók, ott van Leopold vagy a RealForce, vagy kategóriaugrással custom építése. Hatalmas különbségek vannak gépelési élményben billentyűzet és billentyűzet között azonos kapcsolókkal, hangban szintén, talán egyszer az RGB mánia lecsengése után ezek is előtérbe kerülnek.
indokolatlanul túltervezett kapcsoló
Egy MX stílusú kapcsoló 5 elemből áll: ház alsó része, ház felső része, stem, rugó és a fém érzékelő. Ha clicky a kapcsoló, akkor van plusz egy elem, ha halkított a kapcsoló, akkor a stemre kerül némi szilikon vagy hasonló anyag. Ha contactless kapcsolóról van szó, akkor a fém érzékelő sincsen, szóval egy optikai kapcsoló 4 elemből áll, Hall-effektusra építő kapcsoló esetében a stemre kerül mágnes, szóval az 5 elemű lesz. Nem látom, mi ezen az indokolatlanul túltervezett.Ami tényleg túltervezett, a memchanical, mechamembrane, hibrid vagy félmechanikus néven futó membrános billentyűzetek, ahol egy fél mechanikus kapcsolót tesznek a membrán fölé, hogy mindkét világ hátrányait egyesítsék jó drágán.
A mechanikus billentyűzetek nagy előnye a szervizelhetőség, ha törik a kupak, akkor veszel rá másik készletet, ha tönkremegy egy kapcsoló, akkor kicseréled, míg membránnál a törött kupak és a membránt érintő probléma azonnal elektronikai hulladékká konvertálja a billentyűzetet.
Főleg 6 számjegyű összegért, mint amire feljebb utalt vki.
Ez nem a gamer billentyűzetek területe (bár némelyik már közel van hozzá az árfolyamoknak köszönhetően), hanem a kisszériás (pár száz, ritkán pár ezer) egyedi tervezésű billentyűzeteket jelenti. Ebben az árkategóriában az anyagfelhasználást és gyártási minőséget fizeted meg. Nem olcsó dolog a CNC-zett alumínium (magából az anyagból is van több ár- és minőségi kategória, és ez a végeredményen is látszik), aminél a sárgaréz, vörösréz vagy rozsdamentes acél megmunkálása még drágább. Minél több komponensből áll a design, annál drágább, minél több/komplexebb ívet tartalmaz, annál drágább.irodai felhasználásra is gamer egerem van a precízebb érzékelő miatt
Ahogyan sok embernek irodai felhasználásra mechanikus billentyűzete van, mert kényelmesebb rajta gépelni. Egy tipikus irodai munkát végző dolgozónak a billentyűzet, egér, monitor, asztal, szék ötös a munkaeszköze, így vannak olyan emberek, akik a saját kényelmükbe és egészségükbe befektetnek, ahogyan te sem a leggagyibb egeret használod.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Keychron K8 Pro
* gyárilag teletömték szivaccsal, mert a célpiac ezt várja
* a QMK/VIA határozott előrelépés, adott a teljes konfigurálhatóság. az jó kérdés, hogy a wireless rész milyen lesz ebben a firmware-ben
* délre néző LED-ek, szóval a háttérvilágítás a kapcsoló alsó felét világítja meg, cserébe nincsen kompatibilitási nyűg Cherry profilos kupakokkal (emiatt és a szabványos alsó sor miatt a KPRepublic kupakkészletével magyarítható)
* a gyárilag hozzáadott OSA profil kényelmes, bár sokaknak furcsa lehet elsőre a megszokott hengeres felület után
* ISO hotswap is van
* még mindig eléggé magas, 25 mm-es elülső magasság az sok
* plate mounted stabilizátorok, de miért
* ház terén ugyanazt hozza, mint a K sorozat többi tagja, a fém keret ezen is csak egy vékony fémből hajtogatott kerettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Teasüti
nagyúr
válasz 4nick8 #66017 üzenetére
Ez megint szemöldök felhúzós kissé. Minőség alatt ha a tartósságot értjük, akkor nem lehet panaszom a fenti "garázskapunyitóra" se.
Ha a strapabíróságot, akkor még nem repültek szanaszét a gombjai, pedig pár rage-et már túlélt az is. Ha az anyagminőséget, akkor hát az ugye műanyag, az olyan amilyen. Mivel adna hozzá többet az életemhez, ha mondjuk a laptop ami most gépelek műanyag helyett másik anyagot használna?#66014nyunyu
Ennek a garázskapunyitónak vajon mennyi lehetett az input lagja?
Gondolom nem kicsi. Fogalmam sincs a billentyűzetről, de a mellé járó optikai irodai egérrel még vmi Reaction Test nevezetű kis apró programmal nekem olyan 180 ms volt a rekordom anno, nagyon régen. Ezen a gamer egér alig tudott javítani vmi 20-30 ms-et. Ez utóbbit is inkább azért szeretem, mert a kurzor nem művel semmi olyat, amit nem kéne neki és ahova mutatok az ott van.
Jah meg az irodai egérrel a gyorsulás ugye nem volt meg, de gyerekkoromban még a nagyon nagy gyorsulást preferáltam, vagyis pár centi elmozdítással keresztül lehetett húzni a kurzort egy 1280-as monitoron. Igen, én ezzel a setup-pal COD-oztam többek közt (meg UT, meg ilyenek) és rendre a felső harmadban végeztem mindig.
Azóta nyilván jobban benne van a köztudatban a technika, input lag, magas frissítési frekvencia, 144 hz monitor, 1000+ Hz egér, stb.
De régen keveseknek volt ilyen felszerelésük és ő náluk is az ügyesség volt inkább a fontos, nem azon múlt a győzelem, hogy milyen egérrel játszott.USB billzet nem működik BIOSban meg nettó hülyeség.
Szóval az USB vevős cuccok működnek. Köszi!
Akkor nem értem a support honnan szedte ezt a sületlenséget.
#66016dqdb
Köszi neked is!#66021dqdb
Óóó, ez egészen új megvilágításba helyezi a dolgokat.
Köszönöm a részletes kifejtést!
Erre nem gondoltam, hogy manapság ha leakasztok a polcról egy belépő klavit, akkor nem azt kapom, mint 20 éve. Oké, a Logi már akkor sem volt budget (mondjuk egy A4Tech-hez képest), ez igaz, de azért a prémiumtól is messze-messze volt. Látszik, hogy mennyi új gépet építettem az évek során. Laptopnál meg nem volt még különösebb panaszom, csak a fapados használt gépeknél.
A világítós bill kapcsán még egy utolsó gondolat:
Nekem ebből eddig csak egy komolyabb gamer laptop és egy Surface Go billentyűzetnyi tapasztalatom van, de ezeken nem kopik a felirat.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Csak kíváncsiságból, ha nekem ilyen rövidutas laptop bill a preferenciám - mert évekig laptopot használva mikor odahaza visszaülök kicsit a garázskapunyitó elé, akkor az a hosszú utas gépelés már nagyon természetidegen számomra -, akkor milyen lehetőségeim vannak? Laptopszerű billentyűzetből csak membrános létezik, vagy van rövid utas mechanikus is?
Illetve ti úgy általában magyar kiosztást használtok?
Vagy vmi nemzetközit alakítotok át saját ízlés szerint?[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz Teasüti #66025 üzenetére
Én ANSI (amerikai) kiosztást használok amióta az eszemet tudom, többnyire mert a komolyabb billek többnyire csak ebben vannak, persze vannak kivételek, + vakon gépelek + megszoktam. A gombokon a feliratozás meg tökmindegy, most a kiosztásról beszélek.
Van rövidutas mechanikus de attól még a gombjai nem feltétlen lesznek olyan low profile-ok mint egy laptop (annyira low szerintem nincs is amúgy, de lehet tévedek), az egy külön kategória, hogy low profile bill építése.
És amúgy létezik az ollós megoldás amit sok laptopban használnak, azok laposak és mechák de nem is membrános, nem tudok fejből olyan különálló billt ami az lenne, talán amit korábban linkeltem Lenovo az az, de ez még bejöhet neked ha ebből van jó.
A mostanim: [link][ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #66024 üzenetére
Mivel adna hozzá többet az életemhez, ha mondjuk a laptop ami most gépelek műanyag helyett másik anyagot használna?
Nos, ha az előttem lévő billentyűzetet használnád, amikor jönne a pár rage-et már túlélt az is esemény, akkor például egy begipszelt kézfejetAmúgy ha valamiért ilyesmi történne ezzel a billentyűzettel, és sérülne switch, akkor forrasztópáka, ha kupak, akkor másik készlet menne fel, ha a nyák, akkor menne be egy tartaléknyák. A szervizelhetőség adott, a gépelési élmény mellett a mechanikus billentyűzetek egyik fontos tulajdonsága (oké, a tartalék nyák extrém nem épített billentyűzetnél), bár egyes gamer gyártók megtesznek mindent ez ellen.
az ugye műanyag, az olyan amilyen
Műanyag és műanyag között is nagy különbségek tudnak lenni, még elvileg azonos alapanyag mellett is, mert sokszor keveréket használnak, valamint a fröccsöntés is rengeteget számít. Ahogyan alumínium és alumínium között is van minőségi különbség még azonos ötvözeten belül is, úgy azonos műanyagon belül is.ezeken nem kopik a felirat
Ha festett-lézerezett a kupak, akkor idővel fog, mert lényegében festéken gépelsz, az időtartam a bőrödtől és a felületkezelés minőségétől függ. Ez az idő egyeseknél lehet pár hónap is, míg másoknál sok év.4nick8:Mi az a kék bill olyan mint egy Q1
Mert az egy Q1.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Teasüti #66008 üzenetére
az van, hogy nem is ismered az alternatívát.
ha sokat gépelsz akkor próbálj ki egy jobb mecha-t, max visszaküldöd.
(nem fogod)
Nekem is van tökéletesn működő k810 a szekrényben és sírva fakadok ha azon kellene gépelnem / dolgoznom (esetleg játszanom) a sima redragon helyetthttps://youtube.com/user/nuke7
-
nyunyu
félisten
válasz Csandi #66027 üzenetére
Van rövidutas mechanikus de attól még a gombjai nem feltétlen lesznek olyan low profile-ok mint egy laptop (annyira low szerintem nincs is amúgy, de lehet tévedek), az egy külön kategória, hogy low profile bill építése.
16mm elég vékony lesz?
Sajnos ISO még nincs belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Csandi #66027 üzenetére
A Loginak és a Rapoonak is vannak ollós billentyűzetei, többféle kompakt méretben.
Nekem az utóbbiból van kettő, vezeték nélküli másodiknak ill. mindenféle eszközökhöz társítva használom (rpi, tablet, tv-k).
A gépelési érzet olyan, mint a notebookoké, annak minden előnyével és hátrányával.
A szokott rövid úton jár és viszonylag halk is, de a fémváz miatt iszonyat merev, szóval én munkára biztosan nem használnék ilyet hosszabb távon, épp elég, amit a notin muszáj időnként gépelni. Játszani sem ezen fogok, de egyébként nem rosszak általános felhasználásra. Talán egy kicsit nagyobb hatótáv jól jönne, de amúgy stabil a jel BT-n és 2.4GHz-en is.M.
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Razer billekbol van olyan ami halk(mehas billre gondolok),ha igen akkor melyik kapcsolo az ami nala halk?
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nyunyu
félisten
válasz Molydeus #66034 üzenetére
A Loginak és a Rapoonak is vannak ollós billentyűzetei, többféle kompakt méretben.
Egyáltalán az MX Keys, MX Keys Mini, Craft-on kívül maradt még ollós a mínusztech kínálatában?
Korábban volt a K750, K760?, K800, K810, K830, de ezek variációit már nem nagyon lehet kapni.Jééé, kihoztak egy Ergo4000 jellegű billzetet is?
-
Molydeus
őstag
válasz nyunyu #66039 üzenetére
Úgy rémlett, hogy valamelyik hordozható, vezeték nélküli billentyűzetük is az (3xx-4xx?), de régebben nézegettem ezeket, lehet, hogy rosszul emlékszem.
A K860 nem is rossz elképzelés így első ránézésre.Viszont ránéztem a cherry stream 3.0-ra. Ez is szép lassan a duplájára drágult.:/
Mielőtt elkezdtem volna a méretcsökkentésen gondolkodni, beszereztem volna egyet tartaléknak, de ezzel a retro szürkével nem tudtam megbarátkozni.M.
-
Molydeus
őstag
Tudtok esetleg ajánlani kifejezetten sima járású, lineáris, silent stemes kapcsolót 45gf körüli rugóval a gateron silent red alternatívájaként? Sokkal könnyebbet nem szeretnék, nehezebbet meg biztosan nem. Ha lehet, nem dust proof-os verziót keresnék és nem szeretnék rugót sem cserélni.
A rövidebb kapcsolás tetszett az MX Pink-kel szerelt duckyban, amit próbáltam, de az reszelt, nem kockáztatnám meg, hogy rossz szériából kapok egy rendelésnél.M.
-
Molydeus
őstag
Igen, ez a része rendben is van. A Controlpad-ban is Gateron Red van, könnyű, sima járású. Ebből indultam ki, azt tippelve, hogy a silent verzió sem lehet sokkal másabb. Csak nem szerettem volna, ha elsiklanék valami felett, ami akár még jobb lehet.
Köszi, még egyszer!M.
[ Szerkesztve ]
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Ez még aktuális kérdés
1.Mekkora összeget szánsz rá? 10-30
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? A páromnak szeretnék egy normálisabb billt venni egy 5-6éves fujitsuja van de már ragad a felület elkezdett lemálni róla a gumi dekor... undorító.
4.Mire használnád a billentyűzetet? főleg gépel de azt sokat.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? akár mechanikus is. csndes legyen határozott nyomásponttal.
6.Van konkrét modell ami tetszik? nem nagyon nzétem még körül.
7-8.Milyen kiosztást szeretnél? magyar, numpad kell FN gombok nem lényegesek. teljes méretű enterrel.
9.Extra igények maradjunk a vezetékes vonalon., egyéb extrák mint multimédia stb nem kell de elfér ha van.
Köszönöm szépen -
Teasüti
nagyúr
válasz nyunyu #66033 üzenetére
Egyetlen kérdésem volna csupán, mielőtt megrendelem (mert mocskosul tetszik és teljesíti az összes feltételem - az ujjlenyomatolvasó kivételével természetesen ). Ezen az Air75-ön lehet cserélni keycap-et magyar feliratosra? Mármint ezek vmilyen sztenderd szerint készülnek és szabadon mixelhetők más gyártók termékeivel? Létezik esetleg 3rd party magyar keycap?
-
Teasüti
nagyúr
válasz Molydeus #66034 üzenetére
Ez a E9300G még jónak is tűnik. Szép, letisztult.
a fémváz miatt iszonyat merev, szóval én munkára biztosan nem használnék ilyet hosszabb távon
Ez nekem kis magyarázatra szorul.
Nem értem mi jelentősége van a deszka merevségének. Vagy mi volna kívánatos? Ráhajlítani a combomra ha ölbe veszem? -
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #66047 üzenetére
Ezen az Air75-ön lehet cserélni keycap-et magyar feliratosra?
Nem. A low profile eléggé mostoha a 3rd party támogatás, angol kiosztásút is közel lehetetlen kihívás szerezni, magyart pedig tényleg lehetetlen. A billentyűzetből amúgy is csak ANSI változat van, azaz nem lenne dedikált Í.Egyetlen magyarított low profile billentyűzet létezett, a Tesoro Gram XS, de már nem kapható.
Mármint ezek vmilyen sztenderd szerint készülnek és szabadon mixelhetők más gyártók termékeivel?
Valódi szabvány nincsen, legfeljebb de facto, amikor mindenki valakit másol, így normál magasságú kapcsolók esetében az MX keresztet használja mindenki, low profile-ban pedig a Kailh Choc 2 pöckös megoldását. Csak míg az MX vonalra bőséges 3rd party támogatás van, addig Choc vonalon 1u és 2u kupakokon túl alig akad valami a piacon (kapcsolót könnyű venni).Létezik esetleg 3rd party magyar keycap?
Normál magasságú létezik, elvileg háromféle, ebből kettőféle lenne kompatibilis ezzel a kiosztással, és csak egy kapható.Ha a a pár rage-et már túlélt dolog még aktuális, akkor a low profile mechanikus nem jó ötlet, mert a két pöckös kupakrögzítés eléggé sérülékeny megoldás önmagában is (takarításkor ügyelni kell arra, hogy megfelelő szögben és erővel szedd le a kupakot), nemhogy izomból csapkodva.
-
dqdb
nagyúr
válasz Teasüti #66048 üzenetére
rövid billentyűút + merev ház = kemény lesz a bottom out érzése, ami a rövid út miatt mindig be fog következni és amit sokak ujjai nem szeretnek annyira
Mechanikusnál ez a hatás erősebben jelentkezik, ollósnál az ollók alatti membrán segít tompítani.
Hosszabb billentyűúttal már működhet a touch typing, azaz elkerülöd a bottom outot, vagy kevésbé merev belső felépítéssel csökkenthető a becsapódás ereje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest