Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69351) Molydeus válasza copass (#69341) üzenetére


Molydeus
senior tag

Az outemut nem próbáltam, de a többivel én is így vagyok. A CK-kat o-ringgel használtam, jobb híján. A Silent Redek mellé is megrendeltem egy készletet, hogy rövidebb legyen az úthossz, ki is próbáltam, de végül nem tettem fel őket. A Gateron Silent Red pont eleget tompít hangban és mégis határozott a becsapódás. Hangban ezen az o-ring nem javít, de túl puha lesz.

A videóhoz: Az XD hangja tetszik, valami ilyesmit szeretnék hosszabb távon elérni. Vajon a fa váz mennyit járul hozzá?
Ahogy nézem a PBT az én fülemnek jobb, mint az ABS-ek, pedig szépek ezek a magas profilok.

69331 Throme
Szerintem pofásak a K8-on a CK-s kupakok. Örülök, hogy nem peng, ez egy jó nagy előrelépés a CK-k zörgéséhez képest. Jó alap lesz, ha később mégis belevágnál a modolásba. :)
Az viszont meglepett, hogy még a CK-nál is nagyobb, persze ha van elég hely, akkor ez nem igazán szempont.

69342 dqdb
Tegnap kénytelen voltam előszedni az 530-at a RPi-hez (több oprendszer is tesztelés alatt van, de a rapooval kínlódás a BT így, hogy egy kapcsolat=/=egy fix gép). Egy élmény volt... nem is értettem, hogyan tudtam ennyi ideig használni őket. :D

Sajnos a 65%-os GMMK-m valóban fennakadt a Postán. Nagyon ügyfélbarát dolog a vámügyintézésről úgy tájékoztatni az ügyfelet, hogy a 48 órás határidőt a reptéri beérkezéstől számítják (éjjel 3...) és a tájékoztató mailt csak másnap napközben küldik. Tegnap pont nem volt időm foglalkozni vele, így ma simán kifutottam az időből...

M.

[ Szerkesztve ]

(#69352) dqdb válasza Molydeus (#69351) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nagyon ügyfélbarát dolog a vámügyintézésről úgy tájékoztatni az ügyfelet, hogy a 48 órás határidőt a reptéri beérkezéstől számítják (éjjel 3...) és a tájékoztató mailt csak másnap napközben küldik.
A DHL Express a csomag országba érkezésekor küld levelet arról, hogy innentől 6 órád van reagálni, hogy nem az ő vámkezelésüket kéred, hanem intézed te. Ez akkor tud mókás lenni, ha 23:45-kor kapod meg a levelet (szerencsére olyan csomag volt, amire előre ki volt fizetve minden).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69353) Molydeus


Molydeus
senior tag

Két kérdés:
Ilyen jellegű accents kitre tud esetleg valaki alternatívát mondani? Szintén cherry profile+PBT-re lenne szükségem, ha lehet fehérben.Ha nagyon nincs, akkor megpróbálom ezt a sea salt blue változatot.
Megjött az Iceberg és nagyon szép, de az Alis fotók nem hazudtak és a Space a modokkal azonos színű. Amúgy nem rossz, "olcsó" klón PBT készlet ez sem. A betűk is kontrasztosak, nem billegnek, picit vastagabbak, mint pl. az Arctic-on.

Sajnos a GPL205G0-s rendelésemet nem adták végül fel (az automatikusan refund rendben volt). Láttam pár storenál, hogy pont kenőanyagot nem mindenki szállít hozzánk. Van esetleg olyan Alis store, aminél ez kipróbáltan nem probléma?

M.

(#69354) Molydeus válasza dqdb (#69352) üzenetére


Molydeus
senior tag

Akkor a majd 24 órámmal nem sírok... :W

M.

(#69355) copass válasza Molydeus (#69351) üzenetére


copass
veterán

a fa lágyítja a hangot, mondjuk ez elég kemény dió fa. mondjuk egy fenyő ami belül nincs lelakkozva még lágyabb lenne.
XD60 ki lett bélelve belül, a plate szélét ahol felül a házra sebtapasszal leragasztottam. így még puhább. érdekes hogy csendes mert a silent red hallatszik hogy reszel.
majd akarok csinálni olyat hogy MT3-at teszek az XD,K552-re és azzal is megnézem milyen lesz a hangja.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69356) Cs1csó válasza nuke7 (#69350) üzenetére


Cs1csó
félisten

Anno iskolában tanultam a 10 ujjas vakon gépelést regeltem nemrég a "10fastfingers.com'-ra és nekem az SZPP-m (SZPP = WPM) 80 volt az egyik teszten, talán jobban is menne, de nem gépelek annyit napi szinten.
Ettől függetlenül szeretem ha a billentyűzet teljesen magyar kiosztású.

(#69357) Molydeus válasza copass (#69355) üzenetére


Molydeus
senior tag

Kenve is reszel az MX Silent Red?
Csak mert a Gateron is súrlódik egy kicsit és azt reméltem, hogy a lube ezen segít.

M.

(#69358) HardRic válasza Molydeus (#69353) üzenetére


HardRic
addikt

Nekem sem adták fel a kence ficémet és nem csak azt. Sikerült megtudnom pár store-ra ráírva, jogy nagy lezárások vannak kínában a COVID miatt... megint. Gyárak vannak bezárva, nem mehetnek dolgozni az emberek, stb. stb. Az elmúlt hetekben leadott rendeléseimet sorra cancellezik.

(#69359) Molydeus válasza HardRic (#69358) üzenetére


Molydeus
senior tag

Bakker, erre nem is gondoltam, de sajnos jogos. :(
Köszi az infót!

M.

(#69360) micafighter


micafighter
nagyúr

Ez a Zeal Pearlio nagyon király kapcsoló lett. Még nem szedtem szét, de a Gateron CJ-nél is simábban jár az egész úton, konzisztensebb, és a hangja is picit mélyebb, persze jóval drágább is sajnos (nem is Zeal lenne :DDD ). Mindenesetre ez most a legjobb lináris kapcsoló, ami eddig az utamba került :)

(#69361) dqdb válasza micafighter (#69360) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kijön az árából hat Gateron Pro, vagy három Lavender, vagy három Gateron X vagy kettő Gateron Oil King. Az új trióból szerintem a Clickiez az egyetlen, aminek van értelme, aztán mindig beugrik, hogy NOS Alps SKCM White-ot lehet kapni annyiért, és megint oda jutottam, hogy Zealtól Zealio vagy Zilent és csak akkor, ha pontosan olyan típusú taktilitásra van szükséged :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69362) dqdb válasza Molydeus (#69357) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Cherry lineárisokat (legyen az retooled vagy Hyperglide) az NK Creamhez hasonlóan olyan 4-5 hétnyi használattal be kell járatni, és csak utána megkenni, ekkor lényegesen jobb lesz a végeredmény.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69363) prolad


prolad
őstag

Kailh Ancient Gray switchet próbálta már valaki? Még mindig keresek valamit ami nehezebb mint egy Box Royal/Navy, ez szimpatikus a 95g actuation és 100g bottom out értékekkel. Viszont lineáris, nem tudom a taktilitás hiánya mennyit számít érzésre. Rég használtam már lineárist, az annyira nem jött be, de jóval könnyebb kapcsoló volt (nem ugrik be a pontos típus, de pl egy MX Rednél könnyebb).

(#69364) dqdb válasza prolad (#69363) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha nem jönne be, még mindig át tudod tenni a rugóját a Royalba. Vagy csemegézz rugókat innen (a Box kapcsolókba eltérő rugó kell, mint az átlag MX-ekbe).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69365) [Prolixus] válasza prolad (#69363) üzenetére


[Prolixus]
addikt

De miért nem oldod meg a dolgot simán csak egy rugócserével? 10€ egy-egy 100g-s rugószett.

#69353 Molydeus
Én legutóbb innen rendeltem aliról kenőanyagokat, de nekem is majdnem kicsúsztak a feladhatósági időablakból: [link] Nem tudom ha most rendelnél milyen lenne a tapasztalat, de igen sajnos Kínában most megint durva despotikus szintű lezárások vannak. Accentekre olcsóbb, bár F5-8 nélküli alternatíva, két színben (sárga és világoskék): [link] [link]
(sárgából van nekem, jó minőségű mind a kupak mind a felirat)

#69345 N_A_S
Ez itt nagyon-nagyon off topic, de szerintem ha PC-hez keresel egy teljesen alap de mindennel működő kontrollert akkor erre a célra az XBox One kontrollere a legjobb, nekem van kettő is, jó minőségű, mindennel tökéletesen működik, mivel cserélhető elemes így eldobni sem kell majd mert a töltési ciklusok után tönkremegy az akksija stb.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69366) Tsebacsi válasza nuke7 (#69350) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Mert magyarok vagyunk vagy mifene :D
Néha jól esik (muszáj) odapillantani és engem "összezavar" ha nem azt látom ott aminek lennie kéne.

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69367) prolad válasza dqdb (#69364) üzenetére


prolad
őstag

Tényleg, lehet kapni rugót direktben Kailh switchekbe. Valamiért az maradt meg bennem, hogy Box kapcsolók saját rugót használnak és nem MX kompatibilisek, az a rész elveszett, hogy ettől még van hozzájuk való rugó is.
Rendelek is egy csomagot.

(#69368) Throme válasza Molydeus (#69351) üzenetére


Throme
veterán

Izgultam is milyen lesz a K8! Első körben GMMK TKL barebone-on gondolkodtam. Aztán hogy értekeztünk a témában és mondtad, hogy az is peng... hát akkor mit érdemes belépőszinten, lehetőleg itthonról beszerezni, hogy ISO kiosztásom legyen... ? Másrészt el is fogytak a GMMK-k. Egy helyen volt még, de 10k huf rá lett dobva az addigi átlagárára... kösz nem...

Videókban panaszkodtak, vagy kiemelték, hogy elég magas lett, nem csak a K8, de a többi K-s váz. Nem is értem miért , a házon belül van sok hely ahogy yt-on láttam...A CK-t is csuklótámasszal használtam, ebben nem történt változás.

Hát ezek a kapcsolók eszméletlen jók (nekem). Kellemes, csendes. Gomb stabilizátorokkal sincs gondom, de ezt egy amatőr mondja, nem hozzáértő.

Kapóra jött a CK kupakkészlet. Még a backspace-t is kicseréltem feketére így már kvázi szimmetrikusabb a látkép, egyedül ugye az "í" gomb csúszik ki, másik oldalon, de nem akartam kihagyni.
Jah, nem lett vészes a feketékkel :)

#69358HardRic
Ilyen figyelem felhívásokat jó lenne kiírniuk, hogy nem tudják teljesíteni a megrendeléseket.

(#69369) HardRic


HardRic
addikt

Alzás Glorious G Lube-bal van tapasztalat? Kénytelen vagyok kipróbálni, mert Kínából most egy ideig nem merek rendelni. Más magyar oldalakon meg nem igazán van 205g0-ból raktárkészlet.

(#69370) [Prolixus] válasza HardRic (#69369) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Tudsz európai forrásokból is rendelni. Keygem, candykeys, eloquent clicks stb. mindnehol van megfelelő kenőanyag. Drágább mint Kínából, de a Glorious kenőanyaga is túlárazott.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69371) nuke7 válasza Tsebacsi (#69366) üzenetére


nuke7
veterán

én nem érzem magam annak... xD
(bár tudom, hogy hogy kell írni a magyar ékezetes betűket... átszokni egy másik iso kiosztásra idő lenne, az biztos, mert az írásjeleket is a magyar iso szerint tudom, az, hogy mi van a kupakra írva kb. mindegy :) )

https://youtube.com/user/nuke7

(#69372) micafighter válasza dqdb (#69361) üzenetére


micafighter
nagyúr

Tök jogos amit írsz :K Az említett linárisokból csak az Oil Kinget próbáltam, és még nem kentem újra (állítólag az Oil Kingnél szuper jó lett a gyári kenés), viszont gyári állapotban a Pearlio érezhetően jobb. Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mennyit hajlandó ráfordítani erre, és tény, hogy drága a Pearlio a többi kapcsolóhoz képest, de ugyanakkor ha neked a billentyűzetbe 80 kapcsoló kell, akkor mindegy, hogy X összegből 80 jön ki, vagy 300 :) Azt meg hogy kinek hol az X, mindenki el tudja magának dönteni. Szerintem is a Pearlio az emberek 99%-ának már túl drága, de szerencsére vannak olcsóbb alternatívák :) Én részemről úgy vagyok vele, hogy nem akarok több száz kapcsolót venni, jelenleg 3 billentyűzetben gondolkodom, ebből max 1et raknék össze nem halk, lineáris kapcsolókból, abból pedig jelenleg a Zeal Pearlio és a Durock POM Piano a két favorit, de igyekszem az általatok ajánlottakból minél többet kipróbálni, mielőtt leadok egy nagyobb Zeal rendelést :R

"A Cherry lineárisokat (legyen az retooled vagy Hyperglide) az NK Creamhez hasonlóan olyan 4-5 hétnyi használattal be kell járatni, és csak utána megkenni, ekkor lényegesen jobb lesz a végeredmény."

Ez egyébként nem igaz minden kapcsolóra? Kenés nélkül használva pár hétig simábban fognak járni? Bár ugye ma már sok kapcsolót megkennek gyárilag, rendeltem is egy ultrahangos tisztítót hogy le tudjam róluk szedni a gyári olajat mielőtt megkenem 205g0-val :D

[ Szerkesztve ]

(#69373) [Prolixus] válasza micafighter (#69372) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Pár hét után fognak simábban járni (talán), mert picit bekopnak.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69374) dqdb válasza micafighter (#69372) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez egyébként nem igaz minden kapcsolóra? Kenés nélkül használva pár hétig simábban fognak járni?
De, mindegyikre igaz, csak általában túl kicsi a különbség, hogy a legtöbbnél megérje időt fordítani a bejáratásra. A Cherryknek és Creameknek azonban kell pár hét, mire a nagyja lekopik, és hasonló állapotba kerülnek, mint az átlag kapcsolók újonnan.

Bár ugye ma már sok kapcsolót megkennek gyárilag, rendeltem is egy ultrahangos tisztítót hogy le tudjam róluk szedni a gyári olajat mielőtt megkenem 205g0-val
Én ezzel úgy vagyok, ha nem tetszik a gyári kenés, akkor nem kell megvenni azt a kapcsolót, gyorsabb és egyszerűbb. Eléggé nagy a választék nagyon hasonló kapcsolókból, hogy ez ne legyen korlátozó tényező.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69375) Throme válasza [Prolixus] (#69370) üzenetére


Throme
veterán

Említett helyeken a kupakokat néztem, engem most az érdekel, hát annyi vagy több, mint az egész billentyűzet.... még szerencse, hogy lehet kapni... :)
... kapja össze magát Kína, de gyorsan :K

(#69376) dqdb válasza Throme (#69375) üzenetére


dqdb
nagyúr

A GMK és a Signature Plastic kivételével mindegyik gyártó kínai. A jó minőségű fröccsöntés és dyesub kis szériában mindenhol drága (pár ezer készlet kis szériának számít).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69377) Throme válasza dqdb (#69376) üzenetére


Throme
veterán

Értem én, de akkor is durva árak vannak.

Nézelődtem már Alin, szerinted az alábbi linken látható szettekkel érdemes próbálkozni?

[link]

Ezek vannak olyan minőségűek, mint ami most vannak akár egy K8-on vagy egy coolermaster CK550/530 ?
Nem a kupak rolls royce-t keresem, csak pofás és használható megoldást

thx

(#69378) micafighter válasza dqdb (#69343) üzenetére


micafighter
nagyúr

Érdekes téma ez. Van nálam több féle halk kapcsoló, keresem az ideálisat, de mindegyiknek vannak előnyei/hátrányai amit eddig próbáltam. A Durock Daybreak az teljesen csendes, viszont picit gumis a bottom-out. A Bobagum egy picit keményebben bottomoutol, és egy picit hangosabb is. A Gateron silent INK v2 nagyon finoman jár és még keményebben bottomoutol, nem is nagyon érezni, hogy gumi van az alján, viszont ez még hangosabb a másik kettőnél. Gondolom a halkság és a bottom-out keménysége a használt gumi keménységétől függ. Elgondolkoztam, miért nem csinálnak olyan kapcsolót, ahol az alsó gumi keményebb, hogy a bottom out ne legyen annyira gumis érzetű, a kapcsoló tetején viszont puhább gumit használnak, hogy a visszatérő stem hangját jobban tompítsa - ott már ugye úgyse fogjuk érezni a gumit. Mindenesetre egy alternatív megoldásnak találtam erre pl a Durock Daybreak-re az o-ringet: kap egy kemény o-ringet, így a bottom-out kicsit keményebb és hangosabb lesz, viszont a visszatérő stem meg hangtalan teljesen.

70A és 80A keménységű o-ringet egyébként honnan lehet/érdemes beszerezni?

(#69379) Wyll


Wyll
őstag

Sziasztok, megvenném életem első mechanikus billentyűzetét :B

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nem tudok konkrét összeget mondani. Nem baj ha nem egy vagyon. 20k még oké, 30k már határeset. De mondjátok ha el vagyok tévedve.
2.Használt szóba jöhet?
Igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Laptopon játszom eGPU-val :U és most szeretnék egy külső monitort meg egy külső billentyűzetet is.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Főleg Fortnite, de biztos bevinném a melóba is kipróbálni hogy milyen vele programozni. (ott is külső monitor van)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus, ez a lényeg. Amennyire sikerült utánanéznem, barna vagy piros kapcsolós kéne nekem, ez a két középső átmenet a kék és fekete között.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs, nyitott vagyok.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Jó lenne ha magyar lenne.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Egy viszonylag kompakt TKL jó lenne, mert elég picike az asztalom. De F funkciógombok azért nem ártanának, és rendes nyílbillentyűk.
9.Extra igények
RGB nekem fullra mindegy, sőt ha csak egyszínű világítása van nekem az is tökéletes, esetleg ha lenne rajta egy hangerő fel-le gomb/funkció, azt biztos használnám.
Ja és ha holnap meg tudnám venni Budapesten, az szuper lenne :)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#69380) dqdb válasza micafighter (#69378) üzenetére


dqdb
nagyúr

Durock Daybreak az teljesen csendes, viszont picit gumis a bottom-out.
Én ezt nem érzem, persze attól még van. Csak azt nem tudom, hogy vagy azért, mert nem vagyok rá annyira érzékeny, vagy azért, mert a rugalmasabb belsőket preferálom, és az kimozogja az erőhatás nagy részét a gumis érzet előtt.

Elgondolkoztam, miért nem csinálnak olyan kapcsolót, ahol az alsó gumi keményebb, hogy a bottom out ne legyen annyira gumis érzetű, a kapcsoló tetején viszont puhább gumit használnak, hogy a visszatérő stem hangját jobban tompítsa - ott már ugye úgyse fogjuk érezni a gumit.
Ilyet a JWK/Durock nem tud csinálni, mert náluk a hangtompítást egy mini O-gyűrű végzi, amit a stem oldalára feszítenek fel (le lehet szedni, és vissza lehet tenni). A többiek pedig azért nem fogják megcsinálni, mert plusz egy fröccsöntési lépést igényelne. Az ötlet amúgy határozottan tetszik.

70A és 80A keménységű o-ringet egyébként honnan lehet/érdemes beszerezni?
Jó kérdés. Nem jártam utána a témának, mert a kapcsolókra való O-gyűrűket messzire elkerültem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69381) dqdb válasza Throme (#69377) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nézelődtem már Alin, szerinted az alábbi linken látható szettekkel érdemes próbálkozni?
Igen, mostanra ezek az olcsóbb készletek nagyon sokat fejlődtek minőség terén, már csak arról kellene leszokniuk, hogy klónokat gyártanak saját design helyett. Ne számíts tökéletes minőségre, de elég jóra igen.

A linkelt készletek kompatibilitása nagyon jó, anyagvastagságra lehetnének kicsit jobbak, de így sem rosszak. Görgesd végig a képeket, mert a módosítók felirataival szokott az embereknek baja lenni, némelyik betű kicsit furcsán fest, ha erre érzékeny a szemed.

A kupakok anyaga jó kérdés, mert azt nem említik. néhol doubleshot PBT-ként futnak (biztosan nem azok), valószínűleg valami PBT alapú keverék a kupak teste és POM a felirat.

Ezek vannak olyan minőségűek, mint ami most vannak akár egy K8-on vagy egy coolermaster CK550/530 ?
Ezek egy-két ligával feljebb játszanak.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69382) [Prolixus] válasza dqdb (#69380) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Én sem érzem nagyon mushy-nak a silent linear Durock kapcsolókat. Ebben a témában a Bobagum, SIlent Red, Outemu Silent White, alap Gateron Silent lineárisok, meg pár Silent Kailh is van már a kollekciómban (silent taktilisok mellett). Nyilván érződik, hogy nem egy betonlapon csapkodja az ember a kapcsolókat, de amúgy teljesen jó. Ami kirívóan gumipad az a Silent White. Azt kellene kipróbálnotok, csak hogy legyen összehasonlítási alap a spektrum egyik végéről. :DDD

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69383) micafighter válasza dqdb (#69374) üzenetére


micafighter
nagyúr

Úgy látom valaki úgy koptatja be a Cherry kapcsolókat, hogy kenőanyag helyett 8000-es finomságú polír pasztával keni be a stemet :DDD Utána némi használat után ultrahangos tisztítóval megtakarítja. Lehet kapni egyébként 50.000-es finomságút is. Érdekes ötletnek tűnik, ki kéne próbálni ;] a tisztító már úgyis megvan :DDD

(#69384) Throme válasza dqdb (#69381) üzenetére


Throme
veterán

Köszönöm a részletes választ!

"Ezek egy-két ligával feljebb játszanak."
Nekem ez már több, mint elég :K

Van kb 3 favoritom a listából, de ennyire tüzetesen nem néztem meg őket, sajnos lesz időm nézegetni, mert egyhamar nem lehet onnan normálisan rendelni.
Jelenlegi fekete-szürke sem vészes, de az alis szettek szebbek.

(#69385) Tsebacsi válasza Throme (#69384) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Én meg tökre kétségbe vagyok esve, illetve értetlenül állok az előtt, hogy nem kapható sehol értelmes minőségű magyar ISO keycap set sehol (háttérvilágításhoz)...

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69386) nyunyu válasza Tsebacsi (#69385) üzenetére


nyunyu
félisten

Tessék gyártani doubleshot magyar PBTt 5ezerért, aztán egyből lesz rá párszáz vevőd.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69387) Tsebacsi válasza nyunyu (#69386) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Piaci rés, mint az O-ring :P

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#69388) 4nick8 válasza nyunyu (#69386) üzenetére


4nick8
őstag

Ahogy megtudtam usd 80000-110000 között van a szerszám elkészítése. Számold ki hány darabot kell gyártatni hogy megérje.

(#69389) Mephike


Mephike
senior tag

Már azt is kisebb csodaként éltem meg, hogy a Keychronnál csináltak a Q1-2-höz magyar PBT keycap szettet. Eskü lehet ezért lesz egyszer egy Q1-em.

(#69390) Throme válasza Tsebacsi (#69385) üzenetére


Throme
veterán

Én is csak ezt a glorious teljesen fekete (és talán picit fényes) magyar karakteres kupakkészletet látom kb 7k huf-ért....

Ezen gondolkodtam, hogy ha veszek aliról ISO szettet, akkor a magyar karakterek és egyéb írásjelek stb. nem ott lesznek feliratozva, ahol valójában ki vannak oszta...
De annyival jobban néznek ki, hogy érik bennem a kupak csere....

Nem értem miért van ennyire megváltoztatva az írásjelek, speckó karakterek billentyűi. Jó részük lehetne egységesen ugyanazon gombokon.... mindegy.

(#69391) Throme


Throme
veterán

Úgy tűnik megoldódott a bluetooth gondom a K8-cal :DDD

Össze volt akadva - nem értem az okát - a cpu ventillátor RGB kontroljával (AMD SR4 lamplight Control).
Késleltetve írta ki a karaktereket, volt, hogy hozzá se értem a bill-hez, de folyamatosan írt egy karaktert, mint mikor rajta hagyjuk az ujjunkat....

Most, hogy lehúztam a CPU Fan kontrol kábelt az RGB elosztóról, szépen lehet gépelni a K8-cal.
BT csatlakozásban még ott az AMD SR4 control, de nem zavar be. Eddig ezt mindig le kellett csatlakoztatnom, ha el akartam kerülni a K(8anomáliát (azt hittem más eszköz BT zavar be, de nem).
Ezt a hülyeséget....

Nem tudom másnál van-e (volt/lesz) ilyen gond, nekem asztali PC-hez van csatlakoztatva a K8.

Szoftveresen így is lehet vezérelni az Fan RGB-t, szóval no problemo...

(#69392) nyunyu válasza 4nick8 (#69388) üzenetére


nyunyu
félisten

Nincs az véletlenül elírva egy nullával?

Pár éve kérdeztem a GMKt, akkor mondtak 75$-t indulási költséget minden egyes új kupak feliratra. (= magyar addon egy random GMK kupakszetthez az kapásból 3000$ beugró lenne)

Ez 140 kupaknál (kb. egy átlagos, majdnem mindennel kompatibilis kupakszett) 10500, meg a kupakok külsejének az öntőformái, legyen mondjuk összesen a duplája, 20k.
Plusz azóta volt mindenféle árvíz, tornádó, pandémia, háború, infláció, alkotmányos költség növekmény, legyen 30k a szerszámra.

Nyilván hozzájön még az alapanyag, meg a munkabérek is.

80-100k-t erős túlzásnak érzem.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69393) Alan[HUN] válasza Throme (#69384) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Nekem két szettem is van (bow és jamón), ha érdekel, üzenetben tudok küldeni részletes képeket :)

[ Szerkesztve ]

(#69394) 4nick8 válasza nyunyu (#69392) üzenetére


4nick8
őstag

hoppá tévedtem. 70-80K USD

(#69395) Mephike


Mephike
senior tag

Gondolkodom egy USB-HUB vételén, amibe értelemszerűen a billentyűzetet is bedugnám, de adatmásolás miatt jó lenne az USB 3.0+
Van valakinél ilyen, esetleg van valami tapasztalat?
Köszi előre is!

(#69396) [Prolixus] válasza Tsebacsi (#69385) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Mert nincs rá kereslet. Kinek is kellene, ha belegondolsz?

Sokan eleve direkt magyar kupakos mechát keresnek, nem végtelen a felhozatal, de azért van. Megveszi, használja, el is felejti az egész kupaktémát vagy billentyűzettémát. Mire elkopik vesz egy új billentyűzetet, mert eleve nem volt olyan nagyon drága amit vett még évekkel ezelőtt. Aki kiad egy pre-build-re 70-80k-t, az már sokszor van annyira 'pro' user, hogy tud vakon gépelni, így megint nincs szükség extra kupakokra. Hot-swap barebone-t meg nagyon kevesen vesznek eleve. És még mindig ott a lehetőség, hogy veszel olcsón használtan egy donorbillentyűzetet és arról rakod át a kupakokat.

Igazán jó minőségű szett még angol kupakokkal is drága (egy random alap mechás teljes billentyűzet ára..). A magyar piac aprósága miatt nálunk meg még jóval drágább lenne pl. egy magyar átvilágítós double-shot PBT szett, méretgazdaságosság stb. miatt. Alig lenne rá vevő. Anno én is átmentem ezen a 'sokkon', hogy ennyire nincs felhozatal, de kénytelen az ember elfogadni, mert ha megismered kicsit is a piacot, akkor rájössz hogy sajnos teljes mértékben érthető a helyzet.

Inkább tényleg anomáliák vannak, mint pl a Keychron szett, de sajnos az csak max 75%-os billentyűzetekre jó (és eleve nem átvilágítós).

#69390 Throme

Tudsz venni blank kupakszettet is jó minőségűt, azon nincsen semmilyen felirat. Nem néz ki olyan jól, de nem is zavar össze ha lenézel és más van a kupakon mint amit "vársz" hogy legyen rajta. :) Vagy átszoksz az angol kiosztásra teljesen.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69397) Molydeus válasza [Prolixus] (#69396) üzenetére


Molydeus
senior tag

Plusz itt is igaz, hogy a puding próbája az evés. Ha nincs olyan kritérium, hogy vakon gépelni nem tudó családtag is használná a bill.-t, akkor szerintem elég egyszer egy nagy levegőt venni és kipróbálni egy ISO-UK vagy német készletet. Erre pl. alkalmasak az "olcsó(bb)" PBT klónok.
Persze előfordulhat, hogy nagyon nem fog menni, de az is könnyen lehet, hogy meg fog lepni az izommemóriád. Az ékezetes betűkkel pl. sokkal kevesebb gondom van, mint amire számítottam. Az eltérő feliratozás akkor zavar inkább, ha csak kicsit van eltérő helyen a magyar spec. karakter a kupakon látotthoz képest, pl. ")", "Ö" helyett "(", ")". Emiatt pl. eszembe jutott, hogy 65%-on kipróbálom, hogy a felső számsor helyett az F-et teszem fel.
A másik, jelenleg is használt megoldás meg az, hogy win-en felrakom a magyar mellet a UK layoutot is és ha nagyon kellenek a spec karakterek és nem találnám magamtól, akkor LAlt+Shift-tel átváltom. Ez meg 25+ éve működik ANSI-val is.

M.

(#69398) nuke7


nuke7
veterán

áhh, megvan miért nem jutottam el a hungarian iso pbt keycap-ig a keychron oldalán... 10 dollár drágább volt mint a UK/FR ISO ... :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#69399) Throme válasza Alan[HUN] (#69393) üzenetére


Throme
veterán

Köszönöm, megnézegettem. Nekem a kiszemeltjeim az Arctic és Denim

(#69400) nyunyu válasza 4nick8 (#69394) üzenetére


nyunyu
félisten

Wow, ennyire elszálltak volna az árak, hogy már a kínaiaknak is ennyibe fáj?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.