Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz prolad #56997 üzenetére
Annyiért bőven megéri a mostani kísérlet.
Plusz nem ismerem ezeket a kapcsolókat, de ezek is elég könnyen lenyomhatónak tűnnek, nem tudom az extra taktilitás (főleg egy bownhoz nézve, ami éppen csak taktilisnak nevezhető) mennyit kompenzál.
Sokat. Egy taktilis kapcsolót három érték és egy karakterisztika jellemez: a kezdő erő, az érzékeléshez szükséges erő és a bottom outhoz szükséges erő, valamint a taktilis hupli formája. Az általam említett két kapcsoló éppen a karakterisztikában erős (hosszú, lekerekített és erőteljes hupli a barna szúnyogcsípésével ellentétben) és az érzékeléshez szükség erőben (közel 70 gf és 80 gf a 45 gf-es barna Cherryvel szemben). A Blueberry például nem is keményedik fel jobban a 3 mm-es érzékelési pont után jobban, mint amennyi erő a lenyomáshoz kellett. Másik megközelítés a nehezítésre az érzékeléshez 60 gf-es huplin átmenő Halo True, ami érzékelés után 100 gf-re keményedik fel.Esetleg még kísérletezhetsz progresszív rugókkal is, amelyek nem lineáris keményednek fel, de ilyenből valószínűleg nem fog eléggé nehezet találni.
Persze ha a 75 gf-ről 150 gf-re felkeményedő rugó válik be neked, akkor arra csak rugócsere lehet megoldás. Nekem a 75 gf-en kapcsoló Box Navy már kicsit nehéz (ez clicky, ezért nem ajánlottam), de ez én vagyok, a neked megfelelő darabot neked kell megtalálni, amiben a mellényúlás és a telitalálat is benne van kísérletezés közben.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Phobion
őstag
Sziasztok ismét!
Tudtok olyan 84 gombos ISO kiosztású billentyűzetet amiben Cherry MX silent red kapcsolók vannak?
SZERK.: és még kapható is amazonon, vagy az EU-n belül[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Phobion #57002 üzenetére
A 75%-os méret nem túl népszerű, nehéz lesz, mert lényegében csak a Vortex Race 3 felel meg ennek a feltételnek.
DIY vonalon lehet még próbálkozni olcsóbb kategóriában KBD75-re, XD84-re vagy NYM84-re építve, de a 75% ott sem populáris.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Phobion #57005 üzenetére
az nem árt! én mondjuk vennék egy relatíve olcsó billt és ejtenék rajta egy switch cserét. igaz babrás lesz kiforrasztani a meglévőket, de nem vészes szerintem.
vagy veszel vmilyen kitet switch nélkül.
itt most elég olcsó a silent red kit.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz Phobion #57005 üzenetére
Mire tényleg halkra megépítesz egy ekkora méretű billentyűzetet, addigra közelebb leszel százhoz, mint az ötvenhez. Ha pedig az a cél, hogy a felső sor ne legyen összenyomorítva a számokkal, akkor még csúnyább lesz a szám.
Az építés nem az alacsony költségekről szól, hanem a lehetőségekről. De ha belevágsz, akkor hajrá!
Egy halk billentyűzetet nem csak a kapcsoló tesz, az csak egy komponens a sok közül.
copass: kezdi a piac beárazni a Cherryt? Olcsóbb, mint a Gateron Silent, és feleannyiba kerül, mint a kedveltebb silent típusok a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
-
nuke7
veterán
válasz copass #57009 üzenetére
létezik, hogy a keycap-ek ugyanannyiba kerülnek mint a switch-ek..?
Mert én azt látom, - vagy csak én voltam béna - hogy egy keycap set annyibe kerül mint egy komplett használt bill..? (meg használtan nem lehet esetleg keycap-eket venni valahol..? )amúgy most így néz ki a durandal bal alsó sarka:
kaptam SOS kölcsön pár keycap-et(#57010) PhobioNN7 : gondolom a billentyűzet többi része, mivel ezek csak a switchek
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
félisten
-
nuke7
veterán
-
Enton
addikt
Nekem is most jött meg két szett kupak:
Egy sima fehér felirattlan/blanko.
Próbája pedig elsöre:
Eddig nagyon tetszik, sokkal jobban láthatóak a gombok a több fény által, viszont nagyon megcsappant a zöld színű gombjaim száma. Meg az eredeti pandás kupakok száma is megfogyatkozott egy kicsit.
Nincs puding szett zöld színben véletlenül valahol?
Ne adj isten átfóliázok pár puding kupakot zöldre vagy a fehér ledet a kapcsoló felett.Sikerült szépen felzónáznom különböző magasságú kupakokkal, vakon gomb/gomb kombók könnyű/könnyebb felleléséért.
Az Fn+j(printscreen) a kedvencem most a világító torony mivoltával.
A nehezebb kapcsolók témában én ide jutottam amúgy:
"Project N" custom Kailh BOX Navy keyboard review Wyse (WY-50)
Amazon pötty com meg Alin van is raktáron. Aliról rendeltem is egy 11o db-os szettet.
Eredetileg az ASTA GXT-n akartam az akármilyen/noname piros kapcsolókat telibe cserélni de előbb jöjjön meg aztán kitalálom mi lesz velük.A "blanko" kupakokat még nem néztem közelebbről, de azoknak ilyesmi lesz a vége, mint ennek a fehér plus space gombnak:
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
válasz Csandi #57017 üzenetére
Nincs még qwerty-s win billzet kiosztásom csak valami alap, az meg qwertz-s, igy most így pakolódtak a gombok. Kis minikáosz de nekem bejön.
Végtelenül praktikus használat közben eddig ezzel a "domborzattal".
Egyelőre én idomultam a windowshoz de hamarost magamra szabok egy plusz kiosztást is."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
nuke7
veterán
Te amúgy 10 ujjal gépelsz..?
Engem már iszonyatosan zavar az a kis eltérés is, ami a bal alsó sarokban van, tényleg kb. nem is mérhető... megőrülnék, ha még a betű gombjaim is másmilyen magasságúak lennének, iszonyat nehéz és fárasztó lenne használni...https://youtube.com/user/nuke7
-
Enton
addikt
Mikor hogy ér a kezem oda, ha mindkettő szabad akkor 4 ujjastól nyolc ujjasig terjedően bármilyen(egyujjas pötyögés is van/akad) mikor milyen kedvem van épp, hüvelykujjak alsó sor, de leginkább space.
Ilyen régen tanított gyors és gépíró tanfolyamos F és J jelzett gombok körül forgós lassú szenvedés.
Tiz ujjal is ha épp olyan. De az a leglasabb.
Még jó analóg szalagos gépen kezdtem el "gépelgetni" "tanulni", a családban asszem csak fater nem tanulta így a gépírást, mindenki más rajtunk kívül(Anya, bátyám, nővérem, húgom) igen, így én abból vettem át mozzanatokat mozdulatokat.
Vakon írni sosem ment rendes lusta voltam megtanulni a helyes modon. De sokszor meg ugye csak bal kéz van mikor egerezek/Vr racing megy, így bal kéznek az egészet ismerni kell, hogy ne üssön mellé VR szemüveggel az arcon. Nagyon hasznos ez a saját "Braille" jelölésem/zónákra osztásom.
Sokkal kevesebbet ütök félre chat-en szöveget menet közben mint ezelőtt sima "sík" profilú gombsorokon.
Persze azt is tudom használni a laptopos billentyűm full lapos, talán ollós cucc de épp az is bejön.Már a gépírós szakzsargon se nagyon jut eszembe de tudom hogy annak köszönhetek pár pont plusz szó per perc sebességben.
Idézet innen:
"...gépeléshez szükségünk lesz első sorban egy asztali számítógépre vagy laptopra. Nem hátrányos, ha van az embernek egy állandó klaviatúrája is, ugyanis egy gyors gépíró legfontosabb munkaeszköze ez ..."
"...gyorsabban hatékonyabban dolgozik a saját eszközén. Olyan ez mint Harry Potterben a varázspálca. Bármelyik jó, de csak egy az igazi."
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
copass
veterán
volt egy sejtésem hogy vr lesz a dolog mögött. ott elég fontos az hogy oda találj azonnal!
gumírozott keycap hasznos még.~ 1 évet bír és kezd lejönni a bordázás a tetejéről.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nuke7
veterán
ha nincs a kezed a billentyűzeten akkor lehet hasznos valóban
de hogy 10 ujjal a leglassabb azért az vicces(Btw én vakon angol szöveget olyan 60wpm körül tudok írni bármikor - ha nagyon figyelek akkor akár 70+ is megvan, de nem vagyok gépíró zseni... )
https://youtube.com/user/nuke7
-
Mr.Csizmás
titán
[link] DROP ENTR $90 (+Shipping & Handling$11.05)
SPECS87 keys Anodized aluminum case
Plate-mounted Cherry-style stabilizers
Gateron Yellow or Halo True switches
Doubleshot PBT shine-through keycaps
USB-C connector
N-key rollover
Dimensions (including feet): 14.2 x 5 x 1.25 in (36 x 12.8 x 3.2 cm)Weight: 2.05 lbs (0.93 kg)[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #57026 üzenetére
Valamelyik Xiaomi modell az alapja, ennek megfelelően kizárólag ANSI és nincsen QMK támogatás sem.
Szerintem itthon eléggé szűk réteg számára lesz megfelelő ez a billentyűzet, a halkságra törekvők a leírás és a képek alapján nincsenek ebben a halmazban.
Az mindenesetre pozitív, hogy több billentyűzetes cég állt rá a 100 dollár alatti hotswap billentyűzetekre, és vállalta be ezért az öntőformák árát, a pech az, hogy ez ANSI-t jelent egyetlen kivétellel és sokszor percek alatt elfogyó készletet.
Amúgy van ilyenjük is 100 dollárért, 60%, tray mount, hotswap, QMK.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Kailh Sherbet switch-el valaki tud billentyuzetet?
Esetleg ha ez nem, akkor Kailh Box White-al?
Ez a video alapjan ez a tuti :)16 ember megiscsak tobb 1 tesztelonel
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #57028 üzenetére
Az inkább a Novelkeys neve alatt fut, és eléggé friss ahhoz (=idei), hogy csak a DIY piacon legyen elérhető.
Box White-ot lehet kérni a Varmilo konfigurátorában, és még van egy másik gyártó is, akinek azóta sem jutott eszembe a neve, hogy múlt héten említettem, hogy van.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #57031 üzenetére
Lineárisok között kihozták azt győztesnek, amit jelenleg a legjobbnak tartanak billentyűzetes körökben a simaság és bárminemű reszelősség hiánya miatt. Jelenleg úgy szól a mondás, hogy lineárisból bármi, ami JWK/Durock (a tesztelés pillanatában a C³ Tangerine volt az egyetlen ilyen kapcsoló a piacon, azóta van vagy tízféle), vagy ha másabb hangkarakter kellene, akkor Gateron Ink.
Clicky vonalon elvitte a teljes dobogót a Kailh Box családja, ezt tartják a legjobbnak ezen a téren.
Egyedül a barna Cherry győzelme érthetetlen taktilis fronton.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz copass #57031 üzenetére
Sajna nem erteni annyira angol, hogy megertsem ezt a videot.Nekem ez tul magas.
Viszont, mint laikus abbol indulok ki, hogy nem hiszem, hogy fizetett video lenne (marmint valamelyik kapcsolo gyarto reszerol), mert nyert a Cherry, a Kailh, es a Thekey is.
Raadasul a clicky-ben a Kailh alazott, de a tobbiben alaztak, tehat ott nem 2. lett, hanem utolso, hogy ne legyen annyira egyertelmu, hogy ki fizetett nekik a videoert. Tehat nekem ez is rendben van.dqdb: Sajna a Varmilo-nal csak custom-ban lehet elerni a box white-ot a theme reszben csak cherry-ket lehet valasztani. Igy azert eleg csunya ar is ki tud jonni, mire osszerakod a tutit.
-
nyunyu
félisten
válasz Zizi123 #57028 üzenetére
Biztos, hogy ennyire el akarsz merülni a custom kapcsolók bugyraiban?
Szerencsére idén már alig néztem a /r/mk-t, így eddig fogalmam sem volt a Sherbetről, videódban tesztelt kapcsolók 90%-áról is csak olvastam, de alig a feléről jutott eszembe a bottom outhoz szükséges erő.
Arra már rájöttem, hogy nekem valami 62-68gr körüli nem Outemu taktilis kéne.
Írom mindeztezt egy pengő 68gr Outemu rugóval+Outemu Clear 2.2 stemmel elbarmolt 29 éves Cherry billzeten. (ami eredetileg vintage MX Black volt, de az nekem túl kemény, meg túl lineáris.)
Probléma az, hogy a GMMKba is 68gr Outemu Sky Silenteket vettem, de rájöttem, hogy sem a pengő rugóikat, sem a túl élesen taktilis stemjüket nem szeretem. (Talán a kettő összefügg, kevésbé nagyot ugró stem kevésbé pendítené meg a rugót?)
Esetleg jobb lenne egy MX Clear-szerű, nagy és széles taklitis hupli, 62gr bottom outos rugóval.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #57035 üzenetére
kailh blue-t nem tudom értelmezni hogy került a top 3-ba
Én sem, mert nincsen ott. NK_ Sherbet (custom Kailh Box), Kailh Box Jade, Kail Box White a dobogó. A Navy is csak azért lett utolsó, mert egy eléggé nehéz kapcsolóról van szó (egyedül a rugóban tér el a Jade-White párostól).A Kailh Box megoldása teljesen eltér a Cherryt másoló Kailh Blue vonaltól, mert aníg az és az eredetije egy meh szóval elintézhető, addig taktilis fronton kellemes karakterisztikájú és erősen taktilis megoldásokat hoz, és clicky vonalon a clickbarral megveri a teljes mezőnyt.
ahogy a cherry blue-t se sereghajtóként...
Én igen, az eltérő helyen jelentkező kapcsolási hang és érzékelés, valamint a kapcsoló hangja ebben a mezőnyben erre elég.A klóngyártóként indult kínaiak folyamatosan fejlesztenek és hozzák ki az újdonságokat, közben a Cherry látványosan alszik. Ha még a mostaninál is jobban be tudják tenni a lábukat a kész billentyűzetek piacára, akkor a Cherry nagy bajba kerülhet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A Cherry brown színe találó, if you know what I mean.
-
Zizi123
senior tag
válasz nyunyu #57034 üzenetére
Igazabol most 1 CoolerMaster CK550 Gateron Brown-on gepelek, de nem tetszik.
Tul hosszu az utja, ami nyilvan az en hibam, ugyanis sajna en a regi gepelesi iskolaban nevelkedtem, amikor a gombot le kell nyomni koppanasig, az a biztos. Ennel jo lenne rovidebb (ez 4mm).
Sajna Mx Brown-hoz meg nem volt szerencsem.Link
Ez alapjan is a Kailh Box White lenne a nyero a typing, es az univerzal kategoriaban is.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Egyedül a barna Cherry győzelme érthetetlen taktilis fronton.
Gépelési komfortot nagyban gyilkolja a nehéz rugó.
MX Brownon viszonylag könnyű gépelni, mvel 55gr körül van a bottom outja.
Gateron Brown ugyan taktilisebb, de puhább (~50gr bottom out?), azon viszont már könnyű melléütni.
62gr Outemu Pink/Magenta/Purple V1 rugó+stemekkel elbarmolt Cherry 1800-amat sosem szerettem, mert túlzottan pengtek a rugói, és nem tetszett a taktilitása.
Most a 68gr Outemu rugókkal+Clear V2.2 stemekkel megvert 29 éves Cherry 1000 billzetemet használom, de hosszabb távon fárasztó a túl nagy és éles taktilitása+rugóereje.
Talán jobb lenne egy MX Clear-szerű stemmel ellátott, kevésbé éles taktilis kapcsoló?
GMMKban főleg Gateron Silent Brownokat használtam, ami viszonylag oké taktilitás szempontjából, de sosem voltam kibékülve a túl könnyű, 50gr körüli rugójával, meg a nyúlós hangtompítójával.
68gr rugós Outemu Sky Silenteket túl nehéznek éreztem kenés nélkül.
Sprit 75P rugóval egy fokkal kellemesebb volt, de még mindig túl szögletes a taktilitása.Jelen állás szerint egy 62gr rugós MX Silent Clear lenne nálam a befutó.
De lehet, hogy megváltozna a véleményem, ha elővenném a sok billzetből legózott FrankenCherryt, amiben MX Blue kapcsoló van Gateron Brown stemmel. (~MX Brown keménység, de Gateron Brown finomságával+taktilitásával.)
Pláne, ha lecserélném a 3000HAX kupakszettjét 3000SAD-ra.Szóval nagyon nem egyszerű a kérdés,
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz Zizi123 #57040 üzenetére
Tul hosszu az utja, ami nyilvan az en hibam, ugyanis sajna en a regi gepelesi iskolaban nevelkedtem, amikor a gombot le kell nyomni koppanasig
Ezen mondjuk könnyű segíteni egy 5x2-es o-ringgel.
(Eredetileg Cherry gyártmányú billzeteimben 5x1.5-eset szoktam használni, mivel az OEMnél alacsonyabb Cherry kupakokkal nem marad elég kapcsolóút a 2mm vastag ringekkel a stabil kapcsoláshoz.)
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
válasz nyunyu #57042 üzenetére
Probaltam 3 merettel is. 1.5, 2, 2.5mm, de sajna onnan kezdve vagy duplazott (ritkan), vagy nem erzekelte a leutest (gyakrabban hasrautes szeruen kb minden 20. gomblenyomas). Pedig en nem finomkodok. (marmint nem pufolom a bill-t, de lenyomom koppanasig).
Oszinten szolva eddig a HP USB slim billenytuzeten tudtam legjobban, leggyorsabban legkevesebb hibaval gepelni. Meg nagyon kivancsi lennek az Apple slim keyboard-jara is , mert arrol is odakat regelnek, de meg nem volt hozza szerencsem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #57040 üzenetére
Sajna Mx Brown-hoz meg nem volt szerencsem.
Nem is baj, az sem tetszene ez alapján. Kicsit nehezebb, kicsit kisebb a taktilis hupli, sokkal reszelősebben jár.Rövidebb úttal kizárólag lineáris kapcsolót találsz készen kapható billentyűzetben. DIY vonalon előfordul 3,6 mm-es út, de annál rövidebb nem. Nyunyu megoldása működik és olcsó, mert az, hogy tegyél bele egy Cream stemet, ami hosszabb, így rövidebb lesz az útja, nem igazán megoldás, mert forrasztást igényel.
nyunyu: ha lekerekítettebb hupli kell neked nem túl nehéz kapcsolóban, akkor maradt a Zealios (de ezt nem akartad hallani )
nuke7: a barna lenne a mindenes, ez igaz. De a Cherryé se nem halk, se nem igazán taktilis. Abban a mezőnyben voltak ennek a mindenes feladatnak jobban megfelelő taktilis kapcsolók, ezért furcsa a győzelme.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Tavaly voltam bent a Pixel-ben, es volt kirakva valami fasza billentyuzet, isteni volt hasznalni (2 perc), mivel nem volt RGB-s, es Ducky-t nem arulnak, igy valoszinuleg Varmilo lehetett.
Tuti valami blue switch-es cucc lehetett a hangjabol itelve. Nagyon bejott, pedig nem slim volt, nagyon kezreallt. Nem tudom hogy hosszu tavon milyen lett volna hasznalni, de ott kiraly volt.
Kb ez lehetett.
Link[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
ha nem bottom-out-olod akkor kb. nincs hangja...
és mivel nem linear nem kell bottom-outolni íráshoz... (nálam pl. a space a leghangosabb, kb. csak azt bottom-out-olom ha nem sietek az írással...)
Biztos van amúgy jobb mindenes, de ár/érték/beszerezhetőségben szerintem nem igazán van versenytársahttps://youtube.com/user/nuke7
-
nyunyu
félisten
A klóngyártóként indult kínaiak folyamatosan fejlesztenek és hozzák ki az újdonságokat, közben a Cherry látványosan alszik. Ha még a mostaninál is jobban be tudják tenni a lábukat a kész billentyűzetek piacára, akkor a Cherry nagy bajba kerülhet.
Mióta 2008-ban megvette őket a fogaskerékgyár, az anyavállalatuk az autóiparban használt kapcsolóikra koncentrált, hogy betehesse a lábat azokhoz a német autógyárakba is, ahol a ZF korábban nem volt jelen a fogaskerekeivel.
A billzet-egér üzletág sokáig egy veszteséges valami volt, amitől 2018-ban a Cherry márkanévvel együtt megszabadultak.
Kérdés, hogy a Cherry márkanevet továbbvivő pénzügyi befektető mire lesz elég a sokkal tőkeerősebb kínaiakkal (Kailh, Gaote/Outemu...) szemben.
Mondjuk az is igaz, hogy a Cherry főleg azért aludt, mivel a gyártósoraikrról legördólő MX Blackeket kérdés nélkül elnyelte az ipari billzeteket foglalkozó ipar. (Pl. pénztárgépek)
Többi billzet kapcsoló típus gyakorlatilag csak nyűg volt, és csak a gyártókapacitást vitte el a fix megrendeléseik elől.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
nyunyu: ha lekerekítettebb hupli kell neked nem túl nehéz kapcsolóban, akkor maradt a Zealios (de ezt nem akartad hallani )
Sejtem, hogy egy 62gr Zilent lenne a megoldás a problémámra, de nem vagyok hajlandó 1.2-1.3$-t fizetni egy Gateron gyártmányú fancy kapcsolóért.
(Gateron Silent Brown 0.4$ körül van (45$/110db!), Aliaz sem kerül többe 0.7$-nál?)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
a barna lenne a mindenes, ez igaz. De a Cherryé se nem halk, se nem igazán taktilis
MX Brownra átépített "modern' 1800-am sokkal halkabb, mint a 62gr Outemu Purple V1 * alkatrészekkel megvert sokkalszebb "régi" 1800.
Pedig a modern 1800-nak vékony kupakja van, nem a klasszikus, öblösebb/mélyebb hangú vastag Cherry doubleshot, mint a réginek.
*: Az Outemu V1 taklis stem ráadásul kevésbé volt szögletesen, mint az Outemu Skyokban lévő V2.2.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #57048 üzenetére
Az Aliaz olcsóbb (55 cent darabja), alapvetően nem rossz, de nem is vagyok tőle elragadtatva. Valószínűleg a hiba bennem van, egyszerűen csak túl sokáig gépeltem JWK-n az utóbbi időben és hozzászoktam a jóhoz, mert érezhetően reszel a Tangerines és Marshmallows kapcsolókhoz képest, hiába kentem meg (de csak finoman tettem). Persze nem reszek jobban, mint egy barna Gateron, ezért írom, hogy a hiba bennem van.
Taktilitás szintjén egy Gateronra számíts, mert lényegében ez is az.
De halknak halk, csak amíg nem tudsz valamit kezdeni a stabilizátorokkal, addig a halkság egy része el fog veszni. Rugóhang kenve nincsen, nehezített terepen használom alumínium plate-tel alumínium házban sandwich mount rögzítéssel, így minden rezgés végigmegy a házon, de így is halk.
Nem tudom, hogy mennyire jellemző, de a ház felső része némelyik kapcsolón eléggé lötyögös, és szétszedés után még romlott a helyzet (pedig switch openert használok, ami kíméletesen nyit).
Egy csendesített és taktilis JWK/Durock lenne az igazi, de ilyen nem létezik sajnos, vagy taktilis, vagy halkított.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest