Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69201) nuke7 válasza Ablakos (#69196) üzenetére


nuke7
veterán

MX keys? :U

https://youtube.com/user/nuke7

(#69202) [Prolixus] válasza dqdb (#69199) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Pár ezer darabot? Itt arról van szó, hogy akkor gyártják le, ha 200db meglesz. És nagyjából jó áron sem tudnak belőle eladni még 200db-ot sem, akkor hogy menne el akár ezer db is magasabb áron?

Hosszú évek alatt lehet elmenne, de ennyire alacsony érdeklődés mellett még erről sem vagyok meggyőződve. Értem a logikáját annka amit írsz, de nem hiszem ha most hirtelen feltolnák mint in-stock elem, akkor özönlenének rá a vásárlók, csak azért mert nem kell rá hónapokat várni.

Szerintem úgy néznek erre a gorup-buy-ra mint igényfelmérés is, mert pont azt a kockázatot nem akarják bevállalni, hogy legyártanak előre pár ezer db-ot aztán vagy elmegy vagy nem. Ha in stock lenne már most is, biztos nagyobb lenne rá az érdeklődés, de nem nagyságrendekkel.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69203) [Prolixus] válasza nuke7 (#69200) üzenetére


[Prolixus]
addikt

3 változatból is van magyar: [link] [link] [link]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69204) 4nick8 válasza [Prolixus] (#69203) üzenetére


4nick8
őstag

1 hét is itt vannak.

(#69205) nyunyu válasza nuke7 (#69200) üzenetére


nyunyu
félisten

magyar szettből csak ez a csúnya színű, csúnya betűs verzió van, ugye..?

Van a retró szürke-fehér *, a kék-fehér, meg a Carbon

De mivel egyik sem tartalmaz numpadot, meg az Í és Ű sem jó színű, így eléggé kiesnek a radaromból.

*: Súlyosbíthatták volna azzal, ha a bal alsó sarokba teszik a dőlttel szedett betűket.
Jobban megnézve nem Univers 57 Condensed Oblique a fontja, csak nagyon hajaz rá.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69206) nyunyu válasza nyunyu (#69205) üzenetére


nyunyu
félisten

Meg az ujjbegy irritátorok helyét sem melós pista tervezte, így alma puristoknak biztosan nem jó :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69207) dqdb válasza [Prolixus] (#69202) üzenetére


dqdb
nagyúr

Pár ezer alatt azért nem sokat, hanem 1000-2000 darabot értettem csak, és igen, ennyit szerintem el tudnának adni, ha raktárkészletről árulnák, miközben a 200-at sokallom group buy-ként (eleve furcsa ez a szám, mert ennél nagyobb darabszámnál szokott beesni a fajlagos költség, bár lehet, hogy saját gyártókapacitásnál máshol vannak ezek a határok).

Ha van eszük, akkor a Q60 és a Q4 házának alsó része és a nyák megegyezik (és ebből következően a csomagolás is ugyanakkora), egyedül a ház felsőrésze tér el, szóval ha a nyakukon maradna, akkor újra lehetne hasznosítani vagy eleve raktárkészletre gyártott alkatrészekből lehetne gazdálkodni. Ugyanígy a Q85 és a Q3 házának alsó része is megegyezhet, és akár nyák terén is lehet közösködni (+ közös csomagolás). Egyedül a Q65 igényel új házat és csomagolást, mégis én ennél látom a legkisebb esélyét, hogy a nyakukon maradna.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69208) Molydeus válasza [Prolixus] (#69202) üzenetére


Molydeus
senior tag

Személy szerint a Q65-öt messze jobb kialakításnak gondolom, mint a Q2-t. A Q65-nél a helyén van a teljes jobb szélső oszlop és nem kavar be a Knob sem, aminek szerintem megtalálták a megfelelő helyet a másik oldalon, ha már ennyire fontos... Egyedül a Space-től jobbra lévő triót lehetett volna két billentyűre redukálni. Meg persze az ISO hiányáért kár, de ez meg a darabszámot elnézve nem is meglepő.
Pedig a "macro oszloppal" (nem tudom mi az elfogadott neve) kifejezetten szép, szimmetrikusak az arányai. Ha ANSI 65%-ot keresnék, én biztosan megfontolnám.

Ezzel szemben a Q85-nél - ha jól látom - tulajdonképpen csak a WKL a különbség a potis Q3-hoz képest. Még alacsony példányszám mellett is érdekes döntés szerintem. :F

Ez a HHKB féle megoldás (nem feltétlenül a Keychroné, úgy általában) meg amennyire nem tetszett elsőre, de még sokadjára sem, annyira átgondoltnak tűnik mostanra.

M.

(#69209) nuke7 válasza nyunyu (#69205) üzenetére


nuke7
veterán

bassszzzzzzz.... a kék fehérből rendeltem nordic ISO-t (vagy franciát már nem tudom :DDD :W )

https://youtube.com/user/nuke7

(#69210) nakos1212 válasza nakos1212 (#69129) üzenetére


nakos1212
senior tag

Senkinek semmi ötlet?

(#69211) dqdb válasza nakos1212 (#69129) üzenetére


dqdb
nagyúr

A 75% + wireless + hotswap kitétellel lényegében a K2-re csökkentetted a lehetséges kínálatot.

Halkítottban gyenge taktilisként opció lehet az Aliaz és a Gateron Silent Brown, közepes taktilisként a Kailh Silent Box Brown, kicsit erősebb taktilitással a Durock Shrimp.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69212) [Prolixus] válasza dqdb (#69211) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Áh, a Silent Box Brown kb semennyire nem taktilis. Gépelés közben nem is érzi az ember, majdnem olyan mintha egy lineáris kapcsoló lenne. Én a Gazzew Boba U4-t ajánlanám inkább, a hype szerintem tényleg megérdemelt: csendes, van bőven érezhető taktilitása, utóbbi D alakú és a lenyomás elején van.

A Shrimp állítólag a U4-tól is erősebb taktilitású, az nem próbáltam még.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69213) nakos1212 válasza dqdb (#69211) üzenetére


nakos1212
senior tag

Köszönöm. K2-ből az alu vagy a sima aljút érdemes venni ha kevesebb visszhangot szeretne az ember?

(#69214) dqdb válasza [Prolixus] (#69212) üzenetére


dqdb
nagyúr

Áh, a Silent Box Brown kb semennyire nem taktilis. Gépelés közben nem is érzi az ember, majdnem olyan mintha egy lineáris kapcsoló lenne.
Ezzel nem tudok egyetérteni. Nagyon nem lett a kedvencem az a kapcsoló, és csak pár maradék maradt meg belőle ezért, de lineárisnak nevezni erőteljesebb túlzás, mint a Cherry Brownt lineárisnak nevezni. A halkított kapcsolók között hangosnak számít szerintem.

Éreztem, hogy valami kimaradt a listából, az U4 volt az.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69215) prolad válasza dqdb (#69193) üzenetére


prolad
őstag

Ha már azt se tudja a Keychron mit gyártson, csinálhatnának egy 60%-os ortholineart. QMK, hot swap, meg amit még akarnak bele. Hátha akkor lenne erre a kiosztásra egy normális kupakszett is, amit nem úgy kell összelegózni.

(#69216) dqdb válasza nakos1212 (#69213) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Keychronok közül csak a Q sorozat háza van fémből, azok mindegyike CNC-zett alumínium. A K sorozatnál a ház műanyagból készül, a alumínium keret szó szerint egy keret, amit vékony lemezből hajtogattak és a műanyag házra lehet felcsavarozni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69217) micafighter válasza nakos1212 (#69210) üzenetére


micafighter
nagyúr

Az említetteken túl nekem még ez jutott eszembe:

[link] Lehet ilyet kapni, ez egy wireless forrasztós plate. Van belőle hotswap is, de az csak ANSI. A forrasztosbol lehet millmaxal csinálni ISO hotswapot egyszeri forrasztással, viszont ez még csak a PCB, akkor ehhez nézni kell egy platet még és egy kompatibilis házat, ott a linken említve van pár:

KBD75 v1-v3.1
D84
Tofu84
XD84

EU-n belülről is be tudod szerezni keygemtol: [link] ott valószínűleg találsz hozzá házat és platet is. Mivel wirelessrol beszélünk, kérdés még az akksi. A keygemnél a PCB mellé adják az akksit is, az is benne van az árban és a leírás alapján a lapos akksit ami elvileg minden házzal kompatibilis.

Ez a vonal több időt meg energiát igényel mint a K2 illetve a keretedbe nem tudom belefér-e, de az eredmény (a választott háztól függően) is jobb lenne a K2nél.

Ha halk taktilis kapcsolót keresel, akkor a Gazzew Boba U4et és a Durock Shrimpet én is tudom bátran ajánlani. Az általad emlitett Zilent is nagyon jó kapcsoló szerintem, de a Shrimp van nekem mellette és nehéz megmondani melyik-melyik. A Zilent igen drága kapcsoló, a Shrimp olcsóbban hozza 95%ban ugyanazt.

Még azt hozzá tenném hogyha játszanál is a billentyűzettel, akkor játéktól függően fontos tényező lehet az input lag, és abba a bluetoothos megoldások gyengébbek szoktak lenni. De ilyenkor persze lehet pl a BT helyett kábellel használni a billentyűzetet amig játszol.

[ Szerkesztve ]

(#69218) Skynet258 válasza Throme (#69175) üzenetére


Skynet258
veterán

Megmondom őszintén én már régóta nem várom el a tökéletességet árcédula alapján, mert ha így tennék marha sokszor csalódnék. Maga a billentyűzet baromi jó, így pár nap használat után egyszerűen imádom. A pengés néma csöndben hallatszódik, de nem vészes mértékben akkor sem (pedig én tényleg allergiás vagyok a hangra, a vinyókat évekkel ezelőtt száműztem a PC-ből, a ventillátorokra is hajlandó vagyok költeni olyan összeget ami miatt sokan hülyének néznének és a vízhűtést is hangolom, hogy a pumpa "hangja" ne zavarjon...). Nappal meg kb fel sem tűnik, csak a néma kis pötyörészés, amit egyszerűen nem tudok megunni.
Bármikor újra megvenném ezt a billentyűzetet annyira jó (nekem. Biztosan van aki találna rajta hibákat, de én átlag user vagyok átlag igényekkel, csak a csend volt fontos). :K

https://geekpulse.hu

(#69219) nakos1212 válasza micafighter (#69217) üzenetére


nakos1212
senior tag

Még az outemu lime kapcsolót találtam, az jó lehet? Köszönöm, ennek a diy megoldásnak is utánanézek. Nem nagyon játszom, inkább programozás a cél.

(#69220) Alan[HUN] válasza nakos1212 (#69219) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Újnak tűnik, nem nagyon találtam róla semmit, de alapvetően az Outemu nem a felsőbb ligákban játszik. 45g-os rúgóerő nem túl sok, illetve kérdés, hogy mennyire taktilis, ez alapján vagy egy silent brown lehet, vagy pedig egy frissített silent grey. Én azt mondanám, hogy ha a micafighter által leírt úton indulsz el, akkor ne erőltesd, illetve legalább egy brownt nyomkodj meg, hogy legyen viszonyítási alapod, mert pl. a U4 egy nagyon lekerekeített, D-alakúnak mondott tactile bumppal rendelkezik, míg mondjuk a shrimp a T1 csendes verziója, aminek pedig inkább P alakú a lefutása, tehát kevesebb ideig tart, de a csúcson taktilisebb is, mint az U4, legalábbis a JWK T1-im alapján.

(#69221) plehoczky


plehoczky
tag

Még mindig tesztelgetem a billentyűzeteket és rá kellett jönnöm, hogy a multimédia gombokhoz is túlságosan hozzászoktam, így lehet, hogy a Keychronok és a sima TKL-ek is kiesnek.

Eddig a Redragon Vishnut találtam, ami elérhető magyarul is.
Tudtok esetleg ajánlani más, hasonló billentyűt (csendes, iso, magyar, világítós)?

A Keychronokon amúgy nagyon jó lenne a BT, amivel akár három gépen is tudnám használni egyszerre, de sajnos sem laptoppal, sem usb-s BT-vel nem stabil a kapcsolata, ha elmegy aludni, utána rendszeresen újra kell párosítani. Ilyet tapasztalt más is?

Mondjuk az is érdekes, hogy a K2-on legalább kétszer olyan erős a világítás, mint K6-on.

(#69222) [Prolixus] válasza plehoczky (#69221) üzenetére


[Prolixus]
addikt

"más, hasonló billentyűt (csendes, iso, magyar, világítós)?"

Ennek a Vishnu sem felel meg, csendesség szempontjából. Nekem van, modding után már csendes lett (silent kapcsoló, szivacs a házva, normális stabok, poron a pcb+plate közé), de előtte nem volt csendes egyáltalán. A plate eléggé pengett is, ha erősebben gépeltél rajta.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69223) Alan[HUN] válasza plehoczky (#69221) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

[Prolixus] kommentjéhez annyit tennék hozzá, hogy kb. +10-15k egy hotswap redragont csendesíteni. (10k a silent switch, 3k plate filc/foam, 1k dekorgumi, szivacs, akármi a PCB alá)

(#69224) [Prolixus] válasza Alan[HUN] (#69223) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Inkább 20k. :) Mai árfolyamon a kapcsolók inkább már 12k, és a stabot kihagytad (a gyári nagyon vacak, úgy kotyog a plateben mint a fene), az megint 3-4k.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69225) kukulec


kukulec
őstag

teljesen amatőrként: van értelme egyedi billentyűket építeni, ha ár/érték arányt nézzük vagy ha valaki kb tudja mi kell neki jobb, ha megveszi kompletten?

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69226) dqdb válasza kukulec (#69225) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az épített billentyűzet nem az árról szól, hanem a lehetőségekről és minőségről.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69227) nyunyu válasza kukulec (#69225) üzenetére


nyunyu
félisten

Párszázezer ráköltése után rájössz, hogy eleve nem kellett volna egyedi billzetben gondolkoznod.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#69228) dqdb válasza nyunyu (#69227) üzenetére


dqdb
nagyúr

A legrosszabb dolog félúton megállni, amikor beleöntöttél már egy rakás pénzt, de nem találtad meg, amit kerestél. Ekkor tovább kell menni a pénzköltésben, és miután megvan a megoldás vagy már látod, hogy merrefelé lesz, eladni a felhalmozott és felesleges dolgokat, vagy nyomni egy hátraarcot és eladni a felhalmozott és felesleges dolgokat.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69229) kukulec


kukulec
őstag

okés, köszi mindkettőtöknek. akkor egy szép nap talán beszerzek még egy ducky minit és kész. az már kezd világossá válni, hogy ez is egy nagyon költséges hobbivá tud fajulni :)

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#69230) [Prolixus] válasza dqdb (#69228) üzenetére


[Prolixus]
addikt

:D Látom megy a "biztatás".

Amúgy szerintem sem éri meg, ha valakinek az ár/érték arány a legfontosabb kritérium. Nyilván egy 120k-ból összerakott épített már elég klassz lesz, és jobb mint mondjuk egy 50-60k-s Varmilo, de hogy dupla olyan jó-e? Nem hiszem. És akkor még az is egy drága billentyűzet a legtöbb ember vérmérsékletének (nem arról van szó, hogy nem lenne rá pénze, de amikor párezerért lehet venni valamennyire még tolerálható membránosokat, akkor ahhoz képest fáj még a 60k is. Én is vagyok így dolgokkal, amire nem vagyok hajlandó sok pénzt költeni, szóval megértem ez az álláspontot is teljesen).

Custom annak éri meg, aki hajlandó (vagy még inkább: szeretne) időt és energiát ölni bele, és az a lehetőség, hogy tud finomhangolni, kilépni a relatíve szűk, pre-build nyújtotta lehetőségek közül (legyen ez akár kupak, de főleg switch, vagy mounting style, vagy plate stb.) megér neki jelentősebb összegeket. Illetve ahogy megyünk felfelé a minőséggel, szerintem aránytalanul nőnek a költségek is, de ez minden fogyasztói cikkre igaz nagyjából.

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69231) adrian14


adrian14
tag

Sziasztok!
Irodai munkavégzésre szeretnénk venni egy billentyűzetet. Kitétel, hogy fehér legyen, valami csilivili háttérvilágítással és magyar kiosztású. Maximum 20-30ezer ft-ig. Előre is köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#69232) plehoczky válasza Alan[HUN] (#69223) üzenetére


plehoczky
tag

Köszi a válaszokat. Még meggondolom, hogy mennyit érhet meg a dolog.
Milyen switchekre cseréltél? Sokkal csendesebb lett, mint a gyári?
Linket tudsz adni, hogy miket tettél még bele?

(#69233) copass válasza plehoczky (#69232) üzenetére


copass
veterán

outemu silent white-al kábé ennyire lehet csendesíteni.
stabikat érdemes megdolgozni vagy kicserélni vmi jobbra. pl. durock.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69234) Alan[HUN] válasza plehoczky (#69232) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Boba U4-ra, illetve a modokon Silent white-ra, és igen, marginálisan hangosabb, mint egy laptop és sokkal csendesebb, mint mondjuk egy olcsó műanyag membrán (igaz abban a stabok és a tömés is játszik). Lineárisban szerintem a silent white nem túl jó, inkább tűrhető, ha nem Outemu foglalatod van, akkor egy Silent alpaca/jwk jobb opció, illetve a Bobagum a lineáris opció, de azt aranyárban mérik. Ha nem felejtem el, délután küldök videót a jelenlegi állapotról, sajnos amim van, azon az asztalon áll a telefon, szóval sokkal több hangot felvesz, mint amennyi kihallatszik, illetve kigyűjtöm majd a linkeket is.

[ Szerkesztve ]

(#69235) siposz


siposz
aktív tag

Sziasztok.

Van egy cherry stream 3 billentyűzetem, és szeretném szétszedni, hogy kirázhassam belőle a "szmötyit". De volt már olyan billentyűzetem (gumidómos) amit szédszedtem, de összerakni már nem lehetett.

A cherry szétszedése ilyen szempontból nem veszélyes?

(#69236) dugo_ válasza siposz (#69235) üzenetére


dugo_
veterán

Ollós, aminek a mechanikája könnyen törik. Inkább ne szedd szét.

(#69237) dqdb válasza siposz (#69235) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az ollós mindig veszélyesebb, mert a kupakok leszedésekor könnyen törnek a rögzítő fülek. Én nem erőltetném a szétszedést, és csak a felületét takarítanám, mert ez a típus már kifutott, így ha elrontod, akkor nem tudsz helyette másikat venni (és hasonlót sem).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#69238) siposz válasza dugo_ (#69236) üzenetére


siposz
aktív tag

A kupakokat nem akarom leszedni az ollókról, csak a borítást lecsavarozni.

[ Szerkesztve ]

(#69239) dugo_ válasza siposz (#69238) üzenetére


dugo_
veterán

Most nincs előttem a bill, de általában a hátlapot tudod lecsavarozni, ettől viszont kupakok alá szorult, illetve a membrán és a fedlap közé bejutott koszhoz még nem férsz hozzá*. De nézd meg, egy levett hátlappal nem lehet elrontani a billentyűzetet.

*Vagy a kép alapján szerencséd is lehet és ki lehet emelni hátulról minden réteget.

[ Szerkesztve ]

(#69240) copass válasza siposz (#69235) üzenetére


copass
veterán

sűrített levegővel kicsapatod, ennyit tudsz tenni. szétszeded törik mint a ropi.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69241) [Prolixus] válasza Alan[HUN] (#69234) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Keygemnél a Bobagum meg a U4 ugyanazon az áron van. :)

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69242) micafighter válasza [Prolixus] (#69241) üzenetére


micafighter
nagyúr

Keygemnél € 6,30 / 10db Bobagum (és szokott is készleten lenni), a Durock / JWK vonalon a Daybreak/Dolphin/Alpaca (amik elvileg ugyanazok, csak a szín tér el, illetve a Daybreaknek pár grammal erősebb a rugója) -ból a legolcsóbb, amit találtam most €6.75 / 10db silent alpaca a https://mykeyboard.eu/ -nál (nem tudom szokott-e készleten lenni, most nincs). A Durock / JWK picit halkabb, de kicsit puhább is a bottom-out, a Bobagum kicsit hangosabb, és kicsit keményebb a bottom-out.

(#69243) [Prolixus] válasza micafighter (#69242) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Jaja. Az Outemu Silent White a felébe kerül ezeknek, de cserébe tényleg elég mushy. Bár használható szint még, és elég csendes is.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#69244) biega


biega
aktív tag

Sziasztok!
TKL kiosztású mechanikus billenytűzetet szeretnék venni, eddig a CHERRY G80-3000N RGB TKL volt a befutó, de most beleakadtam a KLIM Dash TKL-be.
Ez jobban tetszik, mert low profile kialakítású, de ezt OutEmu Low Profile Red kapcsolókkal szerelik.
CHERRY G80-3000N RGB TKL vagy a KLIM Dash TKL lenne jobb?
Tudnátok esetleg TKL, low profile kialakítású billentyűzetet javasolni, ami kapható magyar vagy német kiosztással?

(#69245) Horvi válasza copass (#69173) üzenetére


Horvi
őstag

Ha jól látom visszarakták.

Hello darkness, my old friend...

(#69246) plehoczky


plehoczky
tag

Programozható numpadot milyet tudtok ajánlani, ami mondjuk a multimédiás gombok pótlására lehetne használni?
Némi kereséssel találtam EZT, EZT és EZT, de valahogy egyiknél sem egyértelmű, hogy valóban bármire fel lehet-e őket konfigurálni.

(#69247) Throme


Throme
veterán

Bocs, ha hülye kérdés :B , keychron billentyűzetet bluetooth-on kereszetül csatlakoztatva asztali PC-hez ütni fogja az ugyancsak bluetooth-on csatlakoztatandó fülhallgatót?
A BT egy USB dongle, alaplapon nincs ilyen.

(#69248) copass válasza Horvi (#69245) üzenetére


copass
veterán

ohyeah! :D köszi

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#69249) Molydeus válasza [Prolixus] (#69243) üzenetére


Molydeus
senior tag

Legtöbbször kimarad, de olcsóbb lineáris alternatívának még mindig ott vannak a Gateron Silent kapcsolói, a Red és nagyobb rugóerővel a Black. A Silent Redet én egyáltalán nem érzem mushy-nak, sőt. Ezen kívül a cherry klónok nem imbolyognak rajta és elég rendesen rászorulnak a stemre. Az alapján, amit írtatok az Outemukról, a Gateronnak bár van, de nem annyira erős a rugóhangja sem. Egy picit reszelősebben jár, mint a sima Red, de ezen és a rugón is segít a kenés.

Ma megjött az alis rendelésem a 65%-os GMMK-hoz. A milky top Gateron Red Pro tényleg nagyon simán jár. Kaptam egy Yellow Pro-t is ajándékba, az is ugyanolyan jó, de nekem a 45g még mindig elég. Érdekes, hogy csak simán kézben kipróbálva a milkynek mintha magasabb lenne a hangja a PC-hez képest. Ha megérkezik a GPL205G0, akkor legyártok pár variációt összehasonlítani.

M.

(#69250) copass


copass
veterán

dropon 30% hét van gmk keycapekre...

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.