Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2551) Ariadne válasza adalbert1 (#2549) üzenetére


Ariadne
őstag

Ó, ilyen nálunk is volt, három fázis volt, de egyre volt rákötve minden... A konyhába úgy volt betéve egy villanytűzhely, hogy ha több lapot bekapcsoltunk volna, lecsapja az egészet, látszott, hogy olvadtak voltak a vezetékek. :( Plusz új, talán ötös kapcsolótáblát is tett fel, mert a régi egy nagyon gányolt darab volt. Plafonon egy lámpát áthelyezett (nem volt középen, ronda volt), és vagy hat konnektornak biztosan vésett is (de legalább megtudtuk, hogy a konyha meg a kisszoba közötti fal kb. 8 centis csak :U ).

De ez mind semmi a gáz engedélyeztetéshez képest, most verem a fejem a falba így ni :W , mert nagyon küzdenünk kell a sokkal olcsóbb homlokzati égéstermék kivezetés engedélyezéséhez. :((( Ha valaki éppen most csináltatna ilyet, az figyeljen nagyon, mert lehet jobban megéri szeptember 12 után benyújtatni a tervet felülvizsgálatra, mivel változik egy jogszabály.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2552) adalbert1 válasza Ariadne (#2551) üzenetére


adalbert1
veterán

Mondjuk annak idején mikor még készítették akkor nem is volt ez probléma, csak azóta jópár elektromos készüléket feltaláltak... :)
Nekünk is kb. ez lesz az egész, kértem árajánlatot egy szerelőtől már, azt mondat hogy kb. 150k + kapcsolók + lámpatestek + konnektorok.
Viszont ő is azt mondta, hogy a felmérés oké lenne holnap is, de a melót csak 1 hét múlva tudnák elkezdeni.
Még egy párral megpróbálok beszélni, hátha valamelyiknek pont van szabadideje a héten, hiszen addig érdemi haladás semelyik munka terén nincs.

A gázzal mi ez a mizéria? Végül mi is gáztűzhelyet vettünk, itt is az volt, remélem itt nem kell a bekötéssel tökölni meg ilyen jogi dolgokkal szórakozni... :F

Az Ikea meg úgy néz ki holnap mégis elintézi a szállítást (tehát elég volt baszogatni őket), az más kérdés, hogy addig nem látom már túl sok értelmét összerakosgatni a bútorok nagy részét amíg itt vésés és egyéb tevékenységek lesznek.

Viszont ma legalább addig eljutottunk, hogy a wc-t újra lehet használni... Valamelyik okos még régen olyan kagylót rakott fel, hogy nem lehetett 90 fokban (vagy tovább) felhajtani az ülőkét (mikor néztük a lakást nem tünt fel, mert nem volt ülőke rajta), inkább csak olyan 60-70 fokban. Sajnos a tartály helye adott (flexibilis cső megy a tartályba a falból), a falat meg nem akartuk bontani, így keresnünk kellett egy másik kagylót, na ez végre kész. Kész a fürdőszoba is nagyjából (persze ha az elektromos szerelés lesz, akkor ott megint nagy gebasz lesz). Kicseréltünk pár fali csapot is.

(#2553) Ariadne válasza adalbert1 (#2552) üzenetére


Ariadne
őstag

Ha volt gáztűzhely és az is marad, csak másik, akkor elvileg nincs gond. Nekünk csak azért problémás, mert most villanytűzhely volt (szerintem engedély nélkül), de nekem gázfőzőlapom lesz (van), és konvektorról cirkóra is váltunk, ezeket engedélyeztetni kell.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2554) csemberlen válasza adalbert1 (#2552) üzenetére


csemberlen
őstag

Privi ment.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2555) csemberlen válasza dferee (#2503) üzenetére


csemberlen
őstag

Merre laksz, ha délpest/belváros környéke akkor lehetséges a szerelés

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2556) Sauvage válasza Forestal (#2508) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Mi a gond a Thonettekkel? Nádfonatos, vagy sem?

[ Szerkesztve ]

Asztalos munkát vállalok.

(#2557) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalatotok az alábbi bolttal: http://www.ajtoablakhaz.hu/

Nemrég beszéltem velük és nagyon olcsónak tűnnek nekem. Pl a 120X150-es ablak 35-40 mindenhol, náluk 27700. A 180X150-es kétszárnyú mindenhol 55 vagy afelett, náluk 44700. A visztula bejárati ajtó 90 ezer körül van, náluk 77500. Állítólag minden ablak 1-es vagy 1.1-es gázos és roto nt a vasalat. A vasalatot még meg tudja nézni az ember, de az üveget és a keretet az életben nem állapítod meg, hogy milyen.
Telefonon beszéltem csak velük, azt nem kérdeztem, hogy számla nélkül ennyi-e, de mondtam, hogy magán célra lesz családi házba, ezért gondolom bruttó árakról beszélt.

Ha esetleg valaki vásárolt már ott, vagy tud róluk valamit, jó lenne ha leírná a tapasztalatait, mert nem akarok szart venni, hogy aztán később még többe kerüljön. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2558) adalbert1 válasza csemberlen (#2554) üzenetére


adalbert1
veterán

Ment vissza is.

Ariadne : arról nincs valami leírás valahol, hogy miket kell engedélyeztetni ilyen esetekben?
Nálunk gáztűzhely volt és lesz is, akkor ez tiszta az eddigi leírásod alapján. Pl.: villanybojler bekötésénél nincs ilyen procedúra (az engedély nélküli elektromos tűzhelyből gondolom)?

[ Szerkesztve ]

(#2559) Ariadne válasza adalbert1 (#2558) üzenetére


Ariadne
őstag

Hú, sajnos pontosabbat nem tudok, csak a gáziparban kellett most elmélyülnöm. Egy bojlernél nem tudom elképzelni, hogy lenne ilyen, de legfeljebb hívd fel az Elmüt (meg a Főgázt) és általánosan kérdezd meg, hogy kell-e. Ööö, egyébként lehet hogy csak félreértettem, és csak arról volt szó, hogy kicsi volt a biztosíték vagy ilyesmi... :B

To all: Apropó, a felújítás miatt van egy eladó, egy éves Gorenje hagyományos elektromos tűzhely (nem kerámialapos), üzletben 50k az ára, ennél sokkal olcsóbban adom. Ez volt a lakásban, de én menthetetlenül gázfőzőlap-hívő vagyok. :D

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2560) RexpecT


RexpecT
addikt

Mi is nagy felújításban vagyunk.K*csög Di€Gó-sok lenyúltak 2 doboz lamináltot ,csak ezt már akkor vettük észre mikor hazahoztuk a cuccot.Felhívtuk őket azt mondják semmi gond visszanézik kameráról ,ha tényleg kevesebbet raktak ki nekünk akkor ideadják.Persze mire odaértünk már elromlott a kamera.Hétfőn go Fogyasztóvédelem.Sokra nem megyünk velük,de sosem lehet tudni...

(#2561) csemberlen válasza Ariadne (#2559) üzenetére


csemberlen
őstag

Villanybojler cserekor nem kell semmilyen engedély, viszont ha a gázt újraterveztetes akkor a tüzhely miatt annyi dolgot előirnak, hogy el fog menni tőle a kedved!
Addig azért ne add el.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2562) x_o_n válasza RexpecT (#2560) üzenetére


x_o_n
veterán

remélem a helyszinen felvetettél jegyzőkönyvet,vezetővel beszéltél,panaszkönyvbe beirtál?

(#2563) Ariadne válasza csemberlen (#2561) üzenetére


Ariadne
őstag

Állítólag elég, ha azt mondják, hogy már eddig is így volt megcsinálva, amikor vettük, és kész. :B A cirkósítás miatt amúgy is balhés az egész dolog, a legnagyobb küzdelem az lesz, a főzőlap a legkevesebb emellett. A hajam hullik tőle már most, nem egyszerű elérni, hogy a falon kivezethessük. Holott az egész utcában nincs másik ház abban a vonalban, és legfelső szinti lakásnál a háztömb szélső sarkáról van szó, a világon semmi szellőző vagy éghető anyag nincs a közelben, ha a konyha falán megy ki... A mini fürdőszobánkba, ahol a kémény van, oda viszont nagyon nem hiányzik egy cirkó még, ráadásul sokkal drágább is lenne ott kivezetni, mert nem elég hosszú a kémény. :O Ehh, bürokrácia. :(

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2564) x_o_n


x_o_n
veterán

ahhgrr..az 1ik megrendelö lemondta a festést...1 nappal elötte grrrrr

[ Szerkesztve ]

(#2565) Lauda válasza RexpecT (#2560) üzenetére


Lauda
félisten

Ha aláírtál olyan papírt/számlát, amin az árút mennyiségben átvetted, akkor teljesen felesleges a fogyasztóvédelemhez menni, legfeljebb mosolyognak egyet. Legközelebb légy figyelmesebb. :)

(#2566) RexpecT válasza Lauda (#2565) üzenetére


RexpecT
addikt

Igen egyrészt mi is hibáztunk,de a cég is egy nagy k@ka.Másodrészt már akkor rápecsételik az áru kiadva feliratot mikor még meg sem kaptad a cuccot.

(#2567) Integra válasza adalbert1 (#2538) üzenetére


Integra
titán

biztos, hogy nem olcsó az újrakábelezés és villamos felújítás, de ne cigánykodd el, mert életveszélyes..
nem tudom, hogy pontosan mit kellene megcsinálnod, így nem is tudom megkérdezni nagybátyám, ő meg villamosságis, ezzel is foglalkozik, így nem tudom, hogy a 120k az mennyire reális.

para meg nálam is van ezerrel most, mert nem merek jelenleg lakást venni.. :(

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2568) Lauda válasza RexpecT (#2566) üzenetére


Lauda
félisten

Nyugodtan rápecsételhetik, mert addig nem jössz el, amíg át nem veszed amit kifizettél. :)

(#2569) csemberlen válasza Ariadne (#2563) üzenetére


csemberlen
őstag

Ha most új gázterv készül akkor a mostani szabályok szerint kell a gáztüzhellyel kapcsolatban eljárni ami légbeejtő, meg egyebeket jelent.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2570) adalbert1 válasza Integra (#2567) üzenetére


adalbert1
veterán

Nem áll szándékomban, úgy vagyok vele ha már hozzá kell nyúlni akkor inkább egyszer legyen jól megcsinálva, de akkor az kitartson a következő jósok évben is.

Miért nem mersz jelenleg lakást venni? :F

Szerk.: közben elgondolkoztam az Ikeás dolgon, lehet hogy az tette meg a hatását végül, hogy mikor a legutolsó ügyfélszolgálatossal beszéltem, akkor megkérdeztem hogy azon kívül hogy besétálok az áruházba és beírok a panaszkönyvbe náluk melyik magasabb beosztásban lévőnél tudok panaszt tenni arra hogy olyan az ügymenet amilyen. Mindenesetre rá pár órára már csörgött is a telefonom a szállító cégtől, ma meg le is szállították a jó gardrób vázat, elvitték a rosszat, amennyivel olcsóbb a kisebb, annyi cash vissza.

[ Szerkesztve ]

(#2571) fokukac


fokukac
nagyúr

rámjár a rúd.
a hétvége eseményei :
a barátnőm szólt, hogy billeg a vécém. megnéztem, tényleg. Sőt, közelebbről nézve már repedések is vannak a csésze lábánál....
a csavart meghúztam már nem billeg, viszont kilazult hátul a tömítés, és minden lehúzás után folyik hátul.

persze egy vízvezetékszerelőt sem tudtam rávenni, hogy kijöjjön hétvégén.

ma meg csináltam a reggeli kávémat, amikor is meghalt a 3/4 éves mikróm.... :(

Ui. amúgy a gázom sincs bekötve már egy éve, mert igazából nem volt rá szükségem. csak 1 méter flexibilis cső kéne. Nem tud valaki egy jó gázszerelőt?

(és vízvezetékszerelőt)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#2572) adalbert1 válasza fokukac (#2571) üzenetére


adalbert1
veterán

Hali, Wc-nél mi úgy raktuk fel az újat, hogy eleve raktunk alátámasztást, hogy semelyik irányba se billegjen.

Hátulra tömítést tudsz venni szerintem minden szaniter árúval foglalkozó boltban, elzárod a vizet, cső ki, tömítés ki, be az új és mehet vissza a cső.

Flexibilis csövet is tudsz venni bármelyik hasonló boltban, de mintha a gáznál nem lehetne 1 méternél hosszabbat használni (tudja a fene, de mintha ezt olvastam volna).

szerk.: mikro gondolom meg simán garis.

[ Szerkesztve ]

(#2573) Met válasza fokukac (#2571) üzenetére


Met
Topikgazda

Ha csak pici a juk akkor barkácsboltba elmész és pszihoplasztal kinyomod, célszerű reggel megtenni mielőtt még használtátok, így éjjel ki tud száradni és bele tud ragadni a cucc.
Amúgy a Nagyvárad térnél van egy hétvégén(Sz-V) is nyitva tartó vizesbolt.

Gázt most már csak a sárga flexicsővel lehet bekötni (elvileg), ha lakótelepen laksz akkor azt használd mert az új divat szerint kimennek néha és ellenőrzik, hogy vannak bekötve és ha nem szabályos akkor meg kell csináltatni újra.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#2574) adalbert1 válasza Met (#2573) üzenetére


adalbert1
veterán

Hello!

Ezeknek a szabályozásoknak hol lehet utána nézni? Mert én csak kivonatot találtam belőlük, de ott nem írnak a flexibilis csőről. Azért érdekelne, mert a régi egy sárgával volt, az új meg kék-pirossal lenne (ahh, most nézem rajta, hogy a kék-piros csak vízre van)...

Ha meg repedezik nekik a csavarozásnál a kagyló, akkor lehet hogy célszerűbb lenne az egészet kicserélniük...

Szerk.: mármint a sárgát az egész bevonatra értetted, vagy csak a benne futó csíkokra? :F

[ Szerkesztve ]

(#2575) Sauvage válasza fokukac (#2571) üzenetére


Sauvage
csendes tag

A WC csésze nem nagy kaland. Ha repedt, akkor csere. A tartájnál víz elzár, lehúz, csavar föl, csésze ki. Ültető gyűrű le. Új csészére új ültető gyűrű föl, hátra a gumi gyűrű be. Csészét lerakni,Ültetőgyűrűt rányomni a 110-es szenyvízcsőre, hátra a műanyag csövet betolni, vigyázva arra, hogy se hosszú, se rövid ne legyen mert folyni fog, majd a csészét FBS ragasztóval ( hasonló mint a sziló csak jobb ) rögzíteni.Gázt flexivel bekötni sem nagy kaland. Veszel gázhoz való fleszi csövet ( sárga szinű nem csíkos, nem fémborítású, sima citromsárg az egész cső és nyújtható ) veszel hozzá szivárgásvizsgáló sprét ( olyasmi mint a szappanos víz, csak spré alakban van és készre van keverve ) fogsz egy villáskulcsot és összekötöd a készüléket a csonkkal. Rányitod a gázt óvatosan, ráfújsz a sprével. Ha habzik, buborékot fuj, akkor húzol még rajta. Tömités van a flexicsőben azt nem kell beraknod.

Asztalos munkát vállalok.

(#2576) Sauvage válasza adalbert1 (#2574) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Az új szabvány szerint , csak sárga flexicsövet szabad használni a kötéshez és max 1m lehet a készülék és a csonk közötti távolság. Az egész cső sárga és harmónika szerüen néz ki. Ha szereled, kihúzod arra a méretre amekkorára szükséged van és kötöd rá a csonkara illetve készülékre. Szivárgás vizsgáló sprével befújod, megnézed habzik e vagy buborékot fúj, és ha nem akkor rendben vagy. Ha igen szorítasz még az " anyán" de óvatosan nehogy megszakítsd a menetet. Oszt kb ennyi.Másmilyen kötést nem vesz át a gázművek.Se a régi flexi ( fémfonatban fut a cső), sem a forrasztott un " merevcsöves megoldást nem veszik át új kötésnél.Legalábbis tőlünk .

Asztalos munkát vállalok.

(#2577) Sauvage válasza fokukac (#2571) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Persze jó volna tudni, milye a WC kagylód, sekélyöblítésü hátsókifolyásu, sekélyöblitésű alsókifolyású mélyöblitésü alsó kifolyásu, stbstbstb ;]

[ Szerkesztve ]

Asztalos munkát vállalok.

(#2578) adalbert1 válasza Sauvage (#2576) üzenetére


adalbert1
veterán

Kösz!
Mondjuk most amúgy is kihívtam a főgázosokat, mivel a gázórába bemenő gázt nem lehet elzárni, a fali csatlakozó meg eléggé úgy néz ki amit illene majd lecserélni, kíváncsi vagyok hogy majd mit mondanak, ill. hogy esetleg lecserélik-e ők.

Mi meg csúnyán benéztük, simán vízhez való flexi csövet vettünk :B ...

(#2579) Sauvage válasza Met (#2573) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Bizony hogy kimennek és ellenőrzik.És bizony hogy újra kell csináltatni. :(((

Asztalos munkát vállalok.

(#2580) Sauvage válasza adalbert1 (#2578) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Mindkettőt célszerű velük elintéztetni, így nem köthetnek bele. Ha az kész, a készüléket Te is bekötöd simán, csak a csöre figyelj. Ha vizes flexicsövet vettél, nem gond tedd el hátha kell majd valahová. De ha veszel újat, gázhoz kérj és figyelj rá, hogy olyat adjon amilyet kell. :K

Asztalos munkát vállalok.

(#2581) Integra


Integra
titán

konyha, étkező, szoba, dolgozó szoba kirámolva, szőnyeg feltépve, kidobva, jöhet a festő tapétázó csóka.
ppppffffffffffffffffff, de rohadtul elegem lett már az egészből.....
:DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2582) Sauvage


Sauvage
csendes tag

Heh ha már Thonett székek. A szomszéd most hozott egy század eleji Thonett hintaszéket ajándékba. Van rajta vagy 5 réteg festék ( nem értem minek festeni a fát mikor vannak pácok, és csak a baj van vele ha le kell szedni a festéket :O ) A jövő héten meg is csinálom magamnak. :C Kiülök majd a teraszra a hintaszékembe és nézem a kertet pipázgatva mint az " öregek" ;] ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Asztalos munkát vállalok.

(#2583) Sauvage válasza Integra (#2581) üzenetére


Sauvage
csendes tag

És még csak most kezdted. ;] ;] ;] ;]

Asztalos munkát vállalok.

(#2584) Integra válasza adalbert1 (#2570) üzenetére


Integra
titán

iszonyat nehéz jó lakást találni:(
tele van szeméttel a piac, érted, ha csöndes, nyugisat akarsz, saját mérőórákkal, rendezett kevés lakásos házban, netán garázzsal.. szinte mission impossible...
és megy a para, hogy a szomszédok... na azokat nem akarom hallani ha lehet..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2585) Sauvage válasza Integra (#2584) üzenetére


Sauvage
csendes tag

Mi egy évig kerestük a házunkat, mire sikerűlt megtalálni a közel megfelelőt.
Újépítésű, csöndes helyen, kicsi faluban ( 28 utca össz-vissz ) Viszonylag nagy telek ( 1500nm ) Tény nem könnyű a dolog manapság.

Asztalos munkát vállalok.

(#2586) Integra válasza Sauvage (#2585) üzenetére


Integra
titán

nekem most csak lakás kell meg garázs, a következő 5-6 évre.
ház meg? pffffff, telket is keresünk építkezni, de az még nehezebb...
és amiket elkérnek egy nulla telekért, hát az maga a vicc és mikor röhög az ember kínjában egyet előttük, akkor csak anyámba nem küldenek el sértődöttségükben.
a magyar még a szart is úgy adja el, hogy tuti..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2587) adalbert1 válasza Sauvage (#2580) üzenetére


adalbert1
veterán

Na voltak itt a főgázos csókák, gázóra bemenő csapját megcsinálták, a tűzhely előtti csap helye ledugózva, gáz elzárva amíg nem lesz új csap és gáztűzhely.

Szerintem a vizes flexi csövet meg visszaviszem ha végzünk, hátha visszaveszik. Az új wc kagylót is úgy hoztuk el, hogyha nem jó véletlen (lemértünk mindent, de azért bármikor adódhat valami) akkor szárazon még kicserélik.

Innen nagyjából meg informálódtam hogy milyenek vannak.

(#2588) adalbert1 válasza Integra (#2584) üzenetére


adalbert1
veterán

Ja, osztom a nézetedet. Mi is megnéztünk vagy 20-30-at legalább, mire ezt megtaláltuk.
Ami kiakasztott, hogy szinte minden szar putrit megpróbálnak eladni, ráadásul olyan horror összegekért, hogy ha jól körülnézel és szerencséd van kicsivel többért sokkal többet kaphatsz.
Mivel annyira hőn vágyott saját gépem úgyse lesz nagyon sokáig mint neked a tied (ill. jelenleg semmilyen nincs), így a garázs nem volt szempont, viszont a ház előtt simán van parkoló hely. Nagyjából zöld környezet, közel a metró, 12-15 lakás van max. a házban, rendezett lépcsőház, így nekem a következő pár évre már megvan hol leszek biztosan. :)

Új építésű meg nagyon lutri, valamelyik nap sétáltam a Madarász Viktoron (gyöngyösi és fiastyúk közötti részen), ott van pár mélygarázsos újépítésű ház, hát pár helyen eléggé repedezik a burkolat ahogy néztem.

(#2589) Integra válasza adalbert1 (#2588) üzenetére


Integra
titán

öcsém építész, ő eleve így kezdi, ha új építésűekről van szó: bipsiktől semmi, és amiket ők építenek (csak magyarok magyar kivitelezőkkel, alvállalkozókkal) ott is 30%-ba költözne be az általuk épített lakásokból..
bíztató, mi? :(

még úgy tűnik van pár hónapom, keresek tovább ezerrel, de x hónap után kiábrándító a helyzet, pont azért amit te is mondasz.
látod, hogy egy fos putri, mert már a hirdetés egy nagy kummantás és ha számon kéred, akkor még neki áll feljebb.
ja a másik kedvencem: garázs van? ja az nincsen, vagy extra ár.
kérdezem hogy akkor miért hazudsz a hirdetésben? mert csak az időm rablod és a többi ilyen is... erre hebeg habog vagy mit áll nekem feljebb..
de az ingatlan értékesítők csinálják ezt előszeretettel... ütném mindet

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2590) Met válasza adalbert1 (#2587) üzenetére


Met
Topikgazda

Ha megvan a számla akkor vissza kell venniük (3 napon belül) de lóvét nem adnak vissza, levásárolhatod

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#2591) adalbert1 válasza Integra (#2589) üzenetére


adalbert1
veterán

Azok nagy része lehúzás, gondolom a minél nagyobb profit számít nekik, mivel a piaci ár nagyjából adott, így az anyagokon és a kivitelezőn tudnak leginkább spórolni, egyik se szerencsés...

Engem a legjobban az akasztott ki, hogy sok kecóról még képet se tesznek fel. Így meg tulajdonképpen a vevőjelöltek és a saját idejüket is rabolják.
Amit még nagyon utáltam : képeken egy jól kinéző felújított lakás (ez mondjuk elég veszélyes, inkább ne is legyen felújítás, mert nagy része úgyis csak esztétikai, alatta meg ugyanaz a szar van), de a ház egy putri, a többi lakó meg no comment...

Az ingatlanosok nagy része meg egy féreg (tisztelet a kevés kivételnek), aki még a szart is eladná neked a jutaléka miatt, ha tudja hogy bekajálod a dolgot.

(#2592) csemberlen válasza adalbert1 (#2574) üzenetére


csemberlen
őstag

http://www.gmbsz.hu/

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2593) Ariadne válasza Integra (#2586) üzenetére


Ariadne
őstag

Pont ilyen feltételekkel kerestünk használtat, és találtunk olyan fél év alatt, konkrét lakásnézés ebből max 10-15, mert nagyon szelektáltam a hirdetéseket, alaprajzból már pl. a többséget ki tudtam zárni. Egyedi órák, kis társasház, nyugis környék, tömegközlekedés elérhető legyen, ez mind összejött, egyedül egy kicsit lehetne még forgalommentesebb az utca. Majd a következőnél, 5-6 év múlva. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2594) Integra válasza Ariadne (#2593) üzenetére


Integra
titán

az zsír, gratula:) nálam még szopoda van keményen, idén megkell még lekell zavarnom ezt a rohadt lakásdolgot..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2595) Integra válasza adalbert1 (#2591) üzenetére


Integra
titán

internetnek hála, rengeteget ki lehet már szűrni az elején..
de az a durva hogy a nagy számok alapján maradnia is kéne valaminek.
de nem marad... :Y :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2596) Ariadne válasza csemberlen (#2592) üzenetére


Ariadne
őstag

No meg az OTÉK! Pont ez a bajom, hogy a gázosoknál a GMBSZ az isten, holott csak egy szabályzat, és 2006 júniusában updatelték utoljára. Az OTÉK meg változik szeptember közepétől, nagyon sok helyen, persze a GMBSZ nem követi. Viszont a gázosok meg csak szemellenzősen mennek a GMBSZ után, borzalom, hogy nincs egy jogászuk, aki felvilágosítaná őket, hogy egy szabályzat nem lehet ellentétes egy kormányrendelettel. :((( Nekünk pont a szeptember 12-től hatályos OTÉK alapján lehetne homlokzati kivezetésünk, viszont a gázosok valszeg továbbra is csak a GMBSZ-t fogják ismerni, ami még az OTÉK régi szövegéhez fog igazodni. :W

A tűzhellyel nem mondták, hogy gond lenne, a kazán viszont nehezebb lesz, küzdenünk kell a homlokzati kivezetésért... :U De meg is nézem, mit kérnek a tűzhelynél. :)

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#2597) csemberlen válasza Ariadne (#2596) üzenetére


csemberlen
őstag

Új épitésű lakásokba már 99%-ban pont ezért villany/indukciós tűzhely kerül.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2598) Integra válasza csemberlen (#2597) üzenetére


Integra
titán

na ez a másik amiért rühellem az új lakásokat
mi a faszért nem lehet gázos tűzhely???
állandóan ezek az egybeépített olcsó konyha nappali kombók ezekkel a fos elektromos sütőkkel...
vicc

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#2599) csemberlen válasza Integra (#2598) üzenetére


csemberlen
őstag

Mert jóféle ablakokat beraksz aztán előirnak a gázosok rá mindenféle drága légbeejtőt, meg elszivót, meg gázsszelepeket.
Egyébként használtál már indukciósat?
Mert nagyon jó, és olcsóbb az üzemeltetése mint a gáznak.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#2600) Integra válasza csemberlen (#2599) üzenetére


Integra
titán

használtam, rühellem.
bár aki zacskós levesre gyúr, annak tuti bejön.
profik gázon főznek, ilyen egyszerű, nem véletlen van minden étteremben és konyhában gáztűzhely ahol a főzés nem kötelező, hanem élvezet:)
én már pedig imádok főzni, és kerámia lapos szarnak semmi keresni valója az én konyhámban!!!!! :)

arról nem is beszélve hogy idővel minden indukciós ronda lesz a kopsástól
ilyenkor mi van? méregdrágán lapot cserél az ember? vagy naponta ott éktelenkedik az agyonkarcolt gányolmány?

abban viszont igazad van, hogy gyakorlatilag basznak korrekt lakásokat építeni, és ezért az olcsóbbik megoldást választják.
csak tudod ez azért gusztustalan, mert egy lakás építése 160e ft/m2, amit aztán 350e ft/m2-ért árulnak... és ebbe nem fér bele pár minőségibb anyag, gáztűzhely etc...
na ez az igazi lehúzás

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.