Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #59401 üzenetére
giaggiával volt valami tesztféleség a kávékupéban. ha jól emlékszem az jött ki, h a réz felsőszűrős nem volt a legjobb, vagy valami ilyesmi.
eladó topping dac
-
Csápájev
őstag
válasz bajnokpityu #59402 üzenetére
Nem jobb, csak kevesebb benne az alumínium. A savas kávé gaggiakban csak ott érintkezik alumíniummal.
-
Bazsee71
őstag
Ahogy lecseréltem, nálam megjelent egy égett, keserű íz, vissza kellett vennem a PID-en. Ilyen szempontból pedig igen erősen befolyásolja az ital ízét egy olyan gépen, ahol nem tudod korrigálni.
bajnokpityu: Ott voltam, masszívan benne a sűrűjében, de ilyen konklúzió nem rémlik.
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan kb. egy hetet olyan helyen fogok tölteni, ahol nem lesz lehetőségem tűzhelyet használni, és vállalható kávézó sem igazán van a közelben. Ennyi időt akár kibekkelhetnék valami automatás vagy sarki kocsmás kávéval is (korábban ezt tettem), de túlzottan hozzászoktam az otthoni minőséghez, ezért inkább valami utazós szetten gondolkodom. A frissen őrlés alap, szóval a Lido mindenképpen jönni fog velem. A filterezés azért necces, mert ahhoz viszonylag sok vizet kellene vinnem, ami kb. 2 kg-val megdobná a csomagomat, szóval inkább a presszó-szerű megoldások érdekelnek. Elektromos kotyogósok közül van olyan ami ajánlott/vállalható? Illetve a handpresso-t is nézegettem még, de ahhoz kellene egy vízforraló is pluszban. (Azért igyekszem csökkenteni a csomagom súlyát, mert tömegközlekedéssel+gyalog fogok utazni). Valami ötlet?
-
pacuha69
csendes tag
válasz fragola.6035 #59393 üzenetére
Igazàn szépen mutatnak. Ezek robur méretű hàzzal rendelkeznek, ugye?
-
pzol
csendes tag
Sziasztok! Véleményetekre lennék kíváncsi...
Egy RAncillio Silviat vennétek tuning nélkül, vagy egy PIDelt Gaggia Babyt (avx-ről)? -
norkov84
tag
Egyúttal eladó egy Lelit Fred (PL043 MMI) kiskúpos (38mm) örlő.
Bővebb leírás itt: [link]2016 márciusban vásároltam a Baristaszaküzletben, azóta kb. 5kg kávé ment át rajta, kvázi új állapotban van. Garancia már nincs rá ugyan, de garancia papírja, számlája megvan, adom hozzá. Bp-n található.
Ára: 30e Ft
-
Sinisi
senior tag
Bizots, hogy a tuning alapján kell eldönteni a kérdést? Később, akár apránként is lehet a vétel után tuningolni. Olvass vissza a közösben, mindkettőről sok az infó.
A baby-nek pl. igen jól tud állni egy rézcsőtuning. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bár az ok nem ugyanaz de bármilyeket is választod, nem árt még rajta alakítani. A babynek kisebb a bojlere, ezért a rézcsövezés valószínűbb, hogy érezhetőbb és talán szükségesebb, "sürgetőbb" is mint a silviánál, aminél viszotn egy pid az ami kapásból jó lenne ha lenne (szerintem). Aztán szépen sorjában mehet bele a többi. :-) -
soldier2
őstag
Az a Baby a Twin változat, ha sokat gőzölsz akkor inkább azt venném, ha nem fontos a gőz, akkor árfüggő a dolog.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
Bolti téglák közül van ajánlott brikkához?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
norkov84
tag
Szia!
Szerintem árfüggő, melyik mennyi, Silvia-nál egy PID azért igencsak jól jönne, viszont azzal együtt azért komolyabb tud lenni a fórumos tapasztalatok alapján.
Az biztos, hogy a GB-nél elég sok fejlesztési lehetőség van a PID-en felül is (mint későbbi tovább lépés): rézcső, szűkítő, tágulási (előáztatáshoz), bár a ház továbbra is műanyag marad, ami ízlés dolga, de biztos hogy kevésbé robusztus.
Mondom mindezt úgy, hogy én egy "sima" GB-t használok, PID és rézcső tuninggal és maximálisan elégedett vagyok vele. -
norkov84
tag
Legtöbbször hétvégén használtuk feleségemmel, akkor napi 3-4 dupla. Hétköznap nem otthon reggeliztünk, éhgyomorra meg nem akartunk kávézni
Most, hogy a várandósság miatt otthon van, már napi 1 dupla van naponta, felpörgött a használat Ki tudja, ha a baba "kint" lesz, nekem is több koffein kell és még több fogy majd -
pzol
csendes tag
válasz Sinisi #59417 üzenetére
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/107132-gaggia-new-baby-twin-pid/
Konkrétan erről a babyről lenne szó... Silvia még nincs konkrét.
Jól értem, ha sokat gőzölök, akkor jobb választás a GB twin? Sokat gőzölök. A pid mellé egy rézcsőzést még megkapna. Az eszem a GB mellett teszi le a voksot, a Rancilio mg csak rohadtul tetszik. -
Sinisi
senior tag
válasz norkov84 #59425 üzenetére
Pedig esküdtem volna, hogy a GB az amelyik ezt alapból tudja. De ha nem akkor nem... A tágulásit én is néztem manométerrel, és nekem is nagyon teccetős amit a szememmel látok :-)
Azonban nincs viszonyítási alapom, hogy annélkül milyen. Hacsaknem egy ilyen videó.
Tágulásival nem megugoroja a beállított (a zárójel utáni szót Bazsee71-nek ajánlom... van min csiszolnom még ) bar értéket hanem ehhez képest "szépen, ráérősen odamászik". + nincsenek azok a gyors, ritmikus kiingások sem ami a videón láthoató minimum 1 bar-t jelent miközben folyna a manna.
Tágulási tartállyal a fűtőszál csapolás közbeni ki/be kapcsolása a manométer szerint bekapcs esetén csökkenti a pumpa által előállított nyomást. Gondolom feszültséget vesz el tőle. Azért még megközelítőleg sem 1bar-nyi az esés!. "Kikapcsolása" esetén a nyomás visszaáll kb. oda ahonnan leesett. Mivel ezt menet közben többször eljátsza, számomra egy kicsit ez mégis arra az "intenzív" (magasabb frekvenciájú) rezgésre hasonlít ami a vidóban is látható, csak jóval kisebb amplitudóval és jóval alacsonyabb ismétlődési számmal (mondjuk szép is lenne ha a fűtőszál is a videó szerinti ritmusban kapná a delejt :-) (szóval inkább egy amolyan slow motion feelingje van ennek dolognak a másik dologhoz képest :-) )
-
atti78
csendes tag
Sziasztok,
daráló vásárlás előtt állok. A kérdésem az lenne, hogy egy használt Iberital Challenge vagy egy új Graef CM 702 éri meg jobban, ha hasonló árban vannak? Vagy mindegy?
Ami fontos infó lehet még, hogy török kávé darálásra is szeretném használni, mert a párom azt issza reggelente, így tekerni kell majd a finomságon szinte naponta. Ha ez szerintetek nem tesz jót neki vagy nem ajánlott, hogy naponta állítsam összevissza, akkor légyszi szóljatok és marad neki a helikopáteres daráló.Köszönöm!
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #59415 üzenetére
Szívesen! Használd egészséggel és sok jó kávét vele!
Isten útjai kifürkészhetetlenek!PS: A GC-mben nem tágulási van, hanem a Fragola-féle potméteres feszültségszabályzáson alapuló nyomásszabályzás + egy QuickMill pulsor nevű cucc az ULKA ütéseinek megzabolázására.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
A Gaggia gőzölésre azért ajánlottab mert gyorsabban "reagál" (felmelegszik, visszahül)?
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Kotyogóshoz illetve alkalmanként filterhez ezek közül melyik darálót ajánlanátok?
Ismerősömnek lenne ajándékba.Delonghi KG 89
Russell Hobbs 23120-56 ClassicsMax 15 környéke lenne a költségplafon.
Köszi.
-
Frogz
csendes tag
válasz atti78 #59429 üzenetére
Szia!
Nekem van Iberitalom és mellette a Graef is (bár az a 802-es). Szerintem egyértelműen a Graef lenne a számodra használhatóbb. Ott a fokozatok miatt gyorsan tudsz változtatni. Az Iberital-nál nincs visszajelzés (esetleg házilagosan megoldva), valamint elég finom az állíthatósága is, így sokat kellene tekerni két féle kávéfőzési mód között.
Hogy púderszerűre melyik tud jobban őrölni, azt talán valaki más megmondja.Üdv.!
-
törölt tag
Az enyém is hasonló, csak 3 személyes, és krémszínű. A GAT valóban kiváló minőségü cucc. Fogásra is jó stabil, a tömítése nem gumi, a két rész jól zár. Tapasztalataim szerint mėg hideg vízzel megtöltve sem égeti meg a kávét. Apáméknál mindig olyan keserű a kávé, hogy alig bírom meginni. Igaz, az ő főzőjük valami noname.
Nekem jó tapasztalataim vannak a GAT főzővel, szerintem nem nyúlhatsz mellé vele. Különösen jó, hogy a fogantyúja egyáltalán nem melegszik. Főzés után is alig langyos, simán meg lehet fogni, nem kell attól tartani, hogy megolvad.[ Szerkesztve ]
-
titusz248
csendes tag
Tegnap este vizkőtlenitettem a GC-t. Igaz az eladó irta, hogy ő is megcsinálta, de gondoltam, hátha különböző éleményen vagyunk... Igazam lett félig meddig. Szerencsére a gép belseje valószinűleg abból nem sok kosz jött ki, de ilyen gusztustalan viztartályt még nem láttam. Foltokban félcentis vizkődarabok és kb az egész tartály felülete érdes volt... Megpucoltam a vizteritőt meg a csavarokat is úgyhogy most már szép. Igy két nap után az a tapasztalatom, hogy a presszókávé valóban iható A delonghival efelől elég erős kételyeim voltak nem is ittam csak kapucsinonak...
-
titusz248
csendes tag
válasz Csápájev #59442 üzenetére
Levettem a vizteritőt irtam is. Elmostam kicsit a vizköoldóban, meg fogkevével "lesuvickoltam" aztán lekapargattam a maradék követ onnan ahonnan nem jött le előtte. Vakszűrőm ha minden igaz ma lesz(a kis gumikupak) meg végre normális duplaszűrő (igaz csak sima). Vakszűrős tisztitáshoz levegyem a zuhanyt?
-
Csápájev
őstag
válasz titusz248 #59444 üzenetére
Na várj,tisztázzunk pár kifejezést.
Egy csavarral tudod levenni a felsőszűrőt.
Alatta van két imbuszkulccsal a vízterítő.
Zuhany a zuhanyzóban van
Ez alapján a video alapján látod miről beszélek,de a kartömítő gumit ne szedd ki,ha nincs másik,mert ahhoz nehéz hozzáférni, elég gyakran elszakad, megsérül,ha kiveszed.így kell csinálni: [link]
Én mondjuk a vízterítőt is le szoktam venni, nem csak a felsőszűrőt.
A géphez sok jó kávét kívánok, a hűtőcsapolást is próbáld ki,ez annyit tesz,hogy mielőtt feltennéd a kart kiengedsz egy kis vizet, mondjuk 1-2 mp erejéig.
Így nem lesz olyan forró a víz, pid nélkül kicsit túllövi a gaggia a hőt.[ Szerkesztve ]
-
St.Roger
újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest