Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [GoodSpeed:] Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [Mr Dini:] Hálózati problémából kiber-versenyfeladat!
- [Re:] [bitpork:] Bú. Boci bú- a bornyú kétszer pusztul
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
térjünk vissza a topik normál medrébe!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
sortiefish
csendes tag
Nem kértél most eccerűt ahogy olvasogatok(nék, nák nak) vagy mi.
Tegnap "bontottam" a Kapus - Jubileum Blendet a Palermó már megvót sikerült ihatóra lefőzni, de még van benne lehetőség majd valamikor folyt köv. Most gyújtottam alá a GC-nak hátha a közepes láng lesz a megoldás brikkások ne kíméljetek és az hoz majd igazi áttörést akár már a Jubileumnál. Amúgy lehet, hogy túl nagyok az elvárások és már eddig is minden főzés egy igazi unikum volt. Annak mondjuk tuti megismerném az ízét. Várom a GC és CM 702-es tulajok javallatát, hogy lesz a 16-17g Jubileumból 30-40s alatt fincsi 1,5 deci kofi a háziorvosomat azért ne kelljen megkérdezni kipróbálás előtt. Biztos ami fix a jövő héten jön egy kiló AVX-es easy game Malabar képében ami ahogy hallottam kb. el sem rontható, ha ma a közepes láng nem jönne be akkor a malabar-nal meg leveszem a GC-on a PID-et 0-ra és kipróbálom hideg vízzel cold brew-t készítek vagy azt nem így isszák.?
jolti
senior tag
"hogy lesz a 16-17g Jubileumból 30-40s alatt fincsi 1,5 deci kofi"
Sehogy!
Bakker!
17g-ból bőven elég lesz 50-60 ml, nem 1,5 dl!
John3:16
csendes tag
Bréking nyúz!
Zöld kávé kapszula doboza + benne 4 db fém habpatron nehezéknek = Eureka Atom adagonkénti darálás megoldva!
Már dolgozom a kifinomultabb megoldáson.
Anno volt itt szó Mazzerekhez plexicsőből kialakított adagonkénti darálásról. Érdekelne, hogy végül meddig jutottatok, mert ugyanezt szeretném megoldani az Atomhoz egy nagysűrűségű műanyag dugattyúval nehezéknek:
[link]
Esetleg nincs 50 mm-es átmérőjű, 2-3 mm-es falvastagságú plexicsöve valakinek? Egy 18-20 cm-es darab elég lenne.
[ Szerkesztve ]
Wolfy999
tag
Vagy én ittam túl kevés kávét vagy te túl sokat. Gondolom ez valami poén akart lenni, de én egy szót se értek az egészből. Nem tudom a többiek hogy vannak ezzel.
(#59656) sortiefish válasza sortiefish (#59652) üzenetére
sortiefish
csendes tag
El is készültem az ígéretes kávémmal. Kiindulásialap 16g kávé 35mp 43,54g ital 5-ös őrlés 90-es Pid viszont erős a késztetés, hogy vegyek egy kis üveges Unicumot pedig annyira nem nagy kedvenc.
Van még min állítgatni meg tekergetni így még akár lehet jobb is.
Toobee
veterán
Minket érdekelne
https://barbieripnk.hu/
paljoc
tag
And06
aktív tag
ez a tied?
mdav88
senior tag
Go Diamond, tudtam hogy sikerül!
paljoc
tag
Áááá, betükröződött a Pacifices üzlettér, nem jók ezek a csili-vili gépek.
Sajnos nem saját, de már nagyon kíváncsi voltam milyen egy ilyen és megnéztem Esztergomban. Hát…qrvajó. Yirgát csapoltunk rajta pár naposat, elég meggyőzően teljesített, ha majd Pacific leszek veszek én is egy ilyet, addig marad a Catler. A Fiorenzato őrlő viszont itthonra szerintem beszerzésre kerül, azt kigazdálkodom vhogy, mert sokkal jobb mint a Magister karbaőrlője. /ja, a zacskó nem reklám, én bizisten csak a gépet akartam lefotózni, de Sanyi odatette /
….kicsit elgondolkodtam, ha lehetne külön rendelni azt a sasos fedelet…..meg vennék az OBI-ban zsanyírt….bizony, akkor a Catlert át is lehetne építeni, ez lenne az új trendi tuning a fórumon….
[ Szerkesztve ]
sortiefish
csendes tag
Szép masina, már sok jót olvastam erről a gépről Béla tollából. A kávé választás sem mellékes ahogy nézem a képet.
Előbb vagy utóbb eljutok a te kávéidhoz is csak hosszú a sor. Mondjuk te lehetsz a szerencsésebb, mert mire odajutok jó eséllyel már jó kávét is tudok addigra főzni.
mdav88
senior tag
Melyik fiorenzatora gondolsz?
sortiefish
csendes tag
Nyúltam az ötleted. Szerintem a Gaggia Classic-on is jól mutat. Azt, hogy ízben mit hozott meg majd posztolom.
paljoc
tag
F64Evo
adriankoooo
senior tag
Hol van esztergomban ilyen gép?
mdav88
senior tag
Az még számomra nem a kigazdálkodható ...
fragola most árul f4e-t 64-es késre alakítva, abba berakod az evo kést és kész is vagy
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
jolti
senior tag
A Pacificafénál.
mdav88
senior tag
Úgy finoman érdeklődnék, melyik az az ipari őrlő, aminél viszonylag kicsi a bentmaradó őrlemény? Compaknál elég nagy a garat és feltorlódik az őrlemény, 2-3x rá kell indítani, hogy szépen minden kijöjjön.
Ha lenne olyan értelmes választás, ami még tetszik is, akkor nem haboznék lecserélni...
robur egész jó
(ergo gondolom a fragola által árult royalok is)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
norkov84
tag
Szia!
Én múlt héten bontottam meg a Kapu jubileumot, mikor John3:16-nál voltam, és azzal teszteltük az Eureka Mignon-t, illetve a Lelit Fred-del hasonlítottuk össze. A gép az ő gépe volt, GC full tuning.
Nekem nagyon bejött ez a kávé, a beállítások, próbák miatt sajnos hamar elfogyott utána itthon Kávékorzón találsz róla tesztet. Mi 92°C-on, normál lefolyással próbáltuk, talán kicsit magasabb hő is még mehetett volna neki. Ha jól emlékszem, akkor 16.5g-ból főztünk le kb. 40-43g italt, 25-30 másodperc alatt (előáztatással).
norkov84
tag
Akkor egyelőre maradt ez a doboz, bevált
Valamilyen kis üveget nem próbáltál keresni ABC-ben? Mondjuk lekvár, tejszín, gyümölcslé, rövidital... vinnék egy tolómérőt és végig mérném a szimpatikus külsejű üvegeket, hátha valamelyik passzol...
Olaszpresszón van egy tök jó leírás, sörösüvegből hogyan készített Károly garatot, hogyan vágd stb.
mdav88
senior tag
Hellyel, mérettel nincs gond. Ár meghatározó tényező
Van mostanság két major is amit hirdetnek, az előrelépés lenne késméretben is...
bluesfan
tag
Attól tartok ez a típus még nincs kitalálva. Iparinál más szempontok determinálnak. Ha kicsi pangó a fontos, egyenlőre marad a krézi.
úgy tudom, hogy fragola nem rossz árra készül
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
mdav88
senior tag
NEm azt mondom, hogy nem vagyok hajlandó söpörni egyet, de többet már kevésbé
bluesfan
tag
Egyébként a műhelyben használt Obel Juniorból meglepően jól kijön az őrlemény, kár, hogy a gép szerelési precízitása a T34-es harckocsiéra hajaz.
(az állítógyűrűje -60 és +60 fok között garantáltan nem szorul meg)
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
5db Royalom van, de csak akkor lesz eladó, ha végre tudok tölcsért gyártatni a dózer helyett, min. 2 hónap. Egyet vagy kettőt biztosan megtartok. Az árát még nem tudom, de az biztos, hogy valamivel 200 fölött lesz.
https://caffe35.webnode.hu/
ha gondolkodnék darálón, feljebb akarnék lépni a jolly vonalról, én ezt jó vételnek tartanám. egy ilyen komoly dög, ezzel a házzal, motorral, full felújítva ennyi, vagy még több. klassz lenne robur százezeré', de nem reális az sem. na de érnek is ennyit bármikor...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
mdav88
senior tag
Hiába jó az ára, ez már egy számomra is emészthetetlen kategória. Persze, tudom atomvillanás fogja elvinni...
De a Jolly-t, meg a Major-t is.
sortiefish
csendes tag
Szia,
Köszi a tapasztalatokat és a receptet.
94 fokról indultam 92 és 90 is megvolt épp melegszik a GC most már kipróbálom 88-on is.
Utána viszont akkor újra elindulok fölfelé 92-94 esetleg 96, ha ez még mindig nem az a telibe talált érzés akkor 6-os őrlésen is próba az 5-ös helyett.
Jól gondolom, hogy előáztatás nélkül értetted a 25-30mp-et. Hány báron készítettétek a kofit, amúgy volt nyomásprofil játék is? A szűkítő miatt engedtem én is 35mp-re, de amúgy is kellene egy próba 45mp körül is ott milyen ugyanez az ital. Amúgy lehet az őrlés nem lesz jó amiatt kellett lefelé menjek a kávéval is, mert 16,5-17g-nál már nagyon megnőtt a lefolyási idő.
Nekem még pár tuning hiányzik a GC-ból nyomásmérő és nyomás szabályozó meg épp ma vettem fel a listára a Theresia tetejét.
Salex1
senior tag
Korábbi ajánlás alapján vettem egy brikkát. Finom kávét főz, de elég sok kávézacc megy fel a vízzel a kávéba. Van ennek a csökkentésére valami mód?
soldier2
őstag
Igen. Dobd ki a propelleres darálót (vagy ne vegyél espressora darált téglát). Már egy 10k-s kézi Mini millel sincs zacc. Ha motoros kell akkor a DeLonghi kg79 és hasonlók a belépő, de inkább a Graefcm702, az később jó lesz presszóra is, ha lesz rá igény/keret.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
adriankoooo
senior tag
Wow, na egyszer már én is elmegyek. Ha lehetne kapni P&Y-t töbször mennék.
azt mondtad, hogy a méret és a súly nem gond, van hely. most azt mondod, hogy az ára is jó. elárulom, hogy messze sokkal kevesebb a pangó őrlemény a roburban, mint a miniben volt. mondjuk saccra maximum a negyede! persze lehet, hogy a royalban megint sok van, mert a síktárcsás őrlők ilyenek, ezt nem tudom. de még úgy is: 900 rpm, fantasztikus hangú és erejű motor stb. ha van hely, tényleg oda kell tenni, egyszerűen minden nap élmény hallgatni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
And06
aktív tag
én a nyaralásra vettem egy minimillt, gyári állapotában annyira szór az őrlemény, hogy zacos lesz a kávé. ha lesz időm nekiállok a tuningnak, amit valaki leirt pár hónapja. azon gondolkoztam amúgy, hogy v60/aeropress filtert méretre vágna nem lehetne-e orvosolni a problemát. gondolom a papirnak kb mind1, hogy közel 100fokos viz megy át rajta?
Corsair90
tag
A fagyasztásos, mézesüvegben adagonkénti tárolásos módszer nekem annyira nem vált be eddig.
500g-os zacsit szoktam szétporciózni kb 30 kis üvegben, de kb 1-2 hét után már érezhető a minőségromlás, elég erősen bedöglik ennyi idő alatt. Persze hozzá teszem, hogy bolti szemes arabicákról van szó, 1-2 hónapnál régebbit pedig nem szoktam venni ezekből.
Arról nem is beszélve, hogy már a fagyon alapból veszít a jellegzetes ízének az erejéből. Esetleg van más módszer is, ami biztosabb, jobb megoldás? Hűtőben tárolásról van véleményetek?
Száraz hűvős, napfénytől védett helyen próbáltam, az még rosszabb tapasztalatom szerint.
kaligula
tag
Üdv!
Ha valakinek lenne esetleg eladó Rocket gépe, vevő lennék rá.
rovidkv.reblog.hu
mindegy, hogy milyen, csak rocket? giotto? r60?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Sinisi
senior tag
kaligula
tag
Appartamento, gioto lenne az ideális jelölt, de nyitott a kérdés. Hasonló küllemű gép is szóba jöhet.
rovidkv.reblog.hu
pityusz234
újonc
Üdv Mindenkinek!
Kihasználatlanság miatt eladó egy Espresso Gaggia retró kávéfőző. Nehéz, nem nyomásfokozós karral szimpla és dupla szűrővel, műanyag tamperrel.
Árkategóriájában kiemelkedő minőségű kávét lehet vele főzni.
Egyetlen hibája, hogy a termosztát kapcsolását jelző kis zöld lámpa kiégett. Működését nem befolyásolja.
Ár: 25.000 Ft
Tel: harmic/387-78-16
vTamas35
csendes tag
Van megoldás, ne vegyél bolti kávét. De komolyan, azt azért túlzásnak érzem fagyasztani, jó eséllyel már döglött mire kibontod. Ha tényleg jó kávét akarsz inni, akkor pont az alapanyagon nem érdemes spórolni. Simán hűtőben ne tárold. Folytasd a mérethelyes mézesüveget fagyóban, csak friss kávéval, eddig bevált mindenkinek.
O1G
Corsair90
tag
Szóval az sokat nyom a latba, ha nem bolti arabickát veszek, hanem valamelyik helyi manufaktúrából venném, az strapabíróbb, hosszan tartóbb lenne fagyasztás alatt?
1,5-2 hónapos boltikat szoktam venni vegyesen, mikor melyiket, de mikor már zacskózzák az sem biztos hogy akkor elég friss?
Esetleg az előfordulhat hogy a kis üvegek nem zárnak jól alapból, így esetleg fóliát is érdemes lehet még tenni lezáráskor?
[ Szerkesztve ]
John3:16
csendes tag
Szia,
Előáztattunk 2-3 bar-on (a poti min. állásában) az első cseppek megjelenéséig (kb. 6-8 mp), aztán 9 bar végig.
Ha nincs nyomásszabályzód vagy tágulási tartályod, hogy előáztass, akkor kipróbálhatod a gőzcsapos módszert is:
https://www.youtube.com/watch?v=OcEVVqAXSiE
Elég sötét a videó, de azért látszik, ahogy emberünk a csapolás kezdetén rögtön részben kinyitja a gőzcsapot, hogy megossza a felépülő nyomást a főzőfej és a gőzkar között, majd fokozatosan visszazárja, amint az első cseppek megjelennek.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 7, 16,0"WQXGA, Ryzen 9 6900HX, 32 GB DDR5, RX6850M XT 12 GB, 1TB SSD, 1,5+ év garancia
- Corsair RM850e 850W Gold Moduláris Tápegység
- Samsung Odyssey Neo G9 Super Ultrawide Gamer Monitor!49"/Mini LED/5120x1440/240hz/1ms/+Ajándék
- Apple Macbook Pro 16" 2019 i7-9th 6Magos 32/512 -75% Touch Bar HUN Radeon Pro 5300M 4GB 3K Retina
ingyenes kategóriában
- iPhone 15 Pro White Titanium 128 GB Független! Mint az új!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128gb Sierra Blue
- Aorus Radeon RX 6800XT Master Type-C
- iPad Pro M2 12.9 es 256GB 512GB bontatlan dobozos 1év Apple garanciás
- Lenovo L480 /CPU: i5-8250U /RAM: 8GB /SSD: 512GB NVME/ Képernyő: 4" fHD/ Akku:86%/ Windows 10 Pro