Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #15178 üzenetére
SiD mesterrel telefonáltam egyet, először úgy hittem, hogy értem, amiről beszél...aztán mikor odaültem, kiderült, hogy nem Szóval összepattintottam, csináltam 3 kávét. A 3. pogácsája ilyen lett, addigra szerintem beállította a kis tudatát az új frankóságra, úgyhogy kb 1,5x vastagabb lett a pogi. ami igen dicséretes. Na most az a gondom nekem, hogy 5 foggal odébb vagyok a kelleténél (bepöttyöztem). Viszont a pirossal bekarikázott rész nekem úgy tűnik, laikus szemmel, hogy pont jó helyen van. A program is szépen lefut, a kávé is iható. El van cseszve, vagy én vagyok elcseszve? Van egyáltalán gond?
-
Dr_Syrex
senior tag
Sikerült kiszedni minden darabot. A tömítésen kicsit meglepődtem, hogy ilyen vastag. Ezt majd megfordítva visszarakom, ahogy emltetted és kipróbálom úgy a gépet.
Visszatérve a vízterítőre és a felső szűrőre, nos ott már nagyon nem volt minden "tiszta"Azóta már nagyrészt megtisztítottam őket, de a felső szűrő réseinek kb 1/3-adában maradt némi erakódás, ami nem igazán akar kijönni és a vízterítő blokk sem lett 100%-ban tiszta.
Ezeket hogy a legjobb megtiszttani?Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
vendingo
veterán
Ma majdnem bementem egy kávézóba
Sétáltatom a kutyát aztán látom, hogy új kávézó nyílt Kultúrkávéház néven. Asztalokon könyvek, polcokon régi könyvek, antikvárium beütése volt kívülről.
Közelebb megyek és akkor látom, hogy félig könyvesbolt/antikvárium félig divat ruha üzlet, babtartályon hatalmas Illy matrica.......nagy lendülettel elindultam a másik irányba.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Dr_Syrex
senior tag
Már beszerzés alatt áll, de addig még kap egy kis hideg zsíroldót, ha hazaértem. Mondjuk a korábbi állapothoz képest akár tisztának is lehet nevezni
Az ilyen masszívabb lerakódások hatással lehetnek mondjuk a lefőzött kávé ízére?
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Toobee
veterán
Dock pipa, tenyleg jo hely. A sajat kavejuk nekem felejtheto, a Brazil viszont marha jo. Duplat kertem, meglepoen nagy adagot hoztak. Mitha valami husito afonyas limonadet kortyolgattan volna. ACF cseszek, 1690-ert darabra is adnak. Csak most epp nem volt nekik uj, feliratos. Felirat nelkuli meg van 6 db otthon.
-
peestike
őstag
sziasztok!
most akadtam csak erre a topikra, gondoltam érdeklődöm is egyet, csak kotyogós kávéfőzőre gondolva
szóval azt szeretném kérdezni, hogy van különbség az acél és alumínium kávéfőzők között?
jobb ízű jön le egyikből, vagy másikból?
ízre a keserűbb, csokoládésabb, kevésbé savas ízű kávékat szeretjük a feleségemmel, 3 személyes kávéfőzőt keresek épp, ezért érdeklődöm.
van nagy különbség a különböző márkák között? (g.a.t, forever, bialetti) esetleg bármelyiket választva mellé lehet nyúlni?
köszönöm szépen előre is az esetleges válaszokat!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
ronin s8
senior tag
válasz peestike #15215 üzenetére
Szia!
Tapasztalatom szerint az ízlés első sorban kor, iskolázottság és nyitottság (mivel találkozott már az illető?) kérdése. Ha Ti letettétek a voksotokat a kotyogós mellett, úgy, hogy végigpróbáltatok pár technikát, akkor nincs az az isten, amelyik rávehetne Titeket egy (általunk) jobbnak tartott kávézási metódusra. Beszélhetnénk itt a Vénusz horoszkópbeli állásáról, genetikáról, vallásról, tudományról, bármiről, de mindez szócséplés lenne.
Vedd meg a legolcsóbbat! Kotyogóst kedvelő ismerőseimnek, családtagjaimnak a Bialetti Brikka kávéja is rossz..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
A sok SO után vissza a "klasszikba" jelentés :
Il Genovese MEZZOCHILO BLUE : 500 g szemes
Egyenletes, talján pörkölés - nem csöpög az olajtól, fényes szemek.
Őrlés joker álláson hibátlan, szép, egyenes lefolyás.
Víz hőfokban is átlagosat kér.
A kávé egy igazi old school talján cucc: kakaó-csokoládé, pici vanília, pörkölt magvak haloványan.A pécsi Danetti-től van a kávé.
[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
mutyi
senior tag
Van egy nagy hátránya ám annak hogy ha valaki eljut ez bizonyos szintre ízben.
Én a múlt héten vettem észre, hogy ittam egy espressot több hét után azon a helyen,ahol régen minden nap, mielőtt meg lett volna az én kis Gaggia-m és igaz eleve nem egy túl jól sikerült lehúzás volt,mert annál jobb szokott lenni, de mikor oda tette a pultra a csaj elébem, máris azonnal mondtam barátomnak, hogy ez meg mi?
Túlságosan ki volt szőkülve és mint kiderült lényegesen több is volt a mennyiség,mint szokott lenni.
Eredménye pedig hogy egy tejszínnel fogyasztva egy tejeskávét ittam kb.
"szörnyű" volt.
Én már nem szeretem lejjebb adni azt az ízt, amit én produkálok itthon, ezekből a finom és friss kávékból. -
mutyi
senior tag
válasz ronin s8 #15220 üzenetére
Ebben az a vicces, hogy legtöbb emberrel, barátokkal, ismerősökkel ezt nehéz megértetni és elfogadtatni, hisz amíg ő is nem jut el egy bizonyos szintig, egy bizonyos ízig, addig egyszerűen nem tudja, hogy miről van szó és ezáltal kb. joggal néz hülyének, amikor perceket beszélek a kávézásról mindig.
-
WiZARD
addikt
Hasonlót írtam múltkoriban, melóhelyen automatából löttyöt inkább nem is iszok.
Egyéb helyen is nagyon meggondolom hogy igyak-e kávét, vagy inkább ne.Kívülállókkal ha szóba kerül a kv, akkor inkább bele se megyek, csak "kösz, most nem kérek" szintig
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
peestike
őstag
válasz ronin s8 #15216 üzenetére
ebből az építő jellegű hozzászólásból kábé a vége ami érdekes volt számomra ("Vedd meg a legolcsóbbat! Kotyogóst kedvelő ismerőseimnek, családtagjaimnak a Bialetti Brikka kávéja is rossz..."), bár szerintem a korral, az iskolázottsággal és a nyitottsággal sincs bajunk, egyedül a pénzzel és a panelban lévő szűkös konyhával.
lagoon79: neked is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
WiZARD
addikt
válasz peestike #15223 üzenetére
az "iskolázottság" kérdést ne értsd félre, szerintem nem a szó hagyományos értelmében vett jelentésére gondolt ronin, hanem arra, hogy a különböző kávékat mennyire ismeritek, és mennyire van igény másra...
azért kotyogón kívül van elég sok kávékészítési mód, amihez nem kell feltétlen mindenféle drága gép.
Aeropress, filteres cuccok és társai.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
BlacKSouL
addikt
"...addig egyszerűen nem tudja, hogy miről van szó és ezáltal kb. joggal néz hülyének, amikor perceket beszélek a kávézásról mindig..."
Munkatársak ebédidőben néha mikor nincs jó téma, feldobják a kávét, mert tudják, hogy akkor 10-15 perces kiselőadást tudok spontán lenyomni, aminek a 2. percénél már elvesztik a fonalat, és ezt látom a szemükön is. Értik amit mondok, de fel nem nagyon tudják dolgozni Aki később jön be, az ránk néz: "kávé?" És mindenki röhög.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
válasz Dr_Syrex #15209 üzenetére
ecet = hígított ecetsav = CH3COOH = gyenge sav
szódabikarbóna = nátrium hidrogénkarbonát = NaHCO3 = enyhe lúgÖsszeöntve a folyamat eredménye legfőképp a CO2 = széndioxid, meg más, itt irreleváns de kvázi semleges anyag (H2O + CH3COONa).
Arra jó, hogy ha valakinek a kaja megüli a gyomrát, akkor a szódabikarbónát lenyelve, utána öntve ecetes vizet, rendkívüli módon felhabzik, vagyis jó esetben fellazítja a gyomortartalmat, irgalmatlant lehet tőle büfögni
Arra is jó, hogy kindertojás műanyagjába öntve, fóliával elválasztva, körberagasztva celluxszal, majd összerázva jó kis pukkantást lehet csinálni gyerekkéntDe pont az egymás semlegesítése miatt nincs értelme együtt tisztításra használni. Arra vagy csak sav, vagy csak lúg kell. Vagy egymás után, külön.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
peestike
őstag
válasz WiZARD #15224 üzenetére
az esetleges félreértésért természetesen bocsánatot kérek.
igények nyilván lennének, de szerintem nem baj, ha ismerjük a korlátainkat, lehetőségeinket és álljunk két lábban a realitások és az elérhető dolgok talaján.
a kávékészítés meg valóban lehet jobb az általad említett módokon, de egy reggeli fél5-ös kelésnél azért a kotyogó egyszerűbb...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
ronin s8
senior tag
válasz peestike #15223 üzenetére
Miután Te magad szűkítetted le a kört a kotyeszekre, nem akartam azzal jönni, hogy kóstold meg ezt meg azt. Elég határozott irányt jelöltél meg és mivel nincs lehetőséged előtte megkóstolni a Brikka főzetét (hacsak ismerettségi körödben nincs tulaj), ezért írtam le a tapasztalatot a hagyományos kotyogóst kedvelők köréből. Ráadásul a legdrágább kotyogós, így igazából megspórolhatod az árkülönbözetet.
Az építő jellegű hozzászólásom többi részét pedig tartom, legfeljebb félreérted...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-HajTömeg-
őstag
A fagyasztóból kivett kávét mennyi idő után lehet felhasználni? A darálóban hagyjátok állni kicsit vagy hogy megy ez?
Alias: Júzer error
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #15229 üzenetére
Csomagolási egységtől függ, én mindenképp megvárnám a zárt csomagolással, míg annyira át nem melegszik teljesen, amíg nem csapódhat rá pára, azaz mostanság kb. 18-20 fokra.
Amint felnyitod, ha hideg a szem, máris csapódik rajta a nedvesség.
20 dekánál mondjuk 2-3 óra..Aláírás (nem kötelező megadni)
-
SLYM
veterán
a lavazza mattino őrölt kávé után egy omnia guatemala szemes következett. tényleg ki lehet érezni még kotyogósban is a különbséget, pedig ez omnia, de határozottan jobb. őrlőnek pedig egy mákdarálót használtam, amiről kicsit olvasgattam és írták, hogy ez elvileg nem őrli, hanem roncsolja a szemeket, ehez képest nagyon jó kávé sikeredett belőle, kevesebb édesítő és kevesebb tej kell hozzá és nincs égett íze. legközelebb milyen szemest vegyek, ami jobb ennél? nagyobb bevásárlóközpontokban legyen kapható
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #15229 üzenetére
Ha jegeskávét akarsz, akkor ne várj sokat vele!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz BlacKSouL #15226 üzenetére
A tisztító hatása valóban minimális volt, ellenben szépen habzott egy rövid ideig Tegnap este már hideg zsíroldót kapott, reggel meg már csak átmostam kicsit és visszaraktam mindent a gépbe. A tömítőgyűrűt megfordítva visszahelyeztem és visszacsavartam a vízterítő blokkot meg a felső szűrőt. Ezután bekapcsoltam a gépet és átengedtem némi vizet rajta (a gőzkaron keresztül is). Csináltam egy próbafőzetet, de sajnos továbbra is engedte a vizet.
Lehet a tömítőgyűrűt mégis cserére kerül majd.ui.: háztartási gépek tisztítása és karbantartáse eddig igencsak távol állt tőlem; a számítógépemmel ellenben jóval gondoskodóbb voltam . A felállás ezután sem fog nagyon megváltozni, kivéve persze a kávéfőzőket
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #15229 üzenetére
vedd ki és azonnal tedd át a hűtőbe, pár óra múlva onnan ki, hűvös helyre, pár óra múlva oké. de ha rögtön megbontod, elázik a párától és szar lesz
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #15229 üzenetére
Én nem vagyok híve a fagyasztásnak, de volt, már, hogy a nagyobb mennyiség miatt rákényszerültem.
Akkor úgy csináltam, hogy kb. 20 dekás zacsikat, amiket beraktam a fagyóba, (mivel úgyis látod a fogyást és hogy mikor esedékes bontani) már az előző este kivettem és átraktam a hűtőbe, úgy ahogy volt, becsomagolva. Ott reggelre normális körülmények között kiengedett és nem kellett fosni, hogy lepárásodik. -
HÁZIGAZDA
eleve légmentesen lezárva, minél kevesebb levegővel kell fagyasztani. felengedni meg lassabban és semmiképp sem úgy, hogy párát tudjon kapni. nekem egyébként csak jó tapasztalatom van vele, hónapokat pihent a fagyóban és pezsgő cremával nyitott mégis a kofi. most már bátran használom, ha például nagyobb rendelés van valahonnan.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
válasz Pepppeee #15240 üzenetére
van az is. a hely neve rá van irva ahol vettem (Helsinkiben). Otthon a tamp&pull-ban láttam, ezt használja a bár, nagyon megtetszett, de náluk nem lehet kapni. Van egy másik magyar cég amelyik árulná, csak ott nem volt raktáron, és augusztusban az olaszok szabin vannak, igy szeptemberig kellett volna várni a rendeléssel.
d'ancap honlapja, itt van az összes tipusuk. (amit én vettem az a Torino nevü)
caffebrando, ők tudnak rendelni[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Kinyitottam az egyik Sicurtát /mert többen kérdezték hogy milyen/, a csomagok között volt egy 2016.03. hó lejárattal, de a többi 2016.06-07 havi.
Hát ezt sem tudtam megzabolázni csapolásilag, csak crema bugyog semmi más.:-) Szerencsére nincs túl sötétre pörizve, ízre egyszerű klasszik csokis olasz vonal, kis cukorral rumos sportszelet, alacsony hőfokon csapolva semmi bántó robuszta íz, kb. mintha Tiriesztben innám egy kis talponállóban. :-)Pont dobolnak mikor megindul:
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Milyen és hányas csavarhúzó, imbusz, akármi kell a GB felsőszűrő kicsavarozásához?
Reggel le akarom venni főzés előtt,mert mostanában nem olyan szépen folyik a víz belőle. -
jolti
senior tag
Jaja, úgy szoktam, ha szükséges.
Bele egy zipzaros nylon tatyoba, azt elhuzom majdnem teljesen, kb. egy centimétert szoktam hagyni, bekapom a sarkát és kiszivom a levegőt belőle. Aztán betekerem folpackba és be a fogyóba.
Én is meglepődtem, hogy milyen jól megmarad az állapota. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Néztem most Paljoc szép lefolyását. Mit kell csinálni, hogy ilyen szép legyen?
Az elején nekem is így csinálja szép egérfarok, majd picit csöpög de utána nekem vastagabb lesz, ez mitől van?[ Szerkesztve ]
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Vettem egy eredetinek mondott töltőt az 5S-hez. A lightning kábel jól is működik. Viszont a töltő nagyon melegszik és szaga is van. Ráadásul azt vettem észre, hogy ha töltés közben használom a telefont, akkor laggol, akadozik. Például Safariban nem is tudok belenagyítani, mert állandóan visszaugrik kicsire.
A töltő tényleg olyan mintha eredeti lenne. Még az USB aljzaton belül is megvan a kód. Egyedüli eltérés, hogy nem Made in China Salcomp van ráírva, hanem Made in China Flextronics.Így nem merem használni, mert még a végén tönkremegy a teló. Vagy kigyullad a lakás a töltő miatt.
Itthon vettem a töltőt, szerintetek át lettem baszarintva?[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
Szolgálati!
Az Antikvárium úgy ahogy van elmegy szabira,előreláthatólag szeptember elejéig.
Zárva is lesz a falusi teljesen!Addig a személyes átvétel is szünetel!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Facebook és Messenger
- Windows 7
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest