Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12160) lapa válasza Ringman (#12141) üzenetére


lapa
veterán

ez nálad simán valami összerakási hiba szerintem. ha megnézed az alábbi képeket:

020, 021 (óriásban 020, 021)

láthatod, hogy a vga-t hűtő platnin amolyan "egyszerfelrakós" szürke hővezető bigyó van. feltételezem ennek az a lényege, hogy kiegyenlítse az esetleges szintbeli különbséget a cpu meg a vga teteje között. a rézlap vastag, így akár egy tizedmilis magasságbeli különbség is felemelhetné a hűtendő területről (csak az élen érintkezne jól).

én úgy okoskodom, hogy ezért van a gyurma a gpu-n. a nagy csavarokkal a rézlemez rá van szorítva a cpu-ra hisz az a nagyobb hűtést igénylő alkatrész, míg a gpu-n lévő gyurma ehhez képest formálódik és kerül szintbe a gpu felületén. ahogy én gondolom nálad itt a bibi, a gyurma nem fekszik fel valamiért. az ok gondolom lehet csavar lazaság (valószínűtlen), esetleg a gpu leszorító lemezeinek lazasága, vagy hogy a cseredarab gyurmája korábban egy magasabb gpu-hoz igazodott. lehet egyszerűen rápasztáznék a gyurmára, nagy baj nem leet belőle.

de ez csak egy laikus okoskodása, szóval kezeld ennek megfelelően.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.