- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
Istenem ezek a Bunnyék. Komolyan szánalmas amit csinálnak. Kökény Béla kvalifikál a Mr.O-ra 212-ben (mellesleg esélyes egy jó helyezésre) és erre lehozzák, hogy újabb Team Scitec tag indul az O-n, Ahmed Askanani. Őszintén ki a sz*rt érdekel még egy n+1 muszlim (tekintsünk attól, hogy kint elég ismert) amikor van saját versenyzőnk is kint...
-
kk831228
addikt
válasz
tibcsi0407 #159746 üzenetére
Igen, a fehérje káros a májra, főleg ha 💉 - vel adagolják, jól tette hogy abbahagyta...
-
Corsair90
tag
válasz
tibcsi0407 #159746 üzenetére
Lehet ész nélkül szedett mást is nem kizárt, de a fehérje olyan sok minden mást nem szokott tartalmazni, ami ilyen problémákat okozna szerintem sem.
-
Angel2014
addikt
válasz
gyuri860213 #159734 üzenetére
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Én viszonylag új vagyok még és egyik ismerős rám ijesztett azzal, hogy jó pár évig kondizott és azt mondta a fehérje por a máj működésében problémát okozott nála, ezét ő abba is hagyta az egészet.
Szerintetek ez lehetséges van ilyen, vagy valamit rosszul csinálhatott? -
Woodslave
félisten
válasz
gyuri860213 #159736 üzenetére
-
Weareus
addikt
válasz
gyuri860213 #159734 üzenetére
Vesét, májat simán ültetnek át ma már.
Szóval... -
Weareus
addikt
válasz
tibcsi0407 #159719 üzenetére
Kösz, rajta vagyok.
Tényleg.
-
johniee
senior tag
válasz
Hansomester #159725 üzenetére
Tehát akkor már semmit se ér a német DHL oldalán lévő nyomkövetés meg "szomszéd meghatalmazása" vagy a kézbesítés elhalasztása opció?
-
@tco@
aktív tag
válasz
L.Szabi #159727 üzenetére
Én csak azt tudom hogy a többi ahol jártam (kb 4-5) mennyire szar ilyenkor, és eléggé, ráadásul panelos-bevásárlós övezetben szerintem még inkább. De nem ismerem a helyet, így nem akarok hülyeséget mondani, de nem hiszem, hogy kongani fog. Inkább az számít hogy miből mennyi van, nálunk 1, azaz egy qva tárogatógép van, szinte sorszámot kell tépni 4-5-6 körül délután...pedig nem kis hely.
-
L.Szabi
tag
Sziasztok
Kiss life gym mennyire zsúfolt 17-18 óra körül, valakinek van tapasztalata? Megéri a felár? Jelenleg egy kis terembe járok, 7k a korlátlan, nincs olyan sok gép és a hely is szűkös 6-7 ember már mondhatni teltház, én nem szeretem ha figyelni kell hogy mást ne zavarjak a gyakorlata közben, sakkozni kell hogy hol nem vagyok útban. -
johniee
senior tag
sziasztok! Hátha tud valaki segíteni.
Myprotein rendelésem német DHL-től jön majd, de úgy tudom hogy a helyi posta kézbesíti.
Ilyenkor ha nincs otthon aki átvenné majd, akkor a postán marad vajon a csomag? -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Nem tudom megfér-e ez a kérdés itt, de mivel nem találtam jobb témát itt kérdeznék.
Otthoni háttámlás szobakerékpáromon szoktam edzeni. Sajnos nagyon izzadós vagyok, így minden egyes menet után gyakorlatilag kisebbfajta tócsa alakul ki a kerékpár alatt. Erre szeretnék valami végleges megoldást találni.
Az első ötletem az volt, hogy veszek egy autó csomagterébe való peremes gumiszőnyeget a szobakerékpár alá és azt az edzések után szivaccsal megtörölgetem, de most látom, hogy léteznek speciális gumiszőnyegek is kifejezetten edzőgépek alá.
A leírások szerint ezek arra valóak, hogy a gép ne sértse fel a padlót, elnyelje a zajokat. Verejtékezés, illetve esetemben extrém verejtékezés nem igazán van említve. Érdemes ezeket nézegetnem, vagy maradhat a csomagtértálca?
-
kolosanyi
veterán
Azt ugye tudjátok, hogy az edzés intenzitását nem az határozza meg, hogy hány másodperces/perces pihenőkkel dolgoztok, mennyire vagytok bukás közelében, mennyire izzadtok, lihegtek, fáradtok el edzés közben? Az intenzitás nem más, mint a használt súly nagysága, leggyakrabban az egyismétléses maximumunk százalékában adjuk meg, de megadhatjuk 5RM %-aként is, vagy máshogy.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Weareus #159715 üzenetére
"Inkább azt mondanám, hogy a heti több alkalmas edzés az intenzitás és a súlyok rovására megy;"
Pont, hogy a mindent küldjünk meg egyszerre megy mindennek a rovására.
Én pl. egy hátazás és egy lábazás között legalább kettőt alszok (azaz eltelik kb. két nap), tehát eleve nem úgy indulok neki egy guggolásnak hogy előtte néhány perccel már kifáradtam valamennyire egy (vagy több) másik izomcsoport edzésétől. -
Weareus
addikt
válasz
tibcsi0407 #159716 üzenetére
Jó neked, hogy edzed a kart is külön. Nekem még várnom kell ezzel, tkp. most kezdtem újra az egészet egy súlyosabb autóbaleset után.
Alig várom már, hogy tolódzkodhassak újra, de ez még sok idő lesz...
Szabi és Rudi barátom 50-70 kg-okat tesznek magukra és úgy "tolják", nekem most a saját súlyom elbírásához is hónapokat kell még várnom. (105 kg).
Leszakadt vállízület, ablakos bordatörés, összesen 5 db. Ráadásul hülyén is forrt össze.
Mondjuk, jó hogy egyáltalán élve kiszálltam ebből:
[link] -
tibcsi0407
félisten
válasz
Weareus #159715 üzenetére
Az edzésintenzitást úgy kell "beállítanod", hogy ne legyél túledzett és nem lesz ilyen gond.
Nálam egy karedzés 45 perc, de olyankor nagyon keveset pihenek, bicepsz és tricepsz szuperszettben van végiggyilkolva, van, hogy 3-3 vetkőző sorozat követi egymást. Elfáradok a végére nagyon. Nyilván, ha ez 1,5 óráig tartana ilyen intenzitással, akkor annak hamar túledzés lenne a vége.
De pont ezért kell okosan is csinálni, nem durr bele módjára. -
Weareus
addikt
válasz
tibcsi0407 #159714 üzenetére
Tehát mindenki más túledzett a topikban, mert több alkalommal edzenek?
Inkább azt mondanám, hogy a heti több alkalmas edzés az intenzitás és a súlyok rovására megy; bár tkp. még ezzel sincs baj, ha szeret az ember lazábban, elbeszélgetve, a szériák között öblös pihenőket tartva edzeni és nem a 100%-os súlyokat használni. Ettől még lehet fejlődni.
Én szeretem az intenzív edzéseket, de nem vagyunk egyformák. -
tibcsi0407
félisten
-
Weareus
addikt
válasz
Woodslave #159710 üzenetére
Heti 1x edzek, ilyenkor teljes test edzést csinálok.
Úgy kb. 4 nagy izomcsoporttal számolva (láb, mell, hát, váll) ezeket előre szoktam venni. Egy testrészre 1, maximum 2 gyakorlatot végzek 1 szériával, de ha két gyakorlat van, ott csak az egyik széria megy teljes kifáradásig, ill. bukásig. Pl. lábra guggolás erőkeretben. Először üresen guggolok pl 2x50-et, majd lenyújtom magam. Utána a kerettel (kb. 40 kg). csinálok 12-15 ismétlést. 20 kg-onként emelve a súlyt végzek még néhány bemelegítő sorozatot egészen az utolsó sorozatig, ez most kb oldalanként 5 db 10 kg-os tárcsa + a keret. Ezzel annyi ismétlést végzek, amennyit tudok. (4-5-6). Ez a fő és egyetlen sorozat, mert a többit nem teljes kifáradásig végzem.
Ha ez után van még kedvem/erőm lábazni, akkor szabadon választott, hogy kitörést, egy lábas guggolást (kézben tartott súllyal) vagy lábtolást végzek, de a második gyakorlatot már nem teljes kifáradásig csinálom.
Többi izomcsoportra a metódus hasonló, alapgyakorlatok előnyben. Vállra állva nyomást végzek mellről, 70-90 kg-ig bírok felmenni, és csak az utolsó széria megy itt is teljes kidőlésig. Heti 1x eljárok még futni, de közelebb vagyok az 50-hez mint a 40-hez.
Nem vágyom már babérokra csak arra, hogy kicsit jobb formában legyek és fontos, hogy ne edzem túl magam. -
Woodslave
félisten
válasz
Weareus #159709 üzenetére
de azt írd le nálad hogy néz ki az edzés. Mondom nem fikázás nem mittomén tényleg érdekel, kiváncsi vagyok. Azt gondolom nem nagy kérés. Nem kell meggyőzni senkit, nem kell itt profikkal példálózni, meg haverral nem kell bizonyítanod semmit képpel se. Egyszerűen érdekel hogy edzel
-
Weareus
addikt
Dorian Yates hányszor is edzett meg egy testrészt hetente?
Nocsak, hadd tippeljek.
Egyszer?
Pedig ő még (Urambocsá') kokszolt is. (Ami nyilván tévedés).Eddzen többször, aki akar, én nem bánom, csak vegye észre, hogy az edzésintenzitás és a használt súlyok 50-60%-on fognak slattyogni.
Persze biztos én vagyok a hülye, mert bár próbáltam ezt is, azt is, de az ide járó megmondóemberek között nemhogy 1 azaz egy darab nem akad, aki kipróbálta volna a heti 1x-i teljes test edzést, de még a cimboráik közt sincsen ilyen senkinek.
Mert bizonyára badarság és nem működik.
Bizonyára... -
kolosanyi
veterán
Úr Isten, mi megy itt! Csak ámulok és bámulok...
-
gyuri860213
tag
válasz
Woodslave #159706 üzenetére
Nekem ez ott sántít hogy "tudományosan" a hipertrófiához 15-20 szett /izomcsoport / hét kell szükséges. nyilván megfelelő intenzitás és frekvencia mellett. Ezt Dr. Mike Israetel is leírta elmondta. Ha ő egy napra besűrít ekkora volument minden izomcsoportra és ha még csak guggolás, evezés, fekvenyomás és OHP van akkor sem tud értékelhető teljesítményt hozni a teljes edzésen, arról nem is beszélve hogy lenne vagy 3 óra mire becsülettel végignyomja. Ha viszont mindenből 5 széria osztcsókolom azt kb annyit is ér. Bár ha úgy edz mint Yates akkor nem szóltam
Ezt nagyon kezdőknél el tudom képzelni hogy működik de később már nem igazán.
-
Woodslave
félisten
válasz
gyuri860213 #159705 üzenetére
nekem az is elég ha leírja miből mennyit csinál. Tényleg nem kötekedés képpen de érdekel, hátha lesz idő amikor éppen majd utálok edzeni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Weareus #159699 üzenetére
"Fiatal voltam és naív..."
Tehát akkor már nem vagy fiatal?
Igazából az nem gond, hogy régen hülyeséget csináltál, a legtöbbünkkel előfordul, régen én is csináltam értelmetlen gyakorlatokat, sőt vettem hozzá bcaa-t is.Én azért szurkolok neked, annak ellenére, hogy ez a rakás hülye (velem az élen) itt a gyúrós topikban (tisztelet a kivételnek) kételkedik az egyébként megkérdőjelezhetetlenül effektív edzésmódszeredben.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest