Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
-
eventus
veterán
válasz
GoTReX #105947 üzenetére
Sziasztok,
~2 hónapja adtam fejemet, hogy alakítsak magamon valamit. Ahogy kell betartottam mindent, meg is van az eredménye, leállás nincs! Azonban érdekes dolgot vettem észre: bal oldalam (bi/tricepsz, mell) jobban fejlődik. Ismétlésszám, kivitelezés ugyanaz, de mégis. Vélemény? Köszönöm!
-
GoTReX
őstag
Mai váll-tricepsz letudva, szuper volt, ma is tanultam valamit !
Na húzok színházba művelődni
-
Shingen
addikt
válasz
Black Phone #105942 üzenetére
Valamit biztos lehet, de izmosodni nem sokat.
De ha csinálod biztos többet érsz mintha nem csinálnál semmit. -
TeeJay
félisten
hátha érdekel valakit
myprotein oldalakon ma 50% akció van minden kapszulás cuccra
elég olcsón kaptam omega3-at, alpha men multivitamint, glükozamin szulfátot és még ajándék is járt hozzá250ml folyékony magnéziát adtak ajándékba, aki használ ilyet olcsón eladom számára
2890 az alap ára
1400-ért viheti aki használ ilyet -
Black Phone
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyenem.még egy ab generator ,1 kezes rudam ami kb 8kg és hozzá 40kg sulyom és 1db 1 kezesem.
Ezzel ellehet valamit érni esetleg?
Mert sajnos össze vissza dolgozok és itthon szeretnék egy kicsit edzeni és sokszor csak éjjel érek rá akkor meg nincs edző terem .
Esetleg ha ráérne valaki egy edzés tervet is elfogadnák privátba .
Előre is köszönöm -
Woodslave
félisten
láb volt atta. Guggolás felmentem 115kg-ra 3 és 2 kemény ismétlés. Aztán vissza 100-ra csaltam és felvettem egy övet így beletoltam 10-et. A többi meg fekvő combhajlító és merevlábas szuperszett, lábtoló és lábnyújtó szuperszett. Jó volt
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Sérült, megrándult váll ápolására ki mit ajánl? -
kolosanyi
veterán
válasz
BÁ Nutrition #105933 üzenetére
Nem baj, én is torrente-fazonra gyúrok már.
Cassy hozzászólásaiból ítélve szereti a szálkás palikat, de ha viszel neki gumicukrot edzés utánra, simán be tudsz vágódni. -
Cassidey
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #105933 üzenetére
Hogy ki izmos, hol?
-
kolosanyi
veterán
válasz
FIREBLADE78 #105930 üzenetére
Akkor ezekszerint egy behízott strongman versenyző nem izmos, de CR07 igen. Szándékosan sarkítok.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #105929 üzenetére
Itt sztem nem a divatra kell menni
-
kolosanyi
veterán
-
kk831228
addikt
Na a link meg lemaradt...
: [link]
-
kk831228
addikt
Na bazz. ennyi...
Nem gondoltam volna...
Csoportos rendelés??
-
Zola007
veterán
válasz
Woodslave #105917 üzenetére
nyilván nem, de a stabilitás mindennek az alapja.
Ha sz.rul fekszel a padra, rosszabb a nyomásod
Ha futócipőben húzol fel, nem érzed a talajt
Ugyanez guggolásra.
Akinek mezítláb, üres rúddal is sz.r a guggolása, ne a cipőtől várja a megváltástDe akinek jó a forma, elég erős a hát, hogy megtartsa a súlyt, annak egy stabil cipő hasznára van. Mert nem kell bokából, talpboltozatból stabilizálni folyamatosan, hanem olyan mintha a bokádig be lennél betonozva
Próbáld ki egyszer mondjuk 40 kilóval a guggolást cipőben és próbáld ki ugyanezt úgy, hogy raksz a talpad alá 2 db fitness matracot.
Kezdetnek megteszi egy rendes sík, tömör gumi talpú teremcipő is 6-8 ezer forintért ,mert sokkal jobb mint egy tenisz vagy futócipő, amiben sokan edzenek.
A teremben is megy a rizsa ilyen-olyan 10-20 ezres tápkiegről, meg 14 ezer forintos Nike Run Dryfit felsőben jár le bicepszezni a srác, de nincs rajta egy rendes stabil cipő. -
Zola007
veterán
válasz
BÁ Nutrition #105916 üzenetére
a cipő miatt linkeltem, nem Tom Platz miatt
Ha Győzike mondja ugyanezeket a mondatokat, akkor is igaz -
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #105916 üzenetére
Nyilván csak a cipő miatt lett olyan combja
-
BÁ Nutrition
addikt
-
Zola007
veterán
ha valakit érdekel a téma autentikus forrásból, akkor nézze meg az első pár percet 2:48-tól: [link]
Egy kis iránymutatás:
The shoes are more important, than bodybuilders think.
I mean, for iceskate you have iceskating shoes. For ide a bike, you know long distance when it come cycling you have racing shoes, bicycling shoes.
Anything you do in life you have shoes to accomodate.
Bodybuilders just make the mistake to go squat. Why aren’t squat in my tennis shoes?
Big mistake.
Big problem.
Ok, so lifting shoes are very important
- What makes a lifting shoe a lifting shoe?
Lifting shoe has a little heel. Personally like you, its taller than most people, you need a little loft. If you squat flat foot, it goes here, to the butt. The idea is not to make the butt grow like a fitness girl. For a powerlifter its all about the butt, for me it’s all about the legs. The way you start squatting is you have the right shoes.When I was a little boy, a gold medal olympic lifter, Norbert Schemansky said to me:
„Young man, get yourself a pair of shoes, until then I won’t talk to you!”
So now, 40 years later, I tell you the same thing. -
Zola007
veterán
válasz
szuszinho #105913 üzenetére
Tévedsz. Nem arra találták ki.
Az Adidas Powerlift 2 - amit vettél - egy crossfit cipő, nem guggolócipő.
Lehet benne guggolni, ahogyan strandpapucsban is, de attól még az nem guggolócipő.Az Adipower sem guggolócipő, hanem súlyemelőcipő.
A különbség a kettő dolog között az, hogy súlyemelés egy dinamikus, robbanékony mozdulat, ahol a talp emlémozdul földről, egy guggolócipőnél viszont nincs ilyesmiről szó.
A guggolócipőt általában rendelésre, méretre készülnek, a saját anatómiai adottságok és guggolási technika (sumo, szűk, highbar, low bar) figyelembe vételével. Ezek a cipők tipikusan nehezek mint a kő, vastag, merev, nem hajlékony talppal készülnek.
Mindettől függetlenül a Powerlift 2 nem rossz cipő, de nem elég stabil.
Ha valaki csak guggolni akar cipőt venni vagy egyszerűen csak kell egy stabil, rendes cipő amiben lehet lábazni, akkor ne BCAA, L-karnitin meg fiszemfaszom hülyeségekre költse a pénzét, hanem csináltasson inkább egyet és kitart 10 évig.
pl itt: [link] -
szuszinho
őstag
válasz
FIREBLADE78 #105903 üzenetére
Persze, "erre találták ki".
-
celf
őstag
válasz
Zola007 #105909 üzenetére
viszont akkor a súlyemelők lapos cipőben merre dőlnének a vertikálistól, hátra vagy előre? gondolom hátra, mert hátrébb van a súlypont. meg jobban be van hajlítvaa térdük, amiből nehezebb felállni.
egyébként lehet, direkt csalt a Thrall fiú, hogy ne pampogjon a sok júcsúb-huszár, hogy előbbre van a térde mint a lábujjai. szerintem amúgy ez a "szabály" betarthatatlan egy normális guggolásnál, nem tudom miért ragaszkodnak ehhez mindenhol. egy pár centivel mindíg túlér a térd a labujjakon, hacsak nincs valakinek nagyon rövid lábszára.
papírforma szerint amúgy a bokában a 90 fokos neutrális helyzethez képest 20 fokos dorzálflexiót (visszafeszítés) meg kéne tudni csinálni, szóval tényleg az lehet a magasított sarok másik funkciója, ahogy mondod, hogy védje a térdeket nagyobb súlyoknál. mert nagyobb térdhajlítás kell ugyanahhoz a mély guggoláshoz, viszont a nagyobb térdhajlításkor sérülékenyebb a térd. elvileg.
mindenesetre nekem egyre világosabb, hogy amíg nem megyek 100 kg fölé squatban, meg stb-ben, addig nem kell súlyemelő lábbeli.
-
Zola007
veterán
A lényeg 3 képben, szerintem elég érthető. A súlyemelőknek a minél vertikálisabb törzstartáshoz kell elsősorban va guggoló cipő, nem azért mert nem tudnak tárcsa nélkül guggolni.
Az utolsó képben van némi csalás, mert bivalyerős ugyan Alan Thrall, de fotózni azt nem tud
-
kolosanyi
veterán
Hé, az in-line cuccot megmondtam.
Ma gépekkel edzettem, mert fáj a derekam, gondoltam pihentetem. Hát ez nem nekem való, a gépek felébe be se férek rendesen, ráadásul itt a max súlyok se bizonyultak elegendőnek. Ilyen 117 kiló a lapsúlyos melltoló gépen, meg 173 a vízszintes lábtolón. A 45 fokosra meg csak 300 kiló fér rá, azzal meg 15 ismétléseket lazán csináltam. Pedig én nem vagyok kifejezetten erős gyerek, akkor egy szétkoxolt állat hogy edz ilyenekkel?
-
Zola007
veterán
Akkor legyen sík, angolban flat a lapos meg a sík is. Én törni néha madjar.
Bokamobilitás fügvénye.
Ha földön lévő sarokkal előre tudod tolni a térded a lábujjad elé legalább 10 centivel, akkor sokat nem profitálsz az emelt sarokból, de térdkímélőb lesz, mert ami szöget elvesz a bokánál, annyival nagyobb lesz a térdszög azonos csípőpozíció esetén -
celf
őstag
válasz
Zola007 #105894 üzenetére
de ez pont, hogy nem lapos!
én eleve ezért nem veszek. de nem is megyek paralell alá guggolásnál.de most tényleg, tisztázzuk már végre: ha a sarka meg van emelve az embernek, könnyebb előrebukni, nem?
(#105902) Zola007: inkább bólogatok, aztán majd kiszűröm a hülyeséget a mondanivalójából. így megy ez a sotén.
ja legutóbb egy másik klinikais tárgyat tartó tanár közölte, hogy minden étrendkiegészítőben, fehérje porban dopping van. volt facepalm rendesen -
Zola007
veterán
válasz
FIREBLADE78 #105903 üzenetére
Radnix -nak is az van, faggasd ki őt is priviben
-
celf
őstag
válasz
Zola007 #105885 üzenetére
ja, hogy in-line mint egy vonalban, nem tudom, honnan
szedtem ezt a befelé-tok, akkor ez érthető.
glute ham raise: számomra az érdekes, hogy egyáltalán a glute benne van a gyakorlat nevében, mert a gluteus itt kb. csak statikusan dologzik, de ha nincs a csipőben hajlítás, akkor tutifix h csak statikusan, nem? ergo a hamstring excentrikusan kontrolláltan kienged, és közben baszarik az illető. de akkor is a hamstring végzi a munkát dominánsan.
amúgy azért kérdeztem ezt a 1 leg stiff leg deadliftet, mert mozgástan órán feladatot kellett diktálni, és tanár lebaszott, hogy ez nem hamstring, hanem a gluteus maximus. ok, a vádlival együtt a segg a következő izom, ami kap ilyenkor, de ez akkor is főképp hamstring szerintem (is).
ilyenkor látszik, hogy amúgy valószínű életében nem húzott fel a gyógytornászok 99%-a, köztük egyébként ez az igen nagy szaktekintély tanár sem.kolocsányi: 120kg feletti deadliftel rád nem vonatkoznak az általános szabályok, de azért köszi az építő jellegű hozzászólást
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest