Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59844) totyak


totyak
aktív tag

Érdekes dologba szaladtam bele és nem nagyon tudom mit tegyek.

A múltkor itt szenvedtem, hogy rájöjjek hogy tudok közvetlenül kártyával fizetni, hogy jobb árfolyamot vegyen figyelembe. a terméket megvettem, kártyával kifizettem. Én licitáltam egyedül, 15 euroért az enyém lett, plusz szintén 15 euro posta. Na most én még vásárlás előtt jóval megkérdeztem az eladót, hogy stimmel e a postaköltség, erre ő azt írta vissza, hogy 18,5 euro lenne Magyarországra. Már ott furcsálltam a dolgot, mert Hollandiából jönne a cucc, csak EU-ba postáz és minden egyes EU országhoz 15 euro volt feltüntetve postaköltségnek. De gondoltam abba a +3,5 euroba nem rokkanok bele. Megvettem a terméket, de fizetéskor nem tudtam többet küldeni, utaltam neki a 2x15 eurot. Erre ma kapok tőle egy ilyen levelet:

"Hi there,

I am Eur 10 short to send it to Hungary.
Those are the prizes.
I know it is expensive but there is nothing i can do."

Én sem vagyok nagy angolos, de ahogy nézem ő sem az. Nagynehezen kibogoztam, hogy szerintem még 10 eurot szeretne postaköltségre. Paypal-nál is megjelent egy 10 euros valami, szerintem ott tudnék fizetni. Valami pending.

Most ilyenkor mi van? Hülyének nézi az embert tisztára. A terméket szeretném, de szerintem nem az én saram, hogy balfék és nem annyit állít be postaköltségnek, amennyit kellene. Viszont, ha nem fizetem ki, akkor meg gondolom nem küldi a cuccot.

Annyi csavar van a dologban, hogy mellékelt a hirdetésnél egy súly és ártáblázatot, de mivel az nem derült ki, hogy a teljes cucc milyen súlyú, meg számomra az sem volt egyértelmű, hogy melyik kategóriába tartozom (EUR1-2-3), így nem tudtam kalkulálni. De éppen ezért kérdeztem meg tőle levélben, amire mellesleg szerény 5 nap után válaszolt, miután még két érdeklődő levéllel megbombáztam.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.