- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
-
V/
Topikgazda
Ez az új figyelmeztetés, mióta bekeményítették az üzenetek ellenőrzését ezt küldik. De ha egy magyar eladónak magyarul írunk, az ékezetes betűk esetén már a tiltás felemlegetése jön mert a rendszer nem tudja megfelelően értelmezni és a @ jelet sem "szeretik" a szövegben.
-
tbalint3
tag
Gondolom a global shipping programra gondol: [link]
Írd meg neki, hogy küldje direkt módon: [link] -> majd overseas
így ugyanúgy a gls fogja itt kihozni, viszont ha 2kg alatti és viszonylag kicsi akkor olcsóbb és jóval gyorsabb mint ezzel a gsp-s marhasággal.
Persze angol, nem vagyok meglepve alegtöbbje olyan korlátolt mint nálunk a 2/3-os birkák.
Gondolom magánszemély, mi? Az üzletekkel nem szokott gond lenni. -
törölt tag
na megjott a valasz, igen kuldi ide is, de megvenni meg mindig nem tudom mert csak angliaba engedi a postazast. azt irta hogy be kell lepnie az nemzetkozi eladoi programba (?) es akkor tudja beallitani a postazast. erre irtam, hogy tegye ezt vagy fake angol cimmel megveszem es pp-n elkuldom a plusz posta koltseget es csokolom. hat majd mond valamit.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Hát pontatlan voltam, mert előtte nem néztem meg az Összefoglalót, ez t már rég beírtam a 10. ponthoz , mert én is vásároltam Francia honból. Dehát én sem mindenre emlékszem vissza.
A küldemények kézbesítési szolgáltatói Magyarországon:
Spring Global Mail küldemények: a Magyar Posta.
U.S.P.S. F.C. PACK INT (Lx999999999US forma): a Magyar Posta.
Francia Posta (Colissimo, Cx999999999FR forma): DPD Hungária
UPAAB kezdetű GSP-s küldemény USA-ból, Nagy-Britanniából: GLS Hungary
DHL Paket International küldemény: Magyar Posta MPL.
Hermes: Express One (régebben Trans-O-Flex, név változás)
Royal Mail levélküldemény (large letter, small parcel) 2 kg-ig: Magyar Posta -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Szó szerint azt jelenti, hogy a körzeti postásnak a napi listán átadva kézbesítésre. Eddig ezt nem írták be csak a MPL csomagoknál, 09.01-től új beírási szótár van és már tudják írni ezt is. Ha akarják.
Már foglalkoztunk vele. minta is volt. -
zeon.hu
nagyúr
-
V/
Topikgazda
Mivel azt írta hogy holnap bemegy, azért volt a javaslatom az, ha bemész akkor lehet kerestetni a kérdésére, ez a minél hamarabb gondolatom volt.

Valamint a 30 napra is utaltam.
Mondjuk ezt nem szoktuk kérni ilyen hamar, mert azért az elküldést könyvelni szokták és ha a előrejelzett kézbesítési idő van több nappal túllépve akkor keressük igazából.
De mint írta, ha ők sem látnak semmit, az elveszett a küldemény szöveggel, nem igazán lesz senki sem boldogabb akár 10 vagy 30 nap múlva. -
Tomika86
senior tag
-
V/
Topikgazda
Már miért? Ennyiért adja a könyveket, nem olcsó. Ennyi innen indulnak az árai £1.99 + £1.20 postage és eddig tartanak £12,781.64 + £1.20 postage.
Nem muszáj megvenni ha drága.

De nem akar esetleg újból feladni hirdetést mert az pénzbe kerül, de mivel kifogyott, beír egy irreális összeget és értelmes ember nem vesz ennyiért könyvet. -
V/
Topikgazda
Öf.11. Import charges fogalma
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt. Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor nem közvetlenül neked postázza a terméket, hanem valamelyik elosztó központba, ahonnan majd eBay valamelyik alvállalkozója fogja szállítani EU-ba és vámkezelni a termékedet.
Ezután EU területén belül kerül ismételt feladásra a rendelt terméked, ami már nem lesz vámkezelve a magyar hatóságok által.
Egyszerűsítve vámeljárásnak, vámkezelésnek hívjuk a vásárolt termék vámjogi szabadforgalomba helyezést, amelynek keretében ha van vám, akkor annak a mértékének megállapítását és az adott termék után befizetendő áfának a kiszabását végzik el.Ha licitálós akkor majd a végső leütési árhoz számolja, így addig nem látsz a kiírásnál végleges összeget, más esetben az annyi, nem becslés.
-
Fotonhámozó
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
Rick4
félisten
-
V/
Topikgazda
-
Tomika86
senior tag
-
cbmfan
senior tag
-
V/
Topikgazda
Összefoglaló:
11. A GSP (Global Shipping Program) szállításrólHa GSP-s a szállítás, akkor 2 felé megy a szállítási pénz egy adott vásárlásnál. Az eladó kapja a vételárat és a szállítási költség kisebb részét, a logisztikai cég, a Pitney Bowes pedig a szállítási költség nagyobb hányadát.
A PayPal-n ilyen esetben két terhelés fog megjelenni az adott vásárláshoz és a bankkártyáról is két tétel lesz fizetve. -
V/
Topikgazda
Miért nem éri meg? 9300 Ft-on belül 2 kg súlyig simán, biztonságosan visszaküldhető bármi.
Egyébként meg az az alap az eBay vásárlói védelemben, hogy vissza kell küldeni a terméket, ha nem kell vagy gond van vele és azután érvényesíthető az újraküldés vagy a teljes összeg visszakapása.
Az eladó lemondhat róla ugyan, de nem kényszeríthető. Viszont ha nincs return, akkor annyi. Úgy vettük meg a terméket, hogy nincs reklamációs lehetőség.
A meg nem érkezés az nem ide tartozik.
Tehát nem a visszaküldés kérése a lényeg, hanem annak nem kérése.
A Fogyasztóvédelmi jogszabályok is ekként szólnak.Egy levél, csomag feladás nem tűnik macerásnak.
-
rostiron
őstag
-
MrSealRD
veterán
-
rostiron
őstag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ezekből nincs.
Ausztria Lengyelország
Belgium Lettország
Bulgária Litvánia
Ciprus Luxemburg
Cseh Köztársaság Magyarország
Dánia Málta
Egyesült Királyság Németország
Észtország Olaszország
Finnország Portugália
Franciaország Románia
Görögország Spanyolország
Hollandia Svédország
Horvátország Szlovákia
Írország SzlovéniaRöviden: Az EU 28 tagállama
Az adott országban fizetendő áfa persze benne van az árban általában
-
V/
Topikgazda
2016 októberében volt ilyen probléma, hogy átváltott vissza, de akkor majdnem mindenkinél.
Most jó.
Ha a kártya módosításra kerül, akkor ahhoz újból be kell állítani, mert kártyához kapcsolt dolog.
Ha konverzió átállítási leírás szerint csinálod, akkor úgy marad. Van amikor némelyik böngésző nem rendezi le az adatküldést normálisan és nem jegyzi meg, másikkal kell megcsinálni. És itt sem ajánlott az anonim böngészés.
De ha forint összeget látsz kiírva vagy konverziós szöveget akkor a change-l még fizetés előtt átállíthatod. -
DJ. Ru$y
nagyúr
És ezt miért az eBay topic-ba kell írni, amikor van Paypal topic? eBay nem egyenlő Paypal.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Azért a legtöbb ilyen küldemény free shipping.
Azt kiviszik ami könyvelt, tehát ha van igazi nyomkövetési száma és a csomagként feladottakat is. Ez csak a 2 kg levélküldemény.
Készült egy kormány rendelet az alapján lett megváltoztatva, perdsze ők lobbizták ki, de a jogszabály az mindenkire kötelező érvényű.Már többször hangot adtam a véleményemnek ennek a módszernek a hiányosságairól itt is, nem nekem kell a hasznosságát meg indokolnom, mert eleve hülyeségnek tartom.
-
V/
Topikgazda
not as described, mert a csomagolása ahogy írtad ép és megfelelő volt, tehát nem mehetett tönkre a szállításban.
Szerintem erre nem vállalt visszaküldés fogadását, így kártérítés - részleges visszatérítés- jöhet szóba. Persze ha azt írja, hogy visszaveszi akkor az más dolog.
A hibákat a leírásban megadottakkal összehasonlítva célszerű leírni, képpel dokumentálni. -
törölt tag
ja es ilyenkor mit erdemes inditani, not as described vagy damaged?
(meg van egy olyan is hogy azt irta hogy toltheto akku van hozza tolto nelkul, de ami erkezett az egy mezei litium elem [egyebkent 2cr5 amihez lenne toltom es egy akku se olcso szoval nem lett volna baj ha azt kuldi amit irt]).
-
V/
Topikgazda
-
törölt tag
idokozben nagy nyomozgatasban voltam, rajottem hogy ez a holland ceg eurodis tag. ezert a holland track szamukhoz le lehet kerni egy barcodot (mert barcode network partner). igy az eurodisnel meg lehet talalni ezt a szamot. persze ez megint megad egy masik referencia szamot. az erodis magyarorszagi partnere a transoflex. a transoflex trackjan az eurodis szam nem mukodik, de ez a referencia igen. e szerint meg mar itt van bp-en a keruletunkben a cucc. most van 4 track szamom, amibol egy az ami a valosat mutatja a tobbi csak a felét, tok jo hogy ez igy mukodik...

-
V/
Topikgazda
Feleslegesen nyomtad be a német szövegű nyomi információkat, az a nyavalyás nyomkövetési szám több információt hordoz, főleg annak aki nem tud németül.
Az NL a holland posta, mint ahogy írod a küldemény Kínából elsétál Amszterdamba és onnan jön Magyarországra, vagy a másik EU-s országba. Tehát van neki 2 megérkezés és 2 továbbítás.
Évek óta kapok ilyen küldeményeket és a postás hozza ki, a kézbesítési idő 13-36 napig terjedt eddig nálam 15-ből -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Már ne haragudj, de ki az a hülye eladó aki megmeri ezt kockáztatni. És ha nem veszi át címzett, vagy nem tudják kézbesíteni? Országon belül még kezelhető, igaz pénzes lesz az ilyen probléma.
Postai úton Nagy-Britanniába nem lehet utánvétellel küldeni és onnan se.
Németországba igen. De lásd első mondatom.
Nem egészen úgy értem a javaslatomat. Amin megvolt a licit, azon az áron fix áras hirdetés és csak te veheted meg. Ebben az esetben ez célszeű lenne.
Annyit azért árulj már el, mert én már elveszítettem a fonalat, hogy akkor most konkrétan a PayPal-n keresztül kifizetted és le is vonták tőled a pénzt? Mert ezt a függőben lévő dolgot nem egészen értem. -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
A vásárlási történet mely részén van ez a tétel most? Kifizetett vagy fizetésre váró? Szerintem inkább az utóbbi részen.
A néhány eladásos szokott inkább nyűglődni a jutalék miatt, nem kereskedő, az igazi kereskedő a vételárba beépíti a jutalékokat, ott nincs mit variálni.
Az üzenet a fizetéshez tartozó ablak esetén a fizetéssel együtt megy el, ha ott okét nyomsz akkor a PayPal ablaknak kell előkerülni és fizetni, persze ha engedélyezve van a felugró ablak a böngésződben. -
V/
Topikgazda
Tőlünk is kérdezhetsz de csak az eladó tud igazából válaszolni erre: fizessem ki ezt es utolag kuldjem a dijat pp?
Ha nem írta be a 7 €-t a számlára akkor valószínűleg az erre a részre eső 0,7 € eBay és a 0,54 € PayPal jutalékot akarja megspórolni.
Kifizeted ezt amit küldött, mert azért neked is ketyeg a fizetési határidő és ha kéri a szállítási költséget akkor hogy egyikőtöknek se kelljen jutalékot fizetni barátkénti küldéssel a PayPal egyenlegedről elküldöd neki. Persze akkor erre a 7 €-ra nincs vásárlói védelem. Ha nem így küldöd akkor van jutalék neki (de neked van vásárlói védelmed), illetve ha nem az egyenleg a pénzforrás akkor neked van költséged.Az eBay rendszer az, hogy az eladó tudja, hogy mit csinál és úgy állítja ki a számlát. Az, hogy ezt a számlát sztornózza és készít egy új számlát a megbeszélt szállítási költséggel bővítve nem tudom hogy lehetővé teszi-e és hogyan az eBay.
De ha nem tévedés van a háttérben, hanem a jutalék csökkentése akkor azt úgy sem használná. -
V/
Topikgazda
-
SPEA
aktív tag
Próbáltam. De mivel ők "csak" DHL express , a globális DHL-hez lövésük sincs. Kedvesen adott volna egy Magyar Postás telefonszámot..

Mondtam neki, hogy tündért vagy (hangra szimpi, aranyos csajszi volt
) de a jó Magyar posta néha azt sem tudja, hogy a saját csomagjaival mi a helyzet.. így végül elköszöntünk. -
Vertigo18
addikt
-
V/
Topikgazda
Ne szaladj már előre. Már megkaptad és egybe volt csomagolva?
Megnézted hogy súly alapján mennyibe kerül neki a címedre való küldés?
Eladóként nem vagyok köteles egybe csomagolni a dolgokat, ha ugyanabból rendelsz akkor megadhatom előre, hogy a mennyiség függvényébe vegye figyelembe a tényleges postaköltséget.
Ha mint eladó vállalom a több egybe szállítást, akkor kapsz egybe árat a tényleges súly alapján és azt fizeted.
Itt így vásároltál, nem történt szabályszegés. -
Cirkaloo
tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Külföldre nem jellemző az utánvétes posta. Ha el akarod küldeni akkor kifizeted a posta költséget, azt egyébként nem is kell az eladótól kérned, általában nem fizetik, a PayPal-tól a feladás után vissza tudod igényelni rögtön.
Bővebben az Összefoglaló, 14. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja. Olaszországba Magyar Posta 2 kg-ig levélküldemény belefér a 9300 Ft-ba. -
V/
Topikgazda
De a szokásos, ha adtál volna linket egyértelműen lehetne válaszolni.
Akkor húzott volna le, ha nem tudod ezt előre. Ha 1-et veszel X a költség, ha kettőt akkor 2X a költség. Nem átverés. No mindegy.
Egy meghirdetett termékből 2 darabot vettél.
Nézd meg a Shipping and payments fülön, hogy Shipping and handling résznél van-e
Shipping and handling Each additional item összeg, mert akkor az első teljes szállítási költség, a másik az Each......... árral számolt.
Ha nincs, akkor annyi az ár, kérhetsz kedvezményt, de nem köteles adni. -
hcs57
addikt
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
marci30
csendes tag
-
V/
Topikgazda
-
parkr
őstag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Mindegy, hogy mi alapján számolja, a végétől kezdődik a vásárlói védelem, azt kell figyelni. Így azért határidőnek is vehetjük.

De értem mire célzol, nem Szentírás.
Azért tették be az értékelésnél azt a kérdést, hogy a megadott határidő előtt érkezett-e, hogy pontosabb statisztika alapján legyen kalkulálva.
Did the item arrive on or before Sunday, February 07, 2016? Estimated Delivery Date: January 17 - February 07 -
kelly7
aktív tag
Mi az hogy "a hozzad hasonlo majd valami lesz emberek hatasara ugy dontott hogy nem" Milyen valami lesz emberek? Te nem érted? Kb két hete kaptam meg tőle azt amit rendeltem. Ki fizettem nem volt gond pozitívat adtam. Szerintem a hozzád hasonló májer emberek este igyanak egy sört aztán majd lesz valami.

-
kelly7
aktív tag
Figyicsak koma. Balkáni amit idegondolsz...................
Az előzmény az az a sztorihoz, hogy rendeltem már ettől az embertől pár héttel a mostani licit előtt, amit meg is kaptam rendben. Ennél viszont a licit végén fizetéskor nem tudtam fizetni.
Köszi a segítséget okostojás.
-
somnia
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Ha a vám felbontja,(magyarról írok) akkor azt normálisan jegyzőkönyvezik, ha megfelelő papírokkal küldik, nem szokták felbontani, de itt a DPD végezte a szállítást és vámoltatást, ők felelnek első sorban ha törötten érkezik.
Az eladó és a DPD problémája, de az eladónak kell téged kárpótolni.
Nincs hercehurca, van befele DPD-és vámolási okmány, lesz kifele valamilyen vámolási okmány, a legbonyolultabb tevékenység ráírni, hogy az x számon vámolt küldemény garanciás csere.
Ha jön visszafele, akkor amikor szól a szállító a vámolás miatt, lehet igazolni, hogy nem vásárlás. A kínai is azt írja a vámpapírra. -
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
Postas99
őstag
-
V/
Topikgazda
Úgy 500 g a csomagolt súlya általában, Kínába, hogy az átvétel is látható legyen és az értékre is biztosítva legyen: 3260+405+3*385=4820 Ft. (Elsőbbségi+ajánlott, tértivevényes, érték 15000 Ft) (501-1000 g-ig az első tétel 5055 Ft)
Ha december 31-ig feladja, akkor a teljes költséget kifizeti a Paypal, ha rajtuk keresztül lett fizetve -
marci30
csendes tag
Értem, egyébként Hongkongból jönne a cucc, de akkor egyenlőre hagyom a csába, ne hogy kidobott pénz legyen a dologból. inkább spórolok egy kicsit, és megveszem idehaza, nekem az eddigi leghosszabb rendelési időm hongkongból 1hónap. De volt hogy nem volt két hét és ide is ért. Spéci kütyükre vadászok az ebayen. Ami egyébként nincs idehaza.
Köszönöm a válaszokat! -
agroman
aktív tag
-
Djuice
tag
-
havri1
félisten
A szállítás alatt nem volt? Mintha külön szokták feltüntetni, hogy az eladó tagja a Global Shipping Programnak.
Bár most akármelyiket nézem, mindnél az International Shipping mellett van a Global Shipping is..International Priority Shipping to Hungary via the Global Shipping Program
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fogyjunk le!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Na igaz, aztán még el is vitetnének, hogy mit akarok én kezdeni a tritiummal? 

V/