Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58201) V/ válasza Maksifül (#58199) üzenetére


V/
Topikgazda

A hirdetésben a fizetési szabályoknál adhatsz meg más fizetési módokat.

Ha a Paypal meg van adva, a vevőnek nem kell Paypal fiókkal rendelkeznie, a fizetési oldalon alul választhatja a kártyás fizetést is a Pay with my......-nél, ha Paypal által felsorolt kártyákkal rendelkezik.
De más kártyával is fizethet, ha a fenti képen bejelölöd.
Ha bankszámlát adsz meg, jól gondolod célszerű az elfogadott devizában lévő devizaszámlára tenni. Bár ha a $-os számládra €-ban fut be a vételár, akkor van konverzió.
De!
A Paypal-n kívüli fizetési módok esetén egyrészt lassú a pénz megkapási folyamat, bankszámla esetén 5-10 nap is lehet, bankkártya esetén 3-5 nap, drágább -deviza számlavezetés díjai, az utalás a vevőnek is pénzbe kerülhet, csekk beváltás problémás, még meg sem kapod a pénzt és már reklamál, hogy nem adtad fel, stb.
Persze az egyéb esetekben is él az eBay védelem mindkettőtök számára.
Gondold végig, de szerintem is elég a Paypal megadása.

[ Szerkesztve ]

(#58202) Maksifül válasza V/ (#58201) üzenetére


Maksifül
senior tag

Nagyon köszönöm a kimerítő választ. :R
Van devizaszámlám, meg kártyám is hozzá, nincs számlavezetési díj, szóval nekem nem lenne gond, ha valaki úgy szeretne fizetni.
Nyilván csak 2 előnye van ennek, ezért gondolkozom rajta, hogy lehetővé kéne tenni.
1. Biztos van sok olyan vevő, akinek nincs PayPal-ja, s ezért nem tud/akar vásárolni. Bár ahogy látom, épp azt írod, hogy ha PayPal engedélyezve van, akkor a vevőnek nem kell PayPal-lal rendelkeznie, s fizethet kártyával is. Ilyenkor gondolom, ugyanúgy az én PayPalomra megy a lóvé, szóval nem tudtam megspórolni a PayPal költségeket.
2. Megspórolnám a PayPal kb 4-5%-os díját, ha a számlámra utalják a pénzt. Sőt, ha akarom ki is vehetem devizában vagy forintban.

Azt hogy lehet beállítani, hogy kártyával is fizethessenek, és a számlámra kerüljön a pénz ne a PayPalra?

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#58203) Istyu74


Istyu74
aktív tag

Sziasztok,ilyenkor már semmi teendőm nincs ?

Good news! We let the seller know you didn't receive the item, and the seller issued you a full refund. This request is now closed.

Refund information:
A full refund of $18.98 was issued on Jan 05, 2016. The refund includes the purchase price plus original shipping and was issued to the same payment method you used to pay for the item.

Üdv, István.

(#58204) agroman válasza Maksifül (#58202) üzenetére


agroman
senior tag

bemesz egy nagy bankba es tobbszazezerert szerzodest kotsz veluk...
aztan nyitsz egy webshopot (megint tobbszazezerert) es mar mukodik is..

[ Szerkesztve ]

------

(#58205) szafe2


szafe2
csendes tag

üdv

Kéne egy kis segítség... Rendeltem 2 terméket az angol ebay-ről. Természetesen kombinált szállítást kértem, egyben is küldte az eladó a 2 terméket. A gond az, hogy valójában csak az egyik termék érkezett meg. Mivel ez az új "Global Shipping Program"-os csomagküldéssel jött ki, szerencsére rajta van a csomag súlya (0,245kg) ami azért jó mert a 2 terméknek kb. 1kg-nak kellett volna lennie. Írtam az eladónak, de ő azt válaszolta, hogy ő mindkét terméket átadta az ebay-nek (mivel ők továbbítják) Január 12-ig viszont nem tudok belépni a resolution centerbe (addig van szállítási határidő megadva, és addig nem választhatom azt, hogy nem érkezett meg a termék) A reklamáció hogy megy ilyenkor? valakinek volt már ilyen sztorija?

(#58206) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Ezt vettem: USB 2.0 High Speed Micro SD TF T-Flash Memory Card Reader Adapter up to 32gb
Most jött meg és nem működik. A számítógép nem is észleli. A microSD 32GB-os és a telefonban jó. De igazából az az érdekes, hogy szerintem az érintkezők helyén egy olyan lemez van, amiből kivágták a jó USB 2.0 érintkezőit.

Ha ezen a képen vannak normálisan a pins:

Akkor a kártyaolvasómon pont ott hiányoznak. Ezen az olvasón a Type A inverze van. De nem lehet lefényképezni, mert hát alig látni bele. Mit csináljak?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#58207) V/ válasza Maksifül (#58202) üzenetére


V/
Topikgazda

A képen ott volt az opció, Credit Cards, Other, a szöveges részhez beírod a bankszámlaszámot, amire várod a pénzt. Külföldön többe kerül azt utalás a banki ügyfeleknek egy magyar bankba.
Nem igazán fogsz spórolni, ha az összes költségedet figyelembe veszed, és a pénz megérkezése, jóváírása több napba telik.
és a számlámra kerüljön a pénz ne a PayPalra? Ki ütöd a Paypal fizetési lehetőséget.
De az eBay felhasználók túlnyomó részének van Paypal fiókja, úgy hogy nem egészen megalapozott hogy soknak nincs, hosszú ideig egy cég volt, tavaly szedték szét. Mindenki készített Paypal fiókot, mert azt ajánlotta az eBay.

(#58208) V/ válasza Istyu74 (#58203) üzenetére


V/
Topikgazda

De, megnézed hogy tényleg megkaptad-e. :)

(#58209) Maksifül válasza V/ (#58207) üzenetére


Maksifül
senior tag

Köszönöm szépen a választ! :R

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#58210) Djuree válasza Maksifül (#58202) üzenetére


Djuree
félisten

olvass utána:
IBAN
így nem kell paypal....

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#58211) V/ válasza Djuree (#58210) üzenetére


V/
Topikgazda

Az hogy a IBAN formátumban írja be az OTP számlaszámot egy nemzetközileg elérhető oldalon azt az egyértelműsége miatt nem írtam le. De kell a BIC (SWIFT) kód is mert az IBAN csak Európai használatú,.
De a problémája nem oldódik meg, mert ha nincs Paypal megadva fizető eszközként, akkor kevesebb lehet a vásárlója. A 2015-ös adatok alapján a 155 millió eBay felhasználónak legtöbbjének biztos benne lehet a számlája a 173 millió Paypal felhasználó tömegében.

[ Szerkesztve ]

(#58212) V/ válasza Maksifül (#58209) üzenetére


V/
Topikgazda

Ne haragudj egy dolgot kihagytam, ha más kártyát is el akarsz fogadni akkor szükség lesz egy fizetési átjáróra is, az eBay ajánl is néhányat. Ezek +költségbe kerülnek.

(#58213) Maksifül válasza V/ (#58211) üzenetére


Maksifül
senior tag

Lehet, hogy akkor félreértettél. Én nem a PayPal helyett, hanem a PayPal mellett gondolkoztam azon, hogy elérhetővé kellene tenni a vevők számára a bankkártyás és/vagy átutalásos fizetési lehetőséget. Természetesen van SWIFT kód, IBAN szám, meg minden a devizaszámlámhoz.
Csak azt nem tudom még mindig, hogy hol lehet ezeket megadni, mert ilyen táblázat, amit korábban linkeltél az USA eBay-en nincs nálam a listázásnál, a fizetési opcióknál. :F

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

(#58214) V/ válasza Maksifül (#58213) üzenetére


V/
Topikgazda

Csinálj új fizetési szabályt, akkor elő kell kerülni-e, illetve Add or remove options opció a "könnyített" eladásnál nem mindig jön elő, nincs eltérés ebben.
Tényleg nincs sok értelme, azok a kártyák vannak a világon elterjedve amit a Paypal is elfogad, de ahogy gondolod. Többe fog kerülni a dolog összességében, mint a Paypal max 3,4% jutaléka, ami 3001 $ forgalomtól már csak 2,9.

(#58215) V/ válasza V/ (#58214) üzenetére


V/
Topikgazda

De most néztem meg, a com-on is ugyanaz a helyzet. Ha van már szabály, akkor Edit payment policy és lejjebb görgetve ott vannak. Egyébként meg Create payment policy.
A Select how you'll be paid résznél.

[ Szerkesztve ]

(#58216) Pöttön


Pöttön
őstag

Sziasztok!
Szeretnék venni egy adaptert, a ps4-em hez. Név szerint ezt: Reasnow Crosshair (A G25-ös kormányomhoz szeretném)
Sajnos nem nagyon találok euróbába, így Ebay-en gondoltam hogy rendelek egyet, a fent linkeltek közül melyik eladó lenne szerintetek a legmegbízhatóbb? A 26 Sold-os?
Ha itt mastercarddal fizetek, akkor az esetleges sarcot, + szállítási költséget hogy hajtják be?
Esetleg valami tanácsot tudnátok még adni, most vásárlok majd először Ebay-en, nem szeretném hogy átverjenek. :)
A segítséget előre is köszi! :R

[ Szerkesztve ]

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#58217) Pöttön


Pöttön
őstag

Na megrendeltem az adaptert, mastercardal fizettem, elméletileg ingyenes volt a házhoz szállítás.
A pénzt levonták a kártyámról, kaptam emailt a rendelésről.
Ez után kell még valamit csinálnom, vagy csak várnom?
Kézbesítési időnek ezt dobta ki: Thu. Jan. 21 and Thu. Feb. 11
Akkor gondolom legkésöbb február 11-én jön majd meg a csomag.

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#58218) V/ válasza Pöttön (#58217) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ez volt
akkor alul írja, hogy 2 $-t direktbe utalva, fizetve a Paypal számlára, akkor nyomkövetéssel adja fel, ilyen érték mellett célszerű lenne meglépni. Látnád hogy hol tart a szállítás, meg ez nehezebben veszne el.
Ezt írja: If you need Tracking number for your order, please direct pay extra USD$2 to our paypal account and leave message with payment as : Tracking Number.

(#58219) Surci1 válasza V/ (#58218) üzenetére


Surci1
tag

meg ezt is írja : Order Amount over USD$30 will be offered a free tracking number

(#58220) V/ válasza Surci1 (#58219) üzenetére


V/
Topikgazda

Majd elválik, hogy maláj, yanwen vagy igazi nemzetközi lesz az ingyenes tracking szám. Inkább ráadom azt a 584 Ft-ot +ba. De igazad van, az apró sárga betűknél azt írja. Ha ettől vásárolt.

[ Szerkesztve ]

(#58221) Pöttön válasza V/ (#58220) üzenetére


Pöttön
őstag

Mindegy, mostmár megrendeltem, remélem nem lesz gebasz, és ide talál épségben a csomag. Én az ilyen apró betűs részeket nem veszem magamtól észre, mert egy fél mondatot nem tudok angolul... :B

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#58222) V/ válasza Pöttön (#58221) üzenetére


V/
Topikgazda

Majd látod a nyomkövetési számot a Purchase Historyban a Estimated delivery alatt a Tracking number-nél. Ha feladja, akkor jó eséllyel be is írja. Majd figyeld.

[ Szerkesztve ]

(#58223) lecsek


lecsek
tag

Sziasztok!
Vásároltam egy samsung gyors töltő pad-t, mely rendben meg is jött, viszont nem gyors töltő pad és az igazi gyors töltő pad-hoz képest 26g-mal kevesebb az elektronika. Az eladóval probáltam rendezni üzenet váltásokkal a helyzetet. Nem hajtogatt mást, minthogy ha nem vagyok "elégedett" akkor küldjem vissza.
Ami engem zavar, hogy bár képeknek elegett tesz a termék, de a leírásnak miszerint a telefonommal gyors töltésre képesnek kell lennie, már nem. Videót is küldtem neki.
Case-t nyitottam. Részleges refund, ha bele menne a legjobb lenne számomra sztem.
Kérdésem, mi a legjobb amit kikozhatok a helyzetből, illetve idáig még nem kellett eljutnom, de ha az ebay dönt a végén, mi várható?

[ Szerkesztve ]

(#58224) agroman válasza lecsek (#58223) üzenetére


agroman
senior tag

kihagytad a kerdeseid kozul a hetvegi lottoszamokat... :DDD
visszakuldod full refundert es a nem kapsz semmit kozott barmi elofordulhat.
rajtad, az eladon es az ebay-en mulik.

a legkorrektebb ha megnezed mennyibe kerul az a tudasu termek amit kaptal es a kulonbozetet kered refundkent, ha nem akarod visszakuldeni.

------

(#58225) lecsek válasza agroman (#58224) üzenetére


lecsek
tag

Részleges refund-nál én is erre gondoltam, bár az az érzésem, hogy nem fog bele menni, mert egy üzenetében azt írta nekem, hogy "csak" ennyiért simáért is megérné... Amivel nem értek egyet.
Köszi a választ!

(#58226) parkr


parkr
őstag

meglepődtem. ~600 forintos telefon tokra kaptam SingPost trackinget.
ilyen eddig még nem volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#58227) DJ. Ru$y válasza parkr (#58226) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nem véletlen ilyet kaptál? Vége nem 2 betű, hanem 3... Mert ez erősen kamu szagú.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#58228) tothferenc


tothferenc
senior tag

Sracok, az hogy van, hogy rendeltem egy digitizert, ami meg is jott. Most nezem a buying fulon a vasarlasokat, es helyette egy 4x annyiba kerulo masik mobil kijelzoje szerepel. Ha megnyitom a termek oldalat, ott is a masik alkatresz van, es azt is irja, hogy megvettem. 😎 Eleg vicces. Bugos az ebay?

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#58229) havri1 válasza tothferenc (#58228) üzenetére


havri1
félisten

Hol nézed pontosan? A My eBay: Purchase history -ban?
Ott nem lehetne más, annak és annyiért kéne ott lenni, amit és amennyiért megvettél.

havri

(#58230) parkr válasza DJ. Ru$y (#58227) üzenetére


parkr
őstag

jobban megnézve, igen. ilyen az enyém is :D akkor így már érthetőbb

(#58231) Levi123


Levi123
senior tag

Sziasztok,
netbook-hoz szeretnék ebay-ről rendelni utángyártott akkumulátort, mert az ára jóval olcsóbb mint a hazai utángyártott termékeknek.

Használható minőségűek ezek az akkuk vagy gyorsan (<1év) tönkremennek?
Van valakinek tapasztalata?

Van németországi akku is, az 2-3 eFt-al drágább, de gyorsan itt van (+ posta ktg.).
De pl. a kínai akkunál 3-4 hét a szállítás ingyenes postával, de annál szerintem kockázatosabb (összetörhet, kimerülhet 3-4 hét alatt teljesen).

Ez a kínai: [link]
Ez is kínai, csak Németországból: [link]

Köszönöm!

Levi

(#58232) havri1 válasza Levi123 (#58231) üzenetére


havri1
félisten

3 aksit rendeltem már Kínából, abból 2 mai napig működnek, minimális elhasználódással, a harmadig valószínű cellazárlatos, 20% ugrott, de a maradék rész jó.. Csak akkor vegyél szvsz, ha ezeket bevállalod. Ha nem, akkor itthon, gyárit.

havri

(#58233) Levi123 válasza havri1 (#58232) üzenetére


Levi123
senior tag

Köszönöm a tanácsot, bevállalom, mert az itthoni ár 1/3 árán lehet venni + szerintem ugyanazt árulják itt is, csak némi árréssel.

Levi

(#58234) havri1 válasza Levi123 (#58233) üzenetére


havri1
félisten

Szerintem is ugyanazok. A cella meg az elektronika a lényeg, a többi sallang..:)

havri

(#58235) V/ válasza Levi123 (#58233) üzenetére


V/
Topikgazda

Azt azért nézd meg, hogy a hirdetés leírásban szerepel a te géped is, ha nem egyértelmű inkább előtte kérdezz rá.

(#58236) tothferenc válasza havri1 (#58229) üzenetére


tothferenc
senior tag

igen, ott nézem. Ha a rendelés részleteire kattintok, akkor bedobja az általam vásárolt és megkapott 520-as digitizert..

i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3

(#58237) Levi123 válasza V/ (#58235) üzenetére


Levi123
senior tag

Rendben köszönöm a jótanácsot!

Levi

(#58238) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Üdv!

Ha több azonos tételt, de külön-külön rendeltem egy eladótól és nem érkeztek meg (ma van az utolsó nap), akkor minden tételnél külön kell írjak neki?
Ha igen, hogyan tovább?

#?*@&!

(#58239) V/ válasza zeon.hu (#58238) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha csak írsz akkor elég az egyiknél, ha case-t indítasz azt célszerű külön-külön. de azért abban te sem hiszel, hogy az a nap fix? Még mindig torlódnak a Magyar Postán a karácsonyi küldemények.

(#58240) zeon.hu válasza V/ (#58239) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Kösz!
Természetesen nem akarok egyből case-t indítani, az ünnepi torlódással is tisztában vagyok.
(A gond, hogy ismerősnek rendeltem, ő a türelmetlen)
Csak jelezném az eladónak, hogy tudjon róla, valószínűleg türelmet fog kérni, amit ésszerű keretek között meg is adok neki.
(Ebay ma küldött mailt, hogy adjak feedbacket, bár ez nyilván nem kötelező még.)

#?*@&!

(#58241) V/ válasza zeon.hu (#58240) üzenetére


V/
Topikgazda

60 nap az ideje, ha nem adsz akkor sem gond.

(#58242) zeon.hu válasza V/ (#58241) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Szoktam adni, ez a minimum szerintem :)

#?*@&!

(#58243) catroot


catroot
veterán

Sziasztok!

Járt már valaki úgy, hogy DPD hozott volna csomagot, de egy depóban volt a csomag pár napig?

Angliában adták fel, utána aznap eljutott Hollandiába és ott dekkol a depóba, már 3. napja? A holland depóban a csomag "non conveyable", ha minden igaz.

Természetesen Magyarországra szól a címzés. A termék amit várok, egy 135gr-os fix objetkív fényképezőre.

(eBay Global Shipping egyébként...)

Azért is kérdezem, mert ez az első ilyen megrendelésem, eddig mindig postai úton kaptam mindent.

Ezért sem tudom azt, hogy az ilyen csúszás mennyire normális. Mert így a 4 munkanapban (ami a kiszállítást illeti) bőven nem leszek benne.

[ Szerkesztve ]

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#58244) V/ válasza catroot (#58243) üzenetére


V/
Topikgazda

Gondolom a DPD saját oldalán nézted? Rájuk lehet kérdezni. mert ez a szöveg valami gondot szokott jelenteni.

(#58245) catroot válasza V/ (#58244) üzenetére


catroot
veterán

A DPD saját oldalán csak annyi van, hogy éppen a holland depóban van a csomag.

Viszont telefonon van egy applikáció, amivel részletesebb dolgokat is lehet látni. Ott van a 09-es kód (non conveyable", ami nekem nem tetszik.

Na, de írtam most a DPD-nek, de majd csörgök is. Remélem intézni tudnak majd valamit.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#58246) V/ válasza catroot (#58245) üzenetére


V/
Topikgazda

Terjedelmes csomag, kézzel kell mozgatni ez a 009-es kód. Ha jó a leírásuk. Lehet, hogy egy konténernyit küldtek :F
Inkább a telefonos ügyfélszolgálat lesz a jó segítség

(#58247) choco01


choco01
addikt

Sziasztok!

Az miért van hogy OTP MasterCarddal fizetve többet vesz le fizetéskor(szóval én kártyától teszem át a pénzt az eladó paypaljara) vagy 2-3 százzal?
Ma 5-6 cuccot rendeltem 20 perc alatt és 4933 forint lett volna a paypalos csekk alapján amiket emailbe küldte k.A kártyámon 7700 volt most 500 van, szóval 5000 helyett 7200-t vett le :Y :Y :Y :Y :Y

Azért ez elég zavaró, pedig otpdirekten ha megnézem az eddigi vásárlásokat akkor mindig annyit vett le amennyi az emailos számlán volt..

Valaki tudja miért van ez? :F :F

Előre is köszi! :R

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

(#58248) agroman válasza choco01 (#58247) üzenetére


agroman
senior tag

paypalos csekk = paypal szamla?
ha a paypal szamla neked forintban irja ki hogy mennyit fizettel, akkor
1. a bankod helyett a paypal valtja (rosszabbul) a devizat.
2. de igazabol azert von le 2-300-at mert valoszinuleg nincs ellenorizve a kartyad
es minden tranzakcio elott egy 1$-os terhelessel ellenorzi hogy letezik-e a kartya.
kesobb ez az osszeg majd visszakerul a szamladra (azaz le sem kerul, csak foglalasban van)

[ Szerkesztve ]

------

(#58249) V/ válasza choco01 (#58247) üzenetére


V/
Topikgazda

A kártya meg van erősítve? Nincsenek 1$-os vagy annak megfelelő értékű levonások?
Illetve amikor fizettél nem láttál ilyen szöveget? Paypal conversion rate....

[ Szerkesztve ]

(#58250) choco01


choco01
addikt

Nem tudok róla hogy meglenne erősítve.Szoktam látni ilyen szöveget, ahol kiírja hogy mennyi a forint.Hol tudom megerősíteni a kártyát, és ezt a váltási módót jobbra állítani?És azok az 1 dollárok mennyi idő alatt kerülnek vissza?

Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.