Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- A KOReader ebook olvasó program
- Trump vagy Harris
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
velvet7
tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy elektronikai cuccot ebay-en, meg is kaptam még tegnap reggel a tracking code-t, de a USPS oldalán a következőt írja:"There is no record of this item. "
Aggódnom kéne, vagy amerikába is lassan csinálják a dolgukat az emberek?
-
hitman,
őstag
Na, azt írta az ebay a csomagomra hogy 23.és 29. közt fogom megkapni!
Ha bejön akkor megemelem a kalapom de ha a héten nem jön meg akkor megkezdem az aggódást...
Természetesen a követés lassan 1 hete a vámon megállt én már azzal is megelégednék ha onnan kimozdulna.Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
danih
veterán
Sziasztok!
Még sosem rendeltem e-bayről, de egy ilyen UMID-et bevállalnék.
A többi ebay-es árhoz képest olcsó, viszont "Top Seller" plecsnije van, 99% pozitívval.
Kérdésem, hogy ha rendelek Magyarországra, és paypal-lal fizetek, rám is kiterjed a "Buyer Protection", azaz gond esetén tudom érvényesíteni ezt a privilégiumot? -
Bavid
senior tag
Sziasztok! Erről vélemény? Kamu? Elvileg class 2-es csak, és ismerősöm vett 2000 párszáz ftért már 32-es class 2es-et, szóval azért gondolom, hogy lehet, hogy okés. Szerintetek?
-
hitman,
őstag
Segítség!!!
Most nézem este a nyomkövetést, a usps oladon és az ebayen minden változatlan (18.a óta vám elé állítva) viszont most a posta pont.hu már azt írja:
2011.03.23 02:37 Budapest 1005 Megőrzésre átadva / Handed over for storage
Ez mit jelent?
És lassan a usps és az ebay 1 nappal le van maradva a frissítésben...[ Szerkesztve ]
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
hitman,
őstag
válasz Hintalow #13610 üzenetére
Igen most jutott el a kicsi agyamig hogy van kereső és tudtam használni!
De itt is olvastam olyat hogy van akinek ezt írta ki és másnap megkapta a csomagot...na mindegy.
Abba segítsetek mivel az első vásárlásom hogy most hogy tovább a minél gyorsabb és zökkenőmentesebb lebonyolítás érdekében.
Napszemüvegről beszélünk amit 190 dolcsi volt postával együtt.
Ajándékként lett feladva és kevesebb összeggel (ha jól tudom).
Mennyit kell fizetnem és hogy tudom ezt minél hamarabb lebonyolítani?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
smilix
csendes tag
Sziasztok!
Januárban rendeltem 2 pendrájvot, amikről kiderült hogy fake darabok, így annak rendje és módja szerint vissza is küldtem őket. Az eladó azóta eltűnt, a paypalnál indítottam egy case-t, és most egy ilyen levelet kaptam tőlük:
"In order to continue with the investigation of your claim, we must request
documentation that shows the item was returned to the seller. To help us
resolve this matter promptly, we request that you provide proof of postage
for the package associated with this claim. The proof of postage should be
a copy of the actual shipping label on the package that shows the
destination address and the shipping company’s stamp to verify the shipment
date.The document should be faxed to PayPal at (402) 537-5760 (please note this
is a United States phone number, if you are faxing from outside the United
States, you will generally need to dial 00 1 before the number). Please
include a cover sheet with your fax that includes the email address
registered on your PayPal account and the ID number of the claim
(PP-001-215-190-261) so we may attach the document to the claim as quickly
as possible.Failure to provide PayPal with the fax will result in your claim being
denied. The shipping information needs to be received by March 26, 2011."Mivel nincs fax készülékem, és nem szeretnék nagyon az ügyre többet költeni, tud esetleg valaki ajánlani ingyenes, vagy olcsó online fax szolgáltatást, ami megbízható?
A másik kérdésem az lenne, hogy akkor pontosan milyen fax számot kéne beírnom?
00 1 (402) 537-5760 ? -
zsoltl
csendes tag
A pendrive-ok memória kártyák tesztelésére való az említett h2testw programocska. Jól megrángatja a benne lévő memóriacsipet bitről-bitre.
Ha a barátodnak megy 30G a kártyára akkor nagy malaca van (volt). Bár a másik kérdés még az, hogy meddig.
Én biztosan nem tartanék rajta értékes == pótolhatatlan adatokat.ZS
-
Thewi
tag
Sziasztok!
Március 19.-e óta vám elé állították a postai csomagomat. Ez gondolom már tuti, hogy vámolják. Szerintem nem írt a csomagra összeget a feladó. Van valami teendőm, vagy várjak a postai értesítőre, ha van olyan egyáltalán?
-
netseft
aktív tag
Nekem is aznap lett vám elé állítva 1 csomagom, és tegnap lett vámkezelve, szóval nem tuti.
Szerintem (fixme!) így néz ki a dolog:
- Vám elé állítva: még nem lehet tudni biztosan mi a sorsa
- Vámkezelve: nincsen plusz költség, várj a csomagra
- Megőrzésre átadva: lesz plusz költség, várj a levélre[ Szerkesztve ]
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
blst
tag
Nem ebay ezért offba rakom. Dealextreme-től rendeltem 1 csomagot ami már megérkezett magyarországra de érdekes dolog van a posta weboldalán.
2011.03.22 11:35 (HONG KONG) Küldemény felvéve / Item accepted
2011.03.23 17:48 HKHKGA(HONG KONG) Célországba elküldve / Item sent abroad
Ez most akkor azt jelentené, hogy visszaküldték a csomagot a feladónak?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv -
baluka26
nagyúr
válasz netseft #13618 üzenetére
Nekem átadták megőrzésre a Posta dolgozóinak 2011.03.18-án, 19én megkapták a számlát tőlem, és azóta sincs semmi fejlemény. Ráadásul senki sem tud semmit mondani. Gratulálok a Postának
szerk: 03.17-én volt vám előtt, 18-ra lett megőrzésre átadva.
hitman: Holnap kapni fogsz egy levelet, hogy a vámkezeléshez számla szükséges, és fizetsz 25% ÁFA-t[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
dany27
őstag
Üdv!
Egy érdekes kérdésem lenne. Létezik az hogy két csomagnak ugyan az a sorszáma??
Mert rendeltem egy cuccot Thaiföldről ami a thai posta trackingje alapján így áll:
DATETIME Scan Location Description
March 20, 2011 11:56:25 LAMPANG Accept
March 20, 2011 20:23:26 DEN CHAI MAIL CENTER Items Into Container
March 20, 2011 20:23:41 DEN CHAI MAIL CENTER Dispatch
March 21, 2011 10:28:34 SUVARNABHUMI MAIL CENTRE Container ReceivedCsak úgy kiváncsiságból megnéztem a magyar királyi posta oldalán is:
Időpont Hely * Küldemény információ Kiegészítő információ
2011.03.24 03:40 CHZRHB(SWITZERLAND) Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange2011.03.24 03:40 CHZRHB(SWITZERLAND) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.03.24 20:05 CHZRHB(SWITZERLAND) Célországba elküldve / Item sent abroad
Ugyan azzal a tracking számmal néztem mindkét helyen.... Van valakinek tapasztalata a Thai postával?? Mennyi ideig szokott állni a csomag mielőtt elküldenék a célországba??
Előre is köszi!
-
varga.balazs
aktív tag
Sziasztok! A minap énis kaptam levelet, hogy mehetek a csomagomért az orczy-ra..remélem nem lesz semmi probléma..úgy kb 20.jára sikerült ügyintézőnek telefont felvenni, és érdeklődtem a dolgok iránt. Azt mondta hogy a 20%os vámot, áfát meg 1200 Ft kezelési költséget kell fizetni rá. Szerintetek ez így van? Egy cipőről van szó, usából és közel 23ezer Ftnak megfelelő $ért rendeltem szállítással együtt. Tehát ha jól számoltam erre max. 10ezret kellene ráfizetnem. Számíthatok többre? Olyasmit is hallottam, hogy esetleg ilyen megörzési díjat is kitalálhatnak...16-a óta vámon van már a tracking szerint..mellesleg idegesít, hogy már több cipőt is rendeltem usából és mind átcsúszott..de hát
-
Thewi
tag
válasz varga.balazs #13629 üzenetére
Vám nincs, mivel 150 euró értékig vámmentes, de 25% áfát kell fizetni.
Kezelési költséget nem tudom, hogy mennyi.
" Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 25 % ÁFA terheli."[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
válasz baluka26 #13621 üzenetére
Hmm nagyon biztosra mondod ezt a mai levelet, kíváncsian várom hogy tényleg jön e!?
Azt tudjátok hogy ha vámot vagy áfát kell fizetni akkor azt csekken kell vagy utalással?
És amint kifizetem utána még sokat ülnek rajta?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Thewi
tag
válasz hitman, #13631 üzenetére
Postai csomagot még nem kaptam vámolás után, de a DHL küldemény esetén a futárnak kellett fizetni. DHL-nél nem számoltak + költséget, viszont minden küldemény esetén, értéktől függetlenül, megbízást kell adni a vámkezelési eljáráshoz. Ha belefér a vám és áfa mentes kategóriába, nincs külön költség, persze számla kell az áru értékéről.
Ezt találtam még: "Amennyiben a címzett a vámfizetésre kötelezett, a vám megfizetésére a csomag átvételekor kerül sor. A postaszolgálat értesíti a címzettet a küldemény érkezéséről, és arról, hogy hol lehet azt átvenni."
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Nektek mostanság mennyi idő alatt érkeznek meg az apró ebayes hong kongi csomagok?
Utóbbi időben vettem 3 kis vackot is, és a két korábbi tuti elveszett/lenyúlták, a harmadikat február 28-án rendeltem, abban még reménykedem.
Kezdem azt hinni, hogy a magyar posta húzza a csomagjaimat, mert eddig kb minden megjött.Ezzel kapcsolatban magyar postán tudok valamit intézni? Vagy a tracking szám nélküli sima levelekkel kapcsolatos érdeklődést meg sem próbáljam, csípőből azt mondják, nem tudnak segíteni?
-
Thewi
tag
válasz Mr. Teddy #13633 üzenetére
Kérd meg az eladót, hogy küldjön nyomon követési számot, mert nem érkezett meg a csomag. Ha ebay-en vetted, tudsz reklamálni az eladónál, saját tapasztalatok alapján nagyon korrektek és lehet, hogy elküldi még egyszer. Nekem is volt, hogy 1,5 hónap után érkezett meg, + mivel reklamáltam, megkaptam még egyszer 1 hónap múlva. Gondok voltak februárban a hongkongi postán, 3 hétről 5-7 hétre nőtt a szállítási idő. Elvileg már rendeződtek az állapotok és ismét 3 hét vagy kicsit kevesebb alatt érnek ide a cuccok. Reklamálni csak tracking szám alapján lehet a postán, de mindenképpen az eladóval egyeztess először.
-
hitman,
őstag
Na, tényleg megjött a levél.
Számlát kérnek egy fax számra!
A paypal-es számlát küldjem el?
190 dolcsi postával együtt, mennyit tesznek rá vajon?
És ha hétfőn elküldöm akkor mikor ér ide?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
-
Thewi
tag
válasz varga.balazs #13636 üzenetére
Eu-n belül nincs semmi + költséged, áfa sincs, hiszen azt megfizettetik veled a vásárláskor. / nem nettó, hanem bruttó áron vásárolsz /
-
Santosh
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Ebay-es eladáshoz valami olcsó csomagküldő szolgálatot? Külföldiek olyan olcsón tudják küldeni Magyarországra...
Előre is köszi a választ!
Üdv
-
Taru
tag
válasz Santosh #13639 üzenetére
Posta. Ők is főleg azzal küldik (nekem legalább is azzal jött minden kivéve ha külön fizettem a szállításért pár ezret), ha meg nem akkor álltalában nem olcsó vagy beleépítik a termék árába (sajna DHL meg hasonlóak drágák, de asszem az EMS és a TNT a legolcsóbb a csomagküldökből).
-
varga.balazs
aktív tag
válasz hitman, #13641 üzenetére
jah, viszont azt számold bele, hogy lehet emelnek az értékén..nekemis 75 dollár volt szállítással, vámtiszt áthúzta és 113at írt rá, szóval bennevan ezis, hogy ők többnek gondolják a vámértéket. egyébként meg jah vagy 140 euró. láttam kinn az ablakon a tájékoztatót énis ma és még az előző hsz-edre írom, hogy tegnap telefonáltam velük, és hát úgy mondták a fax-os megoldást, hogy sok a csomag, tehát leghamarabb jövő hétvége-következő héten kerülne sorra, szóval ilyen 2 hét körülbelül mire elrendezed postán keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
válasz varga.balazs #13642 üzenetére
Áááá de debreceni vagyok, nem nagyon tudom megoldni máshogy...
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
hitman,
őstag
Ha elküldöm a fax-ot utána mi történik?
Már csak a csomagot várom és a +költséget kifizetem mikor hozzák?
Vagy arról is kapok levelet hogy mennyi lesz a + költség?
Szóval kapok valami visszajelzést hogy megkapták a számlát és minden OK?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Bő 2 hete volt egy rendelésem Németországból. Paypal-al lett fizetve, viszont még nem érkezett meg. Szerintetek érdemes még várni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
dany27
őstag
válasz Real_Necro #13645 üzenetére
Németországból már szerintem ide kellet volna hogy érjen.
Am történnek itt érdekes dolgok....Thaiföldről mióta jön a cucc Svájcon keresztül?? Mert az enyém nagyon úgy tűnik hogy úgy jön!
-
bubi92
őstag
most valamiért k-rva lassan jönnek a dolgok. 43. napon jött meg a cuccom. nem vágom mi van, eddig max 2-3 hét volt
-
varga.balazs
aktív tag
válasz dany27 #13646 üzenetére
téged átvertek, mint engem nem pólót rendeltél? énis licitáltam DC pólóra, persze nem is lett eredeti..és übersee, németország volt kiírva neki..erre jön a csomagértesítő, bankokból...hát néztem énis
hitman,: én meg szegedi vagyok jó mondjuk nekem azért más, mert apu volánnál dolgozik, és van szabadjegyem, tehát én megoldottam az utat ingyen
-
dany27
őstag
válasz varga.balazs #13649 üzenetére
Hi!
Nem, csekkoltam a svájci posta oldalán ahol már normálisan jelzi h Thaiföldről megkérkezett oda majd továbbították pestre, ahova, meg is érkezett. Remélem jövő héten megkapom.
Am én orsót rendeltem.
Csak a magyar posta ilyen hülye hogy csak Svájctól fogva jelzi.... :S
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Eredeti játékok OFF topik
- Synology NAS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- 12" Apple MacBook Retina 2017 Rose Gold! Intel Core i5 + 8GB RAM + 512GB SSD! Olyan mint az új!
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest