Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
Üdv!
Nem rég rendeltem két dolgot is Amerikából, a postázási mód ugyan az mind2-nél. Csak annyi a különbség hogy az egyiket 4 nappal később adták fel mint a másikat. És az a furcsa helyzet állt elő hogy azért ide előbb amelyiket később adták fel. Nem is tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam majd megjön a másik is. Ez volt csütörtökön, ma kedd van és még mindig nincs itt a másik. Szerintetek megjön még vagy valaki szájon vágta?
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi!
De még egy olyan kérdés hogy ha most áll mondjuk 10$ én azt mondom hogy adnék érte max 100$ de a licit zárása előtt 5 secel csak 20$ áll akkor mennyit fog rá rakni ? Csak a licit lépcsővel növelt értéket vagy 100$-at??
-
dany27
őstag
Üdv!
Van egy aukció eBayen ami érdekel, csak sajnos a licit zárásakor suliban leszek!
Ezért szükségem lenne egy automata licitálóra.
Melyiket ajánljátok? lletve hogy müködik? Még sosem használtam ilyesmit...
Meg tudom azt csinálni hogy megadom hogy max x dollár legyen amit rárakhat de csak az utolsó másodpercekbe tegye ezt??Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
szmutkolaci
üzenetére
Én szívesen adok tanácsot ha tudok!
Am egy kis infó mindenkinek:
Március 25-én adtak fel nekem egy cuccot First Class Mailel az USA-ból és ma azaz Április 4-én kaptam kézhez! Azaz cirka 10 nap alatt ért ide ami azért szerintem nem rossz idő!
-
dany27
őstag
Üdv!
Hát ez a magyar királyi posta! Nekem meg megnyomódva jött mint ha úgy 2-3m magasról oldalára esett volna! De szerencsére nem lett baja a belsejébe lévő cuccnak mert duplán volt dobozolva közte meg még kitöltve puha cuccokkal! Itt már nem kell meglepődni szerintem semmin sem. Max azon ha túl gyorsan hozzák!
-
dany27
őstag
Vámkezelték a cuccomat végre valahára. (3 nap után!)
Csak megindul akkor már mindenkinek! -
dany27
őstag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Mindenképp jobban jársz ha azt választod hogy a paypal az adott valutában terhelje meg a számládat és majd a bankod váltja át! A PP rémes árfolyamokon szokta áttolni.
Még anno mikor elkezdtem PP-zni nekem is ő váltotta, de engem is felvilágosítottak hogy jobb ha a bank vált! Am közép valuta árfolyamon számolj, azt hiszem ők is azzal számolnak. De a lényeg az hogy jobb árfolyamon mint a PP! -
dany27
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nekem 3napja van vám elé állítva egy 85dolláros peca cuccom! (orsó)
Nem rég, kb 1 hónapja jött cuccom HK-ból, kb 2-3hét alatt itt volt!(Sima posta volt semmi extra)
-
dany27
őstag
válasz
FuckeR19
üzenetére
Ha még látod az ebay accodnál a won/purcashed részben akkor ott most az van h nincs fizetve. Ott kitudod választani hogy fizetés és akkor kitudod fizetni megint paypalal úgy mintha vásárolnál. Én is így csináltam legutóbb!
Pontosan nem tudom milyen néven van ott, de ott van valahol a leave feedback mellett! -
dany27
őstag
Üdv!
Nektek vámon mennyit szokott pihenni a csomag??
Mert tegnap lett vám elé állítva és azóta nem frissült...
Jó tudom hogy ez nem nagy idő de nekem eddig pár órával később már alá volt írva hogy vámkezelve.
És az eddigi cuccok sem mind voltak a vámérték alatt és nem tököltek vele.
Most egy 85 dolláros orsó jön. Szerintetek megfogják?? Nem tudom hogy a Thaiföldről jövő cuccokon mit szoktak feltüntetni az eladók. Rendes árat vagy alacsonyabbat+gift.
Nem az a plusz pénz érdekel amit kellene esetleg ráfizetni hanem hogy mit szuttyognak vele..
Am ha vámolnak akkor azt tudom úgy csinálni mint amikor futár által hozott cuccot fogják meg?(Hogy a cég elintézi a vámot némi juttatás fejébe, amit majd egybe fizetek a szállításkor)UI: magyar királyi posta hozza
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
velvet7
üzenetére
Attól függ mivel jön... Mert pl a USPS Express Mail tartalmaz 100$ biztosítást alapból. A többivel nem tudom mivan. Am nekem volt egy cucc ami 3 hétig vánszorgott amerikából már szegény eladó és majdnem befonta a haját h mivan már. Erre mondta hogy jó akkor vissza adja a pénzt de ha mégis megjönne akkor szóljak már neki.(Express volt sima biztosítás nélküli) És mit ad isten vissza kapom a pénzt, jóváírja a bank. Erre másnap kopogtat a postás a cuccal! Utánna persze szóltam neki, és visszaküldtem neki a casht.
-
dany27
őstag
Ki szokta szállítani? Ha posta akkor nem csodálkozok semmin sem!
Nem rég feladtam egy levelet tértivevénnyel, és már a választ is megkaptam a levélre(szintén levélben) és csak erre rá pár napra jött vissza a tértivevényes papirusz. Pedig nem egy két nap telt el az én levelem és válasz közt.
Nekem most két cuccom jön. Az egyiket 03.20-án adták fel Thaiföldön ami ha minden igaz Pesten van szval már csak a vámra várok, szerintem annak a héten meg kell jönnie. A másik USA-ból jön azt meg pénteken adták fel de erről nem tudok mit mondani mert nem trackinges.(mivel nem nagy tétel)
-
dany27
őstag
válasz
varga.balazs
üzenetére
Hi!
Nem, csekkoltam a svájci posta oldalán ahol már normálisan jelzi h Thaiföldről megkérkezett oda majd továbbították pestre, ahova, meg is érkezett. Remélem jövő héten megkapom.
Am én orsót rendeltem.
Csak a magyar posta ilyen hülye hogy csak Svájctól fogva jelzi.... :S -
dany27
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Németországból már szerintem ide kellet volna hogy érjen.
Am történnek itt érdekes dolgok....Thaiföldről mióta jön a cucc Svájcon keresztül?? Mert az enyém nagyon úgy tűnik hogy úgy jön!
-
dany27
őstag
Üdv!
Egy érdekes kérdésem lenne. Létezik az hogy két csomagnak ugyan az a sorszáma??
Mert rendeltem egy cuccot Thaiföldről ami a thai posta trackingje alapján így áll:
DATETIME Scan Location Description
March 20, 2011 11:56:25 LAMPANG Accept
March 20, 2011 20:23:26 DEN CHAI MAIL CENTER Items Into Container
March 20, 2011 20:23:41 DEN CHAI MAIL CENTER Dispatch
March 21, 2011 10:28:34 SUVARNABHUMI MAIL CENTRE Container ReceivedCsak úgy kiváncsiságból megnéztem a magyar királyi posta oldalán is:
Időpont Hely * Küldemény információ Kiegészítő információ
2011.03.24 03:40 CHZRHB(SWITZERLAND) Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange2011.03.24 03:40 CHZRHB(SWITZERLAND) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.03.24 20:05 CHZRHB(SWITZERLAND) Célországba elküldve / Item sent abroad
Ugyan azzal a tracking számmal néztem mindkét helyen.... Van valakinek tapasztalata a Thai postával?? Mennyi ideig szokott állni a csomag mielőtt elküldenék a célországba??
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy Thai postával van valakinek tapasztalata??
Trackelni tudom szval szerintem nem a legolcsóbb szarral jön....Előre is köszi!
-
dany27
őstag
Hi!
A 18-án Angliában feladott csomagomat ma hozta a postás, 6 nap alatt kaptam meg!(Royal Mail Int. Signed For)Szerintem annyira nem rossz főleg hogy volt benne hétvége is!
Még két csomagot várok HK-ból melyek 12 illetve 13-án lettek feladva!
-
dany27
őstag
Hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy cuccot UK-ból Royal Mail Int Signed-foral, így tudom trackelni. Ami most az írja hogy a Januárt 18-án postára adott cuccomat átadták a postának Magyarországon.
Ezek után megnéztem a posta oldalát ott meg azt írják január 20. dátummal hogy célországba elküldve/Item sent abroad.
Nah most akkor ez hogy van? Ha a royal mail azt írja hogy átadták a magyar postának akkor 20-ai dátummal mért azt írja a magyar posta hogy célországba elküldve

Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
mhorvat
üzenetére
Köszi a választ! Azt tudtam hogy posta fogja majd hozni csak azt nem tudtam hogy mennyi idő, mert még nem vettem semmit Angliából. Am tracking szerint tegnap adták fel, ma nem került rá semmi update. Majd jelzem hogy mikor ért ide.
Ja még1 lenne, a HK-ból érkező cuccokkal most mi a helyzet? Mert utoljára HK-ból valamikor a nyár közepén rendeltem akkor egész emberi idő alatt ide ért.(kb. 2hét)Köszi még egyszer!
-
dany27
őstag
Hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy Royal Mail International Signed for-al(Anglia) feladott cuccot általában mennyi idő alatt szoktátok megkapni??
Előre is köszi!
-
dany27
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Nem tiltott behozatalai cikkről van szó(Legalábbis én úgy tudom hogy ilyesmi nem tiltott) így ha nem vámköteles(az értéke miatt) akkor gond nélkül átmegy a vámon. Am nekem nem sürön írják rá hogy mi van benn. Szemüvegre azt hogy szemüveg javítás, iPodra hogy adatkábel stb....
-
dany27
őstag
válasz
zoli03
üzenetére
Át kell mivel a vámérték alatt van az összeg! Am ha kicsivel az érték felett is lenne akkor sem fix hogy megfognák, attól függ milyen kedvük van. Én vettem már nem egy két olyant is ami az érték felett volt és átcsúszott. Tapasztalataim szerint ha nem nagy méretű és a súlya sem eget rengető akkor simán átcsúszik. Bár nem rég írt egy fórumos társ akinek egy cipőt vámoltak meg, nah például az nekem simán átcsúszott pedig egy 47,5ös hadihajó+doboz nem kis méret és mégis átment.
Dani
-
dany27
őstag
szia
elvileg semmi!
Ha jól tudom kb 50USD-ig vám mentesen jön minden! Ez nem azt jelenti hogy nagyobb értékű cuccot nem tudsz hozatni vám mentesen. Csak mindenképp kis összeg legyen ráírva a csomagra meg lehetőleg legyen GIFTnek feladva így még átcsúszhat. A kis méretű könnyeb dolgok általában át is csúsznak de viszont ha nagyobb dobi jön azt kiszurják szintem mindíg szentem. DE előfordul h a kisebb dolgot is felnyitják de ez ritkább! Jah és számla semmi képp ne legyen benn! mert ha fel nyitja a vámos és megtalálja a számlát akkor egyből bukta de ha nincs benn akkor van esély rá h tovább engedi még akkor is ha többet ér(nem fix h ő tudja h az tényleg több mint amennyi rajta van!)Nekem Ipodok, napszemcsik, parfümök simán átjönnek pedig mindegyik 50usd felett szokott lenni! Egyszer fogtak meg egy dolgot de az tényleg kilógott a sorból mert az egy nagy dobozba volt. (kb egy mikro sütő méretűbe, és volt benn számla....)
Remélem tudtam segíteni! -
dany27
őstag
hali
januárt 11-én feladtak nekem Floridában egy csomagot nekem EMS-el ls 15-én már a kezemben volt. Szerintem most egy szavam se lehet a postára

-
dany27
őstag
hali
egy elég érdekes gondom támadt! ADott egy cucc amire holnap jár le a licit ebayen de viszont pont akkor nem leszek itthol! Így egy olyan kérdésem lenne hogy vmi sniper progit nem lehetne úgy belőni hogy megadok neki egy max árat meg egy licit lépcsőt és akkor mindíg rakna rá ha valaki licitálna rá??
Illetve ha ez nem menne akkor maradna az h ma nyomok rá azt vagy enyém vagy nem mivel végülis nem hiszem hogy sok embernek kéne egy subaru rally teames ing

Előre is köszi az 5leteket!
-
dany27
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
jah háth 48.nap már meg izélhatod 45 napod van rá hogy elindíts egy disputeot és ha tegnap indítottad akkor az már a 47. volt. Amúgy honnét jönne??
Mert nekem hong kongból 22 nap alatt ért ide a cuccom!Meg most USPS is szarozik ha feljebb olvasol láthatod hogy nekem a priority mailel feladott cuccom amit 31én adtak fel tegnap előtt ért ide!
13-ig ott csücsült vhol a USPSnél és csak az után hagyta el amerikát!
-
dany27
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
nah szval
Belépsz paypalra, felső menübe katt a resolution center-re majd ott válaszd a report a problem és ott majd két dolog közül választhatsz az egyik az item dispute a másik a transaction problem neked a fenti azaz az item dispute kell. Megjegyzem nem árt hozzá egy kis angol nyelv tudás! ÉS akkor itt tudsz vitatkozni az eladóval. Ha nem sikerül meg egyeznetek akkor át tudod alakítani claimmá és akkor átveszi a paypal az ügyedet és színte 100% hogy vissza fogod kapni a lovét!
Am arra figyelj h a vásárlástól számítva max 45 napod van arra hogy ezt elindítsd.
Nagy vonalakban ennyi!
Am ha tudsz angolul akkor amikor kiválasztod az item disputeot alatta van egy link egy howto-ra ami nagyon szépen levezeti az egészet!
-
dany27
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
Paypal már jelzi hogy elindította a refundot már 25én szvsz hnap vagy max hétfőn a számlámon kell lenni a lének. Szentem itt már nem lehet gond, mivel paypal jelzi így tuti h ő már elindította akkor a refundot így szentem 99,9% hogy ide ér hozzám, paypal csak nem nyeli le....
Kössz
-
dany27
őstag
hi
Kérte az eladó hogy küldjek neki mailt amint megkaptam a cuccot. És ezt küldte nekem vissza:
Thats great , can u send the payment $xy to me right now ? or you want me send u the paypal invoice to u
Thanks
Ugye pár napja refundolt miért nem kaptam meg az árut. Ez most azt akarja h küldjem el neki az árát vagy mi ?? Mert ezt nem teljesen értem!
Előre is kössz
-
dany27
őstag
én sem tudtam eddig csak unalmamba nézegettem h mi lesz már és ekkor vettem észre h már itt van M.O.-n miközb e a USPS máig még azt sem írta ki h elérte a célországot a csomag....
Am enyém is 22-én lett vám elé állítva de már nálam van. Szentem te vagy hnap vagy hétfőn megkapod a cuccod. Nah persze csak akkor ha vám mentes.
-
dany27
őstag
szentem sasold inkább a magyar királyi posta oldalán a nyomonkövetést mert enyémnél a USPS még mindíg csak azt írja h elhagyta amerikát miközben már nálam van a cucc. Viszont a posta az naponta frissítette h mi történt a csomimmal miután beérkezett. Itt csak annyi a dolog h csak az után látod a trackinget a magyar oldalon miután megkapta a magyar posta a csomid.
-
dany27
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
hi
nem a vám tökölt ennyit hanem a drága USPS, mert hiába adta fel a csávó 30án a cuccom, de csak 13án hagyta el amerikát és 22én érkezett be magyarországra és ma hozták ki!
Am kárpótlásúl az eladó adott egy teljes refundot, igaz még nem kaptam meg de paypal már jelezte h refundolták a kifizetést, szvsz hnap vagy hétfőn már a számlámon lesz.
Így kaptam egy parfümöt full ingyen
Ha valakit érdekel márkás parfüm olcsóbban annak tudok adni storet. 30,9$+posta volt egy 75ml Hugo Boss parfüm
Tényleg eredeti s nem hamisítvány!! -
dany27
őstag
hali
nah ma megjött a cuccom amit vmikor október 30án adtak fel!! És még csak most ért ide USPS priority mailel!
-
dany27
őstag
üdv mesterek!
Most nekem kéne egy kis segítség, illetve csak megerősítés, bár jónak mondható az angol tudásom de azért erősítsetek meg hogy ez azt jelenti hogy ő csekkolta a postán a csomagomat és csak annyit tud hogy elhagyta Los Angelest, és most refundolt engem és szeretné ha azonnal értesíteném amint megkaptam a cuccot.
We've check with our post office, they told us the same answer as shown on the website, it left LA on 11/13, the possible reason is when package arrived your country being hold by customs, then information is not updated, anyway, I've issued a refund to you first, at the same time, if the package arrive to you, can you notify us immediately?
Azt látni fogom valahol hogy kezdeményezett egy refundot vagy majd csak egyszer megkapom??
Kössz!
-
dany27
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
hi
figyelj szentem az 1,2,4 csomagnál még elmegy mivel én is így voltam hogy valami 24 nap után kaptam meg a csomagomat már írtam is az eladónak pont előtte két nappal hogy mi van, erre írja h vszínű elkavarodott küld másikat erre két nap múlva meg hozta a postás....
Mondjuk nyáron én is kaptam már meg kb 8nap alatt egy csomit hong kongból és az is csak sima Air Mail volt....
-
dany27
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
Nos tegyük fel hogy vámolják a cuccod akkor kapsz egy papírt h van egy ilyen és ilyen számú küldeményed ami vám köteles és mellékelnek egy papírt amit ki kell tölteni és vissza küldeni vhogyan hogy meghatalmazd a szállítmányozót hogy eljárjon a vámeljárás során. Ha ezt nem teszed mert mondjuk pesti vagy akkor nem kell ezt kitöltened ha személyesen beméssz és elrendezed ekkor nem számolják fel azt a kb 2000 Ft-os költéséget amit akkor szoktak mikor ők járnak el a vámolás során a címzett nevében!
De még1X mondom a 41$ dolláros cuccodat nem fogják vámolni csak 50$ dollár felett de van vám elméletileg. De van mikor még a drágább is átcsúszik, lásd a napszemcsik amiket hozattunk eddig. Am függ attól is szentem h mekkora a cucc mert pl multkor egy loba**ó nagy dobozba jött havernak egy cipellő meg három poló naná h egyből kinyották s jött is a levél h vámköteles a dolog és bízzuk meg őket vagy intézzük el személyesen pesten.....
Szvsz ha jön egy 300$ SSD még lehet hogy az is átmegy mert pici... Akár egy bélelt vmibe is belefér.Postánál jelen esetbe ha tegyük fel vámolnának akkor kapsz levelet h jött vám köteles cuccod töltsd ki a mellékelt ür lapod és faxold visza így megbízod őket h eljárjanak a vámeljárás során majd ugyan úgy hozza a postás vagy lekell érte menned a postára azt perkálni a vámot+eljárási költséget és már kapod is! -
dany27
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
nah vmit félre értettél!
Még1x nem attól függ hogy tudod e személyesen intézni a vámot hogy hol laksz hanem attól hogy meghatalmazod e postát h eljárjon az ügyedben vagy pedig te intézed személyesen. Szóval ha te pl Karakószörcsögön laksz és mit tom én fennt tanulsz pesten és haza rendelted a csomit akkor ha befáradsz Pesten az orczy téri épületükbe akkor ott személyesen eltudod intézni a vámot így megspórolsz egy kis pénzt is kb 2E-t, ez az a díj amiért a posta eljár az ügyedben(lehet nem pont ennyi de FedEx-nél b ennyi volt).Ha meghatalmazod a szállítmányozót jelen esetben a postát akkor sehova nem kell menned. A vámot előre kifizetik helyetted majd te perkálsz a szállítmányozónak mikor átveszed a cuccost. De ha személyesen akarod vagy van rá lehetőséged akkor mindeképp csak pesten tudod azon a bizonyos helyen.
-
dany27
őstag
válasz
Daneeka
üzenetére
háth nekem egyszer volt "szerencsém" belefutni, akkor nekem FedEx küldött egy levelet h vámolják a cuccomat és ha meghatalmazom őket h eljárjanak akkor kitöltve küldjem vissza vagy faxoljam el a papírt és akkor ők elrendeznek mindent aztán a vámot meg amiért ezt elrendezték azt majd fizetem a futárnak. Ha USPS-el küldi akko posta jár el miután kitöltve vissza küldted a papírt és majd a postán tod átvenni ha megfizetted ott a fizetni valót. Illetve ha pesti vagy akkor betudsz érte menni személyesen és elintézni.
Am haössz vissz 41$-ról van szó az nem para azt nem vámolják még legjobb tudomásom szerint! Meg hát a szerencsén is múik. Ha kicsit feljebb olvasol olvashatod h hozattunk már be haverral Oakley meg RayBan szemcsiket amik ugye jóval a vámhatár felett vannak és simán átmentek a vámon..... Am nálad no para ez még nem éri el a határt! -
dany27
őstag
figy lehet vmi megkavarodhatott mivel ugye alapba az amcsi postások 13 napig ültek rajta amint onnét elindult 13án ma már a magyar királyi postánál van. Szvsz ha nem tökölnek akkor normális a tempó. De még akkor is fura hogy a te cuccod ami priority az előbb ide ér még akkor is ha nem tökölnek az enyémmel ez azért durva....
No mind1.AMúgy válaszodra igen elvileg gyorsabbnak is kellene lennie a ebayes is azt mondta h gyorsabb meg USPS is azt írja....
-
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
mit tartalmaz a csomi?? illetőleg mekkora dolog?? Mert pl napszemcsik simán ilyen spéci borítékbba jöttek és egytől egyig mind átment a rostán sőt egyszer jött egy cipő, cipősdobiba ami bele volt rakva egy nála kicsit nagyobb dobiba és az is átjött pedig cakompakk postával mindenel kb 30k-ba állt meg.
-
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
háth figyelj én már nem bízok semmibe, amióta a USPS úgy megvárakoztatta a csomagomat h csak 13 nap után indította el amerikából.
Am eddig amit rendeltünk haverok körébe minden átcsúszott hál istennek. Volt közte RayBan,Oakley szemüvegtől elkezdve a cípőkön át az iPod kiegészítőig minden s átment gond nélkül. Illetve nem, egyszer haver megszívta rendelt egy cipőt meg 3 polót aztán azt lekapcsolták a vámoso, jött a levél a FedEx-től hogy vámolják. Mondjuk haver mondta h ráfog b@szni mikor kiírta FedEx h hoszabdalmassabb vám kezelés.
plusz 15E-be fájt az még neki. Bár amikor megjött a cucc nem is csodáltam hogy kiszurják elég mértes dobozba jött.... -
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
nah azé ne fesd az ördögöt a falra h levelet kapok h vámolják!!
Ezt minden csominál kiírják nem hogy vám elé állítva azt vagy átmegy vámmentesen vagy jön a levél....
Vagy nem így van ?? Nem nagy értékű cuccról van szó szálítással együtt 52 dolcsi volt.
Rá meg gift van írva meg kisebb érték.... -
dany27
őstag
hi
nem tom ti hogy vagytok vele de pokoli lassan jön nekem a cuccom amerikából.
Priorityval lett feladva 31én és csak 16án indult el az államokból s tegnap éjfélkor írta ki a királyi posta h oda került hozzájuk meg h vám elé állítva.
Vidéki vagyok kb mikorra számíthatok arra hogy kézhez kapom??Előre is kössz
-
dany27
őstag
hi
Egy olyan kérdés hogy a Magyar Királyi Posta mennyi idővel azután regisztrálja a csomimat miután megérkezett hozzájuk?? Mert ami 13án elhagyta az USA-t még mindíg nem jelezték megérkezett vna a kis hazánkba....
Illetve hétvégén elképzelhető hogy megjön-e hozzájuk illetve hétvégén is szokták frissíteni a trackinget?ELőre is kössz.
-
dany27
őstag
Szia!
Köszi! Utánna már én is rájöttem hogy felajánlja de megírtam neki h ha most elhagyta az országot akkor elvileg e hét végéig legalább az országba kell h érjen. Az már más tészta hogy a magyar kollégák mennyit fognak szöszölni vele. És mondtam neki hogy addig várjunk. És ő erre azt mondta hogy tökéletesen jó neki úgy hogy megvárjuk ezt a hetet hogy mi lesz ha nem ér legalább be M.O.ra akkor refundol!
Azért kössz!
-
dany27
őstag
hi
kaptam egy ilyen üzit az eladótól ma:
Hi , I understand right now is the holiday season , the post office has a lot of package in processing , thats why I think the package maybe lost in transit or still at the post office somewhere , if u want I can send u the refund right now , please let me knowA csomag uton van akkor mért akar refundolni ?? Vagy úgy gondolja h ezzel kárpotol miért ennyit csúszik vagy mi ?

-
dany27
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
USPS First Classal jött volna vagyis van vhol elvileg!
De pont ezen filózok mivan ha most mondom neki akkor h jó akko küldj egy másikat(fel is ajánlotta ma) és akko meg megjöna másik is közbe? Akko ki kell perkálnom azt?
Mert végül ma telt le a 10 munka nap! Meglátom neki mit mondtak szentem a USPS-nél! -
dany27
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
Nem karácsonyi cucc hanem növéremé ő meg rágja érte a fülemet! Nem is lennék ideg ha lenne róla infó USPS oldalán! De semmi! Már az eladó írt a USPS-nek h mivan!
Van mikor ba**ák scannelni a csomit!
Am hnap feltom hívni a kicserélő üzemet?? Vagy azok sem látnak többet mint én a posta vagy a USPS oldalán? -
dany27
őstag
Nah ma letelt a 10 munkanap és sehol semmi jelzés a cuccomról se a posta nyomonkövetésén se a USPS-nél ezért írtam az eladónak hogy mi a bánat van.
Ezt kaptam válaszul:
I'm sorry about that , I already send email to the post office and waiting for their respond , do u want me resend another one to you ?
please let me knowSzerintetek várjam meg a Hétfőt esetleg még a keddet s ha addig nem jön meg akkor és ha addig nem jön meg akko küldessek vele egy másikat?
Mert mi van ha most mondom neki h ok akko küldj egy másikat erre jövő héten meg hozza a postás
És akko ha megjön a köv is azzal micsinálok..... Nem az h nem lenne helye te kettőt nem akarok fizetni

Előre is kössz
-
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
van 22E pozitív feedbackje gondolom nem a legyek hordták össze, am a postás trackre azt mondták itt többen h később frissül mint a USPS-é! Am ebben az esetben szerintem annak is lőttek! Bár olvastam olyant is h akkor mindenképp látnom kell vmit mikor oda kerül a vámosokhoz. Más meg azt írja h majd csak azután frissítik ilyenkor miko kézbesítve lett...
-
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
még a 30 napban is bőven benn vagyok! 30ikán lett feladva!
Nah ezt nem tudtam hogy ha nem scannelik akkor setovább akkor soha nem jelzi h hol van.
Én azt hidtem úgy van h ha mit tom én vhova oda ér akko ott tudják frissíteni, ergo beér Mo.ra.
De akkor ezek szerint nem csak akkor lehet frissíteni ha amikor felvették akkor scannelték.Am nem hiszem h nem adta fel... Elküldte nekem a számlát amit kapott paypaltól amikor megvette a USPS-nél a címkét! Meg ő ajánlotta fel hogy ha nov 16ig nem kapom meg akkor szóljak neki! És akkor még csak a 17ik napba leszek bennt! Ez meg a második ebayes vásárlásom ezért vagyok még kicsit parázos. Mint említettem ma jött meg az egyik.
-
dany27
őstag
válasz
attika89
üzenetére
nem azzal van a gond hogy mennyi idő a szállítás hanem az hogy semmit nem jelez a drága USPS csak az h electronic shipping info recieved....
(Olvastam ebayen több topicban is miszerint előfordul hogy nem scannelik le, csak azután jelenik meg bár mi is miután kézbesítették...)
Ekkor mikor beér a kis hazánkba akkor azt sem fogja jelezni? -
dany27
őstag
hi!
Nah végre ma megjött a cuccom Hong Kongból kemény 27 nap után! Am pár napja írtam az eladónak hogy mi a bánat van hogy még nem ért ide, azt mondta vszínű h elveszett küld másikat. Erre ma hozta a postás. De most elvileg úton van még1... Ilyenkor fizetem a másikat is vagy mi ? Mert sima levél volt....
Am van másik cuccom ami 28ika óta jön California-ból és USPS nem jelez semmit csak azt hogy Electronic Shipping Info Recieved.
Olvastam az Ebayen hogy előfordul párszor hogy nem scanelik le a csomit így annak a trackingje sem frissül. Kérdés hogy akkor amikor ideér magyarországra akkor már azt sem látom ?Előre is köszi!
UI: ami ma jött ez volt életem első eBayes vásárlása

-
dany27
őstag
hali
Priority Mailnek mennyi idő alatt kell beérnie magyarországra??
Mert ma kérdeztem rá az egyik csomimra postán és azt mondták h ilyen rag számú küldemény nincs náluk. Pedig már 30ikán feladták.....
De ugye drága jó USPS ba**ik frissíteni a trackinget. -
dany27
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
azé durva h csak úgy átsiklanak egy csomag felett és nem csippantják le még akkor sem amiko átveszi a USPS kézbesítésre.... Legalább acceptance de még az se....
Kiv leszek magyarok mit alkotnak... Mennyi idő alatt kell kb elérjen a vámosokhoz?
-
dany27
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
de akkor egyáltalán nem is fogom azt sem meglátni mikor ér be a mi kis hazánkba??
Csak egyszer majd hozza a postás??
Végülis kockázat nincs mert ha addig nem jön meg akkor még a 45napba is benn vagyok! -
dany27
őstag
hi!!
Létezik az hogy nem frissítik egyáltalán a csomagom trackingjét?? Még mindíg csak azt írja hogy értesítve lett e posta h csomit szertne feladni de acceptance sem volt 31-től fogva ezt írja! A csávesz azt írja ha nem hiszem akkor elküldi a bizonylatot meg ha nem érkezne meg 16ig akkor írjak neki!
Ebay-en is kérdeztem a answer centerbe és azt írták többen is hogy előfordul hogy amit neten nyomtatnak ki címkét afelett átsiklanak...Előre is kössz!
-
dany27
őstag
Hi!
Járt már valaki úgy hogy úgy jött csomija USPS-el h nem frissítették sosem a tracking info-t??
Mert a csomimnál még mindíg csak electronic info recieved van! Ráírtam a csávóra hogy mi a bánat van és azt írja h feladta! Ha nem hiszem elküldi mailbe a bizonylatot! És ha esetleg nem jönne meg nov 16-ig akkor szóljak neki!
-
dany27
őstag
válasz
üzenetére
de nincs acceptance csak electronic shipping info received..... me ha lenne acceptance akko tudnám h postán van de így.....
De ezt írta nekem ma az eladó mikor ráírtam h mi a bánat van már:
Don't worry, I will send email to the post office right now
, the post office will send u the email to confirm the status of this shipment -
dany27
őstag
November 5 és még mindíg csak azt írja a USPS hogy electronic shipping info recived... Okt31-óta van ez kinn....
Normális ez még? Eladónak írtam azt mondta h ne aggódjak, de szerintem nem normális dolog ez!
-
dany27
őstag
Hi!
Szöszmötölhet 4 napot a USPS azzal h még mindíg nem írta ki hogy átvették csomagot csak azt hogy The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on.......
??
Máskor nem szokott ez ennyi lenni....
-
dany27
őstag
szia!
Ne az ebay.com-ra menny hanem pl az ebay.co.uk-ra(Mivel csak az eu-s oldalakon lehet választani h csak EU-s legyen) és ott katt az advanced search-re és ott lesz majd egy olyan h location az pipáld be és a from prefered locations-nál válaszd az europen uniont ennyi! REmélem segítettem!
Én is kérdeznék! A csomagom amit állítólag feladtak már pénteken még mindíg így áll:
Label/Receipt Number: CQ00 1299 127U S
Class: Priority Mail International Parcels
Service(s): International Parcels
Status: Electronic Shipping Info ReceivedThe U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on October 31, 2009 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Már 4nap eltelt és még mindíg semmi

-
dany27
őstag
Arra már kell fizetni de ha szerencséd van átcsúszik kis összeget írass rá meg ajándéként legyen feltüntetve mit tom én $40 dollár meg GIFT. És vagy átcsúszik vagy nem!
Am nekem még mindíg csak azt írja a USPS hogy electronic shipping infó received.(Már okt 31 óta)... Mennyi időn belül szokták befrissíteni?? Mert elvileg fel van adva...
-
dany27
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
és akkor ez lett egy egyet fizet kettőt kap akció??

-
dany27
őstag
válasz
mhorvat
üzenetére
Jó van na csak ez a második Ebayes vásárlásom nah jó úgy vesszük harmadik csak az elsőt haveron keresztűl intéztem de az is csak egy pár dolláros telefon alkatrész volt.
Szóval eddig én kétszer vásároltam az első is még uton van de azért nem izgulok mert az csak egy 3$ teló alkatrész ami ha nem jön meg na bumm. De ez azért már 52$ dollár ami kb 10E Ft.Nem nagyon van tapasztalatom az ilyesmivel kapcsolatban így az sem tudam hogy ott is megnézik a vámosok a cuccot azt hidtem csak a célországban.
De mostantól kussolok

UI: néha kicsit türelmetlen típus vagyok de ezt már lehet levettétek!

-
dany27
őstag
válasz
Yahhher
üzenetére
Nah még mindíg ezt írja:
Label/Receipt Number: xy
Class: Priority Mail International Parcels
Service(s): International Parcels
Status: Electronic Shipping Info ReceivedThe U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on October 31, 2009 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
De írtam az eladónak hogy ez csak azt jelenti h szeretnél feladni egy csomagot de mikor fogod és erre ezt írta:
please allow 2-3 days for the US post office update the info , because the package have to clear the custom first
Végül beszéltem egy magyar emberrel aki szintén tőle vett cuccot és ő meg volt vele elégedve nem volt vele gond! Így remélem igazat mond s csak a postások szarakodnak! Am tény és való ma igen szar volt a USPS trackingje csomószor nem volt jó, volt amikor nem volt ilyen tracking szám aztán most meg megint van

-
dany27
őstag
#8983 szerintetek ?? Bár már írtam neki kiváncsi vagyok mit válaszol... Vagy lehet hogy a posta van ennyire megcsúszva h nincs befrissítve. Nem tudom hogy azt azonnal látom itt mihelyst felvették a postán vagy csak később?
Sőt most még a usps trackingje is behányt, jelenleg nem elérhető!
-
dany27
őstag
HI!
Nah egy kérdés! Rendeltem vmi a csávó 29én írta hogy feladta tracking number sehol erre ráírok másnap hogy azért az is kéne mivel úgy rendeltem! Erre adott egyet de még mindíg azt jelzi a USPS-nél hogy csak felakar egyet adni de még nem vitte le a postára! A usps azt írja hogy 31én értesítette őket arról hogy felakarja adni(én tegnap reggeltől látom ezt kinnt)
Szerintetem szórakozik vagy csak szimplán télleg sok neki és bele van keveredve a sok rendelésbe mert láthatóan igen sokan rendelnek tőle!
Szerintetek ?
Am írtam neki hogy valami nem kóser hogy 29én azt mondja hogy feladva közbe utánna amit küld trackid az meg későbbi! És ne próbáljon vakítani írja meg hogy mivan különben indítani fgom jövőhéten a disputeot!
-
dany27
őstag
Üdv!
Nah közben feléledt a tracking szám! Ezek szerint a drága eladó mégis csak tegnap adta fel holott ebay-en már tegnap előtt elküldöttnek jelölte de akkor nem írt hozzá track számot. Miután tegnap estig nem adta oda ráírtam hogy hol az ördögbe van már és ekkor adta még csak szerintem fel mivel még csak most lett elérhető a trackelés! (már ha ez tényleg az én csomimhoz tartozik
)Én azt hidtem ezt egyből aktiválják amint felveszik a posta hivatalba a csomagot, de akk ezek szerint nem. Hírtelen lefosott a víz hogy fake számot adott !
Bocs a kettő postért!
-
dany27
őstag
ez nem pont ebayes kérdés te kaptam eg tracking számot egy csomaghoz amit feladtak de USPS tracking azt írja h nincs hozzá bejegyzés!
[link]Létezik hogy azért mert most lett feladva(5-6 órával ezelőtt?) vagy ez egy fals szám??
-
dany27
őstag
Üdv!
Ma kaptam egy mailt hogy feladták az egyik cuccomat amit vettem és ezt írták:
For US buyers, you may find the tracking number at the paypal payment where
you have paid for the related item(s). For international buyers who paid
for either USPS international priority or express mail, you may also find
the tracking number at the paypal payment which you paid for the related
item(s).De ez alapján én nem találom sehol a tracking numbert! Pedig priority mailel kértem!
Ebay-en sem jelzi a megnyert termékeknél csak azt hogy elküldte!Kössz!
-
dany27
őstag
válasz
DemonDani
üzenetére
háth olvastam már egy két furcsa sztorit itt van egy például: [link]
Meg egyik haverom hozatott memória kártyát a telefonjába és úgy jött meg neki hogy kopp üres volt a belseje holott fullra bevolt csomagolva mint amit a boltba vesz az ember.(Csak a műanyag háza volt meg belső elektronika nélkül) Aztán írt az eladónak és vissza utalta neki a teljes vételárat+postát is! Mivel választhatott h vagy kap egy másikat vagy vissza kapja a teljes összeget. S ő inkább a biztosat választotta!
(Azt hiszem hongkongból jött neki)Persze ez nem azt jelenti hogy csak átba**ás megy de vigyázni kell!
-
dany27
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
nekem jött még nyáron cucc hong kongból ami kerek egy hét alatt ide ért postára adási időtől számítva ha beleveszem azt is hogy mikor vettem akkor meg nyolc nap!!!
Ehhez képest 15-én rendeltem megint és eddig ez még nem ért ide... Akkor úgy nézz ki hogy ez normális. Vagy nem?? Mondjuk volt közte egy ünnep is lehet ezért is csúszik! Nem nagy érték vámon nem hiszem hogy fennt akad egy pár dolláros cucc az egész!
De viszont hnap rendelek cuccot USPS Priority Mailel! Erre kiváncsi leszek hogy ez mennyi idő alatt ér ide! 52$ lesz postával együtt! Szerintetek VÁMos bácsinak szemet szúr??
-
dany27
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
mondjuk ebbe van valami! Most találtam épp egyet ami mogott egy román cég áll.
Köszz a tippet szerintem lesz a magyar cucc! Ebayra meg marad az oakley szemcsi! Abban verhetetlen! Abból jött már össz vissz 3 db+1 ray ban ezekkel eddig nem volt gond!
Igaz ezt még haverral hozattam amíg nekem nem volt lehetőségem venni ott!
Ray ban kb 16ba megállt szállítással együtt míg itthol boltba 32E-ért akarta adni a nő!
Rendes optikából jött a dolog mintha itthol vettük volna. Szemüveg javításként álcázva
-
dany27
őstag
válasz
horvathd
üzenetére
ezen én is gondolkodtam. De míg ebayen ott a feedback mondjuk 20E pozitív azért így nem hiszem h hamisat árulna mert akkor nem adna ennyi ember pozitív vissza jelzést szerintem.
Míg ilyen parfümériát akárki csinálhat és kimegy józsefvárosra s meg veszi bagoért és utánna meg eladja. Vagy ha tudsz olyan ami fix hogy jó, esetleg rendeltél már akkor azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/