Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fazr
senior tag
Hello,
Ha megrendelem ezt milyen plusz költségem lehet? pl: vám, adó, illeték, esetleg szállítás? bár utóbbit ingyenesnek írja... -
friccces
csendes tag
Olyan kérésem van , hogy ha DHL el rendelek Kínából akkor amennyiben megkérem , h kevesebbet irjon a csomagra (200 helyett pl 40USD) akkor
1. mennyit kellene ráfizetnem?(vám...)
2. igazolnom kell? ( paypalos fizetés kinyomtatva jó?)
3. ezért fel kell mennem Pestre vagy DHL es futárnak fizethető a vám is?( h működik ez esetben pontosan a dolog?)
köszi előre is -
wwhy
veterán
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok!
Az ebay a következő üzenetet írja ki:
"Feedback not left:
I need to leave feedback for 2 items.". A 2 tárgyat tegnapelőtt rendeletem és még nem adták fel. Ez azt jelentei, hogy amíg nem jelzek vissza, hogy addig nem adják fel?Előre is köszi a segítséget
üdv.:vgergo
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
ebay-ről már többször rendeltem. Tűnt már el küldeményem, és tudom, hogyan intézik az ebay-en az eltűnt küldemények sorsát. Az eladó visszaadja a teljes árat + postaktg-t, ha erre nem hajlandó akcióba lép az ebay buyer protection, és ők adják vissza. Ez nem téma tehát.
De most rendeltem előszőr amazonról. Árat bankkártyával fizettem előre. Még messze vagyunk attól, hogy megjöjjön a küldemény, de kérdés: az amazonon mi az ügymenet eltűnt küldemény esetén? Nem trackable küldeményről van szó, sima légipostai.
Ki ad vissza pénzt? Az eladó vagy az amazon? Mi van ha az eladó nem áll szóba velem, és elnyeli a pénzt, és nem küld semmit? Vagy küld, de az eltűnik?
Itt is van buyer protection?Köszönöm
-
-
mhorvat
senior tag
Üdv, most kérdeznék egy jót én is. Fényképező objektívet szeretnék vásárolni eBay-ről, Németországból. Sok jó üzlet ott köttetik meg és ezek közül majdnem mind csak Németo.-n belül, tehát nem postáznak külföldre. Namármost van kint ismerősöm, akinek a címére mehet a küldemény, kérdésem a következő lenne:
1) Mikor jelezzem, hogy nem a PayPal címemre kérem a csomagot?
2) Hol jelezzem, hogy nem a PayPal címemre kérem a csomagot?
3) Hogyan jelezzem, hogy nem a PayPal címemre kérem a csomagot?
4) Pontosan meg tudom adni azt is, hogy más nevére/címére menjen a küldemény (a címet gondolom, de a nevet?)
5) Kommunikáljam előtte le a német eladóval, vagy számárra teljességgel irreleváns a dolog és csak az számít neki, hogy kapjon egy helyes nevet/címet?
6) Van esetleg tapasztalatotok arról, Németo.-ból hogy érdemes csomagot feladni úgy, hogy ide is érjen pár nap alatt és ne legyen aranyárban? -
mhorvat
senior tag
válasz Winner_hun #13462 üzenetére
Rendeltem egy egydolláros vackot, tehát akkor ha jól látom elég csak a Shipping Address-nél hozzáadni egy újat, Contact Name-ként pedig beírni a címzett nevét.
Esetleg a német küldeményfeladásra valaki?
-
dim dim
tag
válasz Winner_hun #13460 üzenetére
és a bank csak úgy bemondásra elhiszi hogy eltűnt a küldemény?
mert akkor ez a világ legjobb biznisze: megrendelek egy no track küldmeményt megkapom, majd megyek a bankba hogy nem kaptam meg adják vissza a pénzt.
mivel nem nyomon követhető küldeményről van szó, a bank ezek szerint csak úgy bemondásra elhiszi?
mert átvételi papír ugye nincs nem is lehet.a másik dolog: az amazont semmi felelősség nem terheli eltűnt küldeménynél? mi van ha egy csaló eladó ott adja el a nem létező termékeit mindenkitől kéri a pénzt és senkinek se küld semmit?
>>>>
Bankodhoz bemész és elmondod hogy ez meg az történt, szerezzék vissza a manit. Nekem egyszer 100k-nál többet már visszaszereztek mert a PayPal 45 napos limitjéből kifutottam és ott nem tudtam már semmit se intézni. -
Winner_hun
titán
válasz dim dim #13464 üzenetére
Fogalmam sincs. Amúgy nem annyi az egész hogy bemész aztán visszakapod a pénzed. Külföldről rendelt áru esetén fél év is lehet míg utánajárnak a dolgoknak és esetleg visszaszerzik a pénzed.
Amazont nem ismerem, sose rendeltem onnan. De ott nincs is PayPal, szóval kizárt dolog hogy bármikor használjam is. Meg nem is igen szállítanak hozzánk.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
friccces
csendes tag
Aki pontosan tudja h DHL el h működik vám áfa pls help.
( tudom e fizetni a futárnak?) -
friccces
csendes tag
válasz Winner_hun #13467 üzenetére
És nem egyszerűbb válaszolni mint itt osztani?
-
stella.rossa
csendes tag
Sziasztok.Segítségeteket szeretnék kérni.
Szeretnék Reebok Classic cipőt-rendelni Amerikábol és ára Magyarországra történő szállítás esetén 11 655,65 Ft. Az árban nincs benne vám, adó ill. illeték költsége.
Hogyha ezeket pluszban hozzáadjuk amennyiben szükség van,akkor mennyibe jöhet ki összesen?Meg mennyi a vám pénzösszeg határa ha rendelsz USA-ból?
Köszi szépen -
-
Winner_hun
titán
válasz stella.rossa #13469 üzenetére
30%-kal számolj a kifizetett összeg után.
-
mhorvat
senior tag
válasz friccces #13468 üzenetére
Nekem valamiért úgy rémlik, hogy a DHL és UPS teljes körűen intézi a vám és áfa kérdést is, tehát fizetik, Te pedig a futárnak fizeted (lehet csak drágább szolgáltatásaiknál). Ez nekem csak rémlik, ezen kívül ellenérv, hogy a DHL ezzel neked megelőlegezné azt a pénzt, amit ha nem fizetsz ki mit tudnak tenni (azon kívül, hogy nem kapod meg a csomagot, ők a pénzüket nem kapják vissza)?
-
wwhy
veterán
Egy érdekesség: vásároltam HK-ból egy noname mini wireless USB egeret (febr.23).
Ma érkezett egy boríték Svájcból. Mi volt benne? Persze, h a HK-ból rendelt noname mini wireless USB egér.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
Van egy szinti, aminél a tulaj szállitásként csak német és hollandiát adta meg. Licitálhatok én is rá?
Ha megnyerem, köteles lesz elküldeni? Sajna nem irt vissza, pedig kértem rá, hogy magyarországot is tegy be a shipping listbe."versand inerhalb deutschland und niederlande 15,90
weitere lander auf anfrage
kein ruckgabe"
Sajna nekem a német nem megy.
-
Winner_hun
titán
válasz kerobi #13474 üzenetére
Ha nem szállít hozzánk és nem válaszol akkor nem licitálhatsz rá és ha licitálnál is se köteles neked elküldeni. Nem véletlen lehet megadni hogy hova szállít és hova nem. Viszont téged jelenthet az eBay felé aminek csak te ihatod meg a levét.
-
mhorvat
senior tag
Ez azért van, mert sok országban tartanak fenn raktárkészletet a nagyobb kínai cégek, könnyebb és gyorsabb onnan küldeni. Viszont nem szabad mindig elhinni (főleg drágább cuccoknál, ahol nem mindegy), hogy tényleg onnan fogják küldeni a terméket, ahol az ki van írva. Például én nemrég érdeklődtem egy kínai cégnél, akiknek ki volt írva, hogy "Shipping from UK", biztos onnan jön-e, azt válaszolták nem, Kínából is érkezhet vagy ahol éppen készleten van. Namármost vám és áfa szempontjából ugye nagyon nem mindegy, honnan érkezik.
-
ezeregy
csendes tag
válasz mhorvat #13476 üzenetére
Szoktam ebay-ről rendelni ezt-azt, eddig nem volt semmilyen rossz tapasztalatom vele kapcsolatban.
Rémhíreket hallottam már, hogy drága terméket "elkevert a posta" (haha, persze) és se pénz se posztó. Szerencsére velem még ilyen nem fordult elő, és bízom benne, hogy nem is fog. Azért, amit lehet, inkább a magyar piacról veszek, mint vatera vagy teszvesz, mert azok azért sokkal könnyebben ellenőrizhetők, mint a külföldi eladók. -
Hintalow
senior tag
válasz ezeregy #13477 üzenetére
Vatera: közel a 300 tranzakcióhoz (eladás + vásárlás)
Ebay: 50 tranzakció felett (vásárlás)Egyetlen egyszer tűnt el csomag, a nagy vulkánkitöréskor, amikor a fél világon korlátozták a légi forgalmat, gondolom elkeveredett, mert akkor más külföldi cucc is heteket késett.
Nem olyan gáz a posta, mint hiszik sokan.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
RAiN91
őstag
USPS first class csomagnak mennyi idő alatt kéne ide érnie? 2 hete adták fel:
"February 25, 2011 Electronic Shipping Info Received"
Mikor kezdjek el aggódni, még korai? -
-
tomchy
tag
Angliából szeretnék hazahozatni egy motorhoz hátsó dobozt és a tartóját, de csak UK-ba szállít az eladó. Posta nem jó, mert m@rha drága. Van valakinek ismerőse aki mostanában jön haza autóval és befér ez a csomag (60x40x30 cm, 5kg)? Vagy más ötlet?
köszi
internetprint.eu - Fotókönyv, fényképes naptár, névjegy, szórólap. 20%-os kuponkód: JDC20
-
kaller1
veterán
MC015 Security notice: eBay listing removed
Fizetés másnapján kaptam a levelet, érdemes várni, vagy mehet a panasz?
4300 pontú eladó, de eltűnt az összes terméke. Nem nagy összegről (1.5k) van szó amúgy.
.::> <::.
-
hitman,
őstag
A követési számot hol kell néznem és hány jegyű számról van szó?
A terméket pénteken vettem meg az USA-ból és USPS Priority Mail-ben küldik nekem.
A USPS oldalán lévő keresőben kéne nyomon követni?Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
friccces
csendes tag
válasz Winner_hun #13470 üzenetére
Megfogadtam a tanácsod...
Felhívtam őket kb 20percig összevissza kapcsoltak és utána benyomja h jelenleg minden kollégájuk foglalt...
Erről ennyit... -
hitman,
őstag
válasz Winner_hun #13488 üzenetére
Na, nincs írva semmi a Tracking number-hez és a becsült érkezést is 23. és 29. közé teszi...
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
OrangeBud
tag
válasz friccces #13453 üzenetére
Szia! Mindenképp a futárnak fizetsz a DHL-nél. Ha megakad a vámon,felhívnak és kérnek egy email címet,amelyre elküldik a vámkivonatot. Kitöltöd,szkenneled,visszaküldöd. Nekem eddig minden csomagomat felbontották. Ha 200 helyett 40USD-t iratsz rá, és ha kevésnek gondolják akkor kérnek egy Devizautalási igazolást (pl: paypal, otp ,stb..)
Én Általában csak egy "printscreent" küldök nekik..az is elég.. Csak ugye az a probléma hogy az igazoláson 200USD szerepel és nem 40USD. Na most vagy két részletben utalod el neki a pénzt,hogy legyen igazolásod a 40USD-rol vagy az eredeti devizautalási számlát kicsit átszerkeszted( amit persze nam ajánlok ) -
fireproof
őstag
Szevasztok. Szerintetek ha rendelek egy ilyet Kínából akkor annak a szállításában mennyire játszik szerepet a jelenlegi Japán helyzet? Húzódik a szállítás a katasztrófa miatt?
-
FuckeR19
senior tag
Meg szeretnék venni 1 olyan terméket amit csak usába szállítanak. Ez nekem jó is mert le van zsírozva haverommal hogy az ő címére megy és ő továbbküldni nekem MO-ra. Viszont nem engedi leütni a rendszer a szállítás miatt, mivel a címemre nem szállít az eladó.
Hogy lehet ezt +oldani?hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
hitman,
őstag
Ezek a becsült érkezési idők mennyire szoktak valósak lenni?
-
hitman,
őstag
válasz Winner_hun #13499 üzenetére
Köszi, azt hiszem teljesen értem!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Vezetékes FEJhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Alapfelhasználásra tökéletesen alkalmas 4 magos HP laptop
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- 12" Apple MacBook Retina 2017 Rose Gold! Intel Core i5 + 8GB RAM + 512GB SSD! Olyan mint az új!
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest