- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
válasz
aclandiae
üzenetére
Esetleg a Feedback Forum még listázhatja.
-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
"10 days from the expected delivery date"
Magyarul tervezett érkezési dátumtól számítva, tehát azt javasolják kb. ugyanúgy kellene eljárnod, mint minden más terméknél, mert még megkaphatod. Persze ha csalás vagy hasonló ok miatt törölték az eladót, akkor jelentheted most is.
-
netseft
aktív tag
válasz
totyak
üzenetére
Az a gond, hogy legtöbbször a gyártó sem adja meg a sebességeket, vagy ha mégis, akkor sem mindig valós felhasználást tükröz. Érdemes inkább teszteket olvasgatni, bár azok eredményei között is van eltérés, általános következtetést azért le lehet vonni belőlük. Esetedben 32-64 GB-os mérethez ritkábban van mérés, viszont ezeknél a sebesség legtöbbször nagyobb, mint a kisebb méretűeknél, ezért azok támpontot jelenthetnek. Egyébként nemrég volt szó erről, érdemes visszaolvasnod.
-
netseft
aktív tag
válasz
havri1
üzenetére
Lehet, de nem biztos.
Egyébként az alábbit ajánlanám első hozzászólásba: Árfolyamok vámoláshoz
-
netseft
aktív tag
válasz
Melack
üzenetére
Szerintem ide mehet: Best Buy Ebay
-
netseft
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem is volt már ilyen, IP cím csere oldotta meg a problémát, ugyanis azt is logolják.
"If your payment has been blocked you can:
* Attempt to make the payment from a different card
* Attempt to make the payment at a different time
* Ensure that you are making your payment from your country of
residence. If possible attempt to complete the payment from your home
computer or the computer you most frequently use to access your PayPal
account." -
-
netseft
aktív tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Szerintem automatic bid volt, van is olyan link a liciteknél, ami megmutatja ezeket.
-
netseft
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Levélben tájékoztatnak, erről írtak már többen is tapasztalatot.
-
netseft
aktív tag
válasz
Tomate
üzenetére
A csomagolás nem volt sérült esetleg, mikor megkapta? Ha igen, miért vette át, vagy íratott jegyzőkönyvet?
Az ottani vagy itteni posta sem fizet semmit? Bár mivel giftként, mindenféle értéknyilvántartás nélkül adtad fel, nem valószínű...viszont megkérdezni nem kerül sokba.
Érdekes kérdés ez. A vevő annyit lát, hogy kifizetett egy rakat pénzt, és kapott érte egy törött árut: teljesen érhető, hogy vissza akarja kapni a pénzét. Az eladó annyit tud tenni, hogy rendesen becsomagolja amit küld, és nagy érték esetén biztosítást köt rá. Gondolom itt nem érte volna meg biztosítani, de egy támadási pont lehet ellened. Ugyanakkor az már nem a te feladatod, hogy biztonságban célba jusson a csomag, hanem a szállítóé. Ráadásul milyen alapon kérnék rajtad számon a postaköltséget? Nem a te zsebedbe ment, hanem egy harmadik félnek lett kipengetve. Igazából róluk kéne ezt legombolni, de ők tuti hárítani fognak. Úgy lennél jobb helyzetben, ha ajánlottál volna fel drágább szállítást biztosítással, vagy szerepelne valahol, hogy a postaköltséget nem téríted meg semmi esetben sem. Eladói szempontból már az is egy jófejség, hogy visszapostázás nélkül kifizeted a vételárat. Vevői szempontból viszont az ő helyzete is érhető, nem akar rajta ennyit bukni, hiszen nem az ő hibája... Bármelyikőtök szívhat ezzel, és sajna mindkettőre van esély... Mindenképp érdekelnek majd a fejlemények, kíváncsi vagyok, a PP hogy dönt ilyen esetben.
dReFiX: vásárlás után 45 napon belül lehet dispute-ot indítani, a dispute nyitásától pedig 20 napon belül lehet azt claim-mé átalakítani. De ezt egyértelműen leírják, konkrét dátumokkal.
radi8tor1: van partial refund is. Bármi lehet, amiben a 2 fél megegyezik.
-
netseft
aktív tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Attól függ magánszemélyként adják-e fel, és mekkora a csomag értéke (szállítással együtt). Bővebben a Posta vagy VÁM honlapján.
-
-
netseft
aktív tag
válasz
Luciferkó
üzenetére
"a vevő refundolja"
Mármint az eladó, ha jól sejtem.
"Van értelme reklamálnom, követelőznöm?"
Sok mindentől függ. Miért küldted vissza? Hibás/törött volt, esetleg rosszat küldött? Vagy csak neked nem tetszett? Egyébként szerintem a postaköltséget nem köteles visszafizetni, az nem az ő zsebébe megy (legalábbis nem az egész). Próbálkozni lehet, eladótól függ a dolog.
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Email értesítőben szerepelt:
"If you don't take action by <dátum>, the seller will be able to cancel the purchase without your consent."
Amúgy szerkesztés gomb.

-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz
bubumadlen
üzenetére
Több, mint 4 éves hozzászólás kapcsán írtál, a komment írója pedig közel 1 hónapja nem lépett be, tehát ne nagyon várj választ tőle.
-
netseft
aktív tag
1 AUD = 127 Ft ? Hol?

Egyébként a saccolt árral nem kell foglalkozni, co.uk-nál GBP-ot fog számolgatni az adatlapon, .com-on USD-t, ha nem ilyen pénznem van megadva. Azért van ez, hogy aki ténylegesen olyan pénznemet használ, az jobban be tudja lőni az árat. A fizetésnél viszont úgyis az eladó által megadottban fizetsz, pl. AUD-ban.
-
netseft
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
"aminél csak USA-béli nyomkövetés volt"
Lehet, hogy ez volt az oka. Ilyen problémám még nem volt, de szerintem az lenne a logikus, hogy végig nyomonkövethető csomag esetén a vevőnek meg kéne ítélni a refundot, ha nem történt átvétel. Probléma esetén a feladó visszakapja (tapasztalat), normális vevő pedig fizet, ha mégis megkapná. Célig követési számmal rendelkező csomagnál nem tudom mennyire fordulhat elő, hogy teljesen elveszik. Az olyat pedig ami csak részben nyomonkövethető, annak semmi értelmét nem látom, főleg az alapján, amit írtál (még a végén te jártál rosszul).
Egyébként említette valaki, hogy a posta újracimkézi a csomagot, és onnantól megszakad a követési infó. Nos ez létező jelenség, én is kaptam mostanában így küldeményt, érdekes... -
netseft
aktív tag
válasz
ferigyerek
üzenetére
Mivel 42 napja nem kaptad meg a csomagot, már fel kellett volna venned a kapcsolatot az eladóval. A hátralévő 2-3 nap alatt, főleg a hétvége miatt nem biztos, hogy fog tudni válaszolni. Most azt tudod tenni, hogy nyitsz egy dispute-ot, amivel a 45 napot meghosszabbítod további 20 nappal. A vita indításakor megírod, hogy a követési szám megléte miatt még tudsz várni mondjuk 2 hetet, ami alatt remélhetőleg megérkezik a csomag. Ha mégsem így történne, akkor refund-ot kérsz, amit természetesen visszafizetsz, ha rendben megkapod a csomagot. Ha az eladó nem működik együtt, akkor claim-mé alakítod a dispute-ot, persze ennek a kimenetele kérdéses a tracking number miatt.
-
netseft
aktív tag
válasz
slippy
üzenetére
Passz. De nekem abszolút logikátlan, hogy egyezzen az árfolyam vásárláskor és refundkor. Még PayPal esetén is, hiszen ők saját konverziót használnak, de az is változik gondolom. Persze ezt nem tudom biztosra mondani, mert nálam a PayPal csak közvetítő, esetleg pénzt küldenek rajta.
-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Fontos megkülönböztetni a kártyás és a PayPal számlás vásárlást, mert ahonnan történt a levonás, oda is fog jóváíródni refund esetén. Kártyás esetén biztosan aktuális árfolyam van figyelembe véve, PayPal számlásra már nem emlékszem. Azért írom ezt, mert lehet emiatt írtok más véleményt.
-
netseft
aktív tag
"feladja, indítok egy vizsgálatot, leírom a tényállást, majd ha megjött a cucc beírom hogy minden rendben és le lehet zárni?"
Az első (ha jól emlékszem) 20 napban a vevőnek és az eladónak kell egyezkednie (dispute), így ez teljesen jó, ha 45 napon belül nem érkezne meg. Ha 45 + 20 napon belül nem kapnád meg, és nem fizeti vissza, akkor pedig claim-mé alakítod. De ha lesz érvényes tracking száma, akkor lehet nem kapsz vissza semmit.
-
netseft
aktív tag
válasz
dim dim
üzenetére
Én ebben nem lennék annyira biztos, legalábbis reménykedem benne. Az eBay és a PayPal sem hülye, előbb-utóbb kiderül szerintem, ha valaki ilyen módon sumákol. Egyébként tolmácsold felé a hozzáállásával kapcsolatos aggályaidat, és hogy pofára eshet, hátha észhez tér. Az a gond, hogy ezzel az országot is lejáratja nemzetközileg, ahogy az előzőekben is felvetették ezt.
Egyébként remélem az ilyen módon visszaigényelt pénzt gyógyszerre költi majd. -
netseft
aktív tag
"Az EU vámterületén kívülről érkező küldemények esetében magánszemélyek közötti forgalomban 45 euró értékig, kereskedelmi forgalomban (ideértve a magánszemélyek által külföldi cégtől megrendelt árukat is) 22 euró értékig vám- és áfa-mentes a küldemény. Az ezeket meghaladó összeg esetén 150 euró értékig vámmentes a küldemény, de 25 % ÁFA terheli. " via posta.hu
-
netseft
aktív tag
válasz
llaszlo
üzenetére
Ilyen esetben írni kell az eladónak, ekkor derül ki, hogyan áll az adott helyzethez. Amit írnak a termék adatlapján nem mindig van kőbe vésve, lásd most esetedben a termék állapotát, ugyanez vonatkozik a refund policy-ra is. Lehet azt mondja, hogy mivel használt terméket kaptál visszafizeti a teljes összeget vagy egy részét, csak adj neki pozitívat. A visszaküldéssel nekik is csak a gondjuk van. A lényeg, hogy ha gond van valamivel mindig először az eladónak kell írni, szinte mindig megegyezésre lehet velük jutni.
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tegnap kellett nyitnom egy dispute-ot, ott is 20 napot írtak, továbbá a case részleteinél a claim-mé alakíthatóság kezdődátuma a vásárlás időpontja, a záródátuma pedig attól kezdve 45+20 nap. Gondolom akkor így is van.
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Előbbi. Dispute-ot a vásárlástól számított 45 napon belül lehet indítani, a dispute-ot claim-mé alakítani pedig a dispute indításától számított 20 napon belül lehet, ha szükséges.
-
netseft
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ha tracking alapján a legutolsó bejegyzés még az eladó országából származik, akkor lehet ott akadt el még valahol, ezért utánakérdezhet. Te is utánaérdeklődhetsz, hátha csak nincs frissítve a tracking infó, és valamelyik sarokban van a vámnál vagy a postán. Ha senki nem tud semmit, akkor vagy körbejárja a világot, vagy elveszett. Az eladó mondhatja, hogy visszafizeti az árát és nem kínlódik tovább, mert a vége úgyis az lesz, hogy bukja a pénzt, ha nincs meg a cucc. Ha dispute-ot nyitsz PayPalon, akkor azzal is lehet nyerni időt, hátha azalatt megérkezik. Ha nem kerül elő, a pénzt úgyis jó eséllyel visszakapod. Kommunikálni kell az eladóval, ő mit mond a helyzetre, ez mindig a legelső lépés.
-
netseft
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
15-ig kell lépned, ahogy eBay is írja. Előbb vedd fel a kapcsolatot az eladóval, ha nem hajlandó együttműködni, akkor lehet vitát indítani (dispute).
@khron78: PayPal fiók típusok
@Sang33: a postaköltséget az eladó nem hinném, hogy visszafizeti. A terméket ha visszakapja sértetlenül, akkor amennyiben együttműködő, annak visszaadja az árát szerintem. Szóval vagy megpróbálod visszakérni a termék árát az eladótól ha megkapta, vagy újrapostáztatod vele, és a költséget a postára hárítod, mert ők cseszték el, legyenek szívesek korrigálni.
-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nincs, de ezt szerintem (szinte) minden eladó feltünteti a termék leírásában.
-
netseft
aktív tag
válasz
stella.rossa
üzenetére
Miért kerülne bele a $14 is, ha csak egyet veszel, az pedig a további darabokra vonatkozik?
VÁM nem tudom játszik-e nálad, de az ÁFA az ami fáj: [link].
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Átvariálták az egészet, de szerintem sokkal rosszabb lett.
Purchase History-t kell nézni, úgy látom csak az van, itt a bejelentés: [link].
A törlés funkció nekem is hiányzik, nem tudom ez minek kellett...
-
netseft
aktív tag
-
netseft
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A dispute-ot 20 napon belül tudod átalakítani claim-mé, és akkor a PayPal kivizsgálja az esetet.
-
netseft
aktív tag
Ez nekem elég kusza, így inkább nem is kérdeznék bele a részletekbe. Gondolom eBay-en vásároltad és PayPal-lel fizettél. Mivel a vásárlástól számított 45 nap lejárt, hivatalos úton nem követelheted a pénzed. Írhatsz az eladónak, hogy adjon refund-ot (mert most vagy nem postázta, vagy postázta és nem érkezett meg, ezt sem értem), de csak rajta múlik mit lép. Máskor legyél körültekintőbb.
@Isti22: jelenleg még Kínában van, az ottani folyamatok is időbe kerülnek.
-
netseft
aktív tag
Nem, az még a vámolás előtti státusz.
-
netseft
aktív tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Ha beírod a keresőbe, hogy "licit", volt már szó erről, vannak vélemények, és konkrét szolgáltatások is említve vannak.
-
netseft
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Termék: úgy látom azonosak specifikáció alapján, árban sincsen nagy eltérés postával (~100 Ft).
Eladó: értékelések száma és százalékos értéke, valamint az eladott darabszám is hasonló, érdemes megnézni milyen visszajelzést írtak azok, akik már vásároltak ebből a konkrét termékből.
Szállítási idő: azt mondanám, hogy az USA talán gyorsabb, de mivel ezt kis borítékban kapod majd szerintem, Taiwan-ból is hamar ideérhet. USA-ból vannak extra szolgáltatások szállításnál amivel gyorsabban ideér, ha nagyon sürgős.
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
"I'm happy to see that our national post sometimes works..."

A klasszikus levél méretű "csomagok" tényleg hamar jönnek (az "envelope" miatt gondolom, hogy ilyesmiről van szó itt is).
-
netseft
aktív tag
Valóban nagyon sok a panaszkodás, nem itt kéne mindenkinek kiönteni a lelkét, és számolgatni mikor kapja majd meg a csomagját, ez a topic nem erre való, nagyon off...
Néhány hasznos infó.
A VÁM és a Posta ugyanazt az elektronikus rendszert használja, ezért ha csomaggal kapcsolatos kérdés van, totál felesleges a VÁM-ot hívogatni. A VÁM vagy foglalt vagy nem veszik fel, a Posta telefonos üfsz-án percek alatt le lehet tudni az ilyesmit. Viszont a nyomkövetést a legtöbb esetben hamar frissítik, úgy 24 órán belül ahogy én észrevettem, szóval telefonálni sem kell feltétlenül, ha nem muszáj. Ráadásul általában ugyanazt az infót adják, amit tracking-nél bárki megnézhet. Amíg nem jött be az országba a csomag, addig semmit nem tudnak vele kezdeni, ilyen esetben a feladót kell értesíteni, hogy érdeklődjön utána a saját postáján / vámhivatalánál. -
netseft
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Én timestamp-ben gondolkodok, az informatikában eléggé elterjedt, azt szoktam használni, eddig sehol nem volt gond vele. Sajnos nem egységes a dátumkezelés világszinten, tisztában vagyok vele...

-
netseft
aktív tag
Maradjunk abban, hogy az emberünk is írhatta volna emberi formában, mondjuk 2011-04-01, az univerzális.
-
netseft
aktív tag
válasz
Discoman27
üzenetére
Általában angol neveket használnak az "ügyfélszolgálatosok".
Shipped-nek megjelölést és/vagy annak időpontját szintén nem kell biztosra venni, van amikor korábban/később jelölik meg, vagy teljesen elfelejtik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független névre szóló számla 6 hónap jótállás!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 ÚJ videokártya 3év garanciával. (Beszámitás)
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/