Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!! :)

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#2) adp


adp
őstag

:C

(#3) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#4) Parci válasza sz.zs. (#1) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

apropó, mirelit (off-ba teszem gondosan, ahogy írtad :DDD)

az aldiban kapható pizza fantasia nevű, talán 899 ft-os (?), csak zöldséges (spárga, padlizsán, cukkini, paprika) holmi meglepően elfogadható (más ehető mirelittel én még nem találkoztam, de nem is kerestem mondjuk)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#5) sz.zs. válasza Parci (#4) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Amúgy kötelező összefoglalót írni? Tervben van, de nem rögtön... :N

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#6) Parci válasza sz.zs. (#5) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem, pláne ennyire korán nem. de azért majd érdemes lesz, idővel

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#7) soldier2 válasza sz.zs. (#1) üzenetére


soldier2
őstag

Beszélhetnénk itt a kávéról. Szigorúan szürkében persze :D

Szégyenlem, de nálunk a feleségem a "pizzaszakács". Próbálkoztunk kovászos tésztákkal, de a vele járó macera (leginkább a nehezen nyújtható/formázható tészta) miatt visszatért az élesztős sütéshez. De ha lesznek jó receptek akkor ez változhat.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#8) bbuffy válasza sz.zs. (#3) üzenetére


bbuffy
senior tag

Elég amerikánó a tallér. Legalábbis képről. A vastag tésztát preferálod?

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#9) OPiiPO válasza Parci (#4) üzenetére


OPiiPO
addikt

konstans home office esetén életmentő lehet ez az információ :K

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#10) sz.zs. válasza bbuffy (#8) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.

Szoktam amúgy Deep Dish pizzát is csinálni kamadóban.
P

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#11) adp válasza sz.zs. (#10) üzenetére


adp
őstag

Szerintem az első pizzádnál rengeted az élesztő, és nincs rendesen kinyújtva. Próbáld ki ezt a receptet: [link] Én elötte nap szoktam begyúrni, sokkal jobb ha minimum egy napot pihen a hűtőben.

[ Szerkesztve ]

(#12) kozsy18 válasza adp (#11) üzenetére


kozsy18
tag

Bár csak viccikéltem a caféban, de így utólag tök jó lesz ez! :)
Várom már a Kickstarteres összedobós kampányokat :D

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#13) CB


CB
senior tag

De jó ötlet volt ez a topik!
Következő bevetésen én is fotózok.

40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.

(#14) sz.zs. válasza adp (#11) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

A PizzApp-pal számol(tat)om ki az élesztő mennyiséget, csupán csak egy baj volt, hogy nem 6, hanem 8 ° C volt odakint éjszaka.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#15) kozsy18


kozsy18
tag

Tipp a részemről:

Kelesztőtálnak nálam bejött az Ikeában kapható [Kuggis] doboz, ha csak 2-3 gombóc készül.
Komolyabb, de nem ipari méretű portékát már kiszemeltem [itt] , de bezerzés még nem történt (így az árát sem tudom még).

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#16) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Én ma délelőtt raktam össze a pizzatésztát, 625g liszt, 400g víz (kávéhoz kevert, hehe), 1 g instant élesztő, 7g só.
Most a hűtőben várja a vasárnapi pizza estét.

Tegnap megszületett az elhatározás, kelleni fog egy ooni fyra. Van valakinek ilyesmi?
Egyelőre nekem több kérdésem van, mint válaszom...

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#17) sz.zs. válasza kozsy18 (#15) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Én gombóconként kelesztek, szintén ikeás üvegedényekben.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#18) kozsy18 válasza sz.zs. (#17) üzenetére


kozsy18
tag

Mondjuk igen, miért ne... :) Bár mennyire macera belőle kiszedni egy nedvesebb tésztát? Nem esik össze nagyon?

Idő közben kedvet kaptam hozzá, ezért összedobtam egy bigát:
400g Barilla tipo "0", 50% hidratáció, 0,7g Paneangeli liofilizált élesztő.
A készítmény 48 órát tölt a hűtőben, majd hidratáció 75%-ra, még 0,7g élesztő, 8g só. Buciba formázás, az egyik szépen megsütődik, a másik pedig hétfőn ebédre.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#19) sz.zs. válasza kozsy18 (#18) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Számomra sokkal kezelhetőbb így, mint egy nagy tálban több gombócot keleszteni. Nem beszélve arról, hogy nyáron mire 3-4 gombócot kinyújtok, megsütök, a maradék 2-3 már bőrösödik.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#20) kozsy18 válasza sz.zs. (#19) üzenetére


kozsy18
tag

Igaz, ez nálunk is issue volt. Rápróbálok a következő nagyobb sütésnél (csak a négyzet alapúra, mert abból már van itthon :D ), köszi!

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#21) adp válasza sz.zs. (#14) üzenetére


adp
őstag

Pedig ez elég jó receptnek tűnik.
Amúgy ha jól beolajozod nem fog bőrösödni :)

Fagyasztással szokott valaki próbálkozni? Nekem sajna bedöglött tőle a tészta. Pedig a pizzavasas recept szerint lehet. Meg ismerős is mondta, hogy szokta, de nekem valahogy nem lesz már oyan

(#22) adp válasza sz.zs. (#14) üzenetére


adp
őstag

az app-ban mi ez a sok opció élesztőnél?

ja közben megtaláltam: [link]

[ Szerkesztve ]

(#23) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Mondjuk ezt a pizzát pont nem én csináltam. De ha már hardcore pizza topik, akkor legyen már legalább egy hardcore pizza fotó is.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#24) bbuffy válasza fragola.6035 (#23) üzenetére


bbuffy
senior tag

Hát ez eléggé csámpás lett.

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#25) bbuffy


bbuffy
senior tag

Gyáli úton a Metro mellett van egy igen fasza olasz árúk boltja, (Gusti), ott mindent megkapni egy jó pizzához.

Nem lehet kibővíteni pizza és kenyérre? Gondolom sokan sütnek kenyeret is. Nem lenne off téma.

[ Szerkesztve ]

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#26) kozsy18 válasza bbuffy (#25) üzenetére


kozsy18
tag

Nekem alapvetően nincs ellenemre: a kenyér egy olyan topik, amiben kisebb sikereket csak krumpli tartalmú tésztával értem el. Szívesen olvasok arról is a pizza mellett.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#27) sz.zs. válasza bbuffy (#25) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Én az év 98 %-ában saját sütésű kenyeret eszek, de szénhidrát csökkentett lisztből.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#28) sutszi


sutszi
veterán

Csak halkan szólok, hogy van egy [Főzőcskés] topikunk, aminek a topikgazdái eléggé rendben tartják az összefoglalót is és a kenyér sütés és a pizza sütés is markánsan jelen van...ráadásul nem lütyi-mütyi módokon... Ott is nagy az érdeklődés ezekre... Lehet érdemesebb volna oda bekapcsolódni ezzel. :K

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#29) paljoc válasza fragola.6035 (#23) üzenetére


paljoc
tag

Ez tök jó, nem para hogy nem szimmetrikus, az olaszok simán így nyomják a legjobb helyeken is, itt is van pár kép néhány ikonikus nápolyi pizzéria termékéről, végigjártunk jópárat, baromi jók voltak egytől-egyig:

(#30) adp válasza bbuffy (#25) üzenetére


adp
őstag

Ezt már nekem is ajánlották, sajnos csak vállalkozóknak elérhető.....
Én az auchanban szoktam bevásárolni, nagyi titkai pizza liszt, mozzarella, meg mutti paradicsom. Tudom lehetne jobb is de még mindig jobb mint bármelyik rendelős pizza ami a 20ker-be szállít.

[ Szerkesztve ]

(#31) OPiiPO válasza sutszi (#28) üzenetére


OPiiPO
addikt

Kávés topicból is van hardcore, automata, egyszerű, szerintem elfér egy hardcore pizza topic itt simán :K

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#32) adp válasza OPiiPO (#31) üzenetére


adp
őstag

szerintem is

(#33) bbuffy válasza adp (#30) üzenetére


bbuffy
senior tag

Nem. Én simán bementem vásárolni. Céggel is cég nélkûl is. Mondjuk kb egy éve voltam ott utoljára, lehet azóta valtozott. Megnézem jövő héten.

[ Szerkesztve ]

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#34) sutszi válasza OPiiPO (#31) üzenetére


sutszi
veterán

Jaa, egy sima pizza topik elfér amennyiben tényleg a hardcore vonalra meg rá...csak én a közben felvetődött kenyér sütés vonal miatt dobtam be...
A másik topikban már igencsak sok infó van a kovász vonalról is ami szintén a hardcore vonalat képviseli. Mind pizza mind kenyér témában. :R

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#35) bbuffy válasza sutszi (#34) üzenetére


bbuffy
senior tag

Én azért köszi, belenézek majd.

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#36) sutszi válasza bbuffy (#35) üzenetére


sutszi
veterán

Ha van konkrét kenyeres kérdésed is akkor nyugodtan dobd be a topikgazda tényleg ért hozzá. ;)

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37) adp válasza bbuffy (#33) üzenetére


adp
őstag

Ha sikerult lecsekkolni beirnad ide, koszi

(#38) sz.zs. válasza Xabi78 (#16) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Itt van egy Fyra, egyelőre még 180 €-ért. [link]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#39) fragola.6035 válasza bbuffy (#24) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ez Da Michele, szerintem Nápolyban is benne van a top 3-ba.

https://caffe35.webnode.hu/

(#40) bbuffy válasza fragola.6035 (#39) üzenetére


bbuffy
senior tag

.

[ Szerkesztve ]

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#41) paljoc válasza fragola.6035 (#39) üzenetére


paljoc
tag

Ha nem a legjobb...az én előző fotóimon is az első kettő onnan van, a következő meg a Sorbillo, én annak a tészta receptjét csinálom:

(#42) fragola.6035 válasza paljoc (#41) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Igen jól néz ki! Gondolom, kemencés.

A paradicsomot én magam készítem. Szilva alakú koktélparadicsomból, a fajtáját nem tudom, de elég jó, finom savai vannak. Azért csinálom ebből, mert korlátlanul tudok szerezni ingyen. Úgy 50-60 kilót főzök be évente. Ha elfogy, akkot Mutti.

https://caffe35.webnode.hu/

(#43) paljoc válasza fragola.6035 (#42) üzenetére


paljoc
tag

Ez nagyon nagy királyság, ha jó paradicsomot tudsz csinálni!👍 Ha akad egy üveg ami kofira cserélhető, kóstolnám, kivàncsi lennék rá.

(#44) bbuffy válasza fragola.6035 (#42) üzenetére


bbuffy
senior tag

Ha kész, passzírozod, mixeled, illetve van bármi utómunka? Vagy csak megy a dunsztba?

Én legtöbbször vastag husú szilva paradicsomot főzök be, de mindenképp kóstolni kell hogy megfelelően érett legyen. Illetve ez engedi a legkevesebb levet, de jó a San Marzano vagy a Lucullus is. Ha épp megbolondult a mini koktél és fossa a termést, akkor meg jobb, iszonyat ízek jönnek ki, bár nagy a vízveszteség.
Sózni csak vége fele szoktam, ha elkészült, dunszt, termoládában. Szoktam rusztikust is csinálni, zöldfűszerest, persze friss zöldekkel.

Az a baj hogy azt hiszed, van idő.

(#45) fragola.6035 válasza bbuffy (#44) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ez elég vizes paradicsom, kb. fele lesz a térfogat, amikor kész, kellemesen sűrű. Passzírozni szoktam.

https://caffe35.webnode.hu/

(#46) adp válasza bbuffy (#44) üzenetére


adp
őstag

elvileg a san marzano a legjobb, foleg ami a vezuv labanal terem

[ Szerkesztve ]

(#47) paljoc válasza adp (#46) üzenetére


paljoc
tag

Ez amúgy szerintem talán a legszűkebb keresztmetszet a történetben, az az őrületes ízű helyi paradicsom...😋 A többi dolog nagyjából elérhető/megoldható itt is. /liszt, kemence,stb/

(#48) sz.zs. válasza paljoc (#47) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Nyilván nem olyan, mint egy frissen szedett, de erre azt mondják, hogy nagyon jó! Én még nem próbáltam.
[link]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#49) adp válasza sz.zs. (#48) üzenetére


adp
őstag

Ez biztosan jobb mint bármi amit itthon frissen szedsz. Sajnos az itthoni körülmények mellett soha nem lesz olyan mint az ami a mediterrán éghajlaton, vulkanikus talajba terem.
Sok helyen használják ezt a fajtát éttermekben

(#50) Warloo93


Warloo93
tag

Sziasztok.
Hardkór kávéból tévedtem ide. Olyan jó pizzákat osztotok meg, hogy rápróbálnék én is egy ilyen amit a spájz ad fajtára :). Van 00-ás lisztem, meg instant élesztőm 2*7gramm(500gramm lisztre írnak 7grammot)
Tudnátok erre egy teszta receptet ajánlani? Köszönöm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.