Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32401) radi8tor válasza Ricardo (#32400) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

[link]

⭐ Stella

(#32402) andor80 válasza radi8tor (#32376) üzenetére


andor80
senior tag

Moderáld magad! Konteo tartalomra ez a megfelelő topik:
https://logout.hu/tema/konteo_topic/hsz_1-50.html

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#32403) pjen válasza radi8tor (#32401) üzenetére


pjen
félisten

köszönöm.

(#32404) Parci válasza Asbee (#32394) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát figyelj, akkor mondd! kértelek már erre máskor is, most is megidézel valamit, erre való a topik, árnyald akkor a véleményeket.

amit írtam, hogy mikor lesznek cáfolhatatlan állítások, az persze a sima tudományos bizonyítás működése, aminek egyik tulajdonsága, hogy idő kell hozzá. erre harmadszorra is azzal reagálni, hogy "szakértők", meg "nem tudnak ezek semmit" azt mutatja, hogy még mindig nem értik sokan, hogy attól, hogy a 24.hu odaírja valamihez, hogy "tudós bácsi mondta", az még nem az.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32405) Kékes525


Kékes525
félisten

[LEAF Mask, World's first FDA, UV-C N99, Clear mask | Indiegogo]

"World's first FDA Registered, Clear, UV-C sterilizing, Smart Mask | Active Ventilation & N99+ HEPA"

"How do you ensure UV exposure safety in UV-C self-sterilisation variant ?

The Leaf UV and PRO deploy active UV-C sterilization to destroy pathogens that get stuck in the filters and start infecting it. To ensure user safety first the entire UV enclosure is coated with UV blocking materials. Secondly the UV feature only activates when the mask is taken off and rested for 10 seconds. This duration is also adjustable in Leaf PRO. In no scenario does any of the LEAF variant active the UV-C disinfecting lamps when the mask is being worn."

[Frequently Asked Questions]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32406) pjen válasza Parci (#32404) üzenetére


pjen
félisten

"bizonyított dolgok jórészt még odébb vannak."Ezt betehetnéd nagy vörös félkövér dölt betükkel az összefoglalóba.

[ Szerkesztve ]

(#32407) Ezekiell válasza pjen (#32396) üzenetére


Ezekiell
veterán

Szóval a cikk szerint ha eleve van egy PCR géped, meg eleve vannak ott dolgozó laborszakemberek, meg eleve van minden a teszthez, akkor csak 1000 forint a labor költsége, és mit képzelnek, hogy elkérnek 10-30ezret (anoním, meg nem nevezett forrás szerint ofc - hitelesség az egekben). Más költségről szó sincs (mintavétel költsége, szállítás, stb).

Aha.

Ha eleve van egy Farrarim, és eleve van egy ingyen MOL tankolás kártyám, meg egy Ferrari szervízhálózatom, akkor mit képzelek, hogy elkérek 10ezret egy napi bérlésért. Hallatlan!

Remek hangulatkeltő cikk a nem gondolkozó embereknek. :U

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#32408) pjen válasza Ezekiell (#32407) üzenetére


pjen
félisten

Így van,remek hangulat keltő cikk.Hangulatot kellt a TB járulék fizetése ellen. :C

(#32410) Golyobis válasza Parci (#32393) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Egy ideig gondolkoztam hogy hogyan válaszoljak erre, aztán megláttam az aláírásod.

(#32411) Ezekiell válasza Golyobis (#32410) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nem hogy az az IFA nincs a konteózásodban, hanem egy meg nem nevezett láthatatlan, talán kerekekkel rendelkező, sokak által látott, nem könnyű (talán nehéz? ki tudja) izé van, ami állítólag gurul, és a megvilágosodottak pontosan tudják, mi az, de mégse mondja el senki.

Hagyjuk már a hülyeséget. Konkrétumokat kért. Válaszolj, ne halandzsázz, vagy ne válaszolj, de akkor meg nem kell ez a terelés. Ez a bullshitelés a konteó topikban elmegy, normálisban nem.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#32412) Parci válasza Golyobis (#32410) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért próbáld meg, mert az, hogy valaki közli, hogy:
- béla vak, hogy nem látja, hogy mi van a dolgok mögött
- aztán amikor béla megkérdezi, hogy "na, mi?", akkor hallgatás (esetleg: te már előre eldöntötted, hogy nem érdekel, úgyhogy hagyjuk)
az nem ér! :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32413) tboj


tboj
tag

Tegnap vonatoztam másfél órát. Rajtam kívül egyetlen embernél sem láttam maszkot, nemhogy rajta. Most reggel másfél óra buszozás, ablakok satura zárva, nulla szellőzés, kb. 30-40 emberből rajtam kívül 1 fiatalabb csajszin volt maszk, meg egy idősebb palin, de az állára lehúzva. A vonaton és a buszon is ott virít minden ajtón, hogy kötelező a száj és az orr eltakarása bármivel, de kezdem azt érezni, hogy pontosan annyi hatása van, mint egy random 30-as táblának az út szélén...

Nem értem, hogy lehetnek ennyire önzők és egocentrikusak az emberek, hogy egy ennyire apró kényelmetlenséget, ami semmibe nem kerül, sem képesek elviselni más emberek egészségének megőrzése érdekében. Még akkor sem, ha előírják nekik.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#32414) Alex91 válasza tboj (#32413) üzenetére


Alex91
félisten

Az elet kockazattal jar... Gondolom felmerik a emberek, hogy ez most nem magas kockazat.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#32415) tboj válasza Alex91 (#32414) üzenetére


tboj
tag

Értem, de mindenki csak a saját szemszögéből méri fel a kockázatokat. Úgy gondolja, rá nem veszélyes, többi nem érdekes. Nekem ezzel van problémám.

Én is mérlegeltem,nem gondolom, hogy rám annyira veszélyes lenne. Még azt is el tudom képzelni, hogy már átestem rajta. Ettől függetlenül mások egészsége miatt képes vagyok felhúzni egy nyomorult maszkot világjárvány idején.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#32416) Rive válasza Alex91 (#32414) üzenetére


Rive
veterán

Hát, megfelelő felvilágosítás hiányában elhiszem, hogy az érzékelt kockázat pillanatnyilag alacsony, csak éppen ebből van később a nagy sz*pás. Szóval ez így mindenképpen gáz :(

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#32417) radi8tor válasza Rive (#32416) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem értem hogy lesz a mostani néhány aktív esetből később szopás? Annak az esélye jelenleg, hogy fertőzöttel találkozol nagyon alacsony. Még márciusban is alacsony volt Budapesten.

⭐ Stella

(#32419) Golyobis válasza Parci (#32412) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Ok, de vak embernek hogy írod le hogy hogy néz ki valami?
De mivel jogos a kérdésed azért megpróbálom:

milyen játszmát?

A hatalomért/birtoklásért folyó küzdelmet, amit az emberek ősidők óta folytatnak egymással. Konkrétum kell? Keress a múltban egy (vagy egy millió) olyan csatározást ami kielégíti az igényeidet.

kik mutatnak, kikről beszélsz?

Akik éppen legfelső pozíciókba kerültek a "játszmában". Olyan emberek, vagy emberek csoportja, akik a világ történéseit irányítják. Hogy éppen kik ők, mi a játszma jelenlegi állása, kik a játékosok, és ezek közül kik szövetségesek, és ellenségek azt nehéz megállapítani, de majdnemhogy lényegtelen is.
A céljaik tipikusan az anyagi javak halmozása, a mások feletti uralkodás, de lehetnek egyéb, ismeretlen céljaik is.

Most komolyan, ilyenekből hány példa lenne a múltból? Mit nem lehet ezen látni? Az emberi történelem nem a folyamatos viaskodásból állt?

[ Szerkesztve ]

(#32420) Rive válasza Parci (#32404) üzenetére


Rive
veterán

...mikor lesznek cáfolhatatlan állítások...

Ez a fajta megközelítés eléggé félrevezető. Ami ismeret az egyén viselkedésének/védekezésének megalapozásához szükséges, az már egy ideje fix és nem valószínű, hogy érdemben változni fog.

Viszont ami iszapbírkózás itt megy, az leginkább a klinikai és tudományos szint útkeresése alapján a már ismert, alapvető dolgok érvényességének kétségbe vonása. Nem frankó. Annak, hogy a remdesivir hat-e vagy sem, semmit köze ahhoz, hogy a maszkok használnak-e vagy sem, például. Teljesen más szint, és igazság szerint megengedni a kettő összekeverését masszív trolletetés.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#32421) radi8tor válasza Rive (#32420) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Engem ezek közül egyik sem érdekel. A legnagyobb ködösítés jelenleg is a terjedéssel/fertőzőképességgel kapcsolatban megy.

⭐ Stella

(#32422) Parci válasza Golyobis (#32419) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát ezt én értem, de ebből - szerintem - nem következik semmi. úgy értem, persze, hogy bármilyen helyzetből emberek akarhatnak hasznot húzni, járványból is. ettől még van vírus, vannak kutatók, vannak orvosok, vannak mentősök stb. az, hogy a háttérben csomóan azon dolgoznak, hogy ezeket is a javukra fordítsák: természetes.

szóval nem értem, hogy mit állítasz annál konkrétabban a járványra nézvést, mint amit most leírtál.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32423) pjen válasza Rive (#32420) üzenetére


pjen
félisten

"Tegnap vonatoztam másfél órát. Rajtam kívül egyetlen embernél sem láttam maszkot, nemhogy rajta. Most reggel másfél óra buszozás, ablakok satura zárva, nulla szellőzés, kb. 30-40 emberből rajtam kívül 1 fiatalabb csajszin volt maszk, meg egy idősebb palin, de az állára lehúzva"'Ha minden fix akkor miért is nem járunk térdig a fertőzöttekbem?Vagy azért nincsenek fertőzöttek,mert aki nálunk megkapj az bel is hal,nem tudja tovább adni.A statisztika ezt mutatja.

(#32424) Parci válasza radi8tor (#32421) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem nem ködösítés, tehát nem arról van szó, hogy pontosan tudják a szakemberek, csak direkt eltitkolják, hanem nem tudják még teljesen pontosan. a cseppfertőzés az eleje óta tudott egyébként, egyedül az aeroszolos terjedéssel kapcsolatban vannak viták. a fertőzőképesség meg szerintem sokkal komolyabb falat (ki fogékony, miért fogékony stb.), mint hogy fél év alatt érdemben hozzá lehessen szagolni.

de egyébként józan eszünket és az eddigi infókat használva:
- cseppfertőzéssel terjed (nem tüsszögünk másra, nem köhögünk másra, nem nyúlunk az arcunkhoz, kezet mosunk)
- a maszkhordás a cseppfertőzéses terjedést jelentősen lassítja
- zárt térben eléggé tud terjedni (mint minden cseppfertőzéses vírus)
- a gyerekeknél valamiért nem okoz akkora rombolást összességében

nem?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32425) Parci válasza pjen (#32423) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha nincs igazán fertőzött, akkor persze a buszon sem lesz semmi abból, hogy zárt térben vagyunk sokan. nálunk nem terjedt el. ennek a miértjére jó lenne választ kapni, de itt aztán tényleg teljes a tipp-mix.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32426) Golyobis válasza Parci (#32422) üzenetére


Golyobis
aktív tag

Én csak azt mondtam hogy ne konteózz le valaki csak azért mert feltételez dolgokat.

Ilyen környezetben teljes a bizonytalanság.

Amit meg páran itt mondtak, hogy vannak dolgok amik még nem bizonyítottak, de vannak dolgok, amik már most, vagy még jóval a vírus megjelenése előtt is elfogadottak voltak, és olyanok is, amikben már közel konszenzusos az álláspont.

Ez nem egyenlő azzal hogy semmit sem lehet tudni.

(#32427) Parci válasza Golyobis (#32426) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én is csak annyit mondtam, hogy aki szerint "semmit sem lehet tudni, mert mondanak ezek a "szakembere" mindenfélét", az összemos, csúsztat.

oké, igyekszem nem konteózni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32429) updog válasza Alex91 (#32414) üzenetére


updog
senior tag

Az a baj ezzel, hogy nem mérlegelés kérdése, hanem jogszabályi kötelezettség (és amúgy minimális emberség és empátia kérdése, de azt tudjuk hogy abban nem jeleskedünk) hogy viseljék.

Kb. mintha a KRESZ-en gondolkoznának az emberek, hogy "áthajtok a vasúti átjáró piros jelzésén, mert ez szerintem nem magas kockázat, amúgy se korlátozzon engem senki a személyes szabadságomban".

Csak a védekezés hiánya miatt (sajnos, még) nem büntetnek még annyira sem, mint a KRESZ megszegéséért.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#32430) Ezekiell válasza Parci (#32424) üzenetére


Ezekiell
veterán

Egyébként ha csak ennyit tudnánk (ennél több dologban szinte 100%ig biztosak a kutatók, még több dologban eléggé biztosak, de ezeket hagyjuk), akkor is egyértelműen le lehetne írni az alábbi szabályokat a járvány lassítására/megelőzésére:
- hordjunk maszkot zsúfolt, zárt helyeken
- tartsunk egészséges távolságot másoktól (azaz ne köhögj rá másra, és ne lihegj a nyakába)
- tartsunk kicsit fokozottabb személyes higiéniát

És kb pont ennyit kérnek a lakosságtól - és még ez is sok láthatóan némelyeknek. Pedig ez aztán a nagyon minimum, és ennyivel elég jó eséllyel meg lehetne előzni a következő bezárás/lezárás szívást.

Ha most nincs is járvány, ezek az intézkédések biztosítják, hogy ne is legyen. Nem egy nagy kérés, nem?

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#32431) andor80 válasza tboj (#32413) üzenetére


andor80
senior tag

Az a baj ha szólsz a legjobb ,hogy beszólnak ha nem leköpnek és veréssel fenyegetnek ezek a véglények...Tényleg nem értik ...KÖTELEZŐ:Mint a jogsi ha autot vezetsz ,a parkolás kifizetése stb...
Azt nem értem a rendőrség miért nem dolgozik.HA csak nálunk beállnának akrmelyik kisboltba fél óra alatt többmillát lehetne összszedni...De nem a a szerencsétlen retekárús 80+ os mamikát basztatták tegnap is...

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#32432) #30786816 válasza andor80 (#32431) üzenetére


#30786816
törölt tag

Pedig vannak büntetések, ha nincs maszk vagy akár csak nincs az orrodra húzva 20 ezer. Boltosnak annyiszor 20 ezer, ahány vevőt elkapnak náluk.

(#32433) Kékes525 válasza radi8tor (#32421) üzenetére


Kékes525
félisten

Nyilván minden kormány politikusai és milliárdosai is ködösítenek, mert alapvető érdekük a gazdaság leállítása és a saját tönkremenetelük. Egyszerűen perverzitásig mazochisták. Másrészt mindezek mögött a gyógyszergyárak állnak, akiknek érdekük, hogy minél több idős ember halljon meg, mert annál kevesebb gyógyszert tudnak majd eladni nekik. Ők is perverz mazochisták. :U

A gyógyszergyárak haszna a koronavírus elleni gyógyszerek és vakcinák eladásából versus az eddig COVID-19-ben meghalt emberek által elfogyasztott egyéb gyógyszerek ára, ha még élnének. Vajon az eddig meghalt 572 ezer ember mennyi gyógyszert fogyasztott volna, ha tovább élt volna?

A vírus okozta gazdasági kár versus a vírus ellenes védekező eszközök és gyógyszerek, vakcinák ára.

Persze a fentieket a kedves összeesküvés hívők az istenért se gondoljátok át, mert még megtérnétek. :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32434) azbest válasza radi8tor (#32417) üzenetére


azbest
félisten

Jópofa ez az esély latolgatás. Csakhogy átlag 6 ember ismeretség távolságra a több milliárd ember közül bárkit el lehet érni. [link]
Ha a többség idióta, akkor rajtuk keresztül robbanásszerűen el tud terjedni. Persze kell pár hét mire elkezdenek tüneteket produkálni, s a tranzitíve megfertőzöttek is elkezdenek megbetegedni és az ő ismerőseik is kezdenek hullani.

Ha egy mesterlövész mindennap lelőne egy embert az utcán, akkor senki sem merne kimenni az utcára. Pedig BP esetén két millió emberből egy, az nagyon elhanyagolható esély.
Így, hogy nemtörődömség miatt esélyes fertőzni, meg megy az okoskodás, hogy milyen kicsik az esélyek. Pedig az előbbi hasonlattal élve olyan, mintha egyik héten csak napi egy embert lőne le a mesterlövész, aztán már minden kerületben lenne egy-egy mesterlövész és egy hónap múlva már minden utcán géppisztolyoznák a járókelőket. De az ember nem ért addig a jó szóból, amíg nem folyik előtte a vér.

(#32423) pjen
amíg nincs nagyon elterjedve, addig nincs nagyon elterjedve. Csakhogy elég pár embert összehozni és utána már robbanásszerű lesz. De hát ez nem számít, mert kényelmetlen a maszk és sokan beledöglenek, ha nem körülöttük forog az egész világ.

Bár igaz, a népi bunkóság egyben segít is a távolságtartásban. Nomeg a máshol jellemző 100 milliós, magyarországnyi méretű városok helyett, nálunk csak nagyfalu van meg sok kis zsák.

[ Szerkesztve ]

(#32435) rsf válasza Parci (#32424) üzenetére


rsf
senior tag

Nekem az is nagyon furcsa, hogy mi az hogy alig ismerjük ezt a vírust?? Találgatjuk hogy hogy terjed??
Mármint a tudósokról beszélek most
Legalább fél éve tanulmányozzák és még nem jöttek rá hogy hogyan terjed???
Nagyon hihető...
Az egymásnak ellentmondó hírek stb...
Gondolkodó ember két következtetésre juthat.
1. Vmi nem stimmel ezzel a vírussal.
2. Vmi nem stimmel a szakemberekkel..
Nem csoda hogy annyian kételkednek.
Üdv.

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#32436) updog válasza rsf (#32435) üzenetére


updog
senior tag

Nem tudom hogy neked mi a szakterületed ( :U ), de sokkal egyszerűbb témákban sem biztos hogy fél év alatt túl sokminden biztosat ki lehetne jelenteni. Persze ha valamit tényleg leírnak valahol szakmai kijelentésként, és véletlenül nem 100%-ban úgy lesz (volt ilyen már covid-19 témában is), akkor meg azért cincálnátok szét....

Mindenesetre nem kételkedésnek nevezném amit az általad említett gondolkodó emberek csinálnak, az aláírásod sokkal jobban körülírja a helyzetet :DDD

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#32437) carl18 válasza #30786816 (#32432) üzenetére


carl18
addikt

Ahogy észrevettem 10-ből emberen van maszk, egyszerüen nem veszi senki komolyan.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#32438) Parci válasza rsf (#32435) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

írtam már, hogy évtizedek óta velünk lévő vírusoknál is sok a sötét folt, és nem, nem azért, mert buta, aki kutatja :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#32439) ollie válasza rsf (#32435) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Sok minden ismerünk róla. Pl. hogy cseppfertőzéssel biztosan terjed, és most kutatják, hogy egyéb módokon mennyire (pl lehet, hogy mikroszkopikus cseppeken is terjed a levegőben, ami sokkal rosszabb mint a sima cseppel terjedés). Az is biztos, hogy fertőzőbb mint az influenza meg veszélyesebb is, akár csak ha a szövődményeket vesszük figyelembe. Azt nem tudjuk pontosan még, hogy mekkora pontosan a halálozási arány, meg a szövődmények kapcsán (hogy melyik, mennyire gyakori) is korai pontos következtetéseket levonni.
De pl azt is tudjuk már, hogy sokan úgy kapják el, hogy nem lesznek tüneteik, és így is képesek fertőzni. Azt is tudjuk, hogy veszélyesebb az idősebbekre és a krónikus betegekre, de ez igaz a legtöbb betegségre.

***

(#32440) ollie


ollie
MODERÁTOR

Pár hónapig tart a koronavírus elleni immunitás
Egy tanulmány szerint a náthához hasonlóan évente is újrafertőződhetünk.

Ezek után csak arra vagyok kíváncsi, hogy az oltás meddig fog védeni, mert ha az is csak hónapokig, nem lesz semmi értelme.
Ha ez igaz, akkor búcsút mondhatunk a nyájimmunitásnak, azt lehetetlen lesz elérni.

[ Szerkesztve ]

***

(#32441) t72killer válasza ollie (#32440) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kíváncsi lennék, h az ismételt betegség lefolyása milyen? Ok, hogy újra elkaphatja, de ez még1 kör az intenzíven, vagy kifújja 3x az orrát és kész?

Az oltást nem teljesen írnám még le, tudtommal influenzára is fejlesztenek olyat, ami sokkal tartósabb védelmet ad, mit a szokásos évente beadandó vacak.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32442) pjen válasza #30786816 (#32432) üzenetére


pjen
félisten

ez melyik ország?20 ezer micsoda,a rendőrön sincs maszk,a piac felügyelőn se.

(#32443) ollie válasza t72killer (#32441) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Az influenza elleni oltás nem azért csak 1 évig véd, mert vacak, hanem mert minden évben annyit mutálódik a vírus, hogy gyakorlatilag új oltást kell kifejleszteni hozzá. Ha pechünk van, a korona is ilyen lesz.

***

(#32444) Lauda válasza #30786816 (#32432) üzenetére


Lauda
félisten

A boltost csak és kizárólag akkor büntethetik, ha nem jelezte a vásárlónak azt, hogy viselnie kell a maszkot. Ha ezt megtette és a vásárló mégsem viseli, akkor csak a vásárlót büntetik. Egyébként egy vásárlóért is kivághatnak neki 500 ezret. Legalábbis a boltoknak ez van kiküldve. Több helyről is ezt az információt kaptam.

[ Szerkesztve ]

(#32445) t72killer válasza ollie (#32443) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, de állítólag lenne valami, ami éveken át megfogná. A vírus nem alakul át 100%-ban, különben nem okozna influenzát/nem influenzát, hanem vmi mást okozna.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32446) Rive válasza t72killer (#32441) üzenetére


Rive
veterán

Kíváncsi lennék, h az ismételt betegség lefolyása milyen? Ok, hogy újra elkaphatja, de ez még1 kör az intenzíven, vagy kifújja 3x az orrát és kész?

A szokásos/várt ügymenet szerint a második variáció. Idézet a fentebb linkelt cikkből:

A kutatók arra számítanak, hogy ugyan a természetes megfertőződéssel nem alakul ki immunitás, de az immunrendszer memóriája miatt egy esetleges újrafertőződéskor már enyhébb lefolyásra lehet számítani.

A 'hagyományos' megfázás is gyanítottan ugyanígy működik. Gyerekkorban átesik rajta a nép enyhe tünetekkel, aztán felnőttkorban már csak nátha.

Ha a (felnőttek számára) kockázatos első kört ki lehet váltani kockázatmentes oltással, akkor már jók vagyunk: nem szükséges dolog a teljes és tartós immunitás.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#32447) Kékes525 válasza ollie (#32440) üzenetére


Kékes525
félisten

Csak az antitest mennyisége alapján mér. Az antitestes védekezés csak az egyik módja a védelemnek és a tartós immunitásnak is.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#32448) t72killer válasza Rive (#32446) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, a "náthává enyhítő" oltást bőven sikerként lehetne elkönyvelni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#32449) Ezekiell válasza t72killer (#32448) üzenetére


Ezekiell
veterán

Nem is kicsi sikerré, bizony.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#32450) Rage47


Rage47
veterán

Ha lesz vakcina, attól megbetegedhetünk?

Több mint 10 éve kaptam influenza elleni oltást és utána 3 napig szarul voltam, hőemelkedés, alig bírtam aludni, stb. Azóta nem kértem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.