Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csókolom
tag
Szerintem nalad nem tiszta itt nehany dolog1 Kerlek olvasd el a következö szöveget, es nezd meg a linkelt oldal cimsorat is, hogy vajon neked eleg hiteles-e, vegülis te döntöd el:
[link] (PDF-File)Mindjart az elsö oldalbol egy kimasolt reszlet:
"A környezeti levegőtől függő légzésvédő eszközök rendeltetése, hogy a levegőben levő szennyező anyagnak belégzéssel a szervezetbe jutását az egészséget nem károsító (eltűrhető) szintre csökkentse."
.....
"Összefoglalóan a maszkok használatára vonatkozó szabályok COVID-19 vírus fertőzéssel kapcsolatban:
• maszkot egészséges ne hordjon!
• beteg sebészeti maszkot hordjon!
• egészségügyi személyzet
o légúti tünetekkel jelentkező beteg ellátása során – sebészeti maszkot
használjon!
o gyanús és megbetegedett esetek ellátása során – legalább FFP2,FFP3
szűrőosztályú maszkot használjon!"Kerdes? Miert hordana mindenki maszkot?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Older Children Spread the Coronavirus Just as Much as Adults, Large Study Finds
The study of nearly 65,000 people in South Korea suggests that school reopenings will trigger more outbreaks.
A large new study from South Korea offers an answer: Children younger than 10 transmit to others much less often than adults do, but the risk is not zero. And those between the ages of 10 and 19 can spread the virus at least as well as adults do.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
aprokaroka87
nagyúr
Én már teljesen nyugodt vagyok, hogy nagyon úgy néz ki hogy a virus áll nyerésre....
Mondjuk lehet valójában esélyünk sem volt ellene.
-
Drizzt
nagyúr
válasz radi8tor #32808 üzenetére
Nem hinném, hogy konkrétan ezt a doksit frissítették. Azzal meg te is tisztában vagy, hogy ma kötelező boltban és tömegközlekedési eszközön maszkot viselni. Ha ebből nem nyilvánvaló, hogy ez outdated: "• maszkot egészséges ne hordjon!", akkor nem tudom miből lesz az.
Ez a góréjuk nyilatkozata a közelmúltból: [link]I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Mai új számok:
- Össz. 18 új fertőzőtt: Bp.:3, Baz.:2, Hb.:1, Pest m.:5, Csongrád: 3, Vas: 1, Zala: 1, Bács-Kiskun: 2I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz aprokaroka87 #32815 üzenetére
Azt nem tudom, sajnos ilyen adatokat nem szoktak kiadni. Bár mivel elég szigorú a tesztelési protokoll, ezért én arra tippelnék, hogy legalább a felüknek valamilyen tünete is van. De ez szigorúan magánvélemény.
I am having fun staying poor.
-
titán
Hasra beütöttek valamit gondolom. Ez a cikk nem tudom volt-e a topikban:
Június vége óta kevesebbet tesztelnek koronavírusra itthon
Már előtte is vicc volt amit csináltak "tesztelés" címszó alatt és még azon is sikerült gányolni...
-
aprokaroka87
nagyúr
Volt igen, igazából számomra onnantól értelmét veszti az egész hogy csak megyei adatot közölnek, Pl Csongrád megyében az utóbbi pár nap-ban jelentős emelkedés figyelhető meg, igazából azzal hogy nem nagyon közölnek konkrét adatot, eleve nagyobb az esélye hogy úgy terjed hogy igazából senki nem tudja hogy fenáll-e a kapcsolati rendszer.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ehhez képest ezt jelentették be a napokban: A Szegedi Biológiai Kutatóközpontban fejlesztett, mesterséges intelligenciára és automatikus mikroszkópiára épülő szerológiai tesztelési modell nagy pontosságú, gyors (6-8 óra) és költséghatékony
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én nem hiszek a mesékben csak abban hogy csinálnak valamit vagy nem. Komolyabb intézkedéseket egyik országban sem hoznak meg - ergo nem akarják teljesen elnyomni a járványt.
Hogy miért? Mert akkor nem lehetne milliárdokat pumpálni a védelembe. És ahol milliárdok folynak be, ott bizony el is folyik belőle. (nem csak itthon, mindenhol ez megy)[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Csatravi
senior tag
Mennyi lenne ha még tesztelnének is! Viszont akkor a számok láttán szigorítani kellene de akkor mi lenne a gazdasággal főleg a turizmussal amibe tudjuk hogy kik öltek bele hatalmas pénzeket. ( Igaz nem a sajátjukat.) A nyarat ki akarják bekkelni szerintem.
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #32822 üzenetére
így már több értelme van, mint ha csak sejtetsz valamit
nem tudom, hogy a nyugati embert, aki hozzászokott az egyéni szabadságjogaihoz, tényleg be lehet-e zárni annyira, hogy egy járványt elnyomjanak. te is tudod, hogy ahhoz mi kell:
- teljes határzár
- 3 hétig mindenkit otthon tartani
- kaját hoz a katonaság
ez kínában megy, itt lehetetlen.és igen, például simán választást veszítesz, ha megpróbálod, ezzel szemben, ha forgatsz magadról promóvideókat, hogy hatalmas hadvezérként küzdesz a nagy és veszélyes vírussal szemben, és ahány munkahelyet a vírus tönkretesz, de annyit szülsz puszta kézzel, akkor...
szóval persze, hogy az érdekek mindig megjelennek mindenben. de ezt a járványt egyébként sem tudtuk volna legyőzni a mai, szabad, nyitott világunkban. ez van.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Csatravi
senior tag
válasz aprokaroka87 #32827 üzenetére
De ha nincs teszt akkor nincs mit megállapítani. Vagyis van. A vezérkar azt mondhatja, hogy minden f@sza és hagy menjen....
-
F.E.K..
senior tag
Végigolvasva a topikot egy elég szép szakdolgozat kijönne az anyagból, no nem a vírussal kapcsolatosan, hanem az emberek reakciójával és az álláspontok/közhangulat változásáról. Még akkor is ha természetesen ez is csupán egy szűkített társadalmi buborék (miként az ilyen mintavételek általában)...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Csatravi
senior tag
válasz radi8tor #32835 üzenetére
Szerintem nem csak ott vannak idióták. Nem egy vírusjárvány tagadóval találkoztam már én is. Vagy olyannal akinél ott van a maszk de nem veszi fel. Megkérdezték tőle, hogy miért nem veszi fel az üzletben a vásárláskor maszkot. Erre azt válaszolta - majd ha az üzlet dolgozói rászólnak akkor felveszi.
-
-
Alex91
félisten
válasz radi8tor #32841 üzenetére
1. Ha eleg lenne a maszk, akkor a kinaiak is miert raktak karantenba az embereket, meg mi is? Jo, nem volt maszk...
2. Kvazi boltba jartunk maszk nelkul akkor is, amikor itthon “tombolt” a virus, azt megis megfogtuk...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ricardo
titán
válasz radi8tor #32846 üzenetére
Normális viselés esetén a célnak megfelel. Meggátolja a hogy a viselőjének nyála, orrváladéka (és az azon esetlegesen utazó vírus) a másik arcában landoljon.
a viselőjét nem védi, és igen a vírus át tud menni a szövetszálak között, de nem ez a célja, hanem ahogy írtam a kiinduló cseppek felfogására. arra meg alkalmas. Persze ha nem normálisan viselik, meg kölcsönadogatják akkor semmit nem ér, de ilyen esetekben a komolyabb maszkok sem érnek. Emberi butaság ellen azok sem nyújtanak védelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.