Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31651) Asbee válasza Kékes525 (#31632) üzenetére


Asbee
veterán

Ma nem 2 nappal ezelőtt van..... Az ilyen pár százas eltérés meg amúgy sem lényeges. Majd ha 10 ezrekkel ugrik meg, akkor lehet mondani hogy növekedik.

[ Szerkesztve ]

(#31652) Kékes525 válasza Asbee (#31651) üzenetére


Kékes525
félisten

"Ma nem 2 nappal ezelőtt van."

Mivel hasonlítsam össze a tegnapit, a maival? Az új eseteket, új halottak teljes számát mindig csak másnap tudjuk meg. Te már a mai napét is tudod. Kapaszkodj meg, az csak részeredmény, a végleges holnap lesz. :D

"Az ilyen pár százas eltérés meg amúgy sem lényeges"

Az előbb még nem ezzel volt a bajod, hanem a tény állításommal, azt próbáltad cáfolni. :D

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31653) FrezeR


FrezeR
senior tag

Robust T cell immunity in convalescent individuals with asymptomatic or mild COVID-19

A Karolinska Intézet: A végén nem lesz semmi szükség a covid vakcinákra, mivel memória phenotípussal bíró T-sejteket találtak már tünetmentes, egészséges egyénekben is, ugyanúgy mint a gyógyult betegekben. Ezek az antigén memória által vezérelt sejtek (memory triggered killers) a leghatásosabb emberi (emlősök általában) immun válasz levezénylői. Erre jutottak a Karoinska Intézet kutatói, akik kimutatták, hogy ezek az előre programozott Korona vírusokat ölő sejtek nagy számban jelen vannak már a szeronegatív, azaz antitesteken alapuló immunválaszt még, vagy már nem produkáló esetekben is.

Kivonat: A SARS-CoV-2-specifikus memória T-sejtek kritikus jelentőségűek a COVID-19 elleni hosszú távú immunvédelem szempontjából. Az alábbi cikkben szisztematikusan feltérképezték a SARS-CoV-2-specifikus T-sejtválaszok funkcionális és fenotípusos eloszlásait nagyobb csoportokban, akutan beteg, gyógyult személyek, családtagjaik, illetve egészségesek körében. Az akut fázisú SARS-CoV-2-specifikus T-sejtek erősen aktivált citotoxikus fenotípust mutattak, amely hasonlóságot mutatott a betegség súlyosságának egyéb klinikai markereivel, míg, már a gyógyulás fázisában, ezek a SARS-CoV-2-specifikus T-sejtek többfunkciósakká váltak, mivel gyorsan osztódó, pluripotens, azaz őssejt jellegű imprinted, bevésett memória-fenotípust mutattak.

Fontos szempont, hogy a SARS-CoV-2-specifikus T-sejtek kimutathatóak voltak antitest-szeronegatív családtagokban is, és olyan személyekben, akik kórtörténetében tünetmentes, vagy enyhe COVID-19 fertőzés szerepelt. Adataink azt mutatják, hogy a SARS-CoV-2 egy jelentős memória T-sejtes immun választ vált ki, amely hasonló a sikeres vakcina oltások során megfigyelt sejtes immun válaszokhoz. Mindez arra utal, hogy akár már egy természetes érintkezés is, akár egy fertőzés, megakadályozhatja egy súlyos COVID-19 járvány megismétlődését, még szeronegatív egyénekben is.

(#31654) Kékes525 válasza FrezeR (#31653) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezt tedd be légy szíves a komolyan topikba is, mert nagyon lényeges [link] . Ennek tulajdonítják, azt, hogy egyesek miért nem betegszenek meg koronavírussal való fertőzéstől. Ezért sem mutatnak ki náluk új koronavírus elleni antitesteket (IgM, IgG), ami a fertőzésre utalna, mert a T sejtek mint a fertőzés első védelmi vonala inaktiválja őket. Nem marad vírus a második védelmi vonalnak, a B limfociták antitestes védekezésére. Azért szerintem az túlzás, hogy ne lenne szükség védőoltásra, de meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31655) Stylewars_kp válasza ollie (#31648) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Ez érdekelne engem is, akkor elméletileg szabad a ki-be járás nekünk Szerbiába?

(#31656) ollie válasza Stylewars_kp (#31655) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Jelenleg igen, tegnap ezt az infót kaptam a cégünk HR-esétől (neki tudnia kell ezekről).

***

(#31657) #86564352


#86564352
törölt tag

Texas-ban annyi fertőzött lett, a republikánus kormányzó nagy késéssel elrendelte a kötelező maszkviselést így már nemcsak adott store policy. (figyelmeztetés után 250 dollár bírság is lehet) [link]
A sok harcos Karen, aki eddig azt kiabálta aki fél a vírustól maradjon otthon, most árulózzák és megkaphatják a képükbe fordítva aki fél a maszktól maradjon otthon. :D Happy 4th of July

A beakadt lemezes olvasók számára: egy másik cikk a megugró amerikai adatok hátteréről: [link]

Véletlenül többnyire nyitva maradó, eddig nem maszkozó, főleg republikánus déli államokban Arizona, Texas, Alabama, Mississippi, Florida a legrosszabb a helyzet.
Black Lives Matter "tüncikézés" (pff ez a szó bazmeg) térkép országszerte volt bőven, érdekes északon több és nagyobb létszámú, mégis délen szarabb a Covid-19 helyzet, hát ilyet... vigyázat itt már gondolkodni kell! Nem csak papagájkodni a nőnapot és az emberi jogi tüntetést. Pl. Alabamában egy ezer fős BLM tüntetés már nagynak számított, mégis vírusnál egyik legdurvább az állam helyzete a friss fertőzéseknél. A végén még kiderül a szabadtéri maszkos BLM tüntető veszélytelenebb a déli Kareneknél. Gondolom az érvek és a tények feleslegesek, a CDC lefizetve, a BBC is hazudik valószínűleg, a lényeg @t72killer majd jövő héten is hangoztathatja századszorra is a madridi nők és a BLM tüntetők a mumusok. :U

(#31658) FrezeR válasza Kékes525 (#31654) üzenetére


FrezeR
senior tag

Bemásoltam.

(#31659) S e t h


S e t h
nagyúr

Vidék vs nagyváros pro és kontra érvek között kissé súlyozottabban jelenik meg már a fertőzöttségnek való kitettség, korábban talán nem volt ennyire fókuszban.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#31660) t72killer válasza FrezeR (#31653) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A BCG-oltás elvileg treníroz ilyen T-sejteket. Ha a második hullámot is ugyanolyan mintázatban ússza meg K-EU, akkor cseppet gyanús lesz már az összefüggés...

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31661) t72killer válasza #86564352 (#31657) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha megtaláltad a pajszert a lemez lefeszegetéséhez: már kb 500HSZ-el ezelőtt kijelentettem, hogy a focidrukkerek ugyanúgy ludasak, csak te nem vagy képes levakarni magad rólam.

Sorra koronavírussal fertőződtek meg a Nemzeti Gárda tagjai a tüntetéseken

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31662) F34R


F34R
nagyúr

Felig meddig nem ide tartozik, edesanyam 65 eves szokott hozza jarni ismerose akinek a fia Nemetorszagban dolgozik... Idonkent hazajon, de nem akarja megbantani az ismeroset hogy nem johet hozzaja. A masik rokon Pestrol szokott ingasba hazajarni 1-2 hetente.. Az o erdekeben tegye azt hogy nemet mond?

(#31663) Corleone33 válasza F34R (#31662) üzenetére


Corleone33
aktív tag

Énszerintem igen

Előző rossz tapasztalatok miatt sajnos nem üzletelek 0km-es /0 értékeléses felhasználókkal!

(#31664) Asbee válasza Kékes525 (#31652) üzenetére


Asbee
veterán

Ezek folyamatosan frissülő adatok. Amit mi időnk szerint éjfél fele és reggel ha megnézel egy kb összesítése az előző napnak. Így ha tegnap nagy emelkedés volt az aznap este fele, másnap reggel jól látható. Na a kritikus számok és a halálok nem ugrottak meg. Azt cáfoltam hogy a friss adat alacsonyabb volt mint a te számod, amiben benne van a nagy emelkedés. Te pedig nem nem a friss adathoz hasonlítottál, mégis ebben is emelkedésről beszéltél. Magyarul nem volt igaz amit mondtál. Akkor úgy hangzott volna helyesen, hogy az általad vizsgált időintervallumban emelkedés volt, de az nem naprakész adat. ;)

(#31665) Kékes525 válasza t72killer (#31660) üzenetére


Kékes525
félisten

Elvileg, de 20 éves kor után már kimutathatatlan a hatása.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31666) Kékes525 válasza Asbee (#31664) üzenetére


Kékes525
félisten

Az új esetek és az új halálozások minden nap újból kerül kiszámításra. Ezért nevezik újnak. Éjfélkor lenullázódik. Ezért közlik mindenütt az előzőnapi és a tegnapelőtti eredményeket, hogy össze lehessen őket hasonlítani. Ezt tettem én is. Ennyi.

Amit írtál az egy katyvasz.

A többi adatnál is kizárólag a tegnapit és a tegnapelőttit szabad és kell nézni, mert a friss adatokat minden ország más időben könyveli el, így a nap végéig összehasonlíthatatlanok. Maximum saccolni lehet. Ez alap az epidemiológia gyakorlatában. Olvass el egy gyakorlati epidemiológiai könyvet. Ezzel befejeztem az epidemiológiai tanórát. Megbuktál.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31667) Asbee válasza Kékes525 (#31666) üzenetére


Asbee
veterán

Ez már kezd kómédia lenni tanárúr, tele ellentmondásokkal önigazolás céljából. de ahogy gondolja. :( Megbukott.

[ Szerkesztve ]

(#31668) #86564352 válasza t72killer (#31661) üzenetére


#86564352
törölt tag

Amit csak azért ismertél el, mert én beírtam nézd meg hány néző volt ugyanazon a hétvégén a spanyol meccseken, hogy volt széljobb gyűlés is meg úgy általánosan élte mindenki az életét, utaztak metrón, mentek múzeumba stb. mivel még nem volt kormányzati intézkedés sajnos. Valószínűleg a madridi kórházakból, öregek otthonából nem tolták ki nőnapozni és meccsre sem a lakókat, így valószínűleg az öregek halálozásához nem volt akkora köze mint szeretnéd beállítani. Minden országban általános volt, hogy kórházban és öregek otthonában jobban terjedt, olyan országban is ahol nem volt se nőnapi felvonulás, se Black Lives Matter tüntetés. Ha nem írok a topikba, te csak a nőnapi vonulást emlegetnéd hetente. :U Ugyanúgy ahogy mostanában a BLM "tüncikézésre" vagy rákattanva, hiába a nálam sokkal türelmesebb Ezekiell és én hoztuk sorra a cáfoló linkeket, nem okozott kiugrást. Félreértés ne essék: biztos, hogy jobb lenne inkább üljön mindenki otthon, szar ügy az az idióta rendőr pont járvány közepén ölt meg egy már földönfekvő elfogott embert és kipattant újra a tüntetés, viszont az tény az adatok alapján nem lehet a tüntetésekre kenni a mostani szar USA számokat. (tudom, tudom hazudik a CDC...) Mivel elsősorban az átpolitizált, hezitáló, nyitva maradt, nem maszkozó, fejük a homokban déli államok rontják a statisztikát, ahol pont kevesebb tüntetés volt kisebb létszámmal.

A Washington DC gárdisták témád VÓTMÁ, gondolom a választ rá akkor se olvastad el.
Akkor leírom bővebben hátha megérted: A DC trend bőven lefele ment már, (még a komolyan érintett NYC is) nézzük a képeket hoppá a gárdisták nem igen tettek fel maszkot, a tüntetők viszont inkább tettek fel, a gárdisták valószínűleg egy helyen éjszakáznak laktanyában összezárva, hoppá olyat is ír a cikk Dél-Karolinából és Floridából is vezényeltek fel DC-be gárdistát ezek covid19 hotspotok, olyan is lehet egy gárdista adta át egy tüntetőnek, katonai titok hányan kapták el, a "megerősítjük több pozitív" lehet 20 is és 200 is, ha egy mondjuk 3000 fős gárdista alakulatból 2000 lenne pozitív azt észrevette volna a sajtó, gárdista és tüntető korosztály közt valószínűleg kevesebb az igazán veszélyeztetett korosztály így pozitív még nem vészes ha nem lett beteg. Pl. Alabama tudtommal ott nem kellett több ezres gárdista alakulatot hívni mivel óriási tüntetések se voltak, aztán valahogy mégis pocsékul áll a covid19 kapcsán az állam. A grafikonokból látszik sokkal szarabb ügy Floridában, Texas-ban a trumpista Karenek mennek puszilgatni a nagyit és órákig dumálnak arról micsoda hoax a vírus és a bolt bejáratánál óbégatnak arról milyen hülyeség a maszk.

Ennyi érv elég vagy még írjam le repülőgéphordozón is fele tengerész elkapta, pedig ott nem volt se nőnap se Black Lives Matter tüntetés? Faucinak szerintem nem a 100 vagy 200 vagy X fő 20-30 éves Washington DC gárdista a szabadtéri tüntetésen forgatókönyvtől vannak álmatlan éjszakái, hanem azért a republikánusok hülyesége miatt, a nyitott déli államok tudományellenes Karenjei és koronapartizói miatt bajban vannak az öregek. (+ Kalifornia miatt, mint legnépesebb állam, ott még szigorú szabályokkal is nehéz lenne megfogni, hiába demokrata vezetés és a republikánus ex-kormányzó Terminátor együtt magyarázzák a maszk fontosságát)

(elköszönök a topiktól, unalmas így mintha falnak beszélne az ember, hetente ugyanazok a körök mennek :W nem várom meg, amíg eljutunk odáig, hogy a dinók kihalásáról is a madridi nők tehetnek a washingtoni tüntetőkkel együtt)

(#31669) t72killer válasza #86564352 (#31668) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Attól, hogy a politikai preferenciád szerint stílusosan fehérre akarod mosni a tüntetőket, még nem lesznek teljesen ártatlanok a terjesztésben. SEHOL sem írtam hogy ők MINDEN baj oka, ha "t72 decect->write-only módból ki tudtál volna zökkenni, akkor pl ezt a posztot is észreveszed. A "liberálisokról" az a közvélekedés, hogy értelmes emberek, akik az emberiség javát akarják: akkor minek mennek ki világjárvány idején tüntetni? Egy évszázados probléma megoldása nem ér rá 2hónappal később? Az meg külön vicces, hogy szted a Trumpista terjeszti, a másik meg nem :DD

viszlát :R

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31670) Rive


Rive
veterán

Sz'tem is q*va meleg van.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#31671) Ezekiell válasza t72killer (#31669) üzenetére


Ezekiell
veterán

"liberálisokról" az a közvélekedés, hogy értelmes emberek, akik az emberiség javát akarják: akkor minek mennek ki világjárvány idején tüntetni?
Mert az emberiség javát akarják baszki, polgárjogi mozgalom, az neked smafu? :W

Egy évszázados probléma megoldása nem ér rá 2hónappal később?
Ennyiből is látszik, mennyire fogalmad nincs az egészről. Nem, nem ér rá 2 hónap múlva, mert addigra elsikálják az egész botrányt, mindenki visszaül az apátiába, és elfelejtik az egészet, és semmi se változik. És azt se tudod, hogy 2 hónap múlva mehetnének tüntetni (mi van ha fél év? mivan ha 1?), és még egyszer: NEM MIATTUK TERJED EZ A SZAR.

Többször nem fogom ezt neked leírni mostmár, ha nem vagy képes megérteni, akkor igazán sajnálom.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31672) t72killer válasza Ezekiell (#31671) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem miattuk, nem a beerpongoló barom miatt, nem a strandon másikra mászó miatt, nem a házibulizó miatt, nem az aldiban maszk nélkül a másik képébe mászó agyas miatt, nem a focidrukker miatt - mindenki olyan k.rvaártatlan a terjesztésben, mint a ma született bárány.
Ha a magam részéről képes vagyok havi 2 alkalomra korlátozni a boltbamenést, saját kisgyerkőc szülinapi buliját beáldozni, idős beteg szüleimet fél éven keresztül nem meglátogatni, akkor k.vára elvárom az r=1 gyalogtól, hogy ne beerpongoljon, ne tüsszögjön a másik képébe, ne valláskárosultkornyikálgasson tömegben, ne másszon a másik p.csébe a strandon/lihegjen a képébe futás közben, és ne tücikézzen se a KKK se a BLM, se a klímarotty, világbéke, akármi mellett. A tengerbe szart műanyag megatonnák is rohatdul aktuális téma, mégse akarok holnap mindent elsöprő 500M résztvevős proletárforradalmat a műanyagipari lobbi elsöprésére. Majd covid után.

Ok, ne várjunk: voltak esetek korábban is, miért nem váltották meg akkor a világot, amikor max a tavi nátha r0-jához dobnak hozzá 30-40%-ot? Engem konkrétan az háborított fel legjobban, amikor 1lelőttek egy tolókocsist, 2saját otthonában lőtte le a rendőr a tévéző fekete fiatalt. Felfordult ezek miatt a világ? Nem, k.ss volt mindenütt, mintha ez okés lenne.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31673) t72killer válasza t72killer (#31672) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

*a vírushelyzetet kihasználó diktatúrák elleni harc kivételt képez, uis ott a halasztás tényleg visszahozhatatlan hátrányt eredményezne (Hong Kong). Last time checked, USA egy többé-kevésbbé demokratikus ország, ahol alapvetően fejlődnek-javulnak a dolgok, max rugdalni kell néha egy kicsit a jó irányba. Attól még nem lesz kkk-s az ország, hogyha ezt a mozgalmat fél év múlva robbantják be.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31674) Cyrin


Cyrin
addikt

Tegnap volt a párom a békéscsabai sürgősségin az anyjával, és rajta kívül senkin nem volt maszk. Még rá is szóltak, hogy miért nem veszi le.
Én tegnap voltam a szegedi klinikán, ott mindenkin volt. Viszont kézfertőtlenítő, wc papír és kéztörlő, szappan a wckben már megint nincs, szóval vissza az alap állapotba ...

[ Szerkesztve ]

(#31675) Hieronymus válasza Ezekiell (#31671) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"és még egyszer: NEM MIATTUK TERJED EZ A SZAR."

Megmondták a vírusnak, hogy tüntetésen nem terjedhet?
Ahol sok ember van egy helyen, ott terjedni fog a vírus. Egy - két terjesztő bizonyosan lesz a tömegben.

A bajorországi Tirschenreuth nevű településen egy sörfesztivál alkalmából több mint 700 személy fertőződött meg. A betegségbe 39 személy halt bele.
A terjesztőt nem találták meg. valószínűleg kulcs pozícióban volt a fesztiválon. Mosogatott vagy sört csapolt vagy ételt-italt árusított. Ez volt az első karantén járás/kistérség, Németországban. A szerencse a szerencsétlenségben, kellően korán rendelték el a korlátozásokat Tirschenreuth hatására..

Egy tüntetésen nem lesz ennyire hatékony a terjesztő, de komoly mennyiségben fertőzhet.
Első körben bizonyosan nem miattuk, inkább köztük. A második karikában már miattuk is terjedhet.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#31676) Rive válasza t72killer (#31672) üzenetére


Rive
veterán

Az egész maszkviselési témakör lényege, hogy egy kisebb kellemetlenség bevállalásával maradjon R tartalék fontosabb dolgokra.
Az, hogy mi a fontos illetve mi az, ami nem fér bele a tartalékba egyrészt kultúra, másrészt megfigyelés/tapasztalat kérdése.
Az amcsi önazonosság egy lényeges pontja, hogy lehessen jólmegmondani.
Ha ennek egyes formái a megfigyelés szerint beleférnek, akkor ez az ő dolguk. Abba se szól bele senki, te mire költöd a zsebpénzedet: rulettre, nőkre, megtakszámlára.

Nekünk tanulni abból kell, ami a megfigyelés szerint k*vára nem fér bele, lásd #csakegynátha, #akkorseveszemfel, #levansz@rva.

Részemről ennyi, bontok még egy sört.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#31677) t72killer válasza Rive (#31676) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, és dícséretes, hogy a BLM tiltakozók döntő többségén van maszk - de nem mindenkin. Tüntetéskor ráadásul nem szokás némán maradni, és nem egy képen látni lehúzott maszkkal beszélő tiltakozót, ami ugye 3 szinttel veszélyesebb, mint amikor én maszkban kussban, 2m távolságot tartva beugrok a boltba. És abban sem vagyok biztos, hogy az odaúton (tömegközlekedés?) minden tiszta... A briteknél meg ugye a tüntetések következtében utcára vezényeltek x ezer maszk nélküli(!) rendőrt :W (vírussal támad az állam?).

A magyarok egyébként feltalálták az autós tüntetést, a helyi elnyomó szervek rá is kattantak :(. USA-ban nincsenek autók?

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31678) Ezekiell válasza Hieronymus (#31675) üzenetére


Ezekiell
veterán

Neked is csak ennyit tudok mondani:
we find no evidence that urban protests reignited COVID-19 case growth during the more than three weeks following protest onset. We conclude that predictions of broad negative public health consequences of Black Lives Matter protests were far too narrowly conceived.

(#31672) t72killer nyomjad akkor tovább a tüncikézős dumát, még ha objektíve nincs is igazad.
Nem hiszem el hogy ezt mondom, de radi8tort(asszem őt? ha nem te voltál, akkor bocs) idézném neked (nyilván parafrázis): maradjál otthon és rettegj ha akarsz, de másokat ne akarj meggátolni semmiben sem, ami törvényileg szabad. A világ attól még halad tovább. Ha nem vagy képes felfogni, hogy kültéren vannak, nagyon nagy többségük maszkban, és tudományosan igazolt hogy semmi köze a tüntetéseknek a járvány berobbanásához, akkor több szót nem vesztegetek rád e témakörben, mert esélytelen h bármi átjusson a "tücike rossz" rolódon.
Elmondtam mindent, amit lehetett. Nem pazarlok erre több karaktert.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31679) t72killer válasza Ezekiell (#31678) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha az állam és a CDC annyira jól tolja a védekezést és olyan jól tudja a dolgát, akkor mitől van járvány, és még mindíg napi majd 1000 halott Amerikában? A who is nagyon megmondta, hogy "kínán kívül" nem terjed emberről emberre...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31680) Ezekiell válasza t72killer (#31679) üzenetére


Ezekiell
veterán

Mondtam én olyat, hogy az állam és a CDC jól tolja a védekezést? Ne adj a számba olyat, amit nem mondtam. :((( A kérdésre meg tudod a választ, trollkodni meg trollkodj máshol.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31681) perempe válasza Hieronymus (#31675) üzenetére


perempe
addikt

Szerintem tudják magukról, de azért csak elmennek (pl. egy koncertre). Enyhe tünetekkel is otthon kéne maradni.

Voltam olyan komolyzenei koncerten a szezonban, amin mellettem ült valaki az első sorban, hangosan végigköhögte a hegedűversenyt, ami a koncert első felében szokott lenni, a hangfelvételt is tönkretette, amit később megpróbáltam visszahallgatni. Szünet után elment különben.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#31682) pjen válasza perempe (#31681) üzenetére


pjen
félisten

Lehet csak szimplán TBC s volt.

(#31683) t72killer válasza Ezekiell (#31680) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ha meg nem jók, akkor miért bízzunk a tanulmányukban? Sorry, de a szakértői réteg igen nagyrésze csúnyán megégette már magát ahhoz, hogy elhiggyek nekik egy olyan állítást, ami max elég sok peremfeltétel* teljesülése esetén logikus. Azt is tudjuk, hogy a terjedés nem annyira gyors, mint amennyire korábban sejtettük, tehát az aktuális számokból még nem is lehet túl messzemenő következményeket levonni. Simán lehet, hogy ők a "terítők", akik pl sok tünetmentes (fiatal egyébként egészséges tüntető ugyebár) hordozót generálnak, akik y% hatásfokkal juttatják majd el a bajt a tényleg veszélyeztetett kategóriáknak.

*
- mindenki maszkot hord? Nem. Bár aláírom, hogy az anarchista, korlátozásellenes tüntetők teleszájas akcióinál fényévekkel jobb a maszkviselési hajlandóság.
- mindíg a szabadban vannak, betartva a 2m távolságot? Nem, ha máshol nem is, a városi metrón ez nem áll meg
- a maszk ugye egy dolog: nem is fognak meg semmit útközben, senki se dob el egy PET-palackot/MASZKOT sem? ...

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31684) pjen


pjen
félisten

Éredemes nézni most a Discoveri Science műsorát.Egyből kiderül,hogy a korona csak egy rossz vicc.

(#31687) Hieronymus válasza pjen (#31684) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Szórakoztató tévécsatornát ne tekints hiteles információ forrásnak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#31688) pjen válasza Hieronymus (#31687) üzenetére


pjen
félisten

Az rendben,hogy megrendezik,picit hatásvadász is,de a tények azok akkor is tények.Ahogy éhen is sokkal több ember hal meg mint a vírustól és arra van is megoldás.Évi kétmillíó halott azért nem a szorakoztató kaöegória.

[ Szerkesztve ]

(#31689) Ezekiell válasza pjen (#31688) üzenetére


Ezekiell
veterán

Mire van megoldás, az ehezesre vagy a koronavirusra? Elméleti megoldás van csak utóbbira (maszk+social distancing). Nézd meg milyen jól megy a betartasa... Előbbire is kb csak elméleti

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31690) pjen válasza Ezekiell (#31689) üzenetére


pjen
félisten

Az éhezésre gondoltam.A két milka halott csak a maláriától van és arra is lenne megoldás,ha akarnák.

[ Szerkesztve ]

(#31691) Kékes525 válasza t72killer (#31672) üzenetére


Kékes525
félisten

+1.

A világ mindig is ilyen volt, de csak most tudjuk azt könnyen dokumentálni(telefonnal-fénykép, videófelvétel, fel az internetre) és az információkhoz nagyon könnyen hozzáférni. Ezért tűnik úgy, mintha több és rosszabb lenne.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31692) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

Semmi meglepő, nyár végére meg lesz a 20 millió is szerintem.

link

(#31693) Ezekiell válasza pjen (#31690) üzenetére


Ezekiell
veterán

A koronára is lenne, csak érted, maszkot hordani, az olyan izé .. Kényelmetlen és nem csini, fujjcsi. :U
Ja és mindenki fullad benne, sőt egyenesen kínzás! :U

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31694) Kékes525 válasza aprokaroka87 (#31692) üzenetére


Kékes525
félisten

Hamarabb. Most 11 millió 200 ezer van és már a harmadik napja, hogy 200 ezer feletti a napi új esetek száma, azaz 5 naponként van 1 millió. Augusztus elejére már meglesz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#31695) t72killer válasza Kékes525 (#31694) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egy szintnél földrajzi határokba fog ütközni, gondolom a nagy Brazil/egyéb LatAm metropoliszokban most még felszálló ágon van, de ha ott tetőzött, akkor nemigazán van tovább.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#31697) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

link

Javaslatom, hogy az oda érkező vendégmunkások ne legyenek tesztelve, sőt ha esetleg igazoltan fertözöttek, akkor elsőbbséget élvezennek...

Kezdem úgy érezni hogy ez a vendégmunkáskodás hosszú időre lehet virus hordozás alapja...

(#31698) rsf válasza Ringman (#31696) üzenetére


rsf
senior tag

Azért Brazíliában van pár egyéb veszély is amivel együtt élnek. Pl. Zika,Dengue,Sárgaláz..
A korona csak hab a tortán.. :)
Most ott tél van jön az influenza szezon is..

“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“

(#31699) Ezekiell válasza Ringman (#31696) üzenetére


Ezekiell
veterán

Jaja, a "muh freedom" kretének különösen remekek. Bolsonaro meg egy agyatlan vadbarom.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#31700) Kékes525 válasza t72killer (#31695) üzenetére


Kékes525
félisten

Nagyjából akkor, amikor eléri a 30-40%-ot a fertőzöttség. Ezután lassulni fog a növekedés üteme és ha eléri a nyájimmunitást, akkor már megfog szűnni. De még nagyon messzi vagyunk ettől. Másrészt Afrika még hátra van és India is alig fertőzött még. Sajnos még bőven van "tartaléka" a koronavírus fertőzésnek.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.