Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Az élet hosszú, egyeseknek meg rövid, nem kell fogadkozni, hogy mit fogsz és mit nem fogsz venni. A döntést hagyd meg az akkori énednek.
2016-ban döntöttem el, hogy motorra ülök, sok sok kihagyott év, évtized után. Mert spórolok a parkolással..., nem akartam túrázni, nem akartam messzire menni, ezért mindösszesen 500e forintot szántam a motorozásra. Jogsim se volt, elég lett volna egy A2, de azt mondták a suliban ne szórakozzak már, legyen A. Megvettem mindenből a "kezdő" csomagot, lidl munkásbakancs, feltépőzározható térdvédő, olcsó bukósisak, legfosabb kabátot, 300e volt a motor, 100e a jogsi, 100e minden ruha védő felszerelés.
3 hónap motorozás után adtam el az akkori motort, mert minden addigi dolog megdőlt. Igenis túrázni akartam, messzire menni, a legkevésbé a parkolás izgatott.
Majd 3 évre rá 40e km.-el később az akkori dl650 -t is, amire azt gondoltam, nagyon jó állapotú, kvázi ingyen szervizelt, mert munkadíjat még rátukmálni se tudtam a barátaimra, motort is árulni kezdtem.
Csak egy dolgot bánok (de csak picit), ha 2016-ban bemegyek a bmw szalonba és megrendelem a motorom, ami 2017 márciusi, akkor kihagyom a felesleges köröket és talán anyagilag is jobban járok. A pénzem megvolt rá, de valamelyik skót felmenőmnek is kellett síron túli örömöt szereznem.
Persze, akkor kihagyom a 250-650-1200 ccm első két lépcsőjét.
-
etnies
senior tag
válasz
kriszti21
üzenetére
Itt egy útmutató, már csak ki kell keresni, mennyi a gyári SAG.
Az attól függ, én azért cseréltem, mert a gyári kevés utassal és csomagokkal. Ezért nem rendeltem súlyra, vettem egy Hyerpro-t, ott 15 mm a SAG, de egyelőre hagyom úgy, ahogy jött, majd pár nap használat után eldöntöm, mi lesz.
-
csongi
veterán
Biztonsagosan,alacsony sebesseggel kerulgetem.

-
HermannG
csendes tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Annak tényleg szép a hangja amúgy!Már majdnem ZXR
-
norbert1998
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Az a baj, hogy ahogy drágulnak az új motorok, (forintban, dollárban, euróban számolva is!), a használt ára pont olyan ütemben nem megy lejjebb.
pl. az a használt motor, amit 2-3-4 éve megvehettél 2milláért, ugyanazt a motort, most, 2-3-4 évvel idősebben, nem kapod meg 2millió alatt. -
bacus
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
ha jót akarsz, csak 2014 utáni dl1000-t veszel. Az elődök nyersek, sokat fogyasztanak, alacsony fordulatot (<3000) nem viselik jól.
Ha nincs rá pénz, akkor várjál vele.
-
yodamastah
őstag
Alap setup a megfelelő rugók kiválasztásával kezdődik. Ha úgy volt rendelve a csomag, hogy megadta a súlyát (gondolom igen), akkor esélyes hogy jó lesznek a rendelt rugók. A gyártó a csillapításokra kellene adjon egy setupot amiből ki lehet indulni. Nekem pl az öhlins gátló a rugóhoz megfelelő lemezelésel közel gyári beállításon tökéletes. 1-2 kattintással vagyok csak odébb.
Kakucson Nagy-Fejes Laci, vagy Dávid Pisti (RSS suspension)
-
kriszti21
csendes tag
A gyártó ad hozzá alap setupot, az előfeszítést pedig nem nagy ördöngősség netes videók/leírások alapján belőni egy haver segítségével. Én azt tanácsolom először ezeket állítsa be, menjen vele próbálgassa és miután már el tudja mondani azzal az alappal mi a gondja menjen állítani. (Ha ő nem is tudja elmondani a gurunak a gumi kép is sokat fog segíteni.)
Amúgy pályanapokon mindenfele szokott kint lenni az RRS aka Dávid István.
-
norbert1998
nagyúr
Tegnap gurgulásztunk egy rövidet. VFR utassal, meg becsatlakozott haver a V-Stromommal a végére. Sajna a V2 hangja a Dominator dobbal még mindig egy olyan dolog, hogy nem nagyon tartok mást, ami eléri ezt a szintet. V2 irányba kell továbbmennem a V-Strom után is
Igen, még a V4 a fake Akrapovic-csal sem olyan jó, közel sem, az én fülemnek. Egy jó Multistrada
Mondjuk a V-Strom-osok azt mondják, vegyek ezredes stromit. De az is olyan karaktertelen, féktelen semmi, mint a 650, főleg 2010 előtt - márpedig árban mindenképp 2010 előtt maradnék. -
Xero
nagyúr
Valaki tud valamilyen futomu setup magust itthon? Akar olyat aki Kakucson vagy Euroringen is rendel? Haver epittetett maganak elso-hatsot es jo lenne valami alap setupot belovetni kicsit hozzaertobbel.
-
etnies
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Olaj színe rendben van, kicsit emelkedhet is a szintje, benzin mehet oda, ha rövid távon használod.
-
gergobaby
aktív tag
válasz
üzenetére
Csak nekem furcsa, ahogy kuplungol meg váltogat? Csomószor olyan mintha indokolatlanul behúzott kuplunggal gurulna, meg minntha egy behúzásra megpróbálna 2-3 sebességet is váltani mielőtt kiengedné. De valszeg ez szándékos, azért elég jól elbűvöli a motort a füvön meg városban is
-
Ha a kuplungkarnal 1 centivel beul a kar alapbol, a karnal mar vegig ki van tekerve, lent meg mar eleg keves van az allitasbol, ott mar rendeljem a lamellakat?
-
törölt tag
Finn motorosrendőr 22 percen át üldöz egy motorost
https://youtu.be/k1vHwz8FVa8?si=8_EqJyigHH60Apcz
Néhány manőver nagyon hajmeresztő
-
KrAt
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem lehet, hogy akkor nyitott a termosztat, es tudott legtelenedni a rendszer? (motornal nemtudom ez lehetseges-e
) -
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha véletlenül tényleg az olajban van a hűtőfolyadék hideg állapotban az alul lesz, tehát fent hideg állapotban nem kéne 2 fázisnak lenni. Ha habot látsz fent az olaj tetején frissen leállítva, vagy leállítás után nem sokkal, de nem milkshake az normális, ahogy kezd elhasználódni az olajad a habosodás gátlók is kezdik megadni magukat, vagy ahogy Topikcsendőr mondta a pára.
Amit még egy gyors fórum után találtam: a termosztát háznál szokta még ereszteni, vagy sokaknál a vízpumpa tömítés (ilyenkor tényleg az olajban landol a hűtőfolyadék, de szerintem is a 2-3 dl hűtőfolyadékot látnád, h egy trutyi a kémlelőablakon is, ott már az egész olajad opálos lesz). -
Picco
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igen, ugy nezne ki a hutoviz+olaj keveredese mint a csokis tej. forbidden chocomilk
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Az a pára. Az termeszetes teli uzemben.
Ha egy kiegyenlito tartalynyi benne van az olajban, az nem igy nez ki.
Toltsd tele a kiegyenlitotartalyt, es nezd meg, hol folyik el.
Vagy inkabb egy szervizesnek jekezd a hibat, hiszen garis. Ha garis a motor, miert te szopsz vele? Megvan a hiba, vidd el nekik, deritsek ki ingyen. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
kriszti21
üzenetére
Igen, ezt tudom. Ezért akartuk levenni a betöltő nyílás tetejét, mert oda ül ki. Viszont ez nem sikerült, mert a tanktól nem jön le, nem is értem, a szerviznek vagy van rá egy csoda technikája, vagy leszedik a tankot is olajcserénél. Lehet erre rá próbálunk még holnap.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"amint elindult a venti, be is sz*pta a kiegyenlítő tartály tartalmát teljesen"
Amit itt leirtal, az hiba. Ezt minel elobb meg kell oldani.
Erre koncentralj -
kriszti21
csendes tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ha az olajban lenne a hűtőfolyadék akkor egy menet után "milkshake" kinézete lenne a kialakult csudálatos emulzió miatt.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. Hideg és meleg állapotban is üres volt a tartály. Nem nagyon tud elrepedni sehol, ez az idomnak egy része, ott kosz-só-ütődés nem érhette.
A hétfői füstölésnek nyoma nincs, azóta se volt, ma sem. Ha repedt lenne a tartály akkor meleg állapotban most biztos kiküldte volna a mennyiséget valahol a repedésnél. A tartály a hűtő mellett-felett van, ha azon lenne rózsaszín lé azt látnám, nincs.
Az olaj pedig hideg állapotban is igy néz ki, sőt egy kicsit még vastagabb az a réteg.
A rövid utak igaz, most a héten csak napi 30km-eket mentem, de ez ritka, általában napi 50-100, hétvégente 50-500km.Keresni akartam neked a tartályról képet, viszont közben látom, hogy a Duke-nál már szinte tipushiba a hűtőnél lévő cső repedés és/vagy a bilincsnél eresztés, pár Adv-t is láttam. Ezt a bilincset meg csövet mondjuk pont megnéztem, szóval ez nem a tipikus ponton ereszt, de ebből kiindulva simán lehet valami hasonló.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Na, akkor itt a baj.
A kiegyenlitotartaly arra valo, hogy meleg allapotaban a kitagult hutoviz belemenjen, tehat ekkor nem szophatja be a hutovizet, hanem epp tobbnek kell benne lennie. Valszeg a tagulotartaly van elrepedve, es onnan folyik a viz a hutore.
Az olajjal semmi nincs, nem baj, h max felett van, a feher dolog az pára, mert valszeg rovid utakra hasznalod hidegben.
Sztm nem folyt semmi az olajba. A valtot sztm bekepzeledHa a kiegyenlitotartaly repedt, akkor a hutoben sincs eleg viz, mert kinyomja a tagulotartalyba, onnan pedig nem tudja visszaszivni hideg allapotban, tehat jelenleg biztos levegos a rendszer
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na kicsit okosabb lettem. Sikerült feltölteni a kiegyenlítő tartályt, 2-3 deci körül ment bele. Beinditottuk, hagytuk melegedni, amint elindult a venti, be is sz*pta a kiegyenlítő tartály tartalmát teljesen. Ami viszont baj, hogy az olajszintem a maximum felett van, és nem ott volt a szerviz után, tehát tuti befolyik valami. Ennek örömére hazaindulás előtt már nem töltöttük megint fel a kiegyenlitő tartályt, mert ugy is eltünik…hazaút “probléma mentes” volt, kicsit viszont jobban melegszik mint szokott, a vízhőfok most annyi volt ebben a 17 fokban (motor szerint annyi volt), mint nyáron a dugóba 40 fokban. Nem volt maxon, attól még messze állt. Ami viszont meglepő volt a váltóm, kaptam egy új váltót
Vajpuha és pontos volt, olyan jó mint még soha. Gondolkodtam is haza fele hogy ezt tuti csak beképzelem…aztán rájöttem, hogy itt nincs külön váltóolaj, szóval a hűtővizes olaj miatt lehet.
Így néz ki a benne lévő olaj a hazaérésem után 1 perccel, a képen annyira nem látszik, de a tetején valami fehéres réteg van, szabad szemmel eléggé kivehető.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Arra jutottam, hogy szerzek hűtőfolyadékot, feltöltöm a kiegyenlítőtartályat.
Valami akkor sem oké, meg a szervizes is azt mondta hogy menjek be, garos a cumóm, ránéznek. Hétvégén megyek vele egy keveset ha tudok, megnézem hogy a kiegyenlítőtartályból fog-e fogyni. (veszteni valóm nincs, max azt mondják hogy semmi baja, akkor otthagyok egy 20-ast az óradíj miatt)A 125-össel semmi bajom nem volt. Megvettem a 390-est, azzal volt rendesen bajom, majd úgy voltam vele, hogy biztos csak azzal voltam peches, ezért mentem rá a 790-re.
Én nem csinálok mémeket. Az viszont biztos, ha végre eladom, egy darabig nem akarok KTM-et ismét. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Akkor ezt elso korben ki kellene deriteni, h fogy-e egyaltalan a hutoviz. Egeszen addig, amig a hutoben van viz, de a kiegyenlitoben nincs, nem fog jobban melegedni.
Valoszinuleg het elejen melegen nezted, most hidegen.
Tehat a kiegyenlitoben biztosan tul keves van.Siman toltsd utana, ha nem okoz problemat, ezert ne menj szervizbe. Ami engem jobban aggaszt, hogy miert durran bele a kipufogoba. Szar a map, vagy vmi szenzor nem jo.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hmm....ezt összevetve azzal amit alatta írtál, lehet hogy a hütőfolyadék. Szerintem továbbra sem elcsöpög, és továbbra sem lyukas. Hét elején néztem a hűtfolyadékot, akkor fixen a minimum felett volt, de most meg úgy tűnik, mintha nem lenne benne. Viszont ilyenkor nem kéne jobban melegednie? Erre ugye van visszajelzőm, nem volt meleg. A blokk sem volt melegebb az átlagosnál (érzetre).
Mindegy, vagy megcsörgetem a szervízt hogy sos-ba tudnak-e ellenőrizni/tölteni, vagy megnézem milyen kell bele és veszek.
Ugye a 790-890 blokk amúgy is egy időzített bomba a camshaft-os sztori miatt, és kb ~4ekm múlva esedékes a szervíz (tehát most kb félúton vagyok az előző szervíz óta), akkor viszont megbontásra kerül amúgy is teljesen (alapvetően szelephézag állítás lesz, de a camshaft miatt megbontják jobban). -
bacus
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
De a KTM-ekkel csak neked nincs szerencséd vagy ezekkel ennyi a probléma, de a tulajok még jobban szeretik a márkát mint a bmw-sek
.Van ill. volt pár ktm, 1090, 790, 390 a tágabb ismerősi körben, de én még rosszat nem hallottam róluk, csak itt.
Gondoltam, hogy a mémeknek azért van némi valóság alapja, de én úgy érzem lassan félsz a motorodtól, hogy nem mered leállítani egy gyanús zaj után, nehogy ne induljon be, stb. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Kipufogoba valahogy benzin jut, ami begyulladt. Ez azt jelenti h valami miatt sok elegetlen keverek jut oda, amivel a katalizatort ki fogja nyirni rovid idon belul.
Valszeg valamilyen homerseklet szenzor, hutofolyadek, vagy levegohomerseklet szenzor miatt tud ennyire eldusulni.
Ez mellesleg a hengerfalon marad, bejut az olajba, es lemossa az olajat a hengerfalrol hosszu tavon. Ha ennyire sokat kap, az azt jelenti, hogy a dugattyun folyadek formaban ott marad a benzin, annyira nem tud elegni. Az eges ellenere ott marad, tehat ha normalisan jar a motor, akkor is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A huto tud ugy korrodalni, hogy csak akkor ereszt, ha nyomas van benne, tehat ha meleg.
eleg folyadek van-e most a kiegyenlitotartalyban? Min felett van? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem örülök most ezeknek az infóknak. Fiatal korom óta bakancslistás a Monster. De jobb most szomorkodni, mint amikor benne a pénz.

-
Zsírkrétamen
senior tag
-
bardi
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
A kiegyenlítő tartályt csak azért nézd, hogy van e benne folyadék, ott látod, ha a hűtő annyira elkorrodált, hogy elkezdett belőle szivárogni a folyadék.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A kiegyenlítő tartály jó magasan van (ugye itt a tank van lent), így oda a kosz-só nem jut fel, vagy legalábbis kis mértékben. ~5ekm van most a motorban az utolsó gyári szervizem óta. A fék részét érzem, a csatlakozók szigeteltek. Igyekszem tisztán tartani a motort még télen is amennyire lehet, kicsit korrodál, de nem vészesebb, mint bármilyen más motor.
Más: Ma reggel újabb meglepetés ért
Azért írom neked, hátha ez a konyhanyelv alapján is van tipped. Szóval soroksári út, buszsáv, 90-el megyek 5-ben. Kurva nagy pukkanás. Azonnal félreálltam, mert durdefekt hangja volt (my bad de nyitott sisakkal mentem zenét hallgatva, szóval nem tudom hogy elölről vagy hátulról jött a hang). Nem lett durdefekt, de még csak defektem se, végig néztem a motort, kívülről semmi anomáliát nem vettem észre. Nem állt le a motor (és nem is állítottam le, nem mertem
), hogy az ereéből vesztett-e azt nem tudom, de mivel defektre gyanakodtam, így nem is húztam neki nagyon. Mi a pics@ lehetett ez? Tutira belőlem jött a hang.
Jártam már úgy, hogy egy erősebb visszaváltásra (gyorsváltóval) visszadurrogott, de az más. Pukkant már akkor is, amikor 1-ben behúzott kuplunggal leállt, kigyulladt az olaj lámpa, de aztán be lehet indítani (ez se normális szerintem, de a 390 meg a 790 is azt csinálja, hogy 1-2-3 fokozatban menet közben vagy behúzott kuplunggal leáll (vagy lefullad 4-5 ezer körüli fordulaton is stabil gáztartás mellett), ezt jeleztem már a centrumnak, de nem lett rá megoldás, júzer errorra tippeltek, de amikor volt már róla videóm is, arra meg azt mondták, hogy nem tudták reprodukálni...ja, mert 1-3 havonta csinálja csak 1-2 alkalommal). Visszatérve erre, ez most nem ilyen hang volt, akkor is a kipufogónál hallom a pukkanást, meg az se ilyen hangos, meg akkor ugye le is áll.
Viszont átéltem már ilyet, az oktató motorral, ami egy régi karbis sv650 volt. Ott is kurva nagy pukkanás, azt hittem durdefekt, de nem, annyi a különbség, hogy a motor ott is mindig leállt, de kb azonnal (vagy később már menet közben is) visszaindítható volt, utána megint mentünk tovább. Ott azthiszem valami gyertya(?) nyavaja volt, de rohadt régen volt már nem emlékszem mit mondott az oktató, meg nyilván ő vitte el szervízbe.U.I:Még az jutott eszembe, hogy tavaly erdélybe az egyik biztosítékom ment ki, az szívta le az akksit. Mivel elektromos gondot akkor sem talált a szervíz, így nem mentünk utána, miért ment szét a biztosíték, csak biztosítékot (gyári pót) cseréltünk meg akksit. Ha netán szétdurran egy biztosíték (nemtom tud-e ilyen), annak lehet ilyen hangja? Ja, meg egy kicsit szerintem büdösebb a motor mint az átlag napokon, de ezt már lehet csak beképzelem.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ha magas vagy, ne vegyel regi monstert, nem fog mukodni.
TL1000s el megint az van, hogy az inkabb sportmotor. Ami szerintem jo.
De a lengovilla csatlakozasa a fura lapatos csillapitohoz konnyen torik, ha nem volt szervizelve. A szeleptokeket 30-40e km nel cserelni kellene a fekvo hengerben, nagy esellyel elrepednek efolott a futasteljesitmemy felett. A benzinpumpa a legtobbnel a korabol adodoan mar gyenge es nem nyom eleget.
A hatso lengescsillapito alultervezett, tul keves benne az olaj, ami hamar felmelegszik, es nagy skalan valtoznak a csillapito tulajdonsagai homerseklettol fuggoen. Amennyiben a kreszt betartod, ez nem lesz problema sosem.
Ugyanaz a baj vele, mint a mosterrel, tul regi, es elhanyagolt a legtobb. Az olcsok pedig egesz biztosan. -
vendingo
veterán
válasz
V.Stryker
üzenetére
Moto guzzi?
Formavilágra nagyon tetszenek nekem is a klasszikus gépek, mint a Bonneville. Imperiale, Royal e meteor, honda cb350.
Royal enfieldnek vannak nagyobb gépei is hasonló kereklámpás külsővel, pl: interceptor, guerilla, gt650
Méretileg nem tudom melyik lehet jó.
Nem egyszerű nekünk a motor vétel, mert többnyire csak a túraendurokon férünk csak el. Ezért is lett egyből az egyik kedvencem az imperial, mert ráülve hihetetlen kényelmes volt. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi az infókat. A magasságom miatt kb a motorok 90%-a kiesik.
Vagy bevállalom a majom a küszürün látványt...
Igazából már harmadik motornak kéne valami projekt motor féle, simogatni, krúzolni...
Triumph Bonneville - anyagiak miatt kiesik
Royal Enfield Classic - 350 kicsi, 650 még nincs újként sem, nemhogy használtan
Ducati Monster - imádok ránézni, imádom a hangját, de full ismeretlen
Suzuki TL1000S - legjobb motorhang evör számomra. Ha rágondolok is lecsúszik a boxerem
Amúgy a Monster-en kívül mi van ilyen nagyon klasszikus kereklámpás motor, ami magasabb embernek is jó? Nem kell nagy köbcenit....1000 alatt. -
Cleinor
tag
Gyöngyörű idő volt ma, homeoffice szépsége, pont el kellett menni boltba délután 3kor.
Mit ad isten el is tévedtem és mentem egy kis 20km-es karikát.
Még melegem is volt
No nem ámok futás volt (enyémmel azt nem is lehet) de azért egyszer meg is csúszott a hátsó
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez kisse olyan, mintha egy fiat 500 ra mondanad, h olaszpcsa amikor ezt inkabb egy polccal feljebb szokas mondani, pl ferrarira, nem a polski fiatra.
de ugye az olasz nők nem olyanok, mint a kinaiak, hogy egyforma mind, van ilyen is, meg olyan is valszeg.
illetve miert nem egy magyar komuves ferfihoz van hasonlitva burnout/ depresszioval, aki mindig kesik, es megbizhatatlan, meg amikor kedve van, dolgozik, amikor nincs kedve, akkor beszoptad?Roviden:
Nem javasolt, mert regi, es import mind, rovid szervizintervalluma van, amihez szervizbe kell vinni, atlagember nem fogja otthon megoldani.
amugy 2 szelepes leghuteses, ami olyan 150e kmt altalaban kibir nagyobb baj nelkul. Minden 2 szelepes leghuteses ducati igenytelen, es tartos. A 620as elegge lakossagi, fek-futomu olcso. Nagyon alacsony, 160-175cm es vezetonek idealis, efolott nem ajanlom.
A szopas az barmi lehet vele, amit a tulajok elsporoltak mint barmelyik mas motoronal. -
bacus
őstag
Eső, taknyos út engem is eltántorít, illetve túrázni se nagyon mennék 10 fok alatt. A baj, hogy nem érzem, hogy fáznék, de 2-3 nap múlva bal térdem szól éles nyilallásokkal, hogy "Hello, it's me
I was wondering if after all these years you'd like to move"Januárban volt egy jó hétvége, akkor mentem egy kis kört Visegrádon, most márc 8 körül volt egy jó hétvége, feleségemmel mentünk egy 200 km-es közepes karikát, és voltam már párszor a városban ügyet intézni, dolgozni, de ez még nem motoros idő.. Hétfőn majd rá fagytam, pedig 8 fok körül írta a hőmérsékletet, én meg 3-nak éreztem.
-
tboy93
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
3x ültem eddig idén motoron
1x februárban be kellett mennem a belvárosba és nem akartam kocisval sz.pni, motorral mentem. Előtte még lekapartam asszony autójáról a jeget, lol.
2. alkalommal 2 hete gumi csere Budán a Kékhold-nál, lecserélték, kitolták a motort, abban a pillanatban az eső el is kezdett szakadni én meg mehettem haza szakadó esőben Budáról Szszm-ra, dugóban, 1 óra volt az út.
3. alkalom a héten, műszakira vittem, esőben.
Úgyhogy én most lerakom a motort és csak verőfényes napsütésben vagyok hajlandó elővenni.
-
fattyu
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Én is ruhellem a nyarat meg a meleget. De a motor nekem ámokfutás adrenalin. Azt meg jobb szeretem meleg aszfalton meg rendes tapadassal feszegetni
-
V.Stryker
nagyúr
SZiasztok,
Ducati Monster 620 i.e. - mennyire javasolt gép? Milyen hátrányai vannak?
Gondolom egy rohadt hisztis olasz p.csa a motorok között, de van valami nagy sz.pás vele?
Javasolt típus, évjárat van belőle? -
dellfanboy
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
én már jártam úgy, hogy kipróbáltam (fél óra) és a felfokozott vágy/ adrenalin miatt úgy gondoltam jó lesz, aztán mikor megvettem nyomtam vele 1-2-3 napot, ne adj isten pár ezer km-t és rájöttem, hogy ez biza nem az én bringám / vagy miért nem vettem meg a másikat vettem meg az bizti jobb lett volna...
-
Hideg engem sem zavar inkább a víz és taknyos út ,ha száraz az út király és most száraz és végre nem poros sós ,szvl végre élvezem is.
Most két napig jártam irodába 6:30 -3 fok kb 20perc
... ha jó a ruhád sokat nem érzel belőle ilyen rövid idő alatt. -
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Én egyelőre még így vagyok, kipróbálás nélkül rendeltem be az NT1100-at

-
zgospel
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nem.
-
Viiktor1989
aktív tag
Jártatok már úgy,hogy kipróbálás nélkül vettetek egy új motort,vagy akár használtat és nem jött be?
-
vendingo
veterán
Deli gumikról van vélemény, tapasztalat?
Deli street enduro a kiszemelt. -
bacus
őstag
Azt gondolom, hogy mind a csatlakozó, mind a forrasztás helyén való lehet, (sőt egyéb wago szerü gyorskapcsok is) számomra az dönti el, hogy melyiket alkalmaznám, hogy mekkora esélye van, hogy adott esetben meg kell bontsam az összekapcsolást illetve milyen behatásoknak (hő, víz, olaj, stb) van kitéve.
Egy olyan kapcsolót amit gyakran akár évente cserélni kell, pl mert olyan helyen van mint az oldal sztendernél, ahol éri minden mocsok, majd kap utána magasnyomásúval, ott soha nem forrasztanék, és nem a forrasztás hibája miatt, hanem mert a kapcsolót kell cserélni, olyan helyen, ahol vélhetőleg 20 évig nem bontok meg valamit, ott simán forrasztok. (forrasztás + gyantás zsugorcső = örök élet + 2 nap)
A wago-nak (ami ugyan nem járműipari felhasználásra készült első, de még másod sorban sem) van olyan típusa, ami víz és egyéb álló lesz, a csatlakozás után van egy speciális zselével töltött ház, amit rácsukva tökéletesen lesz a csatlakozás, vízálló, nem lazul meg, 32 A-t is bír, de mégis bontható marad.
A járműiparban a superseal csatlakozók nekem beváltak, de ezek nem nagy áramú csatlakozók, egy ledes lámpa meghajtásához elegendő, de 3-5 A felett én már nem használnám őket.
Összefoglalva:
- mekkora áram a várható
- milyen gyakran kellhet bontani, illetve gondozás mentesen akarom összekötni
- hány szálat kell bontani, ha kell
- milyen mechanikai behatások érik,A lágyforrasztás - nem véletlenül - nem alkalmazható mindenhol, a sodrott vezetékeknél nem véletlen alkalmaznak érvéghüvelyeket, illetve vannak csavarral lerögzített (és rendszeres ellenőrzést kívánó) kötések.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A velememyem: a csatlakozot meg tudod manapsag csinalni sokkal jobbra, nagyobb feluleten tudsz erintkezest letrehozni, lecserelheted a csatlakozott jobbra. A forrasztast feleslegesnek erzem, meg olyan haztaji megoldasnak. De termeszetesen mukodik, tehat olyan nagyon nem bant ez engem.
Mar ahol oxidal. 25-30 eves motorokrol beszelunk, A Ducati ilyentajt teljesen szigetelt generator csatlakozot is csinalt. A japanoknal nem jellemzo.
En a generatorcsatlakozot minden nagyobb szerviznel megnezem, (a sajat motorjaimon is) latom, ha meleg volt, atmeneti ellenallasa van, stb.
Ez nehany motoron akar egy evtized is lehet, mire oda eljut az ember. Ha egy 25 eves motoron leeg egy 25 eves csatlakozo, akkor en azt latom, hogy 25 evig jo volt, akkor nem forrasztom ossze, hogy 25+ evre meg legyen oldva, de szenvedjek vele, ha a generator deklit vmi miatt le kell szedni, vagy a fesszabot cserelni kell.
a csatlakozot lecserelem, es megint elmegy 25 evet, mar reg eltemetnek engem addigra, mire az megint leeg. Bepasztazom, es a sarukat osszebb nyomom, vagy ujakra cserelem. Tobb motorban is felujitottam/megtoldottam a leegett generatorcsatlakozot, nekem ezek a modszerek bevaltak, akar a forrasztas. Csak ez gyari maradt.
Ezeket a dolgokat sajnos rendszeresen ellenorizni kell egy motorban, akar az olajszintet. Sztm nem vesz ki annyit az ember eletebol, hogy fixalni kell, annyira ritkan kell ranezni. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Érdekes,hogy a Solvart feszszabályzós,meg a villanyos ismerős azt mondja,hogy forrasztani kell,mert a csatlakozó oxidál, hibaforrás,stb.
Generátor tekercselős meg azt mondja,hogy maradjon a csatlakozó,mert ha gebax van, akkor legalább látszik. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem volt olyan csatlakozóm, ami ép lett volna, vagy megégett, és úgy kellett szétvágni, vagy megolvadt. Krimpelgetni kellett volna, meg új csatlakozókat keresni, van annyi a vezetékekben, hogy még szét lehessen szedni meg összerakni, ha muszáj.
Az eszembe se jutott, hogy indítózás közben mérjek az akksira, legközelebb megnézem ha indítom úgy mit mutat.
-
KrAt
veterán
Ezen milyen idom(ok?) van(nak?)

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ez a hutotol jon, valszeg nem elektromos.
A kiegyenlitotartalyt meg kellene nezni, mert ha ures, akkor a so korrodalhatja ugy a hutot, hogy szivarogjon.
Ha telen is rendszeresen hasznalod, a feknyergek- dugattyuk is korrodalnak-ilyenkor szorulhat a fek a korrozio miatt, illetve minden csatlakozo, aminek nincs szigetelt csatlakozohaza, erosen korrodalni fog. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Debilon
üzenetére
Ha szerencséje volt, akkor csak a csapadék, pára párolgott róla. Bár az út végére üzemmelegen az már elfogy a meleg alkatrészekről.
Ha nincs szerencséje, akkor télen-hóban a felvert só megmarhatott ezt-azt, kilyukadhatott a hűtő, a hűtővíz szivárog és valami forrón elforr.Zsírkrétamen: A robogón szoktam érezni azt a kimondottan jellemző égett porszagot, amit például a konvektorok első őszi begyújtásánál is lehet érezni. Amikor csapadékos úton, vagy a végén megállok és a kipufogóról ég le a kosz. Ilyen szagot érezni?
A másik tapasztalat még Ladával volt: egy állandó pozitív töltésű szál saruja laza volt, leesett a motorblokkra, ott testet ért és elkezdett melegedni. Benzin-gáz kettős üzemű, nem is volt gond gázüzemben, amíg két másik szállal össze nem olvadt... -
Debilon
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
szerintem csak párolog a víz a melegedéstől, annak van "füstje"
-
Zsírkrétamen
senior tag
KTM kalandok - Reggel azzal lepett meg a kis ktm-em, hogy elöl elkezdett füstölni
Ugye ilyet már éltem át a 390-el, akkor az összes vezetéket ki kellett cserélni, és habár egyszer beindult amikor a füstfelhőt okádta, de soha többet nem, tréler vitte el.
Most annyi a különbség, hogy a füst sokkal kevesebb volt, és nem is volt annyira látványos, ment szépen, végül dolgozni is eljöttem vele (hátha kigyullad alattam, legalább akkor melegem lesz rajta
).
Szervízbe nem vinném el, mi van ha csak egyszeri eset volt, mi van ha nem tudják reprodukálni, akkor 20 rugót otthagyok nekik a semmiért.
Valakinek valamilyen ötlet így a kis videó alapján? Az elején látni a füstöt, de amúgy annyira nem volt látható. A hűtő felöl jött/hűtő mögül, minimális égett szagot éreztem, menet közben is láttam kicsit, de a motor viselkedése a szokásos volt. Annyi még, hogy most hétvégén kint volt a motor, reggel se volt valami meleg, esőt most kapott meg a hét folyamán is, lehet összefüggés, de ugye én télen-nyáron nyomom, hóba is... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
En odzkodom h osszeforrasszak csatlakozokat, hiszen azok azert vannak, hogy bizonyos muveleteknel ne kelljen elvagni a vezeteket. elektromos csatlakozokhoz valo spec rézpasztat hasznalok, illetve osszenyomom fogoval a csuszosarukat hogy szorosak legyenek. Amennyiben nagyon meleg volt, es elszinezodott, kipuhult, akkor csak a sarukat kinyomom a csatlakozohazbol (ha nem olvadt el) es ujakra cserelem. De a rezpaszta eddig bevalt.
Ha az akkud nyugalmi fesze 12.8, emelletz terhelesre nem csokken rohamosan, attol az meg biztosan karosodott, de nem annyit, hogy ne tudd hasznalni. Tehat azt benn lehet hagyni.
A lenyeg, hogy 1 honap mulva is normalis.nyugalmi fesze legyen, es ne essen be terhelesre 7V ra. A legjobb lenne, ha 10V kornyeken lenne inditozasnal -
Xero
nagyúr
válasz
-secret-
üzenetére
Meg mindig nem tudom a pontos vegso arat, de 6-800e kozotti a kedvezmeny.

A heten bemegyek szemelyesen fulet ragni hogy igy 2 hettel a fizetes elott ugyan kapjak mar egy teljes arat. 😃Kozben a mai nappal elment a Honda. 2.75-ert odaadtam kipufogoval egyutt, es meg levizsgaztatom. A srac elso motorja lesz, elotte csak crossozott egy keveset. Jo kezekben lesz, es szerintem o is eleg jol jart.
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha 300V a visszarúgás, akkor a kondinak azt is bírni kell, különben az is átüt. Igazad van, itt nincs secunder tekercs, ezért nincs több ezer volt, de a primeren indukálódott feszültséget muszáj elviselnie.
Ha van ilyen szikraoltó kondi, annak jónak kéne legyen ide is. Kíváncsi lennék mi van ráírva, mekkora a kapacitása, illetve a fizikai mérete is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Synology NAS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem mindegy, hogy AIpa vagy AInya vásárol be
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd meglátom, mennyire leszek szomorú, ha a VFR-ről visszaülök rá.
Ez jó!
Igen, még a V4 a fake Akrapovic-csal sem olyan jó, közel sem, az én fülemnek.

... ha jó a ruhád sokat nem érzel belőle ilyen rövid idő alatt.