Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Huh, tegnap sikerült egyet power wheelie-zni a Fazerrel. Tehát kuplungolás nélkül egyenesben felemelni az elejét egy pár tucat méterre. Tekintve, hogy 5 év alatt az első ilyen, meglepően nem agresszív hanyattvágódásnak indult, hanem tök finoman jött fel szép lassan az eleje.
Persze siműán lehet, hogy van köztetek olyan, aki hátsó keréken gyorsabbat megy kakucson, mint én vért izzadva 2 keréken, de attól még onnan, ahol én vagyook,e z izgi volt

-
bacus
őstag
Bármilyen hihetetlen, de tudom hogy néz ki a motor váltó, de igen félreérthetően fogalmaztam, illetve engem megzavart a pont úgy állnak, hogy nem lehet összetolni fogalmazás, erre nekem az jött valamiért, hogy a szembe a fogakkal mondjátok az összetolást.
https://www.youtube.com/watch?v=87Jhojn6Rv0 - hirtelen ez jött szembe. Mondjuk ha azt mondjátok, hogy az autó váltó is pont ilyen, akkor azt valóban nem tudom, hogy működik...
Motornál majdnem mindenki elsőre tud kuplung nélkül váltani - minimális érzékkel, viszont autót vezetni kuplung nélkül még nem sok embert láttam. (vagy kegyetlenül gyilkolta a váltót) Párszor már volt beesett kuplungom, nekem nem okozott gondot elvinni a szervizig az autót, sőt.. (egyszer trélert vontatva, rajta két motor jöttem haza 300 km-t budapesti forgalmon át, majd lepakolva a motorokat, trélert visszavittem ahonnan béreltem, és csak utána tudtam menni a szervizbe)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Motoroknal van egy tengelyre razart es egy tengelyen szabadon forgo fogaskerek. Altalaban azzal fixalod, hogy az egyik, razart fogaskereket betolod a masik, tengelyen szabadon futo fogaskerekbe, igy lesz razarva a tengelyre, csak az a fogaskerekpar, amire epp szukseg van. a valto nem tudna mukodni, ha minden egyszerre lenne razarva.
Amennyiben a fogak nem tudnak a kapcsolokerek ablakaiba belemenni, mert all a valto, ekkor van a jelenseg, hogy nem lehet sebessegbe berakni. Ilyenkor meg kell mozgatni a hatso kereket, hogy az ablakok szabadda valjanak. -
bacus
őstag
válasz
bardi
üzenetére
Kivéve, hogy a motor váltóban nem tologatunk össze fogaskerekeket.., mindig minden fokozat össze van kapcsolva, csak nincs egyszerre rázárva a tengelyre.
A kuplung kiengedésekor minden megmozdul, akárcsak azzal, hogy a hajtás felől mozgatod meg a kerekeket.
Próbáld meg azt, hogy ne állj behúzott kuplunggal üresben sokáig, ez egyébként is rossz szokás, vagy üresben vagy és akkor engedd ki a kuplungot, vagy behúzod a kuplungot, akkor kapcsolj utána fokozatba.
-
bardi
senior tag
válasz
mattheus
üzenetére
Szerintem normális, pont úgy állnak a fogaskerekek, hogy nem lehet összetolni őket, autóknál ez hátramenetbe kapcsolásnál jellemző. Ilyenkor ha fel engeded a kuplungot, vagy gurulsz valamelyik irányba, forognak a fogaskerekek. Ha mindig csinálja, na az már nem normális szerintem.
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Pár héttel ezelőtt szereztem meg a jogosítványomat A1-es kategóriára.
Azóta még nem tudtam sokat motorozni, ( kb. olyan 150 km-t tettem meg a motorommal, amit pár nappal ezelőtt vettem,) így mondhatom, alig van bármiféle gyakorlati tapasztalatom.
A motor használata során feltűnt (CB125R), hogy pár alkalommal, mikor üresből szeretnék váltani 1-es fokozatba, akkor nem tudok mindig könnyen, mert egyszerűen nem vált egyesbe. Ilyenkor két megoldás van, vagy még egyszer kuplungolok vagy pár cm-t előre vagy hátra gurulok és akkor már engedi bevenni a fokozatot könnyedén. Hasonlót tapasztaltam a tanfolyamon használt motoron is, de azokat azért ehhez a motorhoz nem hasonlítanám már csak a korukból és igénybevételük miatt.A kérdésem az, hogy ez normális-e vagy ez valami gond előjele lehet? A motoron még van gyári garancia.
Köszönöm szépen! -
atomanti19
aktív tag
USA-bol valaki szokott rendelni, van valakinek bevált módszere, ismerőse? Nem olcsóskodni akarok, csak biztonságos normális szállítást, az sem baj ha sok sok hét.
Köszi a segítséget! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
A corsa amugy sem vizes gumi, leginkabb palyagumi.
Palyagumival nem lehet mellenyulni, akar ilyen idosen se. Turagumit biztosan nem vennek, amelyik oreg, csak autopalyazasra, vagy varoson beluli kozlekedesre, orommotorozas nelkul.
De nezd meg a kepeket, elol is le van fektetve majdnem teljesen, ilyet csak terdhuzogatassal tudsz csinalni. -
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
hol közlekedtek ti? Én ilyet nem tapasztaltam, de 99% előzékenységet igen, lámpánál szétnyílnak, sokszor erőn felül szeretne utat adni, országúton is lehúzódik, némelyik épp csak az úton marad annyira lehúzódik, enged el, stb. Az én seggembe nem szoktak beleállni, talán látják a kamerát?, nem hiszem.. Én is elég sokat vezettem autót is, 88 óta van jogsim, a motorjaimba is 80e felett raktam bele km-t..
-
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Meglepő, ez alapján a motorosok 99%ának megfelelne. Legalábbis száraz időben biztosan.
-
7Sony7
addikt
válasz
bacus
üzenetére
Igaz lehet amit írsz autópályán, hosszú dugóban, de Maci értelmezte jól a kérdésemet.

A sértődést is leírta Maci, de a saját példáim: Megyek a megengedett sebességgel, utolérem, mert bágé. Megelőzöm, utána tapossa neki, beáll a seggembe. Kétszer kétsávos út, a külsőben megyek a megengedettel, ő a belsőben lassabb. Mikor mellé érek gyorsít, mert azt hiszi elé akarok menni, stb. Mondom ezt úgy, hogy huszonharminc éve autót is vezetek, szóval nem zsigerből utálom az autósokat, csak a hülyéket. -
bacus
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nekem az államon a kamera, amit egy gomb nyomosra be is tudok kapcsolni. Szoktam mutatni az ilyen autósnak, hogy figyi, bpi autósoknak megy a felvétel...

Szóval lehet büntető fékezni, meg fékezgetni, hamar megjárja. Ma ezt elég komolyan veszik. A másik, hogy nem igen szoktak visszaelőzni...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Amint írtam, Helyzettől függ, hogy inkább előre ugrok, vagy beállok a sorba.
Az alapkérdés pedig az volt, hogy Lámpánál, ha van hely, gurigázok előre, egyes fokozat, majdnem alapjárat. Viszont van úgy, hogy még egy-két kocsi van, és vált a lámpa, indul a sor.
Nem autók tucatjait kerüli, előzi nagy sebességgel, vagy nagy sebességkülönbséggel.
Értem én, hogy bírói gyakorlat így, meg úgy, csak arra mégse buzdíthatom a fórumtársat, hogy igyekezzen sort keríteni egy bírói nyílt vitára.
4-5. autó mellől nem fogom elrúgni, hogy majd az első autó elé érjek. Ugyanígy nem fogok beállni egy láthatóan sietős sofőr elé, aki alatt komoly autó is van. A héten a Mogyoródi-Róna sarkán behúzódtam a külső sáv bal szélére előre. Belsőbe nem akartam menni, rendszerint a Pillangó utcáig többen vannak ott, de akartam helyt adni, aki a kiegészítő lámpánál előbb jobbra akarna fordulni. Mellém állt egy S400-as Merci jobbára elfoglalva a kerékpársávot is. Mint az amúgy előbb váltó kerépkáros lámpán felvillant a sárga, ellőtte a ménest.
Ennyire nem szoktam sietni. 
Alapvetően két eset lehetséges városban: vagy megy az előttem lévő autó egy olyan tempót, ami nekem is jó és nincs hiszti, vagy nem sokáig van előttem, mert a forgalom őt jobban megfogja, mint engem.
Besértődik, ha mögötted van, jön a seggedbe, tolja magát rád, megpróbál megelőzni, vagy megelőzött, büntetőfékezik, feltart, ablakot mos (bosszúpisi). Inkább a környezetére figyelmetlen autósok okozhatnak bosszúságot, nem a rosszindulatúak.
-
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Még soha nem tapasztaltam "sértődést". Volt aki meg akarta mutatni, hogy autóval is tud úgy haladni, városban ez teljesen esélytelen volt, de majdnem belerohant az előtte lévőbe.., volt aki fel akart tartani, mert nehogy elmenjek mellette, de ez sem tart sokáig, mert mindig van egy másik oldal, egy nyitott kerékpársáv, vagy egy kanyarodó sáv...
És persze országúton is van akit megelőzöl és vissza akar v. vissza is előz. Tegye! Ha az rövid távú, akkor megint meg fogom előzni, olyan, hogy elmegyek mellette 110-el, mert ez az én országuti tempóm, ő meg 95.el menne, de utánam jön, megelőz, ez addig tart, amíg gyorsabban megy, mert ha visszaáll 95.re, megint ő a lassabb.
Van ez fordítva is, pl autópályán gyakran, mert én nem szeretek ott motorral menni, és akkor sem gyorsan. Bedugul, elmegyek mellettük, majd újból tudnak menni, mind vissza is előz. Szerintem nincs ezzel semmi baj.
Egyébként milyen lenne az amikor a másik megsértődik? Mit csinál akkor? Elmentem mellette, sőt távolodom, ilyenkor ők félre állnak zsebkendőért vagy bedurcizik és még lassabban megy? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
-
bacus
őstag
"Amelyik kocsi áll, vagy csak kúszik az automata váltóval, már nem áll..."
Akkor hogy? amelyik kocsi áll, az már nem áll?
Mo.-n nincs precedens döntés, azaz az egyik ügyben így ítélhetnek, a másikban úgy, de volt már rá példa, hogy sorok közötti gurulásnál azt mondta a bíró, hogy NEM életszerű, hogy minden autó áll, ezért az alacsony sebességű gurulás bizonyos esetben tekinthető álló járműnek. Ezért én el is megyek pl még az autópályás torlódáskor is a sorok között, pedig lehet, ott az autók akár 30-50 km/h-val is haladnak. De ott ugye tudjuk, hogy 60 lenne az a minimális sebesség, amit sík terepen önerőből kéne menjen az autó, azaz minden ami ez alatt van, az nem normális haladás.Pl. dugóban mész előre, most itt ne a vidéki 3 autó egymás mögött-re kell gondolni, hanem tényleg van 100 autó feltorlódva. Ezek araszolnak előre, akkor az a sor nem áll??? Mert szerintem az még nagyon is, annak ellenére, hogy mindig minden sávban lesz pár aki épp előre mozdul pár cm v. métert is akár. (az autópályás dugókról meg már írtam)
"Szóval a helyes magatartás, hogy elengeded azt az autót is, amelyik mellett éppen vagy és beállsz mögé"
Ezt el sem tudom képzelni, pl mellette vagyok, erre megindul előre fél métert, ott én megállok, mert mögé akarok azonnal besorolni, majd az csak 1 métert haladt előre én ott állok amíg a holt terébe nem kerülök és várok tovább?? Vagy hogy? Azért mert megindult éppen lehet, hogy meg is kell álljon, mert előtte meg elaludt a sofőr..Maci, lehet, hogy neked van egy nálam jobb elméleti kresz tudásod, de ettől még ne rugaszkodjunk el az életszerűségtől. Az, hogy mi a helyes magatartás szerintem az adott szitutól függ, van e hely, mennyi hely van, figyel e az autós, nem vagyok a holtterébe, stb.
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, figyelni kell a viselkedést, tényleg. Itt sok autós megsértődik, ha megelőzöd.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Ha van elég széles hely, belátom a kereszteződést, keresztező forgalmat, gyalogost, biciklist, van lendületem (jó fokozatban van a váltó, stb), akkor megyek.
Ha korábbról már láttam az elöl lévő autó viselkedését, például a sorok közt cikázó Audi RS6, akkor nem próbálok elmenni mellette, bemenni elé. -
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Aha. Igyekszem így tenni ezután, aztán meglátjuk, aki elé besorolok, mennyire fog neki tetszeni. Itt vadkeleten az autósok kicsit el vannak maguknak...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Kresz szerint az álló kocsik mellett, között gurulhatsz el. Amelyik kocsi áll, vagy csak kúszik az automata váltóval, már nem áll... Szóval a helyes magatartás, hogy elengeded azt az autót is, amelyik mellett éppen vagy és beállsz mögé.
Helyzettől függ, hogy inkább előre ugrok, vagy beállok a sorba.atomanti19: A héten is volt, hogy a Hungáriát keresztező zebrán a Kőbányai útnál a gyalogos már piroson indulhatott el, az ideiglenes buszsávban pedig egy jobbra kanyarodó autó előtt állt egy motoros, aki egyenesen ment. Elfértem volna lendületből balról, de itt mindig rizikós, hogy a szemből balra kanyarodók mennyire veszik komolyan a sárgát, vagy épp szalad-e valaki a buszhoz, villamoshoz. Szóval megszokásból nem is nyeleztem a leendő zöldhöz, közben látom is, hogy az elöl lévő autós int is a gyalogosnak, hogy engedi. Mire lassulva az autós mögé értem, már a hátul lévők dudáltak is...
Igazából főleg azóta vagyok kimondottan óvatos, hogy dugóban kiütötte alólam a szinte csak guruló vasat egy teherautó takarásából jövő személygépkocsi, aki beragadt a kereszteződésbe.
Ez a Kőbányai úti kereszteződés pedig mindkét irányból jó példa arra, hogy a megengedett sebességgel érkezve épp zöldre vált a lámpa és bele tudsz szállni, de még bőven akadhat olyan keresztbe jövet, akinek sárgánál derogál fékeznie.A másik, amikor épp megáll az autó és az utas nyitja is az ajtót, hogy ő köszöni szépen a fuvart... Szóval inkább lassítok a többekkel és csak olyan autók mellett megyek el, amik már egy ideje állnak.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
50kg kulonbseget nem tudsz allitani egy rugostagon.
Ahhoz magat a rugot kellene kicserelni.
amit allitani tudsz, az a rugoelofeszites, ami egyaltalan nem egyelo a rugo erejevel. Azt ilyen sulykulonbsegnel hiaba tekergeted, nincs a sulyodra allitva.
A road4 biztosan nem egy jo gumi, de az esetleirasban a nem koherens reszekre felhivom a figyelmet.
Sztm vezetesi hibat ne egy masik gumival orvosolj. -
7Sony7
addikt
válasz
atomanti19
üzenetére
Ja, igaz, erre is figyelni kell. Jogos.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Azért sem jó, mert gyorsulva, nagy sebességgel érkezel a lámpa utáni útszakaszra. Itt a keresztező forgalomból, még bárki érkezhet késve stb, ezeket szinte biztos nem látod a kocsisorok közt, mikor meglátod akkor meg már gatya. Én ilyenkor kivárok inkább, ha belátom a kereszteződést, illetve a területet ahova megyek, akkor volt már hogy elmentem köztük, de nem ez a mérvadó.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezért írtam, hogy cserélgetjük a motorokat, mert nem csak alattam ilyen. Ugyan ezt a szituációt nem reprodukáltuk újra motort cserélve, de teljesen biztos vagyok benne hogy ugyan ez lett volna a végeredmény. Rugóstagot nem cseréltünk, de mivel állítható elöl-hátul, ezért rám volt állítva.
Én szoktam jégen-hóba motorozni, úgyhogy tudom milyen érzés
Annyira azért nem szar a road 4, de a jégen számítassz rá, hogy csúszkálni fogsz. 30 fokban, jó minőségű aszfalton nem, és okozhat nagy meglepetést az, amikor tempónál kanyarban még is kicsúszik.csongi: Persze! Mikor megvettük, kicsit kevés volt benne, aztán gyári értékre fújtuk, de kipróbáltuk már mindenhogy (miattam elég sokat jártunk gumit fújni, ha már ott voltunk ezt is nézegettük).
vlevi: A 700 MT-t pont nem néztem, abból a 800-as tetszene, de drágább volt mint a 790-em és a blokk meg ugyan az, szóval ezért esett ki. 450-es tetszett nagyon, igazából mai napig tetszik, viszont úgy voltam vele hogy ha már váltok, akkor legyen erősebb is. Az hogy van-e elektronika vagy nincs az sem zavar (mondjuk a gyorsváltót szeretem), a sajátommal is megyek gyakran kikapcsolt abs-el és mtc-vel (csak így enged egykerózni
).Egyébként gumira visszatérve szerencsések azok, akiknek az 5+ éves gumijuk nem gatya még. Én azért voltam kénytelen lecserélni a gyári Avon gumim, mert a széle elöl és hátul is repedezett volt, meg eresztett is valahol. Minta volt még benne bőven, nem volt túl kockás se és azért bánom ezt, mert az új gumim....vagyis nem a gumi a baj, hanem az, hogy egy szakszervízbe nem tudnak egy gumi cserét megcsinálni
Amikor kihoztam a motort gumicsere után, gyakorlatilag 130-an nem tudtam úgy menni, hogy ne szitáljon a kormány még úgy is, hogy van kormányszitálás gátlóm. Persze visszavittem hogy ez így gáz, most ez az érték olyan 170-180-ra módosult, de még mindig nem az igazi, kicsit olyan mintha kikönnyülne az eleje és a szél így meg tudja cibálni. A régi Avon gumimmal elég sokat mentem 200 tempomattal úgy, hogy bármikor elengedhettem a kormányt teljesen, beton stabilan ment előre a motor. A másik ilyen dolog a guminyomás. Nem vagyok követendő példa, de én az elmúlt 4 évben egyik motoromnál se néztem meg. Mivel nem fordulok lapon, nem megyek pályázni (vagyis nem gyakran), közútra totál feleslegesnek éreztem állítani, közúton szerintem nem lehet olyan tempót menni, ahol számítana az, hogy elöl mondjuk a 2.5 bar helyett csak 2.2 van vagy 2. Persze lehet hogy az 1000ccm feletti, nagy teljesítményű motoroknál ez számít, de alatta szerintem nem.
bardi legyen rá a tanum, amikor először összefutottunk és bajnáztunk egyet én éreztem, hogy kicsit lapos lehet a hátsó gumim, még cseszegettem is páromat hogy nézze már meg menet közbe, de szemre nem tűnt szarnak. Nyilván nem mentünk olyan nagy tempót, én nem vagyok rossi, de magunkhoz képest jót mentünk, akkor ért le először a középsztenderem. Csak idegesített a guminyomás, így hazafele megálltunk: 0.5 bar volt a hátsó gumimba. Ennek ellenére sem csúszkáltam, nyilván éreztem hogy valami nem kóser, de ugyan úgy mertem vele motorozni, ahogy szoktam. Párom Road 4-es gumis motorjával sosem mertem még határon motorozni, pedig ott jobb az üléspozi, hamarabb kirobban, tovább lehet dönteni.... -
7Sony7
addikt
Na, srácok, új kérdés: Lámpánál, ha van hely, gurigázok előre, egyes fokozat, majdnem alapjárat. Viszont van úgy, hogy még egy-két kocsi van, és vált a lámpa, indul a sor. Ilyenkor mi a helyes magatartás? Mert én lecsutkáztam a gépet, hogy minél előbb kikerüljek az elinduló autók közül, de így szerintem a frászt hoztam rájuk. Be kellene sorolni közéjük?
Npeti89: köszi az ajánlást.
-
Na megvolt a 2. rutinom.
Most fasza volt, egyszer kellett letennem a lábam a balra körben. Tetszett most pedig reggel volt egy kis gyomoridegem.
-
7Sony7
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Köszi az infót. Több mindent is figyelembe kell venni, ehhez minden infó jól jön. Közben nézegettem, találtam meglepően jó áron újat, úgyhogy lehet, hogy az lesz. Nem azért nézem a használtat, mert nincs pénzem újra, hanem ha találnék mondjuk féláron jó állapotút, akkor minek fizessek dupla árat. Évi 2000km, szóval nem sok.
-
vendingo
veterán
Jelenleg 10k km van a mociba, tegnap lánc állítás közben vettem észre, hogy szakaszosan megvan nyúlva egy kicsit.
Mennyire normális, hogy ennyi futás mellett ilyen lett a lánc?
Mitől lehet ilyen?
A moci 25 ló, nem gyári áttétel van, vegyes használat.
Jelenleg a legfeszesebb pontnál lett állítva, az idei szezont még lenyomom vele, de télen cserélnem kell. -
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Sajnos multheten volt kontener urites.
Ez a meret nem a dragabb motorok meretei. Mintazat miatti csere ezeknel ritkan van sztem.
Ez a melos altalanos meret. Legyel figyelmes hasznalt vasarlaskor.
Nekem volt banditon kozel 6eves gumi, 1500km-el. Ma mar 8eves. Tokeletes allapotba van. A jobb minoseg itt erezheto. Metzeler. Ehhez a tarolasnak is megfelelonek kell lennie.
Az evjarat csak egy adat.
Volt CB500 amin 8 eves gumi volt. 700km ment bele. Tokeletes allapotba volt. Garazsban tartott.
Muszaki vizsga elott csereltek le. Aztan mentek 700km-t. A hazai tulaj szalad venni masikat.A motoromon 2 eves a gumi. Van benne kb 1000 km. Ha levennem akkor hasznalt gumi araba lehetne eladni.
A deauvilen 4. eves volt. 2 evet taroltak, 1.5 volt alattam. 3ezer km.Ha nem tudod mit kell nezni, akkor inkabb ujat vegyel. Akad olcsobb gyartok kozott is termek.
Ezekre a koltsegekre felhivtam a figyelmet korabban
.
Pl:
Mitas, Avon, Kenda. Lehet ket helyrol kell beszerezni, de kijohet a ket gumi 30K-bol is. -
bacus
őstag
válasz
Apophis
üzenetére
"egy normális szett 150-200k"
húúú, ez baromi drága, akkor eddig én még csak nem normálisakat vettem. Szlovákoktól hoznak be gumit, újat, sok helyen látom hirdetni a gumikat, fb motoroscsoportjai is tele vele. Én kb a féltávnál szoktam szólni fiamnak, ha feldobja a hirdetést, akkor küldje át telefonszámot, felhívom, a múltkor még házhoz is hozták. 100e ft a bmw gs-re egy új szett, lehet lenne más márka, típus olcsóbban v. drágábban, de nekem a bevált pirelli scorpion trail II ennyi.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bardi
üzenetére
Igen. (Bar a ducatin nem hogy a labtarto, de a kozepsztender sem er le temponal) raadasul az elso gumin sem maradt sok erintetlen felulet. Ez egy kisse meglepett, h mennyire jol viselkedett, nem akartam vele nagyon tempot menni. haza kellett labon jutnom.
de nagyon jot lehetett vele motorozni, es meg volt benne tartalek. -
bardi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egy ilyen régi guminak van annyi tapadása, hogy térdet meg laábtartót koptatva kanyarodjon az ember?
Autón öreg gumival nincsen jó tapasztalatom, főleg ha nedves volt az idő. -
7Sony7
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi az infót. Mostmár csak azt kéne kideríteni, hogy Hajdú -Biharban hol tudok olyan gumihoz jutni, amit nem azért cseréltek le, mert rossz, defektes, szàlszakadásos. Na majd nézelődök, lehet a kövi szezonra veszek rá, vagy nem tudom még.
Annyira nem adja vissza, de a frászt rámhozza, mikor billeg azon az élen vagy min.
-
kovacss72
aktív tag
válasz
User_2
üzenetére
Nemrég vettem a mostani motoromat. Az előző 10 évben összesen 1600 km -t futott. 2010-11 -es Dunlop gumik vannak rajta. Viszont nincsenek kirepedezve, puhák, és megfelelően tapadnak. (Az én vezetési stílusom mellett nem csúszkálnak.) Azért látszik, hogy nem lapon fordulok vele. Így egyelőre nem tervezem lecserélni, a profilmélység is 4-5 mm.
Szerk.: 200 körüli tempónál sem ráznak, stabil a motor.
-
User_2
aktív tag
azért kell figyelni ilyen esetekben, nem minden gyártó, minden gumijára tud igaz lenni,
tud úgy bekeményedni egy túragumi 4 év alatt, mint egy barum a babettán 15 év alatt.
előfordul, h ugyanennek a gyártónak ugyanez a gumija egy másik gyártási évben nem keményedik be ugyanilyen mértékben.
nagyon sok függ még a guminyomástól is.
volt olyan oktatóm, aki első gumiban a gyártói előírás helyett hideg 1,5 bar-ral ment, mert szerinte jobban tapadt. ez se biztos hogy igaz és biztonságos minden gumira.
de ha nem túrázósan lapos a közepe, ami az íves felületű gumit egyből két élűvé teszi és így kanyarban totál kiszámíthatatlan gumi ívváltásokat ad, lehet hogy a jól bemelegített használt gumi egészen jó tapadást képes biztosítani. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Most epp egy 10 eves rosso corsa van a ducatimon.
Van egy haverom, amelyik szivrohamot kap allandoan ha a gumi egy kicsit is oreg. o peldaul teljes mertekben elutasitja a hasznalt gumikat (is). Ha van ra penz, ezzel nincs semmi baj. en nagyon sokfajta gumit kiprobaltam igy.
Sot, volt mar kukacolt hatso gumim is, azzal sem volt bajom, de ezt senkinek nem javaslom. Volt rajta meg tobb mint 5mm, nem fogom kidobni, amugy is sokat megyek motorral.Szoval ilyen a 10 eves, haverom szerint eletveszelyes gumi
Ha nagyon gyorsan kellene vele korbeerni, korrekordra- az ellen nem véd.
De amugy flottul lehet kozlekedni vele.
-
7Sony7
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi. Itt s "Tudod mit csinálsz"-al van probléma.
Nem tudom honnan lehetne megbízható forrásból ilyet venni, és hogy mit kell nézni rajta. 
JoinR: Akkor elvileg létezik ilyen. Csak kérdés, hogy hol keressem.
-
7Sony7
addikt
Ok srácok, köszi mindenkinek a gumis hozzászólásokat. Egyébként csak azért gondoltam a használtra, mert amivel vettem a motort, az kockára van kopva. Gondoltam, attól csak jobb egy alig láthatóan használt..
-
A Zéé
addikt
válasz
Apophis
üzenetére
ki tudja, hogyan tárolt, használt, de csak ez fér bele.
Aztán amikor meg nem adja ki, akkor meg küldözgetik a fekete-fehér, gyertyás, mélyen szántó idézetes képeket FB-n az emberek.
Utálom a "majom meg a banán" anekdotát, de ha valamire, akkor a motorgumira ez baromira igaz. Ha nem futja normálisra, akkor inkább ne vegyen semmit.
És mielőtt... igen, most nyáron velem is megesett, hogy nem futotta egyből a gumicserére, meg kellett várni, míg lett rá. Van ez így. -
Apophis
őstag
Úgy, hogy a magyarok csórók, és a fél motoros társadalom 15-20 éves roncsokkal jár, aminek az alap karbantartását anyagilag nem bírja. Eljön a gumicsere, és azt látja, hogy egy normális szett 150-200k, de van használt is 30-ért, amin még van 3-4mm minta, X éves, ki tudja, hogyan tárolt, használt, de csak ez fér bele.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
static00
üzenetére
Kötve hiszem, hogy a nyitófül törése gari hatálya alá esne. Nekem a napszemcsi plexit cserélték gariba pár hetesen. Kiakadt a mozgatófül és a plexi és a héj közé ment, összekarcolta a plexit. Fokt-nál vettem, fotóztak, visszapattintották a helyére és írtak mailt a gyártónak. Pár nap múlva hívtak, hogy a gyártó helyt adott a reklamációnak, gariban cserélik.
-
static00
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi!
Műanyagból kompozitra váltanék, így az olcsóbbak kiesnek.
Most skwal 2-esem van, imádom, felhajtva 70-ig sem zavar a szél, de már elérett.
A 3-asnak ismerem azt a felhajtó bigyóját,kicsit belog a térbe,de nem vészes, ha jól tudom 5 év gyári van rá ha letörne, de nekem ez a nyitás módja miatt nem jön be.
Van sálam, használom is, a szélzaj nekem a felhajtott plexin keletkezik,nem alul, azért lőttem ki a spartan rs-t.
Szóval próbálgatom mi lesz jó.
-
7Sony7
addikt
Srácok, ok, hogy autónál nem nagyon éri meg használt gumit venni, de motornál mi a helyzet? Rengeteg, szemre jó állapotú motorgumit hirdetnek elég jó áron.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
static00
üzenetére
fütyült felhajtott plexivel kis sebességnél - Hajtsd le...
Ha már van sebesség (nálam olyan 30-tól), akkor a sisak szellőzése már komfortosabb, mint álló, lassan guruló motoron felnyitva.kétoldali felnyitás - Volt ilyen sisakom, igaz, alsóbb polcos. NZI Combi 2 Duo és Lidl-ös Crivit is. Nem tetszett, a plexi nem elég merev és csavarodik. Ha nem két kézzel nyitottam, a "szabadon lévő" oldal nehezen, egy fél ütemmel lemaradva mozdult. A Crivit volt a kényelmesebb, azt használtam több évet. A plexi forgáspontjain már látszottak az anyagban hajszálrepedések...
A Shark D-Skwal3 középen nyílik, meg kellett szokni, hogy ne a lenti szellőzőt toljam nyitáskor, de azóta nincs vele gond. Mondjuk, ennél és hasonló típusoknál arra panaszkodnak, hogy a plexi nyitó egy hosszú nyúlvány és könnyen letörik.
A Shark napellenző alatti szélterelő beleért az orromba, még az üzletben kivettem.
Szerencsére a napellenző plexi nem az arcomhoz, de volt olyan HJC sisak, ami igen.A szélzaj nagyon szubjektív. Ez az egyenes háttal ülsz szélvédelem nélkül segít, de a ruházaton is sok múlik. Gallér, csősál is befolyásolja, láttam olyat is, aki kapucnis pulcsiban motorozott. Nekem is más a hang télen, amikor a vékony csősál teteje a tarkómra is felér, az alja pedig a kabátgallér alatt van, a vastag csősál viszont redőződik a nyakamon.
dellfanboy: linkelt zárt bukósisakot, a szélzaj fontos kritérium, te meg felnyithatóakat linkeltél, ahol a szélzaj az illesztési hézagok miatt nagyobb.

Jellemzően csatosak, nem D-gyűrűsek.
Még a régi ECE 22.05, nem a friss ECE 22.06, vagyis leáldozóban lévő szériák, későbbi alkatrészutánpótlás (plexi például) kérdéses. -
static00
tag
Sziasztok!
Biztos tudtok segíteni egy kicsit, sisakcsere előtt vagyok, nagyjából egyenes háttal ülök a gépen, nincs szélvédelem, a keret 150 körül van rá, jó lenne ha nem műanyag sisak lenne.
Előny ha nem lockolós a plexi, (ne kelljen m [link] indig valami zárral szórakozni a lámpánál)
Napellenző rendesen leérjen.
Dupla D csat.
ne fülyüljön benne a szél (tudom, kívül fütyül
)
van füldugóm, 70%ban használom is, de mégis szempont hogy ne halljak extra zajt, ha nem muszájPróbáltam:
sharkokat, napellenzője verhetetlen, de fütyült felhajtott plexivel kis sebességnél is, míg a mostani olcsbb nem teszi. ez nagyon kényelmes volt
a caberg drift evo: na ez is tetszett, bár a párnázása véknyabb, mint gondoltam, de megfelel, napellenző rendben, kétoldali felnyitás, wow, ilyen van ?

miket lenne még érdemes felpróbálni?
köszi szépen!
-
bacus
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"mintha jégen motorozna tobb ember."
Nehéz megbízni a gumiban, mikor faterék megbíztak benne, de látod, itt vagyunk

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Persze, sejtettem, hogy végignézted a kínálatot, vásárlás előtt.
A 700-as MT szándékosan 0 eletronikailag, az egyszerűséggel reklámozzák.
És hát, persze, hogy magas a Tenere. -
csongi
veterán
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Esetleg alacsonyabb guminyimassal probaltad?
-
macilaci78
nagyúr
Amikor a Shark-ot vettem, volt a fejem az üzletben 20 percet próbálni, majd következő héten visszamentem megvenni. (Addig még próbáltam pár típust.) Mikor visszamentem, két méretet próbáltam a kiválasztott típusból, a jó méret a fejemen 20 percig, oké, ez kell. Majd azt is felpróbáltam, amit előhoztak a raktárból, biztos, ami biztos.
-
xmad
őstag
van egy HJC C70 sisak itthon, asszony használja többnyire, de nekem is jó a mérete. gondoltam veszek egyet magamnak..
rendeltem is egyet a C70N-t ugyanaz elvileg csak tudja a szigorúbb ECE-t..
mind a kettő M-es..
erre felveszem az újat és nagy
abból S-es kellene. de a cimkéjük szerint egyforomának kéne lenniük.. hogy lehet ez? 
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Na pontosan ilyen hszekre gondoltam, amikor irtam, h kisse tulzasba estek

-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hidegben (5 fok) koszos magyar utakon nekem többségében nagyon finom gázzal kellett előznöm a road4el, mert elforgott a picsába a 90Nm+gyárilag rövid áttétel, és 210kg motor, meg 100kg pilota alatt. kb 2 éves, nem kopott gumi volt. melegben már oké volt, dde ettől még nem biztam benne.
és ugyanaz a motor, M7RRel, azonos gáznál nem csinált ilyet. és maximálisan megbiztam benne. a többi költészet.ui: honda 2017-2020 közötti külföldi szervizelésével kapcsolatban van bármi esélyem megtudni? autoDNA még az országot se látja.
-
KrAt
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A "jégen motorozást" nekem sikerült megugranom nemrégiben a budai alsó rakpartról északi irányból a Petőfi hídhoz felfelé esőben, nem esett eleget, hogy lemossa már az aszfaltot, de ahogy felértem a felső rakpartra, egyesben rajta volt a kuplung már, és éppencsak egy kicsit dőltem kanyarban (pár fokot), és éppencsak volt valami kicsi gázkar-szög, amikor a hátsó kerék tapadást vesztett, némi fordulatszám-emelkedés némi oldalirányú mozgás a hátsó keréken kíséretében jelentkezett, nem voltam felkészülve rá.
Pedig van súly, amivel nyomtam lefele a motort az aszfalthoz..
(persze ez egészen más téma, annyira sajnálom, hogy nem volt kamera akkor nálam, hogy lássam, mire mehettem rá...) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Epp ezt kritizalom. Egyaltalan nem elhanyagolhato 50 kg kulonbseg nagygazra milyen geometria valtozast okoz, ezzel pedig mekkora tapadastobbletet tudsz vele szerezni.
Pl ha neked a kozponti rugostagod rugojat a te 50 kg-odhoz tartozo rugora cserelnenk le, teljesen mas lenne a vegeredmeny. A road4 biztosan szar, de itt a topicban olyan velemenyeket olvasok, mintha jégen motorozna tobb ember. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igyekeztem pont egy olyan jelenetet leírni, ahol már majdnem teljesen össze lehet hasonlítani. Ugyan olyan gázzal és tempóval kanyarodtunk ki párhuzamosan egymás mellett, tehát végig egymás mellett haladtunk és mivel elég széles volt a kijárat így kb a dőlésszög is azonos lehetett. Mindemellé mindkettő gumiban kb ~12e km volt amikor ez történt, azonos úton közlekedtünk előtte, azonos kopottságú volt mindkét gumi. A súly nem lesz sosem azonos, mert van köztünk 50-60 kiló különbözet, de alattam is csúszkál és alatta is, mindegy melyikünk melyik motoron ül. A motorok súlya között pedig 10kg eltérés van.
A szituáció pedig az volt, hogy a benzinkút kijáratánál volt a fehér aszfalt, ahol volt egy stop tábla, tehát állt mindkét motor. Az út amire ki akartunk kanyarodni tömve volt autókkal, amik ~50-el haladtak, és volt egy pici rés, ahova be akartuk súvasztani magunkat, maga az úton már rendes aszfalt volt. Viszonylag nagy gázzal indultunk hogy beférjünk a haladó autók közé de nem is túl naggyal, hisz 50-ig kellett csak gyorsítani.
Az meg hogy 20e km van a gumiban az csak annak köszönhető hogy nem az enyém a motor
(meg sok más tényezőnek)
Nincs nekem se semmilyen érdekem abban hogy fikázzam a Road 4-et, meg elhiszem hogy vannak olyan (általában kisebb ccm-es) motorok amiken jó, de azt biztosan állíthatom, hogy ezen szar. Többet nem veszünk ilyet, az biztos. -
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
vlevi
üzenetére
Igen, valami ilyesmi miatt matekozok/matekozunk még. Vimpire (Vitpilen 401) is Road 5-öt akartam venni, viszont amikor kerestem csak Road 6 volt mindenhol raktáron, így kénytelen voltam benyelni a különbözetet, de azt azonnal kellett cserélnem. Most is valahogy így lesz, ha eljön az a perc hogy kell, akkor azt vesszük meg rá ami raktáron lesz, mindegy hogy 5 vagy 6.
GT csak azért jutott eszembe, mert hátha jobban a túramotorokra van "szabva", elvégre ez is van 200 kiló, meg hátha kicsit többet elmegy. Ha azt mondjátok nem kell, akkor nem lesz GT
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Azert az ilyesfajta osszehasonlitas nem igazan egzakt.
Ugyanolyan gazzal es tempoval? A parod ugyanolyan nehez mint te? Ha 20e kmt raksz egy gumiba, ott a gumi hatarat sosem ered el, csak ha (nem akarok bunko lenni, ne ertsd felre) vastag user errorral fordulsz ki egy feher aszfaltos utra.
Nem akarok allast foglalni barmilyen gumi mellett/ellen, de ezek az adatok, amiket az elmeny melle irsz, egyaltalan nem koherens az elmennyel, amit leirsz, es ez velemenyem szerint kisse felrevezeto. -
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"A 6-nak jobban örülnék mert újabb, de igazából mindegy. Lehet hogy GT lesz"
Igen, de, ahol én vettem, ott 110 volt párban az 5-ös, és 140 körül a Road 6
GT csak akkor kell, ha nehéz motorra teszed.
Habár ennek asszem ellentmond az, hogy a BMW az F900-ra is Road5GT-t rakott... -
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amugy ez egy kb 2 eves utburkolat, ennel csak rosszabb van
Voltam palyan a masikkal, kiraly volt de a draga utcai motort alapvetoen feltem hatarokat feszegetni, ezert engedtem el.
A Dodoros videonal az elejetol nezve szinte erzodik h baj lesz, akkor is ha nem tudom a tartalmat. Olyan idegesen kezelte azt a gepet, rangatta, csurte, csavarta. Zero finom mozdulat, bar nyilvan ment mar 2000 motorral, tudja mit csinal, de olyan taknyos, huvosebb idoben azert bator volt a motorkezeles. -
Zsírkrétamen
senior tag
-
tboy93
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nekem a kövi Road 5/6 lesz, te mire váltasz?
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
tboy93
üzenetére
Szerintem itt a fórumon se én voltam az egyetlen, aki panaszkodott rá
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.
9e km-t löktünk bele ebbe a gumiba idén (így van most benne 20e), ugyan pályán nem volt, de bajnahéreg-mátra-transzalpina-transzfogaras nekünk is megvolt, bajnán az egyik felezővonalon még tán látszik is a gumi csíkja, ahogy átdriftelt vele a szembesávba. Szerencsére cserés már mert kockás is meg a minta se sok már, csak az anyagiak miatt húztuk egy darabig, de végig szar volt. (sor2(?), 698ccm 74le 67nm) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
3800+
üzenetére
Nemtom mit kell nezni, de 9000 nel villog vmi, ez ezres sornegy, ez ilyen.
miert ilyen szar utakon probalgatod? Esetleg kakucs, vagy vmi normalis palyan kiprobalhatod magad es a motort, de a magyar kozutak alapvetoen szarok.
Megneztem a dodor esest is egyebkent. A hatso kerek csuszasnal nem hagy semmifele nyomot. Egy normalis utfeluleten feketet huzna maga utan. akarmilyen szar a gumi. -
tboy93
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Érdekes, gyengébb motoron én nagyon elégedett vagyok a Road4-el. Eleg vegyes hasznalat, a Transzfogaras - Transzalpina paroson is jo volt 5 fokban, de Kakucs ringen sem volt vele bajom 30 fokban. Fagypont korul is motoroztam vele, esoben is szerintem kifejezetten rendben van. (Sor2 500ccm 48le ~45nm)
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
vlevi
üzenetére
Jogos és logikus lenne, viszont 2 dolog miatt nem jöhetett szóba: keretünkön felül volt, nekem túl magas.
Onnan indult a dolog, hogy szerettünk volna venni 2db túra-túraenduro motort, fejenként 3MFt környékén. Szeretek kicsit lekanyarodni a földútra, ezért én túraendurót kerestem, párom pedig csak egy megbízható motort akart, amivel tud túrázni kényelmesen.
Nekem szempont volt a minél nagyobb kerék, a minél kisebb súly, illetve nekem előny a minnél több erő. Így a DL650 is kisesett (nekem nem adott elég bugit), a tracer is (kicsi kerék, szar futómű), a trk702 is (itt a nagy súllyal volt a bajom). Ami versenyben maradt a Tuareg 660 (ültetni kell, plusz csak külföldről) és az F850/F750 (nagy a súly, cserébe nagyon-nagyon le lehet alacsonyítani).
Kicsit speciális a helyzetem, mert vagyok vagy 50 kiló és 165cm, ezért sokmindenről nem érek le, és egyszerűen nem akarok letenni a túramotorokról csak azért mert pici vagyok. Nem is kell feltétlen, csak nagyon beszűkítem ezzel a piacomat. Motort ültetni nem akarok (tudom hogy a tenerét lehet), egyrészt sz@pó utána eladni, másrészt veszítek a hasmagasságból, ami terepen szívás.
A tracerből a 9-est egyszer kipróbálnám, az valószinűleg tetszene nekem is, viszont az is bőven kereten felül volt. A 7-est nem szeretem, a futóműve szerintem borzadály, a féktől sem estem hanyatt, a ktm-hez képest elektonikailag szinte 0 (2022-es, ezen gyorsváltó sincs), a térdszög szerpentinezni jó de túrázni nekem nem, a kicsi kormány városba sorok közt jó, de nekem nem kényelmes és nem túramotoros. Aztán ott vannak a kicsi kezelőszervek..... A hulladék gyári Road 4, aminek az egyetlen előnye hogy 20e-nél még van benne minta, de olyan napot és utat nem találtunk még, ahol tapadna rendesen. Mindent összevetve nem szeretem vezetni a tracert, de a szükség nagy úr, ma is ezzel mászkálok Pesten, csak úgy mint egy német nyugdíjas házaspár
-
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hat ez ilyen, semmi durvulas, de kanyarban nem rabaszkodva a gazt 7.500 fordulatnal mar kapcsol a TC, de itt nincs risza, csak egy kis maszas aztan fogja is. Majd csinalok videot az egyenesrol is, az latvanyosabb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"mert nem tudnék mit venni helyette."
Tudom, költői volt a kérdés, és nem tőlem várod a választ, és nincs is miért belepofáznom, de 700-as Tenere?
Ha már a Tracerrel nincs gond...
Megjegyzem, nálam is hibamentes a Tracer
-
Topiccsendőr
addikt
-
Zsírkrétamen
senior tag
Panaszkodok egy kicsit, hagyjátok figyelmen kívül....
Kezd tele lenni a hócipőm a ktm-el. Ez már a 3-ik és mivel az első megbízható volt, abban a hitben tartottam magam, hogy van még csoda, hátha lesz még jó, megbízható ktm-em, de persze nem így lett. Utálom azt is, hogy baromi jó motorokat gyártanak, árérték arányban (mondjuk abban a szegmensben és árban amiben kerestem/kerestünk motorokat) ez volt a legjobb opció, legjobb futómű, motor, komfort, egyszerűen mindenbe verte a többi kinézett motort. Hál' istennek hogy párom logikusan gondolkodik, és habár a ktm neki is jobban tetszett, végül ő egy tracert választott. Szerencsémre, mert nekem a motor az egyetlen közlekedési eszközöm és ha nem lenne tracer-ünk, akkor ma se jövök be dolgozni....
Elegem van abból is, hogy ha kicsit meszebbre megyek vele, akkor azon kell görcsölnöm, hogy milyen biztosítást kössek, amivel haza is hoznak ha lekotlok, mert ezen kell folyamatosan agyalnom, hogy mikor kotlik le, pedig nincs egy hete, hogy kihoztam a szervízből.
Persze le is kotlott, mondjuk mentségére szóljon hogy világított mint egy karácsonyfa, a kijelzőből alig láttam valamit a hibaüzenetektől, de amúgy miután sikerült beindulnia, utána üzembiztosan ment a hibaüzenetek ellenére.
Aztán az már megint egy külön öröm, hogy szezonba egyszerűen nem kapni időpontot csak egy hónappal későbbre, ahol még nem megcsinálják a hibát hanem csak feltárják, és akkor még vársz x hónapot, mire megjön az alkatrész. Nézzük mindennek a jó oldalát, legalább garanciális, nem költöm a gatyámat is a szereltetésre.
Visszasírom azt az időszakot, amikor volt 3 motorunk, mert ugye 2 emberre kell 3 motor, ha abból az egyik ktm...csak hát most vannak sokkal fontosabb dolgok is, amire kell a pénz, így most nem fér bele 3 motor.
Mérges vagyok, mert amikor jó, akkor nagyon jó és imádom és sose cserélném le (mondjuk nem is tudnám mire), de amikor rossz, akkor nagyon sokat kell nélkülöznöm. Ebben a szezonban már legalább 2 komolyabb hibám volt és február óta van nálam. Eladni nem akarom mert nem tudnék mit venni helyette. Szerintem lassan beleborítom a Dunába, már ha a Duna közelébe kotlik le.... -
3800+
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Sok a tényező ami befolyásolhatja az ilyesmit valóban, észnél kell lenni. Ez az elektronika dolog amúgy nekem bejön, én nem tudom ellenezni. Amiket most írtam azokat szándékosan csinálom és készülök arra hogy csúszni fog, de egyszer előfordult lámpás kereszteződésnél is. Szűk jobbos kettesben, semmi ökörködés csak simán haladtam és balra kitört a hátulja, és nem 2 centit. Biztos volt valami az úton, és kitudja, ha nincs elektronika ott a 2 hetes motort elfektetem. Minden elismerésem azoknak akik, elektronika nélkül uralnak 100-200 lóerős gépeket. Én nem fogom kikapcsolni, az fix.
-
macilaci78
nagyúr
-
3800+
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen az biztos hogy egyre bátrabban kezelem, illetve ilyen erős géppel ugye nincs nagy tapasztalatom, ezek szerint akkor ezek ilyenek. Amúgy egyesben annyira megindul a risza hogy el kell csukni, de kettestől már könnyebb egyensúlyozni. Semmi powerslide, azért nem kell bele látni azt ami nincs, csak nem tudok nyélgázas gyorsítást anélkül, hogy ne járna jobbrabalra és fogná vissza TC, ami kicsit zavaró.
De a TC szépen dolgozik így végig kontrollált a dolog.100+ Nm-es kollégáktól kérdezném, hogy ezek a disznó gépek ilyenek? Rányitod a tüzet és viszlát tapadás egyenesben is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)

Ennyire nem szoktam sietni. 

Ha már van sebesség (nálam olyan 30-tól), akkor a sisak szellőzése már komfortosabb, mint álló, lassan guruló motoron felnyitva.
A Shark napellenző alatti szélterelő beleért az orromba, még az üzletben kivettem.
Egy darabig én is azt hittem, párom csesz el valamit, de aztán én is megéreztem milyen bizonytalan. Az egyik legemlékezetesebb alkalmam volt vele, amikor egy benzinkútról akartam kicsit határozotabban kikanyarodni, hogy be tudjak sorolni az 50-el haladó forgalomba. Tény, hogy egy fehér fos aszfalton történt az eset, de úgy kicsapta a p@csáját mint a szél. Párom mellettem a ktm-el ugyan akkora gázzal és tempóval megcsinálta ugyanezt (párhuzamosan végig mellettem volt), ott nem volt gond.